Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digger
senior tag
válasz Dorian #21198 üzenetére
A tétlenségi kikapcsolással azért ha nem is azonnal, de csak leáll a winyó!
Másrészt azért van itt egy érdekes probléma, amit nem árt átgondolni!
A külső winyók néha rendelkeznek, tápcsatlakozókkal, néha nem. Ha nincs külön csatlakozó, akkor az USB-ról veszi a tápot. Ez nem éppen ideális, mert ezek a szabvány szerint 500 mA leadására képesek, amit nem mindig teljesítenek a különböző eszközök. Van amelyik alig 300 mA-t tud. Egy 2,5"-os winyó álló lemezének a megpörgetéséhez nagyon nagy energia szükséges, így induláskor némelyik még 1 A-nál is többet vesz fel. Vannak olyan áthidaló megoldások, hogy egy Y kábellel, két USB-ről lopnak áramot, de ez is kérdéses, hogy elbírja-e! Ezért a külső tápos HDD-nél, ha rádugod az USB-re, meg kell figyelni, hogy indul-e rögtön a winyó.
Visszatérve a felvetésedre, a készülék kikapcsolásakor az USB-ről eltűnik az 5 volt, akkor kérdéses, hogy mi történik a külső táppal! Az intelligens külső HDD házak megszakítják az 5 V-ot is, nem fogják a külső tápjukról táplálni az éppen kikapcsolt berendezést! Sajnos nem minden külső HDD csinálja ezt meg! Nekem van egy Asus routerem, amin egy külső tápos HDD lóg. Ha kikapcsolom a routert, de be van dugva a wincsi, akkor a router vígan üzemel tovább a külső tápról!
Szóval a HDD-ben normális esetben beterveznek egy diódás kapcsolást, hogy visszafelé ne tudjon táplálni az USB-n keresztül semmit! -
Ed Parker
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21191 üzenetére
Így van, előttem már megválaszolták a működését, én a saját tapasztalatomat írtam le, de ennyire nem foglalkoztat a téma.
-
Dorian
félisten
válasz Digger #21197 üzenetére
De itt nem tétlenségi kikapcsolásról volt szó!
Hanem arról, hogy ha a médialejátszó kikapcsol, így az USB-n megszűnik a feszültség, akkor a rá USB-n csatlakoztatott külső vinyó kikapcsol-e = a külső ház elektronikája tudja-e így értelmezni az USB-s áramelvételt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Digger
senior tag
válasz Dorian #21193 üzenetére
Nagyon régen assembly-ben programoztam, hobby programozóként. Akkor még leginkább IDE felületű winyók voltak. Emlékszem, hogy a BIOS funkciók meghívásával lehetett ezt a tétlenségi kikapcsolást megejteni. Írtam is egy kis progit amivel paraméterezhető volt a kikapcsolás ideje. Ha lefuttattam a progit, beírta ezt a kikapcsolási időt és utána mindig így kapcsolt ki a wincsi, áramtalanítás után is megjegyezve az értéket. Ha akár másik gépbe át lett téve, akkor is mindig kikapcsolt a megadott időben. Mivel ez szabvány BIOS interface-n keresztül volt meghívva, szerintem működni kell a mai HDD-kel is! Ha nem megy valahol akkor az a firmware hibája! Ezt az időzítési értéket pedig a HDD elektronika eltárolja, valószínűleg flash memóriában.
-
blakey
titán
válasz Gergőke88 #21180 üzenetére
Alapból nem, de ott a paragon ntfs, tuxera ntfs (szerintem ez a jó) és van valami ingyenes ntfs-3G+MacFuse. Lehet írni, olvasni, formázni. Évek óta mac-el használom, semmi para. Kérdezz ha nem megy valami. Google is sokat segít.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cekkk
veterán
válasz shenmuedc #21192 üzenetére
Az lefogja kapcsolni, szerintem, de van egy ilyen külső merevlemezes topic, ott érdemes utána olvasni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Ed Parker #21181 üzenetére
Van egyszer a hdd firmware, amiben támogatva van, vagy nincs az energiatakarékosság.
És van az usb ház, pc, nas, amiben az aktuális szoftver dönti el mit akar. És ebből kialakul egy katyvasz, a fene sem tudja hogy fog működni a hdd. Ki kell próbálni, vagy összeillő eszközöket kell vásárolni. PL hdd+ház -
erdoke
titán
válasz Warter #21167 üzenetére
3D mkv merült fel igényként, arra írtam, hgy azt kvázi mindegyik viszi.
(#21169) Multibit
Igen, a H1-re gondoltam elsősorban, mert az a legolcsóbb, csak belezavarodtam.(#21175) Dorian
Pontosan így van. Mivel a külső tápos HDD keretek nem az USB-ről veszik a delejt, a keret elektronikáján múlik, mit csinál, amikor a lejátszó elvágja a köldökzsinórt. Gyári külső vinyók szinte mindig igényesen be vannak állítva, figyelik az USB-t, és lekapcsolják a HDD-t. A 4-5e Ft-os keretek nagy szórást mutatnak, de gyakran egyszerűek, mint a faék, hogy a lehető legolcsóbb legyen a cucc.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
robi-k
őstag
-
Ed Parker
nagyúr
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy Dune D1 médialejátszóm. Lecseréltem a W7-es gépemet egy macre. Sajnos a mac nem képes írni az ntfs fájrendszert, ezért a meglévő külső merevlemezemet le kell formáznom olyanra amit tud írni és olvasni is a mac, de a Dune is szeretei. Van esetleg aki ugyanilyen felállásban használja a Dunet-t? Melyik a megfelelő fájlrendszer számára? Köszönöm a segítséget! -
csenzi2
tag
Üdv! Popcorn C-200-al lenne olyan gondom, hogy DD és DTS hangoknál kb. 15-20 percenként csuklik egyet a hang. A felvétel jó mert más lejátszó nem csinálja, és nem mindig ugyan ott jelentkezik. FW a legfrissebb. A hangkimenetek mindegyike passtrough-ra van állítva. HDMI kábelen megy a hang az erősítőbe. Mi lehet a gond?
-
strosek
csendes tag
Sziasztok !
Egreat r 300 tulajdonosa vagyok immár két hete, gyakorlatilag meg vagyok vele elégedve.
Egy problémám van vele jelenleg, a lejátszón létezik egy USB 3.0 host port amelyhez csatlakoztattam egy ICY Box külső USB 3.0 házat, benne 2 db. WD egyenként 2TB-os HDD-t. Itt azonban nem működött, a médialejátszó nem látta, az USB 2.0 porton azonban tökéletesen működik.
Az USB 3.0-as működik, mivel ezen keresztül egy 16 G pendrivén lévő filmeket simán lejátszotta.Valakinek van valami ötlete mi lehet a gond ?
Köszönöm !
-
-
Multibit
nagyúr
válasz erdoke #21157 üzenetére
B1-et ne ajánlj neki, mert abba nem fér még egy HDD a már eleve benne lévő ODD mellé!
atike:
A Popcorn A210 és Dune Smart D1-en kívül a Dune Smart H1 is számításba jöhet még, ha nem fontos a kijelző. Persze ezek csak használtan férnek bele a keretedbe - ha szerencséd van.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21163 üzenetére
Nem keverem.
Htpc-ben vannak ezek a lemezek,ha nem bátor őket,nem is indulnak el,csak ha rákattintok a meghajtóra. -
Mezga Aladár
veterán
-
rappit4
őstag
Hátha valakit érdekel: Dune 3D [link]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21158 üzenetére
Elnézést,de ez merevlemez es nem ház fícsőr.
Nekem az összes seagate merevlemezem kb 5perc tétlenség után lekapcsol
-
cekkk
veterán
válasz hamyka #21156 üzenetére
Hát a médialejátszókkal sem fogsz mást fogni mint az ingyenset.
lejatszo.hu ott van szinte az össze lejátszó árakkal és leírással.
-
hamyka
senior tag
csak kérdeztem hogy lehet-e rajta játszani
Mondjuk a popkorn az mit tud? mindenki azt dicséri
De szöget vertél a fejembe a htpc-vel is, gondolom asztali pc lenne
Gondolkodtam már olyanban is hogy számítógépen tv-zni, kapható is hozzá usb dvb vevő vagy micsoda, csak hát csak az ingyenest lehet fogni, ez a dvb digitális ?
Comodó új távlatok...........
-
törölt tag
Csak némi utánjárás után vedd meg. Olvasgass fórumokat, véleményeket. Tudniillik ahogy az R800-hoz, úgy ehhez sincs hivatalos fw támogatás, ráadásul ehhez jó ideje. Tehát hiába a jó hardver ( az SMP8643 a mai napig a legmegbízhatóbb médiaproci), ha ahhoz nem írnak megfelelő szoftvert. Ha meg is veszed, használd ki a netes rendelés nyújtotta 8 napos visszaküldés lehetőségét. Ha egy Popcorn 8643-as vennél, teljesen más lenne a helyzet, de az jóval drágább, használtan is.
-
Mercutio_
félisten
válasz blakey #21145 üzenetére
Aztán szívjon azzal, hogy médiaplayer létére nem tud több külső feliratot kezelni csak ha nekiállsz átnevezgetni?
hamyka: Szerintem gyorsan fejezd be, mert innen is mégy pihenni....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
blakey
titán
Egy használt popi A210-et kéne találni, a gigabites minek kéne? Nem ezen kell facebookozni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
atike
nagyúr
Találtam még két versenyzőt:
és
Ezek nagyon alják? Érdemes lehet gondolkodni rajtuk vagy teljesen felejtősek?
-
törölt tag
Akkor inkább ez: Egreat EG-S2 (Sigma 8643). Közös a 2 lejátszóban a 3,5" HHD fiók, és hogy egyikre sincs támogatás Ha nem kellene 35-ből belső 3,5 colos fiók, jóval nagyobb lehetne a választék.
-
Mercutio_
félisten
A prociról nem tudok nyilatkozni, én is csak nemrég használom, eddig HTPC volt brazos lappal, de a csajok unszolására - és mert lusta voltam rendesen belőni - egyszerűbben kezelhető megoldás kellett így került ez a házhoz esetleg keress rá itt a topicban
Érdemes ezt az Egreat fórumot (magyar nyelvű) olvasgatni, van rá hackelt firm, ami nekem zenehallgatásnál zavaró picit az a beépített venti, de az cserélhető, valamint arra érdemes figyelni, hogy ha külső HDD-t kötünk rá azt a hátsó usb-csatira dugjuk, mert az elsőn kisebb áramot ad le, így ott lassulás lehet.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
cekkk
veterán
válasz hamyka #21134 üzenetére
Ennél alább én nem adnám a helyedbe
-
hamyka
senior tag
Szép jó estét
Engem az érdekelne hogy milyen médialejátszók vannak
És milyen külső winchestert hozzá, vagy esetleg ssd-t? Bár az ssd ára az egeket veri (még)
Előre is köszi a sok segítséget
ui: A vége lemaradt Tudja kezelni az összes formátumot lehetőleg, van ilyen? esetleg játék is rajta? ha nagyobb a tudása az sem baj, az ára érdekel mennyibe fáj
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
erdoke
titán
válasz MemphisHU #21128 üzenetére
A 3D és az mkv általában két eltérő fogalomkörhöz tartozik, együtt pedig nemigen ajánlott, de ettől függetlenül az igényeidet már 25e Ft-tól szinte bármi kielégíti.
Ha hibátlan HD hangokra nincs szükség, WD Live Streaming, Dune HD 102 és 301, stb. Realtek alapú játékosból a Mede8ter 600-as is kijön ennyiből.A legjobb aláírás a héten
-
MemphisHU
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár oldalt visszaolvastam, de nem találtam ilyet.
Én is médialejátszót keresek. A legfontosabb, hogy 2 terrás külső merevlemezt tudjon kezelni, és tudjon mkv formátumot lejátszani (3D-hez kéne). Mit ajánlotok, én nem nagyon értek hozzá?
Van rá kb. 40-50 ezer forintom. -
Mercutio_
félisten
MemphisHU: Külső merevlemezt a legtöbb mai lejátszó usb-n kezel, a 3D-s részre majd a szakik válaszolnak.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BBéci
legenda
válasz shenmuedc #21123 üzenetére
Úgy is be lehet állítani, hogy lekapcsolja.
(#21124) atike
Nem tudok olyanról, ami teljesítené az elvárásaidat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
atike
nagyúr
Erre valaki...? Esélytelen valami normálisat találni ennyiért?
-
atirag
őstag
válasz Ed Parker #21121 üzenetére
Igen ilyenekre gondolok mint ez is. Mert amíg nem volt például olyan tv-m ami hálózatról játszik addig nem tudtam mennyire számít milyen routert veszek. Mert a múltkor azt cseréltem emiatt.
És ezt a media lejátszóval nem akarfnám elkövetni. És inkább körbejárom a dolgot és megkeresem ami nekem a legmegfelelőbb. Szerintem a torrentet nem fogom tudni akkor használni mert arról is mennének a filmek. -
Ed Parker
nagyúr
válasz atirag #21119 üzenetére
En torrenteztem popcorn a210-el es a300-al is,20 torrentet simán futtat.
A baj csak az,ha ugyanarról a merevlemezről akarsz játszani is.
Divx,mkv nem akasztja meg,de egy bd25 már simán.Nekem ez is volt az egyik ok,amiért htpc-re váltottam.
Abban 3 merevlemez van,amire töltök,azon van a rendszer es a friss cuccok,a másik kettőn meg a többi tartalom,ahonnan lehet játszani.
De a fő merevlemezről is bírná. -
BBéci
legenda
válasz atirag #21119 üzenetére
Az a hátránya, hogy nincs semmi előnye. Egy rakás kaki.
Nem tudhatom, mit jelent számodra a normális torrentezés. Nálam 240 fut a kliensben, a médialejátszók ennek tizedével képesek megbirkózni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
atirag
őstag
Olvasgattam itt egy kicsit,de túl sokat nem találtam ami rossz lenne. Mi a baj vele?
Van olyan player amivel lehet normálisan torrentezni? Hogyan kell ezt elképzelni?
Mert egy ilyen miatt lemondanék a távirányító kényelmérőlBBéci: Nekem általában max 20 torrent fut egyszerre. Akkor hogyan tudnám ezt megoldani és milyen lejátszóval?
Akkor az kiváltaná a pc-t ilyen szempontból?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz shenmuedc #21111 üzenetére
Érdekes, mert nálam a Dune és az OPPO is lekapcsolja a külső tápos merevlemezeket, amiken egyébként van ki-bekapcsoló.
(#21117) atirag
Sürgősen felejtsd el az LG médialejátszót, mert mindenki szidta, aki kipróbálta![ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz CSorBA #21116 üzenetére
Nagyon nem szeretem a mindenre jó távokat mert végül nagyon bonyolultak De lehet csak nekem.
Megszoktam az Lg-t és szeretem is.
Filmeket pc-ről nézek hálózatban. De még így sem annyira jó a full hd filmeket nézni mert meg meg akad.
És olyat is olvastam,hogy jobb a minősége egy ilyen playernek mint a tv-nek. Persze ezt nem tudom így van e.
És igen házimozi is van és az is hdmi-n van összekötve a tv-vel amit ez által tudok vezérelni. És ha Lg playert veszek akkor azt is szintén a tv távjával.
Miért jobb egy komolyabb player mint ez mondjuk. Tényleg csak azért kérdem mert nincsenek még tapasztalataim mit kell nézni rajtuk egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
-
atirag
őstag
Kis segítséget kérnék. Gondolkozom egy media lejátszó beszerzésén. Mert kezd néha idegesíteni a tv-m gyengesége ilyen téren. Nem tudok hangsávot váltani vagy normálisan feliratot kezelni vagy normálisan beletekerni a filmekbe meg hasonló dolgokat. Viszont mivel LG tv-vel rendelkezem ezért elsősorben olyanon gondolkoztam ami LG. Na ebből nem sok van. Néztem az Lg dp1w-t és gondolkozom a beszerzésén. Viszont amennyiért kapok ilyet annyiból veszek egy másik márkát ami esetleg tud fullhd filmet lan-on keresztül lejátszani.
Azért akarnék LG-t mert akkor használhatnék egy távirányítót mindenhez.
Mennyivel járnék jobban mondjuk egy Asus oplay-el? -
shenmuedc
tag
-
pekpeter
csendes tag
Sziasztok
Tudnatok ajanlani egy media boxot 10-15e kornyeken? nem szukseges wifi,beepitett hdd,
Csak jatsza le a legnepszerubb formatumokat (mkv is) es tudjon Hd felbontast, es kezelje a feliratokat.Elore is koszi a segitseget.
-
gumisxxx
tag
válasz rappit4 #21105 üzenetére
Hát kb ennyi amit tudni kellene. A wifi ami fontos lenne.
http://www.bestdigital.hu/android-fullhd-media-lejatszo-p-412.html Ez milyen szerintetek?
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
erdoke
titán
válasz csodacsoki #21103 üzenetére
Ha csak SD anyagokra kell a WiFi előbb próbáld ki, hogy elég-e az emeleti router jelerőssége a stabil átvitel hez, és csak akkor szerezz be egy jelerősítőt, ha akadozik.
Úgy tudom, van kompozit A/V kimenet (és sárga + piros-fehér kábel a dobozban ) a WD Live Streamingen, ahhoz csak egy SCART átalakító kell pluszban, ha a sárga nem elég.[ Szerkesztve ]
-
csodacsoki
tag
válasz erdoke #21101 üzenetére
Értem, köszönöm a választ, akkor a végső esetben +10eFt-ot rászánva végülis úgy gondolom biztosra vehető a siker ha SD anyagokról van szó. Lentre pedig egyelőre elég az is. (= Ha mást nem akkor külső winyóról megoldom a filmlejátszás kérdését majd ha már HD anyagokról lesz szó később.
Maradt még az a buta kérdésem, hogy a tv-re való rákötés még ha régebbi készülékről is van szó megoldható?
(Sárga video bemenet vagy SCART)Egyébként a WD TV Live mellet a másik kiszemeltem a DUNEHD HD TV 102W.
-
beni18
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a Popi A210 a hálózatba kötött vinyón (nem Nas hanem routerre van kötve) lévő mkv nem hajlandó lejátszani. Az avival nem csinálja ezt de az összes mkvra azt írja hogy ki nem tudja lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz csodacsoki #21098 üzenetére
Egészen biztos, hogy 1080p anyagokhoz kevés lenne a WiFi jelerőssége, de – körülményektől függően – akár az SD is problémás lehet. Egy 10e Ft körüli, repeater (jelismétlő) funkcióval ellátott router megoldás lehet a problémára, bár nagyon magas bitrátájú 1080-as mkv-k és gyakorlatilag minden BD még úgy is akad majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest