Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #22296 üzenetére
Azthiszem megvan a megoldás, bár erősítsen meg, aki tényleg tudja. Szóval Everest szerint a támogatott memóriák DDR2 667, 800MHZ, DDr3 1066-1333MHZ. Hoppá, akkor nem tánogatja a lap az 1066-os DDR2-t..?
Persze DDr3 foglalat nincs a lapon. No, ez van, megy szépen a lap, 800-on alig olvas kevesebbet Everest memóriaolvasása mint 1066-on.
Ez van.
Gondolom hülyeség lenne alaplapot cserélnem, egyrészt megy 1066-on, másrészt alig gyorsabb úgy a gép.
Vélemény? -
Lipi9988
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy konfigot, és nem indul a gép egyáltalán (adatlapom). 4 hosszú (és talán 1 rövid, nem vagyok benne biztos, lehet, hogy a gép csak elnyeli a hangot) sípolás fogad boot helyett. Körülnéztem neten nem találtam semmi érdemlegeset... csak azt szeretném kizárni, hogy alaplapi hiba. Sajnos még nem nagyon volt időm kiszedegetni az alkatrészeket egyesével, ezért kérdeztem most itt rá, hátha valaki sejti a hiba okát!
Köszi előre is!
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Bár memóriával nem stimmel valami, az a gyanúm, alaplap a hunyó.
SZóval, adataimnál lévő, Intel P35 chipszetű gépet bővítettem. Egy E6300 proci ment bele, és 2x2 GB 1066-os OCR gold kit. Eddig 2x1 gb 800-as Geil ultra volt benne.
Szépen elindult a gép, a gond annyi, hogy a BIOS, és a tesztprogramok 800-as memóriát látnak. Bementem a biosba, kézzel állítottam, ekkor elvileg 1066-on megy. Viszont az Everest szerint 800-as memóriák vannak benne, bár úgy tűnik 1066-on megy, 2x533 az fsb. Memóriaolvasás is gyorsabb valamivel. Legújabb bios van fönt, és a gép is stabil. Memóriák 1066-osak, megnéztem.
Everest szerint a memória: Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Alaplap rendszerbusznál: Effektív órajel 1067 MHzMost akkor mi van? Nem támogatja az alaplap a 2x2gb memót?
-
]Phobos[
senior tag
válasz
Livius #22294 üzenetére
Hát igen, annyira nagyon nincs kedvem kísérletezni, főleg hogy kollégától vásárolnám meg a lapot. De így viszont elállok az üzlettől, nem éri meg a befektetés meg a rizikó. Küldtem AsRock-nak is e-mail-t, ha válaszolnak, bemásolom ide meg a topikba, hátha valakit érdekel majd.
mod: válaszoltak: kérdezzem meg az eladót, nézzem meg a honlapjukon, bblablabla... De legalább válaszoltak
-
Livius
őstag
válasz
]Phobos[ #22285 üzenetére
Szerintem nem fog menni a Rev2.0 BIOS. Nekem régen volt egy MSI lapom, ott is volt Rev2.0 a lapból, és MSI szar LiveUpdateel engedte is leszedni, én hülye azt hittem jó is lesz majd. A kedves MSI live update meg gond nélkül beégette a BIOS-t. Aztán jött a nagy fejfogás hogy elszált egy csomoó integrált cucc, pl USB-k, floppy vezérlő, RAID ide. Szerencsére nem volt nagy az eltérés az Rev1.0 és 2.0 BIOS között mert felált az XP, igaz csak az elem kivétele után alap BIOS-al, és egy pár nap gondolkodás után vissza tudtam égetni a megfelelő BIOS-t és jó lett a lap és még friss BIOSa is lett.
-
Embiman
csendes tag
Helloka
van egy kicsit nagy problémám : a gépem belassul mint a szemét mikor semmit se csinálok mikor csinálok valamit le is fagy... gondoltam format segít de nem :S
mielőtt formáztam volna a processzorom egyik magja mindig felpörgött 100%-ra most formázás után rendesen dologzik mind2 mag de ugyanúgy belassul...
meg volt húzva a procim 3,4-ről 3,8-ra és mikor elkezdte ezt csinálni visszavettem 3,4-re ... de még azon is gondolkozok h a memóriával lenne valamimi lehet a gond ?
rendszer : asus p5ld2 deluxe
2X 512 ddr2 667-s ram
intel pentium d 3,4 ghzmíg írtam a szöveget a rendszer ennyire volt terhelve és így is csinálta a lassulást :S:S
nagyon idegesítő film nézés zenehallgatás közben -
Szojkodi
csendes tag
Tisztelet.Érdeklödnék hogy valaki nem tudna olyan oldalt mondani amiröl le tudnám tölteni az adott lap telepitö driver-jét.a lap:Gigabyte GA-8S649MF
Segitséget elöre is köszönöm.Tisztelet és Béke -
lsc
nagyúr
válasz
Zizikekoma #22289 üzenetére
Esetleg a lap topicjában kaptál választ .
-
Zizikekoma
csendes tag
válasz
Zizikekoma #22289 üzenetére
Jaj, bocs ez az előbb lemaradt, és már nem tudom szerkeszteni. Igazából ez a lap lenne: GA-MA69G-S3H F8c BIOS.
-
Zizikekoma
csendes tag
Esetleg valaki, valamit ehhez?
-
-
-
]Phobos[
senior tag
Hi!
Már a lap topikjában is feltettem a kérdést, de eléggé meghót szaga van, így itt is megkérdem:
AsRock 775Twins-HDTV Rev1.0-ás lapot át lehet e flash-elni Rev2.0-vá kisebb Conroe magos procikhoz( Celeron 4xx, E4xxx )?
Néztem neten is, de semmi - nem, kínai, orosz, stb. site-okat nem néztem
-
whited
addikt
sziasztok
ma vettem 1 samu t240es monitort és az előzőhöz képest a kép sokkal szebb
de mikor elinditok 1 videót a szinek nemtul jók és kicsit szemcsések is mit tegyek? -
Sareth
senior tag
válasz
Livius #22279 üzenetére
Hát én már annak is örülnék ha sima Auto beállítások mellett elindulna, ill. menne egy napot. Pedig még direkt ott a kiírás az asus oldalán a lap melett hogy a narancs slotba tegyem a ramokat, mert ott jobban bírják a hajtást... erre tessék
Azt hittem egy bios frissítés segít.... ennyit az asus lapról -
proSpidA
csendes tag
persze de az a vicces hogy amikor kihúztam a 4pinest és nyomogattam megint bekapcsolt utána vissza dugtam és megint nem utána megint kihúztam és megint nem szeret engem ez a gép már most
-
-
proSpidA
csendes tag
igen tényleg segített
most meg viszont egyáltalán nem regál a bekapcsoló gombra a cucc
5let?
-
proSpidA
csendes tag
Sziasztok van egy Gigabyte MA770-UD3 tipusu alaplapom amit most rakok össze és a processzort áram ellátó foglalat az 8 tűs viszont a tápból csak egy 4 tűs és egy 6 tűs csatlakozó jön ki kaptam egy olyan tippet hogy ez nem baj nem kell elfoglalnia az egészet és a 8 tűre csak komoly tuningkor van szükség tudja esetleg valaki hogy melyik részébe kell bedugni a csatit?
-
Livius
őstag
válasz
szakalistvan #22267 üzenetére
BIOS-ban előrébb rakod a SATA HDD-t a sorrendben, és akkor arról megy a boot.
-
szakalistvan
senior tag
Üdv mindenkinek
Lehet láma a kérdésem,de még nem csináltam ilyet.
Adott egy g31-es lap egy IDE csatival,rajta DVD+vinyó ,valamit egy SATA-s vinyó amire xp-t szeretnék rakni.
Mit állítsak a cuccokon hogy Az SATA-ról bootoljon be?Köszi
-
tgulyas
senior tag
hali egy kérdés most rendeltem egy ilyen lapot GA-EP45T-DS3R de a memoria listán nincs rajata a meg lévö DDR3 ramom akor azok nem is lesznek jók bele?
-
Zpepe
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Ti milyen alaplapot ajánlotok ha szeretnék egy Intel Core2 Duo E6400-as procit?
Nem szeretnék semmi különlegeset az alaplapon, szóval alsó-közép árkategóriásat mondjatok. Esetleg annyi hogy később kerülhetne bele nagyobb, akár négy magos processzor is, szóval olyan kéne ami időt álló viszonylag.
Segítségeteket előre is köszi. Sajnos elvesztem én itt az alaplapok milliós mennyisége között. -
Sareth
senior tag
Sziasztok!
Tudom hogy ez nem kifejezetten ASUS alaplap forum de hátha van valakinek valami ötlete, mert sehogy sem boldogulok.
Most vásároltam ASUS P5Q3 lapot és a hozzá választott Geil 4GB DDR3 1600Mhz Value Dual Channel (2x2GB) CL8 valamiért nem jó hozzá, vagy legalábbis erre gyanakszom.
A gépre az oprendszer még fel is ment (Xp, Win7) és aznap még működött is de másnap már nem indúlt el. Folyamtosan újraindúl, és ezt a hibaüzit irja ki:Collecting data for crash dump…
Intializing disk for crash dump…
Physical memory dump complete
Contact your system admin or technical support groupPróbáltam már az Asus oldaláról a legújabb bios frissitést is de így is csak egy napig volt jó. Ha sikerül is elindítanom minden stabil, kifagyások nincsennek, minden progi műkszik és a játékok is pörögnek. Teljesen talácstalan vagyok és nem értem mi lehetne a baj.
Mindkét gyártó GEIL és az ASUS honlapján az volt hogy mind a lap mind a memóriának jónak kell lennie.Valkinek nincs valami ötlete? Előre is nagyon szépen köszönöm.
-
aleister
veterán
válasz
Blaze71 #22259 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Pont a szóban forgó mbo-t nézegettem én is.
Tudtommal a frekvenciánál fontosabb az időzítések, késleltetések nagysága. Egy DDR2 800MHz CL4 pl otthagyja a legtöbb DDR3-at, csak sávszéllességben marad el jóval mögöttük. Ezért írtam, hogy lassabb (pontosabban a legtöbb esetben nem gyorsabb) a DDR3. Persze lehet, hogy tévedek. -
Blaze71
őstag
válasz
aleister #22258 üzenetére
Elvileg sokkal gyorsabb a DDR3 memória, hiszen 1333, 1600, sőt 1800 és 2000 MHz közül lehet választani. Ez egyrészt pénztárca függő is, mert egy 2x2 GB-os Kit eleve 20 ezer fölött van, de elmehet 70-80 ezerig is. Az AM2+ lapok is támogatják az összes AM3 procit, lényegében sok esetben még a Chip is ugyan az, de csak DDR2 memóriát kezel. Ami mindkét esetben igaz, hogy függetlenül a memória órajelétől, AMD proci esetében erősen függ a memória sebesség a proci órajelétől. Ráadásul a programok futása gyorsul a gyorsabb memória kezeléstől, ami a teszt eredmények alapján nem olyan jelentősen több DDR3 esetében, mint amennyivel drágább. Szerintem nem érdemes még közel dupla, vagy ennél magasabb árat fizetni majdnem ugyan azért. Én ajánlanám neked a Gigabyte GA-MA770-UD3 lapot, de arra figyelj, hogy Rev 2.0 legyen, tehát a déli híd SB 710 legyen. Ebben az esetben szerintem nem lesz számottevő különbség a két memória típus sebessége között. A megspórolt pénzből meg kijön egy jobb VGA.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Új am3-as konfig vásárlása előtt állok. Épp a ramok választásában kértem tanácsot a ramos totyikban, s feltett az egyik fórumita egy fogós kérdést, miszerint minek akarok én drága ddr3-at, miért nem jó a gyorsabb, olcsóbb ddr2? Erre nemigen tudtam válaszolni.
Eddig élből olyan alaplapokat néztem, amik csak am3-as cput fogadnak be, de átgondolva jók lehetnek az am2+os cuccok is nem?
No meg minek a ddr3? Lesz a jövőben (2-3 éven belül) olyan újítás, amikor a dd3 jobb, gyorsabb lesz a ddr2-nél? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #22255 üzenetére
Náluk kérdezz rá (nincs is olyan messze tőled
).
Ha nincs marad a Giga EP45 DS3 5k-val drágábban vagy Asus P5Q. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #22252 üzenetére
Gigabyte P35 DS3, esetleg ha kell raid akkor DS3R.
-
banderasz77
addikt
Van egy nagyon jó E7400-as procim. Milyen P35 v. P45 chipsetes alaplapot tudnátok ajánlani hozzá tuninghoz? Nagyon precíz, stabil, bevált lap kellene és nem a legfullosabb felszereltségű. Csak ami a tuninghoz kell, azt tudja rendesen.
-
Lenry
félisten
válasz
Zizikekoma #22249 üzenetére
amennyit minden más alaplapban: 1.8V (Kingmax esetén 2.0V)
-
Zizikekoma
csendes tag
Sziasztok, ennél a lapnál GA-MA69G-S3H F8c BIOS hány voltot lehet adni a RAM-nak?
-
-
vlcsko82
senior tag
Hali-ho mindenkinek van egy ASUS P5QL-SE lapom win alatt szeretném huzni,de nem tudom milyen programot használhatok a Gigabyte-hez Easytune6-ot használtam ASUS-hoz is van ilyen?Az-az igazság bioszba nem engedi,hogy huzam
-
DavideX
aktív tag
válasz
mergal #22240 üzenetére
Nekem egy ABIT NF8 van, bekapcsolom a gépet de nem ad képet.. próbáltam CRT-vel,TFT-vel,másik vga-val, cmos clrear minden volt.. Esetleg az lehet baj hogy 2 a memória foglalat van benne és mind a kettőben csücsül egy memória? Meg a másik hogy 24pines a lap, de a táp csak 20-as.
-
RoyBatty
aktív tag
Sziasztok!
Egy táppal együtt megrogyott az MSI-7536 (945GCM478-L) alaplapom is. Ismertek Budapesten olyan szakit, aki foglalkozik ilyen lapok javításával? Ha nem javítható, esetleg alkatrésznek is elpasszolnám. -
mergal
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy gépem amiben egy abit KN8 lap van. Pár hete van nálam mondjuk az első két hétben minden rendben volt, most viszon olyan jelenség van hogy bekapcsolom a gépet a monitoromon villog a zöld led de semmi kép, bekapcskor az alaplap csipog egyet tehát elindul a gép... párszor ki be kapcs és teljesen jó lesz.... A monitorom haldoklik? Azért tippelek erre mert amikor elindul normálisan entert kell nyomnom a win normál indítása miatt, tehát a gép az ment csak a monitor nem...
Köszönöm előre is!
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
A minap takaritgattam a gépemet és átraktam az előlapi lcd kijelző érzékelőjét a vinyóról a chipset hűtőjére!
Azután látom
,hogy a hőmérséklet azon az érzékelőn 55-58 fokos.
Létezne,hogy a hűtő ennyire meleg,hát akkor menyi lehet a chip???
Mik evel kapcsolatban a tapasztalatotok?
-
vlcsko82
senior tag
Hali-ho mindenkinek
van egy ASUS P5QL-SE lapom win alatt szeretném huzni,de nem tudom milyen programot használhatok a Gigabyte-hez Easytune6-ot használtam ASUS-hoz is van ilyen?Az-az igazság bioszba nem engedi,hogy huzam
-
XmoD
senior tag
Hali
Egy kérdésem lenneHa jól értelmezem akkor ez a lap kezeli az am3-as procikat . Ha igen akkor teljes értékben?
Előre is kösz a választ
-
LGabor001
tag
helo
új lapot akarok venni olcsón mi a vélemény erről? MSI P45 Platinum
eddig gigabyte-om volt de nem tudom megéri-e erre váltani vagy más ajánlat? -
keke69
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Mióta frissítettem a biost azóta nem bootol be dvd-ről,állandóan csak betölti a windowst!
Gondolom valamit elállított,amit vissza kellene állítanom.Azt szeretném kérdezni mi lehet a baj!Köszönöm!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
adam320 #22199 üzenetére
Ööö... lehet én vgyok tökkelütött, de nem értem. Azt írtad, hogy legyen bekapcsolva, most meg kérdezed, hogy miért nem állítom disabled-re. Disabled=kikapcsolva nem?
Azért nem, mert én nem ismerem, mit csinál (bár már definiálni tudom, de nem értem) itt meg még nem kaptam olyan választ, hogy állítsam arra nyugodtan, nem lesz gond
-
Finwe
őstag
Hali!
Sikerült a mai izgalmas napon után beleugranom egy izgalmas estébe is.
Az előző manőver után ellenőriztem a progikat és nem nagyon működött a vmware-os linux (pedig az probléma mentes lemezen volt) de sikerült a feltelepítés helyéről elindítani. Szépen visszaraktam a listába (mint egyetlen elem) a vmware kezdő lapján és a 3. tesztindítás alatt beakadt. Kilőttem a feladatkezelőből. Majd egy percre rá ha lenyomtam bármelyik egérgombot a kattintás művelet is beakadt, nem tudtam sehova nyomni csak kattogott az egér. Restart, 5 perc után megint kezdte. Restart és már a merevlemezek ellenőrzésénél ugyan ez a jelenség csak az alaplap beep-elője csinálja. Kattogot mint állat. Áramtalanítás, restart, 5 perc múlva elölről az egész. Csak éppen áramtalanítás után is kattog rögtön. Lehúztam a vinyókat, még mindig kattog. CMOS clear, kattog. Hangkari, tv-tuner ki, nem kattog megakad a merevlemezek olvasásánál. Lehúzom a cd meghajtót is, semmi hasfájása.
Ezek után egyesével visszadugtam/raktam mindent, azaz 2 pci eszközt, 1 vinyót és a cd meghajtót. Most betöltött de folyamatosan sípol, nem a beep hanem mint mikor a túlhúzott memória vagy vga, kb mint a betárcsázós modem. A többi vinyót nem mertem még, most csak a pótolható rendszer van rákötve. (jah, még memóriát is cseréltem menet közben, nem volt hatása)És amiért ide írok az azért van mert érzésem szerint ennek az alaplaphoz van köze, szeretném ha tudnátok mondani rá valami okosságot, (lehet táp a probléma?) kb, hogy hol lehet a baj.
Köszi
Finwe -
dödölle
csendes tag
válasz
Hunter2 #22211 üzenetére
Hát, lehet, hogy ez lesz, mert nem vagyok hozzáértő, és gondolom, kb. mindent ki kéne cserélni benne.
"Ha egyáltalán elindul,"
Valójában megy ez, működik, vígan pöfög (W95 van rajta). Csak nem szabad bonyolultabb feladatok elé állítani. Pl. hogy betöltsön egy weboldalt, vagy hasonló. Mert akkor beindul a varrógép és csak akkor áll le, ha kihúzom a konnektorból. -
lujo10
aktív tag
Hali!
Ez a lap GA-MA69G-S3H (F8c) mennyire szereti ezt a RAM-ot Kingston 4GB/1066MHz DDR-II PC2-8500 HyperX CL5 Kit (KHX8500D2K2/4G)? -
aero.
veterán
válasz
G4m3er0ver #22216 üzenetére
elmegy az 2000-ig is ha stabil a lap és a proci is, viszont tuningolni ne merd gyári hűtővel, mert nem lesz jó vége
szerk.: illetve kell a légmozgás is a házba, 5-7 fok csökkenés is elérhető vele.
-
di-courage
csendes tag
Üdv mindekinek!
Múlt héten vettem/vettünk egy ASUS K50AB SX011L laptopot. Az 1 hét alatt több probléma merült fel:
1.VGA driver:
XP-t nem tudtam rátelepíteni a laptopra,mert 4 xp-s driver sem felelt meg neki (telepítés, s újraindítás, majd az "xp-s csikok" után sötét képernyő)
Feltettem rá a Vistát. Azzal ugyan jó az a driver, amit a cd-n hozzáadtak (adtak hozzá vistás driverlemezt, de a gép linuxxal volt telepítve (Y) ), de ahelyett, hogy azt a videokártyát ismerné fel, ami benne van (Ati Radeon HD 4570), helyette 3200-as kártyát ismer fel. Leszedtem az Asus oldaláról 1 drivert, semmi változás ; leszedtem egyet az ati oldaláról (csak 4550es volt feltüntetve, 4570es nem is volt az oldalon), továbbra is a 3200as kártyaként ismeri fel.2. Hangkártya problémák:
Még elhanyagolható probléma, hogy 3-4. induláskor a hangkártya driver "eltűnik". Ha el akarom indítani a hozzá való szoftvert, akkor azt írja, hogy nem kompatibilis a kártyával. Újraindítás után ez a probléma megszűnik, 1 kis időre....
3. Ventillátor probléma:
Ami legjobban aggaszt, az a ventillátor. Első napokban semmi probléma nem volt vele, azonban 3.-4. nap tájékán a ventillátor "megbolondult". Bekapcsoláskor eleinte nagy fordulatszámon működik a ventillátor, majd ha betöltődik a rendszer, a ventillátor visszaáll "csendes üzemmódra". Így működött az első pár napban. Utána azonban 5 indulásból 4szer a venti nem halkult el, továbbra is hangosan üzemelt. A maradék egy induláskor pedig rendesen visszaáll rendszerbetöltődés után a fordulatszám, de akármit csinálok, akárhány fokos a processzor, nem hajlandó magát magasabb fordulatszámra venni (volt hogy 76°-os volt és még akkor sem csinált semmit).Röviden ennyi problémám lenne vele :-/
Ha valaki tud segíteni ezügyben, nagyon hálás lennék!
UI: probáltam a speedfan-t, de nem tudok benne állítani benne semmit (kiirja a hőmérsékleteket és körülbelül ennyi)
Köszönöm!
-
beeeeerka
tag
Sziasztok,
Segitsetek !!! #20449
Előre is köszi.
Üdv: B.
-
Hunter2
addikt
-
luw2win
őstag
válasz
dvdbackuper #22208 üzenetére
Nem én állítottam össze a gépet, nekem csak ideadták, AsRockal meg tisztában vagyok
De a 780G chipset meg jó -
luw2win
őstag
Hali!
Tegnap raktam össze egy gépet ismerősömnek.
ez a következő:
Alaplap: ASROCK A780GMH/128M
CPU: AMD Athlon II X2 245 AM3 BOX
Táp: GIGABYTE Superb 460W
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz
VGA: Sapphire 4870 1GBNamost az lenne a probléma hogy 3DMark05-ben 19500 ponotot hoz(az én 4850-em csinál ~20000-et,) ami nekem nagyon kevés volt, gondoltam a processzorra hogy nem hajtja ki a kártyát, 2.9ről felrántottam 3.5re, és +200pontot adott. Akkor ezt kilőttem.
Akkor újratettem a VGA drivert, legujabb minden.. semmi, még kevesebbet kaptam
Gondoltam hogy csak 1x 2gb ram van benne, és nem megy dual channel-be és ez visszafogja a gépet, de már nem tudtam mit tenni
ezért fordultam hozzátokAlaplapra gondolok hogy az fogja vissza, mert ugye van benne integrált vga, azt le kellene tiltani, igazából még nem volt dolgom integrált VGA-s alaplappal, ezt a gépet meg csak ugy odadobták h rakjam össze.
Mi okozhatja ezt a lassulást
Előre is köszönöm!
Üdv : Máté -
kriszbon
őstag
válasz
--HARDCORE-- #22205 üzenetére
Nem a uAtx itt a probléma, meg nem is a G31 chip, mert 200-as Fsb-s procikhoz nagyon is jó tuningra is, ráadásul olcsó! Csak a gyátó ratyi biost ad hozzá! Nekem a legolcsóbb Giga lapom van és az 5200-as megy benne mint a veszedelem és semmi gondom vele!
-
sgergi
veterán
válasz
G4m3er0ver #22201 üzenetére
Nem találtam normális képet arról, hogy hogyan van feltéve. Ha esetleg tudnál feltenni 1-2 olyan képet, ahol látszik a felfogatás, akkor tudnánk segíteni. Valószínűleg van műanyag pöckökkel, vagy csavarral van föltéve. Csavarnál egyértelmű, hogy mit kell csinálni, a műanyag pöcöknél pedig a hátulját kell összenyomni, és akkor kijön előrefelé.
-
dödölle
csendes tag
Nem tudom, jó helyen kérdezem-e, de van egy erőgépem, amely így fest: 486DX2, 16 MB, Trident SVGA 1 MB, 2 GB, se hang, se háló, az alaplapot nem tudom.
Azt szeretném megtudni, lehet-e ezzel valamit kezdeni (anélkül, hogy előbb beolvasztanánk), hogy legalább böngészni tudjon. -
Z10N
veterán
Hello..
Olyan problemam lenne, hogy van egy:
- ga-k8ns pro (lap)
- a64 3000+ 754 (cpu)
- 2x512 ddr1 (mem)
- 7600gt agp (vga)
- corsair cx400 (tap)a lap es a cpu kereken 5 eves, enyhe (2000@2400) tuninggal..egyik nap win keszenletbol visszaterve, az a4tech nb-30d eger optikaja es ledjei elkezdtek vibralni illetve a processeknel a cpu hasznalat es kernelido 100%-on volt..kapott egy reset-et es ezutan nem indult el..
amikkel probalkoztam:
- tap-kabel cserelve
- tap tesztelese masik gepben, meg egy eves sincs garancias, mukodik
- cmos reset + elem kivetel
- kulon-kulon kiszedve: mem, vga
- minden kabel levalasztva: sata, ide, usb-panel, uv-ventik, hangkartyak, usb-eszkozok, bill., eger mukodik a korabbi vibralas ota, monitor
- egyedul az atx-tap, cpu-tap illetve pcie-tap van csatlakoztatva
- a cpu-t nem vettem meg ki, mert egy aerocool ht-101 van rajta masszivanviszont nincs hiba kod, nem sipol..alaplapi mem-led sem eg..
nem volt csattanas (ic), se pukkanas (kond.) meg felpuposodva sincsenek, se fust, se amper szag, se semmi, atx-tap sincs odakormolva..latszolag minden ep..mi lehet a problema..?!Udv..
Aktív témák
Hirdetés
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest