Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
Bármelyik Mede8er továbbra is ajánlott, igaz már 2 éves készülékek, de a firmware az idő során csak egyre jobb lett, mondhatni mára már tökéletes. Csak ajánlani tudom, és én is Logitech Harmonyval használom, NAS-ról játszok le.
-
-
CSorBA
őstag
válasz mattheus #37456 üzenetére
Milyen konkrétum érdekelne? Transmission, bekapcsolod, rákötsz egy mobil winyot, ott létrehoz egy transmission mappát, amibe tölt majd. Egy belső ip címen eléred, ott beadod neki a torrent fájlod, és elpötyög vele.
Nem lesz túl gyors, de 2-3megával tud tölteni, de érdemes szem előtt tartani, hogy egyszerre csak 2-3 torrent fusson, különben nagyon belassul. Torrentezés közben pedig természetesen nem érdemes fullhd filmeket nézni
-
CSorBA
őstag
válasz Perillustris #35382 üzenetére
1, Melyik FW?
2, Bizonyos BD-knél a legelső fájl eltérő frammel van kódolva, és a chip ez alapján állítja a kimenetet. Elég ritka, de esetleg itt is erről lehet szó. -
CSorBA
őstag
válasz Kroni1 #35276 üzenetére
Én a helyedben egy Mede8er 600-ast vennék, nem sokkal drágább. NAS-hoz tökéletes, mindent lejátszik, ha gyűjtöd a filmeket, akkor elég vagány tud lenni a jukebox + tablet vezérlés kombó.
-
CSorBA
őstag
A Neonnál (hazai disztribútor) még van a DTS-t tudóból, ha kifogy a széria, akkor ezt jelezni fogják a viszonteladóiknak és fel lesznek elvileg tüntetve az adatlapokon.
Mellesleg megjegyzem, eddig sem kellett volna tudnia a Dune szerint, csak bizonyos széria mégiscsak tudta.
[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Talán a legkisebb Dune TV-102, 33 körül. (USB-ről és hálózatról gond nélkül játszik ami kell, de nincs 3D). Sigma chipes Ha kell 3D, akkor én Mede8er 600-ast ajánlanék 44 körül (Ez Realtekes, de abból a jobbik fajta)
-
CSorBA
őstag
válasz pity-putty #31386 üzenetére
Ez jelenleg sajnos így van. Javításra váró firmware hiba.
-
CSorBA
őstag
válasz s7evcsenko #31343 üzenetére
De ha elromlik és ezt a gyártói garanciát szeretnéd majd érvényesíttetni, akkor ugye tudod, hogy postázhatod ki nekik Hollandiába?
-
CSorBA
őstag
válasz s7evcsenko #31315 üzenetére
Azt jelenti, hogy a 800-ast más eszközre, mondjuk PC-re USB3-as porton is rá tudod kötni, ekkor a benne lévő merevlemezt USB 3-as sebességgel éred el.
[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Bejelentették a módosított A-400-at, A-410 Pro néven: [link]
-
CSorBA
őstag
Mede8er tulajoknak: Kijött a hivatalos végleges v2-es firm. [link]
-
CSorBA
őstag
válasz Maxtreme #28974 üzenetére
Szerintem neked mindenben megfelelne egy MED1000X3D vagy kicsit olcsóbban akár a most megjelenő olcsóbb MED800X3D. Ugyanaz a kettő, csak kinézetben különböznek. Meg a 800asban van egy nagyon halk venti. Tudom, hogy nem kell a 3D, de ilyen árszinten manapság már jön. Tud mindent amit egy jó lejátszónak tudnia kell, igaz nincs kijelzője
Esetleg még mások javasolni fogják emellett a Dune Smart szériájából a D1-et (van kijelző) és a H1-et (nincs kijelző). Én is tudom ajánlani, bár én inkább az újabb Mede8er mellett maradnék, mivel arra 2+3 év garit is kapsz.
-
CSorBA
őstag
válasz gyilkos répa #28675 üzenetére
A-400-ban van egy VXP szűrő, amitől szebb lesz a képe. De ez ízlés dolga, keresgélj róla teszteket. Sajnos eddig problémái voltak a firmwareknek, de a legutóbbi frissítéssel ezek majdnem mind megoldódtak. Pl ami marhajó feauture egy popcorn lejátszónál, hogy jukeboxot maga szkennel, nem kell PC hozzá.
Dune-t (pl Base 3D) azért nem ajánlok, mert abból kikerült a youtube, és jelenleg nincs túl stabil third party youtube alkalmazás rá, képben valahol a mede8er és az a400 között van. -
CSorBA
őstag
válasz gyilkos répa #28671 üzenetére
A legújabb lejátszók általában már 3D-vel jönnek. Ha sokat cserélgeted a wnyót, akkor én továbbra is ajánlanám a Mede8erek közül a MED1000X3D-t, a formája ugyan rendhagyó, de pl elég felnyitni a fedelét, és csavarozás nélkül tudod a winyót cserélni. [link]
-
CSorBA
őstag
válasz gyilkos répa #28668 üzenetére
Szükséged van-e full 3D-re? Szükséged van-e beépíthető merevlemezre?
Így látatlanban én ajánlanék egy Mede8er, azzal tuti nem tépnéd a hajad, lejátszik mindent (akár az említett full 3D-t is), kadenciahelyesen, kicsi, van youtube, meg pár apró alkalmazás is. (van winyós és sima változata is, árban pedig 44 (sima) és 62-63 (winyós) körül alakulnak)
-
CSorBA
őstag
Visszatérve a Mede8er 24Hz / 23,976 Hz-es vitára, várhatóan a mai frissítésben ez megoldódik. Immáron ez (sem) tarthat vissza senkit
-
CSorBA
őstag
válasz szucsi57 #28203 üzenetére
Én kipróbáltam, usb-s egér műkodik gond nélkül egyből. Az internet alkalmazásoknál egyes appok igénylik is (jobb felül megjelenik az ikon). Viszont nincs usb-s billem, arról nem tudok nyilatkozni. Nálad valami gond lehet, mert egyből mennie kellene az egérnek. (ha nem valami spec driveres lézeres gamer csoda)
-
CSorBA
őstag
válasz Integra #28086 üzenetére
A MED1000-es USB3-jához kapcsolódva:
USB 2.0 van jelenleg a lejátszók többségén, ami bőven elég mindenre. USB 3.0 a MED1000esen és az A400-on sincs, csak host-ként! Azaz őket, mint merevlemezház USB 3.0-án tudod más eszközre kötni, de rájuk továbbra is 2.0-án kötsz külső merevlemezt.
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
Igen, valahogy így.
A fekete azért drágább mert valószínűleg azok későbbi szállítmányok, ahol alapból volt minimális áremelkedés, illetve a forint is romlott. Feltehetőleg előbb-utóbb egy árba kerülnek.
-
CSorBA
őstag
válasz Integra #28082 üzenetére
Én csak ajánlani tudom. A kadenciahelyes dologhoz kapcsolódva, pedig valóban a beta 2.0.0-val (ami a hónapban várhatóan végleges lesz) megy gond nélkül a 23,976Hz, azonban a 24Hz pedig nem. Ez biztos ki lesz javítva, és normálisan fog váltani, mint egy sigmás lejátszó. De inkább legyen 23,976Hz mint 24Hz, tekintve 99%-ban inkább előbbivel találkozhatunk. A gyorsaság pedig elég durva, tényleg szinte azonnal ugrik bárhova, vált fejezetet hálózati lejátszás közben is.
-
CSorBA
őstag
válasz Shadowbull #27595 üzenetére
NAS ip ugye nem változott?
-
CSorBA
őstag
Szia!
1, A legtöbb lejátszó együttműködik, és játszik DVD filmeket is, és egyéb fájlokat is gond nélkül DVD lejátszóról.
2, Nézzük csak, ott van - ahogy magad is mondtad a "szinte minden formátumot", az a szinte elég sokat inkább nem. Pl iso fájlokat egyáltalán nem. Illetve a másik sarkalatos pont a kadenciahelyes megjelenítés. A beépített lejátszó legtöbb esetben 60Hz-en fogja hajtani a panelt, így akadozónak, ricegősnek, szaggatottnak tűnhet a kép. Míg egy médialejátszó képes a 24 (23,976), 50, 60 Hz-es megjelenítésére, azaz folyamatos képet fogsz látni.
-
CSorBA
őstag
1. A beta firmwaret ugyan elég gyakran kiadják, de a lejátszó frissítés után be sem tud kapcsolni a legutolsó kettővel, csak egy zöld képernyő látszik. A hivatalos firmware megy, csakhogy dec 14-én jött ki utoljára.
- Bootloadert valószínűleg nem raktad fel emergency updatettel.2. Hiába a két usb port, másolni mondjuk vinyóról pendrive-ra ugyanolyan lassú, mint hálózaton keresztül a pc-re. Ezen lehet valahogy gyorsítani?
- Szerintem mindenhol lassú pendrivera másolni3. Ha megy a torrent letöltés a menü ugyanúgy belassul, mint a 102p esetében
- Igen, sajnos ez így van De ezen mindig csodálkozok, ezek médialejátszók, nem torrentező eszközök, ez csak egy plusz benne.4, A gyengébb minőségű filmek felskálázása nem nagyon látszik.
- Egy A-400-nál látszana, kár hogy ott a hálózati 3D lejátszás igen bugos jelenleg5. Egyszer előfordult, hogy a két rácsatlakoztatott meghajtó nevét összekeverte.
- Újabb firmwareben azt hiszem van erre vonatkozó javítás.6. A menü betűmérete nem állítható és sok helyen elég apró.
- Ez jogos teljesen. -
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
TV-102P tulajoknak egy jó hír [link]
Legalábbis aki ebből a forrásból szerezte, le is ellenőrizheti a sorozatszámát. -
CSorBA
őstag
Kicsit fentebb leírtam, de akkor újra: A régi 102-esek, nevezzük akkor 102P-nek /aka TV-101 v 2.1/ (SMP8671A) tavaly jöttek az országba, teljesen mindegy melyik disztribútortól (vagy viszonteladójától) vettétek, akkor mindenki ilyet kapott, jellemző sn: AIPHAHWAA, belső wifi antenna, régi menü, régebbi fw. Az idei, 2013-as szállítmányban már 102-esek voltak, /TV-102 V1.1/ (SMP8674A30), jellemző sn: AIPH02WAA, külső wifi antenna, új menü skin, frissülő firmware. Erről egyik disztributor sem tudott, nem tudhatott. A gyártó ezeket 102es modellként adta el neki, így kerültek forgalomba. Az, hogy ezekkel a modellekkel mi lesz, visszahívás lesz-e, frissíthetőek-e, még senki nem tud semmit, a gyártó válaszát várja mindenki. A garanciális időre pedig annyit, hogy a gyártó 1 évet ad rá. Ahol 2 évvel hirdetik, nos, az már legyen azok gondja. Remélem így rendbe kerültek már a dolgok.
-
CSorBA
őstag
válasz urbanjozsi #24128 üzenetére
Jól, de külső tápos 3,5-est is lehet persze.
-
CSorBA
őstag
Szomorú ami a Dune TV-102-esek első hullámát érinti. A hazai forgalmazóknak sem volt erről tudomása, úgy néz ki, a Dune ilyet szállított mindenkinek, ha ezekkel a modellekkel bármi gond is van, az bizonyosan a gyártó felelőssége. Kíváncsian várhatjuk a gyártó hivatalos közleményét erre.
-
-
CSorBA
őstag
válasz kovadika #21483 üzenetére
Igazából tudni kellene, hogy a 3D alatt ő full3D-t ért, vagy sbs/tb-t.
Ha nincs igénye a full3D-re, akkor a Dune 102-est mondanám. (24p, sigma, kb 32-35ezer körül)
Ha pedig van, akkor marad a legolcsóbb full3D-s lejátszó, a Mede8er 600-as. (24p hamarosan, új realtek, 44ezer körül)szerk.: A válasz panpeter92-nek ment
[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
válasz panpeter92 #21481 üzenetére
Gondold át az igényeidet vagy a rá szánt összeget, mivel amiket írsz nem fog menni olyan áron.
-
CSorBA
őstag
válasz Zsmester89 #21379 üzenetére
Meg a 4 évvel több garanciát
Meg a terméktámogatást.
Meg a szoftver minőségét.
Meg a várható 2es firmwarrel érkező kadenciahelyes (23.976) lejátszást.Illetve az, hogy a specifikációik megegyeznek, nem jelenti azt, hogy a lejátszási képességek is azonosak. Egy dolog, hogy pl mindkettőhöz oda van írva, hogy mkv lejátszás, de lehet az előbbi 10-ből lejátszik 5-öt, a Mede8er pedig mind a 10-et. Sok múlik a szoftveren.
[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
válasz Zsmester89 #21375 üzenetére
Akkor nyugodt szívvel ajánlanám: Mede8er MED600X3D [link]
-
CSorBA
őstag
válasz Zsmester89 #21371 üzenetére
Szia!
Az egyik alapvető dolgot nem írtad, milyen forrásból szeretnél lejátszani?
Hálózat (gép/NAS), külső winyó, belső winyó?A Mede8er lejátszókat meleg szívvel tudnám ajánlani mindenképpen.
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
válasz Integrator #19536 üzenetére
Patice fórumtárs hozzászólását tudom válaszként idézni, kis kiegészítéssel/módosítással: (eredeti)
A jelenlegi full3D lejátszók:
1. Egreat EG-R6S (Realtek 1186)
2. Mede8er MED600X3D (Realtek 1186)
3. Mede8er MED1000X3D-WiFi (Realtek 1186)
4. Popcorn Hour A-400 (Sigma 8911)
A jelenlegi 3D szabványokról itt olvashatsz: [link]
Az Egreatet én személy szerint nem ismerem. A Mede8er várhatóan tudja a kadenciahelyes 23,976-ot hamarosan, a Popcorn biztos tudja, mivel a sigmások mind tudják.
Külső winyót mindre csatlakoztathatod, USB (és mellesleg a Sata is) ide-oda kompatibilis, maximum a sebességet nem használja ki.[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Base 3D jövőre, TV-303D akár karácsony előtt (bár ez necces szvsz): [link]
-
CSorBA
őstag
Tud annyit, így van. De azzal is egyet értek, hogy inkább Smart-nál kezdjük a dolgot. Csak ugye valahol meg kell húzni azt a bizonyos anyagi vonalat is. Viszont tényleg katasztrófa, amit a 3D-s lejátszókkal művelnek.
De legalább nem járnak úgy, mint a popcornék. Látom előre mi lesz az A-400assal is, jön majd a sok panasz. Ugye itt van egy nyilvános hibalista: [link]. ISO lejátszás hálózatról, HD hang, csakhogy a legfontosabbakat említsem. Összekaphatnák magukat. Ha valaki kíváncsi valamire A-400assal kapcsolatban, akkor megtudom nézni, feltéve ha nem nagyon extrém.
-
CSorBA
őstag
válasz csakegyszőke #19300 üzenetére
Mede8er MED600X3D, jó árban, és jó új készülék. Lassan kapható.
A wifire nem érdemes nagy hangsúlyt fektetni, full3D tartalomnál szaggathat -
CSorBA
őstag
A-300 / C-300 tulajok. Megy az új androidos/ipados jukebox navigátor az új fw után Lehet örülni.
-
CSorBA
őstag
válasz #75912448 #19056 üzenetére
Hát ne tudd meg, ahogy megjött azonnal néztem, az Empire Strikes Back-al próbáltuk, ott nagyon szaggat. Bár korábban nem is volt, szóval ez előrelépés A Rio alatt pl ment viszonylag jól. Holnap még próbálgatom. (jah ez hdmi-n továbbküldés volt, majd megnézem a lekeverést is)
-
CSorBA
őstag
Dune 102 info: Sajnos (egyelőre?) itt is akadoznak a HD hangok.
[ Szerkesztve ]
-
-
CSorBA
őstag
A full3D BD iso-t nálunk a MED1000X3D gond nélkül vitte NAS-ról, szóval a MED600X3D is fogja. Mivel az SMB szerver olvasása átlagosan nálunk 90Mb/sec körül alakult, így nem lenne szabad BD iso olvasásával gondnak lennie. Az viszont szinte biztos, hogy wifin nem fogsz tudni full3D isokat olvasgatni akadás nélkül.
Az A-400nak pedig jelenleg is gondja van a hálózati ISO olvasással, ám törekednek a javításra. -
CSorBA
őstag
Az olcsóbb (a MED1000X3D-vel belsőleg teljesen megegyező) MED600X3D már rendelhető is, szvsz tudásához mérten igen jó áron: [link], [Wifi link]
szerk.:
boroskarcsi: Bármelyik a 2 (3) közül. Full3d BD isokat is lejátszanak gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Az A-400as NMJ navigátora immáron androidra is elérhető: [link] Már csak a a 300-as támogatás hiányzik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest