Aktív témák
-
Bacardi16
tag
Sziasztok!
Olyan alaplapot szeretnék venni ami támogatja az SLI-t. 15-20k környékén.(használtan) Asus vagy Gigabyte. Vannak ilyen árban? -
phq
csendes tag
Sziasztok!
2*1 GB os geil ultra cl6-os 1333 MHz-es ramom van, és akarok venni még 2*1GB mellé, de nem vagyok biztos benne, hogy a 4*1 GB-ot támogatja az alaplapom, pléne azt nem, hogy unganged dual channelben mennének-e ugyanúgy. Semmit se találtam ezzel kapcsolatban sajna neten, esetleg valaki tudna segíteni, hogy tuti lesz-e a dolog?
A lapom : MA790XT-UD4p Gigabyte
Köszi előre is!
-
Gavros86
csendes tag
Sziasztok! WinXP drivert keresek egy Epox EP-3SPA alaplaphoz. A gyártó honlapjáról nem tudom letölteni
Segítséget előre is köszöntem.
-
Syron
tag
Egy kis gondom akadt a lapommal (GA P55A-UD4), nem tudom tapasztalt e már valaki hasonlót!
Egyik napról a másikra indításnál nem látta a merevlemezeket, már az adattáblánál kifagyott.
A marvell vezérlő látta így az adatokat le tudtam szedni róla.
Clear cmos sem segített, bioszfrissítés majd particionálást követően megint látja.
Most viszont fagy rendesen, már a win frissítéseinél kiakad.
USB: mp3 lejátszó csatlakoztatásakor, pontosabban bármilyen művelet esetén (pl. másolás) kiakad, NEC (usb 3) vezérlővel szinténA hd sentinel szerint a hdd rendben van, memtesztnél két modulnál hibázik egyesével viszont nem de egy idő után szintén megáll a rendszer. Kölcsön memóriával, procival,videokártyával (igaz csak pci-os volt kéznél) ugyanez.
Alapra állítva minden semmi tuning.
Hőfokok rendben vannak, nem melegszik túl semmi.Voltaképp szerintem kizártam amit lehet mint hibaforrás, de leírtam nem e kihagytam valamit.
-
nanus
senior tag
válasz
JoolsNOS #30890 üzenetére
Ha most gonosz lennék azt mondanám azért mert a sz.... nv driver nem lett lepuccantva rendesen
Váljék egészségedre a félévente ujratelepítés..........nálam volt XP amelyik majdnem 4évig húzta./és elárulom saját hülyeségem miatt lett ujrahúzva nem az op hibája miatt./
-
JoolsNOS
veterán
Tesóm mikor 9600gtről váltott 5770re, egyszerüen nem lehetett ati drivert működésre bírni. 64bites win7 alatt. Lehet egyedi eset, de én inkább rááldozom azt az 1-2 órát míg minden újramegy. Meg én alapból úrjarakom a rendszert min félévente, de inkább gyakrabban, mert a legjobb regcleaner is hagy fenn szemetet.
-
csdm
senior tag
válasz
JoolsNOS #30887 üzenetére
XP alatt még én is ezt csinálnám, de WIn 7 ilyen szempontból már nagyon pöpec, valamelyik ksiebb hardverekkel foglalkozó oldal( asszem hardver-teszt) csinált olyan tesztet, hogy egy Inteles konfigra feltelepített windows 7 alá egy AMD-s konfigot építettek, és az egyből mindent felismert, egyedül a VGA drivert kellett feltenni, meg talán pár progit az alaplaphoz.
-
csdm
senior tag
Hogyan is kell aktiválni Gigabyte GA770TA-UD3 lapban a letiltott két magot Phenom II X555 BE esetén (B55 mag van benne) ?
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Ha alaplapot cseréltem (Gigabyte P55-UD3- ról Asus P7P55 PRO-ra) akkor kell Windows-t újra telepíteni?
Sajnos nem volt időm a régi alaplap kiszerelése elött letörölni a Gigabyte gyári programjait. A energia gazdálkodásos program, Realtek driver (ezen az Asus-on talán VIA chip felel a hangért) és még lehet más egyéb fentmaradt. Valamiért a VGA kari driver-t tehetem újra.
-
kirusz1
őstag
Sziasztok olyan gondom lenne hogy telepitettem volna vistat vagy win7 hetet és az elején hibával ezt irja ki[link]
az xp az simán feltelepül.lenne valakinek ötlete hogy miért csinálja?gigabyte GA-K8U-939
athlon 3000+,2x512ddr ram 2 dvd iró 2 winyo 1ide 1 sata -
v.attis
őstag
Van egy inteles gépem, egy laptop. Eltünt a bootoláskor az alsó sor, tehát nem tudok belépni a biosba. Hova lett és hogy hozhatnám vissza? Vagy legalább egy alkalommal hadd lépjek be a biosba, mert vettem új ramot a gépbe és nem a legjobban kezeli őket. Sajnos még azt sem tudom, hogy milyen billentyűvel léphetett be valaki régen, de a szokásost már végígpróbáltam: DEL, F2, F10, F12, ESC.
-
glaci52
csendes tag
A probléma a következő:bekapcsolom a gépet (ASUS P4S533-X) egy sipolás, megjelenik az asus nyitóképernyő, és innen tovább sehova. Bármit nyomok, minden változatlan.
Sip után a del-re bejön "Entering SETUP...", de belépni nem lehet.Elemet cseréltem, BIOS reset csináltam, minden változatlan.
Kérek szépen ötleteket. Köszi. -
batmab
senior tag
válasz
csabika0001 #30875 üzenetére
ebben a topikban biztos tudnak segiteni...
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Most vettem egy JW P45D2 Ultra lapot. Szeretnék tuningolni de amatőr vagyok.Régi giga lapban nem volt ennyi beállítási lehetőség és hiába hát nem stabil a gép csak olyan 334FSB - meg 3,5GHz el.
És ez a lap többet is tud specifikációk szerint , szerintem a prociba is van még párszáz Mhz.Szóval egy gyorstalpaló kéne lényegretörően mi mit jelent minek van nagyobb jelentősége és mire kell nagyon odafigyelni.Főként az alsó részleg érdeke l! -
littlerock
aktív tag
válasz
RootRulez #30873 üzenetére
nos ez a baj, hogy anno még amikor újraraktam az xp-t a gépen, szedtem hozzá drivert a netről, de ezek szerint valami gond van vele...
a pontos típust félek még az everest se tudta megmondani... bár holnap este a gép előtt leszek, majd többet tudok...
lehet -e bármi olyan dolog, ami a megfelelő driver megszerzése után is gátolhatja az usb2-t???
-
RootRulez
félisten
válasz
littlerock #30872 üzenetére
Lehet külön telepíteni kellene a 2.0-ás USB Drivert Alaplap pontos típusa nem ártana.
Leszedsz hozzá moinden drivert ls hajtá.
Mert kt600-asba már 2.0-ás USB van, ha jól tudom...
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Usb- portos kérdésem lenne:
A szüleimnek van egy Amd-s gépe, (csak sejtés, de azt hiszem Gigabite alaplap talán via kt 600-as chipset, és egy 1.8-as Athlon dolgozik benne).
A gond az, hogy az Usb- nem hajlandó 2.0-án üzemelni... Ezért a vásárolt Webkamera nem fogható munkára. A kamerának nincs drivere, nem adtak hozzá semmit, Microsoft LifeCam VX-800...
Mi lenne a módja annak, hogy minden megfelelően működjön? Holnap megyek haza, addig lenne szükségem info-ra...
A gyári cd-je nincs meg az alaplapnak, de sejtésem szerint driver gondja lesz... hol találok megbízható drivert, illetve mit kell keressek pontosan?
-
rudeee
senior tag
A korábbi kérdésemre tudna esetleg valaki válaszolni?
Köszi! -
redraven85
tag
Hello mindenki
A minap vettem egy új alaplapot, mivel a régi DDR2 es ramok megadták magukat gondoltam átállok a DDR3 -ra, ehez néztem egy Gigabyte GA-P43T-ES3G típusú alaplapot. Az előző alaplapom is gigabyte volt, azon belül ultra durable szériás (tehát újfajta kondik feszítettek a lapon), az újat viszont átvéve és hazahozva láttam csak meg,hogy normál kondenzátoros a lap, amitől kicsit elkenődtem.
Ugyanis az előző lapomat már sikerült többször rövidzárni , leönteni vízzel (vízhűtés) , meghajlítani, ráülni, vagy 30x szereltem ki és be , de mégis tökéletesen üzemel máig is. Ellentétben a régi alaplapokkal amiken ugyanígy hagyományos kondik voltak és már 1 sima eltévedt kisfeszültségtől megadták magukat örökre.
A kérdés: Mennyit jelent ma egy alaplapnál,hogy újfajta kondikkal van felszerelve, illetve akinek hasonló felszereltségű (vagy netán ugyanilyen) alaplapja van írna nekem pár sort róla,hogy neki hogy vált be szerelés és nyúzás téren? (tekintve, hogy gyakran szerelgetem engem ez a rész érdekelne igazán).
-
g.gergo
senior tag
válasz
Benhill #30864 üzenetére
Igen, a fújóval jobban járnál. Vannak nagyon vékony és csendes ventillátorok, pl. Scythe Slip Stream Slim. Itt nézz szét.
-
-
Benhill
senior tag
Erre fújó, vagy szívó ventit rakjak inkább?
(a mugen mar allo helyzetben van, ez egy regebbi kep)Talan ez a legjobb topik a kerdesnek...
-
sucre
csendes tag
Egy gyors kérdés: Egy sata1-es vinyó ugye megy Sata2-es alaplapon?
-
Amoroso
aktív tag
válasz
szabonagyur #30861 üzenetére
Ellenőrizted a vinyó csatlakozóját? Én már találkoztam benyomódott tüskével, ami nem tesz jót az érintkezésnek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
RootRulez #30853 üzenetére
Van rajta egy másik vinyó is! Azzal semmi baj nicnsen, bekötési hibák nem lehetnek mivel báhova dugom a vinyót akkoris ezt írja ki. A kábel természetesen 80 eres és nem egyel volt már próbálva, sőt a 40 eresnél is ezt írja ki. És van, hogy indulásnál furán indul, mintha gondolkodna egyet
-
Beni0002
csendes tag
Hello! Olyan problémám lenne hogy ma hozzájutottam egy msi 760GM-E51 alaplaphoz és az nvidia 8600gt-t bepakoltam ,de nem indítja el .... az alaplapi vga-t indítja el:S:S:s
Volt bios frissítés , a biosban elsődlegesre a pci-expresst tettem.... akkor megprobáltam letíltani ,de mintha nem engedné.... valakinek valami ötlete? Válaszokat is előre thy! -
RootRulez
félisten
válasz
szabonagyur #30852 üzenetére
Nincs jól bedugva vagy hiába új, csak ATA 100as, ha IDE vinyóról van szó.
De ettől függetlenül egy új kábel is leget sz@r...
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #30849 üzenetére
Jaj igen, bocsika
Akartam egy képet is linkelni...
Nah szal hard disk sentinel azt írja, ki az enyik vinyómnál, hogy a számítógép és a lemez között vmi szalagkábeles hiba vagy mi található....
De a kábel tökéletes vadiúj, mit jelenthet ez?? -
Boxi88
őstag
válasz
szerintem valamit kifelejtettél a hsz-dből
fús neki még egyszer!
-
törölt tag
válasz
Mármint micsoda mit jelent?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Nem igazán tudtam, hogy hova is írjam gondoltam itt vanna sokan akik értenek is hozzá
Ez mit jelenthet vajon??
-
edem9405
csendes tag
Üdv
Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség ez a kéz alaplap között?? Gigabyte GA-G31M-ES2L és a Gigabyte GA-G31M-S2C között? -
fasirTTT
őstag
válasz
JoolsNOS #30845 üzenetére
az asus az 17k lenne a giga meg 18k
ja és 1 Athlon II X4 630 menne bele
azért választok mégis am2+ os lapot mert tele van a tököm azokkal a csávókkal akik hirdetik az AM3-as lapokat at vagy eladják másnak akik később írnak nekik, vagy mégsem adják el.... ennyi újonc gyökeret....
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
A táp fordulatáról illetve hőmérsékletéről kaphatok valamilyen módon infót? -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Alaplap vásárláson gondolkozom és kinéztem magamnak két modellt ami között nem tudok dönteni.
A két alaplap:
Gigabyte P43-ES3G
Gigabyte P43-UD3LA gyártó oldala szerint a két alaplap specifikációi megegyeznek szinte hajszál pontosan, de a típusjelzésük eltér, valamint az ES3G-nek több szoftveresen állítható lehetőségei vannak amit az UD3L nem tud.
Egy E3200-as proci és 4x1GB DDR2-es memória lesz benne.
A procit természetesen némileg szeretném majd tuningolni, de tudomásom szerint ezeknél a deszkáknál nem merül fel probléma ilyen téren.
Melyik lapot javasolnátok megvételre és miért?Köszönöm a segítséget!
-
Fadam
tag
Üdv
Szerintetek melyik a jobb?
ABIT NF8
vagy
MSI K8T NEO-VElőre is köszönöm.
-
-
zsolt19900
őstag
Sziszatok
Abit ib9ben elmegy az e5200 as proci? támogatja köszi előre is sziasztok!
-
Z(o)zz
tag
Szerintetek melyik alaplapot vegyem? Kettő között vacillálok:
GIGABYTE GA-P55-USB3
GIGABYTE GA-P55-UD3az utóbbit az USB 3.0 miatt akarnám
-
g.gergo
senior tag
válasz
remixboy #30833 üzenetére
1. Lehet h friss BIOS-al érkezik az lapod.
2. Ha mégsem, ezért nem vegyél mást, hanem kérj meg olyan embert, aki már csinált. Egyébként nem nagy ördőngősség, persze jobb az elővigyázatosság. Meg ha jól látom DualBios-os a lap, szal ha esetleg el is rontanád, akkor sincs nagy baj. -
remixboy
tag
sziasztok!
nem tudom jó helyre írok...
szóval lesz egy GIGABYTE GA-EP43-UD3L lapom,nézelődtem gigabyte
oldalán hogy milyen procit képes kezelni.nos ,szóval az én kiszemelt
procim fel van tüntetve hogy elvileg kezeli ,csak én meg a bios frissitéstől parázok
egy core 2 duo e7500, as proci lenne az.
remélem hogy jó lesz... -
DiVaD
senior tag
Ilyet már rég tapasztaltam, nem is tudom, hogy jó-e a topic, de valamennyire tuti kapcsolódik hozzá...
tehát:
Adott egy Asus A8N SLI lap. Rajta a sima integrált hangkártya. Win 7 OS van telepítve.
A probléma: játék alatt (pl. Bioshock 1) recseg és késik a hang. Viszont pl. Winamp-ban meg a többi médialejátszóban tökéletes a hang. Mi lehet a gond? -
fasirTTT
őstag
-
fasirTTT
őstag
na jó
mégis az AMD lett a befutó
szóval lesz 1 Athlon II x4 630 proci és alá kéne 1 alaplap olyan 18k körüli áron (lehetőleg giga és ACC legyen benne) -
AKHook1
tag
-
fasirTTT
őstag
üdv ismét
ma nézelődtem alaplapokat és nem tudom melyiket vegyem meg a q8200 alá
amit elsőnek szemet szúrt az ez a lap esetleg valaki tudna mondani, hogy jó-e ez (1 kis tuning is megy majd) olyan 18k körül, vagy esetleg van ennél jobb is ilyen árban ?ja és még annyi, hogy mi a fene ez a Dual Gigabit Ethernet LAN Teaming funkció ?
-
Szeg007
csendes tag
Sziasztok!
Uj CPU beszerzése után Phenom II x4 945 kedvenc játékomban rendszeres asztalra fagyást tapasztaltam. elösször játék ujratelepitésel, majd egy teljes rendszer ujrarakkásal probálkoztam (vista 64bitröl Win7 64bitre), a hiba ugyanugy megmaradt igy a Procira kezdtem gyanakodni Prime 95, és Orthos blend test hasonlo üzeneteket dobott ki: FATAL ERROR: Resulting sum was 8313096682438656, expected: 7021066705632693
Hardware failure detected, consult stress.txt file. ezért elvittem a procit garanciába, és viszaraktam a régit Phenom II x2 550. A régi hibátlan procival is elkezdtem játszani kedvenc játékomat , és ugyanugy asztalra dobált a játék. A problémát nem tudtam mire vélni, igy lefuttattam egy memtestet is ami 4 ora alatt egy hibát se generált, igy viszatértem Prime95 Orthos párosra amik szinte 10 percen belül hibáztak, és igy is lett Prime 95 blend test a régi hibátlan procival is hibázott, igy most teljesen tanácstalan vagyok és ide Ph forumozokhoz kell forduljak tanácsért hogy mit tehetek az ügyben hogy találhatom meg a hiba tényleges forrását? -
fasirTTT
őstag
heló mindenki
szeretnék segítséget kérni abban, hogy miként kell frissíteni egy alaplapot
ASUS P5B van és raknák bele egy Celeron Dual Core E3300-as procitsegítene nekem valaki +csinálni?
xfire, vagy msn lenne a tuti -
Zefír
őstag
válasz
AKHook1 #30806 üzenetére
Pont ezaz, hogy eredeti, és ott 91-re van maxolva az fps.
De nem hogy a 91et nem érem el.. hanem a 40et se, mivel 34-35 fps-eket ad..Eddig zotac itx 9300 wifim volt.
Hétfőn felhívom őket, és basszák meg
Osiba:
Igen, tudom énis megtaláltam. Ugyanazok mint a g31esek, csak erősebb vga van bennük. amire nekem szükségem sincsen -
Amoroso
aktív tag
-
Zefír
őstag
sziasztok!
Tegnap kaptam cseregaranciába egy gigabyte g41m-es2h alaplapot.
ÉS azt szeretném kérdezni, hogy most ezen a PCIe foglalat az hányszoros?
Gyártó oldal azt írja hgy 16x os 4xessel fut vagy mi
De nekem meg nagykerbe a srác azt mondta, hogy 16x-es?
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest