- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dealerman
aktív tag
Na
pont egy 4 mag tulajdonos
milyen beállításokon tolod ? az érdekelne neked is kemény fps dropp van ? e8400 (3.8ghz) -al 1280x1024-ben minden low-on is nagyon sok helyen annyira ugrál az fps
sokszor élvezhetetlen játék ! pl most raktam fel a far cry 3-at az még medium - on se csinál ilyet
ki szeretném deríteni,hogy valóban csak a proci miatt van ez
-
lemusz
addikt
Igen, valószínűleg a biosz. De már lényegtelen, fogtam magam elmentem a legközelebbi kiskerbe itt miskolcon és vettem egy Sapphire 1gb gddr5-ös 7750-est. 1-2 hónappal későbbre volt betervezve ez a kiadás és egy 7770-essel, de már mindegy, jó lesz ez így. Belelfáradtam az ide-oda kötözgetésbe, meg bioszozásba. :S Azt megfogadom magamnak, hogy ezen a 7750-en nem nyúlok a bioszhoz, de szerintem még az órajelekhez se...
-
Redneck
nagyúr
Az nem mérvadó. Nekem két Radeonom is volt gyári hibás mégsem stresszeltem
Azt tudom hogy jobb lett volna ha anno nV-t választok a 4850 helyett pedig nem vagyok fan. Se a Dx10 se a 10.1 nem volt jó semmire. Mondjuk már akkor sejteni lehetett a konzolok Dx9-es mivolta miatt.
Nekem s van 4850 de csak a második gépben. Jó kártyák de pár éve nem voltam ilyen lelkes. Gta IV 2 maggal 2 majd később 4 GB RAM-mal és az 512-es kártyával nettó fos volt. Crysis és BC2 szintén mondjuk nálam 1680 volt a felbontás akkor.
-
Knobber
aktív tag
Amit te küldtél file neve:
13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql.exeAmit most töltöttem le:
ATi.Catalyst-13.9_vista_win7-8_hd234_x64.exeA verziószám ugyanaz, de itt már ott van benne a Win8 is a file névben. Csak számít valamit
Ja és igen, nekem elindult a Catalyst elsőre. Éppen az Overdrive-ot próbálgatom
-
ETOM
addikt
Ha BF3 mutliba rendes tesztet lehetne csinálni szívesen megnézném a régebbi drivert is. De nagyon nehéz jól lemérni. Multiba ugye mindig máshogy történnek a dolgok.. Pl. ha dobna régebbi 4-5fps a min-be az sokat számítana, de vhogy nem hiszem, hogy tudna ennyit.
Max beállok egy két pontra ahol 99%-n pörög gpu aztán megnézem van e eltérés FPS-ben..
-
Redneck
nagyúr
4850en próbáltam és nettó fos volt a játék
Se látvány se sebesség, igaz nekem 1680-as a monitorom. Ezért adtam el. A húzott 460-am, nyom fix 66 fps-t, de a 64-es nagy pályákon előfordul 48-50 minimum fps is 1680/med-high-on 90-es fov-val és 16xAF-fel. Az 1GB GDDR5-ös 4850-el amit a gyereknek vettem még nem próbáltam az amúgy is gyenge gépben van( E6500,4GB DDR2). Nem nyúztam nagyon mert nem bírta a tuningot. Biztos erősebb volt mint az én 512-es Sapphireom de ez a két eltérő gép miatt nem tűnt fel (Phenom X4 vs E6500).
-
and1ao
őstag
1440x900 lowon ez a lényeg és még nincs min 30 fps.ed sem az avg meg megdobja az hogy együdül futsz rohansz és nincs közeledbe semmi csak terrain object kb.
+ neked jóformán 1GB 4870-ed van azért valjuk be simán 10-15 fps-t verni egy 4850-re de lehet keveset mondtam.
és azért nálad a Phenom azért az sem említeném egy lapom egy Athlon II-vel -
Baryka007
addikt
-
Baryka007
addikt
Felraktam az F1 2012 -t kíváncsi voltam a játékra is mert sokan mondták hogy fps droppol a gépük néha stb... nos amikor a game saját magának állította be a beállításokat ( 1680x1050 8x MSAA meg minden HIGH és 3 beállítás nem ultra ) azon kívül minden maxon volt .... nos a Core 2 DUO E2200 as 3.1 ghz-n meg a 745/1135 ös 4850 el ment 40-50 fps között ... akkor minden ultrara raktam később és elindítottam a benchmarkot .. view distance meg nem tom még miket raktam ultrara összesen 3 dolgot HIGH ról ... és le droppoltam úgy hogy 23 lett az AVG ... az még élvezhető de GPU usage max: 46% volt .... cpu-t nem néztem igaz de a gpu 46% volt ... most kérdezem én ... a cpu nem bírja itt kihajtani vagy a játék nem használja ki? mert ha ezek nincsenek ultrán de ugyan így 745/1135 ön megy a kártya 99% gpu usage ... ??
-
mcs
veterán
Úgy csináltad pontosan, ahogy írtam?
1. a játék system könyvtárában 1,2,3,4 és 6 worker fájlok törlése, 8 marad
2. 8at átírni 4reAz affinitással is ugyanez volt nálam a helyzet. Akár 3 maggal ment, akár 2-t állítottam neki, ugyanúgy futott.
Ahogy megcsináltam a trükköt, mint akit szinte seggbe rúgtak, úgy felgyorsult.Ezt azért is találom röhejesnek ennél a Grid 2-nél, mert az első rész gond nélkül lekezelte rendesen az összes magot. Csak nem az Intel keze lehet a dologban, mert azok 1-2 szálon jóval erősebbek?
-
Visormail
addikt
GRID 2 – PC Performance Analysis itt azt írják, hogy mivel xbox360 portolás amiben 3 magos proci van ezért erősen 3 magra van optimalizálva és a 3nál további magokat már nem tudja kihasználni, amit a tesztjükön is tapasztaltak.
-
nanus
senior tag
-
Visormail
addikt
DX9-ben esetleg kipróbálhatod hátha jobb C:\Users\<user>\Documents\My Games\DiRT2\hardwaresettings\hardware_settings_config.xml fáljban directx forcedx9="false" legyen true
Egyébként a kiadott patchek leírása [link]ne legyél ilyen bal.. hogy a virágboltit nem tudod felpatchelni -
and1ao
őstag
Az néhány nappal ezelőtt valami mérési anomália lehetett ott tényleg 14k körül kaptam, ezt most mértem.
Egyébként ez tudtunk mindig hogy az intel dobja a több pontot, de amíg nem látom a CPU limitet, tehát tegyük játékban hogy 100% szalad a procim és emiatt 60-70% szalad a VGA-m addig nem érdekel mert valójában nincs limit és amit ilyen dolgokban eltudtam érni az 70% CPU usage ami a legextremebb volt tehát hol a CPU limit ez mind csak szoftver limit semmi más
-
and1ao
őstag
na jó azért nem.
Ilyen környzetben abszolút jelentéktelen hogy mint megy egyébként proci mert itt GPU tress a lényeg és ezt is teszi GPU limites maga a környezet.
Egyébként meg kihajt az AMD is mindent ha van alatta megfelelő szoftveres környezet.Bocs picit off is meg nem is igéren holnap berakom a 4850-et 1-2 teszt-re persze ha munkára bírom.
-
Redneck
nagyúr
Igen, sajnos a driver cserélgetés a megoldás sztem. Bár az igazat megvallva a BF3 pont határeset, legalábbis nV 4-es szériánál. Az a közepes amihez mindkettő jó az esetemben. HD 4850-em volt (512MB Sapphire, GDDR3), azzal mondjuk a single is csak súrolta az "élvezhető" szintet, multihoz már nagyon kevés volt 1680-as felbontáson. Low-on is.
-
and1ao
őstag
Multi egyébként olyan szempontból érdekes hogy, ott elég jó meglehet skálázni a dolgot legalábbis, én személy szerint ostobának tartom, aki ultra meg hasonló szintű beállítások mellett multizik mert felesleges 1-2 dolgot felkell húzni többi mehet lowon és jó fps-t lehet elérni jó engine az.
(#26168) Baryka007.: Szerencse is hogy nem raktad össze mivel véleményem szerint van benne jó néhány melléfogás!
ASRock ZH77 Pro3 - 20.467 Ft. gyenge lap tunning-ra alkalmatlan így a 2500k is felesleges azt vétek nem húzni de a lap nem fogja bírni tehát vagy jobb lap vagy nem K-s proci és körbenéznék AMD oldalon. Jah és hűteni is kéneSapphire Radeon HD7870 OC Edition 2048MB PCIe - 61.400 Ft.: Ha Sapphire akkor csak FLEX mivel más PCB azokat nem érinti a BS probléma és még mindig keringenek raktáron BS-es darabok sima illetve OC változatból.
Kingston DDR3-RAM 2GB PC3-10667 x3 = 6gb - 11.262 Ft. 8GB 2x4-es kitbe sokkal jobban megéri bővítés esetén és a dual channel miatt
Tápot nem ismerem de majd utánna olvasok milyen hatékonysággal operál 12v-os ágon és hány fele oszlok
#26171) Redneck:
Persze ez köztudott legalábbis itt jó néhányan vagyunk a topic-ba akik ezzel teljes mértékig tisztába vannak ezért nem ajánlunk soha legacy drivert 4850/70/90 mellé sem. Ha meg valakinek nem fut el vele a C3 meg BF3 meg hasonló címek ezeken a kártyákon ilyen neveknél a driver nem segít nem ezek-re lettek kitalálva 5 éves VGA-k ezek lejárt az idejük. ezt meg be kell látni. -
Baryka007
addikt
Én meg már meghülyültem majdnem hogy több pontod van a 4830 al szóval megahertzről megahertzre elkezdtem tuningolni a cpu-t meg a vga-t mindegyiket megnéztem mi a az amit bír... nos a 4850 737/1129 volt a max amivel a leg utolsó benchmark rész is lement a Deep Freeze is... nos a procival más volt a helyzet kezdjük ott hogy 2200 pontot kapott a benchmarkra a tied asszem 4500 körül ... de azért azt is tuningoltam mert sokat számít nos 2922 volt eddig fesz emelés nélkül... szóval megpróbáltam a 3000 mhz-t kis emeléssel nem ment elsőre, akkor megváltoztattam a Core voltagokat néhol elvettem és máshol többet adtam hozzá stb.. és úgy sikerül 2988 mhz-n túlélni a cpu benchmarkot meg a deepreezet ... és most kapaszkodj meg elképesztő 4802 pontot kaptam 4 ponttal maradtam le tőled fele olyan erős procival..
Szerk.: De már azon a pont állok hogy fogom magam felrakom az XP-t és lefuttatom azon is hátha megdöntöm a 4806 ot xD
-
Baryka007
addikt
Nah Furmarkot futtattam 3db ot itt vannak a képek
Itt az első Gyári beálltásokkalItt a második 750/1115 amin általában Benchmarkozok ( de 720 on használom általában )
És a harmadik ahol egy extreme tuningot adtam neki és szerintem még bírta volna de nem nagyon játszottam a karival ( még feszt nem emeltem és így vitte )
1.10.6 os Furmarkot futtattam 1680x1050 be 2XMSAA ban. Várom a te eredményeid
Szerk.: Lényeg a lényeg 468 pont volt a legnagyobb amit elértem.
-
Baryka007
addikt
Nem egészen
a memória az enyémen pl 1004 mhz ( EAH 4850 TOP ) az alap 4850 en meg 993 szóval a memóriát még húzhatod
Szerk.: Ilyenkor komolyan elgondolkodom azon hogy a 4830 erősebb e a 4850 nél és majdnem a 4870 szintjét hozza ?! Vagy van benne valami más folytás is ? Mert akkor olyat kellett volna venni ... mert sajnos a 4850 GDDR3 at kapott és az jócskán belassítja miközben a GPU tudna többet is ... na meg az hogy 512 es ramokkal kelt el a legtöbb 4850 az 1gb os változat már igazi ritkaságnak számított ... szóval elgondolkodom rajta hogy ilyenkor erősebb e ennél a tuningomnál egy 4850 el?
Bevállalsz egy Benchmark versenyt? Melyik videó kártya tud többet? 4830 vagy 4850 természetesen tuning meg van engedve ameddig a kártya bírja !
-
and1ao
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest