- Kompakt vízhűtés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Mármint úgyértem, hogy gyárilag jó volt a BIOS, de ha kézzel átszerkesztettem, akkor bolondult meg. ATT szintén elszúrta a feszállítást. De pl. a Rivatuner, meg a smartdoktor hibátlanul szabályozza a feszt, szóval nem értem...
A TPU-s Ati-bios-t próbáltam, de nem igazán kedvelte a kari, atiduag.dll vagy miaszösz BSOD volt, ami érdekes, hogy windóz betöltése után.... DOS-ba röhögve bootolt vele.... -
HSM
félisten
Jut eszembe, próbálkoztam múlthéten kicsit megpiszkálni az üresjáratot, hogy kisebb fesszel és 160/250 legyen az üresjárat, viszont a BIOS beállítást figyelmen kívül hagyta a driver, és nem engedte a közepes profil alá, az ATT meg nálam össze-vissza állítgatta a feszültségeket, ami nagyon zavart, használhatatlanná téve az egész mókát... Neked megy rendesen a dolog, ha igen milyen verziójú ATT-vel, vagy mivel?
Szerk.: amúgy 900 a minimális fordulata a ventinek, ami asszem 20%, az alá már csak mérni tud, de a venti marad...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az lehet, hogy neked nem tetszik a HAWX DX10 módja, de a DX9 alól azért vették ki az effekteket, mert sokkal lassabban futott volna a kód a DX10-hez viszonyítva. Azért az SSAO számításigénye nem piskóta, függetlenül attól, hogy nem tetszik az eredmény. Ettől még a DX10-nek van létjogosultsága, mert szerintem szeretnék az emberek élsimítással játszani teszem azt a GTA4-et. Persze lehet, hogy rosszul gondolom és 2009-ben az AA már nem szempont.
zuchy: világos, hogy nem volterra PWM vezérléssel szállítják, mint a HD 4890-et, de ez nem jelenti azt, hogy kínai bóvli az NV referencia. Az AMD ezzel a PWM-mel csak fel akart vágni, hogy mi ezt is megtehetjük.
-
zuchy
őstag
Én is csináltam benchmarkot Win7 vs XP.
Crysis-t meg CoD 4 et néztem, Crysis alatt fél FPS-t gyorsult, de nagyobb lett a maximum FPS-is. De viszont CoD 4 ben nem számítottam ekkora különbségre a win7 javára.
XP160 FPS, Win7 alatt 200és úgy néztem a különbséget hogy mindkét op-rendszer-nél beálltam ugyan oda egy adott pályán. Képek sajnos nem ezen a gépen vannak, ha valakit érdekel majd beteszem.
(#1172) Croft-21: 4890-t érdemesebb szerintem, jövőt állóbb az ATi 4890-e mint a GTX275. Meg ugye az Nvidiából mindenhonnan spórolnak ahol lehet, a nagyobb haszon miatt... Meg a DX10.1 miatt is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jelvesztés lehet. A GDDR5 órajelet visszaveszed manuálisan, vagy minden alapon van, buherálás nélkül?
Ha normál működik, akkor annyit próbálj ki, hogy a PowerPlay profilt megváltoztatod. Asszem az ATT képes erre. Ne vegye vissza 240-ig a frekit, hanem teszem azt csak 500-ig. -
PowerBuldog
veterán
Nekem nem a gyári hűtő teljesítményével van a legnagyobb bajom, hanem a hangjával. 50%-on sem vagyok hajlandó hallgatni azt az orkánt, nem hogy 100%-on. Szóval majd egy olyan hűtőt fogok venni ha lesz, ami olyan teljesítményt nyújt minimális hanggal, mint a gyári 100%-on. ThermalRight majd hamarosan ki is hoz valamire erre a kártyára.
-
HSM
félisten
Na ja, a venti engem 60% felett már kizavar a szobából... De amúgy nálam nem is segített...
1Ghz-en pöccre kifagy nálam minden....
Nemhogy 3Dmark....
De olyan 950-en már adnék neki némi esélyt feszemelve, de így tényleg semi értelme, ha úgy nem lehet használni.... A 3Dmarkra meg nem gerjedek....
Hosszútávon nekem olyan max. 40%-os venti, amit tolerálok.... Nem véletlen használom a karit 1,225V-ra illetve 800Mhz-re "redukálva"... -
Balinov
titán
ezen a joszagon nem refhuto volt, hanem ilyen buzi zalmankoppintasfele.
Gyiku: kabbe
-
Balinov
titán
aham.koszi arn, akkor megprobalom a 4890 cseret ertoltetni, remelem partner lesz az ugyfelszolgalatos benne.
Amugy a Sapphi 4890-es hutese szubjektive milyen? Olvastam par tesztet rola, azt irtak, hogy hatekony,csak nem tul halk. Mondjuk ennel az asus 4870-es porszivonal biztos hogy halkabb minden
-
attiLANte
tag
Grat, objektív és tényfeltáró írások hangulatkeltés helyett...
Véletlenül nem készült olyan fogyasztási teszt, ahol üresjáratban csak a memória órajelét csökkentetted és a többi érték a gyári profilnak megfelelően alakult?
Még senki nem mérte, mekkora többletfogyasztást jelent a névleges frekvencián üzemelő GDDR5, pedig ez lehet a fő oka a magasabb idle értékeknek. Igaz egy csúcskártyánál relatíve kisebb a jelentősége, de a közelgő RV740-nél döntő lehet az üresjárati fogyasztásra nézve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward GeForce RTX 4070 12GB DDR6X Panther - Garancia 2026.06
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged