- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #6689 üzenetére
Leírom még egyszer, submittel = beküld. Szerintem sokkal többen tesztelnek, mint ahány eredmény el van tárolva azon az oldalon.
Sondi1986: Nem a kártyától függ az ennyire magas pontszám, láthatod, hogy a physics score 9770, ami több mint a duplája a te 3.9GHz-es phenomos eredményednek. A 3Dmark pontvadászathoz processzor kell, lehet akármilyen kártyád. Amellett a 4GHz fölé húzott i7 mellett alacsonyabb GPU clock mellett is magasabb összpontszámot kapna a tag a mi eredményeinknél.
kop8: Nem tudom, az nem az én eredményem. Csak belinkeltem érdekességképp.
Biga123: A 300/300-as 2D órajelet az aktív overdrive eredményezi. Az már más kérdés, hogy mért jár ennyin annak a kártyája is, akinek a CCC telepítve sincs és nem is húzza a kártyáját semmilyen módon. Mindenesetre ez fényévekre van a kártya megsütésétől, ne lihegd túl.
Egyébként a topic azért van tele elégedetlenkedő emberekkel, mert az elégedett felhasználók nem jönnek ide minden nap leírni, hogy náluk bizony minden oké. -
aginor
veterán
válasz
Biga123 #6694 üzenetére
Azt nem tudom, ezért is írtam, hogy NÁLAM.
Egyébként NV-vel mindig több gondom volt ilyen téren, mint Atival, bár ez egyéni preferencia is, mivel a Catalyst-ot szoktam meg, így az jobban kézre áll, Forceware-ben olyan gyönyörűen eltévedtem (kb mint az 11.2 Catalystban).
-
-
MongolZ
addikt
Újraraktam a Win-t, így jó lett. Soha többet nem szedem le a régi drivert... eddig se tettem, még kártyacserénél sem, csak most, kivételesen... egyébként visszatettem a 4890-t mindenféle drivercsere nélkül, mikor még nem indult el a 6870, és az működött rendesen. Úgyhogy most nem tudom, hogy kit szidjak, az ATI driveríróit vagy a Microsoftot? Vagy mindkettőt?
Egyébként Gigabyte MA790XT-UD4P, PII X3 720 BE, OCZ Gold 4Gb -
aginor
veterán
A netes tesztek alapján nincs semmi baj a 42fokkal, így nem értem a dolgot. paszta lehet segítene neki, de végül is így sem olyan rossz ez. Az pont megvan, azzal ki is próbálom a hétvégén, csak előtte teszek egy új oprendszert, meg a 11.2 drivert.
johntheface: nincs mit
alibaba78: elvileg nem normális, de sokaknál van így, 11.2 állítólag javítja
Biga123: no, nálam kb ugyanez a helyzet, csak atival. Ez alól csak a 3850 képez kivételt, akkor valóban botrányosak voltak a drivereik (váltottam is sajnos 8800gt-re).
-
lehel22
tag
válasz
butch3r #6640 üzenetére
Ismerosnek van MSI 6850 ( alapverzio , nemOC ) es teljesen meg van elegedve. 2D homersekelet 37 C , 3D - 68C volt a maximum( hosszabb kinzas utan elegge szuk es rosszul szelozo hazban) ~23 C szobahomersekleten. A hangja 3D alatt is nagyon ok.Gyakorlatilag inkabb csak enyhe szelzaj hallhato . MSI Afterburne feszultsegcsokkentessel (az illeto 980 mA allitott be) meg nyerhetszsz 3D homersekletnel nehany fokot.Ventilatort is lehet innen szabalyozni de nem hinnem hogy kulonosebben szukseg volna ra.
A gyari ertekekrol itt van egy reszletes teszt.[link]
-
Beri
addikt
Végre van értelme négymagos processzort venni játékra. Várunk már erre egy ideje
A fejlődés iránya mindenképpen ez kell hogy legyen, mivel az órajelek emelése, a magonkénti számítási teljesítmény nem emelkedik igazán, viszont jönnek a nyolcmagos CPU-k.
Az az 50 pont 3250-hez képest 1.5%-ot jelent, ami nagyjából mérési hibán belüli, nem éri meg foglalkozni vele. -
Bali27
addikt
Igen.. Már vannak olyan gamák ahova elkél a 4 mag..
Amikor vettem a procit még minden tesztben azt irták hogy nem kell a + 2 mag..
Igy fejlödünk kérem..
feltettem az uj drivert.. 300/300 és kb 50 pontal kevesebb 3 d mark11 be.. Igaz nem azal játszom csak játékban is gyengébb? Ja ha a Morphológiai vagy milyen szürő be van kapcsolva akkor 150 pontal kevesebb... -
LEON-T
aktív tag
válasz
Montesantos #6675 üzenetére
Nekem is annyi , bar neha ha kedve tartja a 2. kartya 100/300 on megy
nem tudom mi alapjan csinalja -
shteer
titán
válasz
Montesantos #6675 üzenetére
overdrive aktív?
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a februári drivert (asus 6870) a GPU órajele 300 a memória is annyi. Mitől lehet?
Nem 100/300-nak kellene lenni. -
tylerhun
tag
Sziasztok,
kíváncsi volnék, hogy milyen tapasztalatotok van a powercolor verziójú 6850-essel? Elsősorban a hangjára lennék kíváncsi. Köszönöm előre is.
-
rocket
nagyúr
válasz
Bélaaaa #6583 üzenetére
Ki kell kapcsolni az eger beallitasainal az eger kurzor arnyek opciot, es akkor megszunik a jobb felso sarokban akadozas.
AMD altal ismert problema ez ugyhogy javitani fogjak elobb-utobb, addig lehet hasznalni ezt a megoldast annak aki emiatt a "hatalmas" problema miatt almatlanul vergodik az agyaban alvas helyett
-
Nyick
tag
nekem nagyon sokat nyomott az új driver.
3dmark11-ben a 20. vagyok ilyen procival és kártyával.
Procinál csak szorzót álítottam, gpu-t meg 1000/1250
És a táltos eredmény (vagy csak nekem sok) -
MongolZ
addikt
válasz
polonic #6660 üzenetére
Megtörtént, először ATI driverrel csináltam, aztán ATI driverrel majd DriverSweeperrel, aztán csak DriverSweeperrel, semmi... az az érdekes, hogy miután felteszem a 6870-hez kapott drivert, a 6870 újraindul, majd visszatéve a 4890-et, mindféle törlés/telepítés nélkül hibamentes megy a 4890.
-
MongolZ
addikt
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy 6870-es kártyát a régi 4890 helyett, de telepítés után Windowsba való érkezéskor, a tálca megjelenése után egyből újraindul a gép. Próbálkoztam 11.2-vel, 11.1-el, 10.12-vel, ugyanaz a jelenség. Csökkentett módban mindannyiszor leszedtem DriverSweeperrel a régi drivert, mégsem hozott semmi eredményt. Valakinek valami ötlet? Win7 Enterprise 32bit. Eddig sose szedtem le a régi drivert telepítés előtt, még kártyacserekor sem, most tettem először, de ez után pláne nem fogom...
-
aginor
veterán
válasz
johntheface #6654 üzenetére
400W Corsair elég neki, mindig többet írnak, hátha valakinek 10dekás mercury vagy codegány van.
atis1224: nálam is annyi az üresjárati órajel
Biga123: Nvidia miért is jobb? A GTX460-nal két napot szenvedtem, hogy driver telepítés után újra legyen hang, mivel a hang drivere kinyírta a korábbit, valamit a csatlakoztatott tv-t is szarul kezelte. Tegnap előtt Nvidia driver le, Ati fel, tv rádug, magától beállított mindent, ahogy kell.
-
johntheface
csendes tag
Halitok!
Fontolgatom 4850-es karim lecserélését 6850-re.Ahogy nézegettem legalább 500W-os tápot ajánlanak neki.Ez az 500W egy rosszabb vagy jobb minőségű tápra érthető?
Most egy Corsair CX400-as van a gépembe.Kell-e cseréljem a tápom is,ha ilyen vga-t szeretnék? -
Biga123
addikt
válasz
Santa Slayer #6643 üzenetére
Ha nem akarsz driver gondot akkor a Radeon felejtős..
-
lehel22
tag
válasz
Gigabyte HD6850 -t nem ajanlanek . Valoban szimpatikusnak tunik a Windforce hutese meg a 3 eves garancia de visszakeresel a regebbi hsz- ba talasz egy rakas panaszt (sajnos) .Jelenleg inkabb mas gyarto kartyajat valaszd a 6850 szeriabol .Amugy 50k ert , valoban 6870 hez is hozzajuthatsz..
-
aginor
veterán
válasz
polonic #6638 üzenetére
Sejtettem, mi a legjobb hozzá?
Tegnap 1óra CoD6 multi és 1 óra Arcania meg sem kottyant neki 950/1150MHz-en, alapfeszen. Előbbi alatt 47 utóbbi alatt valami 56fokos volt, úgy, hogy nem is volt igazán zavaró a hangja.Santa Slayer: milyen felbontáson játszanál? Fagyások inkább hardveres hibára utalnak szerintem, érdemes lenne kitesztelni. Kérdés, hogy a Catalyst-al koncepcionális/kényelmi gondjaid is vannak-e, mert akkor inkább Nvidia.
-
jegenye77
addikt
válasz
50-ért már 6870-et vennék a helyedben.
Hardverapróban biztos találsz. -
polonic
félisten
válasz
Egy amd topikban nem ajánlok konkurenciát.
Úgyhogy powercolor, sapphire, vtx3d vagy asus gyártmányú radeon 6850-es legyen. Egy picit jobb is a teljesítménye a 460-nál.
A driverekkel nincs egetrengető gond. Apróbb, gyakorlatilag lényegtelen bugok vannak.
A fagyás egyáltalán nem biztos, hogy a vga driverhez köthető. -
Santa Slayer
csendes tag
-Hali! Videokártyát szeretnék vásárolni.Elsősorban játékokhoz kellene,Win7 64 bit alá.Két típust néztem ki kb.50 rugónál nem drágábbat.Az egyik: GIGABYTE/estleg ATI RADEON PCX/ 6850 1GB DDR5 PCE - DIRECTX® 11, a másik:GAINWARD GEF. GTX460 1024MB DDR5 PCE. Melyik volna hosszabb távra kellően strapabíró és gyors,ha tuningolni nem igazán akarom.
Fontos lenne még a drivereikről szóló véleményetek is,mert a jelenlegi 4830-as kártyámhoz tartozó ati catalyst programokkal nem nagyon vagyok megelégedve.Néha furcsán viselkednek fagynak... -
butch3r
senior tag
Msi 6850es hangjarol illetve barmilyen tapasztalat van?
Koszi
-
aginor
veterán
Szerintem is érdekes, eddig soha nem volt gond a ház szellőzésével (mondjuk az is igaz, hogy kifelé fújó hűtők voltak többnyire), lehet meg kéne nézni a pasztázást.
Amúgy kifejezetten elégedett vagyok a kártyával, leszámítva a hűtőt, amit cserélni fogok szerintem egy AC Twin Turbo Pro-ra.
Stabilitás tesztet Ti mivel szoktátok csinálni, ami nem Furmark? -
dudo
tag
Sziasztok!
Ti melyik catalyst csomagot szoktátok felrakni, amiben benne van az opencl vagy az a nélküli csomagot?
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Visszaolvasva!
Nekem a 10.12 van fönt, idáig gondolkoztam a 11.1 felrakásán, de ezek szerint a 11.2-t se érdemes, nem hoz érdemi javulást? (Win7 64 bit)By.: Johnny
-
pete_21
addikt
Igazából fekete képernyő jelentkezik, semmire nem reagál, a power gombot elég röviden megnyomni, és egyből kikapcsol (bár sztem ez minden bsod-nál így van). Gépet elindítva írja, hogy bsod volt. Bluescreenview-ban megnéztem, ez okozza: atikmdag.sys.
Ha segítek vele a hiba pontosabb felderítésében, át tudom küldeni a minidumpokat is, bugcheck kódot, paramétereket, mindent ami csak kellhet. -
pete_21
addikt
válasz
///Krisz\\\ #6621 üzenetére
Az lesz. Megnézem majd a 11.2-t, aztán meglátjuk azzal van-e idle bsod. Igen, 10.12-vel voltak gondok: ugye jobb felső sarkos bug, az egér szétesés, és az idle bsod. Egyértelműen az utolsó a legaggasztóbb.
Nekem feltűnt, még mielőtt írták volna, csak nem tudtam, hogy nálam rossz-e valami, nVidiás driver maradványa miatt van-e. De aztán láttam, hogy írták mások is, szóval nem egyéni gond.
Abban igazad van, hogy a hibajavításokkal nem tudja magát reklámozni, és abból nem lehet akkora hírt csinálni. Viszont ha a gyakori, sokak által tapasztalt bugokat nem javítják, azzal meg hatalmas negatív visszhang keletkezhet. Szóval ez meg azért nem célravezető.
Azért reménykedjünk. Azt mindig lehet.(#6623) polonic: Közben elolvastam az újításokat, 11.1a-ban is, és a 11.2-ben is. Tényleg van "néhány".
Az egér szétesés és a kurzor laggolás a sarokban engem is kevésbé érdekel, csak szimplán azt nem értem, miért nehéz kijavítani. Ezek még tényleg beleférnek az apróság kategóriába. Az idle bsod viszont már annál jobban érdekel, az tényleg komoly bug. De tesztelgetem majd az újat, reméljük ezzel nem jelentkezik.
Ha már szóbajött, kikérném a véleményeteket: szerintetek ez az idle bsod mitől lehet? Szerintem vagy attól, hogy a monitor automatikusan kikapcsol (Win7 energiagazdálkodási beállítás), és nem tudja a videokari "felébreszteni", vagy a Win7 kikapcsolja a GPU-t, és az nem tud feléledni? Azt hol lehet megnézni, hogy a GPU-t hány perc tétlenség után kapcsolja ki?
Előre is köszi a választ! -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Bélaaaa #6622 üzenetére
Próbálgattam, de semmi nekem csak akkor van hiba vele a sarokban ha rángatom mint egy őrült ilyenkor egy pillanatra eltűnik a kurzor (villan egyet), de se ablak bezárásnál se jobb egerezésnél se ikonra kattintásnál sem csinál semmi hibát.
Egyébként már 3 órája nézegetem és nekem az új driverrel a GPU-Z-ben a 3-as hőmérsékleti érték hűlt 2 fokot. (Csak, hogy legyen valami pozitív hozzászólás is az új driverrel kapcsolatban
)
-
polonic
félisten
válasz
pete_21 #6615 üzenetére
Nézd meg a 11.1 whql és a 11.1a release notes-t. Van elég különbség. Aztán a 11.2 whql-ben is van különbség a 11.1a-hoz képest.
Annyit írok, hogy a tesszeláció és az anizotropikus szűrés a különbség a két 11.1-es driver között, ez lett továbbvíve a 11.2-be plusz még egy kis dolog hozzátéve.
Én, a jelenlévőket, olyan apróbb bugoknak tekintem, hogy nem is érdekel. Nincs ezekkel a driverekkel semmi gond. Ezek apróságok, mindenhol előfordulnak.Bali27
Ezeket a kijelentéseket hanyagold már.
Kezd érződni a trollszag. -
Bélaaaa
őstag
Végül is az is filozófia, hogy van MLAA-nk egy szar driveren.
Feltűnő nagyon, ha sok teljes képernyős alkalmazást akarsz becsukni "X"-el!
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pete_21 #6620 üzenetére
Én mindig a legfrissebbet rakom föl (mint a vak ló) és neked is csak ezt tudom tanácsolni. Neked ilyen hibák voltak a 10.12-vel?
Hát én ezzel nem értek egyet, mert szerintem egyáltalán nem feltűnő én is csak akkor vettem észre amikor szóltak. Hát igen az meg más kérdés, hogy tényleg illett volna kijavítani, de hát nagy cég fejében mindig csak a nagy bevétel forog őt nem érdekli a felhasználó "hasfájása" elvégre hibajavításokkal nem tudja magát reklámozni/nagyobb profitot generálni (húú nagyon áthatott ez a mai vállgaz előadás szelleme
) és amíg ilyen görény szemléletet követnek ezek a cégek addig nem is remélhetünk ennél jobbat...
(#6622) Bélaaaa:
Hát nem?! Nálam még akkor sem.
-
pete_21
addikt
válasz
///Krisz\\\ #6619 üzenetére
Én sem látnám annyira borúsan a helyzetet, ha nem félnék még attól is, hogy otthagyjam a gépet üresjáratban, parázva attól, hogy idle bsod-t kapok-e vagy sem. 10.12-es igencsak szerette csinálni, és ha jól emlékszem a 10.10e is. Most 11.1a van, meglátjuk segít-e, de lecserélem majd a 11.2-re.
MOD: Végülis egyetértek veled, hogy jobban megéri inkább az újításokkal foglalkozni. De pl. a jobb felső sarkos bug eléggé szembetűnő, azt már illett volna kijavítani.
-
///Krisz\\\
senior tag
Én nem látom ilyen borúsan a helyzetet driver ügyben. Szerintem csak sok az újításokkal járó munka és nem érnek rá foglalkozni a hibákkal. Elvégre is mi mutat jobban egy release notes-ban, hogy fixed bug vagy az, hogy van MLAA támogatás (persze én is jobban örülnék, ha a hibákkal foglalkoznának...).
-
pete_21
addikt
-
pete_21
addikt
válasz
polonic #6595 üzenetére
Persze, tudom, hogy egy WHQL-es drivernek meg kell felelni bizonyos követelményeknek, és ezeket nem egyszerű teljesíteni. De értelmét továbbra sem látom, hogy a 11.1a-t adták ki 11.2-ként. Nem hinném, hogy a 11.1a annyival többet nyújt a 11.1-nél, hogy azokat a változtatásokat gyorsan bele kellett most tenni egy WHQL-be.
Ezzel amúgy nem is lenne bajom, ha nem lennének közben látványos bugok, amiről elvileg tudnak, de nem látni, hogy lenne fejlődés az ügyben.(#6613) Bali27: Szerintem a 6000-es szériával nincsen semmi gond, mert ezek a hibák jelentkeznek az 5000-es kártyákkal is. Szvsz itt egyedül a fejlesztői hozzáállással van gond.
-
Bali27
addikt
Azt hittem hogy ez az uj driver ad egy "lökést" a 6800as szériának.. Az ember naivan gondolja hogy csak felismerték a hibákat, a bajt...
No de akkor most meg az a kérdés vetődik fel bennem hogy ekkora a baj???
MErt ha nem, akkor meg nem értem hogy bent nekik milyen config van ami nem mutatja ki a hibákat, és a visszajelzésekből sem okulnakEzek a 6XXXes kártyák olyanok mint ha mostohagyereke lenne az AMD-nek.. Mindnehol csak az 5XXXes széria sebessége javul stb..
Nem baj Majd jön nyáron a csodadriver..Addig meg szopunk
-
Bali27
addikt
Meg kell irni az atinak hogy This is shit..
-
alibaba78
őstag
A 11.x osszes valtozataval bizonyos idokozonkent fel-felugrott a gpu hasznalat 100%-ra erthetetlen modon, mert nem volt megnyitva semmi, csak a gpu-z az asztalon, es nem egyszer sleep mode-bol ebresztve ujraindult a masina. Ezen mar csak dob egyet, hogy 300/300 az orajel.
mod.: Utolag lattam, hogy a 11.1a h-ra epul. Es tovabbra is varok egy bugmentes, 5-10%-os gyorsulasra a 10.12 utan.
-
faranus
aktív tag
sziasztok
az lenen a kérdésem hogy eddig egy nagyon jó kis sapphire 4830om volt de 2 hónapja büszke tulajdonosa vagyok egy 6870nek! De az új kártyához kaptam egy kis valamit elösszőr fogalmam se volt de aztán jobban megnéztem és egy crossfireX volt.
Azon gondolkodtam hogy össze lehetne kötni a 2 kártyát! Szerintetek van rá esély hogy müködik nem szeretnék kárt tenni semmibe ezért gondoltam titeket megkérdezlek! -
alibaba78
őstag
Ooooo, nem. Orulnek egy bugmentes, 11.1a hotfix teljesitmenyu drivernek is, ha nem haragszol. Tul nagy igenyu lennek???
Mellesleg az 5000 szeria rengeteget fejlodott mar palyafutasa soran. A 6xxx szeria kozepkategorias termekei 4 honapja elerhetoek, de meg nem jott egy normalis driver sem a -reszemrol- 10.12-esen kivul. Javits ki, ha tevednek!
-
lsc
nagyúr
válasz
alibaba78 #6603 üzenetére
Valaminek nekik is örülni kell. Minden drivernél azt várjátok hogy hipp-hopp 6950 lesz a kártyából ?
Valószínűleg pár napon belül jön a hotfix ami a 11.3 alapja, meg kell nézni azt .
Mod : Mégis milyen bugokkal van gondod? Van a magasabb órajel, az szerintem nem vészes, a kurzorom meg nem sokat tartózkodik a sarkokban, ráadásul nem azt szoktam követni pixelről pixelre. Ráadásul ez nálam nincs.
-
alibaba78
őstag
En sem tapasztaltam semmi javulast. 80 pont plusz 3dm11-ben, 200 pont minusz vantage-ban. Leves. Maradok a nalam stabil 10.12-nel.
mod.: "Performance Improvements:
* Call of Duty: Black Ops:
o Performance increases up to 11% on ATI Radeon™ HD 5000 Series single card configurations with anisotropic filtering and anti-aliasing enabled
* Batman Arkham Asylum:
o Performance increases up to 4% on ATI Radeon™ HD 5000 Series single configurations with anisotropic filtering and anti-aliasing disabled."Pffff
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged