- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegalodonS
őstag
válasz
#85578752 #10847 üzenetére
Ilyennel en nem is probalkoznek
Egy amator kerdesem lenne
,ha nem jon a viz amikor bekapcsolom,csak erolkodik a gep az boiler vagy kompresszor hiba lehet?
Amiota megvettem, nallam mindig 2 vagy 3 volt beallitva!!
Azert ez nem igy van!!Mindig jobb es jobb minoseguek lesznek a kavek, mert a tehnika fejlodik es ettol csak jobb gepek es jobb fozetek lesznek!!
-
z123456z
őstag
Valószínűleg az a nagy szerencsénk, hogy nem tudjuk, milyen a jó kávé, csak azt, milyen a megszokott. Így ezek hála Istennek nem foglalkoztatnak, nem keresem a legjobbat, ezáltal elégedett vagyok a legalsó Lattego-val. Röviden fogalmazva szerencsés vagyok.
-
mazsi70
senior tag
válasz
MegalodonS #10846 üzenetére
Milyen fokozaton volt az őrlés ?
-
törölt tag
válasz
MegalodonS #10846 üzenetére
Szerencsére nem látják.
Most én is a lehető legrövidebbre vettem a Philipsen a főzetet, extra nyomásfokozóval 16ml, szétszedve minimumra állított őrlő, max aroma, max hőfok, ráadásul még meg is állítom főzés közben 15 másodpercre, így kidolgozott rövid kávét kapok, ami se nem savanyú, se nem keserű. Mindezt kétszer, másfél deci tejhez. Eddig ez a leginkább hasonló a karossal előállíthatóhoz, csak karossal megy egyszerre több is a nagyobb kosár miatt, ami előny is, hátrány is, ki hogyan értelmezi.
-
MegalodonS
őstag
válasz
vodrosjozsi #10835 üzenetére
Koszi
Igen ez mar mas kavehaz
Lassan majd az autmatizacio is utoleri a La Marzocco szintjet
na ezert a mondatomert,megfeszitenenek a hardcore kavesok
Mi az ami mas mint az 5400(EP5446/70)2.5 evig kaveztam vele, nagyon nagyon jo gepnek tartom de!
Ristretto van, amit imadtam a Phillipsnel, a Delinghi PrimaDonna Soulnal nincs, de meg is van!!Ugye a Ristretto(a kavek elixirje) is espresso, csak kevesebb a viz(22ml-29ml)Ma keszitettem egy 22ml+extra strong bealitassal(kizarolag az appon lehet)es olyan olajos fozet jott le, amitol nagyon meglepodtem, nagyon nagyon finom!!Szia,
WoW latom te is fel vagy szerelkezve
a Saelco is Phillips?? Igen nagyon,nagyon mas iz jon le!
-
Brekecs
senior tag
-
Brekecs
senior tag
válasz
MegalodonS #10833 üzenetére
Szia !
Nekem a harmadik gép lett a befutó !
1. Philips 5441/50
2. Saeco GranAroma SM6582/10
3. Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00
Régiek :
Új :
Alapbeállítással, ugyanazzal a kávéval egészen más ízek jöttek le ! -
z123456z
őstag
válasz
Gyönyörű. Mondjuk nem is egy kategória a két gép. Hogy stílusos legyek, más kávéház.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Baromi gyönyörű gép
-
válasz
Hogy ne kelljen másoknak visszakeresni, az új gép, amiről szó van a Delonghi PrimaDonna Soul One Connected Touch Bean to Cup coffee machine - Metal & Black ECAM610.75.MB
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok, megjott a gep, itt az ''elottem az utodom''
Meg1x mindenkinek koszonom a segitseget!
Az espresso sokkal sokkal jobb!!A tejhab
hat ilyet az 5400 sajnos nem tud
-
törölt tag
Delongi Dinamica Plus review
DeLonghisok, mit mondtok? Akinek kínai gépe van, elégedett az anyagminőséggel? -
jjeahh
nagyúr
válasz
vodrosjozsi #10824 üzenetére
A húgomnak most főztem le kotyogósban egy adag Frei dohánykávét, szellőztethetek fél napot és ki kell fertőtlenítenem az egész konyhát. Ő meg képes meginni
-
törölt tag
válasz
jjeahh #10823 üzenetére
Én könnyű helyzetben vagyok, mert tudom hogy lehet szerviz módba lépni, kiszedem az ujjvédőt, kikanalazom a régit, darálok míg kiürül, visszarakom az ujjvédőt, betöltöm az újat, darálok 5-10 grammot és kész vagyunk. Egy üvegbe gyűjtöm az ilyen vegyes, átállós őrleményeket, kotyogósba jó lesz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
run4fun #10821 üzenetére
Én amikor kávét cserélek, az első presszót olyan családtagnak szoktam lefőzni, aki igénytelen a kávéra. Neki mindegy, hogy csibó, lavazza, szénné pörkölt vagy speciality, nem zavarja, hogy az előző kávéból is benne maradt pár szem
. Ha ez nem opció, akkor az első presszót simán kiöntöm és elkönyvelem, hogy minden rosszban van valami jó: legalább előmelegítette a csészét
.
-
sajtos365
tag
válasz
Dr. Szilikát #10818 üzenetére
Köszi, ezt nem vettem észre, de tényleg ez kifejezetten autómata kávéfőzőkhöz való és pénztárcabarát ráadásul.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
sajtos365 #10809 üzenetére
A tasak csak kristályos citromsavat tartalmaz, felirata szerint 500 / 25, azaz 5 % ajánlással, ami általános, nem túl erős, alumínium bojlerekhez is megfelel.
Automata gépek acélcsöves bojlereinél 10 %-os oldat is megfelelő (ld. Krups gyári ajánlás 9 %) , töményebb csak azért lenne megfontolandó, mert a vízkővel netán hevesebb reakcióba lépne, gáz- és hőfejlődéssel. Noha nem látunk bele a cső belsejébe, de tegyük fel, szeretnénk olyan szép fényesnek megtartani, mint a gyári állapota (RO-víz nélkül).
Elvileg ilyen szempontból előnyösebb lehet többféle szerves sav keveréke (telefonról most ezt az angol verziót találtam, de a magyar DM üzletekben kapható):
https://solav.eu/shop/cleaning-supplies/denkmit/denkmit-entkalker-nature-250-ml/
Ingredients:
Citric acid, lactic acid, malic acid
Before descaling, follow the manufacturer’s instructions for use. Coffee/pad/espresso machine/fully automatic coffee machines: Pour 1 graduation (=50ml) mixed with 500ml water -
jjeahh
nagyúr
válasz
run4fun #10813 üzenetére
Pfú, lehet, hogy minimum egy hónapig nem fogod érezni a kávék ízjegyeit, mert elnyomja a Frei aroma
. Meg is őrülnék tőle, főleg, most, hogy 5400ft/250g-os frissen pörkölt van benne. Szerintem én azt csinálnám, hogy vennék egy kiló olcsó random gagyi kávét és annyi dupla hosszút főznék le, amíg teljesen "kitisztul". Bár előfordulhat, hogy egy kiló kávé lefőzése után sem lesz az igazi.
-
run4fun
tag
Mi a legegyszerűbb módja, hogy kiszedjem a tartályban lévő szemes kávét Magnifica Evo gépből? El kéne távolítani az ízesített Freit.
-
sajtos365
tag
válasz
VágniValó #10808 üzenetére
Mármint erre gondolok, nem néz ki flakonnak, inkább valami zacsinak. Eddig ezt használtam, talán mind a kettő jó lehet.
-
sajtos365
tag
Milyen ez a DM-es Denkmit vízkőoldó, jó ez autómata kávéfőzőbe?
Árban jónak tűnik. -
PioDVD
senior tag
Úgy emlékszem, volt szó róla, de nem találom:
Aldi/Lidl olajeltávolító (tisztító) tablettát próbált valaki? Mehet nyugodtan a gépbe? (Philips, bár az mindegy valószínűleg)
Illetve egybe menjen, vagy néhány db-ba törve? -
törölt tag
válasz
z123456z #10800 üzenetére
Normális, nem tud annyi gőz távozni, lecsapódik. Ha nyitva lehet tartani, az is jó, ha nem, mint a Minutonál mert visszazáródik a súlypontja miatt, rakni kell bele egy összesodort 4-es kávéfilter tölcsért és száraz marad, akár még használni is lehet.
Legutóbb vettem MediaMarktban Aspico kávéfőző tisztító tablettát, tökéletesen működik, leoldja a lerakódott kávézsírt, nem károsított semmit, jó alapos öblítés kell utána.
Új hozzászólás Aktív témák
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest