- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Torry
addikt
3dmark 11 dobott most 3579-t.
6850, 850/1100, phenom II x4 3.6-on, 11.4driver
Normális eredmény? -
Romvr
őstag
válasz
///Krisz\\\ #7996 üzenetére
Elolvastam. Csak az volt a baja hogy a mellékelt program rosszul olvasta a ventilátor sebességét. Egyszer 6 milliót írt ki, aztán meg 1400-at. De írja is hogy ettől függetlenül kussban van a szerkezet és még hűt is mint állat.
Szóval elmentettem az árgépes linket és majd fizukor berendelem a cuccot, mert így ebben a formában ez tetszik. Aztán remélem adnak mellé memóriára is sünit, meg azokat is hűti majd valamennyire. Még egyszer köszi.
-
///Krisz\\\
senior tag
Örülök ha segíthettem. Itt ír róla véleményt egy 6870 tulaj (remélem dícséri, mert nem tudok angolul, de a hőfokokat nézve biztos nem lehordja
) A hangjáról annyit, hogy az Arctic féle Fluid Dynamic Bearing (folyadékcsapágyas) ventik vannak rajta amivel vannak tapasztalataim (csak ilyen ventik vannak a gépembe) és nagyon elégedett vagyok vele valami eszméletlen, hogy mennyire nincs hangjuk.
mod: Közbe lefordítottam, hát ebbe pont valamit szenved a srác(
), de itt van egy videó ami, azért meggyőzőbb.
-
Romvr
őstag
Ilyenem van és alapjáraton halk, meg se mozdul a levegő, de játék közben nem lehet megmaradni a szobában. Mintha egy régi rakéta porszívót kapcsoltam volna be.
Ezért keresek valami megoldást a problémára. Most csak úgy tudok játszani hogy felteszek egy fülest, de ez nem megoldás.Krisz: Tetszik! Ha tényleg behűti az én kártyámat, csendben, akkor meg van véve következő fizukor.
-
Wukiwo
senior tag
Ha játszok és utánna kilépek a gpu 300ra ugrik vissza viszont a memo 1000-en marad...Tapasztalt már valaki ilyet? Esetleg megoldás?
-
jegenye77
addikt
Amit linkeltél ott a képeken egy Gelidet raktak rá.Nekem is az van rajta.Egy bibi van a vram-hűtés,de pontosan ahogy ott is mutatja meg lehet oldani és tökéletes vele.Nem adnak hozzá olyat ami pont oda való lenne,de a kis sünikből 4-et rá lehet tenni.
Használtan vettem 5500-ért.Ennyit bőven megér.
Előlapi szabályzóra kötöttem és minimumra állítottam.Teljesen hangtalanul dolgozik és lényegesen hidegebb alapon is és terhelésen is. -
Romvr
őstag
-
Romvr
őstag
Hm...
Tud valaki nekem mondani olyan hűtést HD6870-re ami:
- Csendes
- Nem 10-enezer forintMert eddig amit találtam valamely feltételnek nem felelt meg és kezdek kicsit ingerült lenni.
Amúgy mikorra várható hogy elárasztják a piacot a HD6xxx-es kártyákra kitalált Csendes-Olcsó hűtések?
-
szalad a cucc rendesen
GPU-nak adtál kakaót is, vagy alapfeszen tudta ezt az órajelet? (nekem alapon 920/1100-on még stabil, de 950-en már nem, kettő között még nem próbáltam, ja és természetesen az alap 1.15V-on)
11.4-el kapcsolatban tapasztalat? Bátran felrakható állapotban van?
-
Xelo
addikt
válasz
Motion_Blur #7982 üzenetére
jaja, HT off. holnap megpróbálom bekalibrálni azt is a játékba
mellesleg a mostani Winem futott az előző konfigurációm alatt is, nem ártana újrahúzni. hétvégén megejtem
-
Xelo
addikt
megjött az FSP Aurum Gold tápom, ennek örömére tuningra adtam a fejem:
CPU: Intel Core i7 950 @ 4,35GHz
GPU: Radeon HD 6850 @ 1002/1050
Driver: Catalyst 11.4 Early Previeweredmények:
3DMark06: 25565 pont
3DMark Vantage: 17279 pont
3DMark11: 4548 pont
minden teszt alap (performance) beállításokkal futottmennyire reális ez egy agyonstrapált windózzal? viszonylag elégedett vagyok, bár sajnálom hogy a memória órajelét nem tudom fentebb vinni
-
lehel22
tag
A geped az egy teljesen jo kis cucc.Memoriabol valoban meg ferne de ezen barmikor segithetsz.Meg 2Gb ram mindenkepp elorelepes lesz..Az , hogy a crysisban uti a 40 fps t mikozben a HL2 meg GTA San Andreas 24fps el megy az valoban erdekes.
Csak kivancsisagbol kerdem, szintetikus teszteket futattal? (nem erdekelnek kulonosebben a pontszamok de osszehasonlitasnak jo. Ott milyen eredmenyek szulettek? Milyen felbontasban jatszol? Melyik driverrel? A RAM ok milyen tipusuak (mhz) ? -
miresz
veterán
válasz
polonic #7970 üzenetére
System req. Havernak x64 alatt PhII X4 2Gb Memó Lineage (ami azért nem egy komoly game egy ilyen gépnek) szaggatott Benyelte az összes memót. 4gigával semmi gond,fut szépen.
-
polonic
félisten
Azt, hogy a 64 bites erőforrásigényesebb.
Az meg egyáltalán nem baj, hogy fogyassza a win7 a memóriát, azért van, minek áljon üresen. Nézz utána a memóriakezelésnek!
Ha erőforrásigényes alkalmazást indítasz, akkor a legtöbb memória annak a programnak fog a rendelkezésére állni. -
simens
csendes tag
Hello!
Egy kis segítséget kérnék....
Mostanában vettem egy új gépet. Spec:
i5-750(Túlvan hajtva 3.2ghz-re)
2Gb Ram
1,5Tb WD HDD
Sapphire HD6850 Toxic
850W táp
CM V8 ProckóhütőWin 7 van a gépen. A játékok állandóan "szarnak". Olyan játékok amelyeknek a követelménye messze lemarad a géptől (pl.:GTA SA, HL2 EP2, NFS World...) kevés fps-t produkálnak(18-24). Arról nembeszélve hogy például a GTA IV max settingsen és min-en is ugyanúgy 10-15 fps-el megy. Egyedül a Crysis minden update nélkül megy 30-40fps-el, kivéve ha távcsövet veszek elő mert akk lecsökken ~20-ra.....
A video kari és a proci biztosan bírja, ez szerintem nem is kérdés...de akkor mégis mi okozhat ekkora belassulást a gépen??? Talán kevés lenne a 2gb memória neki?
-
Wukiwo
senior tag
Nálatok sincs hangja a filmnek ha hdmi-n keresztül a tv-re kötöm a tévét?
A másik problémám az ,hogy a fekete betük körül erős fehér tónust látok és ez eléggé zavaró pl. PH olvasása közben
-
Misua
senior tag
Hát a házam nem a legjobb az tény XDL Happy 5B. Csak 1 db oldalba szerelt kifelé fújó venti, updatenek meg nincs nagy értelme, mivel a ház elején nincs hely a plussz ventinek...így ennek függvényében mennyi lenne az értelmes vga tuning? 800/1050 az a gyári tuning - annyitt mindenképp emelek.
-
lsc
nagyúr
Az órajelek a driver hibája, a hőfok meg függ a ház szellőzésétől is. Az a hőfok játékok alatt legalább 10 fokkal kevesebb, az meg teljesen jó, de a 80 fok körüli sem sok, többet is bírnak ezek a csipek. Visszaolvasva nálad a szellőzés nem jó, nálam 33-34 fokos a kártya 33%-os ventivel alapjáraton.
-
Misua
senior tag
Olvasgatom a 6850-s tesztjeit, és felmerült pár kérdésem VTX3D tulajdonosaihoz:
- alapjáraton GPU/memory clock csak 300/300 Mhz-re esik vissza?
- Furmark alatt mért max hő az mennyi? Nálam 85 fok (lehet hogy ez norma...csak VTX3D-ről nem igen van teszt, más márkákról pedig van, és ők sokkal jobb fokokkal dicsekednek)
Köszi -
jam123
csendes tag
-
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7939 üzenetére
-
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7931 üzenetére
Remélem mást nem örökült, mivel a módszeredet sajna nem ismerem
-
rocket
nagyúr
válasz
Dictator^ #7925 üzenetére
Drivernek semmi koze az FPS eseshez, nalam a TDU1-et leszamitva (jol remlik akkor x1950PRO-m volt akkor) ami a jatek hibaja volt, sose volt meg ilyen problema.
Mas komponens befolyasolhatja mint pl. a vinyo, toredezett, vagy rosszul van felosztva, en az elso vinyon, de kulon particiora telepitem mindig a jatekokat, ahol csak azok vannak.
Masik gyakori problema ami FPS esest okozhat a hatterben futo alkalmazasok, legegyszerubbek is mint egy torrent kliens (foleg ha megy a le es/vagy feltoltes), vagy MSN is bekavarhat.
-
Misua
senior tag
válasz
ittakary #7930 üzenetére
A kérdés jogos
a válasz is: annói vgam Gigabyte 5750 defektes volt, hosszú játék után (3 óra) mindig lekapcsolt. Nos furmarkkal ez a hatás 15 perc után megvolt, így bevittem a szervízbe és vadi újjat kaptam helyette...azóta mindig így tesztelek, pláne hogy 3 napos visszavételi gari szerintem pont erre való - tesztelés.
Amugy lefutott a furmark: max 85 fok, fanspeed 82%...kissé mást vártam, mivel a régi 5750 ha alapjáraton 49, akkor furmark alatt 83...ez a vga meg más logikán műkszik
-
_Fefe_
tag
Hi !
Ez kapható már szerintetek valahol ? ---> PowerColor Radeon HD 6850 SCS3
Én nem találom az ismertebb boltok árlistáiban. -
Misua
senior tag
Csatlakozok a 6850-s klubbhoz VTX3D-vel
Első percek első kihívások - alapjáraton 50 fok fölé igyekezett egyfolytába a vga...56-nál is járt. Pedig leszedtem a régi vga driverét, felraktam cd-ről az újjat, plusz leszedtem 11.2-t is...kezdtem volna anyázni, még jó hogy legújjabb GPU-Z szedtem le és furcsáltam az órajeleket - nem stimmeltek a defaulttal
Vmiért a 5750-s órajeleit használta (annó tuningoltam) - gyorsan default a CCC-ben és mióta írok 43 fok, venti 38%
Megyek adok neki furrmarkot 1 órán át -
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #7924 üzenetére
Az osszes s1156-os proci maximum 95w-os tdp-vel rendelkezik, tehat nincs ertelme 130w-ra hitelesiteni egy lapot. Az am3-nal, s1366-nal mas a helyzet. Hogy mennyi energiat kepes atadni a 4pines cpu kabel, azt itt megnezheted, de ha nem tevedek, akkor 192W, aminek boven elegnek kell lennie. Persze extrem tuninghoz mar keves, de azert nezd meg ezt!
(#7922) rumkola: Ez elkepzelheto. Ki kell probalnom linx, es furmark egyideju futtatasaval.
(#7921) Milka 78: Ne almodozz, gyujtsd az uvegeket!
En is azt teszem.
Nalam tokeletesen mukodik az AB, ezzel nincs gond. Egyedul a benchmarkok nem mennek, de meg tesztelnem kell, hogy biztosan ki merjem jelenteni, mert Pug is bogarat tett a fulembe. Remelem, nemsokara ertekelheto eredmennyel jelentkezem.
Mindenkinek koszonom a segitseget!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #7924 üzenetére
Most nézem,hogy tényleg...
-
Milka 78
nagyúr
Csak nem...azért az komolyabb lap mint az én belépő szintű deszkám,de tény hogy érdekes
-
Milka 78
nagyúr
válasz
alibaba78 #7907 üzenetére
Most nézem...fix,hogy nem a tápod.Egy brutális 12v-s ág,672w,56Amper???Én csak álmodok az ilyen tápról.Nekem ettől gyengébb van és viszi.Lehet,hogy 750-es és CWT beles,de 4 ágra van osztva,4x18Amper ami tud szívatni rendesen.Az X4 meg egy áramtemető.Hogy lásd:3winyó,2dvd,6 ledes venti,2 neon,proci 1.5v,kártyák 1.3v,4 memória modul 1.9v-n,külön bővítő és hangkártya...tehát minden agyig húzva,tele pakolva különböző plusz fogyasztókkal és viszi a tápom.Pedig CF-hez nem ajánlják a 4 ága miatt
Nálad nem az a baj mint nálam?proci agyig húzva kártya alapon,ccc vel húzva és okés.AB-t átírom és koppig nyomom erre a 2-es gpu megvadul és nem szabályoz minek az az eredménye hogy a 2 gpu külön órajelen dolgozik.Furmark be és már dobja is magát el a gép.Hibaüzit és kékhalált is kaptam már ilyenkor.Nekem külön le kell ellenőriznem,hogy mindkét kártya azonos órajelen fut.Majd ha visszaállítom kell egy restartot nyomnom,mert hajlamos a 2-es kari beragadni oc-állásban,míg az egyes szépen gyári órajelen megy./OFF] -
Beri
addikt
Javaslom lehetőséged szerint tegyél egy komolyabb vasat a kártya alá és talán javul a véleményed
Semmi bajom a kártyámmal, vagy a konfigom többi részével. Arról meg, hogy kihalycsae, már beszéltünk eleget.Mindenki azt a hangnemet kapja amit véleményem szerit megérdemel.Nem kötelező postolni velem .Sajnálom
A személyeskedés nem ide való. Semmilyen formában. -
Wukiwo
senior tag
Továbbra is azt mondom elég és nem zavar az a bizonyos min.fps 30 alatt időnként (még nem tapasztaltam)
Javaslom lehetőséged szerint tegyél egy komolyabb vasat a kártya alá és talán javul a véleményed. 2 éve pont ilyen gépem volt mint a tiéd (4870-el) és akkor elég volt mindenre .
Mindenki azt a hangnemet kapja amit véleményem szerit megérdemel.Nem kötelező postolni velem .Sajnálom
-
Beri
addikt
Magamnak hiszek és nem a teszteknek,ennyi!
Én azért hiteles forrásnak tekintek egy PH-s tesztet.Jellemző magyar mentalitás,hogy egy cseppet sem tudunk örülni annak amink van
Mért ne örülnék? Viszont az nagyon jóindulatú túlzás, hogy bármihez elég egy 6850 1080p-ben, amihez pedig nem, az egy bughalmaz.Min. Fps esetenként 30 alá megy ...huhh..te is tudod,hogy nem ettől játszhatatlan egy játék!?
Nem játszhatatlan, csak van, akit zavar. Mindenkinek más elvárásai vannak.Komolyan nem értem miért nem válaszoltad meg egyszerűen CHIPMan-nak a kérdését és vonultál volna vissza mint ahogyan ezt eddig is tetted.
Amiben tudtam, segítettem.Majd szólok eskü ha olyan szituáció lesz amikor előmerészkedhetsz okoskodni -alkalmanként bizonygatni ,hogy milyen szar kártyád-kártyánk is van
Az ilyen magatartást pedig mellőzd, kérlek. -
Wukiwo
senior tag
Magamnak hiszek és nem a teszteknek,ennyi!
Jellemző magyar mentalitás,hogy egy cseppet sem tudunk örülni annak amink van :S
Min. Fps esetenként 30 alá megy ...huhh..te is tudod,hogy nem ettől játszhatatlan egy játék!?
Komolyan nem értem miért nem válaszoltad meg egyszerűen CHIPMan-nak a kérdését és vonultál volna vissza mint ahogyan ezt eddig is tetted.
Majd szólok eskü ha olyan szituáció lesz amikor előmerészkedhetsz okoskodni -alkalmanként bizonygatni ,hogy milyen szar kártyád-kártyánk is van -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
alibaba78 #7914 üzenetére
Ez jó!
Szerintem ha elfogyna a táp le is baszná a gépet nem csak befagyna plusz ha eszetlen fogyasztásokkal is számolsz akkor is bőven bírja az a táp. Én az alaplapra gyanakodnék, mert azért 1400MHz proci tuning nem kevés fogyasztás többletet jelent plusz a lap egyébként is max 95W-os CPU-kal boldogul és nem lepne meg ha a tuning következtében 150W-ot is harapna a procid. Igen láttam, hogy csak a proci tuningnál lefut a teszt, de a kártyáid is az alaplapról veszik fel az áramot és nem tartom kizártnak, hogy ennyi többlet fogyasztást már nem bír ki az a lap. (Csakhogy nehogy teljesen alaptalan legyen amit mondok: Ugye ez a lapod?)
-
Beri
addikt
Tehát ha valakinek te mondasz ellent, az elmés hozzászólás, viszont ha én teszem, az ovis mentalitás. Csodálatos világnézet.
Ha megnézed a PH 6850 tesztjét, a 9 játékból 6nál beesik a minimum fps 30 alá 1080p-ben. Ez nem hiszem, hogy olyan elenyészően pici szelet lenne az épp aktuális kínálatból. -
alibaba78
őstag
Egyszerre meg nem, de a cpu linx 20kor stabil, a vga-k pedig 50%-os ventifordulat mellett sem melegednek 55-60C fok fole furmark alatt. Nemsokara kiprobalom....
(#7911) ittakary: Sajnos ninncs lehetosegem, de hamarosan beszerzek egyet.
(#7913) ///Krisz\\\: Olyan merevre fagy, mint a felesegem, mikor kozlom vele, hogy sb-t veszek hamarosan.
-
Azt hallottam 11.4-es beta driverről, hogy eléggé el lett találva. 6850-nel megéri felrakni?
Aki használja: vélemény róla?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Gran Turismo
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest