- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Objektívek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen hangkártyát vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HunUr
újonc
Sziasztok!
Kérnék egy kis szakmai segítséget!
Adva van:
Full HD-s Samsung TV
Genius 5.1 (6 RCA kimenetes) hangfal rendszer
asztali számítógép (1m-en belül)
10000 Ft-osThompson (ATD) DVD lejátszó (6 RCA kimenetes)Kérdésem:
Hogyan lehetne kiiktatni az asztali DVD lejátszót? A DVD lejátszása a számítógépről történne.Köszi!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A wdtv HD (nem a live) médialejátszóhoz van állítólag moddolt fw.Tudnátok nekem ennek a felrakásában segíteni és esetleg linket a moddolt fw-hez? Néhány filmnél késik a hang és számítógépen meg jó,abban reménykedem, hogy javítaná ezt a problémát. Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
robi-k
őstag
válasz Poplacsek #44092 üzenetére
Remélem hamarosan én is tesztelhetem itthon a BD32MK2-est, amikor hazajöttem a szabiról. A DARBEE-t korántsem nevezném jobbnak a QDEO-hoz képest, feladata válogatja, rosszabb forrásanyagnál a QDEO agyonveri a DARBEE-t.
Amúgy az alap 105D hangját lehet finomítani, elvégezve azokat a korszerûsítéseket, amiket pll. az Audiocom is alkalmaz. Egyáltalán nem olyan bonyolult, bár a reclock funkció megvalósítása speciális és nem épp olcsó áramkört igényel (már benne van az én OPPO-mban is). -
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #44092 üzenetére
Ízlés dolga, szerintem lehet nagyon, sőt, embertelen jó is a Sabre DAC-ok hangja.
Ott van például a Lumin S1.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Poplacsek
senior tag
válasz robi-k #44091 üzenetére
Jaja, tudom. Képben biztos vagyok, hogy nem lesz jobb az Opponál. Nekem bejön a Darbee, bár tudom ez itt a fórumon szentségtörés, de 50%-ra állítva használom.
Hangra többet várok a Primare-től nem csak annyit, hogy másabb mint az Oppo. Bár itt se mondanám, hogy az Oppo gyenge lenne, annak ellenére, hogy sokan támadják a Sabre DAC jellegzetes hangját. -
haladó
tag
Na végül egy WDTV Live-ot leakasztottam apróról és mivel pont egy ilyen kütyüre volt szükségem, nagyon örülök neki
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata/velemenye a WD TV Mini-rol? Mkv-t lejatszik?
[ Szerkesztve ]
-
Bubo0530
csendes tag
Sziasztok. nem értek a dologhoz.a hm erősitőm nem hdmi-s ezért kéne egy médialejátszót vennem .
2 db találtam a közelembe haszáltan.
http://www.jofogas.hu/baranya/Asus_Oplay_HDP_R1_media_lejatszo_28841256.htm?first=1
illetvehttp://www.jofogas.hu/baranya/Media_lejatszo_Netgear_Neotv_550_multimedia_player_Ujszeru_allapotban_21824910.htm?first=1
ezek közül melyiket kéne válasszam.?
illetve ha esetlen van jobb alternativa ? -
robi-k
őstag
OPPO BDP-10X tulajoknak:
Hivatalos OPPO válasz az új gyári FW-t megjelenését illetôen:
We anticipate having a new version of the firmware available in the coming two to three weeks.
Best Regards,
Customer Service OPPO Digital, Inc. 2629B Terminal Blvd. Mountain View, CA 94043 Service@oppodigital.com
Tel: 650-961-1118
Fax: 650-961-1119 -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni valami lejátszót, ami a pc-s filmnézést kiváltaná!
Szerintem netezni nem nagyon akarok rajta, meg torrentezés sem érdekel.
A lényeg az lenne, hogy a lehető legtöbb formátumot le tudja játszani.
3,5-ös HDD hely legyen benne és a wifi lehetőség.
Maximum 50e- de lenne amit rászánnék, de a minőség lenne inkább a lényeg.
Extrák nélkül a legjobb ár érték arányú készülék mi lenne ez alatt az ár alatt?PC
-
SG3rg0
őstag
AC Ryan Playon! HD2 Ez a lejátszó még napjainkban jónak számít? Valaki használ itt ilyet?
-
sheep
addikt
Üdv,
a Toshiba Store + játékos megadta magát teljesen, szeretnék egy másik asztali lejátszót venni.
-max 15e ft a keret,
-a lényeg hogy minél több formátumot lejátsszon (mkv, divx, mp4).
-DVD mechanika nem fontos
-ha lehet beletenni 3.5" sata vinyót az jópontKöszönöm előre is az ajánlatokat!
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
tylerddd
veterán
Ma megjött a Mede8er 600-as, wifis verziója! Nagyon komoly kis cuccnak tűnik, azt hiszem minden téren ki fogja elégíteni az igényeimet
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
sheep
addikt
üdv,
sajnos nem találtam megfelelő fórumot, de lehet hogy tud valaki segíteni közületek:
van egy Toshiba Store + médialejátszóm, nagyon meg vagyok elégedve vele de mostanában kb 10 percenként újraindul filmnézés közben. Mindegy hogy külső vagy belső vinyót használok, mindig ezt csinálja. Nem hiszem hogy a melegedés lenne a probléma, hidegben is ilyen.
Esetleg van vmi tippetek mi lehet a gond / mit kéne megnézni?Köszönöm előre is!
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
kirkri
addikt
válasz Patice #44053 üzenetére
Nem igazán tudok veled egyetérteni. Stabilan tudja a 2 megás le és 1 megás feltöltési sebességet több száz torrenttel. Teljesen felesleges ehhez HTPC. Ha ez a sebesség nem elég, akkor persze lehet más alternatíva, de mire ne lenne elég? Ha gyorsan HD filmre van szükség, azt le lehet szedni laptoppal, a Popcorn pedig tudja garantálni azt, hogy a H&R ne legyen számodra lényeges.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kabar
senior tag
válasz gyeniko #44050 üzenetére
A 800-ba beépített ventilátor hangosabb mint maga a vinyó. Nekem 1000X3D-m van és ha hálózatról nézek filmet, akkor a vinyó leáll, néma. Viszont a beépített vinyó nagyon jó, a nyaralások esős napjaira kiegészítésként. Arról nem is beszélve, hogy a projektor is hangosabb mint a vinyó. Csendes jeleneteknél sem szoktam hallani a vinyót (ha csak nem figyelek direkt arra), pedig elég érzékeny vagyok a hangokra, és nálunk is van gyerek egy csomó. De ettől függetlenül van hangja, abban igazad van. Ami nagyon jó a belső vinyóban, a lehetőség.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #44054 üzenetére
Nekem úgy rázta a barokk komódot a WD Mybook, hogy nagybőgőt csinált belőle.
Egy darabig nem is jöttem rá, mi az a halk, de mindenen keresztül hatoló mély frekvencia.Aztán végül a 10mm-es üvegpolcon landolt az állványon, ahol már csendben maradt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gyeniko
őstag
-
Mezga Aladár
veterán
-
Patice
Topikgazda
válasz kirkri #44052 üzenetére
"Van olyan lejátszó napjainkban a Popcorn-okon kívül amivel lehet normálisan torrentezni?"
Szerintem még a Popi sem alkalmas igazán erre a feladatra. Vagy csak igen erős korlátokkal. Ha ez neked járható út/megfelel, akkor Popi.
Amúgy meg HTPC és az torrentezhet.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
kirkri
addikt
Nekem mindkét asztali lejátszómban van HDD. Hacsak nem ezer éves 7200-as fordulatú winyó kerül a lejátszóba, akkor szerintem már 1.5 méterről sem lehet hallani a HDD hangját teljesen csendes szobában sem.
Nem csak gyeniko fórumtárstól kérdezve:
Két év kihagyás után nem igazán vagyok naprakész a lejátszó témában. Van olyan lejátszó napjainkban a Popcorn-okon kívül amivel lehet normálisan torrentezni?
Azért említettem a Popcorn-t mert az egyik lejátszóm az ilyen és azzal tökéletesen megoldható. Sajnos a másik (Ergreat) lejátszóm gyakorlatilag alkalmatlan rá.[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
Dorian
félisten
Ok.
Mindenesetre számomra siralmas lenne a filmezés olyan hangerőn, ahol már a vinyó zaját is hallani. Azért tényleg felesleges házimozit építeni.Ja, nappaliban filmezek és társasházban lakom. A hangerő kb. a referencia 75dB környékén szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gyeniko
őstag
válasz Dorian #44048 üzenetére
A nagy többség viszont a nappaliban nézi a filmeket, a szomszéd szobában aludhat a gyerkőc/feleség/anyós és a szomszédok is lehetnek érzékenyek a hangerőre. Ilyenkor bizony gyakran halkan kell "nézni" a filmeket.
Szerencsés az, aki családi ház dedikált szobájában mozizhat, itt tényleg nem számít, hogy mennyire hangos a lejátszó...Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Dorian
félisten
válasz Mezga Aladár #44045 üzenetére
Csendes szobában hallható. De kinek csendes a szobája filmezés közben?
Jobb hangcucc léte meg egyáltalán nincs ezzel összefüggésben.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Segítsetek melyik vegyem! Melyiket jobb erősebb, hosszabb távon használhatóbb?
Mede8er MED800X3D vs. Dune HD Smart D12TB WD REDet raknék a lejátszóba, és a pc-ről másolnám rá a média tartalmakat.
Mind a két készülékkel lehet csinálni hálózati meghajtót? Tulajdonképpen én így használnám. -
Csabroncka
addikt
-
dh66e
veterán
-
Csabroncka
addikt
válasz Mezga Aladár #44037 üzenetére
Ok, na ez nem volt világos, köszi az infót és a segítséget!
"in medias res"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Csabroncka #44036 üzenetére
Telepítsd a hanewin nfs-t
Nyisd meg az ablakot és ott az export pontot, edit export file.
Ott látsz egy csomó páldát. azokkal nem kell most foglalkozni.
Írd be pl.: d:\Temp Most a d meghajtó Temp mappa van megosztva.
Save , majd restart szerver. már megy is.
Természetesen a tűzfalat állítsd interaktívra és engedélyezd a ki/be forgalmat.Ha az mp-nek csinálod, a player beállításainál, ha van, át kell állítani az nfs-tcp re.
Kb ennyi,[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Mezga Aladár #44035 üzenetére
Oké ezért nem tudom, hogy NFS esetén Windowsban kell valamit beállítanom, vagy telepítenem NAS esetén más azt ne keverjük ide sima PC-ről beszélünk mint kiszolgáló.
Közben megértettem.... kel egy samba vagy valami más
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Csabroncka #44034 üzenetére
Az ftp egy fájlátviteli protokoll
Az nfs egy hálózati fájlrendszer.
Lan-on nfs.
Az zenelejátszóm 1,1 atom proci 1 GB ram rendszer össz. terhelése 40% alatt van lejátszás közben nfs-tcp használva."Melyik NFS-t használod, ingyenes, fizetős ?"
Synology NAS
Pc-re amit irtam, évekkel ezelőtt még a pc-s korszakomban vettem.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Multibit #44032 üzenetére
Ide is el kell jutni szarból építkezni az igazi
Mezga Aladár: Elviekben FTP on
Most annak próbálok utánanézni, hogy az NFS kiszolgáló oldalról talán kevesebb erőforrást igényel (na nem mintha most ez számítana, de a későbbiekben igen)
Melyik NFS-t használod, ingyenes, fizetős ?
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Csabroncka #44031 üzenetére
Teljesítmény igénye kb mindkettőnek ua.
A dune tud ftp-t?
Én nfs-t használok. Nálam tökéletes.
Popi a400 most, 100 hálózaton. -
Multibit
nagyúr
válasz Csabroncka #44031 üzenetére
nem tudja a dune az nfs-tcp t?
De, tudja. Csak sokan úgy használják a DLNA-t, mintha kötelező lenne -
Csabroncka
addikt
válasz Mezga Aladár #44030 üzenetére
Mivel totálisan nem értek a hálózatokhoz ezért a legegyszerűbb irányba mentem, ez nekem a DLNA volt. Mivel számolás nekem is kijött ezért már eleve gyanítottam, hogy a DLNA protokoll lesz a ludas.
A fontosabb kérdés számomra, hogy szerinted NFS vagy FTP legyen? (mind a kettőt támogatja az SMB és Upnp mellet a pici "vacak")
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Csabroncka #44027 üzenetére
"Kiszolgáló PC DLNA médiszerverrel (1000 Mbps) --->switch (1000 Mbps) --->Dune Tv102"
Minek a dlna, nem tudja a dune az nfs-tcp t?
Kiszolgáló PC HaneWin NFS (1000 Mbps) --->switch (1000 Mbps) --->Dune Tv102?
"192Khz-es PCM sztereó anyagoknál fogy el,"
Ez~9200 kbps 1150 KBps 1,1MBps. Nem hálózat
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Isti0221 #44028 üzenetére
Elkezdi lejátszani a zenét hibátlanul, majd el kezd akadozni és így akadva játssza tovább.
A W. intézőben a küldésre 34-és 36 Megabyte/sec a folyamatos terhelés, ugyanakkor pl m2ts esetén már erősen változik, és maximálisan megy fel ennyire, de inkább 10-és 17 között marad.
közben kicsit utánaszámoltam, és valóban a 100 Mbit/sec = 12,5 Megabyte/sec valóban ez a szűk keresztmetszet, tehát marad a kérdés a protokollra!
"in medias res"
-
Isti0221
tag
válasz Csabroncka #44027 üzenetére
mit hallasz, amikor "elfogy a sávszél" ?
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok a következő hálózati problémára keresném a megoldást:
Hálózat felépítése:
Kiszolgáló PC DLNA médiszerverrel (1000 Mbps) --->switch (1000 Mbps) --->Dune Tv102 (100 Mbps)
A médiaszerver: Twonky
protokoll: Upnp (DLNA)A sávszélesség úgy tűnik 192Khz-es PCM sztereó anyagoknál fogy el, az akadáson a puffer méretének növelése sem segít. Pendriveról tökéletesen megy a lejátszás.
Mivel a kiheréletlen m2ts BD fájlok simán átmennek, ezért azon gondolkozom, hogy a protokollnak véges ez a sávszélesség.
Samba vagy FTP szerver esetén megoldódna ez a probléma? Vagy ami a DLNA-val nem megy át jól, az Samba vagy FTP esetén biztosan nem
"in medias res"
-
kirkri
addikt
válasz Mezga Aladár #44019 üzenetére
Apósom is érintett, így pár év után újra ebben a topikban kötöttem ki.
Nekem személy szerint két komolyabb készülékem is van, de apósom várhatóan nem akar kifizetni 40-50k összeget egy készülékért.
21 éve a Prohardveren! ™
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Segítenétek nekem összegyűjteni minden lehetséges eszközt, amivel le lehet játszani x264-es formátumot is?
Eddig ezek jutottak eszembe:
Szolgáltatótól (pl. UPC, Telekom) kapott médiabox.
Single board computer.
Mediabox (USB stick vagy hagyományos "asztali").
TV beépített médialejátszóval.
TV-okosító USB stick. DVD lejátszó x264 támogatással. -
gorje
senior tag
válasz Mezga Aladár #44022 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy utána néztél.. Szóval akkor ezek a lehetőségek vannak ami árban kedvező.
-
gorje
senior tag
Én smart tv, de rokon ha ezt meg tudja kiakad Na persze a jó öreg samsung c550 dvd-t már hirdetem is amíg "ér valamit"...
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
a "videótéka" úgy látszik egyben kapcsolatban áll a "hardverkiadókkal" is
engem mondjuk nem zavar,mert minél jobb a minősége az alapanyagoknak,annál szebb a képe is és még túl sok helyet sem foglal.dehát nem mindenkinek van modern megjelenítője stb. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Rokonomnak szeretném lecserélni dvd lejátszóját olyan készülékre ami x264 lejátszására képes. A tv régi hagyományos scart, svideo és rca (piros fehér sárga. talán így hívják. nem vagyok pro ebben) csatlakozó van rajta. Usb-n szoktam neki vinni filmeket, sorozatokat. Csak mivel egyre "elterjedtebb" lesz az mkv emiatt cserélnem kell...
Lényeg: usb + a fenti csatlakozásokkal megoldható legyen. A legfontosabb, hogy nem szeretnék rá sokat költeni.Tudnátok segíteni? Milyen lehetőségek vannak?
-
Warter
addikt
válasz Helsing #44015 üzenetére
Értem, tehát sokkal gyorsabb és kevesebb energia feltenni a kérdést többször és másokra várni, mint beütni a youtube oldalán, hogy mede8er unboxing és megnézni egy 4 perces videót. Világos, mint a vakablak.
-
Helsing
aktív tag
válasz Warter #44014 üzenetére
Energiában, ráfordított időben sokkal több ha én járok utána. Akinek van ilyen lejátszója vagy jártas a témában az az összes kérdésemre válaszol kb 3 perc alatt. Ezzel szemben amíg én elolvasok két tesztet, megnézek egy unboxing videót, utánaolvasok a gyártó honlapján és átnyálazom a manualt, ne adj isten felhívom a forgalmazót eltelik vagy két óra.
A fórum azért is van hogy segítsünk másoknak. Én is mindig szívesen segítek másnak, ha módomban áll. Nekem csak pár percembe kerül ő meg órákat spórolhat vele.
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a milyen DVD lejátszót c. topik nem pörög annyira, és mivel nekem egyébként is egy "hibridre" lenne szükségem, ezért gondoltam, hogy ide írok.
Jelenleg egy lassan 10 éves Samsung DVD lejátsztónk van, ami beadta a kulcsot. A cél az lenne, hogy egy olyan DVD lejátszót vásároljak, amely az USB-n lévő DiVX-es vagy esetleg XviD-es AVI-t, vagy akár MKV-t meg tud enni.
Amit rá tudok áldozni az olyan 8-15.000 Ft. körül van.
Esetleg valami ötlet?
Köszönöm a segítségeteket,
-
haladó
tag
A matt ill a lakk WD TV között van műszakilag bármi különbség?
-
dh66e
veterán
válasz haladó #44003 üzenetére
A legjobb helyen.
Szinte bármilyen olcsóbb média lejátszót vehetsz ahhoz a tévéhez nézz körbe aprón.10k már kapsz.Ehhez már csak egy nagyobb méretű pendrive vagy külső vinyó kell és mehet a filmnézés.
Még olcsóbb ha a számító gépet/laptopot kötöd rá a tv-re hdmi-n keresztűl( már ha van rajta és közel van a tévéhez esetleg wifin keresztűl) ez viszont valamennyivel kényelmetlenebb megoldás.[ Szerkesztve ]
-
haladó
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek. Van egy már régebbi (kb 8 éves) 720p Phillips tv-nk, típust hirtelen nem tudok írni. HDMI van, USB nincs, de jó lenne nem dvd-ről filmezni rajta. Természetesen szeretném olcsón megúszni amennyire lehet, de azt se szeretném hogy az olcsó drága legyen végül. Mik a lehetőségek? Merevlemezt vagy vmiféle átjátszót csatlakoztatni a TV-hez vagy vmi egyéb?
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #43998 üzenetére
A hiba addig hiba míg meg nem oldják. A mai napig jönnek ki frissítések dune-re a több éves modellekhez is.Ezzel nem azt akarom sugallani hogy jobb a dune ,de hogy a támogatottsága igen azt nem hiszem hogy kétségbe lehetne vonni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automobilista 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Ford topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest