- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Kiss70 #31396 üzenetére
A csavarhelyeknél nem lesz semmi gond, csak a réz távtartók legyenek a helyükön. Az alaplap maximum akkor mehetne tönkre, ha a ház oldalához fogatnád le egyből. Így rövidzárlat keletkezne, aminek valószínű, hogy a deszkád látná kárát. Nyugodtan ahova tudsz tegyél csavart és rögzítsd megfelelőképpen. Kicsit bővebben itt utánaolvashatsz.
-
Kiss70
aktív tag
Sziasztok apró de nekem fontos kérdésem lenne.
Sokan ki fognak röhögni de így még nem jártam meg ez az első esetem.
Vettem egy Thermaltake V3 házat szerintem sokatoknak nem kell bemutatni.
A gond ott van hogy mentem volna átrakatni a gépet mert egy alap kis ATX-es házban volt.
A szerviz nem válaszolt én meg át raktam.Pénzt is meg spóroltam vele..
Meg azért értek egy két dologhoz is.De az alaplap lefogatásnál kis gond adódott.
Nem tudom hogy elég e csavarral le fogatni az alaplapot a fémhez vagy rakjak e alá valami semlegesítő dolgot.
Mert az alap ATX ben valami műanyag -ba kellet befogatni.Ebben kérnék segítséget THX!!!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
mar1boroman #31391 üzenetére
Nem lehet hogy kontakt hibás a csati vagy a kábel megtört?
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Asus P5ql-e alaplapom van, és ma reggel bekapcsoltam a gépet, és az integrált hangkártyába van dugva a hangfal, és a zene hangja akadozik, és a hd audio manager folyton azt írogatja egy jack csatlakozót csatlakoztattak, egy jack csatlakozót kihúztak, és ez megy a végtelenségig.
Help! -
FireKeeper
nagyúr
válasz
audioman1992 #31387 üzenetére
AM2+-ban szinte kivétel nélkül mennek az AM3 procik, utána kell nézni a gyártó honlapján a kompatibilitásnak. Sima AM2 esetén is ugyanazt tudom mondani, van ami viszi, de utána kell nézni. Viszont AM3 lappal csak AM3 proci működik (a régebbi procikban nincs DDR3 memvezérlő)
-
audioman1992
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Lehet, hogy már megkérdezték, de végre tisztán szeretnék látni. Az AM2+ alaplapokon működnek-e az AM3-as processzorok, vagy csak speciális esetben lehetséges az, hogy AM2+ deszka AM3 procit vigyen? -
wrox
őstag
válasz
atti_2010 #31384 üzenetére
Hogy érted, hogy lerobbant? Nekem most egy 780i chipsetes lapom van, de én jobbnak érzem a p35, p43 és X48-as chipsetnél is mind memóriakezelésben mind pedig HDD kezelésben. (Az említett chipseteket is nyúztam, nem csak hallottam róluk.
) Stabilnak ugyanolyan stabil mint a többi. Szóval szerintem nincs baj velük.
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv!
Lenne egy nagyon olyan kérdésem, hogy ne nagyon röhögjetek ki, de fontos. Szal adott az alaplapom, amiről tudom h crossfirex-et tud. Gondolom ha én esetleg SLI-t akarok összehozni akkor az mindenképp lapcserével jár ugye(sosem volt még többkártyás rendszerem)? Fontos lenne, mert aszerint vennék vga-t, hogy kell e lapcsere(mondjuk félek attól hogy kelleni fog).
-
torma1981
veterán
válasz
torma1981 #31373 üzenetére
Szia.
GA-MA790GPT-UD3H Ilyen lapot akarok
(Note 4) For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is installed, be sure to install it in the PCIEX16_1 slot. The PCIEX8_1 slot shares bandwidth with the PCIEX16_1 slot. When PCIEX8_1 is populated with a PCI Express graphics card, the PCIEX16_1 slot will operate at up to x8 mode.Ezt írják a honlapon. Ez mit jelent pontosan?
-
torma1981
veterán
Szia!
Azért is 2x16-os alaplapot kell venni hogy egy GT220 futtassak társkártyaként? Nemár!! Csomó alaplap azt írja egy 16x és egy 8x-4x-res slotja van. Akkor most nem értem mi van??
Most 5870-es van -
madmaxxx
senior tag
válasz
cyklon #31368 üzenetére
Elvileg, lehetséges, hogy csak kondi baja van, de lehetséges, hogy inkább FET szállhatott el a lapokon. Mindenképpen próbálj meg valakit keresni, aki ki tudja mérni az alkatrészeket, hogy működnek-e megfelelően. Ha nem túl veszélyes anyagilag a javíttatásuk, akkor szerintem érdemes vele foglalkozni. Már csak a retro feeling miatt is.
-
cyklon
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TUSL2- C és egy ST6 alaplapom. Mindkettővel ugyanaz a gond: az alaplapi led világít, ha áram alatt van, de bekapcsolni nem lehet őket. Se kép, se hang. A lapokon fizikai sérülés nincs.
1. Okozzhatta-e kondi( v. kondik) meghibásodása ezt a problémát?
2. Érdemes-e foglalkozni velük értelmes kereteken belül?
3. Ha nem kondi hiba, akkor egyéb részegységet (pl. fesz.szabályzót) lehet -e cserélni rajtuk?
Köszi! -
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Le tudnátok írni hogy mi a különbség az alábbi AMD-s chipsettek között?770(870)
798g
790x/gx/fx
880g
890gx/fx
Mennyivel jobbak/rosszabbak.Egy AMD x4 955BE alá lenne. Játékra. Tuning is majd idővel. 25 ezer körül. Nem tudok ki igazodni belőle.
-
890G és 880G között mi a különbség? (AM3) gugliztam meg minden, de egyszerűen az int. VGA-n kívül nem találok más különbséget.
madmaxxx:köszi
-
Szoszibá
tag
Megoldódott, köszönöm! Leírtam a nem induló gépek topikba!
-
Boxi88
őstag
válasz
Szoszibá #31359 üzenetére
A baj okát nem tudom pontosan megmondani, de nekem is csinált egyszer ilyet egy ASUS P4C800E-Deluxe... kipróbáltam mindent másik gépbe, (ram, proci, vga) és próbáltam haver cuccait is az én lapomba, de semmi.... a lap ment tönkre... egyszer legariztattam aztán fél év után megint előjött ugyan ez a hiba... utána már nem szenvedtem többet ASUS lappal... vettem más márkát...
Szerintem te is tesztelgesd le hogy biztos hogy a lap e a hibás, és ha igen, garanciáztasd... ha nincs rá akkor vegyél újat!
-
Szoszibá
tag
Sziasztok! Egy rosszul sikerült bios frissítést követően nem indult el az alaplap csak a ventik pörögnek a gépben. Bios chipet kiszedtem, elküldtem, beleírták a jó biost. Ma beraktam a chipet és a gép továbbra sem indul, csak a ventik pörögnek, se bios-ba nem lép, se nem boot-ol, se semmi. Monitor folyamatosan stand by-ban. Szerintetek mi lehet a baja, hogy orvosoljam?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Giga EP45-DS3P lapomhoz melyik bios a legideálisabb tuning esetén? Most F7 van fennt, de van már F8, és F9c beta is.
mod: ne kelljen keresni
: [link]
-
madmaxxx
senior tag
válasz
BullKoxa #31351 üzenetére
Anno pár éve használtam az MSI K7N2 Delta2 Platinum lapomnál. Elvileg magától csak az értékeket mutatja (órajel, feszültségek, ...), de tudsz vele tuningolni is, illetve módosítani alapbeállításokat. Igen a D.O.T. a dinamikus túlhajtás technológia felelős a tuningért.
-
BullKoxa
őstag
Hi!Tudnátok olyan alaplapot mondani amiben megy az SLI,DDR2-s és az Intel Quad 9550-n belemenjen!Tuningot azért bírja,és lehessen kapni újonnan még!!Azt hiszem lecserélem ezt az MSI lapot Elegem van belőle.
-
-
madmaxxx
senior tag
válasz
sestertius #31050 üzenetére
-
norbeey
tag
ha Asus M4A88TD-V EVO alaplapomba 3x2 giga ramot veszek az hozni fog annyival nagyobb teljesítményt 2x2-nél mint amennyit várok? ha jóltudom nem 3csatornásba fog menni csak kettőbe ugyanúgy szóval a lényeg az lenne hogy megéri e annyival többet fizetnem?
-
bul07
nagyúr
gondommal a Nem induló gépek topicja -ba kezdtem
ott azt tanácsolták
hogy áramszünet után hogy ne induljon újra magától a gép a biosba állítsak méghozzá eztén át is állítottam Power On -ra
kérdésem az lenne hogy jót állítottam át és ha nem akkor mit kellene
alaplapom manual-ja -
pityu360
csendes tag
Sziasztok
Azt szereném kérdezni hogy proci vásárlás előtt állok.http://hardverapro.hu/aprok/hardver/listaz.php
Ilyet szerettem volna.De már nem lehet kapni újonnan ezt a procit.Egyik ismeősöm azt mondta hogy elvileg ebbe a prociba is van (AM3 Athlon2 X2 250 BOX) + 2 mag mert ugyanaz a mag van benne mint az Athlon X2 5000-be?
Ez igaz ?Ha igen akkor feltudom oldani a +2 magot?
Ha nem működne akkor milyen procit ajánlanátok amibe feltudnám oldani a magokat?
Előre is köszi -
skytheman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy GA-770TA-UD3 alaplapon aminek a BIOS-át szeretném frissíteni de még nem csináltam ilyet és nem tudom hogyan kell. A letöltött BIOS frissítést másoljam pendrive-ra és arról bootoljak, vagy hogyan kell?
Válaszokat előre is köszönöm! -
BullKoxa
őstag
Hi!MSI P7N Diamond lap.Fent van az MSI DualCore.. programja és minden alapon van,és mikor indul a gép vinnyog ez az MSI program,de nem tudom miért,mi lehet a baja?
-
gubika
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani AM3 alaplapokat olyan 18-24e Ft - os kategóriában?
Egy Phenom 2 X2 555 -höz menne, fontos lenne a core unlock és a stabilitás. Memória DDR 3, Crossfire nem feltétlenül játszana (de elfér, ha van), egyéb sallangok nem érdekesek (eSata), integrált GPU egyáltalán nem kell.
Köszönöm
-
Lenry
félisten
válasz
sz.zoli25 #31322 üzenetére
lehet, hogy az SSD-d nem tudja
itt egy jó nagy SSD-s írás, ebben le van írva, hogy mivel tudod tesztelni, hogy van-e TRIM-ed és hogy melyik típus támogatja. (4., 5. és 16. oldal) -
Lenry
félisten
válasz
sz.zoli25 #31320 üzenetére
windows gomb + R billentyűkombó
oda beírod, hogy regedit
és ott a baloldali mappaszerkezetben kikeresed az említett kulcsot
ha megvan, akkor dupla klikk a kulcson, és átírod az értékét 0-raezután indítod újra a gépet, és állítod át a BIOSban AHCI-ra.
ha úgy telepítetted újra, hogy AHCI-ban volt a BIOS, akkor ez a beállítás automatikusan elvégzésre kerül telepítéskor, és alapból jónak kell lennie.
mit jelent az, hogy nem jó?
-
Lenry
félisten
válasz
sz.zoli25 #31318 üzenetére
hát igazából három kattintás lett volna átállítani, hogy ne kelljen újra rakni, de te tudod
regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
jobb oldalt duplaklikk a Start elemre, és átírod az értékét 0 -ra.ezután állítod át a BIOS-ban AHCI-re a SATA módot.
-
sgergi
veterán
válasz
sz.zoli25 #31316 üzenetére
Ha win telepítés után akarod átállítani, akkor a win nem fog indulni. Tehát vagy újratelepíted és akkor már achira, vagy van hozzá registry állítás is. Azt, hogy mit kell a registryben átállítani a megfelelő windows topikban megtudhatod/ megkeresheted, utána már el fog indulni. (legalábbis nekem ez rémlik
)
-
sz.zoli25
aktív tag
Sziasztok...
Nos napok óta probálom az x48-ds5 lapomon a satát- achira változtatni de valami nagyon nem jó...
Integrated Peripherais/Sata Raid-Achi mode...
Itt van három lehetöségem
Disabled
raid
achi
Ha itt átállitom achi-ra akkor nem indul el a windowsom...
Rossz helyen akarom átállitani?Vagy mi lehet a gond...
Mindenféleképp át kellene állitanom az ssd és a trim miatt...
Help... -
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezném ki ismeri jól az MSI alaplapokat?Tuningolni szeretném de nem igazán megy.most ott tartok ami stabilnak mondható hogy Cpu 2.8Ghz -ről 3.2GHz-re van rakva,a memok pedig 667MHz -ről most 800 MHz-n mennek de ez még messze vana Gigabyte laptól főleg hogya Cpum 3.8 GHz-n, a memó 1015-n ment.Még valami az MSI lapoknál nem baj ha minden feszültség Auton van??Köszi előre is .
-
cimet
csendes tag
válasz
marked one94 #31048 üzenetére
Be kell állítani a CPU frekit.
Keress az alaplapon Jp1A1 jumpert és rakd a át az 2-3 pinre a JP1B1 jupert pedig a 1-2 pinre.
De ez benne van a lap kézikönyvében is. -
Szlopa
tag
Üdv!
Egy Asrock A790GMH/128-as alaplapom van.[link] A problémám az lenne, hogy az északi hídon lévő borda nagyon melegszik. Megnéztem everest-tel a hőfokokat, valamint az alaplapohoz adott OC tuner programmal is. 45-50 fok között mozog, miközben a proci csak 40-45 fok között. Ezek normális hőfokok? A Kezemet nem tudom 5 - 6 mp-nél tovább rajtatartani, olyan forró a borda.
Próbáltam úgy hogy kikaptam alóla a videokártyát, és csak az integráltat használtam, nem-e a videokártya fűti fel, de akkor csak 2-3 fokot csökkent a hőmérséklet.
A házban elől szív egy Swif2 9cm-es, hátul egy AC F9 pro tolja ki a meleget. A videokártya alatt kiszedtem a takarólemezeket, hogy a kártya jobban szellőzzön.
Esetleg segítene, ha a bordát lecserélném egy ilyenre: [link]
-
Lenry
félisten
válasz
Magnum PI #31298 üzenetére
a szirénázás túlmelegedést jelent. ellenőrizd a hűtéseket
(#31306) Weaver nem, tényleg nincs rajta hálókártya, ellenben bármelyik számtechboltban max 1000 Ft-ért kapsz egyet.
(#31307) kmisi99 a P965 egy elég régi chipset már, de azért nem rossz. milyen procit akarsz mellé tenni?
-
ronson
őstag
Sziasztok
Azt szeretnám kárdezni, mennyire szük keresztmetszet HT 1.0, egy kétmagositott Sempron procinak.
A legolcsóbb N68-as UCC-s Asrock lapot venném hozzá.
Játék nem lesz rajta, de a windows-nak mindenképp pörögnie kell. -
kmisi99
addikt
Üdv! Intelnél a lapkakészlet mennyire fontos? Intel P965 az mennyire jó vagy rossz?
-
Weaver
senior tag
-
Magnum PI
tag
válasz
madmaxxx #31300 üzenetére
Hidd el nekem is
Elég sok telepítésen túl vagyok már számtalan konfiggal de ilyet még nem láttam. Egyébként egy áramszünet után ment tönkre a win és kék halállal elszállt betöltés közben mindezek után folyamatosan. Sajnos elég régi gép már így gari nincs rá.
Viszont ráengedtem lemezről az ubuntu-t és az bejött szépen és használható volt
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest