Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calibra72
aktív tag
válasz Hauptmann #23019 üzenetére
Hát igen, a sub-ot nem bírja Egyébként pont ez lehet a probléma, mármint a mély hangokra kezd el torzítani a hang. Persze ezt szoftveresen lehetne javítani, szűrni az alacsony frekvenciákat, de nagyon úgy tűnik, hogy a kamera készítői szoftveres téren eléggé gyengék. Amúgy maga a kamera nem lenne rossz, mondjuk abban biztos vagyok, hogy a felvétel nem igazi 4K. Érdekes hogy a minőség köszönőviszonyban sincs ahhoz képest, amiket a Youtube-on lehet látni.
-
Calibra72
aktív tag
válasz Ciccuka #23017 üzenetére
Egy régebbi változat. A hang javult valamit, de azért jónak nem mondanám. Illetve ezzel a 0.4.9-es verzióval egy idő után elkezdett loop-ban működni. Felvesz 7 másodpercet, utána újraindul..........
Megpróbálom majd letölteni az 1.0.3-at. Neked milyen tapasztalataid vannak arról a verzióról? -
Calibra72
aktív tag
válasz Hauptmann #23006 üzenetére
Köszi, közben a Youtube-on találtam egy videót ami ezt a problémát tárgyalja, de azt írják, a frissítés sem oldja meg teljesen a problémát. Bár látom, azóta már kijött az 1.0.3ww verzió is. Ha jól emlékszem Neked is ilyen kamerád van. Volt vele hang problémád?
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
Üdv!
70 Mai A800S kameránál találkozott már valaki olyannal hogy a hangfelvételt túlvezérli, vagyis igencsak torz lesz a felvétel hangja?[ Szerkesztve ]
-
-
Calibra72
aktív tag
Esetleg ha valaki rendelt pluszban A800s-hez polár filtert, megvenném tőle.
-
Calibra72
aktív tag
válasz sambenez #22264 üzenetére
Például ez itt. Illetve nem jól fogalmaztam. Nem a szabad helyet, hanem azt jelezte még mennyi ideig tudok felvenni az adott kártyára. Mivel ez CBR-el dolgozik ezt meg tudta tenni. Az A800S VBR-t használ, ezért kellene inkább a tárhelyet kijeleznie.
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz sambenez #22252 üzenetére
Abból hiányzik az automata ki és bekapcsolás, nincs GPS, illetve 100 megabites bitrátával zabálná a kártyákat. Leginkább nyáron "dolgozok" vele, és az autó hőjét nem szereti a lithium akku. Az is kérdéses, hogy mit szólna mondjuk 20 óra szinte folyamatos üzemhez a meleg autóban.
-
Calibra72
aktív tag
A szabad terület azért fontos, mert nem mindenki akarja felülíratni a régi fájlokat. Ezért kellene tudni, hogy mikor kell cserélni a kártyát. Például nyáron autóval akarok menni Krétára. Pireas kikötőjéig néhányszor cserélnem kell majd a kártyát, de nem tudom mikor telik meg, mert nem jelzi épp mennyi a hátralévő szabad hely. Így csak saccolni tudok majd a VBR miatt, nehogy felülírja a kamera az út elején felvett fájlokat. A felvételeket összefűzve A-tól B-ig videók készülnek majd a Youtube-ra. Ilyesmire gondolj: https://youtu.be/s-MsRamIm1Y
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz sambenez #22249 üzenetére
Van DJI Osmo Action, Osmo Pocket stb. kamerám is, abban viszont nincs GPS, és még 1-2 dolog. Amit előző kommentemben hiányolok az A800S-ből, azok a funkciók benne vannak az előző kameráimban. 2013 óta használok Dashcam-et, igaz nem kifejezetten biztonsági okokból, hanem a Youtube-ra készítek úgymond A-tól B-ig felvételeket, leginkább külföldön. Például ezt: https://youtu.be/s-MsRamIm1Y
-
Calibra72
aktív tag
válasz Calibra72 #22246 üzenetére
Némi kritika a héten vásárolt A800S kameráról:
Az A800 és A800S kamerák nagy hiányossága hogy nem jelzi az épp használt kártyán a szabad tárterületet, illetve hogy a felvételt nem lehet megállítani. Sajnos lehetetlen kikapcsolni azt is, hogy a régi fájlokat felülírja. A menüben a blokkok lehetnek 1-2 vagy három percesek, jó lenne ha a szoftver tudna minimum 5 percet, illetve az sem lenne hátrány, ha ki lehetne kapcsolni ezt a funkciót, és ilyenkor a fájlrendszer engedte kb. 4 gigás fájlokat hozna létre.
Szóval egész jó ez a kamera, de közel nem tökéletes, a Xiaomi szoftver részlege nem tűnik túl kreatívnak...........[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
Ez engem is érdekel, ha minden igaz holnap jön meg az A800S kamerám. Nézegettem az AliExpress oldalán a CPL szűrőket, de nem tudom hogy valóban forgatható-e, mert ha nem az, akkor nem sokat ér. Mindenképp kell a polár filter, ha nem lesz gyári, akkor ráműtök egy itthon kaphatót, úgy ahogy az előző kamerámra is: https://youtu.be/zbM9uMiLB0I
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz yodamester10 #7652 üzenetére
40 percig úgysem bírja a beépített akku..... Be kell húznod egy kábelt......
-
Calibra72
aktív tag
válasz alexw801 #7590 üzenetére
Szia!
Itt egy videó arról, hogy én hogyan oldottam meg. Bár nem YI, de az mindegy is: https://www.youtube.com/watch?v=zbM9uMiLB0I
Azóta annyi változtatás történt, hogy oldalról megfúrtam, és egy M4-es menetet fúrtam bele. Anóbba egy M4-es műanyag csavart tekertem, amivel rögzítettem fikszen a szűrőt tartó karimát az optikához.Alapból 5 századdal lett nagyobbra esztergálva a karima a lencse burkolatától. alapból szorult is a karima, de ha megsütötte a nap, a danamid kitágult. és leesett a lencsetartóról.[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
Üdv!
Leteszteltem rendesen a Concorde Roadcam HD50 kamerát. Egy hete jöttem haza Görögből, 3200 kilométeren keresztül rögzített. A baj csak az volt, hogy elfelejtettem letesztelni, hogy vesz-e fel folyamatosan. Így aztán szomorúan tapasztaltam, hogy a 4 gigás fájl elkészülte után leállította a felvételt. Ezért aztán 42-43 percenként leállítottam menet közben a felvételt, majd újra indítottam a felvételt.
A meleget jól bírta, 42!!!! fokban is tette a dolgát rendesen!
A rászerelt polárszűrő is jól működött. Viszont rá kellett jönnöm,hogy sajnos ezt folyamatosan állítgatni kell, a nap állásától, és a haladási iránytól függően!!! Sajnos az én járgányom szélvédőjének az emelkedése nagyon meredek, ezért bármit teszek, akkor is van némi visszatükröződés.
Egy bemutató itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=X0NBQqqQUN0[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
A Fotoplustól rendeltem a szűrőt, az illesztő karima pedig Dolomitból /müanyag/ lett esztergálva . Egy kicsit durvára sikerült, még lehetett volna vízcsiszolóval símogatni A filter tulajdonképpen két részből áll, a menetes részhez képest lehet forgatni magát a szűrőlencsét.
-
Calibra72
aktív tag
Megjött a polárszűrőm, fel is applikáltam a kamerára. Eléggé sokat javít a helyzeten,mármint a műszerfal visszatükrözéseit olyan 80-90 százalékban eltávolítja. Viszont a lencsét körülvevő metál festésű ház mintha kicsit visszatükröződne a polárszűrőn, a bal alsó sarokban látszik néha egy karima. Ez majd kap egy matt fekete festést. Tettem fel a Youtube-ra egy tesztet is:Itt megtekinthető
-
Calibra72
aktív tag
Miért? ez olyan rossz lenne? Persze az eredeti nem ilyen blokkos mint a Youtube-on......
-
Calibra72
aktív tag
válasz anonymus89 #7392 üzenetére
Overmax hardvere = G1W,SJ4000 persze kisebb változtatásokkal.
-
Calibra72
aktív tag
válasz anonymus89 #7387 üzenetére
Vagy a Concorde Roadcam HD50, a két kamera pontosan ugyanaz kívül, belül
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
-
Calibra72
aktív tag
Tettem fel a Youtube-ra egy felvételt, melyet a Concorde Roadcam HD50-el csináltam. Még a városi részek elmennek,de a végén az erdős rész szinte nézhetetlen Pedig szerkesztés után 26 megabites bitrátával rendereltem, a lehető legjobb minőségben,a Youtube mégis katasztrófális minőségben renderelte újra....
Az eredeti fájl természetesen nem ilyen.... Itt a videó -
Calibra72
aktív tag
válasz parandroid #7295 üzenetére
Persze vehetsz Garmint, vagy mondjuk Blaupunkt-ot, de a bele nagy eséllyel akkor is kínai
Legtöbb kamerába tesznek egy NTK96650 csipet, kombinálva Aptina AR0330 szenzorral.
Legfeljebb minimálisan változtatnak a szoftveren, de lényegét tekintve ugyan az.
Mindegy hogy G1W SJ4000 Concorde vagy Overmax stb.
Persze van néhány gyártó, aki pl.az Ambrella csipszetet használja........... -
Calibra72
aktív tag
Igen, "kupak" de tekergetni kell a megfelelő beállításhoz, mint ezen a videón.
-
Calibra72
aktív tag
Esetleg megpróbálhatnád másik táppal.
Lehet hogy én is kicserélem a gyári tápot, mert egy hülye zajt visz másodpercenként a felvétel hangjába.Rendeltem egy fotós oldalról egy polár szűrőt az optikára, remélem ezzel majd tudom csökkenteni a szélvédő visszatükröződéseit.Ha igen, biztosan jobb minőségűek lesznek a felvételek, mert egy csomó mozgó villogó objektumot nem kell majd rögzítenie, amúgy is eléggé alacsony bitrátával dolgoznak ezek a kamerák....
-
Calibra72
aktív tag
válasz otamendi #7245 üzenetére
Vettem én is egy Concorde HD50-et, pár percig bírja csak az akku.Ha off-ra állítod a késleltetett kikapcsolást, akkor elmenti a fájlt, nem fog elveszni semmi. Amúgy nem értem miért nincs mondjuk egy 10 másodperces opció mint sok más kamerán.
Úgy gondolom, hogy ez a kamera egy G1W új köntösben, kiegészítve GPS-el. Tulajdonképpen az Overmax Camroad 6.1 kamerája teljesen ugyan ez.És az SJ4000 is.A lelke is mindnek ugyan az, NTK96650, Aptina AR0330-as érzékelővel kiegészítve.
Amúgy nem rossz kamera, de viszont ha egy sűrű erdőbe érek, sokszor blokkosodnak a sötétebb részek.
Ezt kevésbé vettem észre az SJ4000-nél, mert az nagyobb bitrátával dolgozik mint a kifejezetten autós kamerák.
Kíváncsi lennék hogy a Concorde Roadcam HD50 tudja-e kezelni a 64 gigás kártyákat. Papíron nem, de ha abból indulok ki, hogy papíron a G1W sem tudja, de EXFAT-ban mégis, akkor lehet hogy az enyém is boldogulna a 64 gigás kártyával...Esetleg akku helyett meg lehetne próbálkozni szuperkondenzátorokkal, néhány farád elég lenne szerintem......
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz otamendi #7125 üzenetére
Ez még annyit sem tud.Teszt céljából 2 órát vettem fel vele persze töltéssel, utána kivittem, és 40 másodperc múlva már villogott hogy no power, és ki is kapcsolt.
Lehet próbálkozni másik akkuval, de akkor ugrott a garancia. Én is töröm a fejem hogy mit csináljak, vegyek egy olyat mint a tiéd, vagy szedjem szét az én új kamerámat, és az ocsmány minőségű mikrofon helyett építsek-e be egy értelmes példányt. Nekem ez a legnagyobb bajom a kamerával, mármint hogy szinte csak dudogást lehet hallani a felvételen. Az én beszédem abszolút nem lehet érteni, az asszonyét pedig néha, mivel neki vékonyabb a hangja..........
A te kameráddal vettél már fel hosszabb utat? Ha igen mekkora fájlokra szabdalja a felvételt? És mennyi időt tudsz felvenni egy 32 gigás kártyára 1080p30-ban? -
Calibra72
aktív tag
válasz zoli.69 #7086 üzenetére
2-2.5 óra? Biztos? Az nagyon kevés. 1080p-ben tudtommal csak 30fps van. Ha van a gépeden egy kameráról származó videó, akkor meg lehet tudni a film hosszából, és a fájl méretéből. Egyébként tud folyamatosan felvenni? Mármint hogy az első 4 gigás fájl után nem áll le a felvétel? Mert sok kameránál megáll 4 giga után.
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
Lehet hogy ezt választom, Esetleg van ilyen kamerája valakinek?
Youtube nappal
Youtube éjszaka
Ez is kezeli a 64 gigás kártyákat. -
Calibra72
aktív tag
11óra? Az nem is lenne rossz, akkor 4 db 64 gigással meg tudnám oldani az oda és vissza utat is. Nem tudom mekkora lehet exfat-ban a maximális fájlméret, mert ugye fat32-ben 4 giga. Néztem itt egy G1W kamerát, szerinted ez is tudhatja a 64 gigás SDXC kártyát?
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
Köszi!
Az a 10óra 720p-ben nem is lenne rossz. Az én Road Runner 500-as kamerám ilyen minőséget tud 720p-ben jó fényviszonyok mellett, de sötétben teljesen nulla. 1080p-ben sokkal szebb felvételt kreál, de ahogy átváltok 1080-ba,mintha nyomnék egy zoom-ot, és így már ugrott a nagy látószög......
Persze az eredeti fájl azért valamivel jobb minőségű.
Egyébként a G1W hangja elfogadható? -
Calibra72
aktív tag
De bizony tudja az SJ4000, Car Mode néven van a menüben . Lehet hogy a régi gyári biossal nem tudja, az enyémen a legutolsó van. És indul feszültségre a kamera, gyujtás elvételekor pedig 10 másodperc múlva kikapcsol.
Más. Én az autóban egy Prestigio Roadrunner 500-at használok, most keresek helyette egy jobb minőségűt. Nézegettem a G1W-t, de a Prestigionál is a Road Runner 560-as kamerát és a Lark Freecam 4.0 és 5.0 verzióját.
Sajna az enyém szürkület után már alig vesz fel valamit.Világosban nem rossz a képe, fő előnye hogy 720p-ben 13,5 órát tudok vele felvenni folyamatosan, hosszabb úton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest