- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
Gery21 #36061 üzenetére
Lehet érdemes kipróbálni! (ahogy nézem nem is drága, sőt még én is be fogok nevezni egyre)
Ha mégsem működik, akkor az új lapon lassan szükség lesz rá úgyis, mert manapság már minden usb-s.
Viszont nem 100%. Ugyanis nem biztos, hogy foglalatok mentek tönkre, hanem inkább valami az alaplapon ami az usb-t vezérli. -
-
Morris
veterán
válasz
mikorka #36040 üzenetére
VGA-t vedd ki és tedd vissza, monitor kábelt ellenőrizd mindkét végén.
Ramok a fentiek szerint jók
húzd le a DVD-t és anélkül indítsd.Mindezek előtt áramtalanítsd a gépet és vedd ki az alaplapi elemt kb 10 percre, amjd tedd vissza
így nézzük meg hogy lehetett e esetleg valamelyik lehetőség -
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #36036 üzenetére
Igazából nem kímélés kérdése, hanem felismeri vagy nem, tud bootolni vagy sem kérdése. Az IB9-nek sok gondja volt anno az IDE vezérlővel. külön driver kellett floppy-ról stb-stb
Jól jársz a cserével. jó kis lap.
semmi gond nem lesz belőle, ha maradsz a korábbi ddr2-nél. Ha jól látom most is az van, így nem kell cserélned) teljesítménybeli különbséget nem fogsz észrevenni, hiába váltasz DDR3-ra
De ha mindenképp új ramot akarsz, akkor menjen a 4Gb. (mindegy melyikből) De egyszerre lehetőleg egy tipusú legyen benne (vagy csak DDR2 vagy csak DDR3) -
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #36033 üzenetére
Bocsánat elb*tam.
Én végig AB9-es lapokat néztem. Igaz atzoknál sincs, de jmicron-os chipekkel vannak szerelve és ott elvileg be lehet állítani.Sajnos az IB9-es lapnak más a chip-je ezért ez nem támogatja az AHCI - sata módot
sorry még1x
Ha satás vinyód van és arról gond nélkül boot-ol a win akkor az SSD-vel sem szabadna gondnak lennie -
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #36033 üzenetére
Ha bemész a vezérlőpultba, onnan az eszközkezelőbe és lesz egy olyan pont, hogy rendszereszközök.
azt lenyitod és ott kéne keresgélni -
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #36020 üzenetére
támogatja. biosban kéne lennie. esetleg eszközkezelő - rendszereszközöknél nézz szét
-
Morris
veterán
válasz
csabyka666 #29125 üzenetére
nem lehet, hogy csak a PCI foglalat halt meg?
cashback: az összes vga kimenetét próbáltátok?
-
Morris
veterán
válasz
zozoka43 #29096 üzenetére
ne bizony. ha nincs az eszközkezelőben felkiáltójeles (mármint ami az alaplapra vonatkozik), akkor teljesen felesleges.
mivel a w7 már egy újabb op rendszer, így több mint valószínű, hogy fel fogja ismerni az alaplapodon lévő dolgokat. Persze VGA esetében a legfrissebbet illik föltenni. Meg talán a hangkari drivere is lehet a legfrissebb
-
Morris
veterán
válasz
csabyka666 #28685 üzenetére
ezek szerinte megoldódott
-
Morris
veterán
válasz
csabyka666 #28681 üzenetére
nekem is össze szokta keverni ha két vinyó van benne. nem szabadna bezavarnia. én ugyanígy szoktam csinálni.
a rendszervinyónak a kábelét nézd meg, lehet az rendetlenkedik. vagy a tápkábele vagy az adat (IDE, sata)
esetleg szakadás, vagy zárlat van a kábelnél -
Morris
veterán
válasz
csabyka666 #28679 üzenetére
Nekem anno a sata kábel folyamatosan kicsúszott a vinyóból. Hol érintekzett, hol nem. Ugyanez volt. Lefagy, reset stb. kábelcsere meg is oldotta a problémát. Random fordult elő nálam is. először azt hittem sector hiba...
-
Morris
veterán
válasz
7Heads Drago #28587 üzenetére
Nekem soha nem éri el a 2 órát. húzós esetben is csak max másfél. (Nem kell minden sz*rral telerakni a gépet, csak amit használ az ember
)
win7-hez nekem nem sok driver kell. (mindent felismer, csak vga-t frissítek és kész is) -
Morris
veterán
annyit tudok javasolni, hogy rakd újra a rendszert, annyiszor amíg jó nem lesz. nekem full ugyanilyen problémám volt (fagyott, nem akart aludni) és megoldódott. (x-atka)
win update-ről felrakhatsz egy-két dolgot és szerintem jó lesz.Tubica: neked is kéne egy win reinstall (ha nem volt még), aztán ha nem vált be gondolkodunk tovább
-
Morris
veterán
szerintem OS lesz. sokan panaszkodnak rá. Nekem kezdetben nem akart elaludni. ez a negyedik telepített win7 és most érdekes módon minden tökéletes
ha asus lap akkor az ATK0110 legyen felrakva (eszközkezelőben meg tudod nézni, hogy van e felkiáltójeles cucc. win update-ről frissíteni tudjaTubica: Konkrétan mi is a probléma? Nehezen tudok utána keresgélni. egyszerűbb lenne ha be tudnád linkelni
-
Morris
veterán
válasz
Dilikutya #28279 üzenetére
pedig a windózt nyugodtan hívhatjuk hülyegyereknek, ugyanis két installálásnál nem feltétlenül ugyanúgy települ fel mindkét esetben.
legtisztább dolog a reinstall.hardveres gond lesz az a villanás meg piros fényes dolog.
Viszont új alaplapnál is win reinstall fog kellenirendszervinyó nem lehet, hogy sector-os?
-
Morris
veterán
válasz
7Heads Drago #28177 üzenetére
Nem csinál semmi kár, egyszerűen csak nem fog elindulni. illetve el fog, de nem lesz kép.
Dobozán nincs rajta a rev szám? -
Morris
veterán
akkor menjen vissza gariba. Lehet tényleg elszállt benne valami, sőt...
BudaiZoli: Lehet nagyon hülye a kérdés, de a hang kimenetek is rá vannak kötve a front panelre?
mikrofon - rózsaszín, hangkimenet világoszöld (gondolom ezek megvannak)Rickie: Nem lehet, hogy rosszul van feltéve az a procihűtő?
Nekem anno egy 3GHz-es prescott-tal fordult elő. le is kapcsolt a gép állandóan mire észrevettem mitől van. Onnantól csak én nyúlok a gépemhez -
Morris
veterán
értem. 6 és 8 pinest csakis VGA-ra.
4-es az ATX az megyen a lapraFigy, ha gondba vagy a power gombbal, akkor egy csavarhúzót húzz végig a duplatűsoron úgy hogy a fölső és alsó pineket egyszerre érinted. vagy vízszintesen (nem emlékszem már pontosan)
és akkor be fog indulni.Kárt nem fogsz benne tenni
Arra figyelj, hogy minden legyen összedugva. ramok, proci, hűtő, vga és legyen benyomva a táp is -
Morris
veterán
igen a 6 tűs, a 8 tűs és a 4 tűs (atx) csatikban is 12 volt van (meg persze gnd), csak nem mindegy a kiosztás
mondjuk úgy is van kialakítva a csati, hogy ne lehessen rádugni (erőszakmentesen)ezeket találtam, talán segítenek kicsit
[link]
[link]
[link]Miért nem kapcsol be?
indítógomb csatija jó helyre van kötve? -
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Van egy elméletem erre a hibára. Vedd ki az alaplapodat a házból és úgy próbáld meg összekötni és elindítani. Nekem volt már ugyanilyen hibám, mire rájöttem, hogy mi csinálta beletellt 1 hét is.
Valószínűleg a lap hátoldala érintkezik a ház fém részével és testel. ezért nem indul.
(vagy tényleg az alaplap hibája) esetleg zárlatos winchesterDomToretto: Ha "hiányos" az alaplap akkor elképzelhető, hogy a hiba emiatt van. Konkrétat csak akkor lehetne mondani, ha hibátlan alaplappal művelné ezt. Lehet ram is...ekkor vagy csipog és képet sem ad, vagy befagy
-
Morris
veterán
válasz
BigG.(nnnnn) #28015 üzenetére
Üdv!
Ha az elem merülőben lenne, akkor bármit változtatnál a biosban nem maradna meg, mert nem tudná mivel eltárolni. (feszmentesítés esetén)
Ha folyamatosan kapja az naftát (nem húzod ki a konnektorból a tápkábelt és nem kapcsolod le a tápot) akkor megmarad a beállítás.
Ezt szerintem kizárhatjuk, mert nem sok köze van hozzá.memóriákkal minden ok? Próbáld meg egyszerre csak 2 gigával.
procchűtő üzemel e folyamatosan?Blaze71: Eltököltem az időt, de már nincs kedvem visszatörölni
-
Morris
veterán
válasz
1juhfej #27985 üzenetére
A kondi mindig fog is melegedni, hiszen energiatárolóként funkcionál. És ne nagyon fogdosd, mert könnyen összezizzenhetsz
még akkor is ha már kikapcsoltad (utána fog csak kisülni idővel)
De ha kinyírtad, akkor vidd el gariztasd le. de azt ne mondd, hogy kinyírtad a portokat -
Morris
veterán
válasz
FikuszKukisz #27936 üzenetére
Hali!
vezérlőpult - rendszer - Speciális fül - rendszerindítási, rendszermeghibásodási és hibakeresési információk (beállítások) - és itt vedd ki a pipát az automatikus újraindításnál.
Illetve keress bad sectorokat a rendszervinyón. Ha mindez megvan, akkor folyamatosan mérd a proci hőmérsékletét vmilyen progival. a legjobb ha naplóztatni is tudnál
-
-
Morris
veterán
válasz
johnny65 #27914 üzenetére
vezérlőpult - felügyeleti eszközök - eseménynapló - windows naplók - rendszer
a biosban kb 45 fok a proci hőmérséklete AMD-nél. Mikor leállt, indíts újra és be a biosba, ott keresgéld meg, hogy hol van a proci hőmérséklet és nézd meg mit mutat. leállás után nem fog olyan gyorsan lehűlni. ezért ha olyan 60-70fok körül van, akkor ez lesz a hiba.
gondolom be van állítva hogy 75 körül leállítsa a gépet. (de persze ez csak egy lehetséges hiba) -
Morris
veterán
válasz
LacHUNt3r #27902 üzenetére
Nekem sikerült.
mondom, hogy csináltam:
zöld floppy - global-ra katt.
letölti a zip file-t.
total commanderben beléptem a zip-be, kijelöltem mindet majd átmásoltam egy másik könyvtárba az egészet. (F5)
aztán setup.exe.mod: látom sikerült felrakni de nem megy
biosban engedélyezve van a lan?
esetleg húzd ki meg dugd vissza a router tápkábelét -
Morris
veterán
Teljes mértékben egyetértek Lenry-vel.
MSI-kről nem hallani mostanság jókat. S939-ig jók voltak, de ott történt egy törés...
Gigabyte-ok nagyon jók!
Hacsak nem plexi oldallapos házikód van és nem érdekel a modding, akkor ne érdekeljen, hogy hogy néz ki.
Az én lapom is kegyetlen ronda, de jó -
Morris
veterán
válasz
q13579 #27868 üzenetére
Akkor a javaslatom, hogy nézd meg a DVD-nek a csatiját, hátha az szarakodik (sata)A másik tipp, próbáld egyszerre csak egyik, majd másik vinyóval használni a rendszer. Így könnyebben kiderül, hogy a lapnak vagy a vinyóknak van gondja.
ugyanezt az ODD-re is kipróbálnám.
Nézde még meg a biosban a hőmérsékletet. Hátha túlmelegedik valalmi, és éppen rosszul mér az egyik programod.
Miután lefagyott és újraindult, egyből bios és hőmérséklet ellenörzésAnt@: Igen. van hogy nem feltételnül stimmelnek a csavarok helyei, de azért annyi stimmelni fog, hogy biztosan rögzítsd a lapot.
ATX-be belemegy a microATX is -
Morris
veterán
mosfetre keresgélek, de lehet csak gyárilag szerelt lapon van
-
Morris
veterán
válasz
q13579 #27866 üzenetére
Szia!
Nem a winchester csipog, hanem az alaplap. ha minden igaz van rajta egy pici hangszóró, ami a reset sw, power sw tűk környékén találsz.
Gondolom a vinyók satásak. Én megnézném a sata kábeleket, hogy rendesen be vannak e dugva az alaplapba illetve a winchesterekbe. Nekem volt hasonló problémám és sata kábel csere megoldotta a gondot. folyamatosan kicsúszott a vinyóból.
Ezen felül, egy bad sector keresést is megejthetsz. hátha amiatt nem ismerei fel.
A harmadik tippem, az alaplapi lemezvezérlő kezd haldokolni. -
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Értem. Hát ha még garis, akkor lehet érdemes elvinni, hogy nézzék meg, csak ezzel olyan gond lesz, hogy akkor a szőnyeget is ott kell hagyd!
Gondolom a műhelyükben csak azt fogják letesztelni, hogy megy vagy sem. Ha pendrive-nál jó, akkor úgysem fognak hinni neked!
Elvileg mennie kéne mindegyikről, mivel nincs semmi különbség a portok között.
Ha jól láttam 4 port van a hátlapon és kettő a lapon (alul) -
-
Morris
veterán
válasz
sinya85 #27817 üzenetére
Hali!
Nekem is rengeteg gondom volt ezzel a hibaüzivel. lefagyott, aztán jobb esetben visszajött a kép. És mindig az várt a képernyő alján, hogy "a képernyőillesztő nem reagált, majd sikeresen helyreállt"
Nem csak a 9600-tal van gond. Majdhogynem az összes radeont érinti (GeForce oldalt nem ismerem, de már ott is hallottam)
Én megnéztem a GPU órajeleit és nem az alapértelmezettre állt be. (Win7) Mindig 500/500 volt holott a VGA-m órajele 600/800 (default)
Rivatunerrel beállítottam és azóta csak 3 hetente egyszer fordult elő. Ja és kikapcsoltam az UIC-et is.
Próbáld meg hátha... -
Morris
veterán
Üdver!
Satás vinyó menjen a sata1-re. IDE ODD menjen az ide kábel végére master-re (és az IDE kábel másik vége ami az alaplapra megy, az menjen az IDE1-re). a közepe a slave.
IDE-s cuccoknál ne tegyél bele jumpert (kis sárga vagy szürke, vagy fekete pöcök ami zárja a két tűt a vinyón). Ekkor auto beáll! (jó esetben)Fenyő: Ethernet driver mindenképp kellene. Közberavarhat. A8N SLI lapnál ugyanilyen szindrómám volt.
SMC router nem a legjobb. Nekem 3 gépnél meghalt és csak akadozott a net, pedig 4 portos. azt hiszem...
kösd rá direktbe a modemre, vagy a net kábelt a gépre. vagy szerezz kipróbálásra TP-Link routert. -
Morris
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- ASUS routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest