- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Van egy AM2-s gyári hűtőm.Az volna a kérdésem ,hogy a 939-es alaplapokhoz is jó-e? vagy ott már másabb a lefoglalókeret?
Válaszotok előre is köszönöm
-
Livius
őstag
ASUS P6T7 WS SuperComputer vagy vedd ezt. Ez mégdrágább, és ennek az összes slotja PCI-express, és még a xeonokat is támogatja.
-
Br1aN
csendes tag
-
peti_s
addikt
-
Jaffafa
aktív tag
Sziasztok.
Elöre is bocsi a hosszú posztért .
Kb 1.5 hónapja használom a Win7 RC-t build 7100 amit persze a Microsoft oldaláról szedtem le. 64 bites verzió. A konfigom a következö.ASUS P5K alaplap (gyári BIOS)
4x1GB Corsair Dominator (1066Mhz)
WD Raptor 74GB (10.000RPM) (Az OP Rendszernek)
SAMSUNG 500GB (Adat)
ASUS ATI RADEON 4890OC
SB AudigyDay 1:
A konfig már több mint 1 éve megvan (a video karit kivéve persze) és eddig hibátlanul müködött XP Home op rendszerrel. Mint írtam kb 1.5 hónapja raktam fel a Win7-et és eleddig semmi (abszolut semmi) problémám nem volt vele. Aztán 3 nappal ezelött elindítás után a "beléptetö képernyön" BSOD fogadott, de úgy, hogy otthagytam a gépet és kb 2-3 percig "rendes" volt minden (szal beléphettem volna, csak nem voltam a gépnél) és pont amikor odaértem = BSOD. Ok, mondom restart azt majd meglesem mi történt, mert írt valamit a vinyóra mielött restartolt (memory dump). Restart + belépés után pár perccel (épp akartam az Explorert megnyitni) ismét BSOD, viszont a hibaszám más volt. Pff. Restart again, belépés és pár perc után ismét BSOD és ismét más hibakód, asszem akkor az IRQval volt gondja. Oké mondom, velem nem bszol ki, van bekáppom, majd azt tolom az arcodba. Bekáp visszajáccik megy minden faszán, belépés után csekkolom megvan-e minden. Bammm BSOD , na ekkor már világos volt, hogy tuti hardver probléma és nem az OS. Biztos ami biztos, lenyomtam egy chkdsk /f-et, de csak néhány index-et javított ki, ami valszeg a BSOD miatt volt. Mindet megjavította és aszondta, hogy minden OK. Ez volt az elsö napon
Day 2:
Nos, elhatároztam, hogy azért biztos ami biztos kizárom az OP rendszer hibát is mielött elkezdek a hardverrel jáccani. Elkezdem feltolni a Win7 x64-et, erre elkezd bszakodni a DVD olvasó (és író is egyben, LG) és úgy csinál, mintha túl gyorsan lett volna írva a lemez. A telepítés felénél meg is áll és nyavalyog, hogy nem tudja olvasni a cuccost, valszeg hibás a lemez. Pff. Oké mondom, próbáld újra. 10 perc után, nem pont ugyanott, de megint ugyanazzal a hibával megállt. Oké mondom, adok neked egy másik DVD-olvasót (történetesen volt egy otthon, ráadásul vadiúj, max ha 2 lemez volt benn a csere elött). Telepítés kezd + 10perc, hiba ugyanaz. Akkor talán mégis a lemez. Nem baj mondom, az asszony laptopjára x86-os verziót raktam fel (ugyanúgy 1.5 hónappal ezelött), igaz a saját balfaszságom miatt vagy 4szer, de azóta hibamentesen megy. x86 verzió telepít + 10 perc (kb mindig amikor a .wim- fájlt bontja ki) ismét ugyanaz a hiba. Most már azért kezdtem morcos lenni. Az asszony laptopján újra megírtam a Win7 beépített írójával a win7 x64-et a letöltött ISO-ból. Ezekkel is megpróbáltam a telepítést, de ugyanaz, mint a régiekkel. Oké mondom, fö a változatosság, szal nyomjunk egy mem tesztet. A vista óta ez rajt van a telepítölemezen. Elindult (mondjuk elötte soha nem használtam) és csak ment, ment,ment,ment........... 3 órával késöbb........5 órával késöbb még mindig ment. Hmm. Elvileg hibát nem talált, de mindig újraindította magát. Kiszedtem 2 modult, szal csak kettövel próbáltam. Ugyanaz. Visszaraktam a másik 2-öt, szintén zenész. Szal a memóriát is kivettem a lehetésges hibaforrások közül.
Más ötletem nem lévén, felraktam megint az XP-t. Felment 3ikra, közben volt egy kis BSOD, de legalább fenn volt. Nyomtam mindjárt SP3-at rá és észrevettem, hogy vernyákol az alaplapi cuccok driverei után. Nosza, pedig azok fele BIOS-ból ki van kapcsolva . Nem baj, feltoltam a drivereket (Chipset, LAN, a többit nem, mert van külön hangkari). Restart. Még mindig új hardvert talál, ami még zenélni is tud. Anyád. Restart aztán be a BIOS SETUP-ba és meglepödve tapasztalom, hogy valóban ki van kapcsolva az alaplapi hangkari. Kilép. WinXP indul és megint drivert kér az alaplapi zenegéphez. Okkké mondom itt gánya van. Gyorsan lekaptam egy BIOS-t az ASUS oldaláról. Mielött feltoltam volna gyorsan felraktam az Alcohol120%-ot és a létezö leglassabb fokozaton megírtam újra a win7 x64-et. Kikapcs ---> új Bios feltol és újraindít. WinXP indul és nem rinyál!!!! Ez már haladás kérem.
Day3:
A helyzet ugyanaz. Bekáppot (Win7 x64) feltoltam a WD-re (74GB) és kis idö múltán BSOD + memory dump, minden esetben más hibával, csakúgy mint az elsö napon amikor a hiba felütötte a fejét. Szal nem a BIOS volt a ludas. Még annyit hozzátennék, hogy az elsö BSOD kb 10 perc után jön. De aztán szinte rögtön a belépés után. A backup után mindjárt letöltöttem azt a néhány frissitést ami hiányzott. Felment, minden rendben + 10 perc = nyekk. Utána felraktam újra a backupot, de nem update-eltem. 10 perc = nyekk. Még mindig ott tartok, hogy vagy a vinyó, vagy az alaplap, esetleg a DVD-író/olvasó. Ma este kipróbálom a másik (500GB-os Samura) vinyóra felrakni a Backupot. Jah, még valami, amit tegnapelött írtam az Alcohollal Win7 x64-et 6x-osan (ez volt a leglassabb, elvileg a lemez 16x-os), azzal ismét nem tudom feltelepíteni a Win7-et.
Itt tartok most, este folytatom a "mókát" és reménykedem, hogy meglesz a bünös.
Ha valakinek lenne hasonló tapasztalat esetleg ötlete, azt szívesen venném. -
aero.
veterán
válasz
multiman79 #21377 üzenetére
A két ugyanolyan színűbe tedd az 512-est, és a másik színűbe az 1gb-ost, ha nem megy akkor rakd át a másikba, és így próbálgasd végig, lehet a 800-ast kell az elsőbe, próbálj ki minden lehetőséget.
-
aero.
veterán
akkor alaplap
-
sgergi
veterán
válasz
multiman79 #21377 üzenetére
Biosban be kéne állítani mindegyik ramnak állítani ugyanazt a sebességet és időzítést. Tehát 533MHz-et állíts be, és akkor talán jó lesz.
-
multiman79
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Nekem egy olyan problémám volna, hogy van egy ASUS m2n-mx alaplapom eddig volt benne 2 db 512 Mb/533-as RAM-om, most vettem hozzá egy 1 Gb/800 MHz-es ramot, de együtt a 3 ram már nem akar futni. 4 db RAM foglalatom van alapból az első kettőbe hagytam a két 512-est és a 3.-ba tettem az 1 Gb-ost ekkor még a BIOS se jön be a gépen, ha viszont átteszem a 4.-be akkor legalább eljut a BIOS-ig, de semmit se megy tovább.
Az egyik haveromnak is van 2 db 512/533-as ramja plusz az 1 gb/800-as neki fut a gépen nekem meg semmi.Tudna valaki ötletet, hogy mi lehet a gond?
-
Livius
őstag
MSI-t szerintem vedd ki a listából. Az ASUS-okból igazából mind a kettő nagyon jó, mivel mind a kettő igen drága. Ha nem számít a pénz akkor mindenképp az ASUS Rampage 2 Extreme-t vedd. Ebben akár 3-as SLI-t össze is hozhatsz, és tuningba lehet több a lehetőség benne ha már az ára majdnem a 100k-t súrolja. Az elektronikai dolgokban is igen jó az a mondás hogy olcsó húsnak híg a leve. Lehet ugyan olyanok tesztben, de sokkal jobbak az alkatrészei.
-
Br1aN
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerüen elegem van! Kérlek segitsetek!
Melyiket vegyem??????
-MSI Eclipse SLI
-ASUS P6T Deluxe V2
-ASUS Rampage 2 Extreme
Kérem csak olyn irjon tanácsot, aki tényleg nagyon benne érzi magát a dologban, olyan ne irjon aki, ár szerint az mondja vedd a legdrágábat mert az a legjobb!
Mit ne, és mit nézzenek szempont ként:
Az ár nem érdekel, mindegy hogy menyibe kerül, fontos a jól tuningatólság, és hogy a lehető legjobban hajtsa mega játékban a vga-t, sok fps.
Tapasztalatok érdekelnek!
Számtalan tesztet néztem, de nem tudok dönteni, ezért kérem profik segitségét, kérem segitsenek, egy olyan gépet szeretnék összerakni, amivel nem lesz gondom egy jo darabig. Minden kedves fórumozónak köszönöm a segitségét!
Üdv: Br1aN -
-
Pdaw
csendes tag
válasz
Snake28 #21200 üzenetére
Pontos infót nem tudok adni, de:
MA nincs az a winyó, amivel megfogod, a beletehető maximum proci hamarabb lesz szűkös mielőtt lapcserére kényszerülsz. Arra azért figyelj, hogy oprendszerfüggő is egy picit, lehetőleg ne win98-at küldj rá... Limittippem a 2^64 bit, azaz jópárezer terabájt, sokáig elég.
(Az a 3x-os szorzó picit fura. Nem egy 640~810MB-os hdd-ről akartál fentebb lépni véletlenül?) -
norbesz82
csendes tag
sziasztok!
problémám a következő:
alábbi konfigba 2x2gb Kingmax 1066 mhz memóriát vettem.
Külön külön mindig elindul és minden rendben ha egyszerre csak az egyik memória van bent. ha mindkettő bent van, próbáltam bárhová tenni elindul a gép de 10-15 mp után kikapcsol úgy, hogy csak felpörög picit. A monitorra se továbbít semmit. Aztán magától újra elindul.gigabyte ep43-ds3
e7500 proci
4850 sapphire -
norbesz82
csendes tag
sziasztok!
problémám a következő:
Külön külön mindig elindul és minden rendben ha egyszerre csak az egyik memória van bent. ha mindkettő bent van, próbáltam bárhová tenni elindul a gép de 10-15 mp után kikapcsol úgy, hogy csak felpörög picit. A monitorra se továbbít semmit. Aztán magától újra elindul.gigabyte ep43-ds3
e7500 proci
4850 sapphire -
norbesz82
csendes tag
sziasztok!
problémám a következő:
e7500 proci
4850 sapphire -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Ezt az alaplapot fogom venni: GigaByte GA-EX58-UD3R. A gyártó oldalán az van írva, hogy háromcsatornás DDR3 támogatása van. Én ezt úgy értelmeztem, hogy akkor tri-channel kit memóriát érdemes belevenni. Miben különbözik ez a dual-channeltől?
-
Dilikutya
félisten
Bár lehet, hogy nem az alaplap a bűnös, de azért leírom ide:
Konfigok (igazából mindegy):
P4: Intel d845PESV
P3: valamilyen CompaqA P4-re dugtam rá egy IBM vinyót, amikor elkezdett a boot során dma error üzeneteket dobálni. Korábban már volt gondom egy Seagate-el, akkor azt hittem, rossz a vinyó, mert egy idő után eltűnt a prim. slave-ről (másik gépben megy). Aztán csak felállt a WinXP, de egy kékhalálos valamilyen hibaüzenet után (egy hónapja volt, nem emlékszem mi) újraindítva nem indult el többé. Felpörög minden, aztán mielőtt bejönne a kép, a monitor ki is kapcsol, és nem bootol. Ok, alaplaphiba, gondoltam (minden más tesztelve, működik, procit nem néztem még, de mi baja lenne). Félreraktam, beizzítottam a P3-at. Ugyanaz fogad, felpörög, de boot sehol, monitor kikapcsol. Aztán ahogy próbálkoztam, volt, hogy bejött a Compaq indító logo, sőt van hogy a bios-ba is be tudtam lépni. Utána ez így ment, vagy indításkor rögtön kikapcsolt a monitor, vagy csak néztem a Compaq logot. Aztán egyszercsak fogta magát, és kb. 2 heti kapcsolgatás után elindult, azóta ment is rendesen, mintha sose lett volna gond. Aztán a tegnapi legutóbbi leállítás óta ismét nem bootol. Logo bejön, de ott megáll, majd idővel ki is kapcsol a monitor.
-
válasz
jahatpersze #21352 üzenetére
nem biztos, hogy ugyanilyen szinekkel van ellátva a madzagod, de a légyeg, hogy általában van két csatlakozó közel egymás mellett, és egy távolabbi.
jelen esetben a kék megy az alaplapba, a fekete a master és a szürke a slave. -
aero.
veterán
válasz
jahatpersze #21352 üzenetére
igen, az IDE kábelen a master a fölső, a slave az alsó csati. Értelemszerűen a jumpernek is helyesen kell lennie.
-
aero.
veterán
válasz
jahatpersze #21350 üzenetére
nem gyorsabb, hogy lenne gyorsabb? Az IDE eszközök esetében van egy sorrend, amit be kell tartani, különben nem fogja felismerni.
-
aero.
veterán
válasz
jahatpersze #21348 üzenetére
mert az az elsődleges csatoló
-
Raider 01
aktív tag
válasz
jahatpersze #21344 üzenetére
Mindenképp a végére!
-
aero.
veterán
válasz
jahatpersze #21344 üzenetére
a végére
-
jahatpersze
aktív tag
egy IDE kábelnek két csatija van a meghajtókhoz (a 3. az alaplapban van) ha csak egy meghajtót rakok egy IDE kábelre akkor azt a végén lévő csatira rakjam vagy jobb ha a köztesre rakom?
-
botondsza
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy Gigabyte GA-M52L-S3P típusú lapom egy Phenom II X2 550 - es procival. A gigabyte honlapján ez szerepel az alaplaphoz memóriával kapcsolatban:
* Kétcsatornás DDR2 800 memóriák támogatása
* Kétcsatornás memória
* DDR2 1066/800/667
* 4 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
Ha pedig megnézem a memória kompatibilitási listát, akkor a DDR2 1066 - hoz ez a megjegyzés szerepel:
Due to AMD AM3/AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.
Egyébként ez a honlap:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-m52l-s3p_10.html
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek bele 2*1 GB DDR2 1066 - os memóriát, akkor vinni fogja rendesen dualba, vagy leredukálja 800 - ra, vagy marad 1066, de nem duálba, vagy mi fog történni? Köszi előre is a választ! -
razor03
aktív tag
Több beállítást ad. Most is Formula BIOS-om van, úgy vettem, hogy ezzel használta előtte a tulaj, mert ezeknél a lapoknál megoldható, hogy P5E BIOS helyett RF-el használd, csak azt nem tudom hogy a frissebb RF BIOS-okra is igaz-e. A linkelt fórum szerint igen, csak nem túl meggyőző.
-
peti_s
addikt
válasz
jahatpersze #21302 üzenetére
Oké, de már nem gyárt.
-
aero.
veterán
Gigának biztos van valami bios frissítő programja, abba betallózod a bios fájlt és elvileg megcsinálja, konkrét választ nem tudok adni mivel nem csináltam még, de hátha van itt konkrétan biossal foglalkozó topik. Viszont ha áramszünet lesz vagy leáll a gép közbe akkor ugrik a lap.
-
scream
veterán
azért a topic cím kicsit megtévesztő
reggel óta csak kérdések hangzottak el és még 1 válasz sem érkezett egyikre sem
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy ASUS P5E alaplapom Rampage Formula 0403 BIOS-al, Q6600-as proci ment benne eddig. Nagyobb procit szeretnék venni, egész pontosan egy Q9550-et!
Elvileg a mostani BIOS-om nem kezeli az E0 steppinges Q9550-et. Úgy tudom, hogy a 0407-es Formula BIOS már igen, viszont nem tudom, hogy merjem-e ilyenre frissíteni.
Tehát a kérdés annyi, hogy a P5E lap kompatibilis-e a 0407-es Formula BIOS-al?
Remélem tudtok segíteni
.
-
scream
veterán
válasz
zsolt1029 #21311 üzenetére
szerk .
ez itt egy alaplapos topic nem merevlemezes ...
gondolom a D partíciót szeretnéd megnézni.csak nemértem ha nincs leformázva egyáltalán akkoror új a vinyó?/de akkor minek megnézni a semmit
/ vagy idáig úgy volt h csak 1 partíció volt vagy nemértem, mert ha újraformáztad a D-t akkor asszem még valahogy meglehet nézni ,de ha még le sincs formázva akkor azon nincs semmi , nem ?
-
zsolt1029
csendes tag
Sziasztok. Szeretném kérdezni valakitől hogyha telepítetem egy vinyót ( C és D) és a d nincs leformázva. Kérdésem:::: MEGTUDOM-E NÉZNI VALAHOGY HOGY MI VOLT A D-MAPÁBA? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
zsolt1029
csendes tag
-
waithEard
őstag
Elnézést, látom eltévedtem. Bocs.
-
waithEard
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok: mi a jobb, ha ddr3 ramból 4*1 Gb, vagy 2*2 Gb -ot veszek, ha tuningról van szó? Típus, Mhz, Cl, ugyanaz.
-
hermanyi
addikt
sziasztok a következő problémával küzdök lenne egy Gigabyte ep45-udr as lapom aminek a bioszában ugy ahogy kell látszik is a cd meghajtóm mint slave ahogy kell a dvd meghajtóm mint mester de amint betölt a winfos a sajátgépben a cd meghajtó nem létezik nem látszik és hiába is teszek bele lemezt az sem indul
és az everest sem látja a cd meghajtót
valami beálitás vagy mi lehet a gond a régi alaplapomnál tökéletesen működött -
csyo
senior tag
sziasztok!
D2030 as alaplaphoz kellene driver cd, vagy link, ahonnan leszedhetem a drivert.sajna ami vlt ozza az nem mukodik
-
attos71
tag
Adott 1 ga-73pvm-s2 alaplap (F3 bios verzió); 2giga/800 kingmax ram modul; cel1400 prockó normál üzemben minden. 3D alatt pár másodperc után akadás, fagyás, vagy kékhalál...
Alaplapi drv. frissítve, helyzet változatlan...alaplapi vga drv. frissítve, helyzet változatlan..alaplapi hk. letilt, helyzet változatlan...memória modul cserélve, helyzet dettó...dx frissítve, ez sem segített...
Ja mindezt win xp daytona final alatt produkálja...
Valaki már találkozott ilyen problémával? Ötletek, meglátások?
Biosát hogy lehet frissíteni? Letöltött .exe fájlt futtatom és kész?
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
EP45-UD3P,ez az alaplapom van.
Ha biost akarok frissíteni rajta,akkor ugyanúgy kell mintha telepítenék egy programot,vagy van valami trükkje? -
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna hogy egy Gigabyte EP35C-DS3R vagy egy P35-DS3L jobb tuningra?Tudom ,hogy egyik sem egy hűdetuning lap de csak ilyenem van
Üdv
-
botondsza
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy Gigabyte GA-M52L-S3P típusú lapom egy Phenom II X2 550 - es procival. A gigabyte honlapján ez szerepel az alaplaphoz memóriával kapcsolatban:
* Kétcsatornás DDR2 800 memóriák támogatása* Kétcsatornás memória
* DDR2 1066/800/667
* 4 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GBHa pedig megnézem a memória kompatibilitási listát, akkor a DDR2 1066 - hoz ez a megjegyzés szerepel:
Due to AMD AM3/AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.
Egyébként ez a honlap:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-m52l-s3p_10.html
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek bele 2*1 GB DDR2 1066 - os memóriát, akkor vinni fogja rendesen dualba, vagy leredukálja 800 - ra, vagy marad 1066, de nem duálba, vagy mi fog történni?
Köszi előre is a választ!
Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest