- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
jahatpersze #21296 üzenetére
Van egy kisebb probléma vele.
A Lite-ON nem gyárt tápokat.
Link.
-
aero.
veterán
válasz
jahatpersze #21296 üzenetére
nem hangzik túl márkásnak
-
peti_s
addikt
válasz
jahatpersze #21293 üzenetére
ODD-t nem nagyon. Nem igen árt nekik a túlfesz sem. Nálam a Codegen táp mindennek túlfeszt adott egyszer, de az ODD-k és a HDD megúszta a dolgot.
-
jahatpersze
aktív tag
lehet hülye kérdés: régi HP alaplap tönkre tud tenni hozzá csatolt ODD-ket?
-
Anulu79
addikt
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az alaplap valamilyen hibájától belassulhat a gépem? Történt ugyanis, hogy egyszer használat közben elszállt a tápom. A hangkártya (alaplapi) azóta nem működött rendesen. Már van benne másik. De nekem úgy tűnik, hogy azóta sokkal lassabb a gép.
-
lacibacsi
addikt
Lejárt az időlimitem, ezért így írom:
Az Everestben a Megjelenítés-nél a PCI / AGP Videó-nál nem látni semmit, a Radeon 3850-es videókártya a Windows Videó-nál látható?!?
Ugyanakkor az Eszközök menüben meg a PCI eszközök között ott van a videókari...
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Bocs, hogy ebbe a topikba írok, de a gondom videókártyával és HDD-vel is kapcsolatos, de még az is lehet, hogy az alaplapnak is köze van hozzá. Szóval...
A történet:
A régi AGP-s videókarimat kicseréltem egy PCI-E karira. (Asrock Dual alaplapom van)
Régi meghajtó program le, új fel - megtörtént.
Újraindítás után "Ismeretlen PCI eszköz"-t jelez a gép, melyre magától nem talál meghajtó programot. Igazán nagy ügyet elsőre nem csináltam belőle, mert kipróbálva az új videókértyát CoD4-en rögtön láttam, hogy királyul megy.
A grafikai hatásokkal most sincs bajom, hanem...A probléma:
A gépemben IDE-s cuccok vannak. Történetesen egy DVD író és három vinyó. Ezek korábban hiba nélkül, megfelelő sebességgel és megbízhatósággal működtek.
Sajnos a videókártya csere óta az egyik HDD, amely a Primary Slave-en van nem igazán akarja a munkát...
Egyik HDD-ről a másikra történő másoláskor például a maximális sebesség nem több, mint 3000 kbyte/mp, ami ugye testvérek között is szégyenletes, tizede az átlagosnak. Ha csak simán zenét hallgatok erről a meghajtóról, akkor is nyög, recseg, akad...Az eszközkezelőben ott van a sárga kérdőjel. Az Everest ezt mondja róla:
[I]Eszköz tulajdonságai
Illesztőprogram leírása PCI Device
Hardver azonosító PCI\VEN_1002&DEV_AA18&SUBSYS_AA181462&REV_00
Elhelyezkedés 1. PCI-busz, 0. eszköz, 1. funkció
PCI eszköz PCI Device [NoDB]Eszköz erőforrások
IRQ 05
Memória FF2EC000-FF2EFFFF[/I]Ebből sajnos nem tudom, hogy miről van szó. Lehet, hogy összeakadt az új videókártya a régi vinyóval? Hogyan lehet ezt megoldani? Minden segítséget előre is köszönök!
-
Gucunja
aktív tag
Sziasztok,
WARNING!,Now system is in SAFE-mod
re-setting CPU frequency in the CMOS SETUPezt írja ki az alaplapom indításkor!!!!
és ha F1-el tovább lépek akkor a windows-ba tevékenykedek, pár perc után újra indul a gép.
A BIOS-ban minden DEFAULTON van
CMOS reset segíthet??
-
aero.
veterán
válasz
slayerenkala #21285 üzenetére
Működik, nem tesz különbséget nvidia vagy ati között egyik alaplap sem.
-
slayerenkala
tag
Üdv!
Gigabyte S-series QAMD GA-M57 SLI-S4
Ha ebbe az alaplapba tennék egy sapphire hd 4830-at, akkor ugy működne mintha egy ati-s alaplapba tenném? vagy ebbe érdemesebb cask nvidia-t. -
zodo
nagyúr
válasz
sgergi #21283 üzenetére
Köszönöm sgergi.
Nincs baj a mostani lapommal, sőt örülők, hogy anno ezt választottam.
Tudom azt is ,hogy az nvidia mostanában nem annyira faja, de van nekem egy Compaq Ipaq PIII-as gépem és ahoz próbálok alaplapot vadászni.
Nincs ötleted ami kb. ebbe az árkategoríában mozog és nem atom-os mini-itx lap ? -
sgergi
veterán
A mostani 780g-s alapod az egyik legjobb int. vga manapság, így nem igazán érdemes cserélni, ha számít a teljesítménye. Ráadásul nvidia chipset nem éppen a dicsért és szeretett chipsetek közé tartozik, így én mindenképpen hanyagolnám a lapot. Mi a gond a mostani lapoddal, vagy miért akarsz cserélni? Egyébként itt alul találsz egy jó táblázatot.
-
zodo
nagyúr
Szemezek ezzel az Asrock lappal. Nem vagyok jártas az integrált vga-k teljesítményét illetően.
Mostani lapomon egy Ati HD3200-as található ehhez képest az ezen lévő GeForce 7050-es kb. hova tehető %-os arányban ?
Eseteleg akinek van, volt már ilyen lapja megírhatná a tapasztalatait.
Megbízhatóság, chipset hőfoka, stb. -
Tomi13
senior tag
Megkérdezem itt is,hátha..
Van egy Asus M3A78-EM alaplapom és rettenetesen halk mind a kimenő,mind a bemenő hang.Próbálkoztam több féle driverrel ,de az eredmény nagyjából ugyanaz,meg se közelíti a régi alaplapi hangkártyám teljesítményét.Valami ötlet erre? -
aero.
veterán
Na kérdeznék én is egyet.
Olyankor mit lehet tenni, mikor a 20 pines csatlakozót nem tudom kiszedni az alaplapból, egyszerűen belekötött
-
madd dogg
senior tag
Legfrissebb Bios van rajta. A lábak épek. Rendeltem Arctic Cooling ventiket, mert most olcsóbb Kolink, Gembird stb. változatok vannak bent.
-
madd dogg
senior tag
nem sajna
-
madd dogg
senior tag
Hali. Van egy olyan problémám, hogy a házventik nem akarnak elindulni az alaplapról. Vettem újakat is, de azok sem. A biosban kikapcsoltam a q-fant, hogy úgy hátha, na így hajlandó pörögni kicsit, ha kézzel bemelegítem. Ha tápra dugom őket, tökéletesen működnek, csak hát hangosabb mint ha szabályozva lenne. Ha már 2 ventit dugok a lapra, akkor sehogy sem indulnak el. A lapom asus m2n-e. Oda is írtam, de ki is halt kicsit a totyik, és hiába kerestem rá, olvastam vissza, senkinek nem volt ilyen problémája. Ugyan ezek a ventik barátnőm abit lapján tökéletesen mennek, sőt az egyiket a boltban egy 775-ös lap is hajtotta. (teszt erejéig)
Valaki tudna segíteni?
-
Atnhony
csendes tag
Igen, tudom, hogy a PCI-e sokkal gyorsabb, a kínálat is nagyobb, de sajnos nem az van
. A másik kérdés: ddr3-as videókarit egyeltalán felismeri? mármint elméletileg fel kellene neki?
Végülis akkor ti sem tudtok sajnos többet, mint én, mert épp ez a gond, hogy a D szériát már nem lehet kapni. -
aero.
veterán
válasz
Atnhony #21260 üzenetére
Nos, tényleg támogatja, elnézést, valami régi oldalt nézhettem, ott csak pentium 4 volt feltüntetve. Támogatja a D szériát 0605 biostól ( kivéve D960 3.6GHz, 800 FSB, L2 4MB, revC1 - ez 0401 bios-szal is megy). Ez a proci aránylag jó lenne már, vga-ból minimum a 3650 ( kizárólag ddr3-as ).
Valahonnan szerezned kell egy ilyen procit, ja és ahogy látom AGP portos, a PCI-e minimum. 3x gyorsabb lenne.
-
Atnhony
csendes tag
Nos, h nem támogat 2 magos procikat, ez így konkrétan nem igaz, havernak egy Intel Pentium D960-as van benne(3,6 GHz, Dual Core). Azt tudom, h az alaplap régi, de nem szeretném még cserélni. Videókarim most még nincs meg, még csak nézelődök, hogy mennyi is lenne, ha csak a mostani gépet fejleszteném, mert ha sokba jön ki, akk lehet inkább újat veszek. Talán egy Ati Radeon X1650 PRO vagy valami hasonlóra gondoltam, nem tudom, az mennyire viszi, az is lehet h mondjuk Ati HD 3650 lesz, még nem igazán döntöttem el, egyenlőre úgy vagyok vele, h a procit nézem ki, aztán jöhet a többi. De eddig a legnagyobb gondom, h ami jó lenne(mint pl. ami havernak van, a D960-as), azt már nem lehet kapni. Igazából, akár egy D950-es is tökéletesen megfelelne, ha nincs más, akkor a D920-assal is beérném. Csak hát ezeket nem igazán lehet kapni. (én legalábbis nézelődtem neten, és 1 helyen sem találtam ilyet
)
-
Atnhony
csendes tag
Hali. Van egy asus P5P800 VM alaplapom. szeretnék beújítani egy procit, lehetőleg oylat, amin megy a GTA IV, azaz 2 mag és 2,1 GHz-nél több. Nem tudja valaki milyen ma is gyártott procikat bír el ez az alaplap? a gyártő honlapján, ugyanis, a támogatott processzorok listáján nem találtam nekem megfelelő, még ma is kapható processzort.
-
Nic!{
tag
Sziasztok van egy Gigabyte GA-945PL-S3 lapom FD biossal, vki nem tudja véletlenül h egy e2180-at meddig lehet kb benne húzni? kb 3ghz-et szeretnék elérni
előre is köszi a válaszokat
-
-
aero.
veterán
válasz
mefistofeles #21247 üzenetére
nem támogatja
és: Asrock
-
Egy amatőr kérdés.....
Egy AM2-es deszkában (Ashrosck AliveSATA2-GLAN) elmegy é, egy AM2+ os (7750) proci? A foglalat ugyebár ugyanaz, kérdés kezeli e a lap. A hivatalos oldal szerint ezeket a procikat támogatja az alaplap " Socket AM2 for AMD Athlon™ 64FX / 64X2 / 64 and Sempron processors"
Egyáltalán mi a különbség az AM2 és az AM2+ procik között? -
newgamer
aktív tag
Ha egy bizonyos alaplapban összeakad a PCi-os hangkártya valamivel és nem működik, lefagy a Windows XP, integrált hangkártya kivan kapcsolva.
Mi lehet a gond?
Másik alaplapban teljesen jól működik minden. -
lala42
őstag
Úgy-úgy.
És milyen jókat játszottunk
Fogta az ember a gépet a hóna alatt és szállította a haverhoz. De mit is tudják ezek a fiatalok
Nem volt NET, router, stb. Ellenben volt sok-sok mászkálós játék. Wolfeinstein3D, GTA1,stb. Meg volt DOS
De ha a srác vesz 1 routert, már 4-5000 Pengőért lehet kapni, akkor mindent meg lehet osztani. A fiammal is így öljük egymást
a NET-en. ( Bf. sorozat, COD4, stb.) Ezekből, no meg a LOCK-on-ból 2 pl. van a háznál. Az asszonytárs nagy-nagy örömére
-
D.Orion
veterán
Thx a helpet, probléma megoldva haverom ki kísérletezte.
-
Gyick
őstag
sziasztok gyors help kéne.
Az alaplapon van egy 8 pines csatlakozó oda ami tápból kijön 2db 4pines kábel azt kell oda dugni?
Asrock M3A780ghx lap és fsp 500 everest táp -
sgergi
veterán
Ugyebár ezeket a cuccokkat a házakhoz adják. Nem tudom, hogy hol lehet kapni ilyet, régebben egy bontóból hoztam el kb. 150 darab ilyet, de volt már rá példa, hogy leugrottunk a közelben lévő számtech bolta, kértünk ilyet. Elénkrakott egy dobozt, ami tele volt hasonló cuucokkal, és mondta az eladó, vigyünk amennyi kell. Tehát szerintem boltban, szervízben simán adnak.
-
Fáraó
őstag
Üdv!
Egy kérdésem lenne: hol lehet kapni az szgház és az alaplap közé kerülő műanyag pattintós babákat/távtartókat vagy hagyományos 6 szögletű távtartót ill. merevlemezhez beszerelő csavart?Kicsit Off, de talán ez a topik áll a legközelebb a témához.
-
D.Orion
veterán
Thx az eddigieket, feldobtam hálózatos topikba is.
-
D.Orion
veterán
Üdv ismét néktek mesterek!
Barátom egy problémával fordult hozzám, amihez én nem igazán értek(minő meglepő
)
Szeretne megosztani interneten két gép között a következő módszerrel:
Chello net > belemegy a GA-K8NE-RH alaplap integrált hálókártyájába és egy PCI-os realtek RTL 8139/810x hálókártya pedig továbbadná a netet az MSI K9A2 CF-nek. De sajna nem adja.
Gigabyte lapon van net és a hálózati varázsló szerint minden oké is, tovább megy a net, de az MSI lap már azt mondj, hogy a hálózat korlátozz vagy nem elérhető.
Megoldás?
-
sgergi
veterán
válasz
norbee2244 #21223 üzenetére
Valahol rossz az érintkezés. Szedd szét az egészet, figyelj arra, hogy a házhoz se érjen hozzá, a bábel ne legyen megtörve, stb. Ez érintkezési hiba.
-
peti_s
addikt
válasz
norbee2244 #21223 üzenetére
Az alaplapi kivezetésnél is u.ez van?
-
norbee2244
senior tag
Üdv
Adott egy fél éves lap saccperkb [link] probléma pedig az hogy az előlapi portba dugott hangeszközöket(füles mikrofon) 5 másodpercenként kiirogatja a driver hogy "egy jack csatlakozót csatlakoztattak" utánna pedig azt hogy kihúzták holott semmit nem csinálok vele
zene közbe szól meg minden csak kiirogatja és bedobja az ablakot..elég idegelő tud lenni mit ne mondjakvalakinek esetleg ötlet? kiszedtem megfujtam meg minden,de nem tudom már mit csináljak vele azon kívül h nem használnám az első portokat
ui.: lap most került hozzám
-
Snake28
tag
köszi srácok!
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Reklámblokkolók topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest