Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
Helló!
Véleményetek szerint, Vten, Solo 4k-hoz képest a Himedia Q10 Pro médialejátszást, képminőséget tekintve mennyire lesz jó? Full HD és nagy adatfolyamú 4k h.264-h.265 lejátszására kellene, ár-érték arányban a legjobb képminőséget nyújtó alternatíva. Egy Lg 4k tv beépített lejátszóját szeretném kiváltani.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eumano #48090 üzenetére
Képminőség egyezzen meg egy mpc-hc madvr párossal
Az nehéz menet lesz, ilyen médialejátszó (egyéb lejátszó sem, ha az elérhető maximumot tekintjük kiindulópontnak) nem létezik. Sejtésem szerint jó darabig maximum megközelítheted, és inkább a gyengébb algoritmusait, különös tekintettel felskálázásra, de összességében is.
-
Blaise
veterán
válasz Mezga Aladár #48095 üzenetére
Neked vagy nekem lehet hogy felesleges, de könnyen lehet hogy ezek miatt lesz sikeres.
Én inkább amiatt fázok kicsit, hogy szoftveres problémák lesznek az elején, a VTEN is gyakorlatilag mostanára lett frankó sokadik FW update után.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Blaise #48093 üzenetére
pl router és access point funkció, DVB-T és DVB-C tuner, belerakható HDD, AC wifi, Android dualboot stb.
pl router és access point funkció, Android dualboot stb, ezek kapásból totál feleslegesek.
DVB-T és DVB-C tuner, ez csücskös, nekem nem kell tuner, másnak lehet.
Szóval miért fizessek a felesleges dolgokért. -
Blaise
veterán
válasz balisz #48092 üzenetére
Néhány héten belül kiderül
De azért számos extra lesz benne ami miatt sokaknak megérheti a felár a Popihoz képest:
pl router és access point funkció, DVB-T és DVB-C tuner, belerakható HDD, AC wifi, Android dualboot stb.Pi egy teljes korrekt megoldás, de csak egy bizonyos szintig, pl a HD hangok nem mennek át, nincs benne képjavító áramkör ami projektornál hasznos lehet. Az újabb droidos boxok meg gyakorilag VTEN árban mennek majd.
-
balisz
senior tag
válasz Blaise #48091 üzenetére
Szerintem az lesz a Dune veszte hogy irreálisan drága. Persze, van pár előnye a Popcorn Hour-hoz képest (főleg az hogy minden bizonnyal gyorsabb lesz), de ez magát médialejátszási képességet nem érinti, kivéve hogy lesz teljes Blu-ray lejátszás. Kinek fog ez megérni plusz 40-50 ezret úgy hogy közben ott vannak az olyan megoldások is mint a Pi és a többi android-os doboz?
[ Szerkesztve ]
-
eumano
tag
válasz Blaise #48089 üzenetére
Sziasztok!
Médialejátszót vásárlásához szeretnék segítséget kérni.
Amihez lenne:
- Benq W1070
- 92"-os vászon
- Denon X1000Amik számomra fontosak:
- Lehető legjobb 3D megjelenítés
- Képminőség egyezzen meg egy mpc-hc madvr párossal
- Pendrive-ról, HDD-ről való filmlejátszás: 3D BD iso, mkv
- Hang: DTS,DTS-HD,DTS-HD MA,DDTekintve, hogy nem nagyon vagyok tisztában az árakkal így mindent meghallgatok!
Amennyiben van ajánlott típus, abban az esetben arra is kíváncsi lennék!Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
la_cc
addikt
-
-
Froclee
őstag
válasz blakey #48084 üzenetére
sql backend-el meg lehet csinálni kodi-n is. (bár kétlem hogy egyszerű ember ezt meg tudja pedig nem egy nagy kaland )
(#48083) Ranger^41: lehet, de a procija is gyorsabb a 3-nak. de ahogy érzed.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Froclee #48082 üzenetére
A Plex egyáltalán nem felesleges ha az embernek több eszköze van és követni is szeretné, hogy mit látott vagy sem. Azért több, mint egy sima DLNA. Akkor felesleges ha egy vagy két eszközön pl. KODI fut és nem fontos a nyomon követés, igaz, hogy a KODI önmagában jelöli a nézett/nemnézett anyagokat viszont a többi eszközre már nem küldi ki, legalábbis ilyenről nem tudok és kipróbálni sem tudom, mert csak egy eszközömön van KODI.
Tehát a Plex nagyon hasznos DLNA szerver/kliens ha nem áll rendelkezésünkre KODI és a legtöbb eszközön fut a Plex, nálam gyakorlatilag minden eszközön fut a Plex így adott, hogy a NAS-ra is telepítettem.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok
Az analóg telekom tv megszüntetése megadta az utolsó lökést, hogy beruházzak valamibe a dune hd 101 mellé, esetleg annak leváltására is. Ami van: 40" fhd tv mpeg2 tunerrel, syno ds212 plex serverrel. Amit az újoncnak tudnia kéne: tv frontend+backend, plex kliens, 24p kandenciahelyes, ezeken felül normális zenelejátszó felület, youtube, alap böngésző.
Amit eddig kinyomoztam, azok alapján nekem egy raspi2 kellene openeleccel, viszont amire nem találtam választ: milyen dvb-c, vagy conaxos dvb-t tuner létezik hozzá emberi áron? Böngészésre (wireles billel) milyen megoldás létezik openelecnél? -
DoItYourself
addikt
válasz tmarci93 #48079 üzenetére
Egy málna pc 2-vel nem tudsz nagyon mellényúlni szerintem. Ha kit-ben veszed, kell hozzá még egy hdmi kábel és egy micro sd kártya, amire egy komplett rendszert rámásolsz és már megy is - kb. annyira bonyolult az egész, mint egy cd-t megírni. Ha a tévéden van hangkimenet akkor azt rákötöd az erősítőre, ha nincs, akkor a málna pc-ről vezeted ki a hangot. A tévéd távirányítója valószínű jó lesz a málna pc-n futó médialejátszó program (Kodi) vezérlésre a hdmi cec protokollon keresztül.
Van még ezen kívül sokféle más megoldás is (android-os dobozok, windows-os dobozok, stb.), ez csak egy javaslat volt.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
tmarci93
csendes tag
Sziasztok!
Abszolút nem vagyok otthon a médialejtátszók világában. Látom a mostaniak alapvetően arra vannak kihegyezve hogy hálozatról játszák le a filmeket. Nekem csak egy olyan kéne amibe pendriveot vagy egy kis hdd-t usb-n keresztül rádugok és lejátsza a filmeket. Azért kellene mert a legtöbb esetbe nem játsza le a tv a filmeket amiket letöltök (akadozik vagy el se indul).
Milyet vegyek? ( nincs brutál házimozim se van egy plazma tv-nk meg két hangfal aminek van egy erősitője az erősítőnek csak RCA bemenete van)
-
Valkűr
addikt
válasz szrobert #48071 üzenetére
Kb egy hete kapott új filmwaret, bár nekem eddig sem volt vele problémám. Akadozást 1x láttam mikor egy nagy, de 264 ben kódolt 4K anyagot játszottam le, 265-ben kódolt anyaggal egyáltalán nem akadozik, bár ez mind a legutóbbi frissités előtt volt. Kép hang hibátlan. Szerintem nagyon jó kis lejátszó, a medertől jobb a képe, igaz drágább is valamivel. A távja valóban nem világit, de külön megvásároltam mellé a világitósat mindössze 3 ezer ft volt. Tökéletesen működnek együtt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
blakey
titán
válasz szrobert #48070 üzenetére
Nálam ez a felállás, ill. van mellettük egy BD-lejátszó is, szóval remélhetőleg nálam nem lesz kompatibilítási probléma. Ha egyet kéne választani akkor lehet, hogy bajban lennék. Mindegyiknek megvan az előnye.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
robi-k
őstag
válasz Chrys_ #48066 üzenetére
Szerencsére nem, mázlim volt
Úgy vettem észre, hogy elővettem a külső merevlemezt és a bekapcsolás (tápfeszültség csatlakozattása) után (még a PC-re való csatlakozattás előtt) meg sem nyekkent. Szétszedés után láttam, hogy a chipből "kijött a füst", és mint tudjuk, az elektronika füsttel működik, és ha az már kijött belőle, akkor már nem működik -
blakey
titán
válasz szrobert #48065 üzenetére
Nekem is szinte minden almás, van ATV4-em is, de ahogy írtam, csak hálózati lejátszásra alkalmas. Én nagyon szeretem, de médialejátszónak kevés mivel semmit nem tudsz hozzá csatlakoztatni. Az új Dune-k nem tudom milyenek lesznek a régiekhez képest, Lehet, hogy VTEN-nek olyan a képminősége mint a 400/410-nek, sajnos nem tudom, nem láttam. Dune-m volt, Popi 400-am van, ATV4-em van ennek ellenére lehet, hogy a Dune-t választanám, mindamellett meg kell jegyezni, hogy a mostani lejátszóimat nem áll szándékomban lecserélni. A 400/410 előnye, hogy merevlemezt is fogad valamint a DVD-ket menüvel s lejátsza, úgy tudom a VTEN már nem, A-400/410-hez világítós táv jár, VTEN-hez nem, nyilván a VTEN 4K-s, bár csak 1.4-es HDMI-vel rendelkezik, tehát gyakorlatilag semmi haszna.
A Dune szoftvere rendben van, ha van valamilyen bug akkor az minimális, a Popcorn szoftvere még azért "zavaros" egy picit, az ATV4 meg nagyon gyors, de ugye hiányzik a kadenciahelyes lejátszás (megfelelő tv-vel ez nem szempont).
Szerintem a Dune esetleg a VTEN, ATV4 abban az esetben ha tényleg csak hálózati lejátszásra használnád, nem számít a kadenciahelyes lejátszás hiánya, viszont ATV4-re van Kodi alapokra helyezett MrMC progi ami nagyon jó.Igen, nehéz a döntés, de tudod mit, vedd meg a VTEN.t, az viszonylag új, mára már elfogadható a szoftvere és talán még javítanak rajta, tud mindent amire szükséged lehet. A VXP-nek köszönhetően nagyon jó a képminősége
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Valkűr
addikt
Nekem a Vten van. Voltak tesztek is, van aki azt mondta ugyan az a képe mint a 410-nek, van aki jobbnak vélte a Vten képét. Én elégedett vagyok a Popival, már csak egy NAS kell mellé és elégedetten dőlök hátra.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
szrobert
tag
-
robi-k
őstag
válasz blakey #48063 üzenetére
Korábban írtam, hogy kicsivel több mint 2 év után meghalt a kis Dune HD Connect, és mórogtam a Dune minőségére.
Nnna, elnézést kell kérnem a Dune-től, nem a Dune volt a hibás, hanem a külső gagyi kínai USB-3 merevlemezház: kiégett benne az USB-3/SATA kontroller, és ráengedte a 12V-ot az USB-re. Természetesen szerencsétlen Dune nem sokáig bírta azt, hogy 5V helyett 12V-tal "etetik". -
blakey
titán
válasz szrobert #48062 üzenetére
A képminőség relatív, 60"-on ezek között ha van is különbség akkor is olyan minimális, hogy semmit nem veszel észre. Ha a VTEN helyett A400/410-et írtad volna akkor egyértelmű a popi, így nem, mivel minimális az eltérés, emiatt egyébb szempontokat vegyél számításba.
-
blakey
titán
válasz szrobert #48059 üzenetére
Attól függ mi a fontos számodra, VTEN-t nem látam uh. nem tudom milyen a Dune-hez képest, ATV 4 meg nem médialejátszó hanem hálózati lejátszó, tehát kizárólag netről tud bármit is lejátszani.
Szerintem Dune, bár a VTEN sem lehet rossz.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szrobert
tag
Popcorn Vten, Dune 303D, Apple Tv 4....?
Melyiket, ha a képminőség a legfontosabb? -
blakey
titán
válasz _kovi_ #48054 üzenetére
Syno-hoz akarod csatlakoztatni a lejátszót? A Syno LAN-ja a routerhez csatlakoztatható, különben nem lesz hálózaton. Szerintem valahogy nem vagy képben, hogy mit hova kéne csatlakoztatni. Noname számodra mit jelent? Himedia Q5/Q10 amiket mostanában itt előkerül, sokan szeretik és lehet, hogy a többségnek noname, de itt nem számít annak. Szerintem Mede8er MED600X3D alá nem kéne adni. Az már normális médialejátszó.
30-ért talán ez lehet a jó választás[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Zirowe #48052 üzenetére
Sajnos, pont, hogy nem elég a 1043-as, de még a 3600-as sem. Dobta a wiifit, valamint e Dune-t nem szerette, az AC56u-val meg semmilyen gondom nincs. Tehát nem minden esetben igaz, hogy az olcsóbb is elég, de nyilván ma vitatkozni szeretnél, mert más okot nem látok a reakcióidra.
Továbbra is azt mondom, hogy az atv4 kiváló, igen, de nem is írtam olyat, hogy általános médiaplayernek hanem hálózati lejátszónak. Volt Dunem (Base 3.0, Duo), popcorn A-200, most A-400, BD-lájátszóim, stb., tudom, hogy melyik, mire képes, mégis nagyon szeretem az atv4-et használni. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz blakey #48050 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy dedikált médiaplayert szeretne, a dlna másodlagos, és pont hogy az smb a lényeges.
Mert nagy részét kipróbáltam az ac56u-val (kivéve azt, hogy 3an játszanak miközben 3an filmet néznek, de ment már 3-on tv-n bd a router vinyójáról+közben torrent+közben böngészés legalább 2 tableten, és nem volt gondja), ezért tudom megcáfolni.
A router legyen router, de akkor felesleges ilyen erőset venni, mert a net osztására egy 1043 is képes.
Az atv-t csak példaként hoztam a megítélés szempontjából.
Szerinted kiváló, szerintem meg normális médiaplayernek használhatatlan.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
blakey
titán
válasz G-Bali #48049 üzenetére
Mielőtt másik firmware-t tennél rá, próbáld ki a gyárival, az is tudja a DLNA-t, SMB-t A gyári is erős meg stabil. Ha alternatív firmware-t szeretnél feltenni akkor olvasd el a rá vonatkozó részeket, csak utána cseréld ha tetszik, mert érhetnek meglepetések. Én csak olvasás után tettem fel pl. OpenWRT-t. Nyilván nem azonos a gyárival, van amiből többet tud, de annak ára is lehet, tehát van amit kivettek, egy példa, WDR3600-asból kivették a hardveres NAT-to és nem mindegyik firmware tudta a gigabitet LAN-no, azaz nem volt meg a 240/20 Mbit/s-em, de a CC-vel pl. már megvolt. Hardveres NAT hiányát meg prt forwarddal kell pótolni. Szóval mindenképp olvasd el a firmware-re vonatkozó tudnivalókat.
-
blakey
titán
válasz Zirowe #48048 üzenetére
Mosógép még nem lóg a neten, de minden eszköz már net képes, ez van, meg lehet számolni. Ráadásul itthonról dolgozom, tehát számomra a stabil net a legfontosabb.
Plex egyáltalán nem felesleges gblső hálózaton, egyetlen egy DLNA kliens sincs ami felveszi vele a versenyt, legjobb DLNA ha nincs szükség streamekre, de azt is megoldják. Mindent a maga helyén kell kezelni.
SMB-n meg nyilván Kodi a használatos.
Nem tudom miért kell kétségbe vonni a mondandómat? Miért feltételezed azt, hogy nem valós amit írok? Ez derül ki számomra, hogy nem hiszed amit írok, de nem is érdekel. A router legyen router, pont.A kipróbálást írtam, de úgy látom, hogy kötözködni szeretnél, benne vagyok, gyere, bokszoljuk le.
atv4 hogy került ide? A maga kategóriájában az, de erről senki nem kérdezett? A Dune is kíváló lejátszó. A popcorn is az.
-
G-Bali
senior tag
válasz Zirowe #48048 üzenetére
Szinte csak egy felhasználás lesz (tv+HM 5.1) és kb 5 eszköz lóg rajta, ami a topik szempontjából a média lejátszás a lényeges dolog =minőség, de marad az a szempont hogy média lejátszót veszek, és nézek egy winyot (Kérhetek egy infót a spáros akciós hdd-re ) ill te tudsz segíteni a Router Fw cserében bár több pénzt lesz de valószínű hosszú távon megéri....
-
Zirowe
nagyúr
válasz blakey #48047 üzenetére
Nyilván a nasnak rengeteg plusz funkciója van, nem mindenki veszi igénybe őket és itt a kérdező nem utalt ezekre.
24 eszköz, folyamatosan?
A mosógép is netezik?!Plex max külső elérésnél fontos, belső hálózaton ritka feleslegesnek tartom+a kérdező hangsúlyozta a tiszta hd képet és hangot.
Ahogy az is extrém felhasználásnak tűnik, hogy egyszerre 6 felhasználó dolgozik úgy, hogy ez megerőltető lenne a routernek, bár ezzel sem értek egyet, mert ha 3 felhasználó filmet néz egyszerre, azt még bőven bírja a router (ha csak nem 4k-ről beszélünk, de kétlem), akkor is, ha bd-ről beszélünk, emellett max a 3 játékos pingje lehet érdekes, de ezt egy ac56u kaliberűnek bírnia kéne.
Bár ugye érdekes lehet az a lakás, ahol 6 ember ezt csinálja..
Bár ugye lehet egy netkávézóról van szó.."nem tudhatrod, hogy mennyire más egy NAS" --> fogalmazzunk úgy, hogy amíg nincsenek olyan extra igényeim, mint a fentebb említett dologok, addig egy erős router is ki tudja szolgálni az alap igényeket.
De visszatérve a kérdező igényeire, kb semmibe nem kerül kipróbálni a már meglévő vasat, és ha az nem felel meg neki, akkor nas.
Persze, tudom, az atv4 pedig egy kiváló lejátszó...
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
blakey
titán
válasz Zirowe #48043 üzenetére
Egy "normális" NAS-on rengeteg olyan kényelmi funkciót lehet beállítani amivel egyszerű a filmnézés, zenehallgatás, számomra fontos a Plex, anit egy routerre nem lehet telepíteni, nálam 24 eszköz lóg a neten, ebből 2-3 filmet néz vagy zenét hallgat egyidőben, 2-3 eszköz meg neten játszik, dolgozik, ehhez "tiszta" router szükséges és ez az AC56U számára is megterhelő, én ettől inkább megóvom és a sztrímelést NAS-ra bízom.
Addig amíg "csak" routerrel osztod meg a filmeket addig nem tudhatrod, hogy mennyire más egy NAS. Nálam jelenleg 4TB-nyi film/zene van megosztva, ezzel a router nem nagyon tudna normálisan működni.A kérdező egy olyan kategóriájú NAS-ra utalt ami valószínűleg az igényeinek is megfelel, ezt a router nem tudja hozni, ezért számomra nyílvánvaló, hogy a NAS-hoz képest sehol sincs. Nyilván ha egy 1TB-os lemezt kéne megosztani arra elég lehet a router, főleg ha nincsenek egyéb igények.
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
A következőben szeretnék segítséget kérni:
1. Synology DS216play
vagy
2. Synology DS215j + medialejátszóHa valakinek van tapasztalat várnám a tippeket melyik lenne a nyerő. A médialejátszónál olyan 30ezer lenne a határ.Néztem a WD-t és 1-2 ismeretlen gyártót is de nem tudok dönteni.
Köszönettel!
-
Zirowe
nagyúr
válasz blakey #48041 üzenetére
Nem egy nas, de az meg nem igaz, hogy sehol sincs hozza, tomatoval eleg jol mennek a plusz funkciok, nem terhelik le a routert, minden flottul megy parhuzamosan is.
A nas tobbletfunkcioihoz meg nyilvan azt kell venni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
blakey
titán
válasz G-Bali #48039 üzenetére
Kipróbálhatod, nekem is AC56u-m van, sehol sincs egy NAS-hoz képest. Arra jó ha gyorsan rá kell csatlakoztatni egy vinyót, hogy leszedjek valamit, stb, de a NAS mellett nem tud labdába rúgni.
-
Zirowe
nagyúr
válasz G-Bali #48039 üzenetére
Haaat...
Szerintem erdemesebb 2.5"-ossel probalkoznod, azzal nincs para es van spindown.
Sparban most akcios azt hiszem vmi 1tb-s kulso vinyo.Nekem egy olcso hasznalt 500gb-s van rakotve egy noname ebayes usb 3.0 hazban, evek ota ezt hasznalom routerekkel, ja, es persze ext-re formazva.
Ddns-el a tavoli hozzaferes is megoldott, ttp serverkent is tud mukodni (ismerosnek beallitottam a gepen az xbmc-ben, hogy a vinyomon levo fipmeket tudja streamelni maganak), transmission is hozzaferheto tavolrol.Gyari is kepes ra, de a tomaton tobb az opcio, a routernek van sajat topicja.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz G-Bali #48025 üzenetére
Szerintem nas vetele elott eloszor probald ki az ac56u-t vinyoval.
Nekem azzal van, router tolti a torrenteket+onnan jatszom le a filmeket a bfs-el, eddig meg semmi baja nem volt, birja boven, eleg eros vas van a routerben.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Dorian
félisten
Én azt javaslom, hogy vegyél egy médialejátszót, és kösd rá a külső vinyót USB-n. Így a filmlejátszás kompromisszummentes lesz, és ha később szükséged lesz a médiatároláson kívüli NAS funkciókra, még mindig vehetsz NAS-t. Ez a logikus sorrend.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
balisz
senior tag
válasz blakey #48032 üzenetére
Ez jól hangzik, volt nekem is A-210-em, ha hozza annak a minőségét akkor már boldog leszek. A Mede8er ebből a szempontból nincs a topon. Gyakorlatilag el is döntöttem hogy Vten lesz, Wifi stick-el egész jó áron be tudom szerezni. A Dune pedig ha jobb is lesz a szoftveresen a Popi-nál, aligha fog kétszer annyit érni nekem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz balisz #48030 üzenetére
5 évig Dune tulaj voltam, előtte fél évig egy Popi A200-asom volt, most egy Popi A-400-as, a feliratokkal nincs gond, minőségben talán jobb, mint a Dune, szebbek a körvonalak és a dölt betűk is "működnek", Dune-nél ezt nem tudták megoldani, pedig szinte mindenhol létezik a dölt betű.
-
blakey
titán
Ha veszel egy viszonylag erős NAS-t, de csak tárolásra, tehát ne legyen feltétlenül lejátszó is valamint veszel egy normális lejátszót akkor a hálózati lejátszás meg van oldva és bárhonnan elérheted. A router nem alkalmas NAS-ként funkciónálni, én kiktattam ezt a funkciót. Nálam a router az a netet osztja, a NAS az anyagot, a lejátszó meg lejátszik, így egyik sincs túlterhelve.
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok kicsit sok OFF lesz de össze függnek a dolgok ezért írok le sok infót.
olyan kérdéssem lenne hogy a QNAP TS-251 vagy általában a nas-ok média lejátszója mennyire frankó? Ugyanis lejátszót is akarok venni (himedia q5) és adattárolást is szeretnék, viszont jelenleg egy Asus AC56u-m van hdd-vel ami szinte még felel a nas-hoz, de mégse ugyan az. (HM 5.1 erősítővel lenne, tehát kell a jó HD hang és HD kép h.265, 3d)
Vagy felesleges a nas és egy himedia (hdd-n akár )elég (ugyanis most vettem egy WD40EFRX?
Vegyek egy alap adattárolot (akár egy DIY) és plusz egy média lejátszót? Vagy nem tudom hogy lenne logikus, természetesen a pénz számít.... Gondolom a himedia lesz kb 50 - 60e és példában említett qnap 80e, de úgy akarom hogy le legyen felesleges eszköz vásárolva csak ha nagyon kell. Vagy marad a Router amire rávarázsolóm a wd Red - et.....
Dilemma -
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #48023 üzenetére
-
dh66e
veterán
válasz Mezga Aladár #48021 üzenetére
Szerintem értetted amit mondani szerettem volna.
-
Chrys_
addikt
válasz SunMount3r #48008 üzenetére
Jobb felső sarokban láthatod az aktuális infót erről. Magyar lehetőségről nem tudok.
-
envagyok
veterán
-
balisz
senior tag
válasz balisz #48013 üzenetére
A jobb kérdés az lett volna hogy a kadencia helyes lejátszást tudja-e úgy általánosságban. Közben külföldi fórumon is találtam infót az Imprex-ről, nekem nagyon úgy tűnik hogy elég drasztikusan beleszól a képbe, élesít, színeket is teljesen eltolja meg a gammán is állít. Talán szutyok AVI-n segít, de én nem tudom elképzelni hogy valaha is bekapcsoljam minőségi fájl esetén. Ezen kívül van bármi előnye a Himedia-nak a Popcorn Hour-al szemben? Ha tényleg jobb lehet akkor meggyőzhető vagyok.
-
balisz
senior tag
A Himedia hogy viszonyul a Popcorn Hour/Dune (szóval Sigma-s) lejátszókhoz? Amilyen limitált indformációt találtam róluk abból az jött le hogy az Imprex Processing Engine képjavító jobb mint a VXP, de ez BD50-nél meg remux-nál mennyit számít? Tudja a 24p-t? Erről sem találtam egyértelmű információt.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz liszi70 #48010 üzenetére
Nagyszerű, holnap megyek is érte! De akkor egyértelműbben: Mi most a legjobb képminőségű médialejátszó (ami alatt Popcorn Hour, Mede8er, stb... szerű készülékeket értek)? Eldöntendő kérdés változat: van jobb a felső kategóriás Popcorn Hour-oknál képminőség szempontjából? Bónusz kérdés: ha van akkor melyik? Az ár nem fontos tényező, legfeljebb ha olyan drága akkor nem veszem meg.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
Sziasztok! Mi most a legjobb képminőségű lejátszó/chipset? Szigorúan a képminőség érdekel, a nem túl kifinomult szoftverrel meg tudnék barátkozni.
-
blakey
titán
Most ideiglenesen lett egy A400-as, meglátjuk, hogy milyen. Ha az A400 viszi az eddigi cuccaimat akkor már jó
-
blakey
titán
válasz Dorian #48003 üzenetére
Feleslegesnek tartom, hogy ott legyen két üres rack, de lehet, hogy cserélek egy MAX-ra.
-
blakey
titán
Dune Duo-t mire tudnék lecserélni? Már nincs szükségem a 2 rack-re (NAS) maximum 1 merevlemez befogadására képes lejátszó jöhet szóba. Árban max. 60e a cél. Többet nem szánnék rá. VTEN, Med600/800? Smart D1 nem ér annyir, bár ha találnék 6e-ért akkor még akár szóba is jöhetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- E-book olvasók
- Opel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Formula-1 humoros
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok