Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a mostani alaplapomban a P35-DS4-ben a pcie slot az nem 2.0-ás?
és ha vennék esetleg 5870x2-t, akkor ugyanezzel a konfiggal X48-as alaplappal jobban menne, mint a mostanival?
-
-
Lenry
félisten
válasz
tremor #23196 üzenetére
Creative hangkártyáknak nem mindegy melyik slotba dugod.
ha jól emlékszek volt ilyen, hogy csak páratlan vagy páros slotban mennek jól.
nekem volt olyan ,hogy ha nem a megfelelő slotba raktam, akkor az SB Live 5.1-hez kapott gyári CD-n lévő driver fel sem akart települni, azt írta, hogy nincs is Creative hangkártyám -
tremor
tag
Annyit változott a helyzet hogy betettem egy Live 5.1-et letiltottam az alaplapit,egy kis idő után ez is eltünt valakinek esetleg volt hasonló hibája?
-
tremor
tag
Heló kérdés Abit IS7 lap integrált hangkártya eltünik eszköz szinten,ez mi a fene lehet,
letakarítom a maradványait a drivernek ujrarakom,megint jó egy darabig aztán eltünik... -
Lenry
félisten
válasz
siskin #23191 üzenetére
nem hiszem, legalábbis én nem tudok róla.
már BIOS-ban is előjön a hiba?
pontosan mi történik, ha beraksz egy PCIe-s VGA-t?ha már Windows előtt is csinálja ezt, és ha több PCIe-s VGA-t is kipróbáltál, akkor azt hiszem, elég nagy bizonyossággal kijelenthetjük, hogy meghibásodott a PCI-Express foglalat az alaplapodon
-
Na szia!
Nos,ez a nagyokos papír azzal kezdi hogy a te front paneled drótozásának pontosan támogatnia kell a HDA funkciókat. Ellenben beszél itt egy régebbi drótozásról amit AC'97 néven említ. A te esetedben is erről lehet szó. Erre az esetre említi a következőket:
a mic_in (zöld) a papír szerint a mic2_L férje
az egyik fehéret (spkoutR) az OUT2_R be kell,
illetve az egyik pirosat (spkourL) így már nyilvánvalóan a az OUT2_L be kell
(ez még mindig megmondja a papír, ez gondolom nem okozott gondot, viszont a többiekről egy árva szót nem szól, utánnanéztem a neten, és más manualok sem írnak hasonlót ahol megtalálni ilyesmit PL ez sem
.)
Ehez amit én még hozzá tudok tenni:
Mármost a 2 GND-t azaz a két földelést teheted is be a abba az egy GND be, attól függetlenül hogy két külön szálról jön, hisz a földelés az földelés, de javítsatok ki ha nem.
Szóval, hogyha az előlapi paneled nem támogat HDA-formákat akkor (ismét a papírra hivatkozom) eleve kilőttük a mic_ret és az out_ret csatikat, mert erre nincs szükség ez esetben, ergo maradt a te 2x1db+3x2db(=8db) szabad tyúkbeledre 7 db kábel, amiből már megvan a helye 4 foglalatban az 1x1db nak (mic_in), illetve 2x2db(2gnd és az spkoutR/L) nek.
Maradt hát a mic_bias névvel illetett valamint a maradék két spkout(R-L) kanócod, a presence J-sense és mic2_r re.
Erre most úgy józan paraszti ésszel azt mondanám, hogy a mic_bias az még menjen a mic2_r-re, gondot nem okozhat ha mégsem az a helye,legfeljebb nem működik de kárt 95% hogy nem okoz.
A másik két két cuccot viszont véleményem szerint nem kell eröltetni, ezek a J sense ill presence cuccok valamilyen készenlétet vagy valamilyen visszajelzőt üzemeltethetnek, de mivel erre való kimondott kábeled nincs így ezek árvák maradnak.
Ha a mic_bias od nem megy akkor vedd ki és ha kell szigeteld le a maradék spkout kábelekkel és tedd valahova úgy a gépbe hogy ventillátornál vagy hasonlónál ne okozzon gondot. Ha ez mind megvan akkor van spkout érintkezés van mic érintkezés szóval a fő funkciók mennek, miután BIOS nagypapával is megbeszéled a dolgokat[OFF] (Advanced settings/Chipset configuration/front panel control/[[auto]]--ról-->[[enabled]]
Aztán ír itt valamit az oprendszerre is hogy Realtek audio manager/Audio I/O/Connector settings/Disable front panel jack detection, de azt hogy ez is a működéshez kell e azt már nem írja.
[/OFF]
Na de sok rizsának sok a vége, dugdoss, állítgass remélem érthető voltam, aztán szólj hogy mi sikerült. -
Szipcsi
csendes tag
Okés, mindenképp megvárom a teszted eredményét, olyan jövő hét vége felé vagy utána héten lesz eleve pénzem. Majd lesem h mikor írsz, és hátha össze tudunk hozni valami jó configot.
amúgy visszatérve, hogy a kingmax ment 1900 on, de az én esetemben akkor nem mehetne, mert a Gigabyte MA790XT- UD4P lap DDR-3 1666/1333/1066MHz -> csak 1600 ig jó nem?!
-
gyro2
tag
válasz
razorbenke92 #23188 üzenetére
Szia!
elölapi hang dugoim meg:
-mic in -zöld
-mic bias -sárga
-2db spkout R -fehér /egy szálrol osztodik kettöre
-2db spkout L -piros /egy szálrol osztodik kettöre
-2db gnd -fekete /két külön szálról jönEsetleg ha másnak is van ötlete mit hova dugjak
-
-
-
mandras81
senior tag
válasz
razorbenke92 #23181 üzenetére
Persze, hiszen ugyanúgy nem kap áramot (próbáltam)...
-
siskin
tag
válasz
razorbenke92 #23179 üzenetére
Semmit nem változtattam,sőt nem is játék közben jött elő,simán netezés közben.Vihar nem volt.Betöltöttem a "load default settings"-et is a biosban,ugyanaz a helyzet.
-
-
mandras81
senior tag
válasz
razorbenke92 #23178 üzenetére
Nem néztem, de kb. egy éves a lap, ilyesmire nem gyanakodnék (meg mondjuk laikusként azt feltételezném, hogyha mondjuk a tuningbeállításokat megjegyzi a gép, akkor nem lehet baja az elemnek sem).
Ha már a tuningot említettem: anélkül is produkálja a tüneteket a lap...
-
-
@mandras81
Lehet hogy hülyeség, és semmi köze hozzá, de nézted már hogy tartja e az áramot a mini elem az alaplapban?
-
válasz
razorbenke92 #23172 üzenetére
Köszönöm, tárgytalan!
Éppen le akartam írni hogy semmi változás nem volt a gépem életében mikor rájött a vacakolás, de akkor eszembe jutott hogy hogy most vettem vezetéknélküli egér+bill-t.
Rögtön kikapcs (majd visszakapcs magától) BIOS ban egy kis zongorázás a wake on...ez wake on...az megükben és már nincs is probléma!Azért kössz, mert ha nem írok ide lehet sose jut eszembe hogy mi okozta a bajt!
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Rémlik, hogy régebben már olvastam hasonló kérdésről, de sajna nem találom sehol rá a választ: ha kikapcsolom pl. a tápegységem billenőkapcsolóját, hogy teljesen áramtalanítsam a rendszert, akkor az alaplapom csak második induláskor kezd el boot-olni (tehát először bekapcs, és egyből kikapcs, és a második bekapcsoláskor indul).
Ha a gép leállása után nem "kapcsolom ki a tápegységet", akkor nem jelentkezik a probléma.
Mi okozhatja a problémát?
-
CaptainChaos
tag
-
Sziasztok!
Elég ritkán kell írnom hál' Istennek részben, mert ritkán vacakol a gépem, részben mert ha vacakol tudom orvosolni.
Most azonban feladta a kicsike a leckét:
Ha az automatikusan kapcsol ki (azaz pontosabban nem kell power gomb leálláskor, tehát NEM arra gondolok mikor önmaga indítja el a leállási folyamatot), bármilyen körülmények között ha szimpla leállás, ha készenlét, azonnal visszakapcsol, és nem is lehet kikapcsolni csak a hosszan benyomott power gombbal vagy a főkapcsolóval.
Arra már rájöttem hogy ez hardveres probléma lehet, de hol keressem a bajt?
Köszi előre is! Ádám.
-
Quan-Chi
őstag
válasz
CaptainChaos #23166 üzenetére
szebb jövőt barátom
nekem régen az Abit IC7 -es lapom csinálta ezt! sata vinyóm volt és 1x űen nem ette meg az IDE-s DVDF írót! én seperc alatt eladtam az írót és vettem egy sata-sat -
Blaze71
őstag
válasz
Szipcsi #23157 üzenetére
Memóriában csak akkor gondolkodj az 1800-as modulban, ha van rá 50-60 ezred. Duplája, mint az 1600-as Platinum KIT. Szóval én hanyagolnám. Múltkor olvastam valahol, hogy pl a zöld hűtődordás Kingmax 1600 MHz-es simán ment 770T Gigabyte lapban 1900 MHz-en. Nem rossz.
Erről jut eszembe, hogy én most olyan gépet építek, amiben Kingston 1333 MHz-es memória és Athlon-II X4 620 lesz a Gigabyte GA-MA77T-UD3 lapban. Holnap estefelé beszámolok az eredményről, szerintem várd meg. Az biztos, hogy a nagy tuning eredményeket sorra Giga lapokkal érik el.
A procira visszatérve, az Athlon-II X4 alapból 65W-ot eszik és ha ezt húzod 30%-ot, akkor jön rá arányosan 20W. A Phenom-II meg eleve 95W, de lehet, hogy a nagyok már 125W. Na, ha ezt még húzod egy kicsit, akkor már majdnem a lap is kevés lesz, mert 140W-ig támogatja a procikat. Meg az is tapasztalat, hogy míg egy viszonylag gyenge procit lehet 30%-ot húzni, addíg egy erősebbet csak 10%-ot. Majdnem úgy néz ki, hogy azonos típusú mag esetén mindegyiknek ugyan ott van a vége. Csak ez egyik alapjáraton hozza és aki nem ért a tuninghoz, az is annyin tudja használni, míg a másikat meg kell rángatni. Ilyankor, ha nem BE a proci, akkor már érteni kell hozzá egy kicsit, vagy segítséget kell kérni és csak óvatosan adagolni. De az eredmény ugyan az. Persze most nem azonos magról van szó, mert a Phenom-II Deneb, az Athlon-II Propus magos. Bár ez utóbbiból van Deneb magos is, de így nem tudod megrendelni, hogy neked Deneb magos változatot küldjenek. Sajnos.
Összességében azt tudom javasolni, hogy várd meg az eredményeimet.
-
siskin
tag
Sziasztok Mesterek!
Kérlek segítsetek!
MSI K8N Neo4F alaplapommal valami gáz van!3 nappal ezelőtt egyszercsak harántcsíkos lett a kép,és nem mosdult semmi a gépen.Videókártya hibára gyanakodtam (egy 7900GT van eredetileg benne),de egy 9800GT-vel is hulladék az egész.Ujraindításkor lekapcsolja a monitort is.Egy Virge S3 ősrégi vga-val betölti a rendszert rendesen.Természetesen az S3 videókártyát sima PCI slotba rakom.Valami a PCIE vezérléssel lehet?Vagy miiii?Találkozott már valaki ezzel a problémával?Megoldás?Előre is köszi. -
Lenry
félisten
válasz
CaptainChaos #23166 üzenetére
szerintem rossz a DVD-íród. vagy a kábelje
-
CaptainChaos
tag
-
geza12345
tag
Köszi a gyors választ!
-
g@bo
nagyúr
urak
msi ep45 c51 ( lga775 ddr3 !!!) vagy gigabyte ep43t ud3l lap?
egy árban vannak.... msi nem egy közkedvelt a fórumon, nemtudom manapság mien, de p45 csipp.
giga p43, de már bizonyitott, mint márka.
vélemény?
-
Quan-Chi
őstag
most akarom eladni az Asus P5N-E SLI lapomat! S775 -ös lap kellene ! igazából az NV csip nagyon bejött mert ez a 650-es is veszett gyors volt az árához képest! nv680-ra szivesen cserélném de csak Striker Extremere ! a 750-es meg szinte semmivel nem tud többet mint ez! a 790meg rohadt drága... fingom nincs hh legyen! lehet egy jó X48-ra kéne cserélni? plíz help
-
Tommy7
tag
Üdv azt szeretném tudni, hogy az alaplapi Ati HD4200-as videókártya az menniyt bírhat? Tud annyit mint egy AGP-s Geforce 7600GT ?
-
geza12345
tag
Sziasztok!
Van nekem egy elég régi a alaplapom Asus P5GD-FM venni akarok bele egy ATI HD4650 512M DDR2 HDMI / DVI-I / VGA LITE Sapphire hogy bele megy-e a lapban most egy Gforce 6200 LE van, a lapon van 1 PCI express x16 slot a,a proci 3000 celeron.
A VGA kb 13 ezer ebben az árfekvésben melyik lenne a jobb választás Nvidia vagy ATI?
-
Szipcsi
csendes tag
válasz
Blaze71 #23144 üzenetére
Rosszul írtam véletlen az egyik különbséget a két lap között
Gigabyte MA790XT- UD4P : 4db DDR-3 1666/1333/1066MHz
ASUS M4A79XTD EVO : 4db DDR-3 1800 / 1600 / 1333 MHz Memória- és talán elég tuningbarát
Szerinted így is a Giga a jobb? Gondolom ezt ismered, viszont az ASUS ról is jó lenne tudni h milyen?!Van kb egy fix összeg ~160 e Ft, amiből szeretném a legjobb összeállítást kihozni.Ebből lejött a kártya egyedül ami 30 e Ft.
Mondtad az AMD Athlon II X4-et, oké h fel lehet húzni 3,4 re amihez gondolom kell egy hűtő is, meg nemtom mennyire stabil. Az AMD Phenom II 965 3.40Ghz- en megy alapból(ez tuti stabil), és gondolom még ezt is lehetne húzni, nemtom meddig, viszont akkor tuti kellene jobb hűtő, mert mondtad, h melegszik. Meg kicsivel többet fogyaszt alapjáraton mint az athlon, de ha az athlon fel van húzva 3,4 re, akkor lehet az is eszik ennyit?!
Köszi a segítséget, amúgy ha bárkinek van ezekhez hozzáfűzni valója nyugodtan, mert érdekel, főleg a ASUS M4A79XTD EVO- ról érdekelne vélemény!
Szipcsi
-
Lenry
félisten
háhogyafenébene
ASRock 4CoreDual-SATA2
igazi öszvér lap, még AGP is van rajtaarra azért figyelj, hogy vagy DDR1, vagy DDR2, egyszerre csak az egyik!
mod: most nézem, int.grafika is kell... ezen az pont nincs
-
gyro2
tag
Sziasztok!
Lecseréltem az alaplapomat, egy Asrock G43Twins-FullHD -re. [kép]
De nem boldogulok az elölapi mikrofon és fülhalgato panel be kötésével.
Az alaplap leirása igy irja:
[kép]
De nekem teljesen másfajta jelölésű dugoim vannak:
-mic in -zöld
-mic bias -sárga
-2db spkout R -fehér /egy szálrol osztodik kettöre
-2db spkout L -piros /egy szálrol osztodik kettöre
-2db gnd -fekete /két külön szálról jönSzerintetek mit hova dugjak?
-
emre
veterán
Léteznek DDR1, és DDR2 ramot támogató 775-ös alaplapok?
És mindezt integrált vga-val? -
dinka.86
aktív tag
sziasztok. tuddok NVIDIA nForce 550 chipszetes lapokat mondani? én annyira nem értek hozzá
-
szakalistvan
senior tag
válasz
CaptainChaos #23149 üzenetére
Kapok én is egyet,de csak vasárnap.Irodai gép,előadás alatt használják ,gondoltam kicserélem benne a procit egy komolyabbra.Pedig azt irja a manual hogy p4 800fsb,igaz ez D-s.
Milyen proci mennyiért pü-ben ird meg -
CaptainChaos
tag
válasz
szakalistvan #23146 üzenetére
nekem van 1 cerkám
. ha kell. De most nekem is csak az a működőképes.
hogy rohadjanak meg ezek az olcsó szarok, sose döglenek meg. -
CaptainChaos
tag
válasz
szakalistvan #23147 üzenetére
Igen, megvolt
-
szakalistvan
senior tag
válasz
CaptainChaos #23145 üzenetére
Hülye kérdés de a szalagkábelt próbáltad már cserélni? Én vinyóval jártam igy...
-
szakalistvan
senior tag
Ezekhez a gagyi FSC Dxxxx lapokhoz hol találok cpu supportot? Raktam bele egy p4 D925-öt azzal nem idul,semmi kép,20 mp után lekapcsol ventik pörögnek,c-mos rst nincs rajt.
A cerkát meg eladtam pedig azzal ment -
CaptainChaos
tag
Hali mindenkinek!
Lenne egy érdekes szituáció (személy szerint ku**vára ideges vagyok...)
vettem egy lapot, meg egy procit:
Lap:
Gigabyte GA-8I945PLGE-RH alaplap
Proci:
Pentium D 930 (3.0GHz) Dual CoreA többi része a konfnak:
2X1 Giga Ram 533-as corsair
MSI RX3850 OC vga.A lapon az F4-es bios van. (mivel csak ez a bios eszi meg a D930-as procit)
Van egy SATA-s (MAXTOR 200 Gb) vinyóm, meg egy IDE-s DVD íróm (pioneer 112D). Nem tudom miért, de egyszerűen nem tudom rákötni a DVD-t, nem látja sehogy sem a gép. Csak a vinyót.
Olvastam a lap leírását is, meg a biosban is turkáltam az IDE/SATA beállításokat, de elvileg látnia kéne.Van az AUTO beállítás, amikor a BIOS lövi be, az nem jó. Csak a sata vinyót látja.
a COMBINED beállításnál is látnia kéne mind2-t, ott 2 sata cuccot és 2 IDE-t kéne látnia.
az ENHANCED-nél 4 sata-t és 2 IDE-t kéne látnia.
a non-combined meg csak sata-t enged.Egyikben sem lehet látni az IDE-s DVD írót.
Jumpereltem jobbra balra mind a 2t
Master, Slave, Cable select.. semmi!ötlet?
-
Blaze71
őstag
válasz
Szipcsi #23143 üzenetére
ASUS lapokkal mostanában elég sok gond volt. Nem csak nálam, az ismeretségemben is volt hirtelen 5-6 db. Viszont ezek Intelek, vagy régebbi AMD-k voltak, mind az olcsóbb kategóriából. De akkor is, a Gigabyte lapokról azért nem halottam annyi rosszat és raktam is össze az utóbbi idóben néhány gépet Giga lappal. Most is készül egy a hétvégén. Egy biztos, a Giga 790-es lapjaival pl stabilan megy 4 GHz-en az X4B50, ami ugye egy négymagosított 550-es.
A memória megy az ASUS lapban is, csak a Giga lapok kifejezetten szeretik az OCZ-t. Újonan 26-30 között rémlik, de most elszálltak az árak.Sajnos én most hírtelenbe csak Kingstont kaptam, de ha vársz egy kicsit, beszámolok róla pár nap múlva. Pont 620-as procival készül a gép, így arról is lesz infóm, meg tesztem is. Persze egyértelműen jobb egy Phenom-II proci, mint az Athlon-II procik. De ha főleg játékra használod, akkor az L3 hiánya csak csekély mértékben észrevehető, sőt inkább csak mérhető. Viszont cserébe kevesebbet fogyaszt, nem melegszik annyira és ha minden igaz, akkor jól tuningolható. A 620-as eredeti 2,6 GHz-es órajelét jó esély van legalább 3,4 GHz-re húzni alapfeszen. Szerintem nem rossz egy 20 ezres procitól.
A kártya jó áron volt és ha már megvan, akkor nem érdemes cserélni. Függetlenül attól, hogy valószínüleg árában elmenne, mert ennyiért nem nagyon vesztegetik a 260-ast. Viszont egy jó kártya, jó teljesítménnyel. Valószínüleg nem lesz vele bajod. Csak a DX10.1 és a DX11 ugrik, de hát azt ugye még senki sem tudja, hogy pl a DX11 milyen újításokkal rukkol elő. Megmondom őszintén, hogy én most az 5750-est egy X1950pro-hoz hasonlítom, mert nekem még az van. Jobb, meg gyorsabb, meg kevesebbet eszik, csendesebb, hűvösebb, stb.... De az új generációs kártyák legolcsóbb példánya is 34 ezer és kissé nagyobb különbségre számítottam. Majd pár hónap múlva kiforrja magát. Viszont alaplap és proci szinten nem hinném, hogy a közeljövőben lenne számottevő változás, így nyugodtan mehetsz vásárolni. A tápról csak annyit, hogy ha a kártyád max 150 W körül eszik, akkor elég lesz neki a Gigabyte SuperB 460, ha viszont többet, akkor kevés lehet.
-
Szipcsi
csendes tag
válasz
Blaze71 #23142 üzenetére
A gépet játékra szeretném használni.
Írtad, hogy Gigabyte MA790XT- UD4P(4db DDR-3 1666/1333/1066MHz) alaplap. én is gondolkodtam ezen, de talán az ASUS M4A79XTD EVO(4db DDR-3 1666/1333/1066MHz) jobbnak tűnik, volt egy összehasonlító cikk is, de nem találom. De nem tudom, h melyik lehet a jobb tényleg, mert árban ugyanannyi?!!akkor néztem ramot amit ajánlottál, ilyet találtam : OCZ DDR3 1600MHz PC3-12800 Gold Edition RAM kit cl: 8-8-8-24 (25 ezerért használtan) Ez az Asusba is jó lenne?
A proci belefér az árba, így jobb a 965 mint az athlon nem? (965 és 955 között sok a különbség-> 5 ezer ft az árkülönbözet, megéri? )
A VGA Gtx 260..30 ért tudta haverom venni azért vettem..remélem nagyon nem húzza le később akkor a gépet.. nem tudom h mennyi különbség lesz egyáltalán , h nem Dx 11 es vagy mi
gondolom nem támogatja már azt...:$
Köszi a segítséget
-
Blaze71
őstag
válasz
Szipcsi #23130 üzenetére
játékra kell, vagy munkára, konvertálásra, renderelésre is lesz használva? Mert ha csak játékra, akkor a procin máris spórolhatsz. Az Athlon-II 620 is jó alternatíva, csak nincs benne L3 gyorsítótár. A Zotac GTX-260 fogyasztásával nem vagyok tisztában sajnos, de ezt biztosan megírja valaki. Alaplapból Gigabyte-ot választanák, memóriából, ha a lap Gigabyte lenne, akkor OCZ-t. Ha a VGA fogyasztása megáll 250 W alatt, ami elméletileg lehetséges is, akkor elég egy Gigabyte SuperB 460 táp. Ha szűkséges mégis a nagyobb táp, akkor FSP, vagy Enermax, esetleg ha bírja a pénztárcád, akkor Seasonic.
Amit összeszámoltam, az kb:
Gigabyte lap olyan 24-30 ezer
Athlon-II 620 kb 22-24 ezer
OCZ 2x2 GB DDR3 Gold KIT 30 ezer
Gigabyte SuperB 460 8-10 ezerNagyon lengén számolva olyan 90 ezerből kijönne a konfig és elég ütőképes lenne. Mondjuk a kártyát elsietteb, mert a DX11-es játékok ugye ezen csak DX10-ben mennek csak. Az ATI HD57xx sorozat meg szépen veszít az árából. 34 ezerért vettem ma 5750-et, ami simán megy 860/1320-on a 9.8-as CCC-vel, tehát van még benne tartalék.
-
kriszbon
őstag
Abba a lapba (i915 chipset) a legnagyobb proci amit belerakhatsz az egy 3.8Ghz-es P4 Prescott. Ami ritka mint a fehér holló, és az ára vetekszik az aranyéval
Nekem is csak egy 3.4-est sikerült vennem a multkor értelmes áron(nehéz kifogni olcsón őket).
Még nem is néztem hogy mennyit tud.
A 3.4 körülieket 8-10-12k áron adják(ezek is elég ritkák), ami neked van azokat 6-11 között. Ugyan úgy drágák a DDR1 ramok is ezekhez a lapokhoz, pl. 1GB az kb. 8-11k (nem annyi mint amit máshol írtál) A tied kb. tud 3.6-3.8Ghz körül értelmes fesz emeléssel. Húzd fel annyira és kész. Én nem vennék már nagyobbat bele, hacsak olcsón ki nem fogod (mint én 4k)
-
rum
tag
sziasztok!
egy ilyen MSI 770-C45 lapba milyen memóriát ajánlotok?(megbízható ,kicsi pénzért.hány mhz-eset éri meg? -
Tommy7
tag
Üdv azt szeretném tudni, hogy az alaplapi Ati HD4200-as videókártya az menniyt bírhat? Tud annyit mint egy AGP-s Geforce 7600GT ?
-
zbence
aktív tag
Asus M2N BIOS frissítésével el lehet érni az AM2+ támogatást?
-
Bryan65
tag
Tisztelt topic!!!
Volt a gyermekeim gépében egy ASUS P5W DH DELUXE alaplap az egyik este még játszottak a géppel rendesen leállították,másnap nem adot video jelet egyik pci express slotban sem a lap 3 éve üzemmel minden elindul hütök stb világit a zöld led csak kép nincs se post képernyö semmi. A lapon nincs égés nyom mechanikai sérülés se semmi,azóta kicseréltem vettem egy új lapot átraktam az alkatrészeket és egy tökéletesen üzemelö gépet kaptam.Biztos hogy az alaplappal van valami gond de nagyon szeretném ha ez javítható lenne mert jó kis deszka még mindig,tudtok-e valami okosságot ez a kérdésem előre is köszi. -
Jazz
veterán
Üdv!
Abit AG8 (3rd Eye)-be [link] mi az a legújabb procit amit még érdemes bele venni, amit az alaplap még érdemben valamennyire kihajt/kiszolgál?
Fsb most 1Ghz-en megy, de húzható még sokkal feljebb is. Az aszinkron memória hajtás is elég tág határok között állítható, szóval ez sem akadály. -
Szipcsi
csendes tag
Üdv !
November 2.hetében szeretnék venni egy új gépet, ehhez kérnék segítséget!
A következő összeállításra gondoltam:
VGA(!) : Zotac GTX-260 896Mb Ezt már megvettem!(olcsóbban tudtam)
Proci(?) : AMD Phenom- 2 965 X4 BOX Black
Alaplap(?) ehhez pl: ASUS M4A79XTD EVO
Memória(?) : G.Skill DDR-3 4Gb /1600 KIT (2GBx2)Táp
?) Gigabyte 550W Odin Pro GE-M550A-D1 (?)
THERMALTAKE EVO Blue W0306RE 550W (?)
Itt még érdekelne, hogy ilyen 20-25 e Ft között van e jobb táp, vagy ehhez confighoz egyáltalán hány W-os kell, sőt ez a kettő azt se tudom hogy jó e...:$Azért Amd, mert olcsóbb, sajna próbáltam mindenen spórolni, de nem tudom hogy jó lett e..érdekelnének esetleg jobb ötletek, hogy mi jó mi nem ebben az összeállításban, az alternatívák, légyszi segítsetek! Köszi Szipcsi
-
dinka.86
aktív tag
sziasztok. meghalt az alaplapom egy abit kn9s. elvileg csak az ment tönkre, és egy cserével oké lesz. ha nem találok pont ilyet akkor elmegy a windows igaz? ez egy NVIDIA nForce 550 single chip-szetes, ha találok ilyen alaplapot, akkor szintén menthető lesz az op. rendszer?
-
tserrof77
őstag
válasz
szakalistvan #23123 üzenetére
A HDD-be valami zsinórmenet szerű, nem finom metrikus van.
Atti: én a magam részéről SiS chipsetest sose vennék.
-
atti1848
senior tag
sziasztok.
Szeretnék venni egy laptopot.de SiS® 671DX + SiS968 chipset van benne.
Mit szoltok hozzá?vegyem meg vagy sem?tapasztalatokatkérek!
Asus 14" HD LED WXGA F83SE-VX057D
-
szakalistvan
senior tag
válasz
Raptor 666 #23124 üzenetére
Elnézést,én vagyok rossz topicban,te írtál jóba
Reggelt -
Raptor 666
tag
válasz
szakalistvan #23123 üzenetére
Köszönöm szépen, mostanában nem vagyok nagyon tisztában, hogy mit melyik topikba kéne írnom
-
szakalistvan
senior tag
válasz
Raptor 666 #23121 üzenetére
Üdv!
Nem kétlem hogy itt is meg tudják neked mondani,de van topic ami kizárólag ezzel foglalkozikMilyen asztali gépet vegyek ?
Egy azonnali kérdés! A vinyókba a felfogató csavarok metrikus M3-asak?
-
creed30
aktív tag
Sziasztok!
régebbi intel lap BIOS-át mennyire rizikós frissíteni?
azért kérdezem,mert a BIOS verziótól is függ milyen cpu-t tehetek a lapba -
Raptor 666
tag
Sziasztok!
Ehhez GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
a laphoz szerintetek melyik RAM illene?
GEIL Evo 4096Mb DDR3 1600Mhz CL7 KIT - 33k
vagy
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT - 27ksegítségeteket előre is köszi.
(ha nem a laphoz illlő memóriákat linkeltem, akkor valaki esetleg tudna ajánlani nekem hasonló árban olyat, ami jó hozzá?)
-
Lenry
félisten
válasz
LLKobe #23116 üzenetére
elballagsz az Asus megfelelő oldalára, itt Download fül, kiválasztod a megfelelő op.rendszert és a BIOS-Utilitiest kinyitva letöltöd az ASUS Update V7.10.05 Install Program for Windows 2000/XP/2003/Vista & Windows 64bit XP/2003/Vista. névre hallgató szoftvert
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem: egy haveromnak kéne frissíteni a biosát, de nem túl nagy guru.
Van esetleg ASUS lapokhoz szoftver ami winből update-eli a bios-t, és nem kell köcsögölni az indítólemezzel satöbbi? Egy Asus P5B lapról lenne szó. A legfrissebb bios megvan már, csak az update szoftver kéne.Nagyon köszi előre is!
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Nem tudjátok mit jelent, hogy 965p-ds3 bekapcsoláskor egyet sípol, megjelenik a videokártya bios, aztán egy rövid csipogás és megjelenik a bios. Újraindításnál nincs semmi hang, bios beállítás mentése utáni újraindításnál az egy rövid csippogás van a videobiosnál.
-
törölt tag
válasz
Challanger #23112 üzenetére
Ha az eszközkezelőben nem látsz ismeretlen eszközt, akkor nem feltétlenül szükséges.
-
Challanger
tag
Üdv!
Épp ma raktam fel a win7-et egy régi gépemre. Az lenne a kérdésem, hogy alaplapi drivert kell-e hozzá töltenem (gondolom a 4 évvel ezelőtti lemez nem szuperálna), vagy a win7 automatikusan beszerez hozzá valamit?
Lap típusa: GA-K8FN
THX
/egy linket megköszönnék, mert elég sok cucc van a gigabyte oldalán, nem tudom mit érdemes azok közül felrakni...már ha kell egyáltalán/
-
tserrof77
őstag
Sziasztok!
Gigabyte M52L alaplap chipsetje everest stability testje alatt simán eléri a 95 fokot, ez normális ennél a típusnál vagy kéne rá valami venti?
Ez miatt fagyhat is? Bár az everest még nem dobott ki hibát, de a gép állítólag folyamatosan fagy 3D alatt.
Help!
-
potyi23
senior tag
válasz
Blaze71 #23106 üzenetére
nagy valoszinuseggel nem nalam lett rosz,mer mar az elso inidtasnal sokat maniazott.es nem ez az elso gepem amit osszerakok!kérdem en ,hogy a fenebe tud egy lap maghajolni ha minden ugy van osszerakva rajta ahogy kell?processzor hutot is ugyanazt tettem amit a procihoz kuldtek,szoval azis ponotsan hoozzavalo!Es ilyen fogysztovedelmet hogy lehet elerni?mert en szlovakiabol vagyok,cseheknek irtam mar email,te futyulnek rám,a raktarban ahonnan lett,onnan meg elkuldtek,mert ez javithatatlan,es gariban sem csinaljak.
-
Blaze71
őstag
válasz
potyi23 #23104 üzenetére
Lehet, hogy tényleg nálad feszült meg, vagy tutira gyári hibás? Mert ha nem Te vagy a hunyó, akkor a helyedben bevizsgáltatnám. A Fogyasztóvédelem foglalkozik vele talán. A szakvélemény 8-10 ezer körül van és ha kiderül, hogy nem Te vagy a hunyó, akkor ezt is a bolt fizeti és kötelesek visszaadni a vételárat.
-
potyi23
senior tag
hellotok!valaki segithetne,nagyon elvagyok keseredve.1,5 honapja vettem egy msi p45 d3 platinum alaplapot.A jatekok alatt nemnyujtotta azt amit vartam tole,es nagyon sokat maniazott,ujra indult,lefagyott,nemkapcsolt be ,meghajtotta a procit stb.elkapott a mereg,es visszakuldettem gariba,h hat csinaljanak vele valamit.erre fo 1 honap varkozas utann visszajott aza szardarab,hogy nemjavitsak,javithatatlan mert megvan hajolva a lap,es volt rondtgenen,es hogy hajszalrepedes van a lapon.Már 3 ik hete,h csak nézek magam elé,és nemhiszem el h ez megtortenhetett velem.nemtudom mitevo legyek,szo szerint kidobhatom a 57 000 ft lapot !!mar irtam az msi nek is egyenen,de futyulnek a fejemre,vissza sem irnak....tenyleg eldobhatom es vegyek masikat?
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy Foxconn 915 chipsetes lap, (ennyit sikerült kideríteni) igp-s DDR1-es. Két ramfoglalat van csak, mert a másik kettő nincs ráforrasztva. Próbáltam beindítani Prescott 3 és 3.4Ghz-es procival és 1db rammal, de csak sípszót hallok. Pontosabban elindul, hűtő venti felpörög, majd pár pillanat múlva leáll és újraindul (pont úgy mint a Giga lapok szoktak) és jön a hosszú sípszó (kb. 5s) szünet és így tovább. A bioszon Phoenix cimke van, de annak a sípjel kódjai között nem találtam ilyent. Viszont ha jól tudom akkor lehet Award a biosz, és ott találtam olyant hogy ismétlődő végtelen hurok (Memóri hiba). Felfoghatom ennek ezt a dolgot, vagy rossz úton járok? A procik biztos hogy jók (teszteltem), ram régen jó volt most nem tom. Esetleg ha valakinek van ötlete és megossza velem, azt megköszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- EAFC 25
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Asrock X99 Extreme 4 alaplap hibátlan új allapotban
- ASUS X470 PRIME X470-PRO alaplap,I/O Shielddel,hibátlan állapotban!
- Crucial Ballistix 2x8GB 3200Mhz DDR4 RED memória kit,hibátlan működéssel!
- Kingston FURY Beast RGB 2X8GB ( 16GB ) DDR4 3600MHz memória,hibátlan működéssel!
- 8 GB, DDR4, 3200 MHz, G.SKILL Aegis XMP 2.0 Desktop RAM
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest