- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
beeeeerka
tag
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Akkor kérdeznék. A jelenlegi alaplapomon F14B BIOS van. Szerettem volna F14-re flashelni, de a program hibát észlel és leáll. Most raktam újra a rendszerem (Win XP SP3) és nem tudom mire vélni. Valaki tud segíteni?
Előre is köszönöm!
Üdv.
-
csizs
aktív tag
nah mégegyszer
nem kaptam választ, ezért felteszem ,égegyszer a kérdésem.
Van egy ASRock 945GCM-S lapom és az XP bootoláskor (telepítésnél) a hardverkiépítés vizsgálata még kiírodik, de a szokásos kék ablak már nem jön be, de win2000-nél és Vistánál frankón telepszik minden. Mi lehet a gond (Sata DVD-íróm és Stata HDD-m van és Dos Compatible módot és Xp/win2000 módot is kipróbáltam, de nem megy.
-
blikkk
csendes tag
Sziasztok, van egy asus a8v-e deluxe lapom, ami nagyon nehezen indul, majdnem betűnként írja ki a biost, winyóról meg már be se bootol. Próbáltam cdről bootolni, kb egy 386 sebességével indította az xp telepítőt, az is félúton befosott. Ram jó, vga jó, cmos resetet csináltam rajta. Wincsi is jó, át lett rakva egy másik gépbe, ott rendben van. Mit lehet vele csinálni? Digiműholdvevőket javítok, úgyhogy ha forrasztgatni kell nem gond. Valaki?
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
A vihar miatt most a kezem alá került egy gép. Ha bekapcsolom, akkor szó szerint se kép, se hang a hangszóróból. A videó kártyát kicseréltem, de semmi változás. Procit ki, semmi változás. Táp csere, semmi változás. A vinyó felpörög, de annyiban is marad, nem tölti az op rendszert vagy hasonló.
Az alaplap ment tökre, vagy a processzor lehet a hibás? Az alaplap: Abit BD711, processzor: Intel P4 2.4GHz ha jól emlékszem.
Bios rezet megvolt. Az alaplapi hangszóró meg se mukkant egyszer sem. Van rajta két kis led, zöld és egy piros, ha bekapcsolom, akkor a piros kigyullad kikapcsolásig. Proci nélkül nem indul el, ha jól vettem észre.
Ha nem jó helyen járok, akkor merre kérdezzek?
-
sgergi
veterán
válasz
Davyd Black #20584 üzenetére
1. Az operációs rendszer neve Windows, és nem az amit írtál. Ha nem tetszik, írj jobbat, vagy ne használd.
2. Drivert a lap gyártójának a honlapján keresünk, itt meg is találtam a hangnak a driverét, remélhetőleg ez jó lesz.
3. A hangari gyártójának a honlapján is kereshetsz, itt egy újabb verzió van fenn. -
Juan187
csendes tag
Hmm...közben utánanéztem és arra jutottam,hogy veszek egy Gigabyte P31-ES3G-lapot abba belemegy az E 7400 és a kari is....uccsó kérdés-ez így jó lesz???
Bocs de mint látod gyökérvagyok hozzá ezért kérdezem meg.
Még 1szer köszönöm a segítséget! -
Davyd Black
csendes tag
Van egy msi kt4 ultra (ms-6590) alaplapom, integrált hangkártyával (tudom így nem lehetek sikeres ember). A winfos xp b@szik telepíteni az audio részét,
programom pedig nincs hozzá és nem is találtam. Kérlek segítsetek megfelelő programot találni. Előre is köszönöm
-
sgergi
veterán
válasz
Juan187 #20580 üzenetére
A proci nem megy bele. Ezt te is megnézhetted volna, a gyártó honlapján, a cpu support fülön.
-
Juan187
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy P5VD2-MX asus lapom és szeretnék bele egy E7400-as procit + egy 4870-es videókártyát...vajon menne-e a dolog,vagy számoljak lapcserével is???Nem szeretném lecserélni ezért kérem a segítségeteket.
Előre is köszönöm.u.i.
emélem jó helyen tettem fel a kérdésem...
-
-
jubilleum
senior tag
Hello!
Van nekem egy EP45-UD3P
nevezetű alaplapom.
És nem tudok belőle hangokat kicsalni.
A hozzá adott drivereket felraktam. -
vlcsko82
senior tag
válasz
peti_s #20568 üzenetére
Hello Peti_s.Én boltoltam a 2x512 DDR2 álitolag 667Mhz ramot LaciMovara-l.Az a bajom,hogy a saját 2x1Gb DDR2 667Mhz ramomat viszont ténylegesen 667Mhz-nek ismeri fel,de amikor kivedtem a saját ramjaimat és csak azt a 2x512 álitolagos 667Mhz-s ramot raktam bele akkor a biosz 533Mhz irt ki.Az akkor csak nem 667Mhz-es hanem 533Mhz-s ram vagy tévedek? Amugy az alaplapom egy vadi uj Gigabyte EG43M-S2H a Bioszom pedig: Award Modular BIOSZ v6.00PG
-
rybank
senior tag
válasz
halesz89 #20571 üzenetére
szerintem sem feltétlenül széria hibáról beszélünk
(#20573) Petko78, szerintem vannak itt is linux-os topicok, ott hamarabb kapsz választ, és magyar közösségi fórum is van, esetleg ott, szívesens egítenek!, (valameik nap valameik magyar linux oldalon, pontosan a csoamgok telepítésének leírását olvastam, hoyg hoygan kell, )
-
Petko78
csendes tag
Tudna vki segiteni tel. ydl linuxot de nem tom hogz kell telepiteni programokat allitolag yummal a teminalba yum install ...+progi nev enter ...csak utana nem tom hogz kell ha vki tud segiteni ..elore is koszi
-
-
LaciMovar
csendes tag
válasz
peti_s #20563 üzenetére
huhh,nem asus hanem asrock,de az advanced chipset configurations-nál megtaláltam és most már 667-esnek ismeri fel. ezer köszi
Egy csávóval cseréltem be 2x512Mb 667-es ramot egy 1 gigásra,neki is 533-nak ismeri fel és azt hiszi hogy átvertem.Ő Award Biost futtat,ott nem tudod hogyan lehet átállítani? -
LaciMovar
csendes tag
Hali
Van 2x1Gb DDR2 667MHz-es ramom,amit a rendszer 533MHz-esnek ismer fel.Tudja valaki,hogy mi lehet a gubanc?
-
19870820
senior tag
Hát az tény hogy eléggé öskövület volt az alaplapom sajnos,de hogy ennyire az legyen?
Ugy alapjába mindenhol gyorsult az egész gép,gyorsabban reagál,játékba nem akad,nem tölt sehol annyit kb ennyi
-
beeeeerka
tag
-
Gyúrma
tag
Háj!
Van egy kis gondom egy régi MSI 865 PE-V2 lappal:
Áramtalanítás után elfelejti a BIOS beállításokat, annak ellenére h néztem a BIOS-ba, és az elem 2,7 V-t mutat.
Ez lehet h kevés de nemrég cseréltem benne (akkor 3 V-t mutatott a BIOS), és akkor sem volt jó sajna...Szerintetek mi lehet a gond
Előre is kössz a helpet
-
sgergi
veterán
válasz
berklac #20542 üzenetére
Mondom, hogy a proci miatt nem tudja kezelni.[link] Nem a lap a hibás, és nem is a memó. De igázából úgyse lenne előnyöd az 1066-os memóval. Phenommal már például menne.[link]
Használ a ramodat 800MHz-en és cl4-el, és akkor ugyanolyan gyors lesz, mint 1066-ban cl5-tel.Ha nagyon 1066-ot akarsz, akkor proci szorzóját csökkentsd és az fsb-t told fel adiig, amíg 1066-on nem fog járni a ram.
-
berklac
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #20541 üzenetére
Ez a support lista a gépkönybe van ?
-
csizs
aktív tag
Nah xp-t akarok telepíteni és a telepítő még a hardvert fel akarja ismerni, de a szokásos kék dos-os telepítő ablak már semmilyen xp telepítőmnél nem jön be (szerintem IDE device beállításokkal van gond, de sok lehetőség nincs és kipróbálva az összest sem megy). A jelenséghez hozzátartozik, hogy Vista és a win 2000 simán felmegy és win2000-ről tudok frissíteni. Mit állítsak a biosban? Sajnos a DVD és a HDD is SATA-II-s.
Nah remélem jó fele kapizsgálok( A bios-ban a Compatible modon sem megy)
Eddig természetesen ment és ezért is kérdezem. Integráljak egy XP-s Sata drivert a telepítőbe esetleg? De eddig akkor is ment .......... -
peti_s
addikt
válasz
Ace Ventura #20536 üzenetére
Szinte semmit, amennyiben nem egy 4870 X2-d van.
-
depzoo
tag
Sziasztok!
Bocsi nem olvastam el visszamenőleg az egész topikot, viszont van egy azonnali alaplap kérdésem.
Tegnap este kikapcsoltam a gépet és kihúztam az elosztót a falból mert jött a vihar, most meg mire visszadugtam nem postol a gép. Ramteszt után megáll és csak a resetből ért, setup se jön be (de ha nyomom neki akkor kiírja hogy entering setup, és ott áll meg).
Nagyon nagy a baj?mod.: gépem az adatlapomon.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Mennyit számit hogy a mostani lapomon a PCI-E sáv 2.0-ás, és a következőn csak 1.1-es? -
atidzsiforc
őstag
sziasztok, van egy asus m2n68 am alaplapom, huzom ra az xp-t, annak a sajat vga driverevel szep kepet ad, de ha felrakom az integralt vga driveret(geforce7025/nforce630), akkor olyan lesz, mintha lehanytam volna a kepernyot, es csak 640x480ban hajlando menni, es nem tud csak 8, vagy 4bites szineket, azt most nem tudom kiprobaltam egy pcie ati radeon x1050 tipusu kartyaval, es hasonlo eredmenyt kaptam.
sp2 vel es sp3mal is ezt csinalja, regen rendesen mukodott,lehet h az nyirta ki a southbridget, h felhuztam a procimat 2.3ghz rol 2.7re (amd x2 4400+ brisbane) es nem tettem a chipset hutore ventillatort?
vicces, hogy 64es 9.04es ubuntuval az igp tokeletes kepet ad driverrel is, anelkul is
van erre valami pontos magyarazat, azon kivul h SZ@r a deszka?
segitsetek!!!
/ui.: elnezest az ekezetek hianyaert, angol klaviaturam van/
-
berklac
csendes tag
Tisztelt Uraim !
Keresem az alaplap és Ami Biosban jártas gurukat !
Vettem egy ASRock A770 CrossFire alaplapot és hozzá Kingmax 2x 1 gb 1066 Mhz memot, de az istennek sem megy 1066 mhz -en a memoria,már amit tudtam átnéztem a bioszban de nem tudom mit kell állitani.
A procim is jó hozzá egy AMD Athlon 64 X2 Coal Dure 5200+ .
Egy biztos, valamit állitani kell az alaplapon a biósban ezt olvastam ki a cég eredeti honlapján,csak az a baj nem vágom a szaknyelvet.
Vagy talán a Bioszt kéne frissiteni vagy újrainditani nem tudom.
Segítsetek !!!!
Előre is kőszőnöm.
Berklac
Budapest -
Fagyi
aktív tag
válasz
peti_s #20527 üzenetére
OFF Nem sima 1 M!
A 4 ram foglalatből kettő üres, de nem sokáig mert szerzek 1 donort hozzá és őrületes 2 M lesz benne.
Jha és alapban csak 800*600@32 bit,ha bekapcsolom a nem támogatott opciót akkor tudja az 1152*864@16 biten.Meg látjuk a 2 M-től megtáltosodik-e ?Bocs az Off topikért.
Erőss idegzetűekenek: [Némi házi barkács és más finomságok]
-
peti_s
addikt
De azt tudni kell róla, hogy ilyen "nagy" megterhelés mellett egy-két óra után túlmelegszik.
Tehát nem hosszútávú használatra ajánlott.
-
Bonzo
tag
Sziasztok! Rendszeresen bütykölök gépeket, de most belefutottam egy olyan hibába, amit sehogy se tudok megoldani. Leírom, hátha valaki tud valami okosat mondani. Vettem egy Fuji fényképezőgépet (finepix j110w), ami sehogy se akar működni a gépemmel. A pc felismeri, eszközkezelőbe minden ok, sajátgépbe is látom a fényképezőgépet, meg is tudom nyitni, kis képek is látszanak, de ha megnyitok pár képet, akkor totális fagyás lesz. Elmondom miket próbáltam eddig, hol tartok:
-A fényképezőgép másik PC-n jó.
-Másik, ugyanilyen fényképezőgéppel szintén fagyás. (más típussal ok)
-Driverek, Bios(ok) (még a fényképezőgép biosa is frissítve) a legújabbak (tényleg minden)
-Másik kábellel is próbáltam
-Mindegyik USB porton próbáltam
-Minden más USB eszközt kihúztam
-Totálisan szűz xp-vel is rossz.
-akku feltöltveEgy nagyon fontos dolog: ha a biosba kikapcsolom az USB 2-t, stabilan működik minden. (szóval USB 1.1-el tökéletes. Ahogy visszaállítom usb2-re.. a hiba visszajön)
A rendszer XP Pro, sp3. Az alaplap: ASRock P4VM900-SATA2. A fényképezőgép USB 2, és PTP rendszerű (nincs külön meghajtó) - ergo Total Commander kizárva.MINDEN ötletet érdekel! Hálás köszönet!
-
SpZ
senior tag
hello
Ati 5000+ black edition procira vadászok vsz egy Ati 4650 fog mellette helyet.
a procit 3Ghz -ig húzogatnám. a videókártya is meglenne némileg rángatva.alaplap ügyileg pedig még semmi elhatározás szval help kéne 1-2 jó alaplap vmi igényesebb korrekt darab(ok) érdekelnének
ne fikázzátok a proci ill a vid kari 5letem pls
-
sgergi
veterán
Valószínűleg a szenzor nem a chipkészletben van, hanem egy random, távoli ponton. Azt tudom tényleg javasolni, hogy tegyél rá egy 4-5cm-es ventit, vagy egy 8cm-eset, és, ha úgy nem fagy, akkor a melegedés a gond. Egyébként néha meglepő, hogy milyen melegen sincs semmi bajuk a chipeknek.
-
Fagyi
aktív tag
válasz
sgergi #20511 üzenetére
Everest nem ír ki semmit
a hidakról.
Gpu szélén meg bírom fogni a VGa kártyát.De a két híd közül a nagyobbik a pirosra (gondolom az északi),addig bírom oda tenni az újjam míg el nem kapom ,mert éget kb 60-80 fokos lehet.
Everest enyit mutat. Terhelés nélkül kb ,mert csak a net megy. Ez is tuti nem pontos ,mert 30-31 fok van a lakásban.Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8712F v7+ (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Fintek F75375S (NV-I2C 2Eh)
Alaplap / Videokártya Asus P5ND2 Series / Asus EN7600GT
Burkolatba behatolás történt NemHőmérsékletek
Alaplap 38 °C (100 °F)
CPU 29 °C (84 °F)
GPU 41 °C (106 °F)
GPU dióda 48 °C (118 °F)
GPU memória 37 °C (99 °F)
SAMSUNG SP2004C 29 °C (84 °F)
SAMSUNG SP2504C 29 °C (84 °F)Hűtőventilátorok
CPU 1534 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.30 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 4.97 V
+12 V 11.58 V
+5 V készenléti 5.00 V
VBAT telep 2.98 V
GPU mag 1.32 V
GPU Vcc 3.33 V
GPU PCIE 12V 12.66 V
GPU FB VDDQ 2.00 V -
stamy
csendes tag
Lenne egy problémám:
Van egy ASUS P5Q alaplapom , egy E8400-as cpu-m, 2x1gb ram (dual channel-be).
Minden ventillátor felpörög , de képet egy VGA-val (HD4890 , HD4850 és ati radeon X300) sem ad a rendszer . Olyan mintha nem ismerné fel a PCI-E foglalatot illetve azt amit bele rakok.
Akkor keletkezett a hiba amikor ma reggel bekapcsoltam a gépet , ésészrevettem hogy a HD4890 ventillátora csapágyas lett és elég csúnya hangokat adott ki, gondoltam oké csak pár hetes visszamegy gariba, eddig jó is volt minden , de miután kiszedtem a 4890-et és beraktam a 4850-et (ami hibátlanul működik [ki probáltam más rendszerben]) a rendszer nem indult , csak felpörögtek a ventillátorok , se kép se hang . És ugyan ez a probléma minden videókártyával.
Márt teljesen szétszedtem , összeraktam , CMOS reset-et is toltam , sőt még a BIOS elemet is kivettem visszaraktam hátha visszaáll gyári beállításra és életrekel.
Tehát nem ismeri fel a 16X-os PCI-E slot-ot valamiért.
Mielőtt kivettem a 4890-et addig teljesen jól működött semmiféle probléma nem volt vele.
Emiatt szeretnék segítségetkérni hogy van-e valami ötletetek , mi lehet a gond és hogy megoldható-e itthon, vagy esetleg vissza kell küldenem/le kell cserélnem!
Köszönöm a segítséget!
(ha valakinek van konkrét ötlete esetleg tapasztalt márt iylen és tudja a megoldást , kérem vegyen fel MSN-en, címem: stamy1@msn.com) -
MRJOOOOOO
csendes tag
válasz
sgergi #20509 üzenetére
nah, irtam az EVGA-nak - nem volt egyszeru - , majd talan jovo heten valaszolnak. esetleg segithet, hogy mult heten osszeomlott a raid0 -m. pedig 2 vadiuj ocz vertex volt a gepben es 1 honapot birtak vistaval. utana ujra-alkottam,de nem hasznaltam, inkabb a regi 500gb-ost xpvel.
-
sgergi
veterán
Csak akkor lehet mérni, ha van ott szenzor. A legtöbb esetben max az egyik chipbe tesznek ilyet, de van, hogy egyikba sincs. Az lehet, hogy túlmelegszik, próbálj meg egy ventit tenni rá, és, ha úgy jó, akkor a melegedés a probléma. Egyébként az Everestet próbáld ki a hőmérséklet kiderítéséhez.
-
Fagyi
aktív tag
Mine progival lehet mérni az északi és déli híd hőjét ?
Asus P5ND2-SLI -ben egyáltalán van erre lehetőség.[Asus P5ND2-SLI]
Mert egyiken se tartanék semmit szívesen olyan mekegek
!
Gondolom ezért fagy be időnként a gépem, mert túlmelegszik
.
-
MRJOOOOOO
csendes tag
-
MRJOOOOOO
csendes tag
-
saskaa
tag
üdv!
hibás proci tud kárt tenni a slotban?
és proci kaphat-e túláramot vagy iesmit táp hiba miatt a slot sérülése nélkül?
slőre is köszi! -
lala42
őstag
válasz
pachito #20490 üzenetére
Abból,hogy a kivehető chip, az egy keretben van. Általában barna színű kis műanyag ládikóban. Ami nem kivehető, az újabbak azok már forrasztva vannak. A lábai az alaplaphoz. Mindjárt keresek képet.
Abit is7
Nos itt a kivehető chip. Alul bal oldalt a kék IDE csati (bal oldali) felett.A többinek a chip lábai be vannak forrasztva az alaplapba.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest