- Hogy is néznek ki a gépeink?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Léghűtés topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ear001 #70097 üzenetére
Itt találtam: https://www.manualslib.com/manual/52849/Focal-Power-165-Kr2.html
Jobb alsó részen.
-
VIBO
őstag
válasz
troll81 #70096 üzenetére
igaz
szaglászok még sztem
Most kaptam egy ilyen komot.
"Lenne egy teljesen gyári erősítő szett hozzá, amihez jár a mélyláda is + az összes hangszórót is erősítő hajtaná.
Ez beszerelve 160e Ft lenne."Ez se hangzik rosszul. Csak nem tudom, hogy a gyári alap fej elég-e hozzá
-
PiciPeti
őstag
A pofaméret saruhoz van igazítva, ami ugye jó vastag falú. Simán lehet, hogy a 25-ös lesz a jó méret, de lehet a 16-ost is megpróbálnám. A kábelgyártók között is van szórás keresztmetszet terén, a hifis kábelek (főleg az alsóbb kategóriák) jóval kisebb keresztmetszetűek mint az azonosnak számozott hegesztő kábelek pl.
A Klauke-vel elég egyszer megpréselni, az onnan sose jön ki....
-
meri
aktív tag
Izé, nekem is egy hasonló van - a hangsúly a "hasonló"-n van
Ami érdekes, hogy 6-50 mm2-ig van specifikálva. Ki is választottam a 35-ös fejet, de az túl nagy volt a 35-ös kábelhez. A fényképen látható eredmény az eggyel kisebb mérettel történt (huszon valahányas).
Ezzel a Klauke-val a 35-ös kábelt + véget hányas krimpelővel nyomod? Ha jól látom, akkor egy ilyennel is több (3-4) nyomást kell eszközölni egymás mellett, ugye? YT-on vannak extrém méretű hidraulikus krimpelők, amik a teljes hosszon sajtolnak egy menetben, na ott látszik, hogy "egybeolvad" az összes réz...
-
Lusu
aktív tag
Kíváncsiságból:
Mennyire szeretik a 16-os szettek a bass reflex dobozt? Érdemes vele foglalkozni kísérletezni?
Online kalkulátorral akartam dobozt számolni a Focal K2-nek amihez a gyártó 30L zártat javasol. Ehhez képest a kalkulátor adott nekem 14L zártat és javasolta, hogy ennek inkább a BR doboz lenne való, 26L űrtartalommal... Szerintetek? -
PiciPeti
őstag
Ha egy mód van rá, nem forrasztok, a legjobb egy normálisan krimpelt érvéghüvely, vagy simán befogatni, amit említettél is.
Én egy Klauke K06 krimpelővel dolgozom, ezzel tökéletes kötést lehet csinálni megfelelő saruval. Gyakorlatilag eggyé válik a vezető anyaga a saruval/érvéghüvellyel.
-
meri
aktív tag
válasz
PiciPeti #70081 üzenetére
Köszi. Egyelőre próbálgatom, hogyan is lenne a legjobb. Egyes videókon az erősítőbe szánd tápvezetéket nem is krimpelik, hanem az erősítő hernyócsavarjára bízzák az "anyagsűrítést"... ez a krimelés csak egy gyors rászorítás (egyben a krimpelő tesztje), hogy ne essen le az érvéghüvely.
De akkor már azt is megkérdezném, hogy ilyen csatlakozás esetén szoktál-e forrasztani?
-
PiciPeti
őstag
Én arra a krimpelésre nem sokat bíznék, nem néz ki valami biztos kötésnek.
Amúgy az érvéghüvely, és a kábel közé zsugorcső, ha lehet gyantás. Ha nincs, akkor érdemes szigszalaggal alátekerni, hogy ne tudjon elválni a szigetelés (a hajtogatás fel fog venni valamennyit, így nagyobb lesz a távolság az érvéghüvely és a szigetelés között.
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Két kérdés: az Oehlbach Car Connect CC1 kábelét ismeritek? Jó lehet (5m-es) a szub csatornáihoz? A hangkaraktere, minősége érdekelne.
Illetve: 35 mm2-es tápkábel végére krimpeltem érvéghüvelyt... azt hittem először, hogy nem fog a drót beleférni, de kis ügyeskedéssel sikerült. Az érvéghüvely és a drót eredeti szigetelésének találkozását szeretném leszigetelni. Ehhez zsugorcső lenne a legjobb, vagy van erre valami "spécibb" cucc? Így néz ki most:
-
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek az olyan aktív mélyládákról, amiket kocsiba ülés alá lehet rejteni.
Pl: alpine pwe-v80
Adott egy Mk7 Golf GTi, amiben sajnos valami alap fej van és nincs lehetőség subot rátenni.
Ha jól tudom ehet olyat csinálni, hogy egy jelszint átalakító segítségével kivezetni a hangot egy aktív subra.
Új fejegységet venni és az ezzel járó költségeket nincs kedvem kifizetni
, viszont örülnék, ha lenne mély a kocsiban és erre gondoltam, hogy ez a megoldás járható út lenne.
Szerintetek mit kellene tennem?
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Amerikai autómban a gyári fejegységen csak a páratlan rádiófrekvenciák mennek. Megoldható valahogy, hogy tudjam a párosakat is használni? Mit kéne cserélni/beszerezni?
-
PiciPeti
őstag
válasz
birozoli7800 #70059 üzenetére
Auto DVD szett - ez tuti jó minőség, és legalább nem kell szaladgálni utána...
A mélynyomót úgy tudod bekötni ahogy írtad, legalább 2,5-es kábelt húzz, de nagy csodára tényleg ne számolj.
-
do3om
addikt
válasz
Hi
Én csak írtam nekik:
autohifi24
És adták a linkeket mit vegyek meg.
Azért ezt adom mert itt gyors válaszok voltak azonnali termékajánlattal, és ahogy néztem kedvező árral. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Először nézz videót a gyári fej kivételéről, mert az sem egyszerű.
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
Biztos minden héten van minimum egy ilyen kérdés, de mivel nálam már a fejegység adott bátorkodok feltenni egy kérdést.
Kaptam a minap páromtól egy JVC X830BT típusú fejegységet, mivel Golf Plus (2005) típusú autónkban sajnos már nem működik a mechanika. Pontosan milyen eszközökre van szükség, hogy kicseréljem a gyári fejegységet? Autó-hifi szaküzletben vitt eszközt nem szívesen cserélnek ezért próbálkoznék meg én a cseréveRövid utána olvasás után az alábbi eszközöket találtam amikre szükségem lehet:
Quadlock - ISO (Gondolom ez kell a jvc-hez kapott átalakító és a gyári csatlakozó közé). Pontosan milyen típust nézzek?
Fakra antenna átalakító (Ilyennél is látok millió fajtát. Nekem milyen kellene?)
Beépítő keret (Talán ez a legegyszerűbb.)
Esetleg tudtok ajánlani olyan webáruházat ahol mind ez jó áron egyszerre beszerezhető?
A fejegység használati útmutatójában olvastam, hogy akár kisebb mélynyomó is rá köthető akkor ha a bal hátsó hangszóró kimenetre kötjük és a fejegységen beállítjuk a hozzá tartozó funkciót. Így elv. nem 4x50 W a fejegység teljesítménye hanem 2 x 50W + 1x50 (4 ohm sub).
Mivel van egy kisebb autós mélyládám szeretném ezt a funkciót is kipróbálni. Szerintetek ennek hogyan kezdjek neki? Csomagtartóból húzzak a küszöbben egy hangszóró kábelt és a műszerfal mögött valahogy fűzzem fel a fejig? Tudom csodát ettől nem kell várni, de ki szeretném próbálni.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Alu
senior tag
Helló!
VW RCD300 fejegységben lehet gyárilag fix időkorrekció? Jellemző ez a gyári fejegységekre? Ha józan ésszel gondolkodok, akkor nem, mert több típusba is szerelték ezt a fejet, de hátha tévedek.
Esetleg indulásnál canbuson lekéri az autó típusát és az alapján áll be az előre beállított értékekre? Lehet túlgondolom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest