- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
Livius
őstag
Hello!
Volt szerencsém egy olyan géphez, amit ha áram alá helyeztem, akkor rögtön bekapcsolt, de ezen kívűl nem volt más gondja, egy XP-t gond nélkül telepítettem rajta és jól megy. Azt kérdezném hogy ez a hiba mitől eredhet? Alaplapnál lehet a gond vagy inkább a tápnál? -
Livius
őstag
válasz
King Unique #37141 üzenetére
Azokon csak sima PCI slot van.
-
Livius
őstag
válasz
King Unique #36059 üzenetére
Mennie kell, minden képp, az alaplap nem szivathat max ha régi az oprendszered vagy nincs drivered a cucchoz akkor lehet gáz.
-
Livius
őstag
Persze, máshogy is gond volt vele. De most új probléma van, most egy kicsi kábelek megmozgatása meg helyre rázása után végre jó, és egy új XP rendszer is lett telepítve rá. De egy hülye skype telepítés után restartolt a gép, és azóta a windows betöltésnél csak restartol. :S
-
Livius
őstag
Hello!
Van egy MSI 865PE Neo2-P Platinum Edition, és hozzá egy sata Hitachi HDD. A probléma az hogy a sata HDD-t nagyon sokszor nem észleli a biosban, és persze a windowsban sem telepíti az illesztőt akkor hozzá. A BIOS beállítások jók régen ment, legfrissebb BIOS is felkerült. De viszont ha az összes IDE eszközt leszedjük, akkor a SATA HDD életre kell és használható. A HDD lelett ellenőrizve más gépben, és tökéletesen megy, szóval azzal nem lehet baj. Valakinek van ötlete erre, hogy hol lehet a hiba? Én esetleg még táp gondra gyanakszok, de az meg kb fél éves sincs szóval érdekes. -
Livius
őstag
Olyan kérdésem lenne hogy az milyen hiba lehet, hogy a gép egy egyszerű kikapcsolás és áramtalanítás után, nem kapcsol be, hanem amikor áram alatt van, a hdd led és a power led villog és kattogó hangot ad (szerintem a HDD). Power gombra semmi reakció, semmi nem indul be a gépen csak villognak a ledek. Ez egy régi MSI alaplapos P4-es gép.
-
Livius
őstag
válasz
danyboy1978 #25627 üzenetére
Egyébként mikor telepíted a LAN drivert, akkor mit ír ki a windows?
-
Livius
őstag
válasz
danyboy1978 #25503 üzenetére
Hát akkor tényleg egy BIOS frissítés kéne, hátha utána már megjelennének ott a dolgok. Vagy még egy alapbeállítást próbálj a BIOS-ban, akkor elvileg bekéne kapcsolódnia magátol.
-
Livius
őstag
válasz
DamonBounce #25504 üzenetére
Lehet, de szerintem akkor mást írna ki. Ellenőrizd a cpu support listán a BIOS verziódat hozzá, és a hozzá jó CPU-kat.
-
Livius
őstag
válasz
danyboy1978 #25496 üzenetére
Onboard PCI Device menüben van a LAN be ki kapcsolása, itt ellenőrizd le. A Manualban benne van az egész bios beállítása.
-
Livius
őstag
válasz
tutuhawer #24939 üzenetére
Nagy Grat, ismerem azt az érzést amit most érzel, nem kis dolog egy halott gépből egy működőt csinálni. Nekem a szar MSI liveupdate még a régi gépemen más lap ROM fájlját szedte le, ami csak abban volt másabb hogy V2.0 volt. Az én lapom meg V1.1. Rengeteg intgrált cucc elszált, de szerencsére annyiban hasonló volt a bios hogy egy XP betudott bootlni és ment a CD olvasó is, meg az összes PCI slotban működtek a berakott kártyák. Szóval cd ról dosba bootlva és a HDD ről flashelve egy hét gonodlkodás után feltámasztotam.
-
Livius
őstag
válasz
cascada #24930 üzenetére
Az alaplapon a kondik állapotát nézd meg, és a tápba is belenézhetnél hogy ott milyenek a kondik. Itthon egy régi gépben volt egy szintén régi táp amiben szétfolytak a kondik, és volt hogy ezért nem olvasta a CD-ket pl, aztán már a lapon is folytak ki a kondik, és csinált olyat hogy indítsnál képet se adott. A végén már volt hogy simán befagyott a windowsban.
-
Livius
őstag
válasz
tutuhawer #24927 üzenetére
A Crashfree bios 3 az utolsó reményed. Jól kell felrakni valamilyen adathordózóra a rom fájlt és elvileg csodát művel. Vagy még az EZ flash is mehet ha teljesen független az alap rendszertől, alt+F2 re kell elindulnia. 4mb-s a BIOS IC-d, szóval valami okosságnak ezekből menni kéne, azér van ennyi hely mert valami alaprendszer van rajta amivel tudsz flashelni alapból.
-
Livius
őstag
válasz
#54630400 #24403 üzenetére
Szerinetem inkább a RAMokat kéne megnézni a BIOSban, lehet egy kcsit több fesz kell nekik, vagy valami más beállítás. Nekem a Corsaire 4x1 GB csinált ilyeneket, előszőr 2 órát nem tudott menni a gép restart vagy fagyás nélkül. Növeltem a feszt, és még utána is volt olyan hogy hetente egyszer restartolt, akkor minidg emeltem egy kicsit, most már nagyon rég óta nem volt fagyás vagy restart.
-
Livius
őstag
válasz
7Heads Drago #23896 üzenetére
Vista dirverekkel toleráns csak a Win7, úgy tudom. Szóval ez most bukó lesz.
-
Livius
őstag
válasz
Chris16 #23816 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen mikor még a nagyon régi P4-es gépemen DVD-t írtam, és volt még bent kettő HDD. Írás közben eltünt az egyik HDD mindig, nem volt elég már a táp a gépnek ilyenkor. Restartal megint ment minden, de nagyon a határon volt a tápellátása. Nálad is ezért tünhet el szerintem.
-
Livius
őstag
válasz
szakalistvan #22354 üzenetére
Csak a jóöreg floppy lesz, jó. ha nincs floppyd a laphoz a chipset gyártó oldalán pl intel, vagy a Lap gyártó oldalán lesz majd floppys dirver. Vagy a BIOS-ban kéne állítgatni a SATA vezérlésén.
-
Livius
őstag
válasz
Wapetya #22315 üzenetére
" Intel® Core™2 Duo Processor T5750/T5550/T5450 : 1.66 GHz - 1.5 GHz, 667 MHz,2MB L2 Cache;
Intel® Pentium® Dual Core Processor T2370/T2330 : 1.46 GHz - 1.6 GHz, 533MHz, 1MB L2 Cache
Intel® Celeron® M Processor 560/550/450 : 1.86 GHz 533MHz, 1MB L2 Cache "Hát az ASUS szerint csak ezek jók bele.
-
Livius
őstag
válasz
klambi #22313 üzenetére
ASUS A8N-SLI Deluxe
Itt van pár Vista driver a downloadban. Amire itt nincs, az majd az eszköz gyártójának a honlapján biztos van. -
Livius
őstag
válasz
]Phobos[ #22285 üzenetére
Szerintem nem fog menni a Rev2.0 BIOS. Nekem régen volt egy MSI lapom, ott is volt Rev2.0 a lapból, és MSI szar LiveUpdateel engedte is leszedni, én hülye azt hittem jó is lesz majd. A kedves MSI live update meg gond nélkül beégette a BIOS-t. Aztán jött a nagy fejfogás hogy elszált egy csomoó integrált cucc, pl USB-k, floppy vezérlő, RAID ide. Szerencsére nem volt nagy az eltérés az Rev1.0 és 2.0 BIOS között mert felált az XP, igaz csak az elem kivétele után alap BIOS-al, és egy pár nap gondolkodás után vissza tudtam égetni a megfelelő BIOS-t és jó lett a lap és még friss BIOSa is lett.
-
Livius
őstag
válasz
szakalistvan #22267 üzenetére
BIOS-ban előrébb rakod a SATA HDD-t a sorrendben, és akkor arról megy a boot.
-
Livius
őstag
válasz
norbi19884 #21456 üzenetére
Kb csak a neve. Van olyan x38-as lap amiben C2Q extreme cpu nem megy pl az enyémben a QX9770 nem megy. Másban ugyan olyan.
-
Livius
őstag
ASUS P6T7 WS SuperComputer vagy vedd ezt. Ez mégdrágább, és ennek az összes slotja PCI-express, és még a xeonokat is támogatja.
-
Livius
őstag
MSI-t szerintem vedd ki a listából. Az ASUS-okból igazából mind a kettő nagyon jó, mivel mind a kettő igen drága. Ha nem számít a pénz akkor mindenképp az ASUS Rampage 2 Extreme-t vedd. Ebben akár 3-as SLI-t össze is hozhatsz, és tuningba lehet több a lehetőség benne ha már az ára majdnem a 100k-t súrolja. Az elektronikai dolgokban is igen jó az a mondás hogy olcsó húsnak híg a leve. Lehet ugyan olyanok tesztben, de sokkal jobbak az alkatrészei.
-
Livius
őstag
Hello!
Vennem kell egy alaplapot, ami egy ASRock P4I 65GV. Tudom rohadt régi, de az eddigi beszart, és talán ez még van olyan régi, hogy menne a többi hardverrel. A kérdésem az hogy, bele kéne raknom egy Intel Pentium 4 1.6 Ghz-es 400Mhz fsb-s 478socket-es cpu-t, és egy GeForce 2 MX 400 vga-t. Sajnos nem tudom konkrétan milyen magos a cpu, emlékeim szerint northwood-os. Ebben a lapban működnek majd ezek a hardverek, vagy már ezek is túl régiek ehez a régi laphoz?
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Reklámblokkolók topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest