-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Arti1
aktív tag
Ezeknek a kameráknak az elején a led csak infra led, ugye? Nem világít pirosan, mint a felvétel jelző led? Mikor rátaláltam a fórumra, előtte egy sedan-ban hátul a kalaptartón figyelt engem egy kamera, de rendes kézi kamerának tűnt, világító piros leddel. Vagy lehet, hogy csak egy kamu kamera volt elrettentésnek?
Ebay-en car camera-ra rákeresve kidob egy csomó "kamera az autóban" matricát. Itthon nem kell jelezni, hogy felveszek? Bár amekkorák azok a matricák, másik autóból nehéz lenne észrevenni, gyalogost meg úgysem érdekli...http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Laca1212
őstag
Ki hogy használja a kamerát, hogy érdemes? Mozgásérzékelés vagy állandó felvétel?
Ugye ha nincs táp, azaz áll a kocsi parkolóban, akkor a mozgásérzékelés nem sokat ér... Ha meg van táp, autó gurul, akkor van értelme a mozgásérzékelésnek? Ugyan az mintha állandó felvétellel menne, hisz mindig mozog az autó. Nem? -
-
Gépötty
senior tag
válasz Laca1212 #5056 üzenetére
A mozgásérzékelés arra lenne jó, ha álló helyzetben hagyod bekapcsolva a kamerát (feltételezi, hogy van olyan áramforrás, ami táplálja közben, pl. szivargyújtó aljzat, ami gyújtás nélkül is működik). Mondjuk éjszakára, vagy egy üzletbe beszaladva bekapcsolva hagyod aktív mozgásérzékelővel, ő pedig csak akkor rögzít, ha változást érzékel a képen. Figyelem! Áramot mindenképp vesz fel, csak nem ír fölöslegesen a kártyára.
Egyszer eszembe jut, ki is próbálom.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Arti1
aktív tag
Na, eldőlt, megtörtént. G1W-CB, Gearbest [link]
Kuponnal 43,99 USD, (kupon nélkül 44,99 ) Kupon kód: G1WCB, nagyon ötletesen
Kíváncsi vagyok, mire ér majd ide... szerencsére a piros-fekete memóriakártyát bele már előre megrendeltem
Szerk: Ja igen, Netherland post +0,15$, így 44,14 lett végül[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
JJ hunter
aktív tag
válasz Laca1212 #5056 üzenetére
Szia,
én kivettem a mozgásérzékelést. Csak bezavart. Szétbombázta apró pár mp-es file-okra az utamat, ezt írtam is ide.
Erre a hibára és válaszra megvan a megoldás
Rosszul emlékeztem, és be volt kapcsolva a motion detection. Menet közben ugye több kisebb szeletet hagyott felvétel gyanánt, és időben is voltak kimaradások. Be volt kapcsolva a motion detection...ez volt a hiba, bár nem teljesen értem. Menet közben valamiért úgy érzékelte, hogy nincs mozgás Tehát kikapcsoltam a mozgásérzékelést, és minden tökéletes Kártyát se kellett cserélnem. Az 5 perces szeletek 4-500 mega között mozognak standard. Az egyiknek vége, akkor a következő az előző vége előtti 2-3 mp-től kedzi az új szeletet, nincs hiányzó idő...öröm és bódottá vanSamu GalaxyS » S3 Neo » Mi A1 >> Mi 10T 5G
-
Gépötty
senior tag
válasz JJ hunter #5071 üzenetére
Ez is teljesen érthető és megmagyarázható a technológiával:
A képérzékelő képpontjairól levett jel szintje sosem állandó. A környezeti világítás változásai (ezek lehetnek felhők, vagy egy közeli fa még akkor is, ha nem is látszik a képen, de a nagy felülete miatt az utca megvilágításába a róla visszaverődő fény miatt jelentősen beleszól), na és az erősítésből adódó zaj (ami ezeknél az olcsó alkatrészekből építkező rendszereknél igen jelentős), együtt folyamatosan változó tartalmú képet hoznak létre. Ez azt jelenti, hogy sosem állna le a felvétel magától ha abszolút nyugalmi állapotra várnánk. Mivel nem akarjuk az elvonuló felhőket, távolban guruló autókat nézegetni, és a szomszéd macskájára sem feltétlen vagyunk kíváncsiak amikor három házzal előttünk átballag az úton, erre fölösleges indítani. Kell tehát egy küszöbérték, amire azt mondjuk, ennyi mozgást még engedünk, de ezt átlépve viszont rögzíteni kezd a kamera. Mivel képpontokon keresztül tudjuk a változásokat érzékelni, különböző szempontokat kell figyelembe venni, mit tekinthetünk később rögzítésre érdemesnek. Ha van mondjuk ezer, az előző kiolvasáshoz képest megváltozott tartalmú képpontunk egyenletesen elterítve a képérzékelő teljes felületén, az lehet felhő, vagy egyszerű zaj. Ha ugyanennyi képpont egy csoportban változik meg, ott valami mozog. Ezt kellene valahogy belőni, figyelve csoportot, mennyiséget, mindezt körülbelül ötmillió képpont tartalmát egyszerre figyelve, ami már hardveresen sem könnyű. Ugye, hogy nem is olyan egyszerű leprogramozni, mit tekintsen felvételre alkalmasnak a kamera?
Nem is sikerült tökéletesen megugrani a feladatot a tervezőknek, de szerintem abba az összegbe, amit a kameráért kérnek, nem is fér bele ennél nagyobb igyekezet.
Amúgy a fixen telepített biztonsági megfigyelő rendszerekben pont ilyen szoftveralapú mozgásérzékelő algoritmusokat használnak, csak feltehetőleg azok bonyolultabbak, és jobban működnek.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Laca1212
őstag
Rögzítési intervallumnál hány percesre érdemes állítani? Mi van akkor ha a "ki" opció van kiválasztva? Akkor veszi folyamatosan korlátlanul?
-
JJ hunter
aktív tag
válasz Gépötty #5074 üzenetére
A lényegét értem Végülis igaz, csak fura, hogy ha előzök, meg hagyom le a kocsikat, akkor azért az elég sok képpontot elhasznál (szerintem), tehát be kéne indulnia a felvételnek.
De szerencsére van rá megoldás, és így egyáltalán semmi gond ezzelSamu GalaxyS » S3 Neo » Mi A1 >> Mi 10T 5G
-
Arti1
aktív tag
válasz Gépötty #5079 üzenetére
Ezt meg lehet csinálni úgy is, hogy lengő USB aljzat lógjon ki? (Gondolom, igen, csak mennyiből jöhet ki, gondolom kell hozzá egy USB kábel, amit félbevágok, meg valami áramátalakító) Ha ott találok olyan vezetéket, amin gyújtásfüggő az áram, akkor az elég a kamerának? Nem kell olyan kábel, amin mindig van áram? Nem akarok kockáztatni, hogy elfelejtem és lemerítse az akksimat.
-
Moleman
addikt
A szokásos megoldást ajánlom.
-
Arti1
aktív tag
válasz Moleman #5085 üzenetére
Köszönöm felét érteném, már elégedett lennék magammal
Ez most az a helyzet, hogy: kérdezze meg villanyosát vagy műszerészét
Holnap fel is hívom szegény embert, örülni fog nekem talán mire megjön a cucc, készen lesz...[ Szerkesztve ]
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok. A WDR-t ki vagy be érdemes kapcsolni?
-
Borisz76
veterán
Wikipédia :
A FAT32 hátrányai :
Alapértelmezés szerint csak maximum 32 GB-os lemezeket formázhatunk FAT32-re. Külső szoftverek ezt áthidalhatják, ám nem ajánlott.
A maximális fájlméret 4GB.
A töredezettség-mentesítés és szabad terület kalkulációk nagyon erőforrásigényesek lehetnek a méretesebb lemezeken.
Egy FAT32 mappa csak bizonyos számú almappát és fájlt tartalmazhat (összesen 65536 bejegyzést). Egy-egy almappa vagy fájl több bejegyzést is lefoglalhat magának (függ a fájlnevének hosszától).
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Arti1
aktív tag
Hátra mondjuk egy ilyen? [link]
160 fokos, 1080p, de mi akar lenni a jpeg format? Az lenne az átverés benn?
A leírásában a vége felé a legjobb a 4-es kép a beszerelésről, azt elfelejtették leírni, hogy a szivargyújtó csatlakoztatásához a jobb egy lábterében mindig legyen egy gumikalapácsSzerk: na ezt is benéztem, az eladó 116 értékelésen van túl, tőle száraz kenyeret se
[ Szerkesztve ]
-
-
Arti1
aktív tag
Volt valakinek olyan, hogy nem állandó, hanem gyújtásfüggő áramra kötötte a kamerát, de az olyan volt amit indítózás idejére megszakít a kocsi? Lehet ettől baja a kamerának, hogy indításkor amíg fordítom a kulcsot, kap áramot egy pillanatra, amíg indítózok, elmegy az árama és újra csak akkor kap, ha már beindult a kocsi?
Szerk: nem akkus, kondis, az nem tudom, mennyi idő alatt tölt fel[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest