Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Ide is berakom hátha.
-
Blaze71
őstag
válasz
gabor128 #23097 üzenetére
AsRock P4I65G és GV lapom is volt. Nem egy nagy eresztéek. Bár jó eredményeket tudnak produkálni, de nem tartósan. Nálam volt, hogy "beakadt" a memória vezérlés és ilyenkor egy P-II-es szintjét sem hozta. Majd újraindítás és megint jó volt egy darabig. Az első példány gariba cserélve, a második példányt meg sikerült elpasszolnom úgy, hogy rendesen működött.
A nálad tapasztalt hibára csak annyit tudok írni, hogy ha SATA a winyó, akkor lehet a gyenge SATA vezérlő miatt, mert ebben még SATA-I van. Lehet táp is, mert másoláskor dolgozik a proci is, így nagyobb a terhelés és lehet, hogy azt már nem bírja. Lehet kevés memória is, hiszen régebben nem volt divat 2x2 GB memóriát rakni a gépbe. Milyen proci, mennyi és milyen memória van a gépben? Milyen és mekkora teljesítményű a táp?
-
LiteCross91
aktív tag
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék tőletek!
Van egy ASRock P4i65G alaplapom és az a probléma, hogy időnként fagyogat. Ezt a lapot kaptam gariba az előző Asus P4p800-e után.
Felraktam rá a rendszert, de a hangkártya (Audigy 2) telepítőjénél rendszeresen kifagy. Végül nagy nehezen sikerült felküzdenem. Illetve egyéb más progik felrakásakor. Van úgy, hogy a windows töltése közben, vagy már a betöltődött op. rendszer futása közben.
Továbbá, ha másolok nagy mennyiségű adatot, közben filmet nézek, ill fut még néhány alkalmazás, akkor egyszerűen meghal a gép->újraindul, vagy kifagy.
Az előző lapomnak az volt a baja, hogy üzem közben egyszerűen azonnal kikapcsolt a gép. Nem tudtam, hogy a tápnak van-e baja, vagy a lapnak. Ezek szerint a lapnak volt baja, de amit adtak helyette az nem túl kompatibilis. Adtak rá 1 év garit. Addig kénytelen leszek használni, bár elég gagyinak tűnik a lap.
Volt már valakinek hasonló tapasztala ezzel a lappal(ASRock P4i65G)?
Ha igen, akkor hogy oldotta meg?
Vagy egyáltalán vélemény erről a típusról.Köszi!
-
yolan
őstag
válasz
traktor00 #23094 üzenetére
én már gyilkoltam le úgy vga-t hogy fene se sípolt.. vagy csak ki volt húzva a speaker, erre se tenném a fejem.. nézd át másik lápban, nehogy megint vetessenek veled ezt meg azt mert tuti az a ludas..inkább teszteld végig keservesen.
úgy gondoltam a kábeleket, hogy mindent bedugsz-e jó helyre a gépen belül, nem kontaktos-e valami, stb. -
traktor00
csendes tag
Eloszor is kosz a valaszt.
vga,ram: eddig jo volt, es az biosnak elvileg sipolnia kene ha azok nelkul inditom, tehat azt kizartam. talan tul koran?
tap: masik tappal meg nem probaltam, de ventik porognek es az uj alaplapon levo ledik is vilagitanak.
kabelek: akkor asszem holnap probalok masik monitor kabelt es billentyuzetet, ha erre ertetted.
-
traktor00
csendes tag
Sziasztok,
Volt egy mukodo konfiguracio:
Gigabyte GA-73VM-S2 alaplap (FSB 1066/1333 ; DDRII 800)
Intel E2160Nekem azt mondtak, hogy rossz az alaplap, csereljem ki. Igy lett az alaplap egy
Gigabyte (pontos tipust nem irtam fel, de az alaplapon "FSB 1600/1333 ; DDRII1066" all)
+ a regi (E2160) processzor. Tovabbra sem mukodott a gep (monitor fekete, memoria-vga nelkul nem sipol, billentyűzet ledek semmi), igy jott a kepbe egy masik processzor (E5200), de azzal sem volt jo.Mar mindent kiprobaltam, ami eszembe jutott, de semmi.
Elore is koszonok minden valaszt.
Szerk.: Nagyjabol ugyanaz a problema, mint a felettem szolonak.
-
-
emre
veterán
Üdv!
Úgy tűnik meghalt a lapom. Asrock Dual-Sata-2
Ventik felpörögnek, de a bios nem jön be.
Kipróbáltam másik rammal, más-más slot-ban, másik procival, másik táppal, másik vga-val.
Valamint ezek nélkül is tök üresen, még csak nem is csipogott hogy nem ezt érdemli.Ha valakinek van épkézláb ötlete szívesen fogadom.
A falra magamtól is felszögezem, ez ügyben nem kérek véleményt,
Köszönöm.
-
pubos
tag
ok
és köszi nektek -
pubos
tag
üdv
Ebbe a lapba milyen procit javasoltok?
Asus P5QPL-AM
Nincs nagy igényem nem akarok tuningot.
Minél olcsóban szeretnék kijönni.
Használtba ezt néztem.Intel Pentium® D Processor 820
Újnál.Intel Dual Core E5200 (2,5GHz/2MB/800MHz) (s775
Intel Celeron E1600 Dual Core (2,4GHz/512kB/800MHz
mindenképp két magost szeretnék.
Vélemény esetleg valami más javaslat? -
Blaze71
őstag
-
Progép
csendes tag
Császtok.
AVG Antivírussal találtam valami igen érdekes system vírust vagy nem tudom mi az, itt a kép de a googleban nem találtam semmit erre a fájl névre és mikor törölni kivánom akkor restartot kér a gép megteszem és újra futtatom az írtást, megint ugyan itt egy teljesen másik fájl néven megjelenik a "vírus".Még 1 valami mindig jelez szintén az AVG valami atdmt és doubleclick cookiera és azt sem tudom kiírtani valami 5let erre is?
ATDMT: erről majd késöbb teszek képet.
DOUBLECLICK:Kukiz mapában van és mindig beazonosítja mintha valaki rátenné és mégegyszer beazonosítja mikor valaki indítaná szal kicsit bevok rágva, hogy szaladgálnak a gépemen de nem tudom, hogy írtsam ki. ( msn-t már letöröltem )
A gépen van fent avast is és egyiket se találja meg és nem jelez.
Lehet csak ignorálnom kellene az AVG jelzéseit de nem olyan gagyi írtó, hogy ignoráljam amit mond.Szal kell a help.
Őtlet, hogy írtsam ki mit csináljak?
-
looser
addikt
Sziasztok! Adott egy DFi Lanparty UT nf3-250gb deszka és Sempron 2600 proci. A gépben 500-as Samsung sata hdd van. Mely drivert kell az xp sp3 hu cd-be integrálni, hogy a sata diszket felismerje? A félreértés elkerülése végett: még nem próbáltam telepíteni, ma megyek, de szeretnék felkészült lenni és hogy szépen elinduljon a telepítő.
-
Olipapa
tag
Sziasztok!
Alaplapot és processzort szeretnék vásárolni jelenlegi gépembe. Na meg ezek mellé 2*2GB DDR3 RAM-ot.
Gigabyte és AMD 3 vagy négy magos proci párosításon gondolkodom. Mert ez eddig bejött. Tudnátok ajánlani mind 2 márkából egy típust? Ugyanis nemtok dönteni, és gondoltam megkérdezek vkit aki ért is hozzá. Kb. 75k-t szánnék rá a memóriával együtt. Memóriát milyet ajánlanátok? Továbbá 550W-os tápom van most, rem ez elég lesz ehhez a konfighoz is. A VGA-m egy Asus 9600GT 512MB DDR3.
Kérlek benneteket segítsetek a válsztásban! Előre is köszönöm mindenkinek az ötleteket, tanácsokat. -
Hunter2
addikt
válasz
Robb202 #23069 üzenetére
Persze hogy megfelel csak semmi értelme ilyen drága lapot venni erre a célra.
Erre a célra bőven megfelel egy integrált videókártyás középkategóriás alaplap amin van elég SATA port.Én a helyedben ilyesmiben gondolkoznék:
GIGABYTE GA-G41M-ES2L + Core2 Duo E6500 + 4Gb DDR2És ez még így túl is van biztosítva.
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: Adott egy Asus M3N-HD/HDMI alaplap, most egy phenom 8450Proci van benne, jó áron sikerül hozzájutni egy Phenom II 720 AM3 procihoz, bele tudom tenni a lapba? Kezeli majd rendesen? Sajna a gyártó honlapján nem ír a CPU támogatásokról úgy mint a Gigabyt.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Csaba -
tremor
tag
Heló Kérdésem az lenne hogy Asus P5Q-után mit lenne érdemes beszerezni ha ezen a vonalon maradnánk,Asus,Intel.
-
Robb202
tag
Hi!
Szeretném megkérdezni, hogy egy Gigabyte EP45-DQ6 alaplap otthoni nagyobb mennyiségű anyag tárolására (fileserver) egyúttal seedservernek megfelelő-e?
A nap 24 órájában menne 2-3 gép csatlakozna hozzá. Ez az alaplap ki tudja szolgálni az igényeket? Milyen procit és mennyi ramot érdemes hozzá enni? -
Blaze71
őstag
válasz
plaschil #23061 üzenetére
A második nForce4, amivel sok baj volt. Az első meg mATX. Igazából egyiket sem javasolnám. Keresgélj tovább, hátha akad valami AMD Chippes lap is.
Hunter2! Köszönöm a választ. Nem lesz bővítés, az biztos. Azért 2x1 GB memória lesz bele, mert az egyik modul már megvan. Van a haveromnak egy régebbi gépe, de az alaplap csak 533 MHz-ig támogatja a memóriát, az E5200-as meg nincs benne a CPU support-ban, így meg kivesszük a memóriát, veszünk egy alaplapot és procit, a többi meg adott. Aztán lesz 2 gép a srácnak, mert a régibe elég lesz az 1 GB 667 MHz-es Samsung, meg a GeForce 7200LE videókártya is. Netezni, levelet írni így is lehet vele, az új géppel meg majd játszik. Így nem lesz háború, ha az asszony a neten lóg, Ő meg játszik.
-
Hunter2
addikt
válasz
Blaze71 #23064 üzenetére
A gigabyte P31 jó választás lehet az E5200 mellé, csak feltolod az FSB-t 266-ra és jó eséllyel menni is fog feszemelés nélkül (vagy minimális feszemeléssel). Ha rám halgatsz akkor 2x2Gb ramot raktok bele hogy utánna ne legyen semmi gond a memória bővítéssel.
Ha jól emlékszem a P31-es chipsetnek két hátránya van:1. 4x1Gb ramot csak úgy kezel ha egyoldalas az összes (olyan meg nagyon ritka)
2. 333Mhz-nél FSB wall van a chipsetbenHa a használt is játszik akkor egy P35-DS3 vagy DS4 jobb megoldás.
-
rum
tag
üdv!
szerintetek melyik a jobb lapkakészlettel játékra : AMD 785G vs AMD 770 ???? -
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Havernak rakok majd össze egy gépet, amibe 2x1 GB Kingmax memória és E5200 proci megy. Nos a procit szeretném neki meghúzni 3 GHz-re, amit elvileg simán tudnia kell. A kérdés, hogy akkor, ha semmi egyéb követelmény nincs a lappal szemben, akkor elég egy Gigabyte, vagy MSI P31-es ATX-es lapot keresnem, vagy komolyabb kellene. Nem hiszem, hogy számottevően fejlesztene az illető, szóval ha ezt összerakom neki, akkor egy darabig el lesz vele.
-
futyy
csendes tag
Ez az alaplap AGP vagy PCI express videókártyát támogat?
Gigabyte Pentium 4 Titan 667 Series -- GA-8ST667 -
Joe fiú
senior tag
válasz
plaschil #23061 üzenetére
Hali!
Helyedben én a 2. verziót venném->több memória foglalat és több sata is.Nem tudom,hogy a két nvdia chipset közt mennyi lehet a különbség,ebben hátha segítenek mások is.
A hátlap,esztétikai kérdés,amennyiben nincs belelátsz a gépbe hátulról és kicsit fura,mintha a csatlakozók a levegőbe lógnának,amennyiben van hátlap,az nem hátrányATX-es házba minden gond nélkül bele lehet tenni mATX lapot.
-
plaschil
aktív tag
Hali! Lenne egy gép, most rakom össze, használt cuccokból, és van 2 alaplap ami elérhető 5 ill 6k-ért. Melyik lenne jobb? (chipset miatt kérdezem)
A gép:
valami X2 (4200+ pl.)
X1950Pro
2*512MB DDR2mATX Biostar NF61V Micro AM2 6k
Normál ATX Biostar NF4-AM2L 5kMás: házikóba jelenleg normál ATX-es lap van (24x30-as kb) Bele lehet tenni a mATX-es lapot ebbe a házba? Valamint egy másik hülye kérdés: Miért olyan fontos az alaplap hátlapja? Sok hirdetésben olvasom hogy hátlapja megvan?
Előre is köszi!
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan jellegű problémám,a gépet úgy két napja újratelepítettem(Win Vista)és azóta háromszor volt olyan jelenségem ami azelőtt soha:csontra megfagy a gép,ventik dolgoznak,monitoron fekete képernyő és nem reagál csak kikapcsolásra vagy újraindításra.Találkozott már valaki ilyennel?mi lehet a baj?először a cpu tuningra gondoltam,de tuning használata nélkül is csinálta.Gigabyte P35C DS3R alapla,Core 2 Duo E4500,MSI HD2600XT és a lehető legfrissebb drivereket tettem fel mindenhez.Esetleg BOIS update orvosolhatja?kérlek segítsetek,sürgős lenne.
-
csacsu
tag
haliho mdkinek.szeretnék cserélni alaplapot és videokarit.a kari már megvan,vagy gtx260,vagy5770 lesz...van egy 7750BE procim amiben talán
élnek a letiltott magok.milyen lapot vegyek hozzá?????? -
teknős
csendes tag
hali-
Van olyan progi, amivel meg tudom nézni hogy a z alaplapom kezeli e a sata2 es vinyokat?
Mivel a notiba van a za alaplap, és everestbe is unkown ezert csak ezt az 1 lehetoseget latom? -
Lenry
félisten
válasz
Hintalow #23055 üzenetére
amivel eredetileg telepítetted az nincs meg?
biztos, hogy jó drivert szedtél? rev1.01?egyébként lehet, hogy szimplán Asusék b*sztak el valamit, nekem pl az Asus P4P800-VM-hez letölthető LAN driver egyáltalán nem jó az alaplapomhoz, de szerencsére az előző tulaj tudott jó drivert adni
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: adott egy konfig, amiben egy asus P5RD2-VM rev. 1.01g alaplap van, a tulajnak még én raktam össze pár éve, most újra kéne raknom, de a következő probléma lépett fel:
Közvetlenül a windows felrakása után (tehát szűz rendszer, semmi nincs, ami bekavarhatna, SP3-as moddolatlan windows) az audio driver felrakásakor már a telepítés kezdetekor kiírja, hogy az adott hardwer nem működik a szoftverrel, ha volt fent más driver, akkor az uninstallja után indítsam újra a gépet.
Ezt az asus oldaláról leszedett ehhez a laphoz való driverrel csinálja.
Tanácstalan vagyok, szerintetek?
Esetleg tudtok ajánlani olyan programot, amivel a lapon lévő hangchip működhet?Köszönettel
-
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Adott egy MSI MS-7236 945PL Neo v1.A és elveszett a driver cd-je!Találtam is egy progit egy BIOS-osat, de nem tudom hogyan kéne telepíteni.
Esetleg nem lehetne külön feltenni net drivert az alaplaphoz külön? hogy ott lehessen keresgélni programot!Előre köszönöm válaszotokat!
-
kellaci
csendes tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot tudnátok ajánlani egy Q9550 és egy HD 4890 alá?
Előre is köszönöm!! -
plaschil
aktív tag
Üdv!
Vannak olyan alaplapok amik támogatnak DDR2-es és DDR3-as memóriákat? Ezeken külön foglalat van a 2-esnek és 3-asnak? Vagy fizikailag megegyezik a foglalat?
-
004
tag
Bocs, rossz topicba ment.
-
004
tag
Üdv!
Az lenne a problémám,hogy csomagolt ill. egyéb torrentek letöltése után elég gyakran hoz CRC-hibát, ami nagyon elkeserítő.Hogy lehetne ezt megszüntetni? legújabb u-torrent klienst használok, a letöltés bnőm gépén megy, aminek a perifériái a következők:
CPU típusa DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz
Alaplap neve MSI P4M900M/P4M900M2 (MS-7255 v2)
Videokártya NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB) -
Csizi76
csendes tag
Sziasztok!
Két napja kinlódok egy foxconn 45CM, 45GM alaplapos géppel. Egyszerűen nem hajlandó telepíteni a hangeszközt. Se saját GYÁRI alaplapi Cd-ről, se netről nem talál szoftvert az integrált alaplapi hangkártyához. Bevallom ez már kicsit magas nekem. Via AC'97 audio. Aztán van egy olyan hogy Audio Device on HD Audio Bus az eszközkezelőben és mellette sárga ! jel van. A driverét nem lehet frissíteni az eszközkezelőben, mert nem reagál a frissítés gombra. Nem inaktav, csak nem tesz semmit. A drivert leszedve a netről és ráklikkelve elkezdi a telepítést, de nem megy végig. Hiba: Az eszköz telepítése során probléma lépett fel. Az eszköz segédtelepítője érvénytelen. 3x raktam újra az xpsp2-t. Minden tökéletes, csak hang nincs! Tudna segíteniaz előttem szóló, vagy bárki. Előre is köszi. -
levcike
csendes tag
Hi! Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy hol a rákban kell beállítani a soft off-ot egy Asus P5Q3 LGA775 DDR3 alaplapnál? Már végigböngésztem mindent, tanácstalan vagyok!
Az a gondom, ha megnyomom a POWER gombot a házon, rögtön levágja a tápot. Néztem a BIOS-ban, semmi. Néztem a Windows VISTA-ban, semmi. Lehet, valamit nem dugtam be az alaplapnál? Pedig nem a leggagyibb egyik cucc sem: Thermaltake ház, Corsair VX450W táp.
-
teknős
csendes tag
hi!
Van nekem egy ASUS F8SV laptopom. A bajom vele, hogy sehol se talalom meg, hogy milyen ALAPLAP van benne.2 ok miatt keresem:
- kivancsi vagyok hogy kompatibilis e a sata2 vel, és miért megy a Hitachi travelstart 5k250 vinyom csak sata1 en.
-tudni akarom van e hozzá frissebb biosamit az everest kiir:
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7700, 2400 MHz (12 x 200)
Alaplap neve Asus F8000Sv Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet Intel Crestline-PM PM965
Rendszermemória 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Hynix HYMP512S64CP8-Y5 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
DIMM3: Hynix HYMP512S64CP8-Y 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
BIOS típusa AMI (08/08/07)
Alaplap azonosítója 64-0100-009999-00101111-080807-Crestline$F8SV0001_BIOS DATE: 08/08/07 VER: 201 -
Pollux66
tag
Hy Mindenki!
MSI P35-Neo2-FR alaplap 1.2-ről 1.10-re történő BIOS frissítése után nem funkcionálnak megfelelően a Geil Ultra(DDR2) ramjaim. Ugyan is a frissítést követőn a gép el sem indult. A LED-ek memória hibát írtak. BIOS reset után helyre állt a rendszer,de ha az 5-5-5-18-as időzítést átlövöm 4-4-4-12-re (+ a feszt. 2,1V-ra) a cucc folyamatosan újraindul memoriahibára hivatkozva!
Vki tipp? -
Advent
tag
válasz
syab19 #23031 üzenetére
Hát az elképzelhető hogy megadta magát mivel hogy a 2.3volt-os frekit nem ajánlja már a bios csak hát kevesebbel meg nem indul a gép. Most egyébként sima 800as ram van a gépben és azzal nem szórakozik. Szóval a lap jó csak nem szereti az extreme ramot de ezt meg azért nem értem mert eddig ment stabilan a dolog. ááá tudtam hogy Gigabyte lapot kellett volna venni
-
Krisztias
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy OCZ DDR3 1333 Platinum KIT-hez(2x2GB). A gond az, h az Intel 1.65V-ig támogatja a memóriafeszültséget( LGA1156), de nekem 1.8-at kell adnom neki, h CL7-en menjen. Időközben megtudtam, h erre való a low voltage kit... Mit tegyek?
Ha úgy állítom be, ahogy az OCZ kéri, akkor károsítom az alaplapom vagy a procim, stb?
Vki tapsztalat ezzel a KIT-tel kapcsolatban? -
Lipton
őstag
Sziasztok!
Van egy asus P5E-VM HDMI lapom.
http://asus.com/product.aspx?P_ID=CnshoZN3T98BEGTQ
Friss win xp sp3 van rajta + ac3encoder + dixv, semmi más.Szeretném az S/PDIF csatin a 6 (5.1) csatornás hangot kiadni egy PANASONIC SA-HE100 erősítőre.
A hang simán analóg kimegy a 6 csatin a hangkártya működik.
Sztereoban kimegy a S/PDIF-en is, ez is rendben van,
de nem ad ki az S/PDIF-en 2 csatornánál többet valamiért.Mi lehet az oka?
-
Blaze71
őstag
válasz
plaschil #23033 üzenetére
Meghalt az író. Tipikus. Ilyenkor szoktam vagy visszavinni, ha garis, vagy kidobni. Bár erre még nem került sor, mert minden esetben garis volt még.
Gerisz! Mivel ez még SATA-I-es vezérlővel készült, sokszor nem kezeli rendesen a SATA-II-es winyókat. AsRock-ban volt ilyen lapom és nem Boot-olt sokszor, csak ha lehúztam a kábeleket a winyóról és visszadugtam rá. A melegedésre nincs ötletem, lehet hogy szar a lap.
-
plaschil
aktív tag
Hali!
Képzeljétek ha a dvd íróban lemez van, nem tud felállni a rendszer
mitől lehet ez? olyan mintha halkan valami kattanna egyet (vagy hozzáér valami valamihez - nem venti a vezetékhez), és leterheli a HDD-t... ha resetelek és ha ki tudom venni a lemezt (mert nem mindig működik a tálca ilyenkor) akkor már elindul a gép, de nagyon sokáig tölti az xp-t. Ha sikerül betöltenie előfordul az is, hogy akadozik az egér és a hang. Még egy hiba (hátha összefügg a kettő): ha lemezt írok, a bekezdés írásakor mindig megfagy a gép egy pillanatra (pl. winamp elhallgat) nagyon sokszor a lemezt is elrontja a lezáráskor. Mi a szentszar lehet ez?
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Van itt egy MSI 865PE NEO3-V lappal szerelt gép, amivel nem hajlandó működni a sata winyó.
állítólag eddig ment, mondjuk tele is van adattal. Az én gépemben megy a winyó. Ide-vel elindul, azzal frissítettem is Bios-t, de nincs változás.
Valami ötlet?Jah és 85 fokot mér a procira a lap.(Bios-ban) és ezért lekapcsolja, de a borda hideg. Gyári hűtő van a proccon, hideg kézfogásra, kapott új pasztát, de változatlan.
Celeron D 347 a procc -
Advent
tag
válasz
syab19 #23028 üzenetére
Az időzítések automatikusra vannak állítva 5-5-5-15ön megy . a lapnak tudni kell a feszt mert valami 3.5v-ig lehet neki adagolni ha jól emlékszem Az elemet próbáltam cserélni sajna nem segített. Egyszer csinált olyat is h 1 rammal sem akart indulni akkor kapott egy bios resetet. utána sem volt hajlandó indulni aztán variáltam az elemmel is kivettem , visszaraktam semmi. Aztán raktam bele egy másik elemet na azzal el indult be is állítottam a bios minden oké. este kikapcsoltam ma reggel meg már nyetu. :
Lehet kompatibilitási probléma áll fenn de eddig hogy működött???
majd kipróbálom másik alaplapban is a ramokat hátha ott nem ilyen nyűgös a dolog.
A másik amire gondolok az a bios lesz. Lehet vissza kéne rakni az egyel régebbit hátha.
Egyáltalán a régebbi bios-t hogy lehet rárakni??? Ami most van rajta azt az Msi Live update tette fel. Manuálisan hogy lehetne rátenni régebbi bios-t? -
válasz
syab19 #23028 üzenetére
A táp biztos elbírja, korábban egy 300as noname-el ment több mint 3 évet, most raktam bele neki 350 FSP-t ami mégis csak minőségibb. A kiegészítő kábel is elvileg rendben van. Gondolod áramingadozás? Az ellen semmit nem lehet tenni? Vegyen valami speckó elosztót vagy mit? Ehhez nem értek
Ezen kívül bárkinek más ötlete? syab19 neked köszönöm, hogy segíteni próbálsz -
syab19
tag
válasz
Blaze71 #23020 üzenetére
Köszönöm a segítséget Blaze71 !
Megnyugodtam.De, hogy ne off legyen a hozzászólás.
Advent, elképzelhető, hogy semmilyen beállítást nem tart meg a biosod?
Az időzítéseket automatikusan be kéne állítani a rendszernek azonosra tudomásom szerint.
Elképzelhető, hogy a lap nem bírja a 2.3Vos feszt, vagy van benne valami ami lekorlátozza, vagy lenullázza azt, minden egyes újraindításkor?
Még az alaplapi elem lehet lemerülve. Akkor van az, hogy nem tart meg semmilyen beállítást. Bár ez kiesik a lehetőségek közül, ha nem kapcsolod le a tápod. (alaplap visszajelző fénye világít.)Dave93: Előfordulhat, hogy a tép kevés a gépnek? Vagy a vga kieg. tápkábele vhol meg van törve? Amire tudok még gondolni, az az, hogy a gép tulajának házában áramingadozás van (fesz. ingadozás) és emiatt a táp nem bírja.
-
Hi all!
Adott egy gép mely tulaja szerint néha fura dolgokat művel. Ha a gép normálisan beindul akkor bekapcsolás után sípol egyet, ez normális dolog, sok gép csinálja ezt. Na most ha nem indul normálisan akkor a ventik pörögnek, áramot kap a gép de nincsen kép. Jobb esetben bebootol, de pár perc alatt kifagy.
Áthozták a gépet ide hozzám, ram problémára tippeltem. Amikor itt először bekapcsoltam teljesen jól felállt az xp, semmi gond nem volt. Megnéztem a vinyót, 100%os, bad sector mentes HD Sentinel szerint, futtattam egy rövid öntesztet is, a vinyó elvileg kifogástalan. Ezek után futtattam egy Memtestet, eléggé meglepődtem, a gép 5 pass és 0 error mellett nem talál hibát 1,5 óra alatt. Következő bekapcsolásnál ismét teljesen jól betölt prime95-öt nyomtam neki, 2 óra alatt semmi gond. Most egy 3DMark futott le minden gond nélkül. Hőmérsékletek rendben.
Mi lehet akkor a probléma? Esetleg néha az alaplap rosszalkodik?
A táp nem rég lett cserélve, egy 350 FSP van most benne. A többi pedig:
Asus P5LD2
Intel Pentium D 3,2ghz gyári hűtővel
1Gb 800Mhz Kingmax
Samsung SATA 250Gb
Ati radeon x1800 512Mb GDDR3
Köszi -
zamek
csendes tag
válasz
moha21 #23021 üzenetére
Igen, az alaplapon 4 tű, a mini speaker 2 tű (alaplapi 2 szélső pin-re rakva pittyen is bekapcsoláskor, szal' működik). Az op rendszer betöltésekor a hangkártyából viszont csak a külső aktív hangszóróból vagy fülsesen van hang. Akkor ez így teljesen rendben, muszály ráraknom egy külső speakert, ha hangot szeretnék.
Köszi -
Blaze71
őstag
Elvileg minden laphoz jár egy hátlapi lemez. A mostanit kiveszed a ház hátuljából, beletesze azt, amit kaptál a laphoz és kész. Ha úgy néz ki, hogy az, ami most van a házad hátulján, a házhoz tartozik, akkor a ponthegesztésnél törd ki. Ha nem kaptál az új laphoz ilyen lemezt, akkor végső esetben berakhatod nélküle is, csak hülyén néz ki. Viszont reklamálj az eladónál, akár használt cucc, akár új.
Syab! Ha XP, akkor azonos Chip esetén nem kell újrarakni az OS-t. De elég, ha Intelről-Intelre váltasz. Nem kell, hogy mindegyik pl P31 legyen, jó P31-ről P43-ra is. Ha Vista, akkor meg nem számít, csak első bekapcsoláskor molyol úgy 5 percet. Nekem volt egy winyóm, ami kb 6-8 gépben volt úgy, hogy nem lett újrahúzva a Vista. Pedig vegyes volt, mert Inteles és AMD gépekben is járt.
Advent! A másik modul milyen? Mert lehet, hogy nem stimmelnek az időzítések.
-
futyy
csendes tag
Vettem egy alaplapot aminek ilyen a hátulja:[link] de a számítógépháznak a hátulja nem ilyen hogy tudnám belerakni?
-
zamek
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis support és bocs a láma kérdésért (jó régen raktam össze gépet...)
Vásároltam egy gépet (ASUS P5KPL-AM alaplap, stb), a pc házban (codegen 6210) nincs hagszóró, viszont az alaplaphoz jár egy mini speaker. Jól gondolom, hogy ezzel a belső hangszóróval pusztán a BIOS post hangját hallhatom, de az op rendszer és az integrált hangkari hangját kizárólag külső hangszór vagy fülesen fogom hallani?
Köszi. -
Advent
tag
válasz
adam320 #22050 üzenetére
Sziasztok!
Van egy problémám egy MSI P35 Neo3mas lappal, már az egész netet át túrtam de nem találtam ehhez hasonló problémát az angolt meg nem nagyon vágom szóval hozzátok fordulnék segítségül.
Probléma : Este mikor kikapcsolom a gépet minden műxik normálisas viszont másnap mikor kapcsolnám be már nem indul el, bele kell nyúlni a gépbe és kivenni az egyik ramot (adata vitesta ee 1066+) és csak így indul el a gép. Indításkor hiba üzenet fogad hogy overclocking failed. Ja azt tudni kell hogy csak akkor megy egyszerre a 2 ram ha a feszültésgüket 2.3voltra emelem. szóval úgy hogy az egyik rammal beindítom a gépet felemelem a feszkót elmentem a beállításokat , gép kikapcs aztán bele a másik ram és csak úgy műxik. Megy is rendesen de ha kikapcsolom a gépet hosszab időre mondjuk egy éjszakára másnap már nem indul és kezdődhet előlről újra minden.A ram mióta megvan kb 1 hónapja ezt a műveletet csak egyszer kellett eljátszani amikor beüzemelésre kerültek azóta ment minden pöpecül de a napokban elkezdett így szórakozni.
A legfrisseb bios van a gépen de az még az Adata ramok megvétele elött frissítésre került.
A proci egy Core 2 E6300.Próbáltam elemet is cserélni mert arra gondoltam először hogy elfelejti a beállításokat de nem segített.
Ha van valakinek ötlete a témával kapcsolatban azt nagyon szivesen várom.
Elöre is Köszönom. -
T-unit
őstag
Van egy asus A7V600-X lap itt amin 2db sata1 csatlakozó van,rácsatlakoztatom a sata2-es samsung 1TB-os vinyót és nem ismeri fel biosba.Mellette van egy IDE-s maxtor ami primery masterre van jumperelve, a másik IDE-s dvd író meg secondary master.Sata2-es vinyó helyére dugva a power kábellel együtt,mit kéne megnéznem h végre lássa gép?
-
syab19
tag
Üdv. mindenkinek!
Azonnali kérdésem kettő is lenne, remélem tudtok rá vmi okosságot.
Az egyik, hogy van egy asus p4p800SE alaplap ami egyszercsak lefagyott rendszer után hiába kapcsolom be a gépet nem ad képet. Vidkari, proci és mem tesztelve másik alappal.
Égésnyom, sérülés nincs a lapon.
Szerintetek AGP foglalat vagy chipset vez. szállhatott el?
Esetleg ki lehet deríteni?Másik kérdésem, ha veszek egy azonos chipsetű és közel azonos típusú alaplapot akkor elég a windows os-re egy javítást nyomni vagy mindenképp újra kell tennem az OS-t?
És még egy hasonló: OS telepítéskor újraindul a gép és nem halad tovább a telepítés. Le is fagy. Szintén csak az alaplappal lehet valami, de foggalmam sincs, hogy mi.
Ötlet ha van esetleg, azt előre is köszönöm!Előre is köszönöm segítségetek!!
Tisztelettel: Szabi -
Blaze71
őstag
A kompatibilitási listában csak azok vannak benne, amiket a gyártó próbált és tesztelt. Elvileg nem indokolja semmi, hogy ne legyen jó bele. Ha van rá mód, nem netről rendeled, akkor vidd be a gépet az üzletbe és próbáld ki. Csak szólj előre, mert lehet, hogy nem nézik jó szemmel.
Bár, ha szólsz, akkor meg azt mondják majd, hogy nem kaptak.
-
Pecc
őstag
Hali.
Egy Asus M3A alaplapba egy 2x2-es crucial Ballistix 800 cl4 kit lenne rendelve.
Kérdés: Inkompatibilitási problémák felmerülhetnek?Olvastam a kompatibilitási listát, de abban nem ír a 2GB-os modulokról.
Köszi
-
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
A mostani lapommal (Giga P43 DS3L) kapcsolatban vannak eddig nem ismert beállítási lehetőségek a ram tuningnál (értsd: P31-nél nem voltak ilyenek). Az osztók mellett négyféle betű is van: A, B, C, D. Ezek mit takarnak? Én azt vettem ki, hogy különböző fsb-k vannak így jelölve. Pl.: van olyan beállítás, hogy 2,00A, de olyan is, hogy 2,00C. Mindegyik osztóhoz tartoik egy betű.
Szerintetek mire kéne állítanom, hogy az optimális fsb-t kapjam?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Blaze71
őstag
Ez többnyire olyankor fordul elő, ha az előlapi USB csatlakozó a gyenge minőség miatt nem érintkezik megfelelően, vagy a kábel sérült, szakadt. A másik lehetőség, hogy a házad régi és csak USB 1.0 az előlapi aljzatod. Bár én is találkoztam ilyennel, de el nem tudom képzelni, hogy egy csatlakozó mitől lesz USB 1.0, vagy 2.0....
-
Ipk18
csendes tag
Sziasztok! Több gépen megfigyeltem (Asrock AliveNF6G-GLAN, 770 DE+, ill. Abit IS7), hogy az előlapra kivezetett USB aljzatok sokkal kevésbé érzékenyek, mint a hátlapon lévők. Van olyan pendrive, vagy külső vinyó, amit az elsőről fel sem ismer a gép, vagy felismeri, de írni nem tud rá, hátulról pedig minden tökéletes. Lehet-e valamit csinálni, hogy az elsők is ugyanúgy működjenek, mint a hátsók? (nincs kedvem minden alkalommal négykézláb az asztal alá mászni)
-
ko9
addikt
Sziasztok!
1 tuningkérdés: ASRock AM2NF6G-VSTA alaplapon hol lehet emelni a CPUnak adott feszt? Ja, és Windows alól lehet állítani az FSB-t? Mert a SetFSB nem támogatja, és BIOSban de találtam CPU Voltage beállítást... Egy Sempron 3000+ Manila dübörög benne
Köszi: Ex -
Vladislav
tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de kellene egy kis segítség...
A Gigabyte GA-M57SLI-S4 típusú alaplapom elviszi a geil pc2-8500 típusú memóriát???
Köszi!Köszi!
Vlad
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Akciókamerák
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Ford topik
- Elden Ring
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Politika
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest