Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
bandras0226 #28698 üzenetére
Szia szerintem a másik az elsődleges.
-
Üdv!
-
rOzzy
csendes tag
válasz
csabyka666 #28690 üzenetére
Nincs semmi a PCIe slotokban, integrált VGA-t használok...
-
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
van egy Dell laptopom, amin 2 db bekapcsolo gomb van es be szeretnem allitani (bedrotozni), hogy melyik gomb mit csinaljon.
meg tudjatok mondani, hogy mi kezeli (milyen programsor es hol) a gombnyomast?
koszi elore is: fulmi
-
VGA illetve a PCI-Ex nem kontakthibás? Havernak volt ilyen problémája, és ki kellett támasztani a VGA-t, mert a hűtő súlya annyira lehúzta, hogy nem mindig érintkezett...
Csak egy ötlet. Esetleg nézd meg másik videokártyával, ha azzal jó, akkor ott a baj.
Mivel random a dolog, szerintem valami kontakt lehet.
-
rOzzy
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy konfigot:
Phenom II X4 945
ASUS M4A89GTD PRO
Kingston ValueRam 2x2GBHDD: Hitachi 1TB SATA
DVDRW: valamilyen samsung SATA
Táp: 500W ChieftecA problémám az, hogy a gép 4 esetből 3szor nem kapcsol be. Azaz bekapcsol, de se kép, se hang. Még a BIOS POST sem jön be, és a pc speaker sem csipog. Ilyenkor CMOS reset általában segít, de azért gondolom átérzitek, hogy ez nem a legjobb megoldás
... Ráadásul még biztosra sem mehetek a megoldást illetően, mert nem 100%-ig reprodukálható
...
Szerintetek mi okozhatja?
A vinyó, és az optikai kivételével minden zsír új cucc, BIOSban nem turkáltam, a bekapcs gomb nem kontakthibás (még mielőtt megkérdeznétek)
-
capulet75
addikt
Sziasztok.
Kérdésem a következő:AM2+ tokozással van ddr3 lap? -
-
Morris
veterán
válasz
csabyka666 #28685 üzenetére
ezek szerinte megoldódott
-
válasz
Morris #28683 üzenetére
Szerintem szimplán csak Mercury...
Killer01: De ilyen rejtelmet még nem láttam.
Az a pláne a dologban, hogy volt már gondom Mercury-val, az meg az SP2-es Windows-t nem akarta elfogadni.A Mercury lapokat az ellenségemnek sem ajánlom! (főleg azért, mert úgyis nálam kötne ki javítás/telepítés céljából
)
-
Killer01
őstag
válasz
csabyka666 #28682 üzenetére
Hiába, a számítástechnika rejtelmei....
-
Morris
veterán
válasz
csabyka666 #28681 üzenetére
nekem is össze szokta keverni ha két vinyó van benne. nem szabadna bezavarnia. én ugyanígy szoktam csinálni.
a rendszervinyónak a kábelét nézd meg, lehet az rendetlenkedik. vagy a tápkábele vagy az adat (IDE, sata)
esetleg szakadás, vagy zárlat van a kábelnél -
Nem akarom elkiabálni, de azt hiszem, valóban itt volt a probléma. Mindkét vinyót rákötöttem, és mintaszerűen kúszott fel a WinXP. Persze előtte egy napig szívtam vele...hihetetlen!
Érősítsetek meg, hogy ha egy gépben 2 vinyó van egy IDE-kábelen (master - slave sorrendben ugyebár), és a slave vinyóról lehúzom a tápot, de az IDE-t nem, akkor azt úgy kellene kezelnie a szerkezetnek, mintha a vinyó benn' sem lenne, igaz?
Nevetséges, hogy ilyet kérdezek, de ez az alaplap megbolondult, ha csak szimplán a kábel slave részén rajta volt egy plusz vinyó, ami nem kapott tápot sem.Mercury...ennyi!
-
válasz
Morris #28680 üzenetére
Most épp' telepedik a WinXP SP3, immáron 2 vinyó van a gépben. Meglátjuk...
Ha ugyanúgy fagy, akkor kábelcsere.Mindenesetre nem értem, mert a tápkábelt húztam csak ki a másodlagos vinyóból (ahogy azt szoktam ezelőtt is), az IDE-t benne hagytam (így gyakorlatilag nincs vinyó a gépben, mégis bezavarta volna?).
Mindig így csinálom a Wintelepítést, mert ha 2 vinyó van benne, akkor összekeveri a meghajtókat. Nem ez az első, amit csinálok, de ilyennel még nem találkoztam.Várunk...
-
Morris
veterán
válasz
csabyka666 #28679 üzenetére
Nekem anno a sata kábel folyamatosan kicsúszott a vinyóból. Hol érintekzett, hol nem. Ugyanez volt. Lefagy, reset stb. kábelcsere meg is oldotta a problémát. Random fordult elő nálam is. először azt hittem sector hiba...
-
Üdv!
Vinyó 100% / 100% HDSentinel szerint. Memóriateszt futott fél óráig, semmi hiba. CD nem karcos. Ezekkel kezdtem én is.
Plusz ami még kizárt: tápegység. Próbáltam egy 450-essel is (300-as van benn, gondoltam hátha kevés), de semmi. Mértem az áramfelvételt, 100W körül mozog, ezt a 300-asnak vígan vinni kell.
Valamint a melegedés is kilőve.A halál alatt azt értem, hogy a telepítés közben, amikor már előjön a grafikus felület (mondjuk egyszer volt, hogy a file-ok másolása közben) megfagy. De totálra. Olyan, mintha lehúznám menet közben a vinyót. :S
Viszont furcsa, hogy 2 vinyó is van a gépben, de az egyiken semmi sincs, még partíció sem. Lehet, hogy aki előttem javította, sejtett valamit? A Mercury-ból kinézem, hogy van valami bug a lapon, amit ezzel lehet eszközölni, hogy 2 vinyót tesznek ugyanarra a kábelre (master a rendszervinyó, slave meg csak úgy van) poénból?
Én telepítés előtt lehúztam ez a vinyót, de most megnézem, hogy mit csinál, ha visszadugom rá.
Valahol itt lehet a gond, adatátvitel-hiba szaga van a dolognak.Akárhogy is lesz, ha sikerül megoldanom, erről írok egy blogot, hogy más legalább ne szívjon vele, mert tutti, hogy valami buta hiba van csak...
-
RootRulez
félisten
válasz
csabyka666 #28675 üzenetére
CD talán karcos, vinyó hiba is lehet meg memória hiba is... Bár kifejthetnéd, ez a "halál a dolog" kifejezést bővebben...
-
Killer01
őstag
válasz
csabyka666 #28675 üzenetére
Hát, ha win telepítésnél halál van, az memóriahibára -is- utalhat (én még csak ilyennel találkoztam)
-
Üdv!
Mercury PVM266aM-L lappal szívok. XP-t próbálok rá telepíteni, de egyszerűen halál a dolog. A telepítés felénél (de volt már olyan is, hogy a file-ok másolásánál) megfagy, reset segít csak.
Valami típushiba lehet?
u.i.: Most jutott eszembe, hogy régebben mintha szoptam volna egy lappal, ami ugyancsak Mercuy névre hallgatott. Egyszerűen nem tudtam felimádkozni rá az SP3-as Windows-t. De az a Windows logónál fagyott be, és csak SP1 ment fel rá. Ha később tettem fel a Service Pack-ot, akkor is megdöglött....
Lehet összefüggés a dolgok közt? Most már nem foglalkozok vele, eléggé lefárasztott. Reggel újult erővel nekiesek...de akinek van valami tapasztalata, írjon pls.Köszi!
-
JonC
csendes tag
ettől féltem... és szabályosan szemétnek érzem magam, hogy ehhez kell folyamadnom
köszönöm a választ!
-
JonC
csendes tag
Sziasztok,
előrebocsátom, hogy hihetetlenül béna voltam, ezt nem kell nyomatékosítani
Ma akartam beszerelni egy Asus M4A785TD-V EVO/U3S6-t az ezeréves gépházamba.Mivel "usb device over current status detected" hibával el se akart indulni, ezért nekiálltam túrni a netet, és találtam egy tippet, miszerint valamiféle rövidzár lehet a baj oka, és próbáljam meg kivenni a lapot a házból, és úgy elindítani. El is indult, ámde kikapcsolásnál elkövettem egy durva hibát: a csavarhúzóval megpróbáltam rövidre zárni a powergomb pinjeit, de "sikerült" még egy pint is megérinteni vele. Volt egy kis szikra, a gép kikapcsolt ugyan (ahogy azt terveztem), de be már nem nagyon, csak a procihűtőventi indult el.Azt szeretném kérdezni, hogy ezt meg lehet-e valahogy házilag gyógyítani, vagy mindenképpen szervíz? Feltételezem, hogy az utóbbi, de hátha nincs rá szükség...
-
Krisinto
őstag
Gondolom nem lesz akkora a sebessége
-
-
Erre valaki?
-
pitbull93
tag
Helló!Milyen árba lesz az ASUS Rampage extrem III??És mikor lehet kapni?Köszi Üdv
-
RootRulez
félisten
válasz
jiggajigga #28655 üzenetére
Ezek nem olyan dolgok, amik egyik évről a másikra csak úgy megváltoznak. ATX fomátum már évek óta van és lesz is... Olyat házat vegyél, az eATX ha jól tudom a tápcsatival van kapcsolatban az alaplapon, nem a mérettel... ATX házikóba belemegy a mATX lap is
Visszafele ez már nem igaz...
-
jiggajigga
csendes tag
szisztok! most veszek házat és nem tudom mennyit ruházzak-e be rá az alplap miatt. szerintetek ez az atx és e-atx microatx alaplapszabványok meddig maradnak még meg? nem akarok most 30ezret kidobni egy házra ha jövőre már jön az új szabványosítás.
-
-
enemy107
senior tag
üdv!
Úgy tudom olyan penről lehet telepiteni amire lehet boot-ot tenni.Vagy máshonnan bootoltatod.Telepités közben látod a benne hagyott usb-s eszközt,ha az olyan jellegű amire rendszert lehetne tenni.Pen, külső vinyópl.Én szerintem.
Ha nincs rácsatlakoztatva semmi az usb-re szerintem nem kéne látnia.Telepités idejére probáld meg lekapcsolni őket.Utána ha kész a rendszer visszakapcsolod.Ez csak tipp!
Üdv -
bati1989
csendes tag
válasz
AcE punK #28606 üzenetére
Nem túl sok információt írtál, hogy mire szoktad használni a gépet, de általános használatra én ezt ajánlanám.
Bár régen valóban elég gyenge minőségűek voltak az Asrock alaplapok, ez egy jó ideje már nem így van. Eddig akárkinek raktam Asrock lappal gépet semmi baj nem volt velük.
-
gab3n_01
csendes tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
gab3n_01 #28642 üzenetére
Az MSI honlapján csak T jelölésű lap van,de milyen memóriát akarsz belerakni mert a legnagyobb az 1150-es, de az ritka mint a fehér holló és az ára is olyan, viszont sebességben nem hoz semmit, sőt az 1066 és a 800 között is csak mérhető különbség van szemmel nem látható, tehát nem gyorsul semmit tőle a géped.
Ventur@.De ő nagyobbat akar mint 1066, de szerintem keveri a DDR3-al.
-
gab3n_01
csendes tag
Sziasztok,Kicsit bajban vagyok az alaplapom specifikációival kapcsolatban.Na már most pár hónapja rendeltem egy MSI 770-C45 típusú deszkát,ami meg is jött,de 770T-C45 néven,az MSI honlapján T jelölésű lap nincs is,és nem is azt tudja a dobozon leírtak szerint,mint az MSI oldalán.De találtam egy cikket a 770T-C45-ről,ami viszont ugyanazt írja amit az MSI a sima 770-C45-ről.Ezzel csak az a problémám hogy ha majd ramokat akarok cserélni vagy netán procit, akkor kérdés ez a lap befogja-e venni az 1066-nál nagyobb ramokat ?
Kicsit kezdem átverve érezni magam,de remélem valaki tud erre valami magyarázatot.
A doboz szerint:
CPU:AMD Phenom II/Athlon Processors with HyperTransport 3.0 system bus
Memory:4x DIMMs Max 8GB for DDR2-1066(*)/800/667
*Whether 1066 Mhz memory speed is supported depends on the CPU being used.
Video:1x PCI Express 2.0 x16
Audio:8-channel (7.1)HD Audio subsystem
LAN:10/100/1000Mbits/sec
Peripheral interfaces:6x SATA 3.0/Gbps ports from SB710 with RAID support
1x PATA IDE port with ATA-66/100/133 support
12x USB 2.0 HIgh speed ports
Expansion capabilities:2x PCI Express 2.0 1x slots 3x PCI slots
MSI szerint : http://eu.msi.com/index.php?func=prodpage2&maincat_no=1&cat2_no=171
Cikk szerint: http://www.gamechannel.hu/cikk/hirblock/azmsibemutattaazuj770tc45alaplapjat -
animatrix11
őstag
válasz
norbi19884 #28639 üzenetére
alternativ megoldás, egyszer volt ilyenem, kartonlapból kivágni, a célnak tökéletesen megfelel
-
norbi19884
tag
Hali!
Nincs valakinek egy fölös P5N32 SLI plus hátlapja? Több lap-é is jó Striker,- Extreme, P5n32 Sli ezek-é biztos jó. Már feltettem az apróra is, de itt talán nagyobb eséllyel találok.
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Júniusban szeretnék vásárolni majd alaplapot!Szerintetek melyiket és mért?
Asus Rampage III Extreme vagy Gigabyte GA-X58A-UD7??Köszönöm üdv!
(Gamergép lesz legfőképp ,processzor tuning stb,vízhűtés)
-
enemy107
senior tag
válasz
swoody #28630 üzenetére
Néztem egy képet a lapról az oldalán
A bios reset jó ötlet.Én utána a ramokat tenném be egyesével az egyes szlotba.De valami igencsak döglött.De te ismered az előéletét a cuccnak.Ugyanez volt a konfig mikor ment?Ha nem mi lett kicserélve.Lehet nem jól tudom de szerintem nem jut el ram nélkül biosig. -
swoody
senior tag
Nah közbe,ahogy nézem valami baja van a videokártyának(ati 9600).
Megnéztem 2 monitorral is és nem küld képet.Meglehet valahogy nézni,hogy mi baja lehet? Gondolom házilag nem. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Morris #28588 üzenetére
A nagyobb gyártók lapjait ismeri fel, ha normális integrált kütyük vannak rajta. Viszont ha kisebb gyártók vagy a kevésbé használatos integrált cuccok vannak rajta akkor lesz olyan amit nem ismer fel.
Nem túl régen raktam win7-et egy 1 éves Msi laptopra és a hangkarit nem hogy nem ismerte fel, de még csak Vista támogatással sem rendelkezik. (csak Xp) Viszont az Xp-s driverekkel is rendesen mükszik rajta a hang.
Egy kopasz gépen viszont lényegesen nehezebb bármit is elindítani. -
RAiN91
őstag
Hali
Mi lenne a best buy, 14-15-16k-ért?
Mostani procim AM2-es Athlon X2, olyan kellene, amibe bele megy ez a proci, de majd egy 4 magos finom is bele fog menni. Van ilyen? Érdemes venni? (persze DDR2) -
swoody
senior tag
mmcc02 Még egyenlőre most rakom bele a ramokat,vga-t.Szerintem Os ezen a héten nem is lesz.
enemy107 Nem,nem hanem a nagyra gondolok arról kellett lehúzni egy "kisebb részt."
-
Mian
aktív tag
válasz
Blaze71 #28597 üzenetére
Nem bios szerintem, visszaállítottam mindent gyári beállításra a biosban és úgy is megmarad a probléma. Meghát az is érdekes, mondjuk nem tudom, ha pendrive-ról telepít win.-t az ember akkor az hogyan történik, hogyan látja az ember (én még nem csináltam ilyet, de elvileg lehet pendrive-ról is ha jól tudom), de win. telepítéskor amikor benne vagyok már a biosban, és a partíciókat látom, akkor ottvan a 4usb a partíciók alatt, csak nem tudok hozzájuk nyúlni mert szürkék, de szerintem nem kéne ott legyenek szóval elég különös.
Ha ujratelepítés alatt benne hagyok pendriveot a gépben és cdről telepítek is ott kell hogy lássam a pendriveot?(én még nem hagytam benne pen.ot telepítéskor..)
-
AcE punK
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan probléáma volna a gépemmel, hogy, állandóan ujraindul. Hol egyböl, hol 3-4-5 sec eltetltével. Volt már szerelőnél, 2x is. 2 giga Ram helyett belett téve 3, így jó volt a gép 1 napig. A hiba valószínű oka, hogy rossz az alaplap.
Jelenleg egy ASUS P5N32-E SLI PLUS lap volt benn. Kérlek, ajánljatok valami ehhez hasonló erősségű lapot, de jó ára legyen (nem nagyon van most pénzem ilyenre..)
Válaszotok előre is nagyon szépen köszöönm.
Tisztelettel: AcE punK
-
enemy107
senior tag
válasz
swoody #28604 üzenetére
Az alaplap bal sarkán vannak a csati tüskék.Egy fekete müanyag aljzatban ott keresd meg a kettőt amit rövidre kell zárni és egyszerűen csavarhúzóval,vagy vmivel zárd rövidre.De ha lyukak vannak ugy is jó természetesen.Az a lényeg hogy ne hagyd őket összeérintve csak amig indul a lap.
Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest