- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
Heffi
őstag
válasz
Sandrew #39396 üzenetére
Ha jól látom Realtek audio van a lapodon. Használd az audio managert a hanghatások beállításához. A zene általában 2 hangcsatornával van rögzítve. Ahhoz, hogy mind az 5 hangszóród szóljon, ebből a kétcsatornás jelből kell valamit digitálisan kutyulni, de lehet, hogy rosszabb lesz a hanghatás, mint sima sztereoban.
-
Sandrew
őstag
Helló!
Adott egy Gigabyte 880GM-UD2H alaplap. Vettem egy Logitech X-530 at. 5.1Megy is a filmeknél. Viszont azt hol tudnám beállítani hogy zene is szóljon mind az 5hangszórón?
-
tkesy
őstag
válasz
borsodika #39389 üzenetére
Tudnál csinálni egy képet a bios-ról mikor állítod az SPD-t?
Tehát 333*4 (SPD) és ekkor jár a ram DDR3-1333-on? Amúgy a procit felismeri rendesen? Mert nem láttam a cpu listában...
Amúgy, ha elég feszt adsz neki, akkor az XMP-val sem tudod 1600-on járatni? (tuning nélkül) -
tkesy
őstag
válasz
dhnet80 #39393 üzenetére
Tudtommal CF-nél csak 2 külön kártya esetén kell kapcsolni a Catalyst-ban bármit is. A 4870X2 külön chip van a nyákon, ami vezérli a CF-et. De egy gpu-z -vel könnyen le tudod ellenőrizni, valami ilyesmit kell látnod - a CF rész a lényeges.
-
dhnet80
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Asus maximus formula lapom és egy ati 4870x2 es karim. de nem látom a CrossFire be van e kapcsolva vagy nem. ezt hol kell állítani? Mert a catalyst be nem látom. lehet hogy 1x a biosban kellene?
ha valaki tud infót pls
köszi
dhnet -
Heffi
őstag
válasz
bmatyi #39390 üzenetére
Használd az Asus honlapján az összehasonlítás lehetőségét. Ott megtalálsz minden paramétert mindkét lapról.
-
bmatyi
tag
Alaplap s1155 ASUS P8H67-M Le (mATX)
Alaplap s1155 ASUS P8H67-M (mATX)
Mi a két lap között különbség? -
-
tkesy
őstag
válasz
borsodika #39385 üzenetére
Szerintem több részre kellene bontani a problémád:
1.) milyen lapot is vettél? mert amit írtál az a gyári oldal szerint DDR2-es. Esetleg nem P45T-s lapot vettél?
2.) Ha igen, akkor ott azt írják akár olyan rammokat is tehetsz bele (és alacsonyabb sebességen járatod) vagy csak tuning mellett tudod kihozni azt a tempót belőlük. Milyen SPD szorzók állíthatók be a bios-ban? Ha jól értelmezem szavaid, 333 FSB-s procid van és az állítható SPD szorzó max 2x. Ha igen, akkor ha mondjuk egy QX9770-es (OFF)/400FSB-s/(/OFF) cpu-d lenne, akkor tuning nélkül is meglenne az 1600-as tempó, viszont az 1833/2000-hez már ott is tuningolni kellene...
3.) A HyperX-nek a DDR3-1333 CL9 hez tényleg csak 1,5v kell (JEDEC szabvány), de az 1600-as tempóhoz már min. 1,65v (gyári oldal). Szóval nem ad olyan sok feszt a lapod az 1,65v-os ref. értékhez képest, bár valószínűleg feleslegesen teszi. -
borsodika
őstag
Sziasztok!
Lenne 1 nagy problémám ami a következő: p35 d3l-ről váltottam p45 ud3lr-re és vettem hozzá 2*2 1600MHz-s Kingston hyperX ramokat. A ram alapértelmezetten 1,5 voltot igényel feszültségbe és 9 9 9 24 az időzítése. A gond ott kezdődött, hogy a biosban csak 1333MHz-ra lehet állítani maximum pedig ez a lap elvileg 2000Mhz-t is támogat. A processzort 3,4GHz-ra emelve elértem a ramnál az 1600as órajelet de a gyári időzítés és volt párosítással nem indul el a lap mert visszavesz mindent. Ha automatán hagyom a ram feszültségszabályozását és az időzítéseket manuálisan adom meg (a gyári értékeket) akkor a windows bejön nincs semmi gond viszont a lap 1,8V-t ad neki ami szerintem nagyon sok. A kérdéseim: Miért nem megy a ram 1600MHz-n tuning nélkül ha az alaplap leírása szerint támogatja ill ha tuningolva van 1600ra akkor miért is nem jó neki a gyári időzítés és feszültség? Az alaplapon F10-es bios van ez a legújabb. -
Sziasztok!
adott egy gigabyte am2-es lap.......
hiba a lap csak akkor indul,ha kb.30mp nincs rajta a táp csati-addig csak pörögnek a ventik,de incs kép.
Ha lehúzom a tápról és várok 30mp pöccre indul és 100%...mi a baja?
-
tkesy
őstag
-
Zolcsy82
csendes tag
Sziasztok!
- Asus GTX 460 1GB
- Core i5-2300
- 2x2GB DDR3 1333MHz RAM
- PCI Sb X-fi Gamer sound card
- IDE DVD-író
- Sata2 300 winyó
- USB 3.0 minek ?Ezekhez az ezközökhöz melyik olcsó ASUS deszka lenne a legjobb?
-
sanyas4
csendes tag
Üdv!
Asus p5vd2-mx se alaplap helyett milyet vegyek ,hogy a proci meg minden működjön?
-
zso73
veterán
válasz
sziada5925 #39374 üzenetére
Ok, de akkor elsőnek miért ment rendesen a lap? És a biosz rossz kilépéshez mi köze a tápnak?
-
zso73
veterán
HELP!!!!!
Vettem egy Asus P7H77D-M Pro alaplapot csütörtökön. Aznap összeraktam, és az előző alaplapos Win 7-el kipróbáltam a Crysis 2-t. Winrar teszt futtatás..... Gond semmi. Pénteken új 64 bites Win 7 telepítés. Szombat este Az Express Gate feltelepít. Ezután a bioszban megváltoztattam a Boot sorrendet. Mentésnél megállt a lap, majd egy idő után kikapcsolt. Furcsa.
Bármilyen alkalmazás, (ami teljesítményt igényel) használata közben kikapcsol a gép. Wan,amikor a win töltődésekor random. A proci 39C° alapon. Paszta rendben. Másik VGA-val teszt. Ramok megváltoztatva, cserélve. Biosz újra....cidrivel.... Másik HDD-re telepítés. Nem indult el a telepítő, mert a gép kikapcsolt.
Tápcsatik rendben. A +8-at is kipróbáltam, hátha.Másik táp, még nem volt. Ezen kívül minden.
Szerintetek mi lehet a baj? -
törölt tag
válasz
kjani18 #39369 üzenetére
A Sideport Memory közvetlenül az IGP-hez csatlakozik, csak és kizárólag az IGP számára elérhető. Ennek megfelelően jelentősen alacsonyabb a késleltetése, gyorsabban fér hozzá az ott levő adatokhoz az IGP. Más esetben ugye az IMC-n keresztül kell elérnie az adatokat az UMA-ból, sok esetben más alkalmazások kérésének teljesítését kivárva. Az meg sokáig tart.
Egyébként teljesítmény szempontjából a legjobb beállítás a SidePort + UMA. Sajnos az UMA mérete maximum 128MiB. Ha lenne legalább 256MiB, akkor UMA nélkül is elég lenne szinte mindenre, így viszont még a FullHD DXVA-hoz sem feltétlenül.
-
kjani18
őstag
Sziasztok
Meg tudná valaki mondani, hogy mi az a Side Port Memory?
Üdv
-
Lenry
félisten
válasz
dances #39365 üzenetére
Az északi vezérli a grafkártyát, memóriát, és a Vga pci-e foglalatát és itt van az integrált VGA is. A déli az Usb-t SATAt, hangot, LANt, a többi Pci foglalatot. stb. Az AMD az Athlon64től, az Intel a Core i7től kezdve a memőriavezérlést a prociba tette, majd LGA1155től az int VGA is a prociba költözik, így az északi hídra nincs már szükség, a déli marad meg.
-
dances
tag
Sziasztok!
Fel tudna valaki világosítani, hogy az alaplapomon (MSI 785G-E53) levő északi és déli hidak pontosan miért felelősek?
Tehát pl melyik végzi a SATA, USB portok kezelését; illetve azoknál a lapoknál, amelyek integrált VGA-t tartalmaznak, ez melyik hídban "van"?Illetve lenne még egy kérdésem:
Az új, LGA-1155 proc foglalatos alaplapokon már csak az egyik híd van?
Melyik?
És miért csak egy? -
Csicsóka
őstag
válasz
DonThomasino #39356 üzenetére
Biztos van, de ettől függetlenül is kellene a hőmérséklet fügvényében vezérelnie a ventit mindenféle segédprogi nélkül is. Főleg kis terhelés alatt lenne idegesítő a nagy fordulatszám, na meg a venti sem tart sokáig ha állandóan fullon menne. Nem volt még Asrock deszkám soha sem, ezért érdekelne hogy mennyire jó ezen a téren.
-
Goddyevil
tag
Üdv Mindenkinek.
Egy kis technikai segítség kellene.
Ismerősön irodai gépében alaplapot cseréltem, összeraktam a gépet Foxconn G41M-S alaplap 4 memófoglalattal.
Kettővel hajlandó elindulni, 3 ill. 4 memóval nem.
Mindegy milyen sorrendben,melyik foglalatban próbálom.
A memók szerepelnek a támogatott listában, a proci is.
Hiába kapott +1,+2,+3 feszt semmi eredmény.
Ötlet valakitől?Köszi.
-
Lenry
félisten
válasz
BRIKLY #39352 üzenetére
és a BIOS-ban mit ír?
mert ha az jót mutat, akkor valószínűleg csak a programok által kiolvasott adat a hibás, és valójában nem ennyi a magfeszültség. de még ha a BIOS hülyeséget ír, akkor sem biztos, hogy komoly probléma van, mert ugye a szoftveres mérés nem mérés.némelyik alaplapon vannak mérési pontok, amikre rá tudsz multiméterrel mérni, nem tudom, hogy a tiéden van-e ilyen, de ha megoldható, akkor lehet, hogy érdemes lenne megnézni.
-
Csicsóka
őstag
Sziasztok!
Tervezek beruházni egy ASROCK H61M-S lapba. Nézegettem a bios beállításait, a CPU venti szabályozására csak két lehetőség van, Automatic Mode és Full On. Az lenne a kérdésem, hogy automatic módban mennyire hangos lehet az eredeti Intel ventilátor, ha nincs hajtva a Core i3 2100? Nagyon nem szeretem az ordító ventilátort. Esetleg ha vki tudna fordulatszám infót adni azt megköszönném.
Nem tudom más Asrock lapoknál is így van e megoldva a venti szabályzás, (sosem volt még ilyen vasam) ha igen, akkor más tipus venti szabályzásáról is szívesen olvasnék infót. -
BRIKLY
veterán
üdv mindenkinek!
gépem az adatlapomon.
a problémám:
sokan azt mondják, hogy a CPU-Z valóságot ír a proci feszültségre.
nekem 1,4V-van beállítva BIOS-ban, (kevesebbet nem lehet) és így néz ki.mit lehet ezzel kezdeni? egyel régebbi BIOS-ban volt lehetőség lefelé állítani a feszt, de az a BIOS az nem támogatja az én procimat, csak a C2 steppingeset. (az enyém C3)
fel merjem így tenni azt a BIOS-t?
másik procim nincs, tehát ha nem megy, nem tudom frissíteni
előre is köszi a válasz(oka)t! -
válasz
csucsbicep #39347 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Gyors kérdés: H61 és H67 chip között mi a különbség?
-
Storms
őstag
üdv
Vettem egy alaplapot és nem kaptam csavarokat az alaplapi lefogatókerethez amihez a procihűtést kell fogatni az alaplap neve Asrock 790GX-Pro. ilyen csavarokat hol tudok venni? Számtech boltba nem tudtak adni...
-
pigsty
aktív tag
Szevasztok!
Van egy Epox 8RDA3G alaplapom, és 3 RAMom.
Kettő 1GB-s, CL3-asok (de jelenleg csak ez a kettő van bent, 166MHz-n tudnak CL2.5-t Everest szerint), a 3. pedig CL2.5-s 512MB-s.A probléma akkor van, ha bármit rakok a 1 DIMMbe.
Ha csak oda rakok, akkor is sípol.
Bármilyen varációban raktam be a 3 RAMot, nem indult el, egyik variációban az alaplapi led kiadta a C1-et, ami inkompatibilitást, rossz illeszkedést jelez, lehetséges, hogy elromoljon pont a 1.DIMM?
Milyen kombinációba lenne érdemes berakni a 3 RAMot? Vagy elégedjek meg a mostani felállással, hogy 2 1GB-s megy?
Jobb, ha inkább 2.5CLel megy, 166Mhz-n, mintha CL3-as lenne 200Mhz-n?Nem olyan azonnali kérdés, csak érdekelt.
-
Vityapapa
tag
Üdv mindenkinek!
A tuning kezdőknek topikból küldtek, mert nem lehet állítani a proci feszt a lapomon ( P5QPL-AM )
tud valaki segíteni hogy hogy kezdjek neki a tuningnak?
milyen feszeket kellene még beállítanom?
ha emelem az fsb-t növeli a lap magától a proci feszt? ha igen, nem fogja túlfeszelni?
előre is köszönöm -
RootRulez
félisten
válasz
hardverpeti #39332 üzenetére
Nem.
Itt majd segítünk, milyen legyen.
Nem ismerem a lapot, de gondolom van benne PCI-E slot, amibe a VGA-t lehet majd tenni.
-
hardverpeti
csendes tag
Sziasztok
Az alaplapom egy " asus p5g4it-m lx " és támogatja a DirectX® 10
Szeretnék bele venni egy ujj VGA -t ami DirectX® 11-es.Nem lesz Probléma azzal hogy én egy 11-est támogato VGA -t teszek bele .
help !
-
válasz
DonThomasino #39328 üzenetére
Igen, szerintem is azzal lesz a baj. Nem szeretnék venni bele külön, de lehet belerakom kipróbálás céljából az enyémet. (5770)
Mindenesetre nézelődöm a használt piacon egy másik után.
Egy G31/G41-est szeretnék, ha már veszek egyet, legyen normális. -
üdv.
Segítséget kérnék, remélem valaki tud mondani valami okosságot.
Van egy AsRock Conroe1333-R667 (Rev.2?) alaplapom. Benne egy 3.00/2M/800/HT proci, és 2*1 gb ddr667mhz RAM. Alaplapi vga-val.
A kép időnként (néha gyakran néha ritkán) szétesik. [Mintha a videókari menne tönkre.] Újraindítás után megint jó.
Próbáltam a BIOS-ban mindet átállítani, amit lehet, és köze lehet a dologhoz. RAM sebesség, időzítés, videókari által használható RAM mennyisége és hogy dinamikusan változtathassa.
A hangkártyát is kikapcsoltam, mert a gyárija beszart, és egy PCI-s hangkártyáról megy a hang.
Tud valaki segíteni hogy mi lehet a baj? (az hogy dobjam ki az alaplapot és vegyek egy másikat már felmerült, de lehet-e megoldani beállítással?)
Előre is köszönöm a segítséget: Gergely -
politomi
tag
Sziasztok!
A s1155 foglalatú Z68-as alaplapokkal a "K" jelzés nélküli procikat lehet tuningolni?
Vagy az még mindig a drágább K-s procik tulajdonsága -
Lenry
félisten
válasz
szakalistvan #39308 üzenetére
azt elvileg megeszi a 27-es BIOS-szal
-
sdavic01
tag
Helló !
Van egy abit ip35-e alaplapom és be kéne állítani a bios-ban hogy ki kellene kapcsolni a processzor ventilátor figyelését.
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa Award
Award BIOS típusa Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet
Rendszer BIOS dátuma 05/30/08
Video BIOS dátuma 02/05/07 -
csimpok
aktív tag
válasz
#65675776 #39311 üzenetére
Nekem az ASUS K8N-emen 3 év után szinte az össze kondi púpos lett (néhány ki is durrant), ezzel párhuzamosan a gép meg instabil (pedig csak nagyon lightos kis tuning volt), ezért is vettem direkt ilyen "all solid capacitor"-os Asrock lapot az új gépembe. Aztán újra lett kondizva a K8N, és azóta tökéletes.
-
pcguru1
őstag
Valaki segitsen légyszi
-
Storms
őstag
üdv
Alaplap és proci vásárlás előtt állok, ezt az alaplapot venném: LINK elég jó árban van viszont ahogy nézem ezen még a régi fajta kondik vannak nem az az új fajta Solid capacitor( asszem igy hivják) emiatt gondolkodom hogy megéri-e igy is megvenni ezt vagy nem?Légyszi segitsetek.
-
pcguru1
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segitséget kérni.Tegnap vettem egy ASUS Crosshair III Formula alaplapot és mivel 4giga ram-ott raktam a lapba gondoltam feltelepitek egy 64-bit-es win7-t,minden tökéletesen ment egész addig amig az alaplap telepitölemezét be nem raktam,ugyanis azt történt hogy telepités közben,kapok egy olyan hiba üzit hogy a rendszer nem támogatja a 64-bites progik telepitését.Az ASUS hivatalos oldaláról is lehuztam a hangprogit(mivel hang sincs)64bites win7-hez,probálom telepiteni és ugyan azt a hiba üzit kaptam.Valaki esetleg tudna valami okosat mondani
-
Lenry
félisten
válasz
szakalistvan #39306 üzenetére
mit szeretnél belerakni?
-
szakalistvan
senior tag
Sziasztok!
Cpu upgrade lenne egy ABIT NF7 v2.0-ban
Nem találok normális cpu support list-et,vagyis az ABIT oldalán nincs,valaki tudna segíteni?
Átnézem lap topicját is,hátha... -
Lenry
félisten
válasz
barca4ever #39302 üzenetére
kikapcsolást? nem
újraindulást, kékhalált, fagyást okozhat a RAM, de hirtelen kikapcsolást csak az energiaellátás megszűnése okoz. -
Petzval
senior tag
válasz
barca4ever #39302 üzenetére
Másik RAM-ot is meg lehet próbálni természetesen, de teljes leállásnál a tápot meg kell alaposan nézni
-
Petzval
senior tag
válasz
barca4ever #39298 üzenetére
Ha lenne multimétered egy üres dugóra rámérve a kábelt megmozgatva a táp házát megkocogtatva lehetne kezdeni.
Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest