Új hozzászólás Aktív témák
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5198 üzenetére
két darab egyszerre, Hardverker.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #5194 üzenetére
és még azt is nézd meg légyszíves, hogy a kártyán lévő pci-e csatlakozó mellett lévő REV. hányas. előre is kössz.
(#5198) szabozsolt87: Lambda Computer.
-
szabozsolt87
tag
srácok csak érdekesség képen ki honnan vette a HD6850-est?
-
wittman
aktív tag
válasz
polonic #5193 üzenetére
Amit írtam a PowerColor-ról, az nevezzük akkor no signal crash-nek. Neki is a hang még továbbmegy egy darabig, majd befagy az egész gép és nem tud magától újraindulni elsőnek, se resetre.
Sajnos ez a Black Screen nem szerencsés megnevezés. Igaz ha mindenkinek ki lenne kapcsolva az automatikus újraindítás, akkor látna egy BSOD képernyőt, így nagyon ki lehetne szűrni sok " nem BS" jelenséget.
-
szabozsolt87
tag
válasz
szabozsolt87 #5195 üzenetére
jah látom ám. nagy fórumos vagyok.
-
szabozsolt87
tag
válasz
///Krisz\\\ #5194 üzenetére
nah most ezt kitől kérdezted?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
szabozsolt87 #5192 üzenetére
nem tudnád lefényképezni a kártya alját úgy, hogy a sorozatszámok látszódjanak rajta vagy beírni ide?
-
polonic
félisten
Lefuttattam már én is ezt a far cry 2 benchmarkot, egy loopot vártam meg. Azalatt nem jelentkezett. A crysishez is most jutottam hozzá, azt is végig tudtam játszani hiba nélkül.
(#5192) szabozsolt87
Azok küzül válassz, amit írtam vagy esetleg még asus is szóba jöhet.
5 percen belül tudod szerkeszteni a kommentet.(#5188) wittman
Ugyanez a stand-by hiba? Mert már mindent BS hibának tartanak.
-
szabozsolt87
tag
felidegesítem magam és lecserélem GTX460-ra
-
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #5189 üzenetére
Semmit nem jelent az, hogy 2 napja vette, lehet az elsokent gyartott kartya is
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
szabozsolt87 #5174 üzenetére
bakker, akkor még az új gigabyte-ok is szarok. most már kétszeresen imádkozok, hogy kicseréljék más márkára.
-
wittman
aktív tag
válasz
Vasinger! #5178 üzenetére
A FarCry 2 benchmarkban egy pálya van csak, ami kb 90másodperces, ezt lehet többször(LOP) lefuttatni. Alapból háromszor fut le. Néha nekem is elmegy a 3.-ig, de ott már megcsuklik.
Sapphire, VTX3D. PowerColor-al korábban jelezték ezt a hibát már az AMD fórumán kb másfél hónapja.
-
szabozsolt87
tag
akkor az a három gyártó amit a polonic leírt azoknál a kártyáknál ilyen hiba nincs?
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5183 üzenetére
Ja csak ne gigát kérjél. Akkor talán még a garancia sima lesz.
-
szabozsolt87
tag
kérlek szépen Media Markt-ba vettem, ne röhögjetek ki emiatt. ide vissza viszem legalább kicserélik.
-
szabozsolt87
tag
az első loopot sem bírja végig.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5176 üzenetére
Hát ezt a szériát nagyon elkúrta a Gigabyte...
Nekem van egy Giga HD4850 OC-s 1GB-os kártyám és tökéletesen működik, de ez totál csőd.
Hol vetted, ha szabad érezni.
-
balasig
tag
Megnéztem a Far Cry benchmarkot én is, ezt a sok standby hozzászólást olvasva. Hát ebben én is kaptam standby hibát a loop 3-nál. Azonban amikkel játszom Black ops, NFS Hot Pursuit, F1 2010, AvP, dx9-esből rFactor egyiknél sem tapasztaltam ezt a jelenséget. Nem lehet, hogy valami speciálisan dx 10-es hiba lehet, amit nem szeret a kártya? Ezek amiket felsoroltam, mind dx 9 vagy 11-es játékok.
-
szabozsolt87
tag
szimpatikus volt a 3 év garancia ezért az árért.
-
szabozsolt87
tag
eddig sapphire kártyáim voltak és mindig jól működtem. most egy kicsit csalódtam a gigabyte-ba pedig csupa jókat hallottam róla.
-
szabozsolt87
tag
2 napja vettem és sajnos azt csinálja amit te mondtál szóról szóra.
-
polonic
félisten
válasz
szabozsolt87 #5170 üzenetére
Irány vissza gariba, ha 3 napon belüli a kártya. Kérj más márkát, sapphire-t, vtx3d-t vagy powercolort.
-
wittman
aktív tag
válasz
Hát nem örülök, hogy a klubba te is beléptél. Gyorsan vidd vissza és sajnos Giga-t ne is kérjél helyette, mert nagyon lutri.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
és 2 napos a kártya?
-
szabozsolt87
tag
olyan stand-byt kaptam mint a huzat. úgy csináltam ahogy mondtad.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5168 üzenetére
Kapcsold ki az automatikus újraindítást a windows beállításban. Ha akkor is előjön és a videójel megszűnik, de a hang még megy egy darabig, majd megáll az egész, akkor sajnos...
Több lop-ot engedélyez, igaz nekem már az első Lop-nál jött a hiba mindig.
-
szabozsolt87
tag
válasz
szabozsolt87 #5167 üzenetére
sosem volt ATI kártyával hibám bár bevallom még gigabyte márkában nem volt sosem. nem gondoltam volna soha, hogy mielőtt veszek egy ilyet olvasnom kell fórumot. ezután szerintem mindig megteszem majd. csak azt nem értem gyártáskor ezek nem mennek át minőség ellenőrzési teszten?
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5164 üzenetére
Igen ez minden "hibás" Gigaval lefutott...még F3_B bios-al is.
-
szabozsolt87
tag
válasz
szabozsolt87 #5164 üzenetére
DirectX10-ben természetesen
-
szabozsolt87
tag
válasz
szabozsolt87 #5162 üzenetére
nem tudom hogy a Haeven Benchmark 2.1 mennyire jó, de 1920x1080 16x 8x high-ban futtattam és tökéletesen végig ment gond nélkül.
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5162 üzenetére
-
wittman
aktív tag
válasz
szabozsolt87 #5160 üzenetére
Far Cry 2 benchmark ultra high grafika legnagyobb felbontás, amit elbír a monitorod, 8xMSAA és directx10 legyen.
Ha kell link adok a benchmarkhoz, hogy ne kelljen a game-t felrakni.
-
polonic
félisten
válasz
szabozsolt87 #5158 üzenetére
Először is az a black screen mi volt? Mert már mindent black screen-nek hívunk lassan.
A jelenség az, hogy játék alatt stand-by állapotba megy a monitor, a hangot hallani tovább és utána fagy le a gép.
Crysis paradise lost pálya, far cry benchmark esetleg furmark. Ezekkel nézd meg. -
szabozsolt87
tag
Jó estét Barátok.
Végig olvasgattam itt a hozzászólásokat és meg mondom őszintén nem tudtam mihez kezdeni velük. nekem 2 napja van meg a Gigabyte HD 6850-es eddig egyszer volt Black Screenem 3DMark 11 esetén. Szóval egyenes választ várok azoktól akiknek ugyanilyen kártyája van. Mivel teszteljem le, hogy biztosan megbizonyosodjak arról, hogy az én kártyám is rossz és, hogy megoldás e a hivatalos bios frissítés? Egyébként WIN7 64bit és 10.10-es driverem van fent.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
wittman
aktív tag
válasz
lajthabalazs #5149 üzenetére
A hardverkeres garanciával kitörölhetjük a seggünket. A szervizes fickó nagyívben driveres hibának itélte meg, így nem garanciás. Hétfőn megy a két darab kártya vissza a hardverkerbe, miután az üzletvezetővel beszélek holnap.
Én két darab Gigabyte HD6850-et vettem tőlük még november elején, az egyik egy ügyfelemé lett, ami szintén rossz.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lajthabalazs #5149 üzenetére
Nincs mit. Azt, hogy ezt a kártyát rendelted nem tetted rosszul, de nem biztos, hogy ennél a boltnál kéne megvenni. wittman most "harcol" velük, mert nem akarják garanciáztatni a hibás kártyáját. Bár erről ő tudna pontosan írni neked, hogy javasolja-e vagy sem...
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #5125 üzenetére
Köszönöm minden hozzászólónak a választ. Megrendeltem egy Power Color kártyát 3év Hardverkeres garanciával, remélem nem tettem rosszul
-
jegenye77
addikt
6870-re rámegy ez?
-
Bélaaaa
őstag
Nem tudjátok, az új 11.01-es driverben kijavították már a kurzorhibát?
-
Bali27
addikt
OpenCl driver mire jó? mert akkor szedem a 11.1-et.. ÉS mire kell vigyázni? MIlyen érték nem fog stimmelni?
-
///Krisz\\\
senior tag
oohhh, beleestünk abba a hibába amit tegnap Abu emlegetett, hogy nem a legszerencsésebb black screen-nek hívni, mert más fagyások is sötét képernyőt okoznak.
én arról a black screen-ről beszéltem amit a kedves gigabyte kínál nekünk memória hiba formájában.
(#5139) Dictator^: szerintem a 11.1a-ra gondol.
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #5137 üzenetére
BS = monitor átmegy standby-ba. Nem csak a hibás memória válthatja ki, kismillió más oka van, pl. szénné húzod a kártyát (az én esetemben).
-
Bali27
addikt
Valaki egy apró választ az 5127-es kérdésemre?
Atis1224..: Még nem tettem be.. Várnám a választ meg minden..Most bnöm itt lesz 3 napig és hát....
Most lopva fogok tesztelni is...
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #5133 üzenetére
Tegnap is beszéltünk róla Abu-val...
Csak azóta újra megpörgettem a szőrösfánkot és tényleg szemetel a kártya még mielőtt jönne a BANG. Csak nem a fánk foltosodik, hanem kockák jelennek meg az asztalon random helyeken. -
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #5128 üzenetére
Igen, túl lehet húzni annyira.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #5128 üzenetére
Én mikor húztam, mindenhol azt kaptam. :S
szerk.: Igen, de csak egy játékba. Ha húztam, mindenütt.
-
Bali27
addikt
SZiasztok!
Ma lettem pár percig boldog tulajdonosa egy Asus 6850CU -nak.. Látom miket irogattok itt...
Akkor amit adtak hozzá a gyári drivert tegyem fel?
Gyári driver 8.782...azaz ahogy látom a 10.10... Érdemes a 10.11 et vagy 10.12-t esetleg a szörnyü uj 11.1 esetleg 11.1a-t felteni.. Azaz melyiket érdemes?
Ja.. 11.1el valalki sebesség tesztet csinált már? -
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #5123 üzenetére
"Akinek gondja van a kártyájával, az out-of-the-box tapasztalta, egyébként csak nagyon durva VMEM OC hozza elő és még az sem mindig."
Ha már belekötsz egy mondatomba, legalább olvasd el elejétől a végéig. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lajthabalazs #5124 üzenetére
Azzal nem volt ilyen baj, az az egyik legnagyobb partnere az AMD-nek. Ezt olvasd el szerintem. A lényeg, hogy minél nagyobb partnere egy gyártó az AMD-nek annál komolyabb szabályok kötik és annál kevesebb az esély ilyen hibára az adott gyártónál.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #5123 üzenetére
Köszönöm a választ. Még a PowerColor az, ami barátságos árban van, és 3 év garanciával. Az is felejtős, vagy annak nincs efféle típushibája?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lajthabalazs #5117 üzenetére
dehogyis épphogy a simánál jön elő többször. szerintem kerüld el a gigát jó messzire ennél a kártyánál.
(#5118) Beri: nagyon durva VMEM OC hozza elő és még az sem mindig? ezt komolyan gondoltad? mi (akiknek standby-ol a kártyája) tuningról nem is merünk álmodni se, alapon is szar a kártya nemhogy tuningnál. én egyszer megpróbáltam kicsit húzni nem Crysis-ba hanem már black ops-ba, meg hot pursuit-ba dobta !!!2 perc!!! után a standby-t, úgyhogy ott előtte (tuning nélkül) semmi gond nem volt.
-
polonic
félisten
válasz
Válassz más gyártótól, úgy nem kockáztatsz.
-
Beri
addikt
válasz
Akinek gondja van a kártyájával, az out-of-the-box tapasztalta, egyébként csak nagyon durva VMEM OC hozza elő és még az sem mindig.
-
lajthabalazs
senior tag
Sziasztok!
Én Giga HD6850 vásárlását tervezem, de sokan írtatok a StandBy hibáról. Nem olvastam el minden posztot, de úgy tűnik, hogy ez OC esetén jön elő (nemzetközi fórumokon is ilyent olvastam) és még ott sem mindig.
Van valaki, aki ezt out-of-the-box tapasztalta, tehát feszültség és órajel-emelés nélkül?
Előre is köszönöm a válaszokat, üdvözlettel:
Lajtha Balázs
-
fess
őstag
valaki használ ATT-ot? nekem a legújabb 1.7.9.1537 van fen,de se a ventit nem engedi szabályozni,fesz meg csak 0,950 és 1,150 van,semmi köztes állapot.
ha a far cry 2 benchmark dx10,ulra high beállítással hiba nélkül lefutott,akkor a karim már tuti nem küzd bs hibával? msi afterburner tud automatikusan profilt váltani? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #5109 üzenetére
A mázlista!!!
Persze,látom,hogy nem ilyen egyszerű,de valljuk be,hogy valaki hibázott,viszont a multiknak eszébe sem jut,hogy beismerjék,hogy böszmék voltak és most azzal vannak elfoglalva,hogy kimosakodjanak a helyzetből.A felhasználó aki megvette a drága kártyáját és a hozzá járó garanciát otthon ül és a kártyáját delejezi,hogy végre értelmesen működjön,közbe elmormol egy imát,hogy ne szivassák be a gariztatásnál,mert senki nem segít ez esetben rajtuk...én tuti agyvérzést kaptam volna
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #5106 üzenetére
Pár napja biztos emlékszel mikor A Toxic os vitánk volt akkor is közölted hogy nem hibásak a giga karik azóta kijött a memó javitásos bios a Gigára...
Soha nem írtam ilyet, hogy a BIOS megoldás és hállelúja.Te azt mondtad ,hogy a gigákkal semmi gond csak pár hibás kariról van szó utánna meg azt ,hogy a memória hiba giga sajátosság. hát mi ez ha nem ellentmondás...
"a giga kártyák túlnyomó többsége még mindig hibátlan, tehát igenis "pár hardware hibás kari"-ról beszélünk." - idézet abból a hozzászólásból, amire reagáltál.
Abu leírta, hogy ugyanazokból a modulokból, amikkel a hibás giga 6850-eket szerelték, más gyártó is rendelt, csak jóval kisebb tételben, így másoknál sokkal ritkább az ebből eredő probléma. Ebből következik, hogy a nem megfelelő chipek használata giga sajátossággá lett. Nem kizárható a körből a többi gyártó, csak a gigánál sokkal sűrűbben fordul elő ilyen jellegű hiba.polonic: Ahogy a screenshoton is látszik, 58 fok köré állt be a gpu hőmérséklete tartósan. Alapfeszen ez olyan 65 fok körül következik be (természetesen magasabb ventifordulat mellett). Elég nagy különbség, ha azt nézzük, hogy a kártya nem veszít a teljesítményéből semmit.
Nem próbáltam ennél lejjebb vinni a feszt, ezt is csak azért próbáltam ki, mert valaki írt itt arról, hogy 0.98V-on állítólag megszűnik a BS. Én meg nem hittem benne, hogy ennyinél egyáltalán stabil még a kártya.
Idle feszültség?? Az alapból 0.95V tudtommal (100/300 mellett). -
lehel22
tag
....sajnos ez tortenik ha bakit bakira halmoznak a gyartok. Nekem 80\% ban Ati kartyaim voltak es soha nem volt bajom veluk(eddig) .Soha nem egett le kartyam es soha nem kellett garanciahoz folyamodnom.Nvidiaval volt gondom de ettol meg nem haragszom rajuk csak egyszeruen inkabb a pirosoknal keresgeltem.Amugy nyilvanvalo hogy ez barmikor osszejohet barmelyik gyartonal csak akkor van igazan gond ha keleteuropai vagy....
B barmilyen normalis orszagban ezt udvariasan diplomatikusan lerendezik.
Ha rakeres az ember akkor leginkabb szerb, magyar, roman, bulgar forumokon latt ekkora balhet, nem nehez kitalani miert.Az a baj hogy nekem ez a Giga kartya mindezek ellenere szimpatikus( en igazn nagyot nem szivtam vele nalam csak a regebbi biosal doglik) es nem szivesen cserelnem egy GTX 460ra ami kb azonos arfekvesen van, mivel azoknak joval nagyobb a fogyasztasuk.Pedig a vegen meg lehet erre kenyszerulok
-
-
Biga123
addikt
"Azt már hallottam hogy az AMD nek nem erőssége a driver írás .. de ezek a hibák túlmutatnak ezen.." ezen mit nem értesz? Ez pont azt jelenti hogy nem driver probléma ,hanem túlmutat a driveren tehát nem a driverre mutat ergo nem a driver a hibás....
Pár napja biztos emlékszel mikor A Toxic os vitánk volt akkor is közölted hogy nem hibásak a giga karik azóta kijött a memó javitásos bios a Gigára...
És már megint félre értelmezel..
Nem azt mondtam ,hogy te azt montad ,hogy a venti nem giga probléma. Te azt mondtad ,hogy a gigákkal semmi gond csak pár hibás kariról van szó utánna meg azt ,hogy a memória hiba giga sajátosság. hát mi ez ha nem ellentmondás...most had ne linkelgessek csak tudod mit írtál...
Csak az a baj hogy ez a topic már rég nem a vkarikról szól hanem azoknak a hibáiról , amiből sajna van elég.. -
Milka 78
nagyúr
Természetesen és nem is akarom bár melyiket fényezni vagy lehurrogni,mert egykutya mind
Inkább azokat sajnálom akik megvették a Giga karijukat.Nem megy normálisan és a forgalmazó és a gyártó egymásra mutogat,tehát még a garit sem tudják érvényesíteni.A bolt nem veszi vissza csak ha a Giga beismeri,hogy hibázott(na azt várhatjuk,de ne legyen igazam),stb,stb...szánalmas az egész sztori és a felhasználó szívja meg az egészet
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #5100 üzenetére
Másold be, ahol azt mondtam, hogy nem giga probléma a rossz (állandó >=75%) ventivezérlés! Másold be, ahol azt írtam, hogy nem csak a giga próbálta bios-módosítással megoldani a nem megfelelő memóriamodulok használatára visszavezethető hibákat!
Akárhonnan nézed, a giga kártyák túlnyomó többsége még mindig hibátlan, tehát igenis "pár hardware hibás kari"-ról beszélünk. A fórumokon meg mindig azok a leghangosabbak, meg azokból van a legtöbb, akiknek gondjuk van az adott termékkel. Nem fog mindenki regisztrálni, majd beírni, hogy "nekem hibátlanul működik a 6850-em".Senki nem mondta hogy a "BS" driver probléma lenne.
"Azt már hallottam hogy az AMD nek nem erőssége a driver írás .. de ezek a hibák túlmutatnak ezen.." - ezt írtad abban a hozzászólásban, amire reagáltam.Arról pedig ne nyissunk vitát, hogy kinek vannak szövegértelmezési gondjai, maradjunk a videókártyáknál.
polonic: Igen, alulfeszelhető a VGA is, ebben a hozzászólásomban láthatsz egy screenshotot 0.981V melletti alapórajeles tesztről.
-
Xelo
addikt
válasz
Milka 78 #5102 üzenetére
én természetesen elfogadom az álláspontodat, ha szoptam volna Gigával nyilván bennem is kialakult volna hasonló ellenszenv. supporttal nincs tapasztalatom, nem volt rá szerencsére szükségem. én örülök hogy az én 6850-em faszán működik, és ennyi kb.
nekem Asus lapokkal volt pl mindíg bajom (vagy a lapoknak volt velem, ki tudja), de e mellett tudom hogy egy elég nagy cégről van szó hatalmas rajongótáborral. kinek hogy jön össze
-
Milka 78
nagyúr
Tudom,hogy én biztos kifogtam,de...3 lapjuk halt meg nálam,2 videó kártya(460gtx,passzív 4850-es)és nevetséges de egy egér ami 1 mp-t sem tudott üzemelni.A lapoknál folyamatos memória kezelés és bios gondok(AMD-s vonalon) és amikor írtam nekik,még ők voltak velem lekezelők(meg user error).Persze a más gyártóknál nem volt user error és minden állítólagos hubás cuccom megjavult...nem az a baj,hogy hibás amit alkottak,de még hülyének is nézik az embert...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest