Aktív témák
-
katt777
félisten
A sok kérdezgetésnél jóval kevesebb erőfeszítéssel elolvashattad volna pl. a 4870 vs. GFX Chilla cikket, vagy rákereshettél volna. Pl. itt, vagy itt, stb. De Chillához adnak egy rakás + RAM sünit, sztem jut mindenre.
Vagy konkrétan ez, esetleg ez. Utóbbinál milyen szépen elterpeszkedne a VGA végében az a kis venti... -
törölt tag
Vehetsz külön ramhűtőket is, de azok sem olcsóbbak mint egy chipsethűtő és kisebb a hűtőteljesítményük. nem tudom hogy milyen vrm-hűtőt adnak ahhoz amit te rendeltél, vagy adnak-e egyáltalán, ha adnak valószínűleg többé-kevésbé elég lesz az is. várd meg amíg megjön és ha nincs amit rárakj a VRM-ekre, akkor ráérsz hűtőt keresni rájuk.
-
törölt tag
-
törölt tag
Itt láthatsz a kártya végében 8 darab kicsi fekete chipet és mellettük 4 darab nagyobb szürkét. Na ezeket mind-mind hűteni kell. Talán a ramok kevésbé igénylik a hűtést mint ezek chipek, úgyhogy ha nem tudsz több hűtőbordát szerezni, akkor a ramsüniket inkább ezekre tedd fel. Amúgy a stock cooler inkább fűti a ramokat, ahelyett hogy hűtené őket, lehet hogy még a szabad levegő is jobb nekik mint a gyári borda, amit a GPU felforrósít.
-
Remington
őstag
azon asszem van 3 vagy 4 csati szóval rá tudod dugni
nem nagy dolog rárakni, arra figyelj h a csavarokon mindig átlósan csavarj egy kicsit, ne úgy h egyesével becsavarod őket teljesen. meg az alátéteket ne felejtsd el. ventit meg gyorsszorítóval ráerősíted. de amúgy minden benne van a használati utasításában -
Crytek
nagyúr
Ez a Club 3D 4850 is tettszik nekem.
-
tibz03
őstag
-
tibz03
őstag
Egy sima fehér színű szilikonpasztát adnak hozzá, ez azért jó, mert nem vezeti az áramot, úgyhogy rányomhatod a FET-ekre is, ha szükséges (nálam szükséges volt, mert a FET-eket a gyári hűtőről lefűrészelt bordákkal hűtöm.
).
Az S1 talán annyival jobb választás, hogy egy picit jobban hűt, de szerintem az már nem lényeges. Nekem 700/1100-on se megy 70 C° fölé szőrös fánkkal izzasztva, úgyhogy egy Chilla is elegendő.
Az S1-hez olyan ventit veszel, amilyet akarsz, létezik kimondottan hozzá gyártott venti is (két db 80 vagy 92 mm-es, nem tudom), de állítólag egy db 120 mm-essel jobban lehet hűteni és halkabb is, de ezt fel kell rá barkácsolni, és az sem elhanyagolható, hogy 1 slot helyett vagy 3-mat elfoglal így a kártya.
(#21490) Vasinger!: Ahhoz képest, hogy 1 hete 31-ért utánad dobták, eléggé felment az áruk.
-
tibz03
őstag
Hát a mostani árakkal nem vagyok tisztában, de 1 hete még 31k-ért lehetett kapni referencia 4850-est. Amit leírtam, az csak egy lehetőség, ha nem mersz belevágni, akkor inkább maradj a Toxicnál. De egyébként nem egy nagy vassziszdasz egy hűtő meg egy BIOS csere.
MOD: Itt
-
tibz03
őstag
A Toxic húzva van 675/1100 MHz-re. De figyelj, szerintem ne vegyél Toxic-ot.
40 ezret miért adnál ki érte? Engem speciel nagyon zavarna a hangja. Vegyél egy sima referencia 4850-et, vegyél rá egy Chillát, meg vegyél 700 Ft-ért egy Thermaltake ramsüni-szettet. Így megspórolsz 3000 Ft-ot a Toxichoz képest, BIOS-ból felhúzod az órajeleket (egyáltalán nem bonyolult mutatvány), és ugyanott vagy, mint egy Toxic-kal, csak hangtalanul.
Én is így használom most a kártyámat, sőt, még kicsit jobban is van húzva (700/1100).
-
Atla
senior tag
Jövöhét kb!
Itt már lehet elörendelni!
Én persze nem birtam kivárni,de ezt vettem volna,szóval csak ajánlani tudom! -
cizoe
őstag
Abban amit linkeltél ezt írják:
"Toxic HD4850 cooled the card quite well. Idle temperatures of 35 to 38 degrees Celsius, and load temperatures of 60 to 64 Celsius - with zero noise - are a huge improvement over the standard cooling used on the 4850 series cards - no BIOS or software modifications needed."
-
cizoe
őstag
Volt egy pár hete, de azért kösz!
HD4670 információk
Kép1Kép2Kép3
A specifikációk a következők: 128bit-es GDDR3 memória, 512 megabyte mennyiségben. 320 sp az rv670-hez hasonlóan. 450GFlop hozzávetőleges teljesítmény. 1xDVI, 1xHDMI, 1xDisplayport kimenet. Az AMD ~20%-nyi teljesítménytöbbletet ígér egy 3850-hez viszonyítva, így véleményem szerint egy 3870 alapórajeles verziója alatt várható egy picit, ám a 128bit könnyen visszafoghatja a kicsikét. HD3850<HD4670<HD3870 -
cizoe
őstag
Ok elhiszem. Viszont az előzetesen gondolható +15-20% tejesítmény nem arányos egyáltalán ezzel az árkülönbséggel. Most vagy az eddigi tesztek voltak kamuk, és az a hivatalos AMD terv is miszerint 30%kal lesz erösebb, vagy nem fogja megérni... Kíváncsian várom..
OFF:
Gyerekek ba**ki, én csak most értettem meg mi is ez a "4850 ellenfelének hívott" 9800gtx+... Ez egy OC! Te úristen.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest