- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Projektor topic
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
alibaba78 #5965 üzenetére
Az szép!
Majdnem féláron megkaptad. Tényleg grat hozzá.
Ha majd jobban felköltözöl, meg a superfetch is beállt szépen, akkor dobsz egy pm-et, hogy pl. Windowsban, általános használat mellett, illetve játékokban mennyire lehet érezni a +4 Gb ramot?
Köszi!(#5964) lsc: Akkor lehet, hogy 3DMark bug. Biztos nem befolyásol semmit, csak érdekes, hogy nem tudja kiolvasni az adatokat.
-
smisa
őstag
Ami meglepő a haver konfigja:
Asus P6T Deluxe OC/Palm, i7 920@3200(20x160) CM Hyper Z600, 6 Gb 2000Mhz HyperX, Sapphire 6850+Gigabyte 9600 GT Silent Cell ,Samsung,WD 3,5 TB HDD,Samsung BX2335+Sony 40V5500, Cooler Master HAF-932, Logitech Wave Pro, Logitech X 210
és ezen is ua az eredmény a heavenben
alap 550 pont 850/1200 845 pont
erre valakinek ötlete mert nem hiszem hogy ott is proci limit van?
-
-
-
lsc
nagyúr
válasz
lajthabalazs #5987 üzenetére
A felbontást rakd feljebb, akkor egyre jobban a vga-t terheli, olyan alacsonyan nem csoda hogy nyög a gép.
-
Neoteric
addikt
válasz
Ahogy már előttem is írták, rakd fel max felbontásra és a többi cuccot is pakold fel.
Kikéve az ilyen csilivili izéket amik csak az fpst húzzák lefele.
Ha lerakod a felbontást minimumra, akkor éppen hogy többet dolgozik a proci.
Ha maradsz 1024-en mert csak annyit tud a monitorod, akkor sokat számít ha felhúzod 3.6ra a procit. -
alibaba78
őstag
válasz
Nem lehet ugy beallitani. A procit huzd meg, amennyire csak tudod, a felbontast pedig amilyen magasra csak lehet. A win7-et meg csereld 64 bitesre, mert csa 4giga ramot lat a vrammal egyutt.
ProdyG: Elobb probald ki masik gepben a kartyat, nehogy felesleges legyen az a lap vetel.
-
lajthabalazs
senior tag
Sziasztok!
Én is durva proci-limitet kaptam Black-ops-ra. Lehet úgy beállítani a játékot, hogy a procit ne terhelje, de a kép szép legyen?
Milyen procit vegyek? Most i3 530-as van bent, gondolom, sokat nem segít, ha 2.9-ről felhúzom 3.6-ra.
40 FPS körül botorkál Win7 32 bit felett, 4GB memóriával 1024x768--on, low beállítások mellett.
Üdv: Balázs
U.i: Ja igen, a kártya PC 6850-es.
-
Puszedli
csendes tag
Pár napja írtam a HD6850-es kártyámmal kapcsolatban, hogy nem akar elindulni egy Intel i5-ös procival egy Intel alaplapban egy 400W-os no name táppal. Átpakoltam a kártyám egy Gigabyte lapra egy Core2Quad procival ugyanazzal a táppal, és most simán fut, játszom rajta, photoshoppolok, szóval használom nyugodtan. Hallottatok már ilyenröl, hogy egy kártya nem kompatibilis egy bizonyos alaplap családdal?
-
natë
nagyúr
Mennyire van értelme a HD6850 tuningnak SB mellett?
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Valahol elég de egyre többször nem egy kétmagos [link]. Magas órajelekkel /akár 4 Ghz/ egy darabig lehet kompenzálni a két mag hiányát, de egyre több játéknak kell a 4 mag. Az e8400-ad valamivel gyorsabb mint a tesztben a phenom x2, a 6850 meg a gtx 460-nal van nagyjából egy szinten.
Mod smisa: Elég az a táp, a 6850 keveset eszik /max 130 W/, el kell bírnia ésszerű tuningot.
-
Neoteric
addikt
Nekem a 3.6ghz-re húzott E8200 50-60%-ban hajtotta ki a 6850-t 1920x1080-as felbontáson.
Legalábbis játékok alatt (gta IV, Battlefield Bad Company 2) ennyi volt.
Most 4magos i5-tel 4ghzen 100%-os a kihajtás és így nagyjából megduplázódott az átlag fps és több lett a minimum fps is, mint korábban volt. -
smisa
őstag
Kösz mindenkinek a választ!
Hát igen komplett cserét nem akarok mert minden elmegy vigan most is Heaven-nel meg nem játszunk ügyebár
viszont a 3.2Ghz-t még nem próbáltam mert félek hogy kevés a CX400 as táp de a Táp forumban meg mintha azt látam volna hogy bőven elég
Dark KillerX szerinted 8x több esélye vana 400FSBnek?
az eredmény 850/1200-n született alapon valami 550 lett ami viszont meglepő havernak is ennyi lett i7-l
-
Rosep
senior tag
Nézzétek meg az asztali konfigomat. A Counter-Strike: Source ezzel 1680x1050-ben minden a maxon (Antialiasing, Filtering is) a beépített teszten 60 FPS végeredménnyel zárult. Az jó eredmény?
-
alibaba78
őstag
válasz
pete_21 #5963 üzenetére
Sajnos meg nem tudok valaszolni, mert kb 2 oraja vegeztem a telepitessel, es epp csak lefuttattam 2-3 tesztet.
Hal' istennek eddig stabil.
Nagy szukseg szerintem nincs +4gb ramra. Szivem szerint 16gigat raknek bele, es lapozofajl off. Ott mar biztosan lehet erezni gyorsulast. Toltesi idok kozott.
Nem, referencia sapphire. Alkalmi vetel volt. Ha megmondom, elsirod magad (33.000ft-nak megfelelo angol font).
-
alibaba78
őstag
válasz
pete_21 #5961 üzenetére
A 2. kartya mar egy hete pihent a fiokban, mert csak ma kaptam meg az uj lapot. Na meg gondoltam, ha mar le kell vasarolnom a vf3000a arat, akkor elhozok 4gb ramot. Nem volt patriot viper.
Erdekes, fogalmam sincs, miert. Epp csak installaltam a win-t, drivereket. Lehet, updatelni kell ezt is.
-
pete_21
addikt
válasz
alibaba78 #5960 üzenetére
Már meg is van az Crossfire-ös rendszered? Grat!
Úgy látom alaplapcsere lett végül, meg rambővítés is. (Vagy ramcsere is, mert a memóriáknak is más a nevük.)
A mostani rendszerben viszont a 3DMark kicsit furán látja az adatokat:
Memory: 1 MB
Core clock: 0 MHz
Memory clock: 0 MHz -
smisa
őstag
sziasztok
Lecseréltem a 5770-et egy 6850-re és nem igazán érzem a nagy különbséget ez jó eredmény?
Unigine
Heaven Benchmark v2.1
FPS: 33.5
Scores: 843
Min FPS: 3.5
Max FPS: 79.1Hardware
Binary: Windows 32bit Visual C++ 1500 Release May 21 2010
Operating system: Windows 7 (build 7600) 64bit
CPU model: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
CPU flags: 3005MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 HTT
GPU model: AMD Radeon HD 6800 Series 8.812.0.0 1024MbSettings
Render: direct3d11
Mode: 1680x1050 fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 4x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabled
Replication: disabled
Tessellation: normalElőre is köszönöm
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Kolev33 #5954 üzenetére
Hát igen, mert azoknál nem az összes ilyen típusú termék hibás, hanem csak te kaptál azt és ha kicserélik azzal megoldódik a gond. De itt (jó nem az összes), de azért egy jó pár kártya hibás és fent áll annak a lehetősége, hogy ha kicserélik megint rosszat kapsz, ezért ebben az esetben inkább levásárolhatod vagy vissza adják a pénzt. De várj, most nézem neked nincs is HD6850-esed nemhogy Gigabyte-od. Akkor minek magyarázom én itt a dolgokat?
Miért nem állítottál le?
-
ProdyG
őstag
a 6850-en a 2 DVI csati között mi a különbség?
-
Kolev33
tag
válasz
///Krisz\\\ #5953 üzenetére
procit és alaplapot próbáltam vissza vinni.
Amd,Giga.
Csak úgy cserélik ki garanciába,ha ugyan azt adják.
A vásárlás 1 hónapja volt. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Kolev33 #5950 üzenetére
Ez biztos így van, de ez egy "különleges" helyzet, mert hibásak a kártyák, de a Gigabyte nem akarja beismerni. Na most ha egy olyan boltot fogsz ki akik ezt feltudják fogni és van bennük egy kis jóindulat (lsd. Ipon) akkor ez is lehetséges (hogy vissza kapod a pénzt). A barátod meg gondolom úgy általános értette ezt, nem pont erre a videokártyára/helyzetre. Vagy már próbáltad vissza vinni?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Dictator^ #5906 üzenetére
Nekem a 450 Chifi sem vitte el,de nálam volt a hiba(a 4870-es topikban hosszan ki is volt vesézve).A régi Chifik gyenge eresztések voltak.A 4850-est simán vitte egy X3-assal...Gyenge volt az ágankénti terhelés .Mind a mai napig megy a táp az őseim gépébe,de az jóval szerényebb gép és oda jó is.Win és 2d-s alkalmazások alatt minden okés volt,de játékok alatt 1-2 perc alatt fogta magát és kikapcsolt az egész gép és nem is indult újra csak 15-20 perc után.Mint kiderült a 12v túl nagy terhelést kapott és túlhevült.Ezért lecsapta magát.
-
Bélaaaa
őstag
Nem értem. Mindenki visszakapta a pénzét. Vehetett volna egy másikat.
Jobb lett volna, ha visszaadják a kártyát, hogy jó? Akkor lenne csak sírás!
-
Kolev33
tag
válasz
///Krisz\\\ #5949 üzenetére
Az kemény.
Nekem egy nagyon jó barátom dolgozik ott és ő mondta, hogy nem lehet. Csak akkor lehet másra cserélni ha az a hardver már nincs gyártásban. -
pete_21
addikt
Srácok, valaki tud infot adni arról, hogy az idle bsod a 11.1-es, illetve 11.1a hotfixben is jelen van-e?
Erre a hibára gondolok: [link], illetve [link].
Bár a 10.12-vel se panaszkodtatok rá sokan, Mozzarella kollégára viszont emlékszem. Ha erre jársz, légyszi írd meg, hogy az újjal nálad jelentkezik-e. (Feltéve, ha az újat használod.) -
Osynho
addikt
-
jani714
csendes tag
Hello!
Milyen windowst használsz? Mert az XP csak 2 monitort tud kezelni, 3 vagy több monitorhoz Vista vagy 7 kell.
"When running Microsoft Windows XP, Eyefinity technlogy supports a maximum of 2 displays."
Ezt a Sapphire oldalán találtam, de szerintem bármely gyártó kártyáira igaz kell, hogy legyen.
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=0001&pid=496
-
Kolev33
tag
Elnézést kérek.
Most vettem csak észre, hogy elírtam valamit.
Elnézést.
VGA2: XFX 6870 1GB 256Bit.Bocsánat. Csak az öcsém gépe forgott a szemem előtt.
-
RedCactus
senior tag
Szerintem ezt nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=aYorUpN4PQo
-
szebee
csendes tag
válasz
alibaba78 #5883 üzenetére
Szia!
NA! Vettem egy rahedli kábelt, ilyet is meg olyat is, meg átalakítót mini display portról DVI-re.
De nincs eredmény! Ha 1 DVI-t használok és 2 miniDP-ot akkor is ugyan az van mintha 2 DVI-t használnék és 1 miniDP-ot. Látom a 3. monitort de mikor aktiválni akarom akkor azt mondja hogy lekell tiltsak egy másikat!Vmi ötlet?
-
lsc
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #5923 üzenetére
Még egyszer, az a gpu memóriavezérlő részének a hőfoka. De ha logikusan belegondolsz memóriacsip van a kártyán egy pár darab, melyiket mérnék ? Nem tudok olyan kártyáról ahol mérik a memória hőmérsékletet.
Mod Kolev33 : Igazad van, egy dx11-es kártyát dx9-el kell tesztelni, hiszen biztosan arra fejlesztették
. A hatmagosnak ott lenne előnye ahol a program kihasználná mindegyiket, de még a 4-et sem túl sok használja. Mondjuk vásárlás előtt kellett volna tájékozódni.
-
Kolev33
tag
Videó szerkesztésre kellett a 6 mag.
Viszont már az első 1 órában rá kellett jöjjek, hogy a sima i5 650 jobb volt
A játékokról már ne is beszéljünk
A spórolásom vezetett idáig, hogy egy AMD-ét vegyek.
Többet nem teszem.3D Markt 2011ben meg szerintem nem reálisak a pontszámok. Ezért írtam a 2006-ot mert ott van mihez viszonyítani és már jó pár éve egy kiforrott valami.
-
Kolev33
tag
Sziasztok.
Csak egy gondolat erejéig beleszólnék a táp csevejbe
CPU: AMD Phenom II X6 1090T 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
ALAPLAP: Gigabyte GA-870A-UD3
RAM: 4x2Gb Kingstone HyperX 1600Hz.
VGA1: Sapphire ATI Radeon 6870 1Gb 256Bit (Crossfire)
VGA2: XFX ATI Radeon 5770 1Gb 128Bit. (Crossfire)
HDD: WD Caviar Black 2000GB 7200rpm 64Mb SATA3
TÁP: FSP Blue Storm Bronze 500W
MONITOR: Philips 230C 23" 2msVagy a Tápom nem hajtja ki a gépet vagy a CPU.
Viszont egy dologra rá jöttem. Ennek a Gépnek nem 19.000 pontot kéne produkálnia 3DMarkt 2006-ban.A CPU, Black Edition változata (Bár a gyártó azt ígérte,hogy túl hajtható) nem szereti a tuningot.Sőt!! 3.9-nél nagyobbra nem tudom rakni (Nagyon megbántam az AMD-t).
Megjegyzésként még hozzá szúrom: IPON-ba ne vásároljon senki.
-
lsc
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #5915 üzenetére
A memória hőmérsékletet Te hol látod ? Amit látsz az a gpu memóriavezérlő része.
-
DonThomasino
veterán
Terhelés alatt milyen hőmérsékleten dolgoznak ezek a kártyák?
-
///Krisz\\\
senior tag
Kicsit jobban "átnéztem" az új kártyát (garanciális csere) és azon kívül, hogy a sorozat számok nagyobbak rajta észre vettem egy érdekes dolgot. A kártyán a memóriák az előző kátyához képest 5°C-al hidegebbek (nyugalmi állapotban), ugyanolyan venti sebesség mellett.
(tudom nem nagy különbség, de azért elgondolkodtató)
-
jockas
senior tag
válasz
alibaba78 #5913 üzenetére
Nem gond, gondoltam elfoglalt vagy.
Köszönöm a választ meg a próbát előre is! Azt tudom, hogy jelenleg van egy DVI-D Single Link kábelem és egy DVI-D Dual Link kábelem. Nem igazán szeretnék túl sokat kiadni pluszban, így legfeljebb egy plusz átalakítót vagy kábelt akarok csak venni. Nem is értem, hogy miért kell különböző DVI-ket rakni a kártyára. Analoghoz mindenképpen átalakító kell, DVI-D Dual Link meg minden máshoz jó. Kétlem, hogy olyan drága lenne, hogy a 3850-re raktak, de a 6xxx-re meg már nem... ( HDMI és DP-ok előnybe részesítése itt nem játszik, ha már raknak a kártyára 2 DVI-t, akkor miért kell a felhasználókat ezzel szívatni?
)
-
-
lsc
nagyúr
válasz
A régi chieftech tápoknak elég gyenge a 12 V-os águk, manapság meg az kell a procinak és a vga-nak, ráadásul lehet hogy egy ágon terhelted, úgy nem csoda hogy gondja volt. Az újabbak már jók.
Ez a tápos topicba való egyébként.Mod Picard : A tápod "a" vagy "aa" végződésű, nagyon nem mindegy. Ha a akkor egy ágat terhelsz Te is, át kell variálnod a kábeleket vagy próbáld a kiegészítő táppal plusz áramot adni a kártyának, tehát ne a táp pcie csatijával.
Még pár topicba írj az a biztos, a konfigodat is frissíthetnéd.
-
Picard
csendes tag
HELP!!!
üdv!
Van egy VTX HD6850-es kártyám és érdekes dolgokat produkál.
A tesztek lefagynak, különböző direct3d meg hasonló fájlokat hiányol.
A 3Dmark 2006 pl ezt írja ki: IDiretct3DDevice9:: Present failed: Device Lost.A legfrissebb driver van fent és a legfrissebb directx verzió. Már újratelepítettem a win 7-et is, de ugyenez a helyzet. Érdekes módon a starcraft 2 simán megy.
Nem lehet hogy a táp a ludas, kevés lenne a kártyának?
A tápom Chieftec GPS-450A vagyis 450 Wattos.
Nem értek hozzá pontosan de a 12 Voltos ágán 18 Ampert ad le. Ez lenne a kevés?
Itt vannak a tápom adatai:
http://www.chieftec.com/smart-power.htmlAki ért a tápokhoz, vagy van valami ötlete kérem segítsen!
-
polonic
félisten
válasz
Talán azért mert régi chieftec volt. Ami nem volt éppen jó minőség. Az új GPS sorozat óta jók.Ebben a kommentben van leírva ez. Azelőtt nem ajánlott kategória volt. Nézd meg a konfigomat, amíg a proci nem volt alulfeszelve, akkor is ugyanúgy vitte a konfigomat a 400 wattos chieftec, stabil volt a 12 voltos érték.
-
jockas
senior tag
válasz
Akkor nálad lehetett valami gond.
A régi 325W-os Enermax tápom ezt vitte komoly megterhelés nélkül:
Asus P5K
Intel E8200
HD3850
1 Pio író
2 vinyó
3 ventiNeked +100W-od volt és annyival nem eszik többet a 4890-es. Érdekes számomra az eseted...akkor nem lenne az, ha codegen lett volna az a táp. Amíg én játszottam is ezzel, neked a Windows sem indult el...ami még érdekesebb. Szerintem a te eseted alapján nem kellene általánosítani.
-
Dictator^
veterán
válasz
Milka 78 #5904 üzenetére
Aki meg nincs tisztába a tényekkel, hogy a 420as Chieftec tápom nem vitte el az adott konfigban, a 4890-et, annak nem kell messzire menni, csak meg kell kérdezni-e tőlem, hogy elvitte-e !
A válasz NEM. Kurvára ment a windows, de egy játék sem jött be, ugyanis újraindult a gép.
Gigabyte GA-EP45 UD3R
Intel E8500
3 Sata samsung vinyó.
1 Nec DVD író.
2 kisventi.
És a Sapphire 4890 Vapor-X OC.Úgyhogy a tesztnek örülök, de ez a chieftec táp mégsem boldogult ezzel a configgal
-
alibaba78
őstag
válasz
RedCactus #5902 üzenetére
Azert linkeltem be, mert ott az egyik srac irja, hogy dvi-t kozvetlen csatlakoztatva mukodik a masik monitor is. En is ugy tudtam eddig, hogy csak egy dvi port hasznalhato, de egy probat megerne. Nyilvan a mindp-s megoldashoz egy aktiv minidp to dvi adapterre van szukseged, ami magaban sem olcso, eppen ezert egy dvi-i to vga kabellel meg megprobalnam a helyedben. Ki gondolna, hogy ez ennyire korulmenyes?!
-
Milka 78
nagyúr
Aki nincs tisztába a 400 wattal...nem kell messzire menni->[link]
-
RedCactus
senior tag
válasz
alibaba78 #5899 üzenetére
Köszi a linket, de nem hiszem, hogy hibás lenne a kártyám, viszont szemezgettem egy kicsit és hasonló problémára ezt írták:
The card has x2 DVI ports .. one is a single link DVI-I which supports up to 1920x1200 and the other is a dual-link DVI-D which supports up to 2560x1600. One of which supports a VGA connection. There's a reason why only one supports the VGA connection, ask AMD/ATI to explain it to you.
You can use the included DVI-->D-Sub adapter to have a normal D-Sub 15pin VGA port monitor hooked up to the DVI port which supports VGA D-Sub .. and if you use an ACTIVE DisplayPort -->> VGA adapter, that'll work too ..
A lényeg, hogy sajnos gyárilag nem támogatott a két dvi-d-sub használata, viszont displayport-vga átalakítóval megoldható. Csak az meg önmagában is egy vagyon.
-
Georg17
tag
Na megnéztem ezt a tápajánló oldalt. A konfigomhoz 434W-os tápot ajánlott. Ami abszolút korrekt. Ugyanis a tápok általában 50% környékén a leghatékonyabbak.
S az én konfigommal, (amely az adatlapomon olvasható), NET-ezés, filmnézés: 100-150W között.
Játék: 220-260W között alakul a NETTO fogyasztás.
Úgyhogy a tápom nem éppen a leghatékonyabb tartományban üzemel, de én a kábelezés miatt vettem. (Elég sok a fogyasztó)
Mellesleg kétlem, hogy a legtöbb usernek hasonló agyonszuszakolt konfigja lenne.
400 és 500W között érdemes minőségi tápot választani, aki optimálisat akar.
Egyébként meg mindenki azt vesz, amit szeretne felfelé. 400W alá azért már szerintem nincs értelme menni, ha új tápot vesz valaki.
Nekem ennyi a véleményem a táp kérdésről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest