Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz
zabcs80 #38697 üzenetére
Ez esetben ne tétovázz!
(#38698) Bikerider: Hát, Te egy életművész vagy ... vagy mittomén /nem részletezném, de aki akarja, visszakeresheti azokat az időket is, amikor a sima 4850 egyszerű használata is komoly problémákat okozott ... azóta meg ... lassan a csillagos ég is a múlt lesz...
/
Tudom hogy korai kerdesek de kivancsi vagyok.
Lassan akár már Te is mesélhetnél nekünk, merre hány méter!Bevallom, nekem fogalmam nincs, mi a Neked szóló helyes válasz!
-
Bikerider
aktív tag
Hi
BKV -t mindenkinek
Mi lenne jobb a 4850 512 Crossfire alla: I7 Core920 V Phenom II 940 V Q9550 -es.
Marmint melyik tekerne meg jobban a ket GPU -t.
Tudom hogy korai kerdesek de kivancsi vagyok.P5Q-E,E8400,4GB,4850 512 Crossfire X,FSP 700W EPSILON.
-
_Toka_
senior tag
válasz
zabcs80 #38694 üzenetére
Önmagában mindenképpen...
Viszont a géped paraméterei jelen esetben nem feltétlenül indokolják ennek a karinak a beszerzését.
1GB-os karit 1680x1050, vagy afelett vennék.
A 4870 magában egy erősebb vasat is ki tudna aknázni... Ha pár hónapon belül cseréled a vasad többi részét is, megérheti. Ha nem tervezed, nem feltétlenül... -
zabcs80
tag
Üdv!
Szerintetek egy Gigabyte 4870 1GB-s jó vétel?
-
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone #38692 üzenetére
-
lsc
nagyúr
-
Tommmmka
senior tag
Hi all!
Vettem a kicsikére egy Twin Turbot és érdekelne h. kb 20 perc furmark után 59 volt a max h. ez megfelelő hőmérséklet e?
Idle 43 fok
előre is köszi a választ.
-
_Toka_
senior tag
válasz
dangerzone #38676 üzenetére
Amennyire tudom a 4870 méri, a 4850 tuti, hogy nem.
-
Bluegene
addikt
tudom nagyon off, de hátha volt valakinek ilyen régi karija[link]
-
Gaboman
nagyúr
Valakit ha érdekel van egy eladó Acceleró TWIN TURBO új hűtőm eladó 1év garival,ára:4000Ft.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #38664 üzenetére
Ilyet vettem, ennek van ragacs az alján gyárilag, csak rányomod és kész.
(amúgy van réz is, de sztem nem ér meg, mert az 2k). Ugyan azt tudják itt. Ha egy grafikonon néznéd, a réz hőfok felfutása hamarabb bekövetkezik viszont hamarabb is hűl vissza de a csúcs hőfok ugyan annyi lenne kb. Ekkora méretnél szvsz tökmin1, hogy réz vagy alu.mod: Ha felraktad akkor kicsit nem árt forralni a vrm-eket, hogy rendesen hozzáragadjon a süni. Nálam az egyik elengedett, de kicsit forraltam a vrm-el (GPUCaps-el) akkor nyomtam rá újra és azóta tart pöpecül.
-
Peace
nagyúr
Ha úgy döntenék hogy veszek egy 4850-est, melyik gyártótól és melyik típust ajánlanátok nekem nyugodt szívvel? Természetesen hűtésre gondolok. Sokról hallottam hogy zajos vagy nem hűt megfelelően. Szóval elsősorban melyikre pályázzak? Külön hűtőt nem akarok venni.
-
dangerzone
addikt
A fetek hőmérsékletét csak külön kütyüvel lehet mérni ugye? Szóval semmilyen szenzor nem méri őket alapból?
-
kisslion
csendes tag
Üdv!
Sapphire HD 4870 512 MB beizzításakor a kieg. tápcsati mögötti 4 db LED-ből csak 3 villan föl az öndiagnosztika folyamán.
Ez normális, avagy esetleg valamiféle hibára is utalhat?
Köszönöm a választ és Boldog Karácsonyt! -
skyny
tag
Udv Skacok.
Valaki tudna irni egy cikket aki vágja az ati radeon beállitását?
Nekem 4870 es 1gb os atim van es fogalmam sincs hogy kellene beállitani a catalyst progival.
Valaki tudna nekem segiteni ebbe???
Koszonom
és Boldog Karácsonyt mindenkinek -
milszab
senior tag
Hát mondjuk nekem nem is ien hűtő van rajta alapban! Ez mondjuk lehet hogy jobb! De most így megvagyok elégedve a hőfokokkal és persze a hangjával ami nulla! A tiéd hűtő mondjuk igen jólnézki!
Az a hdmi kábel nem tom micsoda!Volt oan csatlakozó a dobozában alapban? NEkem a tv-n Scart,rca, meg oan csati van amiben 4ien pöttyvan meg 1 kis vonal középen!
-
milszab
senior tag
válasz
Savanya #38666 üzenetére
Hát a gpu-m alapban 48 fokos 24fokos szobahőmérséklet mellett!
A vrm-ek volt hogy 100fok fölött voltk mikor alt+tab-bal kiléptem és ránéztem a progira! Pegig rajta voltak rendesen a bordk, sőt még úgy is próbáltam hogy több nagyobbat raktam rá és úgyse volt jobb! Ez így most jólbejött nekem! Csak ugye az a baj ezzel a hűtéssel hogy nem nyomja ki a meleget és párrfokkal azé melegebb van a házban!
A réz talp nincsen alatta! De nem tom van e neki jelentősége! Gy szerintem jobban átviszi a hőt... -
milszab
senior tag
Sziasztok! Nekem is 4870-esem van és 1szerűen nem tom összehozni a tv-vel! Ti hogy kötöttétek össze? Mien kábellel,kábelekkel?
A hűtéssel kapcsolatban meg vettem rá 1 Scyte Musashit és 20 fokkal jobb lett minden érték! Csak a vrm ek melegedtek de nagyon! Viszont úgy csináltam hogy a gyári hűtőnek az allját azt a piros nagy fémlapot rajtahagytam így a vrm-ek kb ugyanannyik maradtak alapban de 80nál nem megy jobban fel úgy hogy alapjáraton megy a hűtő és semmi hangja így!! -
Tomate
veterán
válasz
Vasinger! #38659 üzenetére
A sárgára mindenképp kell! A lila még elvan valahogy nélküle, de idővel arra is rakjál. Én ilyenből csináltam hűtőt rájuk. Félbevágtam és pont jó volt mind 2-re. Szem te is keress ilyesmit p1-p2-es gépekbe és nagyon jól meg lehet oldani!
-
Gery8503
csendes tag
Sziasztok!
Boldog karácsonyt mindenkinek!Egy [MSI R4870-T2D1G] karit néztem ki magamnak. A neten böngészve láttam valahol az adatlapján, hogy PCI Express 2.0 a kártya csatlakozója. Asus p5kc lapom van amin szerintem nem 2,0ás. Akkor nem fog működni a kártya vagy csökkentet teljesítményen fog üzemelni?
A válasz előre is köszi!
-
norbx
aktív tag
válasz
Tomate #38654 üzenetére
azon mar tul vagyok allitgattam mindent mindenhova de nem akar full kep lenni.a reginel omega driver volt fent ott csak siman kiterjesztettem az asztalt es annyi.
sajan vista ala nincs omega driver viszont 4 maghoz meg nem jo az xp tehat marad a vista x64 ja az meg a 4 gb ram miatt -
norbx
aktív tag
válasz
jayjay #38651 üzenetére
na akkor en is beirom mar.kiraktam a 4870 et az lcd tvre de egy fekete keret van tehat nem teli a kep pedig megadtam neki az 1920x1080 as felbontast hamar full hd a tv akkor nyomjam neki.a 2600xt vel viszont mukodott ugyan ezen a tvn full keppbe xp alatt.
na erre mondjon vki vmit mert hulye vagyokja hdmi kabellel van ossze kotve tehat elvileg at kell hoyg vigye a magas felbontasu kepet.
a tv philips 42pfl9703d-10 ha valaki tud valami okosagot megkoszonnem mert jo lenne a fullhds filmeket nezni a tvn. -
jayjay
tag
A 4870-es kártyámhoz a konfigomban lévő gépben a legújabb driverekkel nem tudja az LCD TV-men(1366/768) élesen megjeleníteni a képet.Felbontásnak 1360-at ír.Jelenleg ez az elsődleges és egyetlen monitor.
Mit lehetne tenni?
Boldog Karácsonyt! -
jekisa19
csendes tag
Sziasztok!
Először is boldog karácsonyt mindenkinek.
Másodszor pedig van egy kis problémám, vagy csak kezdő vok.
Kaptam karira egy msi 4830 oc vga-t és sehogyan se tudom a monitort(LG F700B CRT) működő képessé tenni. Átalakítóval próbálom de nem tudom mi lehet a baja. Nem jön be semmilyen kép.
Gyors segtséget kérnék. Előre is köszönöm mindenkinek.
B.K. -
dangerzone
addikt
Na, akkor azon a crysis simán elfutott volna.
Bluegene : Nvidia egész 9xxx-res sorozata egy értelmetlen hülyeség.
9600gt- egy lebutított 8800 gt
9800 gt - ugyanaz mint a 8800 gt, csak asszem támogatja physx-et.
9800 gtx- ugyanaz a teljesítmény mint a 8800 gtx
9800 gtx+- viccNa meg ugye a gtx 260 új verziója...
Össze-vissza nevezik a kártyáikat. Szerintem már maguk sem tudják, mi az ábra.
Legkorrektebb kártyájuk szerintem a 8800 gt. Főleg kb 1 éve nagyon ütött. Egész jó árban is volt, meg azért teljesítményben is ott van.
Régebben meg a 6600 gt-ért voltam oda...
De az már régen volt
-
norbx
aktív tag
válasz
dangerzone #38640 üzenetére
nekem meg egy 256 kb os oak technoligy isa-s kartya,azt valtottam egy cirrus logic 2 megas pci-osra. ez se most volt mondjuk hanem 11 eve
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #38641 üzenetére
mondjuk nem akarom bántani az nvidát, de azért kicsit lottózás az egész
ha veszel egy 4850est van benne egy 4850ha pedig 4870 1GB-ot veszel az van benne és kész
tiszta sor, hihetetlen!de ha veszel egy 260as GTX-t és peches vagy:
kapsz: 65nm-es 192sp-t
ha szerencsés: 55nm 216 sp-t
nem igazán korrekt akárhogy is nézzük, végülis a 9800gt se az
-
Loituma69
őstag
8 évig Nvidiám volt kezdve TNT től, de most ati 4870 van szégyen nem szégyen ez gyalázza az nvidiákat!
-
LamaCube
addikt
Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
Bluegene
addikt
Folyton azt hangoztatják az nvidia topicban hogy az ati milyen gagyi mert állítólag tele van textúra hibákkal(nem tudják miről beszélnek, de hagyjuk)
erre: in your face
szvsz COD5-be volt egy vékony fehér csík a pocsolya szélén bizonyos szögekből, szvsz ezerszer inkább elviselem azt mint a fentit
egyébként Kellemes Karácsonyt kívánok kiváltképpen a fórumtagoknak és Radeon tulajoknak, de még a moderátoroknak meg az nvidiásoknak is
-
norbx
aktív tag
válasz
dangerzone #38632 üzenetére
danke suttty
-
juhi07
senior tag
Kellemes karácsonyi ünnepeket ! kivánok minden HD 4850 és HD4870 tulajnak.
-
norbx
aktív tag
válasz
dangerzone #38629 üzenetére
nagyobb oromuk se legyen.
-
norbx
aktív tag
válasz
dangerzone #38627 üzenetére
sose hasznalok ilyeneket.4870 es atim van nem x2 ... szerintem a gamek magukert beszelnek latvanyugyileg nem kell nekem meroprogi.
-
norbx
aktív tag
válasz
dangerzone #38625 üzenetére
mi az a bencsmark?
-
dangerzone
addikt
Bencsmárkokra jobbak az nvidia-ák. Viszont az nem mérvadó tényleg. A játék a lényeg, ott meg szépen muzsikál az ati
De ha a benchmark is lényeg, akkor vegyél 4870x2-őt. Tök olcsó...Szerintem simán megéri. 2 év múlva még jól el is tudnád adni...Csak 80%-ot veszítene az árából...
-
Loituma69
őstag
A szine is más lol, de aki nem tudja melyik szin mit takar annak tök mind1 milyen szín!
Idáig 1 slotos lapom volt fogalmam nem volt, hogy az EP43 is 2 slotos, azt hittem, hogy csak az EP45-ös lapok 2 slotosak! Tipikus én voltam, akkor néztem át az alaplaphoz tartozó könyvet amikor már 3 napja használtam a lapot a gépben! -
Loituma69
őstag
Én voltam a marha, alaplapon 2 PCIE slot van az egyik 4x a másik 16x és én természetesen a 4x slotba raktam elöször, de most a 16x ban van és lőn csoda megjavult a sebesség, minnyá 13900 pötty lett a 3dmark 2006!
Segítségeteket köszönöm! -
Loituma69
őstag
Gigabyte EP43 lapom van 3Dmark 2006 12000 pont, need for speed unleased játszhatatlanul lassú. Ati Radeon 4870 videokártya!
Abit ab9 13.000 pont fölött volta 3dmark és lefolyt a képernyőről az unleased.
3Dmark 2006 megnéztem PCI express sin 4x a rate abitnál 16 volt! A gigabyte alaplap alpból tudja a PCIE 16 ot nem értem miért csak 4x ez most? Help Bios beállítás vagy driver? 8.12 catalyst van fent! Vista 32 bit sp1! -
DerStauner
senior tag
válasz
_Toka_ #38595 üzenetére
köszi a kimerítő választ. eszemben sincs gariztatni, csak egyszerűen kíváncsi voltam az egész alapjára, hogy miért is van ez.
még egyet mondjatok meg: a vsync-et a ccc-ben hol lehet bekapcsolni??
van a 3d/all settings menüpont alatt egy Wait for vertical refresh nevű rész, ha azt teljesen elhúzom jobbra, akkor van az egész On-on (majd apply, és ok), de ha belépek a játékba, ugyanúgy kapom a magas fps-eket.
-
Vincsó
aktív tag
Nemrég vacilláltam az 512 MB-os és az 1gigás 4870 között úgy látom mindenképp megérné a nagyobb memóriával szerelt a nagyobb felbontás miatt. Már csak az a kérdés, hogy ilyen az összes 1gigás Sapphire? Mert ez még tetszetős is.
-
BandiHUN
veterán
válasz
_Toka_ #38606 üzenetére
persze,hogy fesszabályozás van...ráadásul több fázison,hogy eloszoljon a terhelés a fetek és a tekercsek között,és kevésbé is kell szűrni.a tekercsekkel alakul át a fesz és az áram,nélkülük nem lehetne megvalósitani a dolgot.a vrm-ben a fetek úgy vannak kapcsolgatva,hogy adott terhelés mellett mindig az adott gpu fesz jöjjön létre a tápban.de egyébként a procit,a ramot és a chipsetet is ugyanilyen áramkör látja el táppal,és mindegyik a 12v-ból táplálkozik.
-
_Toka_
senior tag
válasz
BandiHUN #38605 üzenetére
Magyarán a tekercsek funkciója az, hogy a kártyára még 12V megy, aztán a tekercsek árán kapja meg akár a GPU a maga - akár - 1.1V feszültségét? Magyarán itt a feszültség szabályozása történik?
Mondjuk, olyan szempontból mindegy, hogy az aktuális áramerősség az, ami rángatja a tekercsek egyes szálait...Természetesen köszi a kiegészítést/pontosítást/kiigazítást!
-
BandiHUN
veterán
válasz
_Toka_ #38600 üzenetére
a tekercsek nem azért kellenek,hogy simitsák az áramerősséget,hanem azért,hogy a 12v-ból minimális veszteséggel alakitsanak át áramot és feszültséget a GPU számára.mert ugye a GPU a maga 1,1 voltján bekapja a min.50A-es áramát rendesen.vagyis a cuccok szerepe ugyanúgy az áramátalakitás,mint a hagyományos transzformátoré,csak itt a frekvencia magasabb,ezért is lehet kisebb a cucc,stb.viszont a dolog hátránya,hogy a tekercs magjának anyaga ferrit,vagyis sjatolt fémoxid,nagyon finom porból,és ekkora áramok hatására,ha egy kicsit is tökéletlenek az illesztések,képes rezonálni.alapvetően műgyantás kiöntéssel vákuumban megszüntethető gyártáskor a dolog,de nem mindig tökéletes a dolog,ha nem drasztikus,akkkor az akusztikus dolgokon kivül káros hatása nincs,csak kellemetlen.
-
Qru
MODERÁTOR
3DMák06-ban meg lett a 15078 pont. Hiába forszírozom a 8800GTS 512-m eredményét ezzel a 4850-el nem érem utol...
Viszont játékokban jobb és ez a lényeg.
Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest