- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
-
Zirowe
nagyúr
Gondolom ez elég hamar le fog csökkenni, mert a bfs is jóval olcsóbb volt.
Csak ugye a klón eredetije még nem kapható, így lehet addig drágábban adni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Aurig@ #50095 üzenetére
Közben a Futeko fórumnán írtak rá két módszert (tehát ezekben is van ilyen), mondjuk már kisilabizáltam magamtól is öket (elvileg), de az első esetben nem találom azt ahol kéne, a másodikhoz pedig csak megerősítést vártam.
1. A settings->more->storage menü alatt elvileg ki kellene listáznia a rákötött külső winyókat is és lennie kell "Unmount USB" (vagy hasonló) opciónak alattuk. ->Nos nekem ilyen nincs, csak az internak storage-t és egy SD kártyát jelez ki, a rádugott USB vinyónak nyoma sincs ott... ???
2. A Media Center-ben az USB winyóra állva meg kell nyomni a Menu gombot a távkapcson és megjeleni egy kínai szöveg "OK" vagy "Cancel" opcióval. Itt csak az OK-ra kell nyomni és le is választja a winyót. (Valószínű hanyagság, hogy ezt kínaiul hagyták az EU-s firmware-ben, meg is írom a Futeko forum-ra, hogy javítsák).
Sajnos az első metódus nekem nem működik, valami ötlet, hogy miért nem látja a Storage menü a külső winyómat?
-
Aurig@
őstag
válasz SunMount3r #50091 üzenetére
Hello!
Nekem is van jó pár vinyó, amit külsőként használok. (Belső szériás WD Red, Purple és Green, a hozzáadott SATA kábellel csatlakoztatva)
Továbbá a gyerekek meséi, ami állandóan USB 3.0-án van csatlakoztatva. Mellé, ha éppen pendriveról néznek valamit.
A lényeg, hogy ne olvassa az éppen eltávolítandó adattárolót. A legegyszerűbb, ha kilépsz a főmenübe.
(Nekem Q5 4K3D van, 9 hónapja. Semmi baj vele és a rá- illetve a lecsatlakoztatott adattárolókkal.) -
Joshi
titán
válasz SunMount3r #50091 üzenetére
"Ja és: teljesen új nekem még az Android..."
Akkor vagy Szifonod van, vagy Nokia 3310-ed.(#50090) Edenyke mintha ez ~100$-al drágább lenne mint a Q5 Pro.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Közben lenne egy (elég fontos) kérdésem az Android-os Box (és esetleg konkrétan a Himedia) userekhez:
Van olyan opció Kodi-n belül (vagy egyáltalán bárhol a lejátszó menüjében) , hogy "USB eszköz biztonságos eltávolítása" vagy hasonló?
Gondolom Android-on se mindegy, hogy csak úgy ki-be dugdosom a külső winyót, pendrive-ot, vagy rendesen leválasztom előtte (mint Windows-on).
(Vagy ha Kodi-ban nincs, akkor írjátok meg légyszi, hogy az Android Box-okban ez hol szokott lenni általában...) Kerestem, kutattam, de nem találtam ilyen opciót sehol. Pedig egy ilyen media palyer-be (q10 Pro konkrétan) azért bőven bele kell kalkulálni, hogy elég gyakran dugdosnak rá és le az emberek külső adattárolókat, ezért csodálkozok, hogy eddig nem találom sehol...
Köszi!
(Ja és: teljesen új nekem még az Android és eléggé féltem a külső winyóimat is... )
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Beni2360
félisten
válasz zacsek21 #50087 üzenetére
Azért csendben megsúgom, hogy igen el lehet sikálni a fent levő adatokat ha nem figyelsz és társítod az elsőhöz.
GER-0-0-UKRBOCS 1-0[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz zacsek21 #50087 üzenetére
Bár EB van, meg minden , de ez itt még mindig a média lejátszós topic és azt sem nagyon értem, mi miatt aggódsz , de talán erre a topic-ra gondoltál.
-
zacsek21
tag
már csak 2 hét és összeáll a rendszer az uj kecoban addig is hasit az adat lefele az asustor nasra...végülis med600 lett a medialejátszo! viszont a 8tb hdd a nasban kevésnek bizonyult már jön mellé a testvére szintén 8tb viszon felmerült bennem a kérdés h vajon ha beteszem a mostani mellé akkor simán végigmegyek a lépéseken és örvendek a plusz tárhelyemnek vagy esetleg az eddig letltött adatok bánják majd a bövitést...vagy hogy is üködik ez???
-
őstag
Gondolom Unión belülről történik a megrendelés. Ebben az esetben Vám és Áfa mentes a küldemény.
Google megtalálja neked az ide vonatkozó szabályokat. Valahogy így kezdődik:
Magánszemélyek részére érkező küldemények vámkezelése
Vámmentes küldemények
Az Európai Unió (EU) tagországaiból érkező küldemények vámszempontból belföldi
küldeményeknek számítanak, így ezek a küldemények nem esnek vámkezelés alá. Ez alól
kivételt képezek azok a küldemények, amelyek az EU területéről érkeznek, de harmadik
országból (EU-n kívülről) származnak (pl. USA-ból származó küldemény Németországon
keresztül érkezik).
Vámmentesnek minősülnek továbbá azok a küldemények is, amelyek az EU-n kívülről
érkeznek, de az értékük nem éri el
- magánszemélytől érkező küldemény esetében a 45 eurót,
- külföldi jogi személytől érkező küldemény (ún. rendelt áruk) esetében a 22 eurót.
Ezen küldemények vám és ÁFA mentesek
-
headhunter
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
Engem meg az érdekelne, hogy egy ilyen kütyün a böngésző (Chrome) funkció mennyire jól használható? Böngészőként és YT-ozásra is teljes értékű, vagy vannak gyári limitációi?
Most kutakodok valami olcsó TV okosító után, eddig max a Chrome Cast 2 jött szóba, de ugye az csak streamel és, ha egy ilyen ugyan annyiból kijönne +helyileg tudja ugyan azt, mint a CC2 csak streamen, akkor elgondolkodnék rajta.
(Ez pl. jó ár lenne érte, ha tudja amit akarok...)
Van ezzel vagy valami közeli "rokonával" valakinek tapasztalata?
Köszi!
-
g@bo
nagyúr
-
-
Jumapili
tag
A „súlyos” probléma továbbra is fennáll a legújabb szoftverrel is.
Dolby True HD és Atmos hangsávok is jól lejátszódnak.
Az Info sáv megjelenítése alatt van hangszakadozás, ami a bezárása után azonnal megszűnik.
Ha az Info sávot a legelején sikerül bekapcsolni, akkor nincs szakadozás.
Ezzel együtt lehet élni, amíg nem javítják. -
kezo0
addikt
válasz RedCat #50059 üzenetére
Nem is tudom, hogy az erre adandó válasz ide való-e inkább, vagy a HiMedia topikba.
Na jó, megírom itt: van benne ventilátor, de annyira halk, hogy én bizony nem tudom, hogy csak időnként kapcsol-e be vagy folyamatosan megy. Nincs olyan halk rész egy filmben, hogy én halljam azt a ventilátort.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
JaniS
senior tag
válasz Jumapili #50072 üzenetére
A Dolby Tru-HD szaggatás továbbra is fennáll külföldi fórumok szerint.
Mivel nem vagyok tulajdonos, ezért kérdezlek, találkoztál ezzel a hibával?
(Dolby Tru-HD hangsáv lejátszásakor az info panel vagy felirat megjelenítése alatt a hang szakadozott.
Passthrough módban, házimozi erősítőn keresztül lejátszva.)JaniS
-
SunMount3r
nagyúr
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy nem tudtok e egy olyan magyar webshop-ot ahol lehet kapni Minix A2 vagy A2 lite típusú légegeret?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz nadtom #50065 üzenetére
Ezért akinek van régi jól bevált lejátszója, annak hülyeség most hűbelebalázs módjára venni valami most megjelentet. 4k-s anyag még nem nagyon van, logikusabb megvárni míg kikristályosodnak az új lejátszók és megszűnnek a gyermekbetegségek.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nadtom
tag
válasz SunMount3r #50054 üzenetére
Igen a dillema az, hogy a jó, stabil régebbi lejátszók nem tudják a 4k-t, illetve nem kaphatók már, az újak meg pre-pre-pre Alfa szoftververzióval jönnek ki, így az első tulajok a gyár tesztelői. Tökéletes választás nincs, de szerintem egy jó vétel ár-érték arányban a Q10pro de akár az Nvidia Tv is akinek a játék is fontos.
-
-
bigdigit
addikt
A Q10 pro tud torrentezni is alapból telepített alkalmazással mint a popcorn lejátszók?Nekem alap követelmény lenne.Ha tud és működik is rendesen megy eladó sorba az popcorn A410...kell nekem a 4K.
-
blakey
titán
Ha már van egy modellspecifikus topik akkor minden komolyabb tapasztalatot ott kell megosztani. Általános ajánlást lehet itt is. Ha itt is és ott is megosztjuk ugyanazt akkor nincs értelme a két topiknak. Aki kiváncsi az meg megkeresi a megfelelő topikot, Dune-nek, Mede8ernek is van saját topikja, sőt Kodinak is.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #50056 üzenetére
Arra a kérdésre, hogy hol húzódik a határ a két topik között, meddig "fér el" itt is egy kis HiMediás tartalom, és honnan kezdve való már csakis oda, szerintem mindenki mást válaszolna. Ezért nem kellett volna eleve külön topikba küldeni a HiMediásokat. Rühellem, hogy minden hsz előtt végig kell gondolnom, hogy most ez akkor hova való inkább, és rühellem, hogy párhuzamosan követnem kell mindkét topikot, plusz a Kodi-sat is, mert bármelyikben felbukkanhat olyan tartalom, ami ugyanazt a kérdéskört érinti. (Jellemző, hogy a HiMedia hazai forgalmazásáról is a Kodi topikban lehetett először értesülni.)
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintem nyugodtan elférne ide is. Szerintem meg éppen nem a kizárólagosítás miatt lett külön topic-ja, hanem, hogy ha valaki csak a Himedia cuccokra kíváncsi, csak annak az user tapasztalatai érdeklik, vagy ott keresne segítséget, véleményt, akkor egy helyre sűrítve megtalálja azt is. De sokan lehetnek akiknek teljesen új a téma, vagy szívesen olvasnak róla ezektől függetlenül is, gondolom ők nem bánják, ha itt is felbukkan pár ilyen poszt.
Szerintem, hogy van külön Himedia topic, még nem kell ebből a topic-ból azokat diszkriminálni, a fenti okok miatt sem...
Összegző tapasztalat és vélemény nyilvánítás lesz, nem ilyen pár soros bugkeresős, kérdezgetős poszt, amiknek lehet tényleg ott a helye, de egy ilyen jellegű még bőven elfér itt, mert szerintem nem öncélú és haszontalan, a media playerek között csak úgy "anblokk kutakodók" számára sem. (IMO.)
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #50054 üzenetére
Szerintem te se ide posztold. Azért lett külön topikja...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
SunMount3r
nagyúr
válasz nadtom #50052 üzenetére
Abból a szempontból mindenképpen érdekes amit írsz, hogy úgy látszik nemhogy "tökéletes" lejátszó nincs a piacon (még a drágábbak között sem), hanem tk. mindegyik re áll ugyan az, hogy még a meghírdetett specifikáció szerinti dolgokat sem tudják maradéktalanul. (Vagy csak immel-lábbal, esetleg sok user oldali beavatkozást, kapcsolgatást, állítgatást követően---> Bugok tömkelege...)
Amit még leszűrtem belőle, hogy, habár kicsit aggódom én is a Q10 Pro jelenlegi buglitája miatt (és azok miatt is, amiket itt olvasok róla), de tényleg úgy tűnik, hogy még jóval drágábban sincs nála jobb választás...
Bár a többi lejátszónak annyira nem olvastam utána, mert elég sok van belőlük, nehéz kiigazodni és az utóbbi hónapokban, egyértelműen a Q10 Pro volt a nyertes ajánlat itt a topic-ban is.
(De majd a kütyü megérkezése és alapos tesztelése után, részemről a személyes "elégedettségi kérdőívem" fog eldönteni úgyis mindent, aminek a kimenetét majd posztolom ide is (és tegyen így szerintem minden tulaj, ha teheti), remélem nem lesz csalódás).
-
kezo0
addikt
-
nadtom
tag
Sziasztok,
Leírom a tapasztalataimat hátha segít valakinek...
Egy jó képminőséget produkáló, mindent játszó, stabil médialejátszót kerestem, a mi 4k is játszik a jövőbeni használhatóság miatt. Jelenleg egy Panasonic PT-AT6000 3D projektor van összekötve egy Asus Media Pro lejátszóval. Az Asus-al meg vagyok elégedve de csak 20Gb-ig (mkv) játszik le normálisan e fölött dadog a kép sokszor. Eljött az idő egy újabb médialejátszó beszerzésére.
Nagyon sok, döntően külföldi fóumot elolvastam és egyre "hülyébbnek" éreztem magam, hogy mi legyen a választás. A legfőbb szempont a képminőség számomra a 100"-os vászon miatt. A popcorn 410 pro lejátszót mindenki dicsérte de ez már nem kapható. A Dune Solo 4k a sok bug miatt illetve a 2.0 támogatás hiánya miatt eset ki, amellett nem is olcsó. A Zapatti 4k player is nagyon szimpatikus volt de nagyon sok gond van vele szoftveresen és lassú a problémamegoldás, sokan írták, hogy visszaküldték. A Popcorn 500-as kiadásának ideje bizonytalan és azzal is valószínű sok gond lesz a kezdetben, bár nagyon ígéretes lesz a várakozások szerint.
Felmerült egy blu-ray lejátszó is aminek van média lejátszó fukciója de amit megéri venni az az Opo, ami 300e + feltörés, ez nagyon sok.A konkrét kérdés feltevése után, hogy akkor mire essen a választás a fenti rendszer és szempontok esetén az alábbi választ kaptam:
A piacon a két legjobb médialejátszó (az én szempontjaimnak megfelelő) az Nvidia Tv és a Q10pro. A kettő közül a jobb képminőség miatt esett a Q10 pro-ra a választás, bár van még egy-két apróbb probléma amit meg kell oldani szoftveresen. -
-
blakey
titán
Beta firmware? Olyan nincs közzé téve, azaz egy vietnami oldalon elérhető , de akkor meglátjuk.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kezo0
addikt
válasz blakey #50043 üzenetére
Már haza is hoztam a du. folyamán. Azt mondták, EU-s firmware van rajta, "a legfrissebb beta"... A beta hallatán kicsit húztam a számat, de erősködött az ember, hogy tesztelték, és szerintük jó és stabil. Hát majd meglátjuk, amikor éjjel beüzemelem. Mindenesetre a távirányító nem kínai feliratos.
Minden továbbit majd a HiMedia topikban írok meg (ha már külön topikba lett száműzve).Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
blakey
titán
válasz headhunter #50046 üzenetére
Ez a régebbi modell és az ára sem túl jó.
-
dh66e
veterán
válasz headhunter #50046 üzenetére
Hamar?
Ez egy régebbi q10 az ára meg hát.... -
-
patow
senior tag
Sziasztok , a HiMedia Q10 Pro van magyar nyelve. Választ előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Attól függ, hogy honnan nézzük, simán jöhetne kínai szofttal, hiszen a futekohoz is azzal jön, ők meg ráteszik a saját szoftverüket, de azt hiszem, hogy újabban elküldik a kínaiaknak és ők teszik rá. Kínából már EU-s csatlakozókkal kapják. Első megrendeléskor azt hiszem átalakítóval küldték. De meglátjuk ha valaki megrendeli és megkapja, hogy milyen szoftverrel jön.
-
blakey
titán
Kérdés, hogy vajon milyen szoftverrel küldik, remélhetőleg nem kínaival. Dicséretes, hogy ua. az ára, mint pl. a futekotól rendelve, de ők ugye az európai forgalmazók és van "saját" firmwarejük, na, ha itthon a kínaiaktól jön és ráügyeskedik a futekos firmware-t akkor kérdés, hogy mennyire jogosultak rá ill. a regisztrációs kártyás kivételezés enyhén diszkrimináció mivel még csak nincs is saját szoftverük amivel büszkélkedhetnének ráadásul semmi előnye nincs a kártyának, de legalább zárt a fórum.
-
RedCat
senior tag
Ez [link] az a lejátszó, amit annyian istenítenek és eddig csak külföldről lehetett beszerezni? Vagy ennek a q10-nek van korábbi verziója is? Ez a legújabb?
-
LógaGéza
veterán
-
kezo0
addikt
válasz devil-k #50035 üzenetére
Hol nézted? Annál az elég közismert forgalmazónál, ahol megrendeltem, természetesen ott az ár is, anélkül nem rendeltem volna meg.
(Számomra nem teljesen egyértelműek e fórum szabályai a tekintetben, hogy írhatok-e itt konkrét céget ill. árat. Az angol forgalmazó neve és az ottani ár is szerepelt már itt jópárszor, de azt vettem észre, hogy ha hazai üzletről és árról van szó, néhányan egyből reklámot kiáltanak...)
Kb. ugyanannyiba kerül, mintha Angliából rendelném. Később kicsit több lesz, mert ez most bevezető akciós ár.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz devil-k #50033 üzenetére
De legalább lesz hazai garancia, és ha van készleten, nem kell rá annyit várni, mintha Angliából küldenék...
Öt perccel ezelőtt meg is rendeltem.
(Remélem, nem kínai fw van rajta, hanem ugyanaz az EU-s verzió, ami a futeko-s készüléken. Személyesen fogom átvenni, ezt előtte még mindenképp tisztázom ott.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
dh66e
veterán
Na most látom hogy a Hiumedianak van magyar képviselete és forgalmazója is.
-
Hyena
senior tag
Szerintem az igenyeidnek es a penztarcadnak megfeleloen donts.
Ha szeretnel 3d ISOkat is nezni akkor szukseged lehet egy dedikalt mediaplayerre legyen az Himedia, Popcorn, vagy Mede8er, esetleg mas arra alkalmas androidos lejatszo.
Ha a 3d iso nem erdekes akkor szobajohet medialejatszasra is alkalmas NAS is, amelybol talalsz a QNAP es az ASUSTOR kinalataban is, vagy vehetsz egy ar teljesitmeny aranyban nagyon jo RPI 2 vagy 3 keszuleket es egy olcso nast.
En egy ASUSTORT (es neha egy qnap-ot is) hasznalok es teljesen elegedett vagyok mind a medialejatszo mind a nas funcioival.
En egy Popcorn A-410rol valtottam a jelenlegi medialejatszo NAS kombora es nagyon szeretem.
Tudom sokan ugy velik egy ilyen multi eszkoz nem lehet jo (ne felejtsuk el a HTPC is az) de az vesse az elso kovet ram, vagy a szisztemara aki szemelyesen kiprobalta es mindenesetre merem allitani , hogy pl az ASUSTOR NAS 1000x jobb medialejatszo mint amilyen jo NAS a Popcorn A-410 (pl torrentezes).
A qnaphoz es az asustorhoz is van infras taviranyito, ami valoban roppant fontosnak tunik egeszen addig amig az ember ki nem probalja a Yatse taviranyito programot (ha csak a Kodi taviranyitashoz kell) , de egyebkent sokkal hasznosabb a mar meglevo eszkozod tavkapcsolojat hasznalni amennyiben CEC kompatibilis eszkozt veszel. (pl az RPI CEC kompatibilis, a qnap es asustor nasok szintugy bar esetlegesen egy CEC adapter szukseges lehet)harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
g@bo
nagyúr
válasz headhunter #50006 üzenetére
40 euró a legkisebb? mi lehet a baja?
-
Kerek
csendes tag
-
blakey
titán
Szerintem a NAS nem lesz teljesértékű médialejátszó, nekem olyan a NAS-som, de nem használom lejátszásra, szerintem vegyél egy normális lejátszót és hozzá egy elfogadható NAS-t.
-
Kerek
csendes tag
Szevasztok,
jelenleg egy Popcornhour A200-as lejátszóm van. Sajnos sokszor meggyűlik a baja az olyan jelenetekkel ahol sok a világos háttér. Lényegében élvezhetetlen lesz a mozi.
Mivel öreg játékosról van szó egy újabb beszerzése van beütemezve, amihez segitséget kérek.
Torrent fog rajta menni és film nézés a tv-n. NAS is szóba jöhet, mert azzal ki lehetne váltani a külső vinyós backupot, de a távirányitó fontos. Én csak a QNAP NAS-hoz láttam eddig.
Szóval NAS-t vegyek, vagy ismét egy lejátszót? Személy szerint a lejátszóra hajlok, mert fő funkció a film nézés, de a mostani NAS-ok talán már azt is megoldják a lejátszókhoz hasonló minőségben. -
Pazolini
senior tag
válasz SunMount3r #50021 üzenetére
Szerintem korrekt, amit írsz. Kételyeidet is osztom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Pazolini #50020 üzenetére
Ezt tudom, de én arra gondoltam, hogy pl. az MPHC esetén a PC procijára bízva szoftveresen sokkal könnyebb az ilyeneket megoldani, míg ugye a média lejátszók esetén alapból a hardware-nek (chipset-nek) kellene tudnia ezeket és ha ott valami difi van azt esetleg már nem lehet korrigálni egy firmware-el sem (legalábbis nem mindig, vagy korlátozottan és nem könnyen). A jobbik eset, ha a hardware képes rá, csak a firmware nem elég kiforrott még vagy bugos hozzá, ez esetben könnyebb a dolog.
Csak arra gondolok, hogy ez az első lejátszó ezzel a chipsettel, így nem annyira elrugaszkodott, ha ennek a hibáját is felvethetjük. De ez talán tényleg csak spekuláció, én reménykedem a legjobb esetben és, hogy hamarosan javítani is tudják ezeket az újabb firmware-ekben.
Csak szerintem a bugok száma miatt, inkább tesztelhették volna még egy ideig, hogy alapból normális firmware-el hozzák ki (ha ezek nem hardware-es gondok). De pl. küldtek ki beta tesztelésre is jócskán a Q10 Pro-ból mindenfelé és az első firmware-eknél, még sok olyan hibát sem javítottak, amiket a beta teszterek jelentettek, hanem zsupsz kihozták bug-soan, amint tudták. Ez is alapot ad némi gyanúra, de lehet hogy csak a firmware-t kapkodták el (jobbik eset).
Nagyon reménykedem a javíthatóságukban...
(Ha valamit tévesen írtam/gondoltam, nyugodtan korrigáljatok...)
-
Pazolini
senior tag
válasz SunMount3r #49918 üzenetére
Ráadásul a MPHC ugye csak szoftveresen intézi a dolgokat, ezért az update-elhető, míg egy média playerben viszont ez egy kicsit bonyolultabb, gondolom...
Media playereknél is frissíthető "szoftveresen" a hardveregységekhez a gyári driver. Ezt hívják firmware-nek.
-
blakey
titán
válasz Márton #50017 üzenetére
A Himedián is megy Kodival, nincs vele gond viszont a 16.1 csak 2D-ben játsza le, a belső lejátszó meg bond nélkül viszi. Elvileg nem lehet gond a menü hiánya, inkább a harveres dekódolással lehet a gond.
-
Márton
nagyúr
érdekes
hivatalos Vegasból renderelt szabványos 1080/24Hz videó.
Igaz, hogy nincs menüje, lehet erre érzékeny a tiétek?
Nálam PC-n Powerdvd és Pi2 Kodi is viszi..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz zacsek21 #50010 üzenetére
Mondjuk passzív tv-n is meg tudod nézni! (legalábbis én az LG-n)
A 2D egyértelmű. A 3D-t lejátszva pedig mikor a tv átvált 3D módba, megnyomom a távon a 3D gombot, és a 3D->2D opciót választom. Ekkor csak az egyik képet mutatja, gyanítom a balt. Ha felezi, már itt látni kell a recésedést.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz zacsek21 #50000 üzenetére
Itt van ez a 2D videó és 3D ISO videó.
Játszd le a 2D-t és sasold közelről az éleket, a betűk szélét, mennyire recés!
Majd utána a 3D iso-t is játszd le, persze ne egy passzív tv-n, hanem valami fullhd/szem kijelzőn.
Ha teljesen ugyanolyan minőséget látsz, nyertél.
Ha viszont recésebb a 3D, akkor felezi a dekódoló.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #50004 üzenetére
3D ISO ugyanúgy felezett (AMLogic), a TV adást fel lehet venni, cccam is van.
-
headhunter
addikt
-
-igu-
addikt
Itt a jó link:
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
SunMount3r
nagyúr
válasz headhunter #50001 üzenetére
BD 3D iso?
5GHz Wi-Fi és USB 3.0 sincs egy darab se.
(Amúgy a link nem jó, így azt se tudni miről van szó...)
djnice: Látom van benne tuner?! TV adást felvenni lehet vele?!
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
WETEK "ellenfele": [link]
SPECIFICATIONS
Chipset:
Processor: Amlogic S905 ARM Cortex-A53 Quad-Core/2.0GHZ
GPU: Penta Core Mali-450Memory:
FLASH: 8GB eMMC
SDRAM: 1GB DDR3Dual OS:
Android Lollipop 5.1 OS (Xtreamer Android TV OS) with OTA upgrading, and Linux openELEC OS (Clean KODI 16 Pre-Installed), dual-boot and switch between them anytime.Multilingual support as supported in Android Lollipop 5.1
Video Output:
4K*2K, HDMI2.0 60fps
H.265 hardware decoding upto 4KVideo Codec:
HD MPEG1/2/4, RM/RMVB(8/9/10), H.264, H.265,HD AVC/VC-1,
Xvid/DivX3/4/5/6, Divx HD, Divx Plus HD, RealVideo8/9/10Supported Video Format:
AVI,RM,RMVB,MKV,WMV,MOV,MP4,WEBM,DAT,
VOB,MPEG,MPG,FLV,ASF,TS,TP,3GP etc.Audio Output:
HDMI™
SPDIF opticalSound:
Supported Audio Format: MP3,WMA, WAV,APE,OGG,FLAC,AAC etc.Photo Format:
HD JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFFWireless Connectivity:
802.11 b/g/n Wi-Fi
AirPlay, Miracast and DLNA supportPower Supply:
DC 12V(1A) adapter included (CE, FCC, CCC certified).
4 plugs compatible with EU, UK, US and AUPeripheral Interface:
USB2.0 host x 4, TF Card Slot x 1, HDMI 2.0 x 1, Optical x 1, AV out x 1, Ethernet LAN(10/100M RJ45) x 1, DC-in x 1, External 2.4G wifi 802.11. b/g/n x 1Package Content:
Xtreamer mxV x 1
IR remote control x 1
Quick Instruction Guide x 1
12V 1A AC/DC adatper x 1
Plugs EU, AU, UK, US
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X6 Pro - ötös alá
- VoIP telefonálás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Router gondok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok