Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Ez az utángyártott vízszűrő jó nekem a philips 5000 géphez? [link] -
kosmoo81
tag
Hátha valakit érdekel:
[link]elvileg lejön még belőle 20 százalék.
-
Gaben92
őstag
Nincs ebben semmi fura, ugyanúgy kell(ene) takarítani azt is minden gépen. Sőt, nem hogy takarítani, némelyik gépen még cserélni is kell. Nekem a Jurában ilyen van, itt a gumi hegye nyílik szét mikor áramlik be a levegő és ha nem takarítja az ember akkor szimplán a páralecsapódás, stb. miatt össze tud ragadni. Még a mosási instrukciókban is benne van, hogy mosás után kicsit össze kell nyomni, hogy ne maradjon benne víz, stb. Lásd a videót. Pár havonta kell cserélni ahogy a tejcsövet is. Szettben lehet kapni (cső + csatlakozók + venting tip).
-
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: üzlethelyiségbe kellene egy kapszulás kv főző, hogy legyen a vendégeknek kávé. Azért kapszulás, hogy ne kelljen semmivel foglalkozni, csak gombnyomásra legyen kész, tehát abszolút az egyszerűség és a gyorsaság a szempont. Én egy gyors keresgélés és olvasgatás után a Nespresso gépek felé húzok - amik ha jól láttam Delonghi-k - de szívesen veszem az útbaigazítást. Ahogy láttam jó sok féle kapszulát "megeszik", Lidl is gyárt ezzel kompatibiliset, ami árban is elég baráti. Én otthon amúgy azt a karos Delonghi-t használom, ami a SPAR-os akcióban is fut, már két éve megvan, nagyon szeretem, nagyon helytakarékos és szépen ezüstösen csillog még mindig.Ja és finomat főz, nekem.
-
Beni2360
félisten
A Jacobs Krönung selection szemes kávérol kinek mi a velemenye?
-
Scale
őstag
válasz
blizzrd #6487 üzenetére
Ez gondolom a sparos gép ugyanúgy mint nekem, akkor viszont pár hetesnél nem lehet régebbi, enniy idő alatt szerintem nem kellene gondja legyen ezzel.
Amúgy erre referálva eddig aldis 2,8-as UHT tejet használtam (milfina talán?) és most sparban voltam vettem egy ESL 3,5-ös sparosat, ennél nem volt akkora a hab mint a 2,8-asnál viszont az a kicsit fura utóíz nincs ennél.
Szóval igen, nagyon sokat számít a tej, érdemes velük próbálkozni, én is ebben a szakaszban vagyok ugyanezzel a géppelén mondjuk pont nem bánom hogy nem annyira durván habos a tej.
-
blizzrd
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6488 üzenetére
Köszi, ezt meglesem. Ugyanez az alkatrész az enyémben is megvan.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
blizzrd #6487 üzenetére
Van egy légbeszívó rés, ami a Venturi-hatás elve alapján bekeveri a levegőt. Nem tudom most követni, hogy a tiéd melyik fajta, de csak egy példa:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_6240-6240.html
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Magnifica Evo 293. A megvásárlást követően nagyon finom lattet/capuccinot készitett, emlékeim szerint Riska 1.5-ös tejből. Jelenleg S-budget 2.8-as tej van itthon ezt gyakorlatilag nulla hab nélkül átereszti. Létezik, hogy ekkora különbség van a tejek között vsgy a tartállyal lehet gond? Minden használat utén elemeire lett bontva és kimosva. -
Gaben92
őstag
Teljesen. Ugyanígy csinálom én is de ettől még mire megtelik a zacctartó a tálca félig van vízzel. Bent is mosogat a gép általában, lehet látni is, merre folyik le a víz. Nálam például (Jura ENA 8 Touch) nincs levezető cső, hanem a zacctartó oldalában van kialakítva a víznek a csatorna.
-
Scale
őstag
Az mennyire normális hogy a vízgyűjtő tálcában akkor is kerül víz hogyha mindig az előtisztítást meg az utót is külön pohárba gyűjtöm? azaz sose folyhat oda se víz se semmi. Arra gondoltam, hogy lehet a pára, egyéb nedvességet odagyűjti be a gép?
-
bbsofficial
aktív tag
sziasztok!
Aldis Amaroy Grano di Caffé című kávé akciós lesz holnaptól az újranyitós Aldiban.
Megér 2400-at?
köszi!
-
kitka6
csendes tag
Sziasztok!
Keresztanyámnak vettünk egy 2200-es szériás lattegos philipset, aminek úgy néz ki így 2.5 év után meghalt a darálója
Hétvégén szétkaptuk, kitakarítottuk, átnéztük amennyire tudtuk, és mivel darált kávéból tudunk kávét főzni, csak a darálós résznél villog a 3 led, így erős a gyanúnk, hogy a darálója ment tönkre, aminek nos garancia híján olyan 50ezer körül mozog az ára, plusz szerviz díj és pk
Elgondolkodtunk, hogy lehet jobban megérné valami újabbra beruházni
Mi a véleményetek? Tudnátok esetleg valami megbízhatóbb gépet ajánlani? -
mpo
veterán
Következőnek a Segafredo Espresso Casa-t néztem ki, remélem nem írtok rosszat róla.
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Tulakdonosa lettem egy Delonghi Magnifica Ecam Evo 293 tipusú gépnek. Még csak ismerkedési fázisban vagyunk, sosem volt korábban darálós kávéfőzőm.
Ami kérdésként felmerült bennem, hogy az aroma intenzitás állítása tulakdonképpen milyen formában befolyásolja a kávét? Nagyobb mennyiséget darál le?
Mik az ajánlott beállitások? Milyen praktikák vannak a szájiznek megfelelö kávé elérésehez? -
itldj
aktív tag
válasz
carpediem007 #6471 üzenetére
Mi februárban vettünk GranAroma 6580/00 típust. Jó benne a többféle profil, ha pl.: nem egyforma erősen vagy hosszan szereti mindenki a családban a presszót, több tejjel a lattét, stb.
Még nem találtam meg hozzá a "tökéletes" presszónak való szemes kávét, de mivel 90%-ban kerül hozzá cukor / tej így annyira nem is vagyok motivált. Most Omnia Barista presso van benne, de eddig leginkább az Aldis Baritalia espresso crema (sárga csomagolású) meg talán ugyanez a neve csak nem crema (és fekete a csomagja) vált be.
Így utólag visszagondolva a kezdeti kipróbálunk mindent amit tud főzni fázis után az italok kb. felét nem használjuk rajta.
Nekünk (is) ez az első automatánk így sok összehasonlítási alapom nincs, de egész egyszerű a tisztítás, karbantartás. Most van benne a második Aquaclean szűrő, vízkő egyáltalán nincs, a tejes részét a gyors tisztítással minden tejes főzés után kigőzöljük, hetente kiszedem meg elmosogatom a műanyag "fejet".
Nem vagyok túl nagy guru, de ha van kérdésed igyekszem válaszolni. -
carpediem007
tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy valakinek van e Saeco GranAroma SM6582 / 30 gépe? Vagy véleménye? Még nem volt automata készülékem. Köszönöm
-
mpo
veterán
válasz
Dluinet #6461 üzenetére
Philips kézikönyvből:
Mi a teendő, ha félbe kellett szakítani a vízkőmentesítési eljárást?
A vízkőmentesítési eljárásból a vezérlőpult be- és kikapcsoló gombjának lenyomásával léphet ki. Ha a vízkőmentesítési eljárás a befejezés előtt szakad meg, tegye a következőt:
1 Ürítse ki és öblítse ki alaposan a víztartályt.
2 Töltse fel friss vízzel a víztartályt egészen a Calc / Clean szintjelzéséig, majd kapcsolja be újra a készüléket. A készülék felmelegszik, és automatikus öblítési ciklust hajt végre.
3 Mielőtt italokat főzne, végezzen el egy kézi öblítési ciklust. Kézi öblítési ciklus végzéséhez először adagoljon fél víztartálynyi forró vizet, a forró víz ikon (14. ábra) ismételt megérintésével, majd főzzön 2 csésze kávét őrölt kávéból további őrölt kávé hozzáadása nélkül. -
Real_Necro
veterán
válasz
#85578752 #6455 üzenetére
Delonghinál cappuccino esetében szoktam azt csinálni, hogy első körben rá rakom a forró vizes adaptert és megvárom, míg szakaszosan nem kezdi adagolni a vizet, majd egyből lekapcsolom. Utána rakom a tejtartájt és készítem a cappuccinot. Így a hab még jobb lesz, gondolom azért, mert már melegebb a gőzölős rendszer.
-
Sziasztok!
Tchibo esperto gép vízkőtlenítés közben végtelen ciklusba került.
Folyamatosan kéri a vizet.
Lehet valahogy a gépet resetelni? -
törölt tag
Nyomásfokozóval lehet valamennyire szimulálni a jól tömörített kávépogácsa ellenállását, a forró víz kávéőrleményben töltött idejét lehet elnyújtani vele. A gyári nyomásfokozó nem sokat számít ezekben a gépekben, én kicseréltem a kerámia pöcköt üveggolyóra és a gyári könyököt egy SBS nyomásfokozó szelepre, így már lassabb a lefolyás, presszósabb a végeredmény.
Ami még fontos, a hőfok, próbáld maximumon és őrölt módban főzz le üresen egy "presszót", utána átmelegedve jobb lesz a következő valódi főzet.
-
n00n
őstag
válasz
#85578752 #6453 üzenetére
Aham, értem. Pont akartam írni/kérdezni, hogy nekem egy Philips EP5365/10 gépem van, de a Pacificaffe Pin Up Espresso kávéját már 1-es fokozaton őröltetem vele, de még így is vizesnek hat számomra a kávé. A kavekorzo-s teszt alapján (itt szoktam iránymutatót nézni az őrlő beállításhoz) ezt a kv-t nagyon finomra kell tényleg őrölni. Lehet, hogy ehhez már kevés a gép?
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Teljesen kezdőként szemezek a jelenleg akcios Philips ep1224 valamint a Magnifica Evo ecam 293.61 Bw géppel. Ezek közül melyik az ajánlottabb?
Mennyire nehéz vele már az elején finom kávét készíteni?
Egy kapszulás gépet váltana.
Köszi, pacsi! -
törölt tag
Az összefoglalóban említés szintjén szó van róla, hogy az automaták leginkább caffé creme-főzők.
How to Make a Caffe Creme (Suisse)A recept szerint 16 gramm kávéból kéne 150ml főzetet készíteni 30 másodperc alatt.
Ennyi viszont nem nagyon fér egy kávégépbe egy főzethez, nálam (Philips) a maximum kb. 9 gramm, a vízmennyiség viszont kávé módban minimum 90ml. Talán a presszó módot lehetne igazítani hogy hasonló arányok jöjjenek ki, de végülis nem rossz a 7-8 grammból lefőzött 90ml sem, ha az őrlő és a hőfok a gyári középértéken van.Kávétejszín és cukor szinte kötelező bele. Nem a kedvenc italom, nincs köze a presszóhoz, de aromás, alapból nem fanyar és nem keserű így.
De ha "presszót" próbálunk főzni egy ilyen paraméterekkel rendelkező gépen, pusztán a főzet hosszának rövidebbre vételével, nem csoda ha nem sikerül.
Van olyan Minuto rendszerű gép, aminél van egy nyomásfokozó váltó kar a kifolyón, ott még van esély arra, hogy mindkét módot optimalizálni lehessen, de aki jellemzően presszót szeretne inni, annak érdemes egy plusz nyomásfokozóval tuningolnia a főzőegységet és emelni a hőfokot maximális értékre, nálam végül egy kb. 300 ohmos soros ellenállás segített a hőérzékelő áramkörébe kötve.
Caffé creme-hez persze gyárilag is alkalmas a gép.
-
ToBeY
nagyúr
Akik tejjel isszák a kávét kb milyen tej+kávé árányában isszák?
Kezdem én 100-150ml tej+60ml kávê (gondolkodom,hogy jobb lenne-e 80ml,de nem tudom)
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #6437 üzenetére
Igen, a mosogatógépet is bírja.
-
törölt tag
Egyik kedvenc poharam ez a nutellás.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Beni2360 #6434 üzenetére
220ml körülit kerestem. A 300ra írtam, hogy nagyon nagy.
A Luminarc-os tetszik, pont megfelelő cappuccinohoz, most mosogatógép teszt van éppen. Ha bírja, veszek még párat.A kávé 5600 körül volt. Arra is kíváncsi leszek, az itteni ajánlás után vettem, de a Mövenpicket is ki dogom próbálni.
Néztem az Auchan Espressot, nekem túl olajosnak tűnt. -
Beni2360
félisten
válasz
Real_Necro #6433 üzenetére
Mintha azt írtad volna a 2,5 dl kicsi nektek. Kávé menyi volt? Most vár kibontasra nálam, ma töltöttem ki a régi maradvanyt. Ajánlott automataba . 80/20-s keverék ha jól tudom.
-
Beni2360
félisten
válasz
Real_Necro #6431 üzenetére
A Sparban van 320 ml-s pontokat is lehet rá tolni.
-
Kbali
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Real_Necro #6414 üzenetére
Na,nekem ilyen lidl-s lattes poharam van 380ml (csalóka a kép mert tele van jéggel a pohár) [kép]
-
mpo
veterán
válasz
Real_Necro #6424 üzenetére
Ezzel kezdtem a kávéfőzést automatával, 100% Arabica, nekem savas volt.
[link] -
törölt tag
Én a gyümölcsös savakat szeretem - eltüntetni egy nagy bögre tejben
De tényleg, a Crema fajta savas, nem annyira mint a Bio, de presszónak csak gőz után, max hőfokon, tűréshatáron jó.
De nekem az Alza kávé is csak úgy ízlik. Meg most a Mövenpick is a karosban, max hőfok, max előáztatás, 26 másodpercre jön le.
A Tchibo meg csak durvára őrölve, 1:2 arányban, nem túl hosszan főzve, épp csak átfut rajta a víz. -
mpo
veterán
válasz
Real_Necro #6421 üzenetére
Erős pörkölés, Arabia és Robusta keverék, szerintem jó lehet, még nem próbáltam.
Már régóta a Tchibo Espresso Sicilia Style amit veszek. -
mpo
veterán
válasz
Real_Necro #6418 üzenetére
Van máshol is.
Ez az oldal ár-összehasonlításra is jó.
[link] -
Beni2360
félisten
válasz
Real_Necro #6418 üzenetére
Van kinti beszerzés is de a vége drágább. Most ezt iszom és igen egy jobb fajta kávé ennyiben van.
1 kg-bol kb 120 kávé jön ki. -
Beni2360
félisten
válasz
Real_Necro #6416 üzenetére
Gugli első sor
Mövenpick Der Himmlische szemes kávé (1kg) | KAVEARUHAZ.HU https://kavearuhaz.hu/termek/szemes_kave/movenpick/movenpick-der-himmlische-szemes-kave-1kg/ -
ToBeY
nagyúr
válasz
Real_Necro #6412 üzenetére
Akkor még annyi ötletem van ha nagyon kell,jófogás,vatera megnézni mi a felhozatal.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Real_Necro #6407 üzenetére
Pepcoban szokott lenni valami hasonló kis pénzért,igaz az nem hőtartó (de mivel úgy is füles pohár kell ez lényegtelen szerintem)
-
n00n
őstag
válasz
#85578752 #6408 üzenetére
Köszi, viszont az ilyen saját pörkölésű speciality kávékkal nekem nincs jó tapasztalatom automata géppel. Egyszerűen túl kevés a lehetőség a finomhangolásra. Ezért is érdekelne, hogy mi az, ami nektek nagyon bejött automata géppel? Aztán berendelnék párat és meglátnám.
-
n00n
őstag
válasz
markussandor #6394 üzenetére
pörkölt akart lenni, bocsi
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Real_Necro #6403 üzenetére
Ha esetleg útba esik nézz be más lidl-be hát ott más a felhozatal.
-
Beni2360
félisten
válasz
Real_Necro #6403 üzenetére
Képet csinálnál árral eggyut ha kerhetjuk.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Real_Necro #6401 üzenetére
Ott 310ml fül nélküli ha ez kell,10ml már nem oszt vagy szorít szerintem.
Mondom,nekem 380ml van ez lehet picit nagy,de így picit nagyobb a mozgásteret+most nyáron a jég is elfér benne
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest