- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Everest / AIDA64 topik
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
Na ittvan pár eredmény sajnos csak ezekkel tudtam mérni gyors..
driverből a 11.10-t választottam a másik pedig a 13.4 beta3DMark06 11.10
3DMark06 13.4:
Vantaget meg GTA4 2x mértem, de ugyanez az eredmény jött ki persze tudom a benchmark része a GTA-nak nagyon szar, de hát több mint a semmi.. Heavenből meg kikerült a DX10.. csak lestem szóval azért DX9-be kelett mérnem.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Redneck #26388 üzenetére
Én hogyha gépet váltok apránként veszem meg bele a dolgokat ... az első egy Asus M5A78L-M lesz ... meg egy AMD FX 6300 Boxed egy 2x4 gb ddr3 Kingston DDR3 8GB KIT 1600 Mhz társaságában és a videó kártyát csak utoljára váltok ... ezeket a cuccokat így amiket itt felsoroltam 45-50.000 Ft. ból be tudom szerezni meg még egyszer ennyit szánok a videó kártyára is 50-60 között gondolkodtam egy 7850 vagy 7870 en de mindenféleképpen Asus -ban annak rengeteg jó extrái vannak ... mint pl a 4850 emben is van ez az "ASUS Cutting Edge Overclocking Technology" utánanéztem hogy ez mit is csinál ... és hát nem kizárt hogy ettől a "Technologytól" tud stabilan 750 en menni az alap 625 ös 4850 em... fesz emelés nélkül ... ezért akarok Asusnál maradni .... rengeteg jó extrái vannak ... és nincs az mint a sapphirenál ( ami 10.000 el olcsóbb ) hogy Black Screen... stb.... meg amit kapott ez a kártya tőlem már ... volt hogy áramszünetet kaptam bios frissítés közbe és nézd meg hogy nincs semmi baja ... meg észre sem vettem de 90 fokon ment 4 órán keresztül ... azután módosítottam a gépház hűtésén stb... és még megy
-
ETOM
addikt
Én majd akarok pár gyors mérést csinálni gta4-röl fent van pont. Igaz 1 gigás a kari, de "jól fut" alacsony csuszkákkal én sokkal rosszabbra számítottam.
Szerintem a teljesítménye a játéknak szánalom volt gtx 480-l meg i7-l is AMD procival még szánalmasabb. Szóval az, hogy ezen a gépemen is elfut pozitív.
ja és még mérek 11.9vs13.4 betat is ha jól megy több tesztel
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Baryka007 #26387 üzenetére
Dirt 2 ment szépen azzal nekem se volt gondom. Shift 2 kicsit (sokkal) több erőforrást kér de ez elmondható a GTA IV-ről is. Crysis 1 nekem se ment rosszul High-on.
Semmi egyébb komponens nem változott a gépben csak a 4850-et váltottam le. Ég és föld a különbség.
GTA IV-ben utólag töltődtek be dolgok ami nagyon illúzióromboló. Még mediumon is alacsony volt a frame rate és mikroszaggatás ment ezerrel.
A mostani kártyán átlag 45-60 fps van, egy-két helyszínen le-megy 37-40 közé. High/Very-High beállításon. Az tény hogy az AMD kártyákat nem szereti.
Jó kis kártya volt, szerettem csak a driverekben visszavették az erejét időről időrePlay Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Baryka007
őstag
válasz Redneck #26386 üzenetére
Nekem minden tökéletesen megy vele ... szerintem nálad máshol volt a baj ... én is 1680x1050 en használom ... Dirt 2 is ... 8x msaa és minden ultra 1680x1050 en... akkor Crysis 1 ben 1680x1050 2x élsimítás és játékos beállítás mindenen és megvan a 25-35 fps 25 alá ritkán megy... de kinek mi élvezhetetlen ...
Szerk.: Annyi hogy nekem 750/2210 en fut a 4850 ....
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Rájöttem hogy nem is a GTA-ról volt szó. Elnézést:-) Csak azt tudom amt láttam. Utólag betöltődő út és házak, alacsony textúraminőség. Nekem ez nem tetszett. 1680-on nyomtam. Bad Company 2, Shift 2 is nagyon gáz volt vele...
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Baryka007
őstag
-
Baryka007
őstag
Felraktam az F1 2012 -t kíváncsi voltam a játékra is mert sokan mondták hogy fps droppol a gépük néha stb... nos amikor a game saját magának állította be a beállításokat ( 1680x1050 8x MSAA meg minden HIGH és 3 beállítás nem ultra ) azon kívül minden maxon volt .... nos a Core 2 DUO E2200 as 3.1 ghz-n meg a 745/1135 ös 4850 el ment 40-50 fps között ... akkor minden ultrara raktam később és elindítottam a benchmarkot .. view distance meg nem tom még miket raktam ultrara összesen 3 dolgot HIGH ról ... és le droppoltam úgy hogy 23 lett az AVG ... az még élvezhető de GPU usage max: 46% volt .... cpu-t nem néztem igaz de a gpu 46% volt ... most kérdezem én ... a cpu nem bírja itt kihajtani vagy a játék nem használja ki? mert ha ezek nincsenek ultrán de ugyan így 745/1135 ön megy a kártya 99% gpu usage ... ??
-
ETOM
addikt
Neki álltam újra és most el indult. Jah és Visormail-nak hála patchet is felraktam.
Talán egy kicsivel jobb lett ezzel, hogy átírtam. Néha felmegy 60%-ra kihasználtság. És máris 60-65-70FPS-t látok. Proci 4 magját is "mintha jobban használta volna. (igaz így is elmarad a várhatótól 50% körül/alatt.)"Csak nem az Intel keze lehet a dologban, mert azok 1-2 szálon jóval erősebbek?"
Nem lepne meg[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Úgy csináltad pontosan, ahogy írtam?
1. a játék system könyvtárában 1,2,3,4 és 6 worker fájlok törlése, 8 marad
2. 8at átírni 4reAz affinitással is ugyanez volt nálam a helyzet. Akár 3 maggal ment, akár 2-t állítottam neki, ugyanúgy futott.
Ahogy megcsináltam a trükköt, mint akit szinte seggbe rúgtak, úgy felgyorsult.Ezt azért is találom röhejesnek ennél a Grid 2-nél, mert az első rész gond nélkül lekezelte rendesen az összes magot. Csak nem az Intel keze lehet a dologban, mert azok 1-2 szálon jóval erősebbek?
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
GRID 2 – PC Performance Analysis itt azt írják, hogy mivel xbox360 portolás amiben 3 magos proci van ezért erősen 3 magra van optimalizálva és a 3nál további magokat már nem tudja kihasználni, amit a tesztjükön is tapasztaltak.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
ETOM
addikt
Nem nagyon használt igaz én csak a játék/system mappába találtam ilyen worker.xml-t
Ami érdekes, hogy affinitást állítgatva két magot offoltam ugyanúgy ment kb.. ha 3. is kilőttem akkor már leeset FPS. Ebből az jön le, hogy két magot használ kb a játék nálam. Ilyet se láttam még codis játéknál.A procinál lehet valami gubanc ahogy írtad. Ha kitörlöm összeset és egyet hagyok és átírom akkor meg nem indul a gém.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Azért lenne fontos mert van, hogy 40FPS-re esik utána simán 55-60. És kicsit bosszant, hogy tudna többet is.
(#26365) mcs Köszi szépen mindjárt ki is próbálom és megírom az eredményt!
(#26366) Visormail:
Megpróbálom átírni ezt is köszi.Kérlek patch ügyben világosíts fel privátban mert lövésem sincs, hol találhatnám meg ezeket: [link]
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
A Grid 2nek, ahogy észrevettem, borzalmas egy processzorkezelése van.
Nálam például a 3 magos Athlont ki se használta rendesen alapból. Hiába terhelte le mindhárom magot 70-80%ra, pont ugyanúgy ment, mint amikor kettőt eresztettem rá. Ráadásul az ósdi 9600GT-t korlátozta le valamennyire.Szerencsére megtaláltam rá a gyógyírt. A játék könyvtárában található ,,coreworkermap.xml" fájlokat a 8as számú kivételével mind kitöröltem, majd a 8ast átírtam 3asra. Ettől kezdve tényleg úgy futott a játék, hogy látszólag mindhárom magot rendesen kiaknázta. Az átlag fps jelentős mértékben nőtt, és maga a játék is folyékonyabb lett érzetre.
szerk.: ETOM, ezt próbáld ki te is. Nálad értelemszerűen majd a 4est kell átírni.
[ Szerkesztve ]
-
nanus
senior tag
Én is toltam 4850-el ,ment az simán ....mondjuk arról nem találok tesztet hogy mennyi volt a vga kihasználtsága...de miért is fontos ez?
Próbáld a gpu-t alacsonyabb Mhz-en ...ugy mit mutat?
(Én pont fordítva szoktam ha full volt a vga akkor emeltem a gpu-n... .)[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz Visormail #26359 üzenetére
Ilyen nincs benne csak forcedx10. (ez volt az első amit megnéztem amúgy)
"ne legyél ilyen bal.. hogy a virágboltit nem tudod felpatchelni"
Ezzel most mit kezdjek? Termesztésen utána néztem, de nem találtam patchet hozzá sehol. Meg gondoltam ez a játék is egyedileg szedte a javításait nem úgy, h kidobálták a telepítőket sorba.[ Szerkesztve ]
-
addikt
DX9-ben esetleg kipróbálhatod hátha jobb C:\Users\<user>\Documents\My Games\DiRT2\hardwaresettings\hardware_settings_config.xml fáljban directx forcedx9="false" legyen true
Egyébként a kiadott patchek leírása [link]ne legyél ilyen bal.. hogy a virágboltit nem tudod felpatchelniRyzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
ETOM
addikt
válasz and1ao #26356 üzenetére
Kivan kapcsolva. Felraktam a 13.4, de nem sok mit segített talán 1-2%l ment feljebb kihasználtság. Ahogy olvastam nem egyedi probléma lehet a játék ilyen. Kicsit bosszant mert simán tudna alacsony beállításon +tükröződés mediumon 60FPS-t. (sajnos virágbolti szal nem tudom, h javítottak e rajta)
-
ETOM
addikt
Grid 2-ben nem megy 50% főlé gpu kihasználtság mi lehet a nyügje? Lehet 45FPS vagy 60FPS neki mindegy 50% körül tanyázik kihasználtság. Ami érdekes, h proci is malmozik 50% alatt.
Lehet a 11.9 drivert kellene lecserélnem újabbra ehhez a játékhoz? [link][ Szerkesztve ]
-
Drakuf
tag
Üdv! SAPPHIRE TOXIC HD 4890 videókarimon 10-15 perccel indítás után felvillan a D601-es led. Szétszedtem az egész gépet, összeraktam... semmi. Valakinek valami ötlet?
-
and1ao
őstag
válasz Baryka007 #26350 üzenetére
6-os szériánál volt a számozással babrálás, a 5870-nek a 6970 volt az utód kártyája de annál gyorsabb volt 6950-el volt hogy jobban teljesített így inkább azzal lehet pariba tenni, a 4870x2 valahol a 7850 körül van teljesítményben dx10 alatt. mivel ez egy cf rendszer ez sem mindig igaz. a 6950-nél azért egy 7870 jóval fürgébb 10-20%-al esetenként.
Guild Wars2!
-
Redneck
nagyúr
válasz Baryka007 #26350 üzenetére
"szóval 4870 x2 erősebb az 5870 nél és 5870 = 6950 = 7870" Ja persze... A 4870x2 egy elavult technológia. Áramzabáló és 2 gpu-s ami a drivereket is megbonyolítja. Nem mindenhol működik a két GPU támogatás (legalábbis nem rendesen) szóval jobban jár az ember egy single GPU-s erős kártyával.
Szerk:
4870x2 önmagának felel meg kb[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Ahh lenne egy kicsit off kérdésem ... az egyik ismerősöm kérdezte hogy a 4870 x2 melyik 7xxx szériás kártyával egyenlő ... hát per pill az utcán épp nem tudtam neki megválaszolni .... de a neten se találni 4870x2 vs 7xxx versenyt ... csak egy olyat találtam ahol 4870 x2 vs 5870 van ... és a 4870 x2 nyert mindenhol igaz nem sokkal 2-3 framekkel csak ... nah és ebből következtettem egy ilyet amit szeretném ha valaki meg erősítene vagy cáfolna valamivel... szóval 4870 x2 erősebb az 5870 nél és 5870 = 6950 = 7870 ezt vontam le javítsatok ki ha tévedek ... ( úgy tudom hogy az 5xxx sorozatban a kisebb szám erősebb volt mert ott nem volt 5990 csak 5970 ezért minden egyel kisebb kategória nagyobb a felette lévő 6xxx szériában ... )
[ Szerkesztve ]
-
reaperw810i
csendes tag
válasz Visormail #26334 üzenetére
Egy sapphire 4850 kártyáról van szó amin a gyári borda van de a hűtőventillátor nem gyári mert azt én tettem rá mert a gyári ehhez képest hangosabb volt az adott drivereket amiket leirtatok kipróbáltam de semmi eredménye nem volt az opp rendszeremet win7 is újra tettem már 2 szer is mind két alkalommal másikat próbáltam feltenni de ugyan az a helyzet sőt mivel 2 vinyóm van cserélgetni hogy hóvá tegyem az os de az sem vált be!Mikor először feltettem a f1 2012 ment simán full beállításokkal kb olyan 30-40 fps el most már nem megy fps 30 fölé véletlen sem!A kérdésem az lenne nem e lehet esetleg táp egység jelenleg egy Chieftec 450W tápom van kb 2.5-3 éves?
-
nanus
senior tag
válasz BoneDragon #26346 üzenetére
Én nem igen vettem észre....bár régi játékokkal nem játszom.....ha csak a GTA IV-et,ill. BlackOps multit nem soroljuk réginek..ezek ugyan ugy szaladnak...
-
nanus
senior tag
Visormail
[link]Egy ilyen kell rá hűtésnek (4xxx) és már nincs is melege
[ Szerkesztve ]
-
nanus
senior tag
én a legfrissebbet használom/tam.(13.4 beta)..no problem
[link]Már csak ezért is kellett: Resolves a driver crash in Company of Heroes 2.....
-
Dxx
tag
válasz Visormail #26337 üzenetére
A gyári bordát értette úgy is, hogy boltban megvette a kártyát és Ő nem cserélte! Szerintem nem a kártyával van a gond, hanem az operációs rendszer rendetlenkedik. Bár írja hogy újratette, csak azt kellene tudni mit? a játékot, vagy az op. rendszert?
[ Szerkesztve ]
Dexx!
-
ETOM
addikt
Én is a 11.9-s driveren maradtam. Nincs semmi gondom GTA 4 is eldöcög szépen.
-
addikt
válasz Redneck #26336 üzenetére
Örülök, az is már egy speciális kiadás, nem referencia és persze nem is csak borda Gondolom elírta, de azt próbálnám kideríteni NEKI milyen kártyája van, nem mindenki másnak.
Baryka007: A 10.6-os drivert meg felejtsük már el, mondjuk bios frissítés sincs a legtöbbhez.
-
addikt
válasz reaperw810i #26333 üzenetére
"ati hd4850 alapon megy gyári bordával játék alatt nem megy 70 fok fölé" ez a rész elég zavaros, konkrétan milyen kártyád van? Mi az hogy gyári borda, passzív a kártya nincs rajta ventillátor? Mert akkor teljesen irreális a hőmérséklet, egy alap kiadású referencia 4850 100 fokig is felmegy játék alatt, 70hez speciális kiadás kell mondjuk vapor-x, vagy kézzel lecserélt hűtő mondjuk accelero s1 vagy ilyesmi.
Melyik drivert használod? Ha nem a 11.9-et akkor, azt használd.
[ Szerkesztve ]
-
reaperw810i
csendes tag
Sziasztok a következő problémával fordulok hozzátok az a bajom hogy F1 2012 alatt olyat csinál a gépem hogy elkezd belassulni és megál a kép teljesen akkor nyomok egy esc billentyűt és megy minden tovább akadás nélkül majd gondol eggyet véletlen szerüen és újra ezt csinálja.A configom a következő ati hd4850 alapon megy gyári bordával játék alatt nem megy 70 fok fölé 4 gb ram amd 240 proci asus m3a alaplap win7.Próbáltam már újratelepíteni akkor is ugyan ez drivereket cseréltem ugyan ez a vinyóm azóta már újj de ezzel is ugyan az van.Teljesen kipucoltam a gépet portalan minden van valakinek valami tanácsa esetleg ja és amikor elöször feltettem az f1 et tökéletesen futott fullon 1280 1920 de most hiába veszem vissza 800 600 akkor is ugyan ez a szisztéma lép fel ja más játékoknál is ugyan ez a szitu régen mentek szépen most már nem!
-
addikt
-
Ólommentes
csendes tag
Sziasztok,
Hardveres gyorsításra a flash/kmplayer/stb eldobja a kanalat. Úgy kifagy, hogy vissza sem lehet rángatni az életbe. Gigabyte, silent 4850, ventivel ellátva, játék közben soha semmi gáz, 55C-ig megy föl. Szóval szerintem driver probléma. Vagy 40 verziót kipróbáltam, ha van olyan, ami tuti, ne tartsátok magatokban.
Kösz,
Z.ecks dee
-
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz and1ao #26325 üzenetére
Nekem is a legtöbb dobozos de ezt nem lehetetett kihagyni, nekem van pár cimborám akik nem érnek rá játszani ezért nem vesznek játékot, így ha van egy kis idejük tudok nekik accountot adni gémelni Tudunk majd együtt multizni.
-
Redneck
nagyúr
válasz and1ao #26323 üzenetére
ÉS? Én is a Steamet favorizálom, de ha elolvastad volna akkor mindkettőre kapod. Csak a Sims3, BF3, és Dead Space 3 ami csak Originre van. A többi játékot mindkét rendszerre megkapod 5 dollárért. Én megcsináltam, haveroknak így tudok kölcsön accountot adni ha ráérnek
-
Redneck
nagyúr
[link]
Nem árt megnézni!Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
rozzi
csendes tag
[link] Bár most beszéltem azzal akinek intézem és benne lenne ebben és én ezt posta költség nélkül be tudom szerezni
-
wednesday
őstag
Végül is ha ugyanannyiért vagy pláne olcsóbban tudsz 400-50-est szerezni, akkor tedd, a további gépfejlesztés se lehet akkor gond.
De szerintem beleférsz 350-esbe is, kb 220w lehet a konfig fogyasztása terhelve. A 350-es se lenne csúcson járatva. Persze azt is lehet nézni, hogy a 12v-os ágán mekkora teljesítményt tud leadni.
[ Szerkesztve ]
-
wednesday
őstag
Igen, FSP már minőségibb darab. Tápos topicba fel van sorolva a listában FSP FSP350-60APN az ajánlottak között. A teljesítmény meg attól függ. Ha egy nagyfogyasztású procid lenne (125-130wattos), akkor lehet azt mondanám legyen inkább 400wattos táp. De szerintem így belefér a dologba.
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
VX 450 meghalni még nem láttam ventiük szokott hangosodni.
Az FSP-t annyira nem ismerem a belsejében sem vagyok biztos.De én inkább vennék egy olyan tápot használtam ami megfelelő áramerősséget és megfelelő védelemmel elvan látva mint hogy vegyek egy noname tápot.
Első esetben jobb táp hiba estén túláram pl elhal a táp
Második eset noname táp túláram táp védelem nélkül megy a táp lap meg az isten tudja mi[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
wednesday
őstag
Az az FSP táp már így is jobban hangzik, mint a másik. itt egy teszt.
Terhelve a húzott Core 2 Quad QX9650 procival evett 264 wattot a 4870 mellett, ami lényegesen többet fogyaszt mint a te procid. Ha nem akarsz használtat jó lesz az a FSP-350-es is.
[ Szerkesztve ]
-
wednesday
őstag
Elég lutri, nem is lehet rá egyértelműen válaszolni. Azt ilyen noname tápoknál elképzelhető, hogy 50-60%-os a hatásfokuk. De szerintem 8kért lehet megbizhatóbbat szerezni (akár használtan is). Lehet a tápos tpoicba tudnak neked ajánlani valamit ilyen összegért. A 400wattos önmagában elég lenne, ha az minőségibb darabb.
-
rozzi
csendes tag
Sziasztok , szerintetek egy OEM hd 4870 hez (512 mb Gddr5 ) elég stabil e egy ilyen táp játékhoz [link] ? Elég alacsony költségvetésből dolgozom szóval 8 ezer alatt kellene valami működő konstrukció .
-
-
wednesday
őstag
válasz spywear #26303 üzenetére
ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2 passzív hűtő.
Ilyen van a régi 3850-esem, passzívba elviszi, terhelve 50 fok, még csak ventit se kellett rászerelnem.
4850-hez már lehet érdemes egy jó kis ventit feltenni rá. itt egy youtube video pont egy 4850-esre teszik fel.
-
spywear
tag
Szevasztok!
Mit ajánlotok egy 4850-re erősebb hűtést mint a gyári pl.: zalman vagy Thermaltake hűtést? ötleteket köszönöm és a válaszokat is!Megbízhatóságom: Találat spywear felhasználónak 21 pozitív és 0 negativ értékelése van a régi fórumon! az új fórumon pedig 295 pozitív értékelés SZÁMOM:06203443021 Viberen is wats up is
-
wednesday
őstag
válasz csubi8 #26299 üzenetére
A sávszélesség a döntő, ahogy PeL is mondja.
A busz szélessége csak az egyenlet egyik tényezője, a másik a memória órajele. Plédául, az én 4830-as VGA-m 256bites, GDDR3-as (900Mhz) = 57 600 MB/s a sávszél.
Nézzünk megy egy 7770-et 128bites GDDR5-ös (1125 MHz) = 72 000 MB/s.20%-al magasabb sávszél áll rendelkezése a 128bites 7770-nél. Azt is nézd, hogy a 128/256bites buszhoz milyen memória tartozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest