Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Hello,
sajnos szegény 4870-em, amit 5 éve vettem, felmondta a szolgálatot és elfüstölt 1 vagy 2 VRM a kártyán. Már vettem helyette egy 7770-et. De érdekelne, hogy ez mennyire javítható probléma, érdemes-e vele foglalkozni?
-
seniman
veterán
Sziasztok!
4870x2 tulajok,kéne egy kis tanács
Q9400-as meg tudja hajtani ezt a veszedelmet?Vagy valamelyik nagytesója(9550,9650)
Köszönöm: Norbi
-
Lacpac
őstag
-
Tomi0703
addikt
-
Redneck
nagyúr
Az nem mérvadó. Nekem két Radeonom is volt gyári hibás mégsem stresszeltem
Azt tudom hogy jobb lett volna ha anno nV-t választok a 4850 helyett pedig nem vagyok fan. Se a Dx10 se a 10.1 nem volt jó semmire. Mondjuk már akkor sejteni lehetett a konzolok Dx9-es mivolta miatt.
Nekem s van 4850 de csak a második gépben. Jó kártyák de pár éve nem voltam ilyen lelkes. Gta IV 2 maggal 2 majd később 4 GB RAM-mal és az 512-es kártyával nettó fos volt. Crysis és BC2 szintén mondjuk nálam 1680 volt a felbontás akkor.
-
Redneck
nagyúr
válasz
F e Z o #26589 üzenetére
Akkor se jó jel. Jobb félni mint benyelni. Jók a Gddr3 kártyák, nekem is az volt de ma 512-vel semmiképp nem vennék. Inkább egy 9800GTX+ 1GB vagy GTS 250 1 GB. Akkor is ha régebbi játékokat tolsz csak. Online fpsek is meghálálják a több Vramot. nV kártyák akkoriban kevésbé voltak mikrolaggosak mint a Radeonok. 9600/9800GT-t stabilabbnak éreztem mint a 4850-et pedig utóbbi elvileg jobb kártya.
-
Tomi0703
addikt
-
and1ao
őstag
válasz
Tomi0703 #26585 üzenetére
Általában igen, de akadnak GDDR5-ök is többek között ezért nem gyárt a Gainward AMD karit, Van Gianward-nak és VTX-nek GDDR5-e. Másról nem tudok.
-
F e Z o
veterán
válasz
Baryka007 #26581 üzenetére
Elég sok játékban elfogyna a GPU, mert nagy felbontáshoz és részletességhez meg már kevés a GPU nyers ereje. Mindazonáltal ma már nem sok különbség van árban. amikor én vettem, akkor még 6k különbség volt az 512-es és a 1024mb-s 4870 között.
(#26582) Tomi0703 : Én általában csak a postát szoktam lealkudni, bár ha jó árban van valami, akkor még azt sem. 7-9k között lehet venni patent 4850-eket. Az E2200-d is megy 3GHz körül simán.
-
Tomi0703
addikt
válasz
F e Z o #26580 üzenetére
Értem. Sapphire Toxicot nézek most. Még annyit, mennyit érnek ezek így használtan. Mi az ami már jó árnak számít? Meddig merjek alkudni?
(#26581) Baryka007: Igazából szerintem az E2200 ki se fogja teljesen hajtani. Egy 8600 GT-hez hasonló teljesítményűt kerestem, de azt írták, hogy a 4850 jó vétel lenne. Max megrántom egy picit a procit (amennyit enged a gyári hűtő).
-
Baryka007
addikt
válasz
Tomi0703 #26579 üzenetére
Nem fogyna el az ereje
RV770 es GPU mag van benne az az RV790 el együtt a 4xxx széria csúcs kártyája... ha a 3850 is bírta az 1gb ot akkor ez is bírja
Sőt pláne hogy kisebb az adatátviteli sebesség így még jobban ki tudja használni az 1Gb ot ( de ebben nem vagyok biztos ez csak az én véleményem... )
-
Tomi0703
addikt
válasz
F e Z o #26578 üzenetére
Értem. A sima karik (tehát amin a gyári hűtés van, de nem ref) azok is jók ugye? Látom elég sok kártya van fent, de amelyiken jóféle hűtés van az valami böszme nagy.
Lehet el sem férne.
1 giga vagy 512 mb gondolom mindegy mert az 1 gigát úgysem használná ki (előbb elfogyna a kari ereje), ugye?A gyártót amiatt kérdeztem, hogy nem-e volt belőle olyan gyártó vagy széria amelyet kerülni kellene, mert sok ment anno belőlük tönkre.
-
F e Z o
veterán
-
Tomi0703
addikt
Jó estét srácok!
4850-et vennék használtan. Mennyit érnek ezek mostanság? Melyik gyártótól érdemes venni és milyet?
Egy ilyet ASUS Radeon HD4850 [512 MB] (EAH4850/HTDI/512M/A) néztem most ki 8,5k-ért. Megér ez ennyit?Ne haragudjatok, hogy nem keresek vissza, csak most idő hiányában szenvedek.
-
F e Z o
veterán
válasz
tomisanzero #26573 üzenetére
MSI Afterburner helyett megpróbálhatod a Sapphire Trixx-et is, hátha ott tudsz emelni valamin.
-
F e Z o
veterán
válasz
tomisanzero #26571 üzenetére
MSI Afterburner-rel tudsz tuningolni, ventiprofilt létrehozni. Az egyik 4870-em 800MHz-ig ment stabilan, volt egy másik, azon lehetett feszt is emelni, az 850-en is stabil volt.
-
tomisanzero
tag
Sziasztok!
Rákerestem itt a "tuning" szóra, de túl sok találat lett, így rákérdezek, hátha segít valaki.
Van egy Sapphire Radeon HD 4870-em (512MB GDDR5). Mennyi túlhajtási potenciál van ezekben a kártyákban, érdemes-e, látványos eredményt ad-e? Illetve ha igen, akkor egy gyorstalpalónak hasznát venném.
Milyen progi van erre, milyen keretek között lehet húzni, stb? Előre is köszönöm a választ, -
Baryka007
addikt
válasz
asuspc96 #26568 üzenetére
Próbáld meg CF el egy másik kártyával, ilyenkor így szoktak BIOS-t frissíteni (De mivel ez eléggé nem mondom hogy kivitelezhetetlen ... de ) NAH ... ehhez kell egy ember 48xx kártyával aki bevállalja a BIOS frissítést, ha nincs ilyen ( gondolom hogy nincs ilyen ) Előbb próbáld meg egy csere táp egységgel, hátha... Megkérdezem pár ismerősömet ilyenkor mit tennének és még írok.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Baryka007 #26563 üzenetére
Gondolj a fogyasztásra valamint a DX 11-re és 2x1GB RAM-ra. 4850 CF egy ideje már nem jó döntés. Sosem értem ezt. Minek 2 kártya, driverrel szopás, több fogyasztás, ha vehetsz 1 db jó kártyát ami tudja amit kell?. Az tény hogy egy használt 4850 olcsó de csoda nem fog történni. 6850 CF már jobban hangzana de én CF ellenes vagyok.
-
Baryka007
addikt
válasz
asuspc96 #26564 üzenetére
Attól még a táp egységben lehet hogy ki"égett" valami, ha van rá módod próbáld meg egy másik tápegységgel... De ez lehet pl. kontakt hiba is akár 6 pines kábeledben is...(próbáld meg egy másik 6 pinessel ha van még a tápodon... ) Ha ez nem jön be és a táp egység csere sem lehetséges akkor ajánlom a BIOS frissítést...Ez az esetek 95% ban szokott segíteni az ehhez hasonló problémáknál.
-
Baryka007
addikt
Ma megint rámjött a tuningolhatnék ... de most nem a GPU-t hanem a memóriát próbálgattam nagyon húzni... ezért a GPU-t 725 ön hagytam amin biztosan tudom hogy ott még stabil a 4850-esem ... hogy tudjam ha kék halált kapok vagy hasonlót akkor nem a GPU miatt kaptam ... szóval 625/1004 @ 725/1400 on húzattam a kártyát... ha nagyon maximalizálni akartam volna 750 en a Crysisba 5-6 percet kibír ... 65 fok fölött kap kék halált egy jobb hűtővel tudnám folyamat nyomatni 750/1400 on ...
A képen Crysis Warhedet játszottam 1680x1050 minden HIGH és 0xMSAA beállításokkal 18-24 fps el... sajnos a kevés FPS nem a videókártya hanem a processzor miatt volt... ugyanis ez a Core 2 DUO E2200 @ 2.93ghz eléggé CPU limites.... de ez látszik a képen GPU maximum usage 72% ......
Viszont gondolkozom egy új alaplappal és egy FX 6300 al 8gb ram társaságában egy 4850 Crossfirét kiépíteni plusz tuningolva őket
A cél a 7870 default teljesítményének túlszárnyalása 4850 cf el...
-
asuspc96
senior tag
Helló!
remélem tudtok segíteni a bajomon, van egy sapphire kártyám, és egyik újraindítás után beadta a derekát és csak villog az egyik sarkában 3 kis "led" lámpa...
se kép se hang
na ez mitől lehet ?
-
infectedmann
őstag
válasz
infectedmann #26559 üzenetére
Közben sikerült a 13.9 -es driver-t felhegesztenem.
1. Először is ezt tettem fel: [link]
2. Utána pedig a 13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc-t innen: [link]
3, Hagytam, hogy a 13.9-es csomag kicsomagolja magát, de a telepítőt nem futtattam le.
4. Végigcsináltam EZT a leírás a "Semmi gond, keressük meg a telepítő fájlokat, illetve a driver mappát. Ezek alapesetben itt lesznek:" sortólÍgy most működő Control Center és 13.9 driver Windows 8.1 alatt. Hihetetlen, hogy már mindent fel kellett volna tudnom telepíteni Windows, helyette órákig csak a VGA driverrel pöcsöltem. Azt hiszem ideje lesz új videokártyát vennem.
-
infectedmann
őstag
13.9 -et sehogy sem tudom feltenni úgy, hogy a Vision Control Center működjön, végül ezt vált be Windows 8.1 alatt: [link]
-
dealerman
aktív tag
igen az ! de ha újabb játékon is izzasztod a 4-es sorozatot akkor az keményen kérni fogja a 13.9-et ! pl bf4 12.6-al elindul figyelmeztetéssel,de press enter-re rányomni nem lehet
-
-FreaK-
veterán
10.10-es Driver-hez nem tud valaki linket adni? Keresgéltem, de nem találom.. Kipróbálom, hátha jobban megy mint az újak.
-
dealerman
aktív tag
válasz
Knobber #26551 üzenetére
köszi
de már megoldottam,felraktam egy 12.6-ost az el is indul ! annak a mappájába telepítettem be a 13.9 -et,eszközkezelőbe ráfrissítettem ( de már nem vágom,hogy hogy volt,sokat próbálkoztam, '100' fajtával
) de így már a 13.9 -is megjelenik rendesen ! érthetetlen miért csinálják ezt így meg.......................
-
ptt
csendes tag
Sziasztok, nekem így (újra indítás nélkül is) sikerült a 13.9 legacy win7 drivert feltenni HD4850-hez Win8.1-re:
http://302.hu/_c0 -
BRABUS113
aktív tag
hát igen sajnos windows 8-ra még csak a 13.4 béta van
-
juhiimi
aktív tag
válasz
lemusz #26541 üzenetére
Koszi!
Amugy a 10.8-at tettem fel az elobb,egyelore csak siman nem csinaltam ilyen full cleant,de ezzel par jatek el se indul vagy van amiben pl.nem jelenit meg arnyekokat.Most ugrok egy szamot es felpakolom a 11.9-et,de elotte megcsinalom ezt amiket irtal.A free verzio is jo ebbol az advanced system care-bol?
-
juhiimi
aktív tag
Koszonom!
Es akkor eleg ha uninstalalom a regi drivert majd ezt fel,vagy kell vmi specko takaritas?
-
ETOM
addikt
11.9 újabb játékokhoz meg értelemszerűen 13.9 szerintem.
-
Redneck
nagyúr
válasz
juhiimi #26534 üzenetére
Nekem már ugyan nincs ilyen kártyám, de régi driverekhez képest már a 12-es verziók is lassabbak voltak. A kártyám a végére lelassult, hiába OS reinstall, vagy takarítás. A VGA-kat driverből lassítják bizonyos programokban. Olvass vissza, van grafikon is erről.
Szerk: van program ami viszont mindenképp frisset akar. Ha ezeknél nem elég az erő akkor van szívás és kártyacsere.
-
juhiimi
aktív tag
Hali!
Erdemes meg win7-en frissitgetni a 4850-et legujabb driverekre,vagy tobbet ront mint segit?Esetleg van valami tuti verzio amivel a legjobban mukodik?
-
Tatinho
tag
Sziasztok!
Van egy friss konfigom az alábbi átmeneti vga-val.
ASUS vh222D monitor
Asus p8z68 v pro lap
2*2gb corsair vengeance ddr3 1600mhz cl9
Sapphire HD4850 512MbEzelőtt 1 nappal egy 8600gt volt benne (256mb) és probléma nélkül betudtam állítani asztalon a felbontást 1920*1080-ra.
Be raktam a 4850et letöröltem minden nvidia drivert majd felraktam a kártyához való legújabb catalystot
De nem engedi állítani a felbontást csak max 1600*1200-ra és még azt se tudom beállítani mert az meg a monitornak nem megfelelő így most csak 1440*900-on tudom használni.
Próbáltam azt is hogy catalystban az automata monitor felismerést kikapcsoltam és manuálisan állítottam be az értékeit de így sincs változás.
Lenne esetleg tippetek hogy mit csináljak?
Előre is köszi! -
Knobber
aktív tag
Amit te küldtél file neve:
13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql.exeAmit most töltöttem le:
ATi.Catalyst-13.9_vista_win7-8_hd234_x64.exeA verziószám ugyanaz, de itt már ott van benne a Win8 is a file névben. Csak számít valamit
Ja és igen, nekem elindult a Catalyst elsőre. Éppen az Overdrive-ot próbálgatom
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #26526 üzenetére
Sokadik próba után arra jutottam, hogy a driver nem megy fel és ez valszeg a Driver Fusion miatt van, így azt ajánlom mindenkinek, hogy messziről kerülje el az a programot..
Csinált backupot a program, de közben már sikeresen uninstalláltam, így a backupnak is annyi, szal kb. baxhatom..Apró kiegészítés, hogy még a windows update sem tudja telepíteni a talált drivert, mert hibaüzenetet dob, annyira szétcseszte a rendszert az a program. Úgy nézem ebből újratelepítés lesz, de már csak holnap.
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #26525 üzenetére
Első próba:
Driver Fusion-al az előző driver letakarít, újraindít, 13.9-es telepítő felrak majd (fura hogy magától nem mondja hogy restart kell) újraindítás. Restart után a felbontás kicsi, 1280x1024 a max ami állítható, monitor képfrissítésre meg 64(???) Hz.. itt még egész nyugodt vagyok, hisz sebaj, ott a Catalyst eltávolítója.Második próba:
Catalyst telepítővel eltávolítás + Ccleaner futtatás -> végig fut, restartot megint nem kínál fel-> manuális újraindítás. A helyzet utána ugyanaz mint előbb, felbontást nem lehet állítani, használhatatlan így. Az ideg most már kezd agyvérzés közeli állapotba hozni, mivel nincs időm szarakodni ezzel, kellene a gép..Valakinek ötlet, hogy mi a lókaki van a driverrel?
-
-FreaK-
veterán
Látom nagy a csend, de azért hátha van akinek jól jön még
kijöttek az új Legacy driverek
AMD-ATi Catalyst 13.9 Windows7-8 HD2-3-4xxx 64bit (153MB)
AMD-ATi Catalyst 13.9 Windows7-8 HD2-3-4xxx (104MB) -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #26523 üzenetére
Sikerült megoldani közben ... Kellett egy két átalakítót rakni a kábelbe és működött a videotonnal ...
Azonban ma kellemesen csalódtam a kis 4850 esemben
725/1115 ös tuninggal a Grid kettőt 3360*1050 es felbontáson 27-39 fps el vitte ULTRA HIGHON 8X élsimítással ! kis 512 mb os hangyafing
Ez megint csak azt sugallja nekem hogy nálam a processzor kevés nem a videókártya azoknál a gameknél ahol easy grafikai beállítással is 15-21 fps ...
Szerk.: Amúgy a felbontás 2 monitorból adódott össze eyefinityben 2x 1680x1050
-
Baryka007
addikt
Üdvözletem, egy kis segítségre volna szükségem ... Ma vettem egy RGB to Scart kábelt az ezer éves Videoton TV hez majd össze dugtam a géppel és fekete képernyő van rajta ... a hang át megy a scart kábelen avval nincs probléma ... A kérdésem az lenne mivel rájöttem hogy miért fekete a képernyő hogy én ezt hogyan tudnám vagy mivel át állítani ! Szóval a problémám az hogy 25 hz es frissítési frekvenciával küldi a jelet a videókártya a TV nek de minimum 50 el kéne mennie mert úgy nem lesz kép ... hol tudom vagy mivel ezt át állítani 50 hz re legalább ?
-
Baryka007
addikt
Ha letöltöd az Asus GPU Tweaket a gépedre akkor avval kapcsold ki a 2D üzemmódot ( akkor úgy fog működni mintha játék közben használnád szóval magas GPU / MEM frekvencia plusz magasabb voltage ) és használd egy picit úgy netezésnél minél többet ha úgy nem jön elő a probléma akkor BIOS frissítés kell. Ha elő jön úgy is akkor valami kontakt hiba, lehet hogy magán a nyomtatott áramkörön vagy a táp egységkörül. De szerintem ez kontakt hiba.
Mert memória hibánál általában pixelesedik vagy piros pixelek jelennek meg stb.... GPU nál pedig egyáltalán nem történik semmi....
-
mcs
veterán
válasz
Knobber #26509 üzenetére
Win8 alatt nem javaslom a régebbi Radeonok működtetését.
Egyrészt csak a legújabb driverek mennek fel normálisan, amik iszonyatmód sokat lassítanak ezeken a kártyákon, másrészt hiába gyúrsz fel régebbi drivert win7 kompatibilitás móddal, az OpenGL bugossá, villódzóssá-csíkozódóssá válik. Én is így jártam az alaplapi HD 3100al, ami Win7 alatt egy régebbi driverrel sokkal jobban teljesít. -
4d
aktív tag
Sziasztok! erre a problémára van már valami ötlet vagy megoldás?
-
and1ao
őstag
válasz
F e Z o #26507 üzenetére
Hát én mindenképp adnék egy próbád, láttam már életrekelni így kártyát nem sokat de kivétel erősíti a szabályt,bár egyébként nem igazán ismerem ezeket a ledes jelzéseket talán valami manualban akadhatsz valami okosságra.
Több ötletem sajnos nincs reball, de nem éri meg költségét, -
F e Z o
veterán
Adott egy Sapphire Silent Efficiency 1GB-s 4870 videókari. Bekapcsolás után ég a 3 zöld led, viszont a 3 piros led is villog a kártya hátulján pci-e felőli oldalon. Képet nem ad. Jó eséllyel behalt a kártya?
(#26500) Baryka007 : Az a kari bőven 30k fölött fog nyitni itthon.
-
Knobber
aktív tag
Ciao!
Kijött ma hivatalosan a 8.1
Ez a driver van benne:
Letöltöttem ezt:
[link]De nem engedi feltelepíteni, sikertelent ír ki.
Mi lehet a megoldás?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W