- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
zozoka43
csendes tag
válasz
Morris #29097 üzenetére
Köszi a gyors választ mindenkinek.
A VGA -nak a 10.4 drívert rakom,most töltöttem le. Már akkor neki is állok a telepítesnek.
Amugy XP sp3 van,de amióta kicseréltem a videókártyát ,ujraindításnál kék képernyő.:
Pci sys. hiba üzenet.Ezért is akarom lecserélni az op. rendszert.
Mégegyszer Kösz : -
Morris
veterán
válasz
zozoka43 #29096 üzenetére
ne bizony. ha nincs az eszközkezelőben felkiáltójeles (mármint ami az alaplapra vonatkozik), akkor teljesen felesleges.
mivel a w7 már egy újabb op rendszer, így több mint valószínű, hogy fel fogja ismerni az alaplapodon lévő dolgokat. Persze VGA esetében a legfrissebbet illik föltenni. Meg talán a hangkari drivere is lehet a legfrissebb
-
zozoka43
csendes tag
Sziasztok. Szeretném kiprobálni a Windows 7 op.rendszert. Intel P4 3.06GHz, 1GB RAM, ASUSP5GPL-X SE ,hd3650 ,80gb hdd a konfigom.
Az alaplapom egy Asus P5GPL-X SE intel915pl chipset, le kell tölteni frissítést a laphoz,hogy müködjön a Windows 7 op.rendszer ? Vagy csak simán az alaplap telepítő CD és kész ?
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Új alaplap vásárlására készülök. A kérdésem a következő lenne: a rendszert mindenképpen újra kell telepíteni, vagy megúszhatnám egy frissítéssel is? Köszönöm.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
havast #29085 üzenetére
Van egy olyan hogy Acronis boot lemez, azzal ha lemented valahova a jelenlegi windows partíciót, a SATA formázás után elméletileg működnie kellene (ha vissza állítod), legfeljebb az elején bekéri a win telepítő lemezt hogy kijavítsa a HDD bootszektorát, elég jó kis növekedés várható sebességben, persze az elérési idő nem egy SSD.
-
havast
aktív tag
Hello! Lenne 1 lama kerdesem, es az sem biztos,hogy jo helyre irom a problemat...
tehat van 1 250Gb-s samu sata2-es hdd-m. Plusz 160gb-s sata2es seagate-em.
raid-be szeretnem oket kotni (ecs a790gxm-a alaplap).raid0-ra gondoltam,mert az adatmentes nem gond.
viszont ha megvan a raid,akkor mindket hdd-bol csak 160-160gb-ot fogok tudni hasznalni(mert ugye a kissebb csak 160as),es a samu masik felet nem latom majd,vagy azt ugyan ugy fogom tudni hasznalni,csak raiden-kivul??koszi elore is a valaszt!
illetve win 7 64-bitet hasznalok,azt nyilvan ujra kell majd telepitenem,de valakinek van tapasztalata, a win7 tartalmazza alapbol a raid drivert,vagy tenyleg be kell szereznem 1 floppy meghajtot,hogy install kozbe feltegyem a raid drivert??
-
default.
őstag
ok, köszi.
-
default.
őstag
Most mondom, hogy nem kell dual core, meg 2 gb memo meg miegyéb.
Egy "régi" 3,2 es proci kell, 1 azaz 1 gb memoria, és egy ehhez való vga kártya.
A jelenlegi configom: AMD Athlon XP 2000+, 256 MB memoria, GeForce FX5500.
Ezzel a konfiggal ment a hl2, a FarCry, a COD2 stb. Csak annyi kéne,hogy ne akadjon mint a szar. Köszönöm -
default.
őstag
Akkor otthon megnézem pontosan mert most melóhelyen vagyok..
Még egy kérdésem lenne, szeretnék összerakni egy konfigot ami kicsit erősebb a jelenleginél. Használtan mennyibe fájna kb a következő konfig:Akármilyen normális alaplap 3,2 Ghz, 1 GB memo, vmi használható 256MB videokártya de nem kell nagyon jó kártya, csak ami ehhez a konfighoz elég/kell.
(FarCry, HL2, STALKER szintű játékokhoz szeretném)
előre is köszönöm -
default.
őstag
...S ö hát..
AMD Athlon XP 2000+ (tudom az már a proci) KD-7 series, ASUS ha jól tudom... -
default.
őstag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, a kérdésem az, hogy a jelenlegi AMD KD7-es alaplapomba tudok-e 3,2 GHz-es procit rakni, és mire kell figyelnem, hogy működjön ?
Előre is kösz ! -
Lenry
félisten
válasz
szuhanszkin #29072 üzenetére
én a tápegységet nézném meg először
-
szuhanszkin
csendes tag
Sziasztok mégegyszer HELP!!!
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni,van egy MSI P43 neo alaplapom,benne egy E5300-as prockó,néha a gép lekapcsolás után,ujból bekapcsolja magát,de ez a jelenség 5 leállításból 3x jelentkezik,mi lehet a próbléma.Üdv
-
Lenry
félisten
válasz
czpitti #29070 üzenetére
menni fog hát
99%egyébként ha a fejedet a falbaverés helyett vetted volna a fáradságot, hogy bepötyögd a lapod nevét a google-be, akkor az első találat dobta volna a gyártói oldalt, ahonnan - minő meglepetés - letölthető a memória támogatási lista, amiben benne van a RAMod
-
czpitti
senior tag
Sziasztok!Most már tényleg jó lenne tudnom(mert elfelejtettem beírni
a ramjaim típusát) hogy menni fognak ezek a ramok a gigabyte ma790x-ud3p lapomban F2-6400CL6D-4GBMQ gskill ramok.A baj az hogy procim még nincs a kezemben és anélkül bajos a kipróbálás.
-
Lenry
félisten
válasz
Yoda80 #29067 üzenetére
kevesebb, egész pontosan mondatvégenként 1 darab kérdőjellel is megértjük a kérdésed
amúgy meg, igen, föl fogja ismerni, mert G41 chipset van rajta, ami 8GB RAMot kezel,
egyébként az előző lapodnak le van írva a kézikönyvébe, hogy ne pakold tele mind a 4 foglalatot két oldalas RAM-mal, mert a memóriavezérlő nem fogja kezelni
-
Yoda80
csendes tag
Asus P5P41D s775 alaplapot szeretnék venni.
Van nekem 4 darab 1 GB-os DDR2 PC6400 800MHz GEIL BLACK DRAGON KIT2 CL5 memóriám.
A kérdésem az lenne, hogy mind a 4 memóriát felismerné-e???
Az előző alaplapom ez volt és csak 2 memóriát ismert fel: GIGABYTE GA-EP31-DS3LSzóval az Asus felismeri mind a 4-et????????????
Köszönöm a segítséget!
Gergő
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Még mindig a bios frissítéssel küszködöm. Leszedtem a legújabb biost de exe-ként jön le. Az ami winflashhez meg Rom kellene. Mit kell vele tegyek? Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok.
1 hete vettem egy asus p5b alaplapot vaterán.
A processzorfoglalat egyik lábáról lejött az az aranyozott pöcök. Szóval a lába megvan ,csak nem olyan magas, mint a többi.Viszont semmi hibát nem észlelek. Teljesen stabil tuningban is a lap. Egy q6600-ast hajtok benne 3,4ghz-n.
Lehet ebből valami probléma később? Vagy ha gond lenne, akkor eddig sem működött volna már?
-
Boxi88
őstag
válasz
Krisinto #29053 üzenetére
2009/06/12 dátumos:
"Update ACC code and CPU ID (Support AGESA 3.3.2.4 code for Phenom X3 CPU) "
Az ACC jelenti azt amit te szeretnél... tehát ez kell neked mondjuk van ennél jobb bios is...
2010/04/14 dátumos:
" Update AGESA 3.7.0.0 for AMD 6core CPU
Support On/Off Charge function "Ez lehetővé teszi hogy a 6magos procikat is kezelje a lap! Én ezt tenném!
Egyébként nem biztos de lehet hogy a 2009/06/12 utáni összes frissítésbe beletették az ACC-t! Ezt megtudod ha felteszed a legújabbat és megnézed benne...
-
Boxi88
őstag
szerintem nem sok az 50°C a s478-as 3ghz es prescott procim nekem is 50-55°C ról indult.... játék közben 80°C fölé is felment... ha gond lenne a hőfokkal a hővédelem úgyis lekapcsolja a gépet...
amúgy ezek után az értékek után nekem már a core 2 duo, hőfokai voltak gyanusak, túl alacsonyak voltak
-
Krisinto
őstag
-
nygma
addikt
Na tettem rá egy másik hűtőt... A gyári bordára csavaroztam egy 12cm-res coolert... a zaj az megoldódott tökéletesen...
Viszont az lenne a kérdésem,hogy alapjáraton 50 Celsius nem sok a procinak?
Annyit ír a CoreCenter...
Akkor játék közben gondolom minimum 70 C körül lehet...
Intel P4 3 Ghz Socket 478 proci...
(Off,mert nem teljesen ide való)
-
Najz
tag
Üdv!
lenne egy olyan kérdésem hogy AM2-s hütő jó AM3-s alaplapra? -
czpitti
senior tag
Szóval megrendeltem ezeket F2-6400CL6D-4GBMQ ddr2 cl6 a gskill ramokat.Menni fognak gigabyte ma-790x-ud3p deszkámban?Azért kérdezem meg még egyszer mert procim még nincs és nem tudom kipróbálni.
-
tomta
tag
BIOS
Flash Utility hozzá:
Hogyan Flash-eld:Nemértem hiszen az általad megadott oldalon ott van minden !
Mindegy kikeresgéltem, neked ne kelljen vesződni vele.A Te dolgod már csak 3 Klikk, és egy kis "how to..." olvasgatás.
-
Krisinto
őstag
Üdv
ha magot szeretnék feloldani,akkor melyik fajta biost szedjem le,az adatlapmon lévő laphoz?
És a proci is fent van,hogy miből mit akarok csinálni
Melyik fajta bios kell? -
syler
aktív tag
Sziasztok, beteszem ide is hatha valaki tud segiteni. Honnan tudnek leszedni winflash progit? Egyszeruen nem talalok. Ilyen laphoz kellene: [link] Koszi elore is
-
atti_2010
nagyúr
válasz
bati1989 #29034 üzenetére
Mikor láttál utoljára MSI lapot ami nem támogatta hardveresen a cpu hűtő szabályozását? 1990-1992-ben talán még volt.
nygma.Nem ismerem a lapodat de a biosban kell legyen egy opcio a venti állítására ott % megadod hogy menyit forogjon és hány fokig.
Valami olyasmi hogy CPU SMART FAN TARGET -
nygma
addikt
Üdv.
Adott egy MSI 865PE Neo-2-V alaplap. gyári CPU hűtő van rajta Intel P4 3 Ghz-es procit hűt.
A probléma az,hogy 4300 rpm körül forog folyamatosan a cooler,szabályozni szeretném csak nemsikerül :S SpeedFannal próbáltam de hiába álítok akármit semmi nem történik.
-
bati1989
csendes tag
válasz
NeoExDeath #29031 üzenetére
100% hogy az összes USB portod 2.0
USB 2.0/1.1
2.0 de természetesen a "kisebb" szabvánnyal az újabb minden esetben kompatibilis (/1.1)
-
NeoExDeath
aktív tag
Helló!
Van egy Gigabyte GA-EP43-DS3 -as alaplapom. Most akarok venni egy külső vinyót, ami USB 2.0-val fog csatlakozni a géphez.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az alaplap minden egyes USB csatija 2.0-ás, vagy csak néhány közülük (ez egy egy éves alaplap)? Ez azért merült fel, mert amikor bootol a gép, van ugye egy fekete kijelző, ami kiírja milyen csatlakozási lehetőségek vannak, felsorol egy rakás USB-t. Na most ezen a listán csak kb kettőhöz írta az hogy USB 2.0. Akkor a többi csak sima 1.0-ás usb lenne? Furcsa lenne ha így lenne. Ha esetleg mégis, azt honnan találhatom ki, hogy a rengeteg USB csati közül a hátlapom melyek a 2.0-ásak?Köszi.
-
enemy107
senior tag
válasz
deejayflex #29029 üzenetére
Szia!
AM2 X2 am 2 tokozású 2magos procikat kezel.[link]
A cpu support list-re kattints ott a felsorolás -
deejayflex
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítsen abban,hogy ez a lap: http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=NJ8fkR6ufRM9XvFC meddig tudja kezelni a processzort? Hány MHz-ig? Tehát mennyi a maximális processzor méret,amit még képes kezelni? Ugyanis én sehol sem találom. Köszönöm a választ! -
törölt tag
válasz
deejayflex #29025 üzenetére
x16-on.
De miért is kellett Off-ba rakni?
-
deejayflex
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítsen abban,hogy ha ennek a lapnak az esetében : http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=NJ8fkR6ufRM9XvFC (specification fület lenyitod,és ott lesz benne h: 2 x PCI Express x16 slot with NVIDIA® SLI™ technology support, at x8, x8 speed ),és hogy ebben az esetben ha egy videókártya van a gépben,azt 16x-os sebességen fogja kezelni,vagy 8x-oson? Olyan írjon légyszi,aki biztos benne!!!
Nagyon köszönöm!!!! -
sgergi
veterán
válasz
Krisinto #29023 üzenetére
Ha az adatlapodon lévő Gigabyteról van szó, akkor a gyártói honlapról leszedhető @bios programmal lehet megcsinálni. Egyébként minden nagy gyártónak van win alatt használható bios fleshelő programja, amit a honlapjukról leszedhetsz. A mikéntje is könnyű, csak be kell tallózni nekik a bios fájlt, ami előre leszedsz a gépedre.
-
Krisinto
őstag
Üdv
windows-ból mivel tudnék biost-t frissíteni?
Azt,hogy-hogyan,arról majd pénteken kérdezek,mert az még nem lesz aktuális -
Naccsy
csendes tag
Hali!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy a gépem az utóbbi 1 hónapban terhelés közben újraindul, vagy leaáll. Ha leáll, akkor csak teljes áramtalanítás után tudom visszakapcsolni. Ez legtöbbször olyankor fordul elő, ha a gép már előtte 1-2 órája megy, de előfordul, hogy rögtön bekapcsoláskor is újraindul. Egy Asrock P4V88-as alaplapom van és egy Celeron 2.8-as proci. Újraindulás után megnéztem everestben 62fok a proci, és 43 az alaplap.
Nemtudjátok mi okozhatja ezt a problémát?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Dot
őstag
Hali!
erre vki? -
aram01
nagyúr
válasz
atti_2010 #28993 üzenetére
na a lan sikerült a hang viszont nem jó
ő az: SoundStorm™ / Dolby® Digital Audio
Experience the full power of surround sound audio with the NVIDIA® SoundStorm™. With the integrated APU (Audio Processing Unit) you will feel the impact in games or music. And with the only Dolby® Digital 5.1 encoder you can hear it all in amazing digital cinema clarity on your home theater receiver or digital PC speaker system. -
malwy
senior tag
Csak egy ellenőrző kérdés:
Gigabyte Ga-m61pme-s2 tényleg kezeli Athlon II X4 630, Phenom II X3 720 és társait?
Még mielőtt hülyeséget mondok szegény embernek. -
sgergi
veterán
válasz
czpitti #29010 üzenetére
Az első kérdésre a válasz az, hogy attól függ, hogy milyen steppinges a proci. Ha C2-es , akkor biztosan nem kell, ha C3-as, akkor az F%-ös biostól kezdve van támogatva. Tudni kéne, hogy neked melyik biosod van fenn. (everest meg tudja mondani). A ram pedig menni fog.
-
czpitti
senior tag
Sziasztok a kérdésem:ma790x-ud3p gigabyte deszkám van.Várom a procimat ami négymagos amd 955.Ugye nem kell biost frissítenem ehhez a procihoz?Amásik 2x2giga gskill 800-as ramot szeretnék beletenni.Támogatja a lap?
-
atti_2010
nagyúr
-
Gyalo94
tag
válasz
#65675776 #28200 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Nekem egy MSI K9N (PCB 1.0)-ás alaplapom van...
Az vele a problémám hogy amikor elindítom a gépet rendesen pörögnek a ventik de a vga nem ad képet és kb a speaker csippan 9-10-et.....
A vga tuti jó mert Tom-E-tól vettem és ő is letesztelte....
A ramok,proci,táp,vga,hütés,vinyó tuti jók......
Van esetleg valami tippetek?
Ilyen a konfig:
-Gyári AMD Hütés
-AMD Athlon 64 X2 3600+ proci
-MSI K9N Neo alaplap
-4x512mb 533 ddr2-es ramok
-40-es wd sata vinyó
-400 watt noname táp
-És Gainward 6600gt 256mb ddr3
Válaszotokat,tippjeiteket előre is köszönöm! -
Siera
senior tag
Alaplapcsere lesz
Azért kösz mindenkinek...
Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Futás, futópályák
- Autós topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Revolut
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest