-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
"Miért akarod az akusztikailag és pozícióját illetően elbaltázott helyre tenni?"
Mert nem akarok egy szétbarmolás mentes idős kocsit szétbarmolni. De azt se tudod hol van benne mondjuk.Az Alpine UTE-72BT szerinted alkalmatlan arra hogy a gyári rendszer helyére berakott MTX-eket meghajtsa? Ami 4db mély középből és két magasból áll.
-
LógaGéza
veterán
Morel Tempo 6 mélyközépjeihez, saját váltójával a szett saját magasait használjam, vagy DT284-et? Valaki hallotta esetleg mindkettőt?
-
troll81
addikt
válasz
DzSimi #68195 üzenetére
A következő szettem u dimension lesz. Steg erokkel Jl Audio subbal meg prs 80 al {ha vissza jön garibol} ha a végeredményt nézed akkor gondolkodni kell előtte es a végeredmény is jó lesz. En tamogatom a u dimension t.
Erősítő kell mindenképp azt javaslom. Azzal minden meg van oldva kerdes milyen erősítő lesz mellé.
-
DzSimi
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2014-es C4 grand picasso II-be szeretném kicsit upgarde-elni a hifi-t, mert nagyobb hangerőn zeng-bong, zörög - nem ehhez szoktam az előző autóimban. Nem a gyári JBL szett van benne, hanem csak az alap.
Voltam egy helyen itt Miskolcon, akik a jó ár/érték miatt az Impact EF 65S-t ajánlották előre, hátra pedig ennek a koax verzióját. Opcióként ajánlottak erősítőt is, de elvben megy anélkül is szépen.Én viszont hallottam már korábban u-Dimension-t szólni, JR Comp 6-ot - igaz csöves erősítővel hajtva - és ha választani lehet, inkább effelé hajlanék. Valami csoda volt, ahogyan az szólt.
Kérdésem, hogy van-e tapasztalata valakinek a mostani u-Dimension szériákkal - Element, ProZ elsődlegesen -, és/vagy ezzel az Impact hangszórókkal. Tudom, hogy az erősítő dinamika tartalékai jelentősek, de kérdés, hogy kell-e nekem. Alapvetően rádiót hallgatok, popzenékkel, de néha jön egy kis szimfónikus rock, és jazz is, amit viszont szeretném ha minőségben szólalna meg.
Nem a pénz az elsődleges, hanem inkább az eredmény.
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat előre is!
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #68193 üzenetére
"Én azt hittem hogy a mélyládát jobb egy különálló Mono blokkról meghajtani. "
Valóban jobb úgy meghajtani.
"Alpine fejegység lesz megint azok meg annyira nem szarok."
Valóban nem szarok, de arra alkalmatlanok, hogy kellő erővel meghajtsanak hangszórókat.
"beférne-e a 25mm-es magas sugárzó a gyári helyére"
Miért akarod az akusztikailag és pozícióját illetően elbaltázott helyre tenni? -
Wiz Khalifa
veterán
Na szóval. Én azt hittem hogy a mélyládát jobb egy különálló Mono blokkról meghajtani. Amúgy idővel majd mélyládának ő van kiszemelve. MTX RT10x3DS
És a mélyládáshoz egy MTX RT500.1D erősítőt néztem volna ki. De ez még messzi téma. Jövőre talán.
És akkor mivel a hangszórók Terminátorok lennének nem Road Thunder-ek ezért nekik meg egy MTX TR100.2 erősítőt néztem volna ki. Benéztem, nem 4 csatornás kell, 2.
De ezzel az a gond hogy egy mezei fejegység kevés lenne.
Úgyhogy maradok annál az elhatározásnál hogy a hangszórók mennek közvetlen a fejegységre. Úgy is szerintem Alpine fejegység lesz megint azok meg annyira nem szarok.
Aztán a különálló magas sugárzós hangszórós dolgot vagy hogy egybe lévő legyen meglátom. Előbb meg kell nézni beférne-e a 25mm-es magas sugárzó a gyári helyére.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68190 üzenetére
igen szerintem. el is felejtenem a gyarit azonnal
van par gyari e es c klasse magasam ki lett huzva a helyerol mert .. nem volt tul jo.
4 csatornás MTX erősítő miert ne venned eszre ha normalisan tudsz hajtani akar 2 szettet is
Nektek mi a véleményetek/tanácsotok? egy rendes szett az ajtoba elegseges szigetelve.
egy rendes fej 30 k korul vannak jok.
4 csatornas erosito szettnek subnak es boldogsag.es rendes kabelezes ami fontos. -
Wiz Khalifa
veterán
Már csak azon gondolkodok megéri-e megvenni a külön magas hangszórós szettet. Mert amúgy magas hangszóró van a kocsiba. Gyári GM. És én ha be is kötném a külön magas hangszórós szettet akkor a gyári rendszerbe lenne bekötve. Lehet így nem is lenne értelme, felesleges pénzkidobás lenne emaitt lehet a plusz 10k szettenkét. És ugye nekem 2 szett kell.
Mert ha már rendesen különálló szettet szednék össze lehet jobb lenne akkor ahoz egy 4 csatornás MTX erősítő is és akkor azokat is külön hajtanám meg. De viszont annyira meg nem akarnék bedurvulni mert szerintem nincs értelme. Vagyis nekem nincs értelme. Mert annyira nem venném észre a különbséget.
Nektek mi a véleményetek/tanácsotok?
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68187 üzenetére
mind kaphato
boltban neztem en is
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #68185 üzenetére
MTX - T6S652 MTX - RTS652 ezekre gondoltal?
-
Wiz Khalifa
veterán
Az a gondom hogy be tudnák építeni 2ding de csak moddingolással.
Itt ahol a két műszer van a rádió alatt ott nekem egy pakoló rész van.
És már meg is vettem a másik keretet amit elkezdtem fabrikálni. Csak oda jutottam hogy kéne egy műanyag hegesztős aki rendbe teszi nekem. Mert most így néz ki nekem is. Mert ha ez meg lenne akkor utána mögötte kéne csak kivágni a műszerfal dolgát. És akkor elvileg bemenne stb... Már voltak akik megcsinálták, pl1, pl2, pl3.
Csak az a gond hogy nem teljesen hiszek abba hogy ilyen könnyen menne nekem. Mert akkor mondanám hogy benne vagyok a "buliban", veszek egy tisztességes 2 dinest de nem biztos hogy sikerülne a dolog...
Egyébként most egy Pioneer MVH-X370BT van ami úgy látszik megadta magát (véletlen bekapcsolt mikor a hangszóró le volt húzva elöl és a kábelek csak az ajtóba bele voltak "gyűrve". Szal lehet elszállt az IC benne. És emiatt gondolkodtam a cserén.
Egyébként régen Alpine UTE-72BT-m volt az előző kocsiba. Azzal nem voltak gondjaim.
Apropó ha már itt tartunk. MTX mániás gyökér vagyok. MTX 16.5-ös hangszórókat akarok betenni. De a bibi az hogy már nem találok olyat amin a magas külön van (MTX TRS654) nem bele van applikálva. Vagy van még olyan csak nem tudok róla? Mert már csak ilyet találtam. MTX TR65C Ha nagyon úgy van akkor bekerül ez és a magasakat lekötöm róla de jobb volna a gyári különálló szett.
Kicsit hosszúra sikeredett. Bocsi.
-
V8engines
tag
válasz
Wiz Khalifa #68181 üzenetére
Szia!
Leírta a két előttem szóló a lényeget.
Messzire kerülném.Persze jelenleg a 2 DIN JVC-mmel sem jártam túl jól.
Még mindig nem ért vissza gariból. -
troll81
addikt
válasz
hat ezt ne ha lehet en nem vennem meg egy sima 40 k fej mar igen jo minoseget produkalhat.en inkabb vennek egy rendes de jo minosegu fejet.
van sok jo kijelzos is de nem ebben az arban sajnos
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Ne akard tudni a véleményeket.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Mi a vélemény a Sal VoxBox VBX700-ról?
Én sose szerettem a Sal-t mert szerintem nem olyan fasza de erről kivételesen átlagban jó vélemények vannak. Mert sajna a kocsimba csak 1din-nek van hely és mostanság már nem divat minőségi, jó árú 1din-es kijelzős cuccot árusítani...
-
troll81
addikt
válasz
kemalboy01 #68179 üzenetére
szia elmesz egy boltba ahol vasarolnal es bele probalod az autoba igy meg tudod itelni melyik a legjobb neked.es igy semmi felre ertes nincs segitenek beallitani az erot hozza
ez a legjobb proba
-
kemalboy01
tag
Sziasztok!
Gladen rs 12 br vagy zárt mélyládáról mi a véleményetek? Hip-hop,rap,disco zenéket hallgatok nagyrészt.
Kenwood Kmm bt304 em van (MOHAWK MS 400.2 el hajtanám 500w rms 4 ohmon hídban.)
50ezerért melyik,melyek a legjobb passzív mélyek a piacon? (Első mélyem lenne nincs viszonyítási alapom)Még gyári hangszóróim vannak Focus mk1. (Icq 6.2 akarok BM AUDIO MBX290W erővel 2x90w rms 4ohm-on)
-
zarew
senior tag
válasz
kacsa7 #68171 üzenetére
Én is kedvelem a régebbi Alpine-kat.
-
troll81
addikt
Sziasztok jól terhelhető magas sugárzót tudnatok ajanlani? U dimension vagy rainbow bol melyiket erdemes venni? Csak magas kellene.
-
PiciPeti
őstag
válasz
SUPREME7 #68167 üzenetére
Egy a fontos, messzire kerüld el az olyan autókat, amiben normális(abb) hifi van, és ne hasonlítsd otthoni motyóhoz se. Így viszonylag sokáig megmaradhat az illúzió...
Viszont ha megérik benned a vágy, a jobbra, akkor várunk vissza, viszonylag kis befektetésekkel sokat tudsz majd rajta javítani, apránként.
-
kacsa7
őstag
válasz
LógaGéza #68152 üzenetére
Használt, pfúúúj. Én csak 2 db 25 éves erősítőt és egy 15 évest használok, mellé 18 éves mélyközepekkel. És amíg meg nem halnak, nem is tervezem cserélni őket
Bár azt gyanítom, ezek engem is túl fognak élni, nem úgy mint a mai eszközök
Mellesleg most is árulok egy 27 éves Alpine 3566 6 csatist -
válasz
SUPREME7 #68164 üzenetére
@SUPREME7
Tökéletesen ugyanerre a konklúzióra, és majdnem erre konfigra (előre Gladen Alpha) jutottam én is.
&ALL
Bármennyire is 'low-end' a dolog, sok embernek egy 40-50k-s, 60W körüli tucat 'polcos-HiFi' szint kielégítő az autóban is.
Addig "nyálaztam" a szóba jöhető opciókat, hogy rájöttem: nekem is.
...és akkor ez meg mindig "csak" egy amatőr szakmai topik.
#peace
-
BBéci
legenda
válasz
SUPREME7 #68167 üzenetére
Kizárólag az olyan értékelésnek szabad hinni, amelyik hiteles embertől származik. Ki hiteles ember? Akinek van összehasonlítási alapja.
Alap gyári rendszerhez képest persze ad némi pluszt egy olyan mélynyomó, de erősen becsapós.
Természetesen ettől még lehetsz vele sok évig boldog és elégedett. Csak közben ne hallgass meg valóban jó autóhifi rendszert! -
SUPREME7
őstag
válasz
Digital #68166 üzenetére
Én tényleg elhiszem, tényleg az az érzésem, hogy teljesen mást vártok ti akik ebben mozognak, mint a "laikus botfülű" mint én, átpörgettem az összes értékelést a blaupunkt mélynyomóról, és van nem kevés, és csak pozitívat írnak, és ők azok az olyan laikusok valószínűleg mint én, nagy eséllyel nekem is teljesen megfelelő lesz.
-
SUPREME7
őstag
Na, csak, hogy szörnyülködjetek, végül akkor az a döntés született, hogy egy Kicx SL 6.2 komponens szett lesz (fabiaba kiemelő kerettel is elvileg max 56-57mm-es beépítési mélységű hangszóró fér el ami leszűkítette kicsit a választékot) + a Blaupunkt 8200-as aktív mély (LógaGéza köszi a tippet), ehhez a Pioneer MVH-S300BT és ennyi. Ígérem ha csalódás lesz akkor szemen köpöm magam és megkövetek mindenkit aki komolyabbra akart rábeszélni
-
Peti66
senior tag
válasz
bombibmw #68155 üzenetére
Szia! ja,igen a nagy melegben...csökken a vezetőképesség is...tápkábel pld. ezért sem mindegy,hogy ha ki van centizve a kábel ... az usb-s pendrájvot kézzel megfogva mit érzel?forrósodik?mert szoktak,na nem mind azért,de van ami...ilyenkor 20Mb/s helyett olvas vagy kb.0,5Mb/s-al...tud ilyet ...kiürül a fej átmeneti tár...laggol,de ezt az átlag ember folyamatos lassulásnak hallja....☺
-
vasi89
őstag
válasz
LógaGéza #68147 üzenetére
Ilyen sub-ot vett az egyik haverom de ez még a lupojában is elég gyérül szólt. Barátnőm polojába akarok már tenni 2 éve valami normálisabb cuccot, ez alatt rétem hogy egy szett gladen alpha előre, meg egy kis erősítő hátra + mélynyomó + kábelek de 60ból ezeket nem tudom kihozni használtan, pedig hatalmas igényeim a csoporthoz képest nekem nincsenek. De az lesz a vége, hogy átpakolok mindent a sajátomból
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Ez az szett van az autómban: Kenwood KMM-BT304, Hertz ESK 130.5, Kicx RTS 4.60, Audio System Radion 12 Plus BR, 20-as tápkábel, 60AH akksi.
FLAC-et hallgatok pendriveról és a hangminőség számomra nagyon is megfelelő, viszont rádiót hallgatva a mélyek kissé összemosódnak, vagy inkább úgy írnám, hogy nem annyira pontosak, mint amikor usb-ről játszok le.
Ma pedig azt tapasztaltam, hogy belassult a zene usb-t hallgatva.
Ez lehet a melegtől/melegedéstől?
Most már azért meg-meg hajtom a cuccot így közel 20 óra bejáratás után.
Vagy létezik az, hogy a generátor nem tölt vissza annyit, amennyi kell nagyobb igénybevétel esetén?
Esetleg testelés probléma?
Köszi a válaszokat!Szerk:
Melyik az a legolcsóbb 4 csatis erő, ami ajánlott?
Használt is szóba jöhet. -
troll81
addikt
hi mindenkinek Audio System Xion 165 Rainbow DL-C6.2 lenne mosolygos aron de csak ez egyiket vehetem meg
nincs helyem
Audio System Xion 165 ilyet epitett mar be valaki?hallotta a melykozepet?
-
Gyumadár
tag
válasz
LógaGéza #68152 üzenetére
Van igazság abban amit írtál, de!
Ha valaki a gyári rendszerét akarja feljavítani, annak igen is áldozni kell rá. A gyári rendszer a kicsi pénzes. Rendszerben kell gondolkodni. Nem lesz jobb, ha nem szigeteled az ajtót mert a közép csak puffogni fog. Az ütős mélyeket nem a mélyláda adja. Ha nem lesz erősítővel megtámogatva az első szett, el fogja nyomni a mélyláda az elejét, Ezért van az alap rendszerben egy négy csatornás erősítő ami az első szettet és a ládát hajtja. De a normális szigetelés alap, a nélkül nem lesz jobb. Tehát egy első szett, erősítő, mélyláda, szigetelés, kábelek, beépítés. Ez még használtban sem jön ki 60000ft-ból. Apránként viszont meg lehet csinálni, nem muszáj egyszerre mindent. -
LógaGéza
veterán
válasz
Sub-ZeRo #68148 üzenetére
Tudom miről beszélsz, nekem is van már egy kis apró benne... Mondjuk összeszámolni még nem mertem. Viszont ettől függetlenül tudni kell az igényeknek megfelelően ajánlani. Ha valaki azt mondja a példánál maradva, hogy van 60 ezre rá, akkor nem az a válasz, hogy inkább vegyél 200ért. Vannak végletek bőven, valakinek ez a hobbija, az egyértelmű, hogy folyamatosan foglalkozik vele, jobbat akar, önti bele a pénzt, valaki csak az alapot akarja kicsit javítani. Az utóbbi pl nem fog nekiállni szigetelni, az előbbi meg azzal kezdi.
A használt vs új is megérhet még egy vitát, nekem a kábeleken kívül minden használtan jött (bár 2 pár IC használt ott is), és nem éreztem még egyszer se hátrányát.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest