- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam hogy. a gépem áramtalanítás után vagy hosszabb kikapcs után amikor bekapcsolom a monitoron csak villog a zöld led de nem kapcsol be. A gép feláll mert van Windows hang stb. Több ki be kapcs és megjön a kép is. Először vga-ra gyanakodtam de egy másik karival is ez volt. Próbáltam a monitort laptoppal akkor egyből ment így ez sem ludas. 2x512 ram van így azt is próbálgattam. Lecseréltem az alaplapot még mindig ez a jelenség. Lehet hogy a táp lesz a hibás erre nem gondoltam mert egy FSP bluestorm 400W amivel nem volt gond soha. Vagy még winyo lehet esetleg? Van egy sata meg egy sima ide mind masterbe van de eddig ezzel nem volt gond.
A gép: Gigabyte K8-SLi 939, 3,2 proci, 2x512ram (kingston), Radeon 2400pro, 80+250 HDD, 400W táp. Csak netezésre használom és így is gond van vele megőrülök -
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Van egy abit KN8 ultra lapom. Minap szerettem volna egy új wint rátenni de a következő jelenség lépett fel: boot-ol cdről és amikor kiírja hogy az indításhoz nyomjak meg egy gombot nem reagál semmire... Szóval nem sikerült elindítani a telepítést. Mi a bánat lehet ez? Mert mint a mellékelt ábra mutatja működik a billentyűzetem
-
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy gépem amiben egy abit KN8 lap van. Pár hete van nálam mondjuk az első két hétben minden rendben volt, most viszon olyan jelenség van hogy bekapcsolom a gépet a monitoromon villog a zöld led de semmi kép, bekapcskor az alaplap csipog egyet tehát elindul a gép... párszor ki be kapcs és teljesen jó lesz.... A monitorom haldoklik? Azért tippelek erre mert amikor elindul normálisan entert kell nyomnom a win normál indítása miatt, tehát a gép az ment csak a monitor nem...
Köszönöm előre is!
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
A gépem: Abit KN8 ultra lap 2x512mb ram, 3200proci, SATA 80GB winyo, 250GB samu winyo ami csak ATA!
Azt vettem észre hogy az ATA winyo marhára lelassult....Egy DVD méretű fájlt 20 perc alatt másol át kb. 2000-3500 kbyte/sec sebességgel. Nemrég volt új win telepítés töredezettség mentesítés stb stb... Nforce driver van fenn de az ide telepítést nem kértem mert akkor úgy látja mintha pendrive lenne...
Nem tudjátok mi lehet a bánata? Az elmúlt pár napban nem volt ez. De régebben egy másik gépemnél volt ilyen... -
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Van egy abit kn8 ultra lapom. Tegnap raktam össze minden ok volt vele. Ma viszont kétszer is megállt a boot képernyőnél CMOS checksum error hibával. A jelenség annyi hogy mindent visszaállít defaultra a biosban. Mitől lehet ez? Most tettem rá egy új biost. Lehet hogy az elemmel van baj?
Köszi előre is! Jah és ezeknál a lapoknál úgy van a dual hogy 1-3 vagy 2-4 slotban vannak a ramok igaz? -
mergal
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #3250 üzenetére
Na sikerült. Átdudostam az összes winyo meg dvd kábelt. Aztán nyomtam egy cmoscleart és jó! Baffa meg!
-
mergal
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #3248 üzenetére
Ez nem oldotta meg a problémát!
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Alábbi konfig az aláírásban. Ezzel lenne gondom! Az alaplaphoz egy 1008 bios volt fenn feltettem az 1013 -ast és restart után a bootképernyőnél Hiányzó NTRLD ír ki ctrl+alt+del újraindítás.
És nem bootol be! Ha barkom a Xp lemezt akkor egyből bebootol. Azóta Win reinstall is volt de nem orvoslota a problémát. Mi az Isten nyavajája ez már megint?Help! Fontos lenne!
-
mergal
aktív tag
Sziasztok! Van egy bios.BIN fájlom amivel frissíteni szeretném a biost. A probléma az hogy 1MB a mérete így ha csinálok indítólemezt nem fér rá floppyra. Abitflash-el meg azt írja ki hogy File size error.
Hogy a bánatba tudnám ezt megoldani? Pendrive-ot néztem de arra meg nem lehet indítót csinálni.
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan c2d alaplap amin 2db IDE ata van? Mert van 2winyom meg 1dvd íróm amit nem tudok rákötni egy ide slotra, mert ha jól tudom az ide kábelekre is max 2 lehet rákötni.
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Már a múltkor is szenvedtem a vinyoimmal (aláírásban a tipusok). Azt csinálja pl most kivettem a vga-t utánna indítom a gépet és a boot menüben megáll hogy insert disk error nézem nem ismeri fel a wines maxtor vinyót. Múltkor úgy ment hogy a maxtorba az első két helyre tettem jumpert. A második jumpert kiveszem felismeri az összes vinyot sorba dvd írót is de megáll és nem bootol be semmi.
Ha külön külön vannak rákötve akkor felismeri mindet. Meg mennek is. Csak így a nagyobb vinyot amin az adatok vannak nem tudom használni.
Mi a bánat ez? -
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Ha a lenti konfigomba beteszek egy sima pci savage vga-t 1MB nagy turbokártyát
akkor az menni fog xp-vel? Átmeneti megoldás lenne csak hogy legalább netezni tudjak.
-
mergal
aktív tag
Mondjuk a Micron drága asszem!
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig az MSi lappal ügyködök! K8N-SLi platinum.
Most már megy. Tettem rá új biost új win stb. 2x1Gb Kingston ramom van. A Dfi lapomban hibátlanul megy dualba. Itt az MSi-ben csak 1 modul megy az is a lila slotban. Ha mellé teszem a másikat akkor csak single-be megy de akkor kékhalál van. Így 1 -el stabil.
Ha a zöld slotba teszem akkor meg nem kapcsol be a monitor, gép megy meg minden csak kép nincs.
Valami ötlet? Utálja a ramomat, vagy az alaplapnak van baja?
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest