-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz
bombibmw #72544 üzenetére
Ez a rossz kontakt miatt olvadt meg, valószínűleg oxidálódott.
Tessék egy alternatíva -
Lusu
aktív tag
válasz
bombibmw #68208 üzenetére
Nyilván lehetséges egy kis hangszórót megkergetni néhány száz vagy kilo wattal amit már nem képes lekezelni és maradandó károsodást okoz. De ha nem a tűz a cél, úgyis hamarabb hallható, hogy lekoppan a hangszóró (megvallom én még ilyet nem hallottam, kíváncsi lennék milyen)
Viszont maradandó károsodást okoz a torz jel is, ami bárhol keletkezhet, de jelen esetben arra gondolok, hogy a kis teljesítmény nem bírja kimozdítani a hangszóró tekercsét a hanghullámnak megfelelően. A tekercs egy szép oda vissza mozdulat helyett a hanghullám csúcsa felé haladva megáll és egy helyben áll amíg a csúcsból el nem éri azt a pontot ahol megállt és visszafelé indul. Amíg egy helyben áll nem mozgási energiát hoz létre, hanem hőt... a többi szerintem világos
Ha az embernek van füle hozzá, ilyen baleset nem történhet meg, de sosem árt az óvatosság. -
Peti66
senior tag
válasz
bombibmw #68155 üzenetére
Szia! ja,igen a nagy melegben...csökken a vezetőképesség is...tápkábel pld. ezért sem mindegy,hogy ha ki van centizve a kábel ... az usb-s pendrájvot kézzel megfogva mit érzel?forrósodik?mert szoktak,na nem mind azért,de van ami...ilyenkor 20Mb/s helyett olvas vagy kb.0,5Mb/s-al...tud ilyet ...kiürül a fej átmeneti tár...laggol,de ezt az átlag ember folyamatos lassulásnak hallja....☺
-
válasz
bombibmw #68012 üzenetére
No de ha van auto hifi-d akkor gondolom autoval is rendelkezel nem?
Vagy ugy lenne jo, hogy mobil ajtopanel gyartas, es egy telefon utan hazhoz jon?
Nem olyan tul sokan foglalkoznak evvel egyebkent. Amikor meg mi keresgettuk, talan a masik "nagy nev" a Gulacsi. Da ot nem tudom, hogy merre is van es allitolag joval dragabb is.
-
BBéci
legenda
válasz
bombibmw #67998 üzenetére
A gain nevű tekerentyűt úgy szoktam beállítani, hogy akkor se torzítson, amikor a fejegységen maximumra csavarom a hangerőt. A torzítást egy érzékeny, gyakorlott fül sokkal hamarabb meghallja, mint az átlag hifis, ezért inkább úgy finomítom az előző állítást, hogy semmiféle negatívumot ne halljak a hangerő maximumra tekerésekor.
-
törölt tag
válasz
bombibmw #67896 üzenetére
A lenyeg,hogy az a bizi a kabelt vedi,ha valamilyen mechanikai behatas erne,ne egjen le a kocsid. Mert vagy az aksid durranna el,vagy a kabeled kezdene ízzani rövidzár esetén bizti nélkül,es felgyújtaná a belteret.Az 1,4 es szorzó nem tudom honnan jött,de a lenyeg az,hogy az erő,erők altal felvenni kepes maximum es arra max 10 százalek,vagy a hozzá legközelebb eső. Nagyobbnak nincs értelme,mert lassabban old el,és több áram nem.folyhat,hisz akkor az erő biztije old. Termeszetesen a meretezeskor figyelembe kell venni a madzag adta lehetőségeket(mennyit bír ) de ugye ennek a megválasztása már akkor eldől,mikor tudod mi kerül bele. Célszerű eleve két kattal magasabbat,hogy ne kelljen mindig szétszedni a vasat ha fejlesztes van,ill a nagyobb keresztmetszet,jobb minősegű vezető kisebb fesz esét eredményez.
-
törölt tag
válasz
bombibmw #67866 üzenetére
Kacsa nem a te kategoriad. A hifistationnal most van akcio amugy. Egyebkent ha az östől megy kifele a csömörnek,valamelyik utca sarkan van egy ampervadasz bolt,ott tudsz venni hegesztőmadzat. A hifistationnal acustic reserch madzag 10 meteres tekercsben asszem 10.000 ft magassaga. Az egy egesz jo madzag. Rca meg biztihaz a hifistationnal relativ olcsó,pl a best rca nem olyan rossz,neked bőven jo.. ezt nem negativkent mondom,hogy neked jó.. de ha gyorsan kell,kb ennyi. Ill kacsa is lehet ok,csak jusson eszembe az olcsobb szerelt rca-juk neve.. pedig parat eladtam belőle..
-
Lite
őstag
válasz
bombibmw #67770 üzenetére
Ne tedd. A 304 saját erősítője harmatos lepke...g, nem fogod tudni úgy visszafogni a szubot, hogy ne ordítsa le. Jobban jársz a 4 csatissal, ha az intéz mindent.
(Van 304-em, tudom, hogy mit muzsikál önerőből. Szánalmas. Ahogy az 5900BT /580 BT páros is. Inkább erősítőhöz lettek kitalálva.) -
troll81
addikt
válasz
bombibmw #67770 üzenetére
szia nem tudom a fej kb 15rms tud talán. próbáld meg úgy is hallod majd azt ha nem lesz jó.én próbáltam egy u dimension szettet fejről halott ötlet volt 2 percen belül.veszteni való nincs puding próbája az evés.
egy rendes 4 csatornás azért hallgatható hangerőt és minőséget produkál.
-
szvoboda
tag
válasz
bombibmw #67751 üzenetére
Nagyon sok fejet kipróbáltam, az előbb említetteket, utoljára pedig egy JVC 821bt volt a favorit.
Én is a 304-et gondoltam, de a boltban megláttam az 5200-est és valahogy kicsit minőségibbnek nézett ki.
Nekem.
Azt mondják a kenwood menüje kusza, furcsa. Hát a pio és az alpine után kész felüdülés volt
birizgálni a menüben. A DSP-je pedig szerintem érzékelhetően jobb.
Az alpine 92bt-nél nem is használtam, mert normálisan be sem lehetett lőnei. Persze ez lehet júzer error is, nekem nem ment.
Nem bántam meg, igaz, hogy a cd-t nem használom, de nekem jobban tetszik a hosszabb képernyő, és a csúnya usb-aux kombó sem az előlapon virít. -
BBéci
legenda
válasz
bombibmw #67718 üzenetére
Nem ismerem az a hangszórószettet, de arra tippelek, hogy nem járnál vele rosszul.
(#67719) sanyika987
Az autóhifis hangszórókat ajtókba történő beépítésre tervezik és gyártják, tehát az jelenti számukra az optimális körülményt. Ear arra utalt, hogy az ajtók belső térfogata befolyásolja a frekvencia-átvitelüket. De azt állítani, hogy egy 30000 forintos (Focal) nem szól 100-120 Hz alatt, az bizony meglehetősen merész kijelentés.
Miért emlegeted az MP3-at? Akinek számít a hangminőség, bottal sem piszkál meg olyat. Amikor 2000 táján megjelentek az MP3 lejátszást tudó fejegységek, az Autóhifi magazin főszerkesztője és én a helyettese azt mondtuk, rendben, írunk azokról a lapban, csak ne nekünk kelljen meghallgatni őket.
Ugyanakkor jó MP3-ból ki lehet hozni olyan hangzást, ami sok gyakorlatlan fület becsaphat, simán azt hihetik, hogy CD, WAV vagy FLAC szól. De nem belépő kategóriás rendszerrel. -
sanyika987
aktív tag
válasz
bombibmw #67698 üzenetére
Bocsi nem feltèteleztem semmit csak ma fogalmazás gátlót szedtem be vagy nem tudom ès az emberek zöme pislog bár mit mondok
Troll81: azt szerintem biztos h nem tud erölködès nèlkül lemenni 60hz re inkább kb 100-120 az elvárható vágása
Nekem nagyobb settem van ès nem megy 70-80 alá nyugottszível
Az igaz nem tud annyival többet de èn csak ajánlottam mint minősègi alternatíva -
sanyika987
aktív tag
válasz
bombibmw #67695 üzenetére
A focal nagyon szèp tiszta magasat ad le èlvezet halgatni de a 13cm kialakítás miatt kb ennyi az előnye
Ha kifejezetten 13cm szóró kell jó döntès de lesz holt frekid mert nem megy le elèg mèlyre hogy jó legyem a vágásod a mèlyel
Lehet nem èrthető amit mondok
Bár èn erre sküszöm KICKER KSS54 -
troll81
addikt
válasz
bombibmw #67674 üzenetére
szia.hát a 80 k ésszel elkölteni hogy jó és hallgatható legyen az egész át kell gondolni. az előző autód teljesítménye mekkora volt kb?lenne viszonyítási alap ami után lehet nézelődni.
szettnek: DLS Performance K5 pl 21 k
Rainbow EL-C5.2 pl 27 kerősítő használt mindenképp Audio System Twister F4-380 pl ár/ minőségben jó és a hűtése is jó.vagy hasonló jobb hangú erősitő. de mindenképp úgy kellene a keret miatt hogy arányiban jó legyen minden egység.
sub pl Gladen Audio M 10 ZD 29 k
a használt de jó állapotú dolgok beleférnek?
kábelezés marad a gyári? ezekről meg nem esett szó.ehhez a kábelezés passz most menyi de kellene.A két két csatornás okés de két egyforma kellene és a keret egy részét jól fel venné igy a kompaktabb megoldások kellenek.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- GTA VI
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Monitor hiba topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest