Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Fuzz
csendes tag
válasz
GeryMX #39194 üzenetére
Elég szellős az a ház? Ha nem, akkor érdemes lenne egy ventit betenni, ami arrafelé kotor egy kis hűs levegőt. Ha ez sem segít látványosan, akkor kemény gyereknek kell lenni. Szétkap-újrapasztáz módszerrel.
Nálam 40%-on van, ha egész nap játszom emelt órajelekkel. 65C fölé nem megy.
( Alapból 28% és 43C ) -
törölt tag
Helló! Van itt olyan, akinek 4870-e van és Scythe Musashi val hűti? Érdekelne hogy mennyire hűti le, és hogy mennyi lesz vele a VRM ek hőmérséklete.
-
GeryMX
csendes tag
sziasztok!
ezek normális értékek? 50fok, 50%-os venti mellett?
lejjebb tehetem a ventit? mert elég hangos így...
és még 1 kérdés...nem biztos, hogy itt is látszik, de minden fénykép körül fullscreen-en (pl acdsee) egy vékony, csíkos csík van....remélem érthető.
sokat foglalkozom képekkel, új a gép, de elég zavaró így.köszi
gery -
bim
veterán
nálam ez lett a minimum.
ez alatt csikozodik a képernyő.
majd tesztelem hogy nem kell e emelni ezen az órajelen.
nyilván a feszültséget nem tudtam lejebb vinni csak amennyit az ATT enged de már ezzel is bőven elégedett vagyok ahhoz képest hogy 2D-ben 55fok simán volt a vga 500/1000-n.... -
Nekem, mikor lehúztam ATT-ben a csúszkát 300MHz-es GPU-ra, azonnal sok színes csík jelent meg a win alatt. És beállt pár másodpercre a gép, de azután helyrejött valami képernyőillesztő hibát talált felirattal. Ekkor sikerült visszatennem 500-ra.
A másik jelenség meg az volt 500MHz-en, de alacsony feszültségen, hogy egyszerűen elsötétült a kép. Win és gép közben ment rendesen, de mintha kikapcsoltam volna a monitort. Ezt nem bírtam visszahozni, reseteltem. -
bim
veterán
miről lehet észrevenni ha egy adott 2D-s órajelet már nem bír a vga?
most 300/250-nél járok és 44fokos a gpu venti 950rpm. elméletileg levettem a feszt ATT-ben de nem tudom valóban leveszi e mert a gpu-z ben default értéken megy álandóan.
300/250-ről 3D-ben 810/1120-ra váltásnál mekkora terhelést kap? nem lesz gond a későbbiekben ezzel hogy ekkorát emelkedik hirtelen az órajel?ha semmi gáz nincs belőle ATI pajtás miért nem oldja meg?
-
ggaben1
tag
válasz
Bluegene #39182 üzenetére
Köszöm a tippeket.Csak is kizárólag olyan megoldás játszik amivel nem kell nagyon szétberhálnom a kártyát mivel 3 év garim van még rá és ezt nem szeretném elbukni!
Arra hogy miért épp ezt vettem azt tudom mondani hogy azért mert ezt leszámítva k*rva jó kártya és 33000HUF-ért szerintem nagyon jó business volt! -
Bluegene
addikt
válasz
ggaben1 #39165 üzenetére
azt is lehet hogy veszel egy coolink 8cm-est(1200Ft), vagy egy noctua 8cm-est (2500ft), de sztem a coolink halkabb, levágod a keretről óvatosan, úgy hogy alul megmaradjon a négy műanyag ami odafogja a kerethez, és arra lecseréled a gyári gainward ventit
és apró kábelkötegelővel rögzíted
-
milszab
senior tag
válasz
DarthRevan #38999 üzenetére
Hy!
Nekem Scythe Musashi van rajta és igen jó! Semmi hang és 20fokkal hűvösebb minden! De ha okosan csinálod közel 30at is ellehet érni! ;)A tv kimenettel még mindig nem mentem semmire! MIkor rádugom a tv-re a progi odarak ien kis szürke tv-t de nem tudom aktiválni! Nem tom mi lehet a gond pedig több fajta kábellel is próbáltam de semmi! Lehet alapban szar? VAgy valakinek összejött már?
Köszi! -
slett27
addikt
Csak úgy elcsíptem ma, gondoltam megosztom veletek.
-
-
proof88
addikt
DerStrauner: azért van értelme olyan játéknál is bekapcsolni az élsimítást, ami nem támogatja azt, pl SWAT 4, ott is beraktam a 8x-os élsimítást és jól ment. Szerény véleményem szerint ott azért nem kapcsolható be menüből, mert bizonyos helyeken rossz eredményt produkálhat, pl. az égbolt abban a játékban (mint sok másban is) egy kocka, melynek mind a 6 lapján más-más textúra van, és ha van AA, akkor látszanak a kocka élei. Ez kiábrándító, mivel úgy fog kinézni az égbolt, mintha egy kocka lenne (tényleg az, de alapból nem látszanak az élei). Engem mondjuk inkább jobban zavartak a tárgyak éleinek fűrészfogassága, égbolton meg annyira nem feltűnő az a jelenség...
Vannak olyan játékok, ahol nem sikerül összeegyeztetni bizonyos technikákat az élsimítással, és azért nincs, példát nem tudok mondani ilyenre. -
Trub
tag
válasz
ggaben1 #39165 üzenetére
Én is ugyan erre lettem figyelmes! Nekem sem referenciakártyám van. Még a 8.10 idejében reális ventifordulatot írt ki, olyan 20-30%-ost. Nemrég felraktam a 8.12-est és azóta ilyen sületlenségeket ír ki hogy 0% meg 2 %
. 2D-ben 29-34 fok, terhelve 98
de még ott is csak 6% os ventifordulatot ír. Szval szerintem a driver a hibás.
-
LamaCube
addikt
válasz
Bluegene #39167 üzenetére
Szerintem a műanyagot ne vegye le semmiképp ,mert az tereli a levegőt a vrm-ekre amiken nincs borda és a házból is így kifújja a levegőt.
ggaben1
[link]
Furmark alatt az első oszlop a venti % a második a gpu kihasználtsága a többi a hőmérséklet.
[link]-gpu-z innen letöltheted.
Sztem furmark-al teszteld az megizzasztja rendesen. -
éN79
addikt
-
ggaben1
tag
válasz
LamaCube #39163 üzenetére
Lehet csak az én fülem van nagyon kihegyezve a dolgokra!A 8600GTS-em nagyságrendekkel halkabb volt de a két kártya nem említhető egy lapon!Én még sosem láttam hogy 6%-nál feljebb ment volna önerőből de 53 fok felett se láttam még a GPU-t!
Gondolkodtam már azon is hogy beiktatok egy ellenállást a venti elé,ez nem tudom menyire jó ötlet!?
Majd most az általad ajánlott progival jól lemonitorozom játék közben! -
LamaCube
addikt
válasz
ggaben1 #39160 üzenetére
Ugyanez a karim van 6%-on teker alapban ,nekem terheléstől függően (furmark 15perc)22%-ra ment fel max a venti,de jellemző a 15%.Nekem nem hangos,mondjuk ez mindig user függő,mivel nekem a házban van 4 venti így nem hallom a 6%-os fordulatot.Egyébként -gondolom biosból állítgatja a ventit és én úgy vettem észre semmivel sem jobban hűti,ha pl.60%-ra állítom a fordulatot.Szépen tartja a hőmérsékletet 58-63C°-között(pl. cod4-nél 333Fps-re fixálva)Idleben 39-41 szobahőmérséklettől függően.100%-on tényleg mint 1 hajszárító,de életben nem menne 100%-on magától sztem.
Gpu-z-el monitorozhatod terhelés alatt log -fileba menti visszanézheted az értékeket gpu venti fordulat(az nem írja ki gondolom a 2 vezeték végett) venti % gpu kihasználtság órajelek stb.Furmark jobban megizzasztja.
53C°-nál még nem emel venti fordulatszámot olyan 58-nál emeli 15%-ra legalábbis nálam.
Sokan írják,hogy nem az a feladata,hogy 45 C°-on tartsa ,hanem elér egy bizonyos hőmérsékletet és azt tartsa átlagban. nekem még nem ment fel 65-67C°-nál jobban furmark alatt játéknál meg 63-64. -
ggaben1
tag
válasz
szkorhetz #39161 üzenetére
Hát ha lehet hinni az ATI CCC-nek akkor igen!Öszintén inkább kiegyenznék 6-8 fokkal nagyobb hőmérséklettel csak ne haljam enyire!
Itt egy kép idle állapotban
És itt van terhelten kb 5-6 perc járatás után,de ha megy egy órát akkor sem megy feljebb!
Mint az látszik mindkét állapotban csak 6% a hűtés és én még sosem láttam hogy feljebb lépett volna! -
ggaben1
tag
Üdv a szakiknak!
A helyzet az hogy 2napja boldog tulajdonosa vagyok egy gainward hd4850 512MB DDR3-as vga karinak.Minden nagyon szuper vele de egy dolog nem hagy nyugodni.Rengeteg helyen olvastam hogy ezek "forró fejű" kártyák és pont ez az ami szöget ütött a fejembe.Az én kártyám desktop alkalmazásokban 37-38 fokos,nyúzás alatt felmegy 52-53 fokra max.A gondom vele az hogy az ATI CCC szerint mind desktop mind 3d alkalmazásoknál a venti fordulatszám aránya 6% de ezt én még így is bőven hallom,viszonyítási alapként a 8600gts-em akkor fújt enyire ha 50-60%-al tekert!
Az érdekesség az hogy ha ATI CCC-ben manuálisan állítom a fordulatot akkor 20% a legkissebb amit betudok állítani az vagy kétszer anyira gyors/hangos mint ez a 6%-os érték,a 100% meg mint egy hajszárító.
A kérdésem a következő,van-e valami megoldás arra hogy desktop alkalmazásoknál még lejjebb vegyem a fordulatot?Egy szobában van a gép a tévével és ha például csak letöltök akkor kimondottan zavaró a hangja!
Ati tray toolsal sem sikerült lejjebb vinnem a fordulatot.
Ha jól emlékszem kétvezetékes venti van rajta úgyhogy nem értem mi alapján kontrollálja a fordulatot de desktopban mindenképpen sokallom tekintva hogy csak 37-38 fok a gpu!
A kártyán 2 slotos hűtés van.
Segítségeteket előre is köszi! -
-
DeSanto
őstag
Window 7-et raktam fel.
8800GT bootképernyő: Windows Vista
HD4850 bootképernyő: Windows 7 színes 4 világító pontból összeálló Windows embléma.Lehet bootolásnál Dx10.1-et használ amit a Geforce nem tud?
-
Giot
addikt
Az AC Accelero Twint Turbo 4870re? Bár lehet hogy kevés a Thermalright T-Rad2 tényleg komolyabban néz ki.
-
Giot
addikt
Ja a kérdésekkel kapcsolatban: ha kérdezek hülyének néznek ha nem kérdezek hülyén halok meg!!! Lehet választani
-
Giot
addikt
válasz
dangerzone #39133 üzenetére
Köszi!! (Nem vagyok Crysis FUN szerintem vannak sokkal ütősebb játékok inkább kártyaizzasztásra használom
)
esetleg a hűtőkkel ( AC twinturbo, Auras Fridge JES-988 STB 4870-re) valakinek vmilyen tapasztalat? -
subaruwrc
félisten
-
DeSanto
őstag
Holnap veszek egy 4870-et.
Nincs mese. -
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc #39132 üzenetére
Csak te nem tudod értelmezni
Lényeg h működésbeli gondok nincsenek, teljesítmény se rossz, csak valahogy nem jön be a kártya szellemisége. Ez uaz mintha valaki hd4850 helyett 9800GTX+-t vesz 8k-val drágábban, mert az ati-t nem szereti meg az nv jön be neki. gtx260 nem lehet gagyi
-
dangerzone
addikt
Összes kérdésedre nem tudok válaszolni, nekem 4850-em van, csak pár észrevételt írnék.
1. Ne csodálkozz hogy full hd felbontásban verihájon 8x- élsimítás mellett ennyi fpsed van. Cryis amúgy is optimalizálatlan, mit akarsz te vele? 4x élsimitással meg szerinted annyira ocsmány? Nem hinném..
2. Ati Tray Tools nekem tökéletesen működik mind xp-n, mind pedig vistán.
3. Amúgy a procidat sem nevezném irtó bivalynak ehhez a kártyához. Igaz hogy a legnagyobb kétmagos amd jelenleg, de kb egy 3870-et tudnék mellé képzelni. Szóval ez is befolyásolhatja, hogy akad a cryfos.
4: Ja és a ddr5-ös memókról....
Attól még az effektív órajele jóval több. Hidd el, azzal nincs gond. összes 4870 valódi órajele 1100 mhz.5. Hűtő meg ha annyira zavar accelero s1+ 12cm-s venti frankón megteszi.
De amíg ilyen krédéseid vannak, szerintem ne akarj vga-t tuningolni. Nem egy hozzáértő ember elsütötte a kártyáját..
Bár ahogy látom, a fele ezeknek könyörtelen, és érzéketlen. -
Giot
addikt
Volt egy pár kérdésem sapphire 4870-es karival kapcsolatban! Egy pár Hsz-el fentebb!
Az első Crysis-os kihúzva de a többire jól jönne a válasz. Sajna nem vagyok mindig net közelben. -
DeSanto
őstag
válasz
Bluegene #39109 üzenetére
Nana!
Azért nem kell betojni.
A hűtőcsere döngette el.
Visszaraktam a gyári hűtőt mert a 8800GT nem fért el alatta az S1+venti kombóval.
A vmod már nem is volt rajta.
Valami más vihette el szegényt.
Szerintem a RAM pusztult el rajta mert a kép elkezdett színes csíkozódásba menni egy kimerítő PoP után.
Kilépett a játékból majd lefagyott a win.
Ezután a restart után még ment de pár mp után színes csíkok jelentek meg.
Reset majd megint jó volt pár mp-ig.Szerintem nem a vmod adta meg mert a ram nem kapott +feszt.
Az alaplapommal sem volt sosem kibékülve mert csak leállítással lehetett restartolni.
A restartot nem szerette mert akkor az alaplap vga-t hiányolt.
Szóval ez a vga már születése óta beteg. -
fdisk
őstag
Nem rossz,nem rossz.
De miért nem veszed lentebb a mem.órajelet?
Nekem ennyi a stabil,mert utána már szemetel a kari.
Viszont ha lentebb tudnád venni a mem.et,akkor még nyernél pár fokot és pár Watt-ot is.
Én minden esetre nyertem vele.mod.:ja és én azt tapasztaltam,h 3d-ben is túl vannak feszelve a karik,tehát pl nekem az 1.263V a gyári fesz,ezt levettem 1.203V-ra és így is stabil,cserébe 3d-ben is hűvösebb lett.
-
Bluegene
addikt
crysis-ba vedd le az élsimítást, akkor rendesen fog futni
Bagira01: én a sapphire refkarimat 625/1000-ről mindenféle hűtőcsere és vmod nélkül 700/1100-ig húztam, ami teljesen jó, a golden sample órajele
tunningnál 40% ventit lőttem be viszonylag halk és stabil
eagl3: nem lesz randa ne fárassz, full HD very high crysis szeretnél te olyat, azonkívül van a crysis-ban edge detect, egyfajta beépített élsimító
-
Giot
addikt
Üdv! Van nékem egy Sapphire HD 4870-es jajdejóó
kártyám. Referenciahűtővel ellátva! Van egy pár kérdés amire választ keresek vele kapcsolatban.
1. Miért csak 3 villan fel indulásnál a tápledek közül? Másnak is ilyen?
2. A Crysis 1920x1080 (full hd) minden veri hájbeállításokkal tehát az élsimítás is 8x 1 FPS környékén teljesít! Persze ha 4x-re veszem akkor már 10 és 20 FPS között dolgozik. Ez jól van így vagy tyű ez nagyon gyenge. (bár a full hd miatt ezt nem tartom igazi hibának)
3. Miért csak az ati overdrive-ban tudom meghúzni a karit, próbálkoztam mát Riva tunerel is de arra nem reagál az ati traytools-al meg kifagy. Kinek milyen program vált be tuningra?
4. Be van tervezve 1hűtő csere is bár a gyári is jól teljesít csak fel kell vennem 35%-ra a ventit ekkor jön a gond kissé zajossá válik. Meg szeretnék is a kártyábol többet kisajtolni ez többet tud mint 790/1100. Szóval ki milyen hűtőt ajánlana?? AC Accelero Twinturbo vagy Auras Fridge Jes-988 esetleg valami más?
5. Gddr 5-ös memóriák szolgálnak a kártyán akkor miért csak 1100Mhz-en teljesítenek?
Asszem ennyi
Ja ez lényeges ebben a konfigban teljesít az alany: Gigabyte GA-MA 790x alaplap, 4x1g kingmax 800Mhz memória, AMD Athlon x2 6.4 Black Edition processzor, 550w-os Chieftec táp.
Köszi a válaszokat -
Bagira01
veterán
válasz
DeSanto #39108 üzenetére
Hogy ezen miért nem csodálkozik senki, szépen megdöngetted szegényt
Enyémen is van még egy kis grafit, gyorsan letörlöm
-
DeSanto
őstag
Ma elhalálozott a szeretett HD4850-em.
Béke poraira. -
leftyke
aktív tag
Megint megköszönöm DerStauner-nek szebb lett a játék. Igaz nekem csak 19es a monitorom. Még egy kérdés a fórumozókhoz a COD5-ben a víz körül fehér csík van az az bugos
Ez mivel tudnám javítani driver patch vagy valami ehez a kártyához.?
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen széket vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Star Trek
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest