Aktív témák
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy az MSI 890GXM-G65 alaplapon kívül, várható-e a közeljövőben CF kompatibilis, 2db PCiE 16x-el szerelt AMD890-es chipszettre épülő
MikroATX alaplap (a méret, nagyon lényeges!)? -
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Egy Asrock M3N78D alaplap vásárlását tervezem. Lehet, hogy butaság amit kérdezek: ezen a lapon nforce 720D chipset van. Nem lesz gondja ATI videokártyával? Mivel az már meglenne, egy MSI 4770 alakjában. Köszönöm.
-
agemate
addikt
válasz
Morris #28469 üzenetére
..és Blaze71:
Kipróbáltam a HD4850-es kártyámat a x4-es PCI-E csatlakozóban, itt vannak az eredmények.
-
emre33
addikt
Kösz, szervergépről van szó...Xenon-s gépről.
ok tudom nem xp kellene rá, de a szükség.. -
-
emre33
addikt
Gyors, és fontos kérdés
Windows XP 32bit SP3 támogat két fizikai CPU-t?
Köszönöm -
rindang
csendes tag
Sziasztok!
Az AsRock alaplapok TURBO 50/70/100 ... ? technológiájáról tudna valaki bővebb leírást, vagy tájékoztatót? Esetleg valakinek tapasztalata van már erről? -
Overclocked
tag
UI: A mikrofon működik a hangrögzítő szerint...
-
Overclocked
tag
Sziasztok!
Nagyon gyors segítségre lenne szükségem.
Probléma:
Van itt nekem egy Gigabyte P35-DS3 rev 2.1-es lapom, de nincs hang.
A biosban engedélyezve van illetve a driverek is fel vannak téve, de hang még sincsen.
Valaki tudna segíteni?
Üdv:
Dani
-
fap333
aktív tag
Üdvözlet minden kedves fórumtársnak!
Van egy i865-ös chipsettel szerelt Foxconn alaplapom socket478-as processzorfoglalattal. A laptopomban most cseréltem procit, aminek a leírás alapján socketP foglalata van.
Ahogy néztem a két processzor pontosan ugyanúgy néz ki.
A kérdésem az lenne, hogy a socket478 és a socketP ugyanaz-e, illetve kompatibilisek-e egymással.A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Peti -
Anubis_9
addikt
válasz
Morris #28473 üzenetére
Ha megnézed ennek a hozzászólásomnak a képeit, láthatod, hogy ebben az alaplapban nem a hagyományos CR2032-es elem van, hanem egyfajta alaplapra forrasztott téglatest alakú elem.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Stenli89 #28437 üzenetére
Nem használt az alapértékek visszaállítása BIOS-ban. Amúgy ez a hibaüzenet.
-
Blaze71
őstag
válasz
agemate #28468 üzenetére
Pontosan. Csak a "segéd" kártya 4x-es sebességgel megy, de mivel eleve össze van kötve egy kábellal a két VGA, nem sok jelentősége van. Volt erről egy teszt is és nem hozott sokat a konyhára. Bár ott 16x+8x-t tesztelték, nem a 16x+4x-t. De szerintem nem számít annyit ez sem. Még mindig jobb ez így, mint amikor két kártyával 8x+8x sebesség van, mert ott a főkártya is lassabb. Egyébként meg nem kell két azonos kártya, csak azonos sorozatú. PL lehet, hogy majd egyszer megpróbálom úgy, hogy a mostani 5750 mellé teszek egy 5770-et. Aztán ha kitesztelgettem magamat, akkor mehet vissza az 5750 a helyére. Ehhez már csak a CF-es lap, az 5770 és az új lapba a memória hiányzik.
-
agemate
addikt
Sziasztok,
GA-MA785GT-UD3H alaplapon van egy PCI-E 2.0x16 és egy PCI-E 2.0x4. Ezek szerint a lap képes két ugyanolyan gpu-jú kártyát CrossFire-ben üzemeltetni?
-
Blaze71
őstag
Intel fronton már nem vagyok annyira járatos. Viszont a P41 valahol a 4x sorozat alja, a P43 meg a közepe. Ennek megfelelő tudással és megbízhatósággal. Általánosságban elmondható, hogy az alja és a közepe között sokkal több a tudás beli, mint az árszínt beli különbség, míg a felső kategória nem ér annyival többet, mint amennyivel többe kerül.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Blaze71 #28464 üzenetére
értem köszi!
Más: És amúgy akkor a fentebb említett lapról a vélemények? meghallgatnék mindent! (jót-rosszat) Csak tudjam mire cserélem azt ami az aláírásomban van. mert kb 2 oldallal ez előtt írtam, hogy a mostani configom nagyon gáz. és minden le lett tesztelve csak a lap nem. minden más jó ezért most lecserélném erre.
köszönöm előre is!
-
-
Blaze71
őstag
Elsőre annyit, hogy ha DDR2-es memóriád van, akkor minek vennél olyan lapot, amibe DDR3-as memória kell? Nem jelent akkora különbséget, hogy megérjen egy 30 ezres többletkiadást. A Giga lapok egyébként jók, nem VIA audio van rajtuk, hanem Realtek. Egyesek szerint egyébként a VIA jobban szól, de saját tapasztalat, hogy a Giga is szépen szól és sokkal jobb beállításai vannak. Eleve az összes csatlakozót tudod külön-külön konfigurálni. Az ASUS meg mostanában már nem annyira jó, mint régen volt. Nem mondom, hogy rossz, de régen, úgy 5-6 éve még a feltétel nélküli minőséget jelentette. Ez mára már nem így van, semmivel sem jobb, mint a többi nagyobb név. Én minden esetre a Gigára szavazok.
-
ЯΞD
senior tag
üdv!
érdeklődnék, hogy a két lap közül melyiket ajánljátok?
Gigabyte GA-P43-ES3G, IP43, 16xPCIx, 1600FSB, U133+SATA, HD Sound, 4xDDR2Dual, LAN
Asus P5P43TD, IP43, 16xPCIx, 1333FSB, U133+SATA, HD Sound, 4xDDR3Dual, GLAN
(bár az asusba ahogy elnéztem ddr3 megy nekem még ddr2 ramjaim vannak. Igazából csak info kéne, hogy mi a véleményetek a gigabyte lapról... Illetve ha az asust ajánljátok akkor miért!
ha lehet ne azzal legyetek elfoglalva, hogy inkább egy 3. pl ez vagy azt mert a kettő közötti döntés a lényeg. köszönöm előre is!
-
Stenli89
csendes tag
válasz
atti_2010 #28460 üzenetére
tudom kinai a link iletve szöveg de valaki mongya meg nekem
hogy ez a táp valo e valamire iletve mit tud mit lehet rá biznia táp hipro 700W
-
atti_2010
nagyúr
válasz
WolfHardver #28458 üzenetére
Kontakthiba vagy rövidre zár valami alkatrész a ház fémrészein keresztül, pl alaplap.
-
Boxi88
őstag
ahoj!
Mennyi rá az esély hogy egy Abit ab9 QuadGT-ben tökéletesen menne egy e 7x00 proci? Csak mert engem ez a táblázat nem győz meg róla...
-
WolfHardver
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám,amivel eddig nem találkoztam.
A helyzet az skacok hogy manapság a kis masinám olyanokat művel hogy ha meglököm egy picit a gépet vagy ha másik hdd t akarok bekötni akkor egyszerüen "összesz*rja magát"
Nem akar indulni-->bekapcsolom a gépet és olyan mintha nem lenne vga ram stb csak nem sipol...Ha darabokra szedem és ujra összerakom akkor persze tökéletesen műxik...
Na ez mitől lehet? Már nagyon idegesit!
Köszönöm a segitséget előre is skacok!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
dom2000 #28452 üzenetére
Pl ugyanaz a processzor egy Giga alaplapba 1,32V kapott alapból, míg egy Asusba 1,41V ,még jó hogy az utóbbiban jóval többet ment, ebből semmilyen következtetést nem kell levonni a gyártót illetően, szerintem nézz körül az Inteles topikban ott leírják pontosan a tuning menetét, mielőtt csinálsz valami hülyeséget.
-
-
dom2000
csendes tag
na szóval ha emelni akarom az fsb t hogy E6550 esem ne alapjáraton menjen , de eddig alapbeállításokal a lapom nem engedte(MSI P31 Neo-f) akkor emeljem az nb voltage? ami most 1.375.....vagy a chipset feszt emeljem?
-
-
válasz
zakroland #28441 üzenetére
most ezt tényleg azért postoltad ide, mert nem tudjátok, hogy mit is építettetek, vagy csak el akarsz vele vagánykodni, hogy "húúú láttam már élőben igazán komoly PC-t, és csorgassátok a nyálatokat"
egyébként meg Super Micro X8DNT+
-
zakroland
tag
SRÁCOK!!!!!
Faterom számtech boltjába tegnap érkezett egy rendelés, amit ma megis építettünk/építettek.
Találjátok ki, milyen alaplap ez
a típusát én se tudom, fater elrakta nekem meg csak a lapot adta a kezembe....
A gépben: 72gb ddr3 ram 8gb-os modulokból, 2* xeon w5590 proci, 2*128gb ssd, 2*4TB WD raptor, 2db 1000w-os táp. Szervergépnek készült. Eladási ára: ~2m FT!
Akit érdekelnek még képek, írjon, és küldök szívesenNagyobb képet nem találtál?
[ Módosította: #65675776 ]
-
Stenli89
csendes tag
válasz
akhilleus86 #28439 üzenetére
hali nekem régebi gépeknél a windows okozot ilyen nemü hibákat
-
akhilleus86
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék! Adott egy MSI K8T Neo-V alaplapos gép 3000+ Sempron, 512 DDR, 64 mb Agp, 400W-os táp stb! Azt produkálja, hogy mikor rányomok a windowsban a kikapcsolásra, ujraindul! ( ez után a gombbal ki lehet kapcsolni)! Próbálkoztam bios frissítéssel! Mindenféle beállítással, másik táppal, elemcsere.... stb! Mégis ujjraindul! Mivel próbálkozzak??????? Légyszi segítsen valaki jó ötlettel!
-
Szergei
tag
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő:
durván egy hónapja instabil módon kezdett működni a Windows (néhány program / játék kilépett, ill. "be-beakadt") - ezen valamelyest segített, hogy az energiagazdálkodási funkciókat (EIST, C1E...) kikapcsoltam a BIOS-ban: a fagyások megszűntek, viszont a néha-néha tapasztalt beakadások teljes képernyős alkalmazások futtatása során megmaradtak - az Everest statisztikái szerint az FSB- (és így a CPU és a RAM) sebessége leesik ilyenkor (legutóbb pl. 74.1(!) MHz-es FSB mellett a proci órajele 2833 MHz-ről 629.6 MHz-re csökkent, a RAM-ok pedig 400 MHz-ről 88.9 MHz-re lassultak).Szóval akadásokkal ugyan, de működőképes volt a gépem egészen a mai napig: kb. a 20. bootolásra adott egyáltalán képet (a ventilátorok felpörögtek, és már ki is kapcsolt minden, majd újra be, ez ment majdnem a végtelenségig...)
Amikor először eljutottam a BIOS-ig, megnéztem a "Fail Safe Defaults"-t, hátha - azzal sem volt stabil, folytatta ugyanazt - a sok próbálkozás után végül csak betöltődött a Windows: kb. 1/4 órát bírt, majd sötétképernyő + kékhalál, és kezdődött elölről a végtelen bootolási folyamat... Hogy most végül hogy jött be megint a századik alkalomra a rendszer, arról fogalmam sincs
Ellenben a feszültség- és hőmérséklet-értékek (szoftveres mérés szerint) végig rendben voltak, tuningolni pedig egyáltalán nem szoktam, tehát ha valakinek van ötlete, hogy az általam gyanúsnak tartott alaplap- CPU- RAM-hármasból melyik (melyek) lehet (lehetnek) a hibás (hibásak), és hogyan tudnám egyértelműen kiszűrni, azt megköszönném előre is!
-
Stenli89
csendes tag
válasz
Anubis_9 #28428 üzenetére
hello mivel nekem rengeteg p1 kis gépem volt sok mindent látam van benne elem ott van az odin feliratu kis fekete tégla lap az az elem cseles elöször régen engem is ét vert de aztán utána néztem és ki derült hogy ott van az csak nem a meg szokot kinézetel van meg áldva
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Van nálam egy gép. A hibajelenség, hogy "CMOS BATTERY ERROR" üzenetet írja ki a monitorra a BIOS, miután bekapcsoljuk. Ez egy 100 Mhz-es CPU, 16 MB RAM-mal.
Gondoltam lemerült az elem, kicserélem, de legnagyobb meglepetésemre, nincs is benne elem.
Mi lehet a baj?
Pár kép a lapról.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Köszi!
-
Dot
őstag
-
Stenli89
csendes tag
válasz
atti_2010 #28421 üzenetére
7 alat nem tudom vista alat fagyot a lerg jobban de edig ki tiltotam de most kerestem hozzá egy fris drivert és edig nem fagy iletve az amd c&q ki kapcsolatam mert szerintem a 90nanométeres proci nem szereti most már megy pár orája ugy hogy nem fagyot vista alat
szerited a jo driverezésnek köszönhetöen meg oldodik a dolog ? -
atti_2010
nagyúr
-
am2 alaplap tokozását szét lehet valahogy szedni?
-
dom2000
csendes tag
Na valaki ? esteleg tud segíteni MSI P31 Neo -F alaplapommal kapcsolatban?
-
Stenli89
csendes tag
válasz
atti_2010 #28404 üzenetére
atti_2010
semi nem sárga az eszköz kezelöben ém minden ugy van hagyva biosban ahogy volt gyárilag az acpi a vista telepitése alat és a rendszer üzemeltetése alat ugy volt a ki be kapcsolás nem történt meg nem vot iylen nemü változtatás jeleleg is be van kapcsolvatehát azt mondod hogy akor mehet vissza gariba ?
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #28259 üzenetére
Na, végülis rájöttem magyam mi volt a menetközbeni csipogás oka. A gyári procihűtőm időnként fals fordulatszámjeleket küld, és akkor jelzi h gond van az alaplap venti működés figyelője. És ugye mivel rögtön visszatér a normál fordulatra, már abba is hagyja a jelzést...
-
-
dom2000
csendes tag
válasz
atti_2010 #28399 üzenetére
minimális, nekem alapon megy 2.4 et próbáltam volna 2.6 ra felnyomni pár % os emelés, de azért kérdeztem ha 1 fsb vel tolom fel akkor is bios, nm indúl pedig a proci tesztelve lett fesz emelés nélkül megy 3300 at stabilan, a ramok meg tuning ramok simán lehet őket húzni
Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest