Aktív témák
-
comegetsome
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy AMD AM3 Gigabyte MA785GT-UD3H alaplapba passzol-e rendesen a Corsair XMS3 DHX C9 DDR-3 4096 / 1600 KIT memória, csak mert ezen a honlapon nem találtam így konkrétan http://download.gigabyte.ru/memory/mb_memory_ga-ma785gt-ud3h.pdf
Válaszaitokat előre is köszi ! -
7Heads Drago
veterán
válasz
Livius #23897 üzenetére
Hát nem nagyon írt senki se. Így átmentem hozzájuk. (10km arrébb)
Próba-cseresznye.
Mondtam a win-nek hogy melyik könyvtárban keressen és megtalálta.
Megy, jár, dudál. (az audio nem elsőre sikerült persze)
Nagyon jó a 7-es BMV... és persze a 7-es Windows is. Még XP-s driverrel is hajlandó netezni és hangot kiadni a Win7. -
Livius
őstag
válasz
7Heads Drago #23896 üzenetére
Vista dirverekkel toleráns csak a Win7, úgy tudom. Szóval ez most bukó lesz.
-
7Heads Drago
veterán
A Win7 nem tudott hozzá drivert illeszteni.
Szakértők ébresztő! -
7Heads Drago
veterán
Egy Sis650GX -es laphoz win7-re jó lehet az XP-és háló kártya és audio driver?
Help Me!
Vagy ez csak a Vistás drivereknél lehet igaz....?
Bár ehhez a laphoz még Vistás drivert sem adott ki a gyártó. -
potyi23
senior tag
válasz
Blaze71 #23893 üzenetére
Igen megy !!! Jelenleg is 1066-on mennek dulaban!! es ha kulon vannak a modulok,csak egy van benne ,ugy megy 1333 -on,de dulaban nem.Proci feszultseget,es ram feszultséget is beállitottam,es ugyis fagy!!Nagyon elszomorit ,h miert nemmegy ! a proci biztosan engedi,mert E 8400/1333 FSB ! ugyhogy az nemlehet a gond! Amugy az erdekesseg,h ha minden aurton van,akkor miert mennek 1066 on a ramok?nem 1333 on kellene menniuk?
-
geckowize
őstag
Sziasztok.
A probléma a következő:
Adott egy Samsung Syncmaster 913V monitor, amely 4 éves pályafutása alatt már egyszer elromlott: nem lehetett használni natív felbontáson, amely 1280*1024, mert ha arra állítottam, kiírta, hogy not optimal resolution, set to 1280*1024. Garanciális volt még, tehát felküldték megjavították, visszaküldték. Boltos azt mondta "alaplapot cseréltek benne", és utána nem is volt gond ezzel a felbontással, minden ment szépen.Ez után másfél évvel körülbelül történt a következő:
Amikor már nem minden nap használtam az asztali gépet (meglett a noti, bp-re kerültem) és itthon voltam, egyszer-kétszer bekapcsolva a gépet, azt tapasztaltam, hogy nem adott képet. (de most nem írta ki hogy not optimal resolution, szimplán villogott a zöld led, ami azt az állapotot jelzi, hogy áram alatt van, de nem kap képet)Kivettem az alaplapból a videokártyát (gainward 8800gt), rádugtam a vga kábelt az alaplapi (gigabyte ga-ma69g-s3h) integráltra (radeon x1250), aztán biosba átállítottam hogy tiltsa le az integráltat, majd beraktam vissza a 8800gt-t és úgy ment. A lényeg, hogy akkor se derült ki, hogy konkrétan mi baja, csak átdugtam, átállítottam, meg vissza aztán működött utána.
Egy hete megint csak nem akaródzott képet adni, de most már ez az utóbbi módszer sem segített. Mivel a 8800gt-n 2 dvi csatlakozó van, dvi-vga átalakítót használok, mert a monitor vga kimenetes. Ezen az átalakítón észrevettem, hogy mikor egyszer idegességemben csavaroztam ki a hátpanelből (mert annyira idegesítő mindig csavarozgatni, hozzáférhetetlen, kijön az a csavar is, amiből csavarozom, stb) hogy az azon tűk közül, amelyek a dvi csatlakozóba mennek, kicsit elferdült az egyik, gondoltam ez a baj. Kiegyenesítettem, de úgysem volt jó.
Így gondoltam az átalakító lesz a ludas, majd veszek egy újat, aztán jó lesz. Hát nem.Be is dugtam ebben a hitben az alaplapi integráltra a vga kábelt, ámde így sem adott képet, úgyhogy ki van zárva az átalakító.
Kipróbáltam egy másik monitorral és kábellel, az alaplapi integrált így sem adott képet. Acer monitoron No signalt ír, az alap samsungon pedig csak villog a zöld fény, mint amikor áram alatt van de még nem megy a gép.
Így, hogy a monitort (mivel 2-t is kipróbáltam), a dvi-vga átalakítót ki lehet zárni (mivel az alaplapi integráltra vga kábel egyből vga csatira megy), a videokártyát is, az alaplapra gyanakszom. Arra is gondoltam, hogy lehet azért nem megy az integrált, mert biosban le van tiltva, ez eddig oké, csak hogy állítsam vissza, ha nincs kép?
Kérlek titeket, segítsetek. -
Sonky
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani HD4850 1Gb CF-re egy lapot ami x16 ba hajtja meg mind a 2karitköszi
-
potyi23
senior tag
válasz
Blaze71 #23877 üzenetére
Kulon- kulon mind a 2 megy 1333 on ! de dualban nem akarnak ! ugyhogy szerintem a modulok jok.Amugy 1066 on mennek alapon,csak felakarom rakin 1333 ra mert a proci fsb je annyi,meg a ramok is 1333 -asok.Es nemkepesek egyutt menni.lehetseges h bemelegesznek ?Vanak fekete szlotok,meg narancssárgák. A konyveben ugy van irva,h a narancssárgába kell tenni, a jobb teljesitmény érdekében.
-
RexpecT
addikt
válasz
Salvador20 #23885 üzenetére
DirectX az alap van fennt amit a Win7 felrak.Lehet hogy az a baj?
-
RexpecT
addikt
válasz
Salvador20 #23883 üzenetére
~50C°.Felraktam a Crysist ott olyan a grafika amilyennek lennie kell
-
potyi23
senior tag
hellotok ! valaki segitsen a problémámon. Van egy asus p5 q3 -as lapom, ddr 3 /1333 as ramjaim 2db ,fejenként 2gb ! nemkepesek dualban 1333 an menni.mar szetfeszeltem a procit+ a ramokat is ,a ramokra 1.60 van irva,en mar 1,68 nal voltam,de igyis win bejovetelekor fagy !Valaki mondja meg h mit kellene kikapcsolnom vagy bekapcsolnom,h tudjanak menni 1333 -on ami a ramoknak a valodi orajele. processoromat nem huztam E8400 3.00 ghz.A processort meg mar 1.3 V ra feltettem.Fagy,fagy,fagy,es fagy...Fsb 333 -ra van belove ! HELP
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Valaki tudna segíteni ez ügyben? -
Blaze71
őstag
válasz
comegetsome #23862 üzenetére
Bocs, dupla.....
-
Blaze71
őstag
válasz
comegetsome #23862 üzenetére
Elvileg igen, de csak 1333 MHz-en, mivel az AM3-as procik addíg kezelik a memóriát. Viszont OC-ban lesz legalább tartalékod.
-
Vares
csendes tag
Annyit tudtam csak meg hogy 10/100-as adapte...és snnyi!?
-
C s a b i
csendes tag
Sziasztok tanácstalan vagyok légyszi segitsetek.Milyen am2+ os lapot vegyek(érdemes ) ami támogat Phenom II X4 965 BE procit. ddr 2 es ramokat meg akorom tartani.
-
Vares
csendes tag
Halihó!
Egy gyors segítség kellene.
Van egy Albacomp Activa-Eco mobil 8080C laptop.Hol találok hozzá ethernet drivert? Vagy milyen van benne hogy keresni tudjak?
Köszi!
-
comegetsome
csendes tag
Sziasztok! Gyors kérdés: 2x Corsair XMS3 DHX C9 DDR-3 4096 / 1600 KIT Dual-ba menne e rendesen ezzel az alaplappal AMD AM3 Gigabyte MA785GT-UD3H ? Válaszaitokat előre is köszi
-
bartucc
addikt
Sziasztok!
Most azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy: adott egy gép, leállításnál nem kapcsol ki. Ez a táp, vagy az op. rendszer számlájára írható hiba? Előre is köszönöm a választ!
-
D.Orion
veterán
Egy érdekes jelenséget osztok most veletek ami 10 perce történt velem:
Játszok a gépen nagyban, kilépek a játékból elkezdek msn-ezni. Gép egyszer csak megfagy és kikapcsol. Hát mondom mi a fene.
Bekapcsolom és boot disk faluer. Gondolom magamban ez ki van zárva, nem szállhatott el a winyó. IDE kábel csere. Kicserélem a kábelt egy olyanra amiről tudtam, hogy nem 100%-os, mert kb. 3hónapja az nem akarta felismerni az egyik winyóm. Kábel cserél, gép indít és gép indul is, betölt a win és az egyik winyót látja is(bios-ban is csak a rendszert látta). Gondoltam, akkor finomítok a dolgokon. ODD meghajtó kábele kihúz(igaz az csak 40pin-es) IDE2-ből IDE1-be át és rá a winyókra. Most szépen látja mind a két winyót az első IDE csatlakozóról.
Kérdés: Mitől lehet az, hogy 3 hónap alatt két ide kábel megy tönkre a gépben?
Általában fél évente szedem szét a gépet teljes portalanítás okán. Tegnap csak annyit csináltam, hogy kitöröltem a port az aljáról. -
D.Orion
veterán
válasz
Raven18 #23857 üzenetére
Elméletileg el kellene bírnia. Talán az lehetséges, hogy valamiért tényleg nem képes leadni annyi Amper-t a vga-nak. Sajnos nem tudom fejből, hogy mennyit kér egy 4850 és mennyire képes a te tápod. Anno öcsém gépét egy Corsair VX450 vitte és abban is HD4850 volt. A proci meg egy 4GHz-en járó C2D8400, szóval az övé talán még többet is fogyasztott. Be kéne mérni azt a tápot.
Esetleg megpróbálhatod azt, hogy nem a táp 6tűs csatijáról adsz tápot a kártyának(ha így van), hanem a kártyához kapott 6tűs>2molex átalakítót rakod rá a táp egy olyan ágára amire más nincs kötve.
-
Raven18
csendes tag
válasz
Dudu67 #23855 üzenetére
De egy FSP bluestorm2 500wattos táp kétlem hogy ne lenne elég hozzá.Lehetséges hogy az romlott el? tök olyan mintha nem kapna elég áramot..az alaplap baját már kizártam rég.. föleg hogy most új van , mégis rossz , de nem pittyeg semmit hogy baja van valaminek , csak szimplán nem indul ahogy neki kellene.elosztókkal , ilyesmivel nem lehet baj?
-
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Memória mennyire bírja a meleget?
A proci hűtőm közvetlen a memóriára fújja a meleget,igaz van rajta egy kisebb "borda". -
Raven18
csendes tag
Hello
Az gépemmel már lassan egy éve elég érdekes dolgok történnek. Amikor egyszer megpróbáltam elinditani ,a ventik felpörögtek , a vga-n világitott egy kis piros led , de ne mvolt kép ,se boot semmi , ott pörgött magába.aztán ha nagy nehezen bekapcsolt, csipogott 1 hoszút 2 rövidet , ami szerint a vgaval van baj. minden alkatrészt egyenklnt kicseréltem ugyanolyanra az én alaplapomról , az én alaplapomra de semmi. volt szervizbe. "semmi baja". jó visszaküldtem garanciába pestre a lapot.."semmi baja". hazahozom összerakom nem megy. vettem hát tegnap egy másikat.. egy gigabyte ma770ud3-ast . összerakom bekapcsolt jajdejó , nem csipog össze vissza.erre ma bekapcsolom ..most...és vga vörös , ventik pörögnek boot nincs. innen bekapcsolni meg ugy tudom , ha a táp kapcsolóját gyorsan le majd felkapcsolom.....már minden kábelt is kicseréltem halványlila fogalmam sincs hogy mi lehet ennek a baja ..sztetek?
-
HoLt
csendes tag
válasz
sgergi #23811 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Közben feltúrtam a netet a jelenség után, és úgy néz ki, jópár intel chipset sajátossága...
Igazából csak a vinyók miatt aggódom, nem hinném, hogy jót tesz nekik egy gyors ki/bekapcs.
Úgy döntöttem, hogy ez esetben amíg nincs rá szükség, nem húzom a gépet, így a jelenség sem bosszant, ha meg majd úgy alakul, legfeljebb nem kapcsolom le a tápot. -
Nyusziman
tag
HY!
Van egy nagy problémám!!
Alaplapom: GIGABYTE GA-MA790X-DS4, és a gép NINCS HÚZVA!!!!
Alapból F5 bios volt rajta.
Frissítettem a bios updaterrel a legújabbra (F9), majd a gépet újraindítottam és lefagyott--újból újraindítottam és MEGHALT A RENDSZER!!!!!-- se kép se visszajelző pittyegés sincs.
Kivettem az alaplapi elemet és a CMOS JUMPERT is vártam egy kicsit h semmiféle áramot ne kapjon visszaraktam de AKKOR SEM CSINÁLT SEMMIT!!!!
Mi a fene van vele?????UI: kiprobáltam h csak a proci van benne és úgy inditom el a gépet---nem csippant az alaplapi hang h hiányolja a többi tartozékot (ram, vga card....)
UI_2: Azt elfelejtettem h a bios frissítésnél az ugye nem baj h az F5ről egyből F9re frissítettem????????????????????
üdv Nyusziman
-
todaly
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy MSI MS-6153BX nevű őskövülettel lenne egy kis gondom.
A gép bootolás közben a következő hibaüzit adja:
"keyboard is locked out - unlock key"
A manualba találtam egy kétsoros történetet egy jumperről:"2.4-6 Keylock
Keylock allows you to disable the keyboard for security purposes. You can
connect the keylock to this pin."de nem igazán értem mit kéne vele csinálni.
Esteleg valaki csinált már ilyet?
Előre is Köszönöm.
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Q6600 processzort és sehogy sem tudok stabil tuningot elérni vele. Előző lapomban is hibázott a 2. mag 3,2GHz-en, és most ebben a Gigabyte P35-DS3R lapban is. Mi lehet a probléma? Vcore BIOS szerint 1,35V, Everest szerint 1,25V
Üdv.
-
Blaze71
őstag
válasz
szakalistvan #23843 üzenetére
Na, ja! Mondjuk ez is csak pénzkérdés.
Nekem is lenne lehetőségem belelépni ebbe a bizniszbe, csak a lé hiányzik hozzá. Ausztriából, Németországból hoznak be leselejtezett gépeket és aki beszáll, az 10 ezerért kapja darabját.
-
Blaze71
őstag
válasz
szakalistvan #23839 üzenetére
Hasonló konfigot nekem is összedobhatnál, de ha lehet, akkor a cuccok nagy részénél szerepelhetne az (ingyen volt) megjegyzés.
Hol osztogatnak ingyen procit és memóriát?
-
Blaze71
őstag
válasz
shadeofme #23840 üzenetére
ha nem nagy az árkülönbség, valamint van rajta hűtőborda, azért érdemes megvenni azt, amit linkeltél. Legalább lesz benne tartalék és egy esetleges újabb procival lehet, hogy ki is tudod használni. Vagy meghozza a kedved a tuninghoz az a tény, hogy alapfeszen simán megy a 620 3,5 GHz-et.
-
shadeofme
tag
válasz
Blaze71 #23838 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Magyarul akkor nem is érdemes 1333MHz-nél nagyobb memot vegyek. (Mert tuningolni nem szoktam.)
Azt meg nem is gondoltam volna, h a proci nagyobb hátulütője lesz a dolognak, mint a lap.
Most nézem, h az Athlon II X4 tényleg csak 1333MHz-ig támogatja a DDR3 memokat. -
szakalistvan
senior tag
-
shadeofme
tag
Van egy ilyen deszkám x4 620-szal és már csak a memo hiányzik. Én erre gondoltam, de az alaplap memo támogatási listáján nincs rajta.
Kérdés: Menni fog szépen a memo ebben a lapban vagy annyi az esélye, mint a lottó 5-ösnek? -
Móci
addikt
válasz
csaby1981 #23835 üzenetére
Én a helyedben gyűjtenék meg, ha lehet, s úgy vennék másik gépet. A DDR2 ára elég nevetséges, így érdemes abba beruházni, no meg egy értelmesebb lapba. Később, ha komolyabb teljesítmény kell, normális áron lehet ramot bővíteni, na meg tudsz belepakolni erősebb procit is.
Egy ilyen keverék, mindent egybe lapot nem javaslok. Akkor legyen inkább egyelőre valami integrált vga-s cucc, ha nem kell komoly 3D-s teljesítmény, az is bőven elég. -
csaby1981
csendes tag
válasz
szakalistvan #23834 üzenetére
Igen én értem amit írsz nekem az a bajom hogy a mostani alaplapom nem bír komolyabb procikat pl ami 3000mhz vagy felette van proci minden féle képp csere lenne csak én azon filozok hogy úgy oldjam meg hogy csak 1 alaplapot kelljen 1 procit max még 1 ide -sata átalakitót vennem.
-
csaby1981
csendes tag
válasz
sgergi #23828 üzenetére
Szia azt irom mit szeretnék meghagyni elösször is: Memória típusa DDR SDRAM 1gb + 512mb ,
Videokártya Abit R9600XT,
vinyók:Lemezes meghajtó HDS722525VLAT80 (7200 RPM, Ultra-ATA/100) 1 ,
2:Lemezes meghajtó Maxtor 4D040H2 (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Dvd:1
ptikai meghajtó PBDS DH-16A1P (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
És 1 hasonló ami csak olvasó dvd de nem multifunkciós.
Jelenlegi alaplap:Alaplap neve Biostar M7VIQ (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video)
proci
PU típusa AMD Athlon XP, 2100 MHz (15 x 140) 2600+
De nem ez az eredeti mert húzva van ,most. Gyárilag: csak 2400+ és 2000mhz
-
centrino
aktív tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy egy intel 875pbz lapban cserélnék hdd-t egy új samsung f3 1000GB-ra (sata2). Elvileg minden probléma nélkül menni fog, ugye?
oprendszer xp sp3 -
adorjant
őstag
válasz
Daniel Alves #23825 üzenetére
amd
Athlon 620 négymagos proci+hozzá ízlés szerint egy lap (ha nem kell int. vga,akkor 770es chipset,amúgy meg 785g)
-
csaby1981
csendes tag
Sziasztok tudna nekem valaki segíteni mert még kezdő vagyok a gép össze rakásba 1 olyan problémám lenne hogy az alaplapom nagyon gagyi és nem bírja el a 2000mhz nál nagyobb procit, de ha vennék 1 satas komolyabb lapot akkor meg lenne oldva a problémám de ugyebár a gépem felépitése régi sima ddr memoria ,agp foglalatu vga ,ide csatolos cuccok.Az ide dolgokra megtaláltam a megoldást veszek átalakitót , már csak avval vagyok bajban . van ilyen alaplapból olyan fajta ami agp vga megy és ddr memoria.?Vagy ha valakinek van valami ötlete mit tehetek hogy a leg olcsobban usszam meg ezt az alap lap nak a cseréjét minél kevesebb legyen a potya cuccom.vagy alaplap nevet is irhattok ami jó lenne.Köszi szépen.
-
adorjant
őstag
válasz
Daniel Alves #23823 üzenetére
elég nehéz ezeket összehasonlítani,eleve más procikhoz készültek,az intelesekben nincs vga,és nem is mai gyerekek már
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok! Valaki tud esetleg valami linkkel szolgálni ahol egy P35 v P45 alaplapot hasonlítanak össze egy 785g alaplappal?!
-
LGLuke
őstag
válasz
LGLuke #23759 üzenetére
Megoldódott a problémám!
Azért írok be, hátha más is találkozik ilyen jellegű problémával és ez segíthet neki is.
Az Athlon64-es CPU-k csak 333MHz-ig kezelik a memóriákat, ha minden slot tele van a maximálisan megengedett értékkel, és akkor is csak 2T-ben. Ez az esetek többségében 4 slot és 4GB ram, azaz 4*1GB. Az E6 steppinges CPU-k és az Opteronok jobban kezelik a memóriát, de azért a többivel sem kell nagyon aggódni.
Először azt hittem az alaplap gyengus, és a kétoldalas memóriát nem szereti. Kiderült nem, mert 2GB-tal eddig is tökéletesen ment.
Semmi mást nem kell tenni, csak a Command Rate időzítését át kell állítani 1T-ről 2T-re és máris működik a dolog, persze érdemes alacsonyabb MHz-eken próbálni először és később felkúszni 400MHz-re vagy fölé. Egyik tapasztaltabb kolléga azt mondta, hogy a memória feszültségét is meg kell emelni 2.8V-ra. Jelentem a Geil Value ramjaim köszönik szépen, 400MHz-en elmennek 2.6V-on is (, természetesen 2 modul minden esetben elmegy 2.6V-on, csak 4 modul esetére értette a 2.8V-ot). Persze a tuning jóval nehezebb 4 modullal, és hamarabb tapasztalhatóbb instabilitás, így óvatosabban és kisebb lépésekkel szabad megpróbálkozni, de nekem megy 400MHz-n. Bár 2.7V-on 2GB ment 480MHz-n is.
Viszont BIOS-ban 333MHz-re állítottam a memória indexet, szóval az "FSB" maradt 240MHz (azaz 480MHz), és le van osztva a memória 200MHz-re (azaz 400MHz-re), ez 6:5 arány.Sajnos nem olyan könnyű boldogulni 2 pár rammal, mint 1-gyel volt, de most már legalább működik mind a 4GB-t.
Ezt azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert azt hittem, hogy alaplapot kell cserélnem hogy használni tudjam a 4GB memóriámat. Valószínű a lapok többsége vígan elboldogul vele.
Üdv mindenkinek!
-
Dictator^
veterán
üdv.
lenne egy kérdésem, másik gépembe, msi k8n sli alaplap van, kép , ha az alsó pci-e-be teszem a videókártyát, 1x -es sebességgel megy, holott oda van irva,hogy az alsó slot a non-sli rész, a felső az sli-s, ha a felsőbe rakom 16x-sat ir bootolásnál, de mintha lassabb lenne.. nem igazán értem mit rontok el.
PCI VGI LINK WIDTH 16x ha az sli-sbe van egyedül a kártya, ha a non sli-be meg 1x. ötlet?
-
Livius
őstag
válasz
Chris16 #23816 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen mikor még a nagyon régi P4-es gépemen DVD-t írtam, és volt még bent kettő HDD. Írás közben eltünt az egyik HDD mindig, nem volt elég már a táp a gépnek ilyenkor. Restartal megint ment minden, de nagyon a határon volt a tápellátása. Nálad is ezért tünhet el szerintem.
-
Chris16
csendes tag
Sziasztok! A gépemen már régóta jelen van egy olyan hiba, hogy egyszer csak leáll a HDD magától. HDD-ből 2 db van. Az egyiken a rendszer van, a másikon meg a többi....A gondom az, hogy a másik bizonyos időközönként leáll. Általában akkor áll meg, ha másolok rá, vagy másolok róla. Mind a kettő s-ata-s, Samsung. Már próbálgattam cserélni a vezetékeket, másik csatlakozásba tettem, de semmi változás. Felmerült, hogy a tápegységgel van a gond, de az nem lehet, hisz már a dvd írót is kihúztam, hogy ne vegyen fel áramot....de így sem lett jó. A HDD-t visszavittem a boltba tesztelésre, ott a teszt eredménye ok. Amikor megáll, akkor a gép piros (HDD-s) ledje folyamatosan világít. A program (pl.: Total Commander) lefagy.... Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy mi lehet a baja?
-
CptMisi
őstag
üdv!
az lenne a kérdésem, hogy egy giga ga-m52l-s3ban ki tudnék próbálni egy athlon2 x2 240et, anélkül, hogy BIOS-t frissítenék? csak annyit kéne tudnom, hogy beindul -e.... -
wegener
tag
Sziasztok!
Abit bd7 alaplap a bekapcsolás után 92-es hibát jelez. Az a baj, hogy a kézikönyv szerint ilyen nincs. Valakinek van erre ötlete?
Kösz előre is. -
sgergi
veterán
válasz
szemese #23803 üzenetére
Elvileg 1600-as memoriát csak tuninggal tudsz beállítani, azaz 400-as fsb-vel. (egyébként ugye a ram sebességét raktad 1600-ra és nem az fsb-ét?) Mivel ez már nem is kicsi tuning, ezért valószínűleg a procinak plusz fesz kell, vagy a szorzóját vissza kell venni. 1600-on már lehet, hogy a ramoknak is kell plusz fesz. Tehát, ha nem akarod ezeket megismerni, kitanulmányozni, akkor hagyd 1333-on a ramokat.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
szakalistvan #23807 üzenetére
Csúcs, működik. Mondjuk elég nehéz volt belegyömöszölni a cuccot, de érezhetően gyorsabb lett a gépem. 3-4 éve kellett volna ezt meglépnem.
-
szakalistvan
senior tag
válasz
Apollo17hu #23806 üzenetére
Dimm1-be az újat.De végülis mindegy
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #23773 üzenetére
Megvettem az említett memóriát.
Melyik slotba rakjam? Mindegy? Eddig egy 128-as modulom volt, a DIMM1-es helyen. Akkor ez maradjon ott, az 512-est pedig tegyem a DIMM2-be? Vagy cseréljem fel őket esetleg? -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában fogok gépet venni és a kérdésem az lenne, hogy a Phenom II X3-as proci támogatja a DDR2 800-as RAMokat (az alaplap egy ASRock M3A790GMH/128M + Radeon 4870)?Köszi
-
HoLt
csendes tag
Sziasztok!
Mindenekelőtt elnézést, ha volt már valaha szó ilyesmiről, de rákeresve nem találtam..
Szóval, találkozott-e már valaki olyannal, hogy az alaplap bekapcsoláskor kétszer indul? AsRock P45XE-R-ről van szó, és bekapcsoláskor 2-3 másodperc múlva leáll, majd 1-2 másodperc múlva indul és csak ezután bootol be.
Csak akkor jön elő a jelenség, ha nem a procinak megfelelő eredeti beállításokat használom a bios-ban, és hidegindítva van a rendszer (szóval a táp is ki volt kapcsolva), más esetben minden normális. Nem áll vissza alapbeállításra, minden marad, ahogy beállítottam, csak duplán indul. A rendszer amúgy stabilan fut.
Írtam már az AsRock-os témába is, de láthatóan kevesen látogatják. :-) -
szemese
tag
Sziasztok!
asus p5p43td pro lap
q9300 proci
2x2gb g.skill ddr3 1600Mhz ram
manuálisan beállítottam a gyári késleltetést illetve hogy 1600mhz
ekkor átállította az fsb 400mhz
ilyen beállítások mellett viszont sürün ad kék halált
most 1333 megy minden auton és stabilnak tünik mondjuk még csak 1 napja van meg a cucc
rengeteg fesz meg fsb meg nb nv amiről halvány fogalmam sincs
ha valaki ismeri ezt a lapot kérem segitsen mit és hogyan állitsak be
köszönöm -
szakalistvan
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Akciókamerák
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Ford topik
- Elden Ring
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest