- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Riasztó topik
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egér probléma
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
havast
aktív tag
hello!lenne egy ujabb raid-es kerdesem..
alairasomban szereplo alaplap,plusz 1db 250gb-os samu hdd,es 1db 160gb-os seagate hdd-bol csinaltam 1 raid0 tombot.win7 telepitesnel mikor a win bekeri a raid drivert berakom,felteszem,felismeri a kotetet,de azt irja,hogy erre a kotetre nem tudok telepiteni,mert nem boot-olhato..
biosban beallitottam a sata mode-ot raidre termeszetesen,viszont a boot device kivalasztasanal valoban csak a dvd-irom jelenik meg, es egyik hdd sem.(erdekes az is,hogyha lekapcsolom a raidet,akkor a boot device-ba, akkor is csak 1 hdd-van,pedig a rendszer mind2-t felismeri.probalgattam,ha lehuzom vmelyik hdd-t,akkor ami bekotve van,az megjelenik a listaban.
valakinek van valami otlete erre??miert nem szerepel a listaban 1idoben mindket hdd,illetve a win7 telepites miert irja ki,hogy nem tudok telepiteni a kotetre,mert nem boot-olhato??
elore is koszi a valaszokat!!
-
havast
aktív tag
Hello! Lenne 1 lama kerdesem, es az sem biztos,hogy jo helyre irom a problemat...
tehat van 1 250Gb-s samu sata2-es hdd-m. Plusz 160gb-s sata2es seagate-em.
raid-be szeretnem oket kotni (ecs a790gxm-a alaplap).raid0-ra gondoltam,mert az adatmentes nem gond.
viszont ha megvan a raid,akkor mindket hdd-bol csak 160-160gb-ot fogok tudni hasznalni(mert ugye a kissebb csak 160as),es a samu masik felet nem latom majd,vagy azt ugyan ugy fogom tudni hasznalni,csak raiden-kivul??koszi elore is a valaszt!
illetve win 7 64-bitet hasznalok,azt nyilvan ujra kell majd telepitenem,de valakinek van tapasztalata, a win7 tartalmazza alapbol a raid drivert,vagy tenyleg be kell szereznem 1 floppy meghajtot,hogy install kozbe feltegyem a raid drivert??
-
havast
aktív tag
válasz
Realradical #25515 üzenetére
igen,defaulton volt a lap akkor.
erdekes,h most a szokasos tuning be van love,es semmi hiba....
en is alaplapra gyanakszom,bar 1 setup elemet meg lehet cserelek,nemtom megoldana-e vmit...
szoval meg varom az otleteket!
-
havast
aktív tag
na meg1x hatha valaki segitene....
(kibovult a hibalista)hello!
remelem itt van valaki aki tud segiteni....
lenne 1 ecs a 790GXM a alaplapom,meg 1 phenom 9950BE proci mellette 4x1 giga geil 1066 ultra rammal..
az elso erdekes kerdesem:edig a proci szorzoval volt 2900-ra allitva,plusz a ht ref clock 210-en(igy ment 3045mhz-n a cpu)
most napokban nezem...erdekes modon a ht ref clock 210-re van biosban allitva,de hiaba mentem a beallitasokat,a cpu 2900on megy.
bios reset/upgrade nem segit.akarmit allitok,nem hajlando a ht clockot 200 fole emelni a lap.
(probaltam amd overdrive-ot is,azzal is ugyan ez a helyzet.)
ha a szorzo defaulton van,akkor sem hajlando alkalmazni a beallitasokat.a biosban az ora neha erdekesen szamol...20-30 perceket lep masodpercenkent,neha a datumnal jon ez elo,de pl volt olyan is,h nem tudtam atallitani a datumot 1980-rol...
most volt olyan,h biosban tudtam hasznalni usb-s billt,de win7ben mar nem tudtam begepelni a jelszavam,nem kaptak aramot az usb-s eszkozok...
van,h full alapjaraton load default settings utan nem tolt be a win(kek halallal ujrtaindul)
az erdekes,h amikor altalaba miutan vagy fel orakat szopok a biossal,egyszer csak gondol 1et,es mindent ugy hasznal,ahogy kell(ht clockot,stbstb..)
ha kikapcsolom huzamosabb idore a gepet,szophatok ujra a biossal,de ha csak rovid ideig(pl1-2 ora,akkor megy minden faszan)erre nem tud valaki valamilyen megoldast???
masodik kerdes pedig az lenne,h a fent emlitett ramok,ha 533(1066) ra allitom oket,a gep boot-ol,de win mar nem indul el...
dtc-t akarhova allitom,szinten zenesz.
idozitesek auton vannak...ez miert lehet???
kosz elore is a valaszokat!!! -
havast
aktív tag
egyszer nekem volt ugyanez a szivas.....
eletembe nem jottem volna ra,h mi a hiba,de...meglattam 1 aprocska leszakadt kondit a hazban...aztan megneztem mindennek a kepet gugliba,es viola,a deszkarol hianyzott,valszeg szereles kozbe letephettem...
ugyanez volt...minden bench stabilan futott,es random fagyikat csinalt a lap...(foleg netezes kozbe,gondoltam1 halokari megoldja,de az sem segitett,ki kellett cserelnem a deszkat)
amugy en kerdesemre senki???par hsz-el fejjebb???
-
havast
aktív tag
válasz
havast #25432 üzenetére
lol, most alkalmazza a ht-ref clockot,pedig hozza se nyultam semmihez...
(annyi,h a cpu def vcore-t feltettem 1,325-re(1,3rol) es a cpu +vcore-t meg levettem 0,12re 0,14rol....magyarul kb ua a feszt kapja igy is a cpu....a vicces,h eddig is igy volt beallitva,bioscsere elott,sot utanna is probaltam igy,de akkor se volt hajlando az igazsagra...
most gondolt egyet,es ami kb 2oraja nem mukodot,most igen...ha valakinek van tippje,h mitol van ez mondhatja...
-
havast
aktív tag
hello!
remelem itt van valaki aki tud segiteni....
lenne 1 ecs a 790GXM a alaplapom,meg 1 phenom 9950BE proci mellette 4x1 giga geil 1066 ultra rammal..
az elso erdekes kerdesem:edig a proci szorzoval volt 2900-ra allitva,plusz a ht ref clock 210-en(igy ment 3045mhz-n a cpu)
most napokban nezem...erdekes modon a ht ref clock 210-re van biosban allitva,de hiaba mentem a beallitasokat,a cpu 2900on megy.
bios reset/upgrade nem segit.akarmit allitok,nem hajlando a ht clockot 200 fole emelni a lap.
(probaltam amd overdrive-ot is,azzal is ugyan ez a helyzet.)
ha a szorzo defaulton van,akkor sem hajlando alkalmazni a beallitasokat.erre nem tud valaki valamilyen megoldast???
masodik kerdes pedig az lenne,h a fent emlitett ramok,ha 533(1066) ra allitom oket,a gep boot-ol,de win mar nem indul el...
dtc-t akarhova allitom,szinten zenesz.
idozitesek auton vannak...ez miert lehet???
kosz elore is a valaszokat!!!(meg 1 kis off..valaki nem tudja,h ennek a procinak mi szamit veszes homersekletnek terhelve??..nekm olyan 70C tuningolva,terhelve, CM hyper tx-2 vel...ez nem sok??)
-
havast
aktív tag
hello!az lenne a kerdesem,h van 1 ilyen lapom: GA-MA78GM-S2H F7es biossal/asszem legujabb/.2x1GB 800mhz-s kingmaxxal,meg 1 phenom9500 x4-el.az a helyzet,h biosban nem tudom,h hogy lehet bekapcsolni a ganged mode-ot.a gyarto azt irja:"
Phenom CPU have two individual memory controllers (DCTs), each one of them controls single memory channel (64 bit). These two DCTs can work simultaneously when memory modules are installed on different memory channels. It is called “unganged mode”.
You can switch to “ganged mode, 128bit” when you are using two or four of the same memory modules. Please kindly enter BIOS setup program, to press CTRL+F1 key to enable advanced BIOS setup features then enter "MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)\ DRAM Configuration", to set the “DCTs Mode” as “Ganged”.
csakhogy a dram confignal nem nagyon latok olyan menut,h DCTs mode.....elore is kosz a segitseget!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- EAFC 25
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest