Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Olyan 1 din méretű CD-s fejegységet keresek maximum 40K-ig, ami rendelkezik bluetooth iPhone támogatással. Az iPhone-ról szeretnék bluetooth-n át zenéz hallgatni a kocsiban.
Tudnátok ajánlani pár jó ár/érték arányú kütyüt?
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #48445 üzenetére
Rodolfo árul face-en egy régi mac mélyközép párt. Az igen jó darab, érdemes lehet ránézni.
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
erről vélemény? vagy milyen 13-mas hangszórót ajánlanátok? -
Huawei
tag
válasz
PiciPeti #48442 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Holnap rápróbálok mindenképp. Visszatérve egyébként tudom, hogy jelenleg a legégetőbb az első szett csere lenne. Rajta is vagyok az ügyön, csak egyenlőre még nincs annyi pénzem amit erre szánnék. Szettből mit ajánlanátok? Az Audio System MX 165 plus-t sok helyen dicsérik, csak szinte sehol se lehet kapni készlethiány miatt.
-
ACAB95
tag
Üdv
Adott egy Audi A4 B6, utólagos xenon szett van benne és bezavar a rádióba. Jelenlegi rádióm egy Sony cdx 2000. Ha kicserélném egy Pioneer MVH-180UB -ra jobb lenne a vétel, nem zavarna be annyira? Másik autóm egy Fiat Brava abban Pioneer van és szebben szólt, mint annak idelyén xenon szett előtt az Audiban a Sony. Köszönöm a tanácsokat! -
PiciPeti
őstag
válasz
Huawei #48435 üzenetére
Ne engedd 100Hz fölé, és fordítsd vissza a fázist. Nem fázishiba miatt buffogott, meg búgott, hanem mert ennyire fel van engedve. Valószínű pont azért hallod most jobbnak, mert most "nyeli el" az első szett a magasra engedett sub hangját. És ezért is változik annyira a hangzás...
Még a leggagyibb gyári szett is lemegy 100Hz környékére, teljesen fölösleges afölé engedni a subot...
-
raubisoda
senior tag
Köszi srácok mindenki nem lehet profi. 😂
-
kacsa7
őstag
válasz
raubisoda #48438 üzenetére
Szia!
A kérdés igen egyszerű, nem igényel megfejtést. Minden autós erősítő ilyen. GND ugye a test/negatív, a remote az erősítőt bekapcsoló pozitív jel. A remote-ra a fejegységnek az elektromos antenna csatlakozóját szokás kötni, mivel azon akkor van pozitív, ha bekapcsolod a fejegységet, ergo az erősítő csak akkor kapcsol be, amikor a fejegységet bekapcsolod. Ez a csatlakozó kizárólag az erősítő bekapcsolására és bekapcsolva tartására szolgál, nem erről táplálod meg működés közben. A B+ pedig az akksi pozitív. Az erősítő megtáplálására tehát a GND és a B+ szolgál.
-
raubisoda
senior tag
Sziasztok. Lenne egy hatalmas kérdésem. Adott egy végfok és annak az áram bemeneti csatik. Ott miért van 3 bemenet? A nevük gnd,remote és B+. Fejtse meg nekem valaki; hogy mi az a b+ és miért csak akkor kap áramot ha az rca ami 3 szálas amin van egy vékony szál ha azt bekötöm a remote bemenetbe ami a gnd és b+ közt van csak akkor kap áramot. Természetesen a vékony kábel elöl a csokiban is be van kötve. Előre is köszönöm.
-
kacsa7
őstag
válasz
Huawei #48435 üzenetére
90% baromi sok. Ki fogod nyírni az erősítőt is és a hangszórót is. Ott már egészen biztosan torz jelet kap a hangszóró, ami hosszú távon ki fogja csinálni, az erősítő táp része szintén meg fog halni.
Pontosan, fázisfordításnál megcseréled a pozitív és negatív kábelt a hangszórón. Pont akkor jó, ha üt, mert akkor fázisban dolgozik az első szettel.
Nyilván minden zene egész más, főleg a rap, hip-hop vonal mélydomináns, ott sokkal könnyebben előjön a láda hangja, főleg, hogy ott kitartott mélyek vannak inkább. Nem tudod úgy beállítani, hogy minden zenén ugyanolyan jól szóljon. Vagy a mély túlsúlyos zenékhez állítod be a rendszert, de akkor a többinél kevésbé fogod érezni a legalját, vagy a gyengébb mélytartománnyal rendelkezőhöz állítod ízlésed szerint, akkor viszont a mély túlsúlyos zenék csak dübörögni fognak. Nálam egy középút van beállítva, és ha épp kevés, akkor tekerek a ládára kicsit a fejen.
Az amp gain 1 dolgot csinál, a fejegység belső erősítőjének kimenő teljesítményét korlátozza. Low-on csak 30ig tudod tekerni, high-on pedig 50-ig. Minél jobban feltekered a hangerőt, a fejegységre kötött hangszórók annál nagyobb teljesítménnyel vannak terhelve. Itt 50-en max 15W-ról beszélgetünk. Ennek az RCA-n kimenő jelre annyi jelentősége van, hogy ha fejeden 2V-os RCA van, akkor az annyit takar, hogy 50-es hangerőn kapja a 2V-os jelet (ahogy már írták is előttem). 30-on nyilván jóval kevesebbet, ergo az erősítő is gyengébb jelből kell, hogy gazdálkodjon. Gyengébb jel -> alacsonyabb hangerő. Ezért kell a gain feltekerésével korrigálnod a "hangerőt".
Szerintem alapvetően rossz az irány, ahogy a legtöbb embernél. Ez szemlélet kérdése, de én pl. azt vallom, hogy a láda kiegészítésnek van, a legalsó tartomány kiegészítésére. Nem tudod vele kikerülni egy normális első szett használatát. Nálam jelenleg pl. 63Hz-en van vágva a szett alja, és 50hz-en a nyomó teteje. Nekem a szett egész leadja az alját is és idegesít is, ha a láda hangja nagyon megjelenik, mert mély túlsúlyos lesz a dolog. 80hz keresztezési frekvencia az ökölszabályban elfogadott, mint kiindulási alap. Efelett vágva általában már hallod, honnan szól a láda. Egyéni ízlés és rendszer kérdése, hogy alatta hol vágsz.
Sokan egész egyszerűen azt csinálják (ezek közé tartozol jelenleg Te is), hogy van egy szar rendszer, ami szarul szól. Azt megtámogatják 1 ládával, hogy legyen mély is, mert az első szett szar. Ebből lesznek az utcazenész autók. Az első szett széttorzít már közepes hangerőn is, nem szól szépen, de hátulra kell egy láda, hogy dörömböljön valami. Lehetőleg minél jobban feltekert hangerőn, hogy elnyomja a fos szett hangját. Amíg az első szettet nem teszed rendbe, ez soha sem lesz jó. Ha ott fel tudnád normálisan venni a hangerőt, akkor az erősítő is kapna értelmesebb jelet, amiből gazdálkodhat.
A 300 hz borzasztó sok, ott már egész biztosan hallod, hogy a láda hátulról szól. Ráadásul ha tényleg ennyire fent vágod, akkor a láda még irtó hangos is kell, hogy legyen, mert már elég nagy frekvencia tartományt szól be. -
Huawei
tag
Ezen a számon nagyon jól szól: Akon - I Wanna Love You ft. Snoop Dogg
Szépen lemegy mélyre. -
Huawei
tag
A 25 amperes biztosíték stimmel. Hídba van kötve. Jelenleg kb 90%-ra van tekerve a level. Túl sok változást nem veszek észre a felső 3/4 tartományban. A fázisfordítás azt jelentené, hogy fordítva kötöm be a pozitív és negatív szálat? Mert ha igen, akkor az is megvolt és valóban sokat jelent. Helyesen bekötve több a mély (nagyon dominál), puffog, búg, viszont nem megy elég mélyre a láda, fordítva bekötve viszont nem dominál, de üt, és mélyre megy. Sedan autóról van szó. Jelenleg fordítva van bekötve és így jobban tetszik. Vannak egyes számok amik baromi jól szólnak. Ugye zene függő, de úgy érzem én is, hogy a láda többet is tudna. A fejegység beállításai között van egy olyan, hogy amp gain, aminél low szinten 30ig tudom tekerni a hangerőt, high szinten 50ig. Jelenleg low-on van. Nem tudom számít e valamit.
Még annyit mondanék, hogy eléggé fel kell ereszteni a ládát, mert a szett hangszórók elég szarok. Lehet ez is számít valamennyit. Pontos értéket nem tudok mondani, de kb 300hz-től lefelé kap a láda.
-
Czimby
addikt
válasz
Huawei #48426 üzenetére
Gondolom a hangsuórók fejről mennek.
Ha a fejet pl.50ig lehet feltekerni, de neked a hangszórók 30-körül már kezdenek torzítani akkor nálad az rca kimeneten a max 2v helyett kb 1v jel lehet emiatt kell maxra tekerni a gaint az erősitőn.
Ha az eleje is erősitőről menne fel lehetne venni maxig a hangerőt a rádión és akkor meglenne a 2v-os jeled az rca kimeneten. Tehát nem kellene csak félig háromnegyedig tekerni a gaint az erősitő(k)-ön. -
kacsa7
őstag
válasz
PiciPeti #48431 üzenetére
Az az erősítő biztosan kevés ahhoz a ládához, de refiben kizárt, hogy annyira fel kellene tekerni. Sedan autóval viszont nincs tapasztalatom, csak látom leírva egy csomószor, hogy oda szívás a láda választás-méretezés.
Illetve egy fázis fordítást célszerű lenne kipróbálni, ha ez sem hoz változást, akkor variálni kicsit a láda elhelyezéssel, hátha történik valami. Én pont a héten jöttem rá, hogy egész idáig teljesen rossz helyen és irányban volt a ládám.
5 ajtós, ferdehátú autó, anyós oldalon volt a csomagtartóban a nyomó és hátrafelé szólt. Azzal, hogy áttettem a vezető oldalra, egy csomó búgás ami idegesített, megszűnt. Most épp úgy próbálgatom, hogy visszakerült az anyós oldalra, és a csomagtartó közepe felé áll. Mindenhogy más hangja van, és máshogy hallani elől hangerőben. -
PiciPeti
őstag
válasz
simi811118 #48429 üzenetére
Hát ebben 1 db árva 25A-s bizti van, szóval a gyári specben szereplő 150W reális kb.
Én is furcsállom, hogy kevés lenne, főleg egy ennyire nyitott ládában, de bármi lehet...
Amúgy az erősítőre hidalva van kötve a nyomó? -
simi811118
aktív tag
válasz
PiciPeti #48427 üzenetére
Az az erő tesója a régi aviator aa902 erősítőmnek, ami pedig 260wrms hidban. Ab25 öm is volt már, ettől kevesebb krafttal is beérte. Én máshol keresném a hibát. Az erősítőnek egy átvizsgálás kellene. Ki kell hogy szolgálja azt a subot. Egyik sem gagyi, én nem cserélném.
-
Huawei
tag
-
Huawei
tag
válasz
PiciPeti #48424 üzenetére
Nem írtam le a teljes sztorit. Régen voltunk az ACR-nél. Olyan 2008-20010 környékén. Már a fene se emlékszik
. Akkor még W124-es Mercink volt és abba került bele egy JVC KDG-631 USB-s egy pár rca-val. Beépítettek még 4db 10cm koax Axton hangszórót (gyári helyre csak ilyen ment be) plusz az erősítőt meg a ládát kábelekkel. Tehát az erősítő a jelet a fejről kapja jelenleg. Mivel eladtuk a régi autót és lett a Kia Sephia így ebbe került bele, de csak a láda meg az erősítő meg a fejegység lett kivéve a régi kocsiból. Az előbbi hozzászólásban arra gondoltam, hogy az erősítőn a level potmétert majdnem csutkára kell venni, hogy jól szóljon a láda. Bocsi az amatőr fogalmazásért, de annyira nem vagyok otthon a témában. Egyébként ha a fejen feljebb tekerem a bass-t, akkor jelentősen jobban szól és nem torzít, azért gondolom, hogy lehet kevés neki az erősítő. ACR-nél azt mondták, hogy hanyagoljuk az eq beállításokat, próbáljuk alap beállítás közelében tartani és én tartom is magam ehhez, mert végülis tényleg nem szól rosszul.
-
Warloo93
tag
válasz
simi811118 #48421 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, de az egész országot att kéne utaznom
-
PiciPeti
őstag
válasz
Huawei #48423 üzenetére
~150W jön le arról az erősítőről, ami nem túl sok, de ennek a ládának elégnek kellene lennie...
Mi a forrása az erősítőnek? Gondolom a gyári fej maradt, és valami jelszint átalakítót építettek be. Lehet azon van lecsavarva a kimeneti jelszint.
Későbbiekben azért nem ártana oda egy 250-300W RMS környéki erő sztem. Vagy valami combosabb 4 csatis, amivel tudod majd hajtani az elejét is. Esetleg ezt a Spectront betenni első szettre, és subnak venni egy combosabb 2 csatist.
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Nektek mi a véleményetek az Axton AB25 mélyládáról? Spectron SPA 2200Z-vel van hajtva, de szinte majdhogynem koppra kell venni a jelszintet és akkor viszonylag szépen szól. Az egri ACR-ék tették be és meg is vagyok elégedve, mert sztem szépen szól, de nincs viszonyítási alapom. Gyanítom, hogy egy erősítő csere javítana, de nem tudom hogy mennyit. Esetleg egy Axton AB30-ra érdemes lenne cserélni a ládát? Ahogy láttam a gyári adatok szerint érzékenyebb. Ez egyenlőre még csak terv. Először is a gyári szettet akarom majd cserélni, mert az elég gány (16cm Kia Sephia II). A ládát meg az erősítőt tudná valaki véleményezni?
Előre is köszi!
Üdv. -
PiciPeti
őstag
válasz
simi811118 #48421 üzenetére
Ebből asszem erősítőcsere lesz a kollégánál...
-
Warloo93
tag
válasz
simi811118 #48414 üzenetére
Értem. Esetleg erről valami vélemény ? [link]. Tudtok valami jó es olcsó szigetelő anyagot ajtókra?
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
A hihetetlen fos BMW E39 hifijét (mármint a hifi fos) szeretném kicsit jobbá tenni. milyen 13 cm-es mélyközép hangszórót ajánlotok nekem az ajtóba, ami viszonylag mélyre tud menni hangzásban? (már ha van ilyen)
-
nilsz2
újonc
Sziasztok!
Keresek µ-Dimension PRO X T2 magasat használt, de javítás mentest,akinek lenne privát üzenetben jelezze,köszönöm -
Gaiwer
csendes újonc
Sziasztok !
Szeretnék abban segítséget kérni tőletek, hogy milyen mélyládát vegyek és hozzá milyen erősítőt ? Nem az lenne a cél, hogy szétrázza az autót, hanem, hogy ha alacsony vagy alacsonyabb hangerőn hallgatom a zenét akkor is szép basszus legyen a kocsiban de, ha feltekerem a hangerőt akkor is szépen teljesítsen. Akár használt is szóba jöhet. Árat illetően csak azt írom, hogy annyi a keret amiből kilehet hozni egy elfogadható kombót. Mivel amúgy sem túl nagy a csomagtartóm, ha nem volna valami batár a mélyláda akkor az nem volna hátrány
Előre is köszi a segítségeteket !
-
válasz
simi811118 #48414 üzenetére
Annyit meg hozzatennek a temahoz, hogy sajnos ehhez a szetthez nem csak egy jo erosito kell, hanem egy korrekt beepites is. A szigeteles nem art ha beton kemeny, illetve a legtobb ajtoba egyszeruen nem fer be a brutal magnes miatt. Tovabba a nagy magnes miatt, olyan kialakitasu kiemeles kell, aminel marad eleg hely a magnes es a kiemeles fala kozott kulonben "megfullad" szerencsetlen.
-
simi811118
aktív tag
válasz
Warloo93 #48413 üzenetére
A kicx pro valóban érzékeny hangszóró, ami azt jelenti, hogy akár a fejegység végfoka is hangra fogja bírni. És Igen, kisebb erősítővel is fog szólni, de nem lesz jó a hangja, csak lobogni fog a hangszóró, küzdeni fog vele a végfok... Érzékeny, mert a felfüggesztése nem betonkemény hanem épp hogy nagyon is lágy. Ellenben a ferritmágnes meg nagyon nagy rajta, (XXL méretű) ami már önmagában is nagyobb meghajtó teljesítményt feltételez. A nagyobb kakaó azért kell mögé, hogy az alsó hangsávokat is le tudja sugározni megfelelő minőségben, megfelelő kontrolláltsággal.
Én ebbe a szettbe akkor ruháznék be, ha a közeljövőben lesz mögé téve megfelelő kraft, ellenkező esetben óriási nagy csalódás lesz. -
Warloo93
tag
válasz
PiciPeti #48410 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lessz a válaszod. Mit érdemes akkor egy ilyen erősitőhez választani? Ki szeretném hagyni a szubot. Most a gyári hangszórók vannak bent es utoljára [link] erről a felyről ment és meglepően "jól" szólt. Gondolom a felyegység hozzávetőleges teljesítménye valahol 15w körül lehet, ezért gondoltam, hogy a kis Alpine-al azert messzebbre tudnék menni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Warloo93 #48409 üzenetére
Meg se próbáld...
100W alatt kizárt, hogy kifutja magát, de inkább 150W ahonnan élni kezd. Ezelőtt is raktam össze PG450-et 6020-al, csak ott biampban volt, az olyan határeset kategória, de fért volna még oda teljesítmény...
Ezek ilyen wattzabálók, de cserébe a dob, az dob.
Nekem a Predator 6/4 200W feletti teljesítménnyel mutatta meg mit tud. (Emphaser EA490, hídalva)
-
válasz
runner 125 #48407 üzenetére
Az erosito es a valtok sincsenek rogzitve, de egyik sem mozog
Az erosito konkretan kivehetetlen onnan
Meg az erosito ele akarok valamit, hogy veletlenul se lehessen belerugni. A valtokat nem akartam az ajtoba rakni, innen egyszerubb allitgatni, kivenni ha egyszer aktivositok... nem szivesen szednem vissza a szigetelest az ajtorol
Az ajtozsebet meg nem akartam elhasznalni erre, plusz ha az ajtoba kerul a valto oda kellett volna huzni a magasat is, csak macera lett volna.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
estét, JBL GX-A602 autó erősítőről mi a vélemények?
egyenlőre házba használnám, lehetséges ez, valami tápcsatlakozóval megoldható? (később nem kéne a kocsihoz is venni)
esetleg 25 ezerig valami jobb erősítő van? -
Na, ma befejeztük a jobb ajtót is, szól az első szett!!!
Tetszik a karaktere a keninek, szépen szól a kicx6020 a helyén, szereti az erősítőjét. A kick pontos, erős. Kell neki a kakaó, sajnos álló helyzetben ahogy esik vissza a fesz a kocsiban (11.7-8 körül) úgy tűnik el a dinamika, járó motornál nincs ilyen probléma. A magasak is szépen szólnak, nincs bántó vagy sziszegő hangja, ha jól tudom Morel magasak vannak a szettben, a kick pedig egy korábbi DLS hangszóró reinkarnációja. A váltók a sofőr ülés alá kerültek. A magasak egyelőre csak gyurma ragasztóval vannak rögzítve a műszerfalon, még nincs felfogatva a saját konzoljuk. Folyt. köv.
-
válasz
lautnermark #48402 üzenetére
Nem Zoli rakta fel a szigetelest, en vettem egy sractol aki ismert egy sracot ...
aztan felrakattam egy szakival
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest