- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: amikor a VR szemüveg már nem elég
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
conan77
tag
válasz gabo01 #10397 üzenetére
Ami tekercsben van az 3 m2 ( 10méter x 30 cm).
Nem olyan nagy az az ajtó sem ( azaz nem háromajtós hosszú ajtóval)
Nekem még a csomagtartóajtó belső felére ( kárpit alá ) is jutott bőven és így is maradt
1,3 méter x 30cm-es darabomneked is elég lesz szerintem
[ Szerkesztve ]
JG G36K Aeg 398 fps, KJW M1911A1 GBB 300 fps,
-
conan77
tag
válasz gabo01 #10384 üzenetére
CS-en Seismo-tól vettem : Soudaband
külső lemezen 1 réteg + 2 réteg a nagyobb lemezfelületeknél + 3 réteg a hangszóró mögött olyan 30x30cm-es részben. belső lemeznél gyári szivacs helyére kárpit alá egy rétegben de résmentesen minden lukat lezártam.
üdv
-
orbano
félisten
válasz gabo01 #10388 üzenetére
részben szigetelés nincs. én elcsesztem az új mélyközép beszerelését egy brutál jól kiszigetelt panelozott ajtóba, és nulla mélyem volt. elvittem szakihoz, 10 perc múlva már elő is kerültek a mélyek. gondolhatod, hogy akkor a részben meglévő szigetelés mennyit ér
A vér nem válik VAZZE!™
-
gabo01
őstag
válasz conan77 #10350 üzenetére
Nagyon jó lett!
Valamit nekem is kellene kezdenem az ajtóimmal mert a Jr6- szettel sem az igaziak a mély hangok! Amikor be lett építve valamennyi bitulapot kapott az ajtó de szerintem keveset és csak egy ilyen szivacsos anyaggal lett befedve kívülről az ajtó nem pedig ilyen soudaband-al! Hol tudok ilyenhez hozzájutni ill. kívülre kell 2-3 réteg vagy az ajtó belső felületére?! -
conan77
tag
Köszi
Az a kábel a hangszórókábel (Audison SL 1,75mm2-es aszem )
az ajtócsatlakozó szinte egy konektor sok tüskével hülye megoldás ( oké hamarabb le lehet kapni az ajtót vele) na de a hangszórókábelt nem akartam belekötni abba a vacakba
volt luk odébb és gumidugóval átfűztem.
volt aki azt írta nekem máshol hogy fúrjam meg ott ahol üres tüskék vannak, de már későJG G36K Aeg 398 fps, KJW M1911A1 GBB 300 fps,
-
s4tch
veterán
Urak, nincs valakinek egy fölösleges Jr6 keresztváltója?
-
Peti66
senior tag
válasz orbano #10368 üzenetére
Érzékenység és terhelhetőség--párban járnak
Az erősítők oda- vissza (ohm) kölcsönhatásban állnak a hangszórókkal
Az alacsony érzékenységű hangszórók igen meg tudják fogni a gyenge táppal bíró erősítőket
Ilyenkor áll elő az a jelenség, amit sokan emlegetnek így--"nem bírja kihajtani"Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
törölt tag
válasz Peti66 #10367 üzenetére
Ha nem a hiba /okozóját/ okát keresem meg hanem különböző módszerekkel eltüntetem attól a hiba még létezik,legfeljebb most pont nem hallatszik de majd idővel előjön.Láttam és csináltam is pár autót már,én biztos hogy nem raknák be ilyen szűrőt .Ja és szívesen meg hallgatnám hogy tényleg teljesen eltünt e.
-
-
orbano
félisten
válasz Peti66 #10361 üzenetére
úgy értem, hogy a jr kick képességei túlmutatnak a 4.300-on, ez utóbbi képezi a szűk keresztmetszetet a rendszerben. ezelőtt jr + proxt2 volt amit egy 4.300 kergetett. elképesztő volt a különbség, amikor lecseréltem a genesisre, hazáig vigyorogtam
A vér nem válik VAZZE!™
-
Peti66
senior tag
válasz migabi24 #10355 üzenetére
Szia!
Tehát, az Rca szűrők nullszériájánal négyszögjeles vizsgákon esik át a még gyártásba nem került egység
Amennyiben a bemenő és kimenő jel között fázis- jel alak különbség adódna úgy a termék egész egyszerűen nem volna megfelelő
1 egész csokorra való van a tévhiedelmekrőlPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz fury71 #10347 üzenetére
Hello!
Amint azt Orbano is említette tényleg jó minőségű az U-dimension Jr4.300 és nem elsősorban, mint a név,de abból a nem elhanyagolható szempontból,hogy ezen cégek úgymond összefésülik az 1 házon belül készült termékeiket,tehát a lehető legjobbat próbálják kihozni az egyes termék családokon és kategóriákon belül
Magyarul az erősítők végső megszólalását igazítják a komponens szettjeikhez
Ez azért a jobb gyártóknál azért természetes
Az Ud ezekhez tartozik Ha, leegyszerűsíteném az 1 házon(gyártó) belül készülő termékek együttes alkalmazása esetén,(ha csak valami user hiba nem csúszik be) kiváló hangképpel rendelkeznek
Ha már ezt választottad(jól) van elképzelésed a hátsó fertályról (mármint hogy mik az elvárásaid a sub mélyek menyiségét ill. minőségét illetően
Mert csak az egész rendszert tekintve lehetne korrektül véleményezniPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
migabi24
nagyúr
Persze, hogy beépítési hiba is volt, gyári helyen volt minden, a preset 1-et már panelba raktam a magasakat meg a műszerfalra fül fele fordítva, tehát előnnyel indultak, nem rossz az X-ion, picivel jobb a preset, inkább kíváncsiságból cseréltem mint elégedetlenségből, a stegtől én nem voltam elájulva szépen szólt de kevés volt a teljesítmény, a carpower, ugyanolyan szépen szól, csak van még kraft is benne, a 75.4 biztos elég lett volna nekem is, ne legyen lelkiismeret furdalásod, hogy ezeket ajánlottad, jó volt az a rendszer is, de ami most van még jobb, a monoblock helyrerakta a mélyládámat is, most már a reflex is pontos, az RCA szűrön nem tudom miért vagytok ki akadva, ha egyszer nem okoz minőségromlást, viszont cserébe nem vinnyog a cucc, mindenki csak földhurkokról beszél, meg ufó jelenségről, senki se tudja a megoldást, ez pofon egyszerű és nekem bevált, ennyi
[ Szerkesztve ]
-
-
conan77
tag
Na kész vannak az ajtószigetelések
ilyen csupaszon
készen
telepített Rainbow-alNa így mindjárt jobb ha lekapcsolom a szubot akkor is van mély igaz a szub durván rátesz az alsó frekikre
-
G.Zs.
senior tag
válasz migabi24 #10341 üzenetére
Azt esetleg le tudnád írni, hogy mi volt a baj az Audio System szettel, és főként a Steg erősítővel?
Őszintén szólva kicsit értetlenkedem, mert sok mindent el lehet mondani ezekről a cuccokról, de azt hogy hallgathatatlan lenne, azt nem igazán.
Az X-Ion szettet még meg is tudom érteni nagyjából, mert eléggé erőteljes hangja van, lehet, hogy nem mindenkinek jön be ez a hangzás, bár eddig aki beült hozzám, dícsérte.Ha most kellene szettet vennem azért lehet én is a Carpower Preset 1-et venném.
Leginkább a Steg erősítőkön csodálkozom, mert évek óta nem találok jobbat annyiért, amennyibe kerülnek (E-Bayen szért valószínűleg lehetne), az egyik cimborám elég szép eredményeket ért el versenyeken a 75.4-el, amúgy meg elég sokan esküsznek rá, kaptak EISA díjat stb... Hallottam már azt a Carpowert is amit vettél, tényleg nem egy rossz darab, de Steg erősítőt biztosan nem cserélnék le rá.
Milyen kocsiban volt a rendszer? Még arra tudnék tippelni, hogy esetleg nem tudott rendesen megszólalni a szett az ajtódban.
Akik a fórumon hallották a kocsimat, kérem véleményezzék, mert ha tényleg sz@r, és csak nekem tetszik, akkor nem fogom ajánlani ezeket a cuccokat senkinek sem.
Igaz mást sem, mert nekem akkor is ez tetszik az adott árkategóriában.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
fury71
aktív tag
válasz Peti66 #10335 üzenetére
Szia!
Köszi választ.
Na már most akkor én lehet várok az aksi vásárlással amíg minden komponens meglesz mert jelenleg csak a fej(Alpine 9855) és az első szett (uD element 6) van meg.
Erősítő és szub nincs még. Elképzeléseim vannak. Pl.: uD jr4.300
Subon meg még nem nagyon gondolkodtam
Az autó nagyrészt városi használatban van. Havonta egyszer 120-160km távolságba és évente 1-2 alkalommal messzebbre megyünk vele.
A generátort egy ismerősöm beméri.
A csatlakozók kötések kapcsolatát ellenőrzöm.Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Peti66
senior tag
A Varta nagy név volt valamikor,de a probléma akkor kezdődőt amikor ők is +mások is elkezdték az Green forradalom jegyében az újra hasznosítást(újrafeldolgozást)
Ez, mind szép és jó lenne, többé,kevésbé sikerült(inkább kevésbé) aminek a tartósság látja kárát.A probléma gyökere az elektrokémiai folyamatok során az ólom(Pb) lemezbe épülő kénsavból kiváló szennyezőanyagok eltávolításával vannak nehézségek.
Van gyártó ahol már tökéletesnek mondható ez,és van akinél nem
Akinél nem sikerül túl jól ott gyengébb minőségű produktumok születnek,míg akik sok, akár 100 éves tapasztalattal bírnak ott a minőség kifogástalan.
Ez, főleg az áramforás élettartalmában mutatkozik meg,de nem elhanyagolható szempontként az egyenletes áramleadásban is
Régen az őseink,amikor az autó-hifi még a kanyarban sem volt,nos már akkor is voltak tiszteséges jó minőségű aksik.De miért is Mert anno nagy és majdnem korlátlan menyiségben állt rendelkezésre nyers ólom Ma ez már másképp van, az Orosz ill. Kinai bányák is kimerülőben vannak, kvázi megugrott az ólom világpiaci ára.Hát ezért van ez
Van 1 ismerősöm, bevett dogmája volt,hogy szoba mérleggel járt aksit venni.Kérdeztem is tőle,de hát miért? Válasz tömör volt és lényegre törő "Mert ebben van anyag" Igaza voltPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
migabi24
nagyúr
Peti66 hála neked lassan elégedett leszek a rendszerrel, tegnap a monoblocknak örültem, ma meg kipróbáltam egy RCA zavarszűrőt és, jelentem teljesen megszünt a generátorzaj, minőségromlásnak pedig nyoma sincs, köszi még egyszer
-
G.Zs.
senior tag
válasz Peti66 #10337 üzenetére
A Varta annak idején nem hifi célokra került a verdába, de mivel eddig különösebb gond nem volt vele, maradt. A télen azonban egyszer lemerült, a következő telet már biztosan nem ezzel fogom megkezdeni. Akár 70Ah-s Berga is lehet akkor az utódja. Megnézem, hol lehet beszerezni a legolcsóbban.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
orbano
félisten
no ben van végre a normális CAT6 RCA asszonykám rábólintott, szóval minden esélye megvan, hogy bent maradjon
A vér nem válik VAZZE!™
-
Peti66
senior tag
Valaki, azt hisszem nem olyan rég írt,hogy nála minden rendben(aksinál),mert ég a zöld visszajelző Nos hát:
A varázsszem nem más, mint egy egyszerű sűrűségmérő eszköz.
Működése azon alapul, hogy a feltöltött akku savsűrűsége magasabb, ezért a varázsszemben lévő zöld golyó feljön a sav tetejére, amiatt zöld a varázsszem.
Ha az akku lemerül, azaz a savsűrűsége csökken, akkor zöld golyó lesüllyed , és már nem látszik, ekkor fekete a varázsszem.
Ha túltöltés következtében elektrolit távozik az akkuból, akkor a varázsszem az aljáról visszaverődő fény miatt fehér színű.
A varázsszem az egyik cella savsűrűségét mutatja.
Az hogy a varázsszem zöld, az semmit nem jelent az akku egészére vonatkozóan, mivel attól még a többi cella akár zárlatos is lehet.Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
Hello! Az előzőekben sajnos még nem tértem ki 1 fontos tényezőre,nevezetesen ki és hogy használja a gurigát
Mégpedig gyakori rövid városi használat, vegyes használat ill.huzamos használat
És miért lehet ez fontos nekünk Ez pedig nem más, mint az a fontos tényező miszerint képes lesz az elhasznált energiát visszatermelni a generátorunk pláne télen amikor az önindító borzasztó módon meg bírja szívni az aksinkat(ez is figyelembe vétetik)
Az általad vázolt fogyasztók összkapacitását is figyelembe véve(+ a fogyasztók) félterhelést feltételezve 60 és vagy 65 Amp/ó-ás aksi a megfelelő választás.DE,HA TÉLEN is gyakori vendégek az autódban a sub hangok akkor a 70 Amp/ó-ás aksit is szívesen fogják venni a rendszeredbe bekötött elemek.No és persze, az autód másnap reggel a legkeményebb mínuszban is indulni fog
A generátor mindent feltölt, ha kis kapacitású az aksi,ha nagy Persze a fizikai korlátokat is figyelembe kell venni, magyarul elfér-e a kiszemelt aksi a neki erre szánt helyen
Vartáról a saját véleményem az,hogy alig terhelve már hatalmasat esett a feszültség(pedig Silver Dynamic volt)
Én +most is a Bergát javaslom és nem csak a személyes tapasztalatok vagy a tesztek alapján,hanem tudomásom szerint ők a gyári beszállítói az MB-nek
De ők, +nem vesznek ám meg mindenféle kokálmányt
Rengeteg aksit volt már módomban kipróbálni,de ez tényleg űbereli az összeset,pedig nagyon-nagyon drágák is voltak közöttükPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
G.Zs.
senior tag
válasz Peti66 #10335 üzenetére
Nah, én úgy is akksi vásárlás előtt vagyok, úgyhogy kíváncsiságból megkérdezem.
Fogyasztóim: Steg 45.2(15A bizti) + Steg 75.4(40A bizti) + Alpine 9833 fej (10A bizti, de az erősítő kikapcsolva) + klíma is van. Mindez egy 1.4-es Seat Leonban. A gyári akksi 44Ah-s volt, most egy 55Ah-s Varta teszi a dolgát, de már eléggé régi ez is, úgyhogy hamarosan csere lesz. Mit vegyek?[ Szerkesztve ]
-
Peti66
senior tag
válasz fury71 #10334 üzenetére
Szia!
Mint már gondolom tudod, a megfelelő táp ellátás a végső megszólalás(rendszer) szempontjából kulcskérdés
Szinte minden hangtartomány torzul,ha leesik,ingadozik a feszültség
Lehet bárkinek a legjobb,legszuperebb "cucca",ha nincs megfelelő energia ellátása
Így, még az 50%-át sem tudja kiaknázni az egyébként jól meg ill. felépített rendszerének
A mély folyós lesz,az ének reszelős,a poziciónálás és a térérzet jelentősen romlik
Erre mit tesznek sokan -Az addig kínnal, keservvel megszenvedett beállításokat, hogy mondjam-újrahangolják. Na ezt kővetően, még xarabb lesz a helyzet és nem értik miért
Pedig ha tudnák
Tehát, célunk lehetőleg minél egyenletesebb tápot biztosítani a auto hifi komponenseinknek
Ami első nekifutásra nem is olyan könnyű,mint sokan gondolják
Első a generátor jó és kifogástalan töltése( olcsón bemérik)
2. a csatlakozó pontok,kötések sziklaszilárd és fémtiszta kapcsolata
3.Az akummlátor kapacitása, amelyről szintén sokan elfelejdkeznek. E tény ismeretében elmondhatom,hogy csak annyi energiát tudunk később hasznosítani amit elraktároztunk
Csodák nincsenek,legalábbis itt nem.Kis aksi kis kapacitás
Nagy aksi nagy kapacitás
Írd ide, mennyi az erősítőd összteljesítménye ill. sub tipusa Kiszámolom neked, mire is lesz szükséged klíma jó fogyasztó el. emelő nemPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
fury71
aktív tag
válasz Peti66 #10284 üzenetére
Hali!
Nekem is cserélnem kéne aksit.
Szerinted ez jó lehet hifire is?
esetleg ez?
Jelenleg 54Ah van az autóban. Azért kérdezem, hogy kell-e mondjuk nagyobb aksi egy fej+első szett+4csatis erő+subláda aktív rendszerhez vagy elég a jelenlegi teljesítmény is.
Az autóban van klíma, el ablak vagy ez nem befolyásolja a hifihez való aksi nagyságát, típusát?Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Peti66
senior tag
válasz conan77 #10330 üzenetére
Nálam, erre is 6-ot
A Dietz Noise Killer (kenhető) jó volt,de nem valami esztétikusEsetleg még van ilyemi is tűzálló sziloplaszt (piros színű) spaklival felkenve,lehet ez is tompítaná+ van még valami szintén szilo,na az bitumenes.Most adtam oda a faternak a fa csónakjához,1-et én használtam el, tapad mint az állat
És a színe is korom fekete. Kezemről alig jött le, úgy meg fogta ez a fekete szutyok[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz conan77 #10327 üzenetére
Régen, volt valami thermo plastic ami hőálló volt azt hiszem 200 C'-ig,de most már nem tudom, hogy vannak-e ilyenek forgalomban
Jól mondta, ez valószínű leválna, ha nem is azonnal,de biztos
Ja, úgy emlékszem Dynamat volt valami hő álló fajta.Én, fújtam is meg kentem, is a motor ház tetőt belülről,de szerintem azzal neked nem lesz gondod[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz migabi24 #10326 üzenetére
Köszi az elismerést
Próbálj ki 1-2 igazán jó minőségű zenét(ne agyon tömörítettet) még a hajad is az égnek fog állni (olyat produkál)
Jó reflexbe ami, persze ehhez a szub-hoz van méretezve, kb 1.5 X nagyobbat szólPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
conan77
tag
válasz Peti66 #10324 üzenetére
van még valami
A motorháztető belsejére milyen anyag rakható ami fenn is marad és bírja a hőt forróságot??
ugye ott azért jóval melegebb van mint az utastérben
(egy másik fórumon Hugoapi ( Grandés autószerelő és szaki) lebeszélt a bituról)[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz Peti66 #10325 üzenetére
Köszönöm, hát tényleg igazad volt, valahogy érződik, hogy megfogja a subot, pontos és gyors mint a veszedelem, nem olyan sok az a 300 watt, legalábbis az én rendszerembe épp hogy elég, csutkára kellet raknom a gaint, mondjuk zárt ládának kell a kraft, lehet kipróbálom reflexel mit szól
-
Peti66
senior tag
válasz migabi24 #10323 üzenetére
300/600 lesz 4 ohm-on, a többi variáció 2x4 ohm-ra ill.2x2 ohm-ra vonatkozik
A2. versionál 2 ohm lesz az terhelő ellenállás
A 3.versionál 1 ohm lesz a terhelő ellen állás
Tudod, milyen sok is lehet Rms 300 Watta - nagyon-nagyon sok
Tehát, most simán csak a + - ra rakod,ha meg később felfelé váltanál, na akkor se lesz gondod
De, hidd el nekem, ez így is bivaly (minden téren)[ Szerkesztve ]
-
Peti66
senior tag
válasz conan77 #10321 üzenetére
1értelmű lesz a bituzott előnye
Jó a meglátásod, a bitu gyűrű alá való tétel, de szerintem oda már elég egy réteg is
A hangszóró kábelt is fogasd oda, vagy 2 helyen(ajtón belül)
Ja, a kárpit-ot is patentül tedd vissza,mert tud ám az is zörögni
Igazán nincs mit, írj, ha még valami adódikPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Dictator^
veterán
http://www.carstyling.hu/buy_shower.php?id=230598 Őt ismeritek? Mármint az eladót?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Peti66
senior tag
válasz conan77 #10318 üzenetére
A merevítő borda és a lemez találkozásánál un. Sikaflex van, mivel,ha bordát odahegesztenék a lemezhez az nagyon csúnya gyári horpadáshoz vezetne
Az is elég ha borda széléig bituzod alul-felül-ről (a borda merevít) meg nem árt,ha a lecsapodó(kondenzálódó pára ki ill. el tud folyni
A kárpit-nál belül-ről, ahol nem ér fém-hez vagy máshoz, a maradék-ból levágott szeletekkel rezgés mentesitheted, mert majd később szidnál valakit
A többit jól csináltad
Visszabontható, akár 1 kis hajszárítóval is(télen lesz nagyon kemény)Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
-
conan77
tag
válasz Peti66 #10315 üzenetére
az ajtó közepén fut kicsit srégen egy merevítő borda és az alá sehogy se tudom berakni, de ráragasztottam a bordára azaz betakartam vele. a rések olyan 5 10 cm-es kis kockák vagy csíkok, de inkább ott ahova nem érek be sehogyan sem
A hangszoró mögé 3 réteget küldtem többire egyet ( kivéve a gyári bituval együtt van egy dupla 40-50x20cm-es "keményítés". oké ha így hagyom és a belsejét lezárom?Ha szerelni kell mondjuk ablakemelőt vagy üvegcsere vagy zár akkor visszabontható vagy kőkemény beton lesz??? bocs ha hülyeség
-
migabi24
nagyúr
Peti66 kérdés, megjött a monoblock, Solid Audio F11D lett, azt hittem ezen csak 1 csatorna van, de 2-ő van, ezeket is lehet hídba kötni? vagy hogy aknázzam ki a maximumot belőle 4ohm-os a mélyláda
[ Szerkesztve ]
-
Peti66
senior tag
Jaj,jaj tényleg 2X2ohmos
Nem lesz azért olyan borzasztó,(1ohm) pláne, ha a láda számításnál(zárt) A Qtc érték 0.707-el lesz számolva
De, ha ettől eltértek nem lesz az igazi[ Szerkesztve ]
-
conan77
tag
Halihó!
Ma elkezdtem a szigetelést és kérdezném, hogy a külső lemez belsejét 100%-ban kell fedni vagy maradhatnak azért foltok?? Jó ez a soudaband tapad mint a fene
nagyjából megvagyok a jobb oldali belsejével, de leesett az eső így pihi és azért kérdezem még mielőtt belül letakarnám a lukakat.JG G36K Aeg 398 fps, KJW M1911A1 GBB 300 fps,
-
Az-X
őstag
válasz Peti66 #10310 üzenetére
Igen... igen... csakhogy az RSH252-ben 2x2 ohmos tekercs van. Tehát vagy 4Ohm-ra kötöm vagy 1-re Ergo akkor a ZX350 nem igazán felelne meg SUB célokra? Még egy ZX450-et már tuti nem tudok beszerezni No majd meglássuk, ma reggel beviszem a kocsit szervizbe, reméljük szerdára meglesz és akkor lehet végre tesztelgetni tovább
:)
-
aneda
senior tag
Apropó, esetleg nincs valakinek elfekvőben előlapja, vagy kijelzője Pio 88RS, vagy RSII-höz?
Komplett hibás fejegység is érdekel![ Szerkesztve ]
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Peti66
senior tag
Nemhogy megsül, ropira pirul,de persze, csak ha hosszasan kergeted
A 4 csattos miért nem jó 2X2 ohmra oldalanként Nem sokkal leszel előbre az 1 ohm-os verzióval, max annyival,hogy a torzítás az egekbe szökik.
Ami, amúgy sem kevés(sub) de így 3X nagyság rendű De, kérdezd meg erről Szakállt isPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Az-X
őstag
válasz Peti66 #10306 üzenetére
Csatornánként 1 Ohmra gondoltam Elég sok helyen írták, hogy 1Ohm stabil, persze ettől még lehet, hogy nem 4Ohm-on szerintem kevés lenne az RSH252-nek.
Hmmm 240... eddig 200 főlé nem nagyon mertem menni, de ha meglesznek az új nyári gumik, lehet megküldöm hátha megy annyit
-
-
Peti66
senior tag
A ZX 350-et ne küldd meg 1 ohm-ra el fog melegedni ventivel is
Mié- má mindjárt 240-el járatod -a verdát
Bizalom emberek, bizalom, a jó munkához idő kell a rosszhoz meg még több[ Szerkesztve ]
-
aneda
senior tag
"Remek az a V70 pont ugyanaz elöl mint az enyém."
Igen, ezért is kérdezem!Panelt nem szívesen csináltatnék, jó lenne megtartani a gyári kárpitot.
Én is a bitumenlapozás + fa kiemelőre gondoltam, és a magasakat is felraknám a tükörháromszögbe.
Esetleg az ajtódról tudnál egy képet felrakni/küldeni nekem?
Pécsi vagyok ezért sajnos nehezen tudok a Lurdy-s talira menni, pedig jól hangzik!Aktív/passzív hajtással vagyok dilemmában, nem szívesen fúnám ki az ajtót a plusz kábelátvezetésért, inkább használnám a gyári ajtócsatit.
Passzív mellett szól hogy a bácsinak is sikerült valamit csinálni:
http://xprogram.com/econtent/166/harri_hellman_volvo.html
http://www.dls.se/econtent/166/harri_hellman_volvo.htmlA gyári hifi vonal volt az első próbálkozásom, vettem is egy gyári HU-803 fejet, de katasztrófa doboz hangja volt az 9813R-es Alpine-hoz képest, így most az Alpine-al nyomom.
(míg nem találok kijelzőt a 88RSII-mhöz)Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Az-X
őstag
Szia!
Remek az a V70 pont ugyanaz elöl mint az enyém. Nos ennek több lehetséges megoldása is van. Csupán ráfordított összegtől függ. Én elvittem egy hifis emberkéhez (Szakállhoz) aki kibituzta az ajtókat, készített fa kiemelő gyűrűt illetve egy ajtópanelt. Illetve a magasaknak is készített egy kis burkolatot az A oszlopra. Ez így kb 50e Ft-ba került.
Ha nem szeretnél ennyit költeni csak beszerelni, akkor simán beteszed a mélyközepeket a mélyközépek helyére, a magasakat a magasak helyére. A hangváltót pedig felrögzíted valahová, van hely bőven
Közben az jutott még eszembe, hogy van amelyikben gyárilag 3 utas szett van (a Premium Sound-osban). Ha olyanod van akkor fontold meg egy 3 utas rendszer kiépítését! Persze csak ha szeretnél extra hifit. Ha pesti vagy gyere ki egyik péntek este a Lurdy-ba ott kb 10 perc alatt megmutogatom mit hogyan.
-
G.Zs.
senior tag
válasz cicmanyek #10298 üzenetére
Hát igen. Egyébként sokan mondták már nekem, hogy megvettem a csúcs hifit, szakemberrel állíttattam be, mégsem szól megfelelően.
Egy szakember szerintem fél napnál többet nem tölt el a beállítással, hacsak külön meg nem fizették érte. Ennyi idő alatt csak nagy szerencsével lehet megtalálni a legjobb settinget.
Én azt mondom, aktív rendszert csak az vegyen aki ért is hozzá, vagy hajlandó megtanulni, hogy kell beállítani, mert ellenkező esetben eléggé félrecsúszhat a rendszer hangja.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sweet.tv - internetes TV
- BestBuy ruhás topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Commodore 64
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i5-11400F LGA1200 processzor tálcás (hűtő nélkül) - 1 év magyar bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB (2x16) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black 1Gx8 - 12 hó magyar bolti garival! -
- G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V - 12 hó magyar bolti garival! -
- iMac 2021 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest