- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
-
BandiHUN
veterán
válasz
Bukta7 #39597 üzenetére
a gta alá kell egy durva proci...a crysis alá jobb a 70...a codok alá felesleges a 70,mert maxon,AA nélkül megvan 100 felett,AA-val nekem 70-80 a cod5 is,a 4 mégtöbb.FC2-t még nem próbáltam...a HIS csendes,jól hűt,de drága...bár barkácsmentes megoldás.a 70-es meg szerintem az ára miatt nem igazán éri meg,nagy a felár,az utolsó+fps-ig megfizettetik veled a többletet,ami ráadásul nem is eget rengető külömbség.cserébe zabál is rendesen,hisz a gpu ugyanaz,mint az 50-en,oda van pakolva rendesen.jó kérdés inkább az,hogy a crysis meddig fog majd lekötni.ha sokáig,akkor 70,ha nem,akkor elég lesz szerintem az 50,szerintem kár lenne 1 játék miatt a pluszköltség.viszont a gta4 enni fogja a procit,a mai legdurvábbak kellenek hozzá,ha nincs valami nagyon erős 4 magosod,szintén nem profitálsz a 70-es többletéből.
-
Bukta7
tag
üdv!
22-es monitoron 16xx felbontásban szeretnék játszani minden maxon kivéve AA, AF, pl
Far Cry 2, Crysis, COD4-5, GTAIV ...
elég lenne-e egy 4850, vagy inkább 4870? eddig a 70 mellett voltam, de sokan írják, hogy 19xx felbontáshoz jobb inkább, lehet jobban járnék egy
HIS 4850 iceQ4 1GB -tal, mint egy Sapphire 4870 512MB-tal? (egy árban vannak kb) ? -
A Holló Úr
csendes tag
És
/ÍGY NEM KEZDÜNK MONDATOT/ Köszönöm Nektek
,hogy a promlémáinkra mindig jönnek megoldások Részetekről,melyeket hasznosítván éljük napi életünk /SPENÓT/
ui.öszi
att777-vidjókári,valamint Gorneck23-alaplap
-
BandiHUN
veterán
válasz
.volkovy. #39594 üzenetére
nálam nem ritka dolog...
ezek a kártyák simán képesek rá.max az ember nem használ AA-t mondjuk.de azzal is simán megy 70-80fps-t pl. a cod5 is.nem a crysist és a gta4-et kell alapul venni.de a crysist is lehet butitani,én nem szégyelltem 1950pro-n mediumon végigjátszani,úgyis nagyon szép volt...az élményt kell nézni,nem azt,hogy meg is lehet vele fingatni a gépet rendesen,sokan nem is játszanak a játékokkal,csak nyomják a benchmarkot,tekergetik a beállitásokat,lesik a kis számot a jobb felső sarokban...lelkük rajta.egyébként teljesen ok ez a kari full hd-hez is.max tudni kell kompromisszumokat kötni.de a 48-asok nem arról hiresek,hogy agyonbutitva nyomnak 600fps-t,mint a konkurencia,viszont sokkal kevésbé sinyli meg a megjelenitést az extra minőség,a képjavitók használata.a konkurencia meg összefossa magát szépen ezen a kategórián belül...a nagyok meg más tészta,de árban is...
-
BandiHUN
veterán
nagyobb felbontásokon,1680x1050 és afelett mindenképpen,de azért is,ha hosszabb távra gondolkodsz,és jótékony hatással van a sima futásra is,kevesebb és kisebb mértékű frame-esés...de meggondolandó az árkülömbség függvényében is természetesen.aki nem játszik maximumon/nem elég nagy felbontáson,nem tervez monitorcserét sokáig/nincs elég erős processzor alá,annak nem annyira kifizetődő.nem humbug a dolog,de ez is olyasmi,hogy van,aki meg a gyári tuning karit veszi,mert csak akkor érzi jól magát,ha tudja,hogy plusz 10%-a van a simához képest,pedig sok játékban már azért olymindegy,hogy 100 vagy 110frame-je van,de mégis...
-
A Holló Úr
csendes tag
Úraim,nézzük már meg a hozzászólások időbeni átlagát,csak nem ÉV eleje van és "mindenki nyaldossa a sebeit".
MINDENKINEK B.U.K.É.É.É.É.
-
Haart
addikt
Kérdezném hogy szerintetek érdemes mondjuk 4850 ből 1 gigásat venni? Kihasználja? Vagy ez is humbukság?
-
válasz
DerStauner #39587 üzenetére
Hát ha a VGA használat elrontja a VGA-t, akkor most azonnal vegye ki mindenki a gépből, és tegye fel a polcra.
-
.volkovy.
tag
válasz
DerStauner #39587 üzenetére
Tartósan nem tesz jót a kártyának, ha használod? öö nem arra találták ki?
-
DerStauner
senior tag
engem a következő érdekelne: a gpu cv, furmark, szőrősfánk meg társai jól megizzasztják a kártyákat. ez ok. gpu load minden esetben 99%. és ez tartósan nem tesz jót a kártyáknak. de ugye vannak olyan játékok is, amelyek max grafikai beállításon szintén 99%-on terhelik a gpu-t (persze ez proci függő is, de nálam ezeknél a játékoknál nem volt procilimit; far cry2, jericho, lost planet, burning wheels).
szóval a kérdésem az, hogy miben más a kétfajta terhelés?? mert pl a játékokkal órákon át játszik az ember, nem csak 10-20 percig. tehát miben más a két 99%-os terhelés??
-
A Holló Úr
csendes tag
Köszi a válaszotok.Az az igazság,hogy valmi olyan honlapom volt még anno,melyen több játéknak is megvolt e benchmark-ja.A Krályzisz-nál
pl.van egy könyvtár amiben elérhető,ellenben a cod waw-ban ilyet nem,míg az nfs udercover-ben sem találtam,a dead space-t még nem "térképeztem" fel /benchmárkilag/.
JÓK vagytok,amióta atopik /atimok/ létezik olvasom a sok okosságot
.
ui.:S3,voodoo1,2-sli,3,TNT1-2 babla,Geforce tökömtudja ezer blabla sokszor,és most a KIRÁL GA.4850. -
smiti
veterán
válasz
A Holló Úr #39582 üzenetére
Hello !
[link] Itt mindent megtalálsz !
-
katt777
félisten
válasz
Guru3D.com letöltéseinél keresd, illetve HOC benchmarkokat játékokhoz.
-
válasz
Kérdés, milyen benchmarkokat? A Futuremark progijait (3dMark-ok) a futuremark.com-ról tudod tölteni.
-
A Holló Úr
csendes tag
Holló /azaz hello/.
Nagy Jó Uraim,ezen kérés ill. kérdéssel fordulnék Hozzátok,lécciírjátok meg,hogy benchmark-okat,honnan tudnék letölteni,ugyanis egyszer "találtam" egy címet,ahol több fajta teszt is volt egy helyen,de sajnos ez valahova "elkeveredett",és most nagyon szomorú
vagyok.
Előre is Köszi.A holló.
ui.:a kérdésre a válasz,mert a GA-4850-emet szeretném tesztelni -
ZooLee19..
tag
válasz
ZooLee19.. #39574 üzenetére
13242 pontot kap 3d markba:S
-
cimbi186
aktív tag
válasz
katt777 #39537 üzenetére
Mire gondolsz,gyári driveren?8.9-el vettem az van a dobozban a cd-n,azt kéne visszaraknom.....nem hiszem
Egyébként csak Warhead alatt jön elő csakis ezért használom tesztelő progiként mert a többi alatt nem csinál ilyen fagyásokat(FC2,TRU stb)még tuning alatt sem ,de mivel Warhead alatt csinálja gondoltam addig nyúzom amíg kell ,ha itt is jó akkor lesz igazán stabil,de sajna nem.......
Gondolod nagykerben fél órát fogják nyúzni a Crysist mire 1x lefagy nekik,vagy visszadobja a vpurecover OC alatt...........
ez lenne a hét vicce arról nem is beszélve,h idegzsábát kapnék tőle
-
smiti
veterán
Új fejleményem van, feltelepítettem azt a CCC-t ami a kártyához adott lemezen van és láss csodát tökéletesen fut a 3D Mark 06
Ki érti ezt
-
ZooLee19..
tag
Hello, lenne mégegy kérdésem..
Driverben bekapcsoltam a crossfire-t, de az előbb CS-ztem kicsit, majd kijött egy ablak amiben ugye a valve felmérést végez a játékozok közt a gépükről.
És ahogy beleolvastam kicsit azt Írta, hogy No SLI/Cfossfire detected...
Most nemvágom mi van:s
Honnan tudom meg, hogy jól müködik a cucc?
Így, közöttem össze őket a kábellel, de csak 1 el, mert a másik nemfért el a hűtőtől-.-" -
DigitXT
félisten
válasz
Calibos #39550 üzenetére
Nekem ez is tökéletesen bejött, viszont most, hogy látom a végét*,
eszembejutott, hogy ezt már anno olvastam, így nem olvasom újra.*Amúgy a linkedet átirányítja erre az oldalra, lehet, hogy ez a bajod.
-
proof88
addikt
válasz
Dzsolo #39565 üzenetére
Jah, rakd fel a GTA4-hez a patchet, hátha jobb úgy.
Rosszul portolt játék, nincs normálisan optimalizálva. Egyébként eléggé cpu-limites, a procid visszafogja, sőt egy jobb 2-magost is megfog, ez a játék profitál a 4 magból.Tomate: vagy félremér a szenzor, vagy szeretsz hidegben gémelni?
Nekem kevés az a 24 fok, nekem minimum 26 kell, hogy komfortosan érezzem magam a szobában! -
Tomate
veterán
Kinyitottam az erkélyajtót és az ablakot 5 percre szellőztetés címszóval
-
KDavid17
aktív tag
válasz
ZooLee19.. #39566 üzenetére
itt töltsd le a 2.-t vagyis a 64 biteset
-
ZooLee19..
tag
Hello.Ma du beszereltem a második 4850 est.
Először CF hÍd nélkül indÍtottam, vista már akkor is jelezte, hogy bekéne kapcsolni a CF et, mondom nem, gép kikapcs, hÍd fel, vista bootol, de a bejelentkező képernyőnél kékhalál.
8.12 es driver van fent a vista pedÍg egy 64 bites ultimate...Majd gép kikapcs, most XP-t indÍtottam, itt semmi baj nincsen.
Valami PLS mondja meg, hogy melyik driver kell vista alá, hogy működjön, mert agyf@sztkapok, ha még várnikell 9.1 re 2 hetet: S
-
Dzsolo
senior tag
GTA4 ben textura hibáim vannak leginkább az árnyékokkal van a baj, és beakad a játék látványosan lelassul. nem lehet hogy driver bajom van? Vistam van de lehet kipróbálom XP-n milyen a kártya teljesitménye.
-
Lefty
addikt
-
katt777
félisten
Nem a program nem működik, hanem a hatása. Igaz, x64-et kellett volna mondanom. Az én Vistámon (x64) csak lassított minden játékot ilyen játékot, és nem is használta a 2. magot.
proof88: Egyáltalán nem kell kívánni semmit, menj a másik úton.
Dózer: Én pont védtem az AMD-t (már amennyire lehet), nem is az én aláírásomban szerepel csúnya megjegyzés rájuk nézve. Úgyhogy ezt sem értetted. Nem én tehetek róla, ha nem gyártanak olyan processzort, amely képes felvenni a versenyt az Intellel.
Még mindig azt mondom, hogy a Catalyst nem működik jól, mert nem ez az első eset az ATI drivereivel. 3870-nel ugyanez volt fél éven keresztül. Vajon miért gyártana az ATI 4870-et, ha a 4850 gyorsabb lenne?
Majd kijön egy újabb driver, és akkor jobb lesz a 4870. A 4850-et meg továbbra is hiába tuningolod, még akkor is 4850 lesz. A driver azt ismeri fel, nem az órajeleket.
-
proof88
addikt
válasz
katt777 #39547 üzenetére
Clear Sky is jön majd, de asszem még kicsit eljátszogatok a SoC-cal. Egyelőre Vista sincs a gépen.
Mivel 7-féle befejezése van a játéknak, régen a végén megvakultam, most meg azt kívánta, hogy legyek gazdag. Most már 1 jó befejezést akarok, ehhez majd a dokihoz kell asszem elmenni az Agropom Res.......-hoz újra, mittomén hogy lesz.
Ráadásul Pripyatot sem ismerem eléggé, át kell kutatnom azt is. Többet kellett volna mentenem a játékban, most kezdem újra megint.Eleje unalmas lesz kicsit, sebaj.
-
Dózer
tag
válasz
katt777 #39553 üzenetére
Akkor jó h elbeszéltünk egymás mellett...
Te mondtad h a driver a 4850-re már optimalizálva van,(ergo a 70-esrajelein jobbnak kéne lennie ha igaz amit mondtál)
míg a 4870-re nincs[link]Holott a tesztben jól látszik h a vram fogy el 512MB esetén, ennek tudható be a
70(512) kontra 50(1g)-nél az 50-es viadala.Ez és főleg az AMD TÚLTOTT lehúzása (és egy nagyon rossz nap) elég volt ahhoz h erre reagáljak
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #39550 üzenetére
Nem, én megnéztem. Nagyon frankó teszt, kár hogy az AURAS Fridge kimaradt, mert a Thermaltake Rad2 körül kellene teljesítenie.
baker_: Csak XP alatt működik ám!
.volkovy.. Fejlettebb technológia, és a cache jóval több.
Dózer: Én nem beszéltem a VGA-tuningról, főleg nem arról, amit te írsz. Amúgy ha a driver optimalizálatlan egy adott beállítással, tök mindegy, milyen VGA-tuningot állítasz be.
-
Dózer
tag
válasz
katt777 #39528 üzenetére
Én nem a felsőkategóriára gondoltam, hanem az azonos aru AMD vs INTEL-re
Akkor te azt mondod, hogy ha felhűzom a gpu-t 750-re, a memóriát efektíve 3600-ra
(csak gondolatban) akkor jobb lesz mint a 4870 mert az 4850.Ha viszont a játékban állítod a beállítást és az okoz lassulást az a driver hibája,
hogy azt nem kezeli le rendesen az adott beállításokat.De ha te mondod...
Nekem nem volt 400k-m h 4870-et hajtsak
4850-el meg addig a beállítig el se lehet jutni, h lebukjon a driver talán.De legyen neked igazad, én meg full hűlye vagyok hozzá, mert nekem nem volt 4870-m
Én ezzel befejeztem a témát.
-
katt777
félisten
válasz
.volkovy. #39538 üzenetére
A játékok többségében semmit. Inkább egy E7200 vagy E8500.
slett27: Fraps jól mér. A 0 FPS azért van, mert valahol "akadt" a megjelenítés, tehát a te számításod hamis.
Nem veszek elavult cuccot. nV-ban majd akkor gondolkozom el, ha tudja a DX10.1-et (esetleg DX11-et), meg valami AVIVO-hoz hasonlót.
lsc: Én a vízhűtés miatt vetettem el a tesztet, mint azt említettem, nem az eredmények miatt, történetesen ugyanis zozoz1 nem vízzel hűt.
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #39546 üzenetére
Pont ezt mondtam.
Phenom II-vel nem esik ár, sehol nincs még a Q9-ektől sem.
Procim tavaszi, akkor még 40k-volt. Lapom és a RAM-ok nyáriak, az rögtön a legolcsóbb vétel volt, VGA-mat meg pont az áremelés előtt vettem még jó árért. No de régen volt olyan, hogy a gépem jóval többet érjen, mint újkorában.
Clear Sky-ban DX10.1-et használsz, máris OK, de 1.5.0.7-ben az élsimítás is rendben megy. És nem is akad, hanem fullon megy, mint zállat, még meg tudtam nézni 8.11-es driverrel. -
proof88
addikt
válasz
katt777 #39528 üzenetére
Szerintem nincs semmi gond az i7-tel, csak nincs értelme nekünk váltani rá. És amíg a fellegekben lesznek az árak, addig másnak sem lesz értelme.
Az Intel szeretné javítani a helyzetét szerver fronton, elvileg most arra gyúr rá. Ha megnézed, úgy vált architektúrát, hogy nem lesz kisebb a teljesítmény, sőt picit jobb is lesz ugyanazon órajelen, mint a jelenlegi Core2-ők, de nekünk felesleges rá váltani. Főleg, hogy alaplap csere is kell.
Majd ha jön a Phenom II, akkor esnek majd az árak mindkét fél részéről, de még akkor sem lesz értelme váltani.
Szerintem aki ebben az évben akart jó pénzért jó gépet összerakni, annak nyáron volt a legjobb lehetősége rá. Egy E8200 30 volt, E8400 32, Sapphire 4870 512 megás 50 körül.
A 4 magos procikra nem igazán emlékszem, de biztos azok is jóval olcsóbbak voltak, mint most.
Én azzal szívtam meg, hogy nyáron összeraktam a gépet, de videokártyát még nem vettem bele, mert meg akartam várni a 4870 első áresését, helyette gazdasági válságot kaptam, aminek köszönhetően még mindig minden drágább.Amúgy lejátszottam a STALKER-t, és kicsit csalódtam benne, de továbbra is nagyon jó játéknak tartom. Azért csalódtam, mert minden patch fennvolt, mégis bugos még mindig, és valóban igazatok van, a 2. magot eléggé gyengén használja csak, az 1. mag meg kb állandóan 100%-ig van terhelve (VSync off). Amin meglepődtem, hogy sehogy sem tudtam AA-t elővarázsolni, aztán rájöttem, hogy ennek a Deferred Shading az oka, de akkor legalább letilthatták volna a csúszkát a menüben, ha full dynamic megvilágítást használok, na mindegy, ez már nagyon off, csak a múltkori témát folytattam.
De a legidegesítőbb, amikor megyek és hirtelen egy pillanatra beakad a játék néha. Mé nem írták úgy meg, hogy ne akadjon be ... -
Fricc
tag
Hali!
Halk és jó hűtésű 4850-karit akarok venni. az eddig olvasottak alapján ez a 3 jöhet szóba:
HIS Radeon HD4850 IceQ4 512MB
PowerColor PCS HD4850
Gainward HD 4850 512MB Golden SampleSzerintetek melyik lenne az ideális választás? Ezeknek mennyire halk a hűtője, illyetve mennyire megbízhatóak? A Gainwardokról sok hibát lehetett olvasni de ez még úgytűnik az első szériákból kerültek elő, mi a helyzet azokkal amit mostanában gyártottak? Érdemes ezt venni? Jópont h alaból magasabbak az órajelei, csak nem tudom mennyire halk a hűtése, és hogyan szabályozza magát...
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy melyik a jobb és miért?
ASUS EAH4850 HTDI 512MB PCIE
ASUS EAH4850 HTDI TOP 512MB PCIE
ASUS EAH4850 HTDI 512MB Glaciator PCIEViszont érdekelne még a Gigabyte által kiadott Zalman hűtős 4850es is. Arról mi a véleményetek???
-
slett27
addikt
-
cimbi186
aktív tag
-
lsc
nagyúr
-
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #39508 üzenetére
Cső katt777....
Tudom, már telefonban is mondtad, hogy a 26"-os monitoromhoz a 4870/1Gb-ot vegyem. De azért csak kíváncsi lennék az 512 kontra 1Gb között van-e számottevő különbség.
Egy tesztet még nem találtam 4870 / 1Gb kariról....
Mindenesetre a 3870-es topicban segítőkészségesebbek az emberkék mint itt....
Mail-ra privi üzi megy... -
katt777
félisten
válasz
BandiHUN #39510 üzenetére
AMD-nél X2 esetében a cache a vízválasztó. 5600+ és 6000+ jó játékokhoz, kisebbeknél soxor van gáz.
slett27: És az AMD chipsetről még nem is szóltunk. Core i7 minek? Sok mindenben jobb de játékban max 1-2%-ot javul egy hasonló VGA-val, mint egy Q9-es, már amilyen teszteket eddig láttam. Akkor mi a francnak cseréljek, ha még tuningolni sem lehet? 1-2 mp-cel gyorsabb video-kódolásért vagy tömörítésért? Szerintem el van cseszve az i7 alapból (kivéve a 965-ös, de azt meg úgysem fizetné meg szinte senki), bár marketingje azért van rendesen. Persze a Phenom II is 20%-kal gyorsabb a Phenom I nél (mintha az objektíve bármit jelentene
), ráadásul magasabb órajelen, úgyhogy én jó időre megtartom az E8400-at.
HD5xxx karit tuti nem veszek a megjelenésük után legalább fél évig. Esetleg Karácsonyra. A driver-szívásból már a 3870-nel és a 4870-nel is elegem volt. 1950XT-t szintén jóval később tudtam venni a megjelenése után, azzal nem is volt gondom soha.
Phenom csak olyan játékhoz jó, amelyek támogatják a 4 mag teljes kihasználását. Nem sok ilyen van. E8400 + tuning kvázi egy Phenom teljesítménye.
Dózer: Azért a processzorok egy akkora szegmensében nincs is az AMD-nek semmije az Intellel szemben, hogy erős túlzás azt az Intel tuningképességeire fogni.
Optimalizálásról kérdezd meg az ATI driver-íróit, én a tényekből indulok ki. És ahhoz mit szólsz, hogy a 4870-hez is csak bizonyos beállításokkal van meg az optimalizálás egyazon játékban, holott ott még a VGA is ugyanaz.
.volkovy.: Cache lehet szűk keresztmetszet, ill. persze alaposan meg kell húzni azt a procit.
cimbi186: Sehogy, mert hiába írsz be magasabb értéket, hardveres tiltás miatt nem alkalmazza. Te se alkalmazz instabil tuningot. MAx. jobb hűtést alkalmazhatsz a VGA-n.
-
cimbi186
aktív tag
Csa!
Hosszú hetek játéka után jöttem rá arra,h tuning alatt fagy ki a jéték annak nagyságától függően minél nagyobb annál hamarább:
750/950 sosem fagy ki
775/1000 (gyári tuning) 10-30 percen belül
790/1085 5-10 percen belül
Mérgemben felraktam egy 64 bites vistát(hátha a régi xp vacakol),de itt is az a helyzet annyi külömbséggel,h dx 10 alatt kevesebb Fps-t kapok
(most mondhatjátok,h akkor hagyjam alapon mit zizegek itt,de hát úgye......)
Megpróbáltam már ccc-vel és Att-vel is mind1ket más-más driverrel mindkét rendszeren.
Igazság szereint lehet plusz feszültség kellene neki,de Att-ben csak kijelölni lehet 4 érték közül és úgye gyárilag a legnagyobbon van.Hogy lehetne ezt modosítani felfelé?Hátha mégiscsak kibírom csikarni,stabilan belőle legalább a gyári tuningot.
Crysis warhead mint tesztelő program.Valakinek lenne ötlete erre az egészre?
-
.volkovy.
tag
Hi
Most rakok össze egy játékra szánt gépet (illetve upgrade, dehát gyakorlatilag a bele repül), a kérdésem, hogy Sapphire HD4850 mellé elég-e a húzott E2180, vagy nagyon limitálni fogja?
Ilyen ram lesz benne: Geil Black Dragon 2GB 1066MHz (2 x 1GB kit)
Egyelőre nem tudom meddig húzható az E2180, eddig tuningmentes alaplapban lakott.
Ha nagyon gáz lesz, úgyis megy bele valami négymagos, de érdemes azért egy próbát tenni a kicsivel? -
Calibos
addikt
Van valamerre hűtő tesztek 4870 kompatibilis kártyákhoz?
Nem gyári hűtésre gondolok! -
valakiiii
tag
Sziasztok! Valaki nem tudja mikor jelenik már meg ATI-nak az új drivere?
-
slett27
addikt
válasz
Dzsolo #39486 üzenetére
Ha nem akarsz nem köll Intöjre váltani a VGA-dat egy Phenom 9850 is "kihajtja" az alaplapod is tudja, E8400 és a Phenom 9850 egy árban van. Nekem volt Phenom 9850, egy rosszat tudok csak elmondani róla, melegszik. Legalábbis jobban melegedett mint a Q6600.
Mivel tuning nem számít így jó választás lehet. -
-
lala42
őstag
Boldog Új Évet minden kedves ( és nem kedves
) fórumozó társnak
-
smiti
veterán
Esetleg Erre a problémára valaki ?
-
BandiHUN
veterán
válasz
katt777 #39508 üzenetére
ez is mind igaz,de szerintem ha játékban nézi az ember,sokkal rosszabbul jár az amd-vel,mert nem 10%-al rosszabb,mégha mondjuk az átlagos fps-ben ez is jön ki,viszont a min fps sokkal rosszabb,jellemzővé válik az új helyszinek és a nagyobb események beszaggatása,egyszerűen az amd proci nem képes kiszolgálni adattal ilyen esetben.de ottvan erre még az is,hogy azonos órajelen a játékok töltési ideje nekem a felére csökkent,pl.cod5-ben hiába ment szépen viszonylag a cucc,a map elején pl.sd játékmódban már be sem engedett az első körbe,mintha utólag léptem volna a szerverre,most pedig még kezdéskor számol vissza,mikor indul az első kör,a további körökben az adott mapon mindkét esetben rendben ment a dolog.egyébként szvsz én vagy túl vacak amd procit fogtam ki,vagy az intelem eszik keveset...mondjuk 65 vs. 45nm azért ottvan...
-
Gery8503
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkitől!
-
katt777
félisten
válasz
BandiHUN #39506 üzenetére
És ezt most miért mondod nekem?
Én mindezzel tisztában vagyok, persze azzal a fenntartással továbbra is, hogy amennyiben kellően magas felbontást és összetettséget használ az ember, akkor egy AMD proci is kihajthat egy 4850-et vagy 4870-et, mert ott már VGA limites leszel. Default Markokban természetesen erre esély sincs, hiszen ha azt nézem Vantage-ben, hogy az E8400 3.0GHz-en hajtja ki a 4870-et, a 6000+ pedig ennél 33%-kal lassabb, akkor az AMD-nek nyilván 4.5GHz-en kéne járnia ugyanahhoz a CPU-score-hoz, amely a kihajtási szintet jelenti, mert neki ugye 50%-ot kell rátennie a saját teljesítményére ehhez.
De játékokban az ember feltolja a szűrőket, és úgy egy 4850-et is ki lehet hajtani 3GHz-körül járatott AMD-vel kb. 90%-ban.
6000+-om TDP-je 125W volt. Az E8400-é 65W. 125W-ot még 4.05GHz-en sem fogyaszt. CnQ-val a gépem max. 97%-on dolgozott, C1E-vel és EIST-tel megvan a 100% teljesítmény, ha kell, az EPU-ról már nem is szólva. Szóval én eddig is az Intel mellett voltam.
Az aláírásod annyiból téves, hogy az azonos teljesítményű Intel mindig olcsóbb az AMD-nél, kivéve persze, ha nincs ellenfél.
-
BandiHUN
veterán
válasz
katt777 #39496 üzenetére
az amd szigorúan sz...t sem ér az intelekhez képest... ráadásul egy áramtemető is.én egy e7300-al,aminek alig magasabb pár megával az órajele,mint a korábbi 5000+ black-em,simán kapok játékokban másfél-kétszeres frame-t,pedig vistára is váltottam egyúttal,természetesen maxon játszok mindennel,igy nem is kell tuningolni a 7300-at,40-50fps megy pl. a call of duty4-5-ben,crysis és egyéb gémmel nem nyomulok,ami optimalizálatlan,és cserébe olyan 40w-al kevesebbet eszik a gép,nem tudom igazán,miért...pedig mindkét proci 65w-os.és az a megfigyelés,hogy a 4850 sem melegszik annyira,pedig pumpálja ki az anyagot szépen,de mintha sokkal optimálisabban menne igy az adatáramlás,látszik is,hogy stabilabb sokkal az fps,nem ingadozik annyit,mint amd-nél,ahol igazán egy nyilt tér vagy több ellenfél,meg tudta lengetni az fps-mérőt rövidebb időkre szépen.ami persze egy netes multiban enyhén rossz pont...itt is esik nagy akciókkor az fps,de nem sokat,nincs az,hogy 1-2 mp diavetités,mert bedobnak egy füstgránátot,és kiugrik a füstből 3-4 folamatosan tüzelő emberke...amd-nél simán voltak ilyenek.eddig amit próbáltam,minden gémre jótékony hatással volt nagyon az intel cuccos.na jó,hátrányt is mondjak,c1e-vel és eisttel is kb.5w-al többet eszik a gép,mint amd-nél cnq-val winben,de ott eszi meg a fene...
-
KDavid17
aktív tag
válasz
Motion_Blur #39493 üzenetére
4870@840/4500
Én is hasonló eredményt kaptam. -
CimbiX
aktív tag
válasz
Gery8503 #39489 üzenetére
Hat en erre mindig csak ezzel a grafikonnal tudok jönni- lassan mar unalmas leszek
Computerbase teszt szürökkel
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest