Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
OTF kódoláshoz se kell NAS, egy PS3 Media Server vagy Serviio megcsinálja PC-n... Azt érdemes hozzátenni, hogy egy normálisabb bitrátájú Full HD (AVC, VC-1) videó röptében mp4-be kódolásakor még egy mai combos gép ereje mellett is jól láthatóan gyengébb képet kapunk a fogadó oldalon. Arról nem is beszélve, mennyi áramot felzabáltatunk a kódolással, miközben egy 25e Ft-os hálózatos lejátszóval egyik probléma sem áll fenn.
A legjobb aláírás a héten
-
Trava
tag
válasz Champipi #21991 üzenetére
Erdoke mondja jól, az airplay csak a támogatott formátumokat viszi át.
A synology real time kódolja és aztán küldi át.
A DSM nem bugos, csak a Te nas-od gyenge erre a feladatra, ezért nálad nem mükődik. (biztos neked marwell vagy freescale procis van de még az atom cpu-sokon sem megy)
Nálam is a home kategóriáson nem megy, viszont a business osztályú gépen jó.(DS3612xs) -
kovadika
őstag
Tudnátok olyan médialejátszót ajánlani, ami tudja a 24p-t(mkv-k esetében is) és lehet a felíratok méretét/színét/áttetszhetőségét variálni? Lehetőleg tudja kezelni a legtöbb mkv-t. 20-30k körül.
-
yps12
csendes tag
válasz dunkel #21985 üzenetére
Szia,
A Popcorn a200/210 a gigabiten és a 3d-n kívül mindent tud. Viszont Csak használtan lehet már kapni 30k körül. Stabil, elég kiforrott a fw.
Én az a200-hoz vettem egy moovika alumínium házat (úgy néz ki, mint az a210), mert eredetileg aktív hűtés dolgozott benne és elég meleg is volt. Így egy hangtalan, 8w-ot fogyasztó mindenes lejátszó lett belőle.
A gigabit nem szükséges a bd50 lejátszásához.
Korábban használtam egy wd live lejátszót, az is teljesen rendben volt, csak a hd hangokat nem támogatta, ami közép szintű hagrendszer alatt egyáltalán nem nagy hiba. Mindkettővel elégedett voltam/vagyok.
Üdv.
-
nagyúr
válasz Champipi #21986 üzenetére
"Én egyszer vettem egy Popcorn Popbox V8-ast 35 000 Ft-ért és szoptam vele 1000-el..."
Sorstársam, üdvözöllek! Csak azért nem írom, hogy együtt szoptunk, mert félreértésekre adhat okot.
De nincs teljesen igazad. Ha csak a Popboxból indulhatnánk ki médialejátszó színvonalban, ebből a topicból sírva menekülne mindenki a HTPC-topicba. Azért a dolog szerintem árnyaltabb. Én például vettem egy Dune HD Max-ot, ami médialejátszó szinten nagyon korrekt és tisztességes player. Kb. olyan a popbox-hoz képest, mint Rolls-Royce a kispolszkihoz képest. A Dune kistestvérei is legalább annyira jók, csak kevesebb "toldalékkal", csatlakozókkal.
Ez nem rábeszélés a Dune-re, csak vázolom, nem reménytelen egy használható médialejátszó beszerzése. -
Champipi
aktív tag
válasz dunkel #21985 üzenetére
Azért nem látsz ajánlott lejátszót, mert mind fos. Oppá Gángnám sztájl!
Na jó, a kis médialejátszós trollok kedvéért írjuk ide, hogy: szerintem mind fos!Régen még a Dune és Popcorn volt az ajánlott. Én egyszer vettem egy Popcorn Popbox V8-ast 35 000 Ft-ért és szoptam vele 1000-el, übergagyi volt a felülete, lassú és nem tudtam összehozni a NAS-ommal.
Az a pirinyó kis bibike, hogy amibe egy elfogadhatóan fos médialejátszó kerül 20 -30 000 Ft-nál indulva, már könnyne összedobsz egy AMD-s HTPC-t, vagy veszel egy Androidos HDMI-stick-et.
Én most épp azzal kísérletezgetek, hogy a Synology NAS-omat megetessem az Apple TV3-al, mert az új beta állapotú Synology szoftver (4.2 beta) elvileg már tudja közvetlenül etetni az Apple TV-t.
Amint ez sikerül, jövök vissza verni a mellem, hogy megvan az Ultimate Drága Solution! (Csak mert Apple TV3 30 000 Ft és hozzá legolcsóbb Synology NAS is 50 000 Ft)
Na jöhetnek az okostojások!
-
dunkel
őstag
Sziasztok!
Visszaolvasva nem látok egyértelműen ajánlott lejátszót (bár igaz olyan sokat nem pörgettem vissza), ami:
- hálózaton keresztül (DLNA vagy NFS) képes lejátszani BD25/50 iso-t (gigabit)
- lehetőleg 3d-t tudjon de ez nem feltétel
- kiadja HDMI-n a HD hangsávokat
- megáll ~40e Ft-bólBónusz kérdés: ha ez nem működik, milyen mód van arra, hogy egy NAS-ra letöltött filmet a média lejátszóval játsszak le, anélkül, hogy át kellene dugdosni bármit is? (A médialejátszóra is kötni egy vinyót, majd oda átmásolni a filmet? Ez azért vicc kategória.)
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz traktorgumi #21975 üzenetére
Így már értem, mi a problémád. A tévéből Scarton vihetsz sztereó hangot a Bose-ba. Érdemes megvenni az említett kiegészítőt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Champipi
aktív tag
A Synology új szoftverével a DSM 4.2 (beta)-val elvileg Apple TV-re közvetlenül rá leeht olni az MKV videókat.
Este elkezdem tesztelni, ha lesz energiám, hogy ez tényleg működik-e.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Csak érdeklődésként kérdezem: sikerült valakinek egy Egreat R6S-t valamilyen módon okostelefonnal összekapcsolnia? És nem a stream-re gondolok, hanem távirányításra. Ha igen, akkor melyik app a nyerő?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
BBéci
legenda
válasz traktorgumi #21971 üzenetére
Miért ne szólna, ne viccelj!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz traktorgumi #21969 üzenetére
A mellékelt vezeték Jack dugóját a Dune-be, a másik végén fityegő piros és fehér RCA-t a Bose-ba dugod.
Ezt a menüben is engedélyezni kell.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mutyi
őstag
Ismerős szeretne venni egy média lejátszót.
Asus HDP-R3-at nézte ki,de alig kapható és nem éppen mai darab.
Kb. 34 ezer az ára.
Tudtok ennél jobb vételt ami jobban ajánlott? -
BBéci
legenda
válasz traktorgumi #21966 üzenetére
Szerencsére a lejátszódon van sztereó kimenet, azt használhatod, de hangminőségben messze lesz a digitálistól, mert nagyon egyszerű DAC van benne.
-
traktorgumi
aktív tag
Az a baj hogy nekem a régebbi verzió van ami ugyan ez csak nincs rajta optika bemenet.
Volt egy harman/kardon 2,1 szettem amit 8 hónap alatt nem bírtak megjavítani és ezt kaptam cserébe.....kibaszott idegesítő hogy nincs rajta semmi bemenet.
Valami más megoldás?Valami átalakító?
nekem ilyen van:http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&tbo=d&biw=1067&bih=689&tbm=isch&tbnid=lKzU0ya8t7bQdM:&imgrefurl=http://pmstrk.mercadolibre.com.ve/jm/PmsTrk%3Ftool%3D312780%26go%3D/jm/item%3Fsite%3DMLV%24%24id%3D40956587&docid=toeMs3iYizjIlM&imgurl=http://img2.mlstatic.com/bose-cinemate-interface-cable-285396-001_MLV-O-3009707098_082012.jpg&w=400&h=300&ei=fxf0UOmaMcGstAaLr4DQBw&zoom=1&iact=rc&dur=278&sig=113404256571950399008&page=2&tbnh=136&tbnw=174&start=23&ndsp=29&ved=1t:429,r:40,s:0,i:205&tx=91&ty=76
-
BBéci
legenda
válasz traktorgumi #21964 üzenetére
Az a Bose cucc felvágná az ereit, ha képes lenne rá, amiért olyan vacak minőségű jelet adsz neki.
Miért nem az optikait használod?
Ha a Bose előbb volt meg, mint a lejátszó, akkor optikai kimenetest kellett volna választanod, nem a Dune TV-102 modelljét.
A Dune menüjében állítsd be HDMI hangkimenetnek a PCM sztereót, azt fogadja az LG TV, de onnan feltétlenül optikaival vezesd tovább a Bose-ba. [link][ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz traktorgumi #21962 üzenetére
AZ LG TV nem engedi át a DTS hangot.
Egyébként sincs értelme a tévén átvezetni a lejátszó hangját. Közvetlenül az erősítőbe vezesd!
[ Szerkesztve ]
-
traktorgumi
aktív tag
A dune 102 hdmi van összekötve egy lg 42ls570 tv.
(A hang rendszert ki is vettem a dologból amég nem lesz jó.)Az lg engedélyezve van a hdmi hang!A duneben is engedélyezve van a hdmi hang.Stereora van állítva és próbáltam bitstreamon meg dekoederen is.Minden jól szól (flac+mpeg+iso+ac3+mkv...stb) viszont ahogy van dts Eng akkor csönd van. Nyolc filmet probáltam idáig Nagyon meg köszönöm ha leírnád hogy neked hogy van beállítva.
ez volt amit tegnap probáltam és szintén csönd volt(ha esetleg neked is meg van) :
Dredd.2012.1080p.BluRay.x264-SPARKS
létezik hogy hibás a készülék?vagy én vagyok ilyen béna? -
nagyúr
válasz traktorgumi #21951 üzenetére
"10-ből 7-nek dts hangja van.....amivel nem birkózik meg"
Az kizárt dolog. A HD hangokkal nem mindig bír, de DTS-el?
Szerk.: Ja, most látom, már többen írtátok!
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Dorian #21933 üzenetére
Ezt aláírom, helyzetemben a tudatlanság áldásos, nem hallottam még közép/felső szintű házimozit, úgyhogy elégedett vagyok a mostanival is. Később majd cserélek 5.0-t max. De pl a H/K több százezerbe kerülő bögréinek minőségével mi van? Elvileg akkor az Onkyo 4700-amnak jobbnak kellene lennie tőlük?
-
BBéci
legenda
A hiba a beállításokban, esetleg magában a készülékben van, mert az általam próbált TV-102 a DTS hangsávok közül az összeset, a DTS-HD MA hangú filmek közül a 70 %-ot megszólaltatta, méghozzá hibátlanul.
-
atike
nagyúr
Erre valaki...?
-
JaniS
senior tag
Ne viccelj, kizártnak tartom, hogy egy Dune-nek a DTS gondot okozna. Valami más probléma lesz ott, sajnos én segíteni nem tudok, mert a másik oldalt erősítem (még egy ideig, amíg be nem sokallok és HTPC lesz belőle).
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz kaszaf #21952 üzenetére
(#21952) kaszaf
Csak azt ne hidd, hogy a gigás LAN-nal hazudott lejátszók valóban tudják a gigabites kommunikációt! Erről is volt már szó korábban.(#21951) traktorgumi
A 102-esnek vinnie kéne a DTS core-t! Időnként a HD hangokkal van problémája, de a mezei DTS nem kéne, hogy gondot okozzon neki. Igaz nekem nincs 102-esem, de majd egy tulaj kiigazít, ha nem így van. -
bl4ze
veterán
nekem a Dune 101 viszi a DTS hangokat, bitstream / stereo a beállítás ha jól rémlik, de otthon meg tudom nézni.
.:. bl4ze .:.
-
kaszaf
aktív tag
-
traktorgumi
aktív tag
valakinek van infoja hogy mi lesz az új dune FW-ben?(nekem dune 102 van)
elkeserít ha az ncore van bithumenen leszedek egy filmet 10-ből 7-nek dts hangja van.....amivel nem birkózik megvan remény hogy ez megjavul?
mert ha nem akkor sorozat nézésre jó, de másra nem
pedig még lg tvben levő lejátszó is megbirkózik vele...valakinek valami ötlet vagy javaslat?
nema csönd:
format - dts
language - eng
bitrate - 1510 kbit/s
channels - 5.1
freq - 48,000 Hzthx
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz kaszaf #21947 üzenetére
Nem. Mindkét cég ugyanazokat a Sigma chipeket használta - eddig. Hasonlóan jó vélemények vannak róluk általában. Az újabb Sigma chipekkel épült modellekkel vannak/lehetnek gondok. A Popcorn A-210 is jó választás lehetne, de - ha jól tudom - az már nem kapható (a Dune Smart-ok még igen).
-
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
WDTV Live HD lejátszóm van ezt szeretném lecserélni.
Amit elvárok:
- beépíthető hdd,
- használható torrent kliens,
- "mindent vigyen",
- asszony miatt magyar menü de ez nem létkérdés,
- 3D nem kell.Popcorn A-300-at néztem, de ha hasonló tudású és árfekvésű készüléket tud valaki ajánlani, főleg személyes tapasztalat alapján azt szívesen fogadom.
-
bl4ze
veterán
válasz Ejelhar #21943 üzenetére
ez nem nyert! mert PONTOSAN stimmel, MINDEN! robi-k sem értette a dolgot, jelezte is a DUNE felé, és elviekben javítják majd.
nem mindenki rendelkezik linux-szal, plusz ebay-es vásárlásnál nehéz a "bedugás próba stb."a stick 100%-ban passzol a DUNE listáján elvárthoz, csak sajnos mégsem viszi azt a chipset-et. erre írták robi-k felé, hogy orvosolják.
szóval ennyi.
-
Ejelhar
senior tag
figyelj, ha a GYÁRTÓ kiad egy hivatalos listát, hogy milyen wifi sticket működnek, és végül MÉGSEM működik akkor az gáz, nem ?
Igen, ebben igazad lenne, ha így történt volna. Azonban azon a Listán szerepel az un. "USB ID", és ez nem véletlen. A típusszám csak ezzel együtt igaz.
Ha mindenképpen gyáritól eltérő USB adaptert akarsz venni, akkor szerintem előtte be kell dugni egy linuxos gépbe, majd futtatni egy "lsusb" parancsot. Az ki fogja köpni az "USB ID"-t is, meg lehet nézni, hogy rajta van e a támogatott hardware lsitán.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Anno felvetettem egy kérdést médialejátszó vásárlásával kapcsolatban és most kellene pontot tenni a végére. Elhangzott anno rengeteg érv / ellenérv, ezeket mind én, mind a megrendelő megértettük, nem vitatjuk.
Viszont a kérdés az lenne, ha két modellre le van szűkítve a vásárlás lehetősége, abból a kettőből melyiket ajánljátok?
Mind a kettő Egreat termék.
Az egyik az R800, a másik az S2.
Ha ebből a két típusból lehet választani ki melyiket ajánlaná?
Ha valaki tudd bruttó 30.000 Ft körül másik típusú lejátszót, amelyik tud 3,5"-es HDD-t kezelni illetve van rajta LAN csatlakozó azt is örömmel veszem, de tudtommal nincs alternatíva.
-
törölt tag
válasz liszi70 #21939 üzenetére
Szóval vitatkoznék azzal, hogy egy user a plazmát meg egy elcédét egymás mellett látva, a plazma hátrányait olyan szinten venné észre, mint ahogy írod.
Persze hogy nem venné észre, a témát saját, finnyás izésemmel közelítettem meg. Arra próbáltam rávilágítani, hogy plazmás oldalról az LCD-t alkalmatlannak vélni mért kontraszt, fekete szint vagy egyéb miatt ugyanaz, mint ahogy én alkalmatlannak vélem mozizni a plazma technológiát a számomra elviselhetetlen villódzása miatt.
Ha pedig átlag vásárlói szempontból közelítem meg a témát, előtérbe helyezve a 24p megjelenítését mozis tartammal, még sosem fordult elő, hogy bárki hozzám fordulónak LCD-t ajánlottam volna. Felhívom a figyelmét a 2 tech előnyeire és hátrányaira, majd a plazma felé terelem, ahogy van egy vásárlói réteg, melyet az LCD felé, de ezt már nem bontom ki ebben a topikban.
Ezért nem is alakulhat ki köztünk vita a kérdésben, egyetértek a leírtakkal. Te is csak megerősíted azon véleményem, mennyire másképp érzékeljük ugyanannak a tévének zavaró és kevésbé zavaró jelenségeit:
Az én 50ST50-emen lévő sávosodást csak én látom, bárkinek mondtam eddig, hogy keressen már a képernyőn függőleges sávokat (szoktam ilyenekkel bombázni a hozzám betérő gyanútlan vendégeket), még focimeccs esetén sem vették észre
Nálunk ugyanez a helyzet Vicces, hogy a plazmás topikban sem nagyon volt téma. Mióta feldobták, a userek elkezdték keresni és egyre többen látják
-
nagyúr
válasz #75912448 #21925 üzenetére
A gondolatmeneteddel csak egy bajom van.
Nem az a probléma, hogy az egyik ember rossznak, a másik jónak látja a plazmát vagy az LCD-t egymás mellett. Az a baj, hogy természetesen el sem jutnak odáig, hogy összehasonlíthassák a két technológiát. Aki lehetőséget teremt magának arra, hogy normális fényviszonyok, otthoni körülmények között hasonlítsa össze a technológiákat, annak döntő hányada plazma mellett dönt, tapasztalataim szerint. Természetesen kevés embernek fontos annyira ez az ügy, hogy erre lehetőséget teremtsen. Bemegy a boltba, a "szakértők" meg jól elmagyarázzák neki, hogy itt ez a gyönyörű LCD, nézze má' meg milyen szép fényes meg szmart, ja, az meg egy plazma (ha van a boltban), de áááá, olyat már nem szabad venni, elavult technológia. User megveszi az LCD-t, boldog vele, fogalma sincs milyennek kell lenni egy jó képnek, de azt gondolja, hogy amit otthon lát, az az. Viszont terjeszteni fogja az igét, és osztja az észt, hogy plazmát ne vegyünk, mert milyen f@sza ez a lettévé, és a plazma már elavult.Szóval vitatkoznék azzal, hogy egy user a plazmát meg egy elcédét egymás mellett látva, a plazma hátrányait olyan szinten venné észre, mint ahogy írod. Részt vettem ilyen összehasonlításon, mindenki észrevette a plazma természetesebb képét, az élethűbb színeket, jobb mozgásmegjelenítést, sötét részek részletességét. Sokkal feltűnőbbek voltak az LCD hátrányai (inkább nem sorolom), mint a plazmáé, amit sokszor csak én láttam. Az én 50ST50-emen lévő sávosodást csak én látom, bárkinek mondtam eddig, hogy keressen már a képernyőn függőleges sávokat (szoktam ilyenekkel bombázni a hozzám betérő gyanútlan vendégeket), még focimeccs esetén sem vették észre, meg kellett mutatnom, hol van (pontosabban vannak, mert több van b@ssza meg). Aztán kiröhögtek, hogy emiatt vagyok mérges. (Engem viszont tényleg zavar, sajnos.) Ditherzaj van, de normál nézési távolságról egyáltalán nem látható. Ghostingot alig látok, de ha van, egy perc alatt eltűnik, más képtartalom esetén. Beégésnek nyoma sincs, pedig egyáltalán nem vigyázunk rá. (Igaz, nem is nézünk naphosszat ertéelklubbot.) "Gyors mozgásoknál csóvahatást látok, pfujj." Ezt a mondatodat, nem is értem, ilyet én csak LCD-n láttam. A foszforlagot is csak én vettem észre eddig.
Szerintem az ragaszkodik az LCD képi világához, akinek nincs tapasztalata a másik technológiában, vagy a pár százaléknyi ember közé tartozik, aki észreveszi, és zavarja a plazma villogása.Nekem 3 db. LCD-m volt az első plazmám előtt, egyik sem érte meg az egy hetet nálam. Plazmát eszemben sem volt venni, sokan elijesztettek tőle, rémtörténetek és városi legendák tömkelegét olvastam, hallottam róla. A 3 lcd-fiaskó után azonban betértem egy ismerősöm műszaki kisboltjába, ahol elpanaszoltam, hogy jártam az eddig vásárolt tévéimmel, mert képtelen megszokni a szemem a sok anomáliát a CRT után. Volt ott egy pana 42U20 plazma, haver mondta, vigyem haza nyugodtan, kifizetnem sem kell, ha nem tetszik, visszahozom. Oké, mondom, egy próbát megér, még sokkal olcsóbb is, mint az LCD-k voltak. Mondanom sem kell, nem engedtem ki a lakásból többet.
[ Szerkesztve ]
-
znsht
csendes tag
Üdv.
Nincs véletlenül valakinek infója (esetleg leírása) Netger Neo TV 550 és egy PC ubuntu linux (12.04) megosztás terén ?
(belső hálózaton routeren át)
Azaz, hogy mi módon lehet a médialejátszón a PC megosztott merevlemezeit elérni.Köszönöm, előre is.
-
bl4ze
veterán
válasz Ejelhar #21787 üzenetére
figyelj, ha a GYÁRTÓ kiad egy hivatalos listát, hogy milyen wifi sticket működnek, és végül MÉGSEM működik akkor az gáz, nem ? erről szólt a sztori. nem kell 4000 féle wifi driver, de ami chipsetet ír, hogy megy és mégsem az meglepő...
Bbéci : nem akartam többet rászánni. ez a lényeg. nem ért meg nekem 6200 Forintot. egyébként Classic-hoz is vannak nagyon jó utángyártott dolgok, és passzolnak
-
kiscarlos77
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg tapasztalata valakinek a Sencor SMP-9000 playerrel kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
válasz #75912448 #21925 üzenetére
Ok! Azt hiszem teljesen egyet értünk! (azért ezt kár lett volna nem leírni!)
Bizományiban dolgoztam még a hős korban.Piszkosul szidtuk a videoton hangfalakat, mikor az egyik bámészkodó vevő megszólalt,hogy már pediglen azok nem is olyan vackok, és tudnánk e mennyi fejlesztői munka áll mögötte! Na kiderült,hogy a fejlesztői mérnök csapatban dolgozik.(akkor is vackok voltak, nem az első időszak de az utána lévők!) Na ezt csak azért mondtam el,hogy hol vannak a samsung fejlesztői akiknek kötelezővé tenném ezen írások olvasását.Mondok példát az Annex-ban ingyen kaptuk az újságokat és kötelező volt elolvasni a híreket,hogy napra készek legyünk. Az újságban megjelent vevő problémákra nekünk kellett reagálni persze az újságíró tolmácsolta. Hol vannak a fejlesztő mérnökök? Reagálni kéne! (magyarázkodni legalábbis!)Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Dorian
félisten
válasz CoroStar86 #21930 üzenetére
Azért se nagyon kapsz választ a "melyik bögreszettet vegyem" kérdésre, mert a topiklakók nem használnak ilyeneket, így tapasztalat sincs ezekről, korrekt tanácsot így nem lehet adni.
Amúgy tényleg van olyan szintű különbség a bögrék meg egy tisztességes komponens szett közt, hogy erről az oldalról nézve "mind kb. egyforma"(Amikor régen kompakt gépekről kérdeztem a DSLR-eseket akkor is kb. ezt a választ kaptam, "Á, azok mind ugyanolyanok" -én is néztem- aztán amikor DSLR-t vettem, ebből a nézetből már érthető a dolog.)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ed Parker
nagyúr
Ez a lényeg, hogy neked tetszen.
A többi nem számít. -
Toobee
veterán
Házimozi topik, elsõ hsz. Nyugodtan olvasd el, lesz ott ajánlás!
-
CoroStar86
aktív tag
Ezt értem is, természetesen nem azt mondom, h az ember mindig megszívja, de előfordulhat. Az említett fickó is szerencsés volt, aláírom. De! Ha valaki (mint pl. én) max 200-at szán játékos/erősítő/5.1 szett kombóra, de nem szeretne használt dolgokkal lutrizni, akkor illene útba igazítani, ha kérik. Én is tudom, ha még 80-100-at rátettem volna, akkor egy kategóriával jobb hangfalszettet vehettem volna, de nem csak nem tudtam, nem is akartam rá többet költeni. Ennyiből sikerült kihozni egy Pioneer BDP-150/Onkyo HT-R548/Onkyo 4700 5.1 triumvirátust (egyébként a lejátszóval, mélynyomóval és az erősítővel meg vagyok elégedve a kis panelban, az 5.0 olyan, amilyen, talán az új hangfalkábelek és egy kis finomítás a beállításokban majd segít valamit). Hopp, csak sikerült írnom még egy hsz-t...
-
BBéci
legenda
válasz CoroStar86 #21927 üzenetére
Az említett árkülönbség és utazgatás esetén valóban nem lenne érdemes használttal foglalkozni, de a házimozi erősítős topikban nagyságrenddel jobb vételekről olvashatsz. Például csúcs Denont, ami újonnan 1,1 M volt, 175000-ért vett egy szerencsés fórumtárs.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz liszi70 #21903 üzenetére
Csak egy példával élnék arról, hogy miért ódzkodok (és rajtam kívül valószínűleg sokan mások) a használt cucctól és részemről zárom is a dolgot: kinézek egy használt erősítőt 120-ért, aminek az új ára mondjuk 180-200 ropi. Leutazok érte mondjuk 150 km-t oda, meg ugyanennyit vissza. Az erősítő egy hónap múlva meghal, gari nincs rá, az eladó meg elhajt a halálba. Na most mit csinálok, ha ez megtörténik? Mi van akkor, ha más is így gondolkodik, de nincs pénze több százezres cuccokra (vagy csak egyszerűen nem ér neki ennyit)? Mi van, ha vkinek csak egy bögreszettre telik? Aki azt mondja, h ezekből mindnek ugyanolyan sz@r a minősége annál vmi nagyon nem stimmel odabent (sorry, de erről van szó). Volt nekem Sony egybedobozom remek hanggal, meg egy kétszer akkora 2.1-em is minősíthetetlen, okádék hanggal. Az itteni főguruk szakértelmét nem vitatom, de ha már a segítségnyújtásról van szó: rákérdeztem több ízben is néhány erősítőre és hangfalszettre minőség szempontjából, kb 4-5x, egy hozzászólásomra érkezett válasz (vegyél használtat...). No comment. Biztos mindjárt jön valaki és megmagyarázza, hogy én vagyok a hülye úgyh részemről ehhez nem kívánok semmit hozzáfűzni a továbbiakban. Bocs az offért.
-
BBéci
legenda
válasz csocsoszán #21924 üzenetére
Annyiszor leírtuk, hogy már nekem kellemetlen magamat ismételgetni.
Minden tévé "egyéniség" nincs olyan beállítási csomag, amelyikkel mindegyik szabványos, színhelyes képet adna, ezért egyedileg kell őket kalibrálni és nem 60e forintos műszerrel. Ráadásul adott lejátszóhoz történik a kalibrálás, amin fut a műszerhez tartozó ábrákat tartalmazó lemez.
Megpróbálják a gyárban eltalálni az optimális állapotot, de talán 1000-ből egy tévénél sikerül. Nézd meg a tesztoldalak precal és postcal mérési ábráit, a különbség óriási is tud lenni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Ed Parker #21923 üzenetére
Már régen nem az LCD-k színhelyességével van baj. Én a pocsék mozgásmegjelenítést nem tudom megszokni, és itt mindegy, hogy LM760-ról vagy Samsung 6030-ról, vagy akár Loewe-ről beszélünk, egyformán sz@r mind. Hiába a jobb panel és az elektronika, 24p mellett a bekapcsolt interpoláció mindig művi lesz, ha meg kikapcsoljuk, akkor ott állunk az 50Hz-es tévénkkel. A felhősödést pedig szinte lehetetlen kikerülni, ráadásul a technológia velejárója miatt a nagyobb képernyőt kedvelőket jobban sújtja. 32--40" körül már kifogni 1-1 szinte homogén példányt, de 55 körüli méretben szinte lehetetlen. Még a Nano LED-es LG 960 is felhősödik. És akkor az LCD bandingról még szót sem ejtettünk. Milyen sokan panaszkodnak az ST50 csíkozódására, bezzeg ha látnának egy 46" feletti Samsungot mindjárt nem vinnék vissza azt a 4 db Panát , foggal körömmel ragaszkodnának ahhoz a néhány elhanyagolható csíkocskához.
A plazma sem fenékig tejfel, isteníteni azt is hülyeségnek tartom. Aki akar úgyis talál horizontal/vertical bandingot, foszfor lagot, vibrálást, kis beégést itt-ott, ghostot és sorolhatnám. Jó példa erre a plazma topikban a VT50-es kolléga, nem keveset panaszkodik ő sem.
Elképzelni nem tudjátok, hogy egy átlag család mennyire örül a 40-es LCD-nek. Bekapcsolja a dinamikus kontrasztot, égbe lövi a háttérfényt és vígan tévézik, elájul a konvertált 3D-től. Szerintem ez így rendjén van, azt sem tudnák miről beszélünk, de ne mis kell. Egyszerűen a nagy többségnek mások az igényei, mint nekünk, ahogy az élet más területén akár fordítva is lehet. Néha úgy érzem mindig mindenkit meg akarunk győzni arról, hogy mi jobb minél, de közben nem vesszük figyelembe, hogy egyénileg mennyire más igényekkel rendelkezünk. Mondhatnám azt is, hogy mennyire másképp működő érzékszervekkel, enne kellenére mégis a saját igazunkat erőltetjük.
Megpróbálom szemléltetni Ránézek az LM760-ra és tökéletesen nyugodt, villódzás mentes képet látok, gyönyörű, referencia szintű színekkel. A háromdéje crosstalktól mentes, nincs fél kilós szemüveg, nem kap agymenést tőle egy gyerek sem aki felveszi, nem vibrálja ki az agyát a helyéről. Ezután ránézek az ST50-re és megkérdezem mi ez a sz@r? Vibrál itten nekem, 2 perc után kifolyik a szemem. Mik ezek a csíkok a szélén? - így nem tudok focimeccset nézni. Mik azok a zöldes utánhúzások? Gyors mozgásoknál csóvahatást látok, pfujj. Jéééé, mik ezek a piros pontok ha közel megyek? Grrr, nem kell ilyen tévé, ráadásul pörög a villanyóra, valami cicergést is hallok a közelében, este tuti zavarna.
Behívom Bécit, nézzen már rá erre a két tévére:
Hű bazz, brutál ez az ST50. Micsoda kontraszt! Odasüss, az LM760 mellett olyan a feketéje, hogy azt az LCD-t bottal nem piszkálnám, hát nem látod, végre nem szürke az a fekete, az ST50 kávája pedig beleolvad a sötét jelenetekbe. Ez aztán a mozgásmegjelenítés, tökéletes 24p-s megjelenítés, mint a moziban. . Nincs interpoláció miatti artifakt, mint az LCD-n. Jééé, full hd a 3d, nem olyan felezett fos, mint az elgén. És nem folytatom, innentől mindenki megfordíthatja a továbbikat.
Így lesz 2 egyforma tévéből két teljesen más tévé, és csak ízlésről, illetve egyénileg eltérő érzékelésről beszéltünk. Ráadásul kiegészíthetném azzal, hogy mindketten igazat mondtunk. Azt, hogy mit akartam ezzel az egésszel, kizárt dolog, mert nem tudom, úgyhogy jóéccakát.
-
csocsoszán
őstag
válasz #75912448 #21922 üzenetére
Furcsa, de mint említettem egy pár évig javítottam öket. Próbáltam bebizonyítani,hogy majd én jobb képet csinálok mint a gyári. Elárulom sose sikerült, mindig vissza tettem a gyárit. (Pedig én nehezen adom fel! A sony-ból még régebben megpróbáltam loewe képet kicsiholni, de az sem sikerûlt! Kutyából nem lesz szalonna!) Enyit loewe-röl.
Samsungról meg annyit, mért kell egy szalonból kihozott tv-t állitgatni? Nem is értem. A gyárban Minden Lehetôség Adott. Azt elhiheted komoly müszer park áll rendelkezésükre nem ez a 60 ezres kalibráló. Azért ezek a tv-k nem filléres piaci lomok! A samsung megbecsülhetné a vásárlóit egy precíz beállítással.Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
törölt tag
válasz Ed Parker #21921 üzenetére
Középkategóriás Sony és Samsung elcédék képét is lehet referencia szintre kalibrálni, ehhez már felsőkat sem kell. Nem kötelező vásári, művi képpel nézni. Vicces lenne ha bármelyiknek festett művi képe lenne. Az más kérdés ha valaki úgy szereti nézni, sajnos nem kevesen vannak. Ha csak a képminőség, és semmi más nem számítana, nem árulok el nagy titkot, hogy az említett Loewe nem lenne a kívánságlistám első néhány helyén, főleg nem azon az áron. Bár úgy érzem a Sony és a művi kép felvetése miatt felesleges volt reagálnom
-
Ed Parker
nagyúr
válasz csocsoszán #21920 üzenetére
Azon a prémium áron ezek már elvárhatóak nem?
-
csocsoszán
őstag
válasz M@trixfan #21918 üzenetére
Szervusztok!
Egy pár évig javítottam loewe-t! Külön gyártó sora van a philips-nél. És bizony nagyon jók az elektronikáik. A kép meg magáért beszél. (Nem a sony és samsung féle festett mû kép, aminek kevés köze van a valósághoz. Talán még a sharp tv-k képe valóságszerû.) A hifi-be meg a linn paneljai kerülnek. Persze nem a csúcs, de nem rosszak!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
-
M@trixfan
addikt
válasz Ed Parker #21911 üzenetére
Napokban hallottam egy Beoplay A9 hangszórót. Kevés haszontalanabb dolgot láttam. A hangzása hoz egy minimum szintet, de olyan mint egy felnagyított pécés multimédiás hangfal. Az Airplay implementáció brutális, a szoftveres csúszka szabályozza, véletlen mellényúltam a telefonomon és frászt kaptam. A basszus persze szépen torzít nagyobb hangerőn. Szerintem a Loewe nem gyárt ennyi hülyeséget, de ha az is ilyen akkor az biztos, hogy az életben nem fogok tőlük semmit venni. Szerintem az ár/érték arány borzalmas, de nem azért mert olyan különleges technológiát tartalmaz amit csak szűk réteg tud értékelni és drága gyártani. Lavór széklábon, úgy is szólt.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Gergőke88
addikt
Dune esetén megoldható egy külső programmal, hogy apple eszközről vezeték nélkül (AirPlay) tudjak kiküldeni képet és hangot a tv-re?
Állítólag a Popcor-nok tudják. -
törölt tag
válasz erdoke #21912 üzenetére
Ez így van. Pana 55ST50: 370k körül, 55VT50 alig több, mint 500k.
Ezek pedig a csúcs LCD-k, amiért én is pénzt adnék: LG 55LM860: 560k, 55LM960: 650k, a 760-as is 500k. A Sony 55-ös 750/850 is 500 ill 700k. A Philips 8-as sorozata 600-tól indul.
A 6-os sorozattal már mindegyik típusnál elég sok kompromisszumot kell kötni. Az ST50 valószínűleg mindet magasan verné. Majd elfelejtettem, mazochistáknak ott van még a Samsung ES7 ill 8000, nem meglepően hasonló árazással. Ne feledjük, hogy ezek kifutó árak.
-
hunaqua
addikt
Minden fórum halála az LCD kontra PLAZMA!
Évekig nyugodtan,barátságban folyik a hangvétel addig a pillanatig mikor felvetődik,hogy.........SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
erdoke
titán
válasz szucsi57 #21910 üzenetére
A középkategóriában egyértelmű a plazma előnye, gondolok itt mondjuk egy 50-es Panasonic ST50-re:
- Feketeszint, sötét képek részletessége
- Kontraszt
- Mozgás megjelenítése
- (Nagyon gyakran) sötét/fekete kép egyenletességeVan még sok apróság, és persze hátrányok is akadnak, de a fentiek a mozizást alapvetően befolyásolják. Ami minőségben már megközelíti az említett 260 ezer Ft-os plazmát, az vagy csak 40-42", ami azért durva méretbeli különbség, vagy közel azonos méretben sokkal többe kerül. Nézd meg, mennyibe fáj egy 50" környéki Sony HX850, a 40-es 300-350e Ft, a 46-os 400-tól indul az Árgépen... Annyiért 55-ös ST50-et veszek garanciabővítéssel, vagy 60-as (!) Samsung E6500-at.
A legjobb aláírás a héten
-
szucsi57
tag
Csak, hogy értsem is ez a plazma, LCD ellentétet:
Mi az a döntő különbség, ami miatt néhányan azt mondják, hogy azonos árkategórián belül, a minőség tekintetében labdába sem rúghat az LCD? Mi ez a jellemző, ami miatt állítólag a plazma a győztes?
-
BBéci
legenda
válasz tigipuf #21894 üzenetére
Rakás szarról nem volt szó, csupán arról, hogy iszonyatos mértékben felhős az a példány, ami tesztelésre hozzám került. Ha nem hiszed, gyere el és nézd meg! Élvezhetetlenné válik, amint kicsit sötétebb jelenet van a filmben.
A jegesmedvés természetfilmen jó, mert szinte végig havas tájat mutatnak benne.
A tápegység cicergés nem csak a plazmákra jellemző, abban viszont igazad van, hogy nem elfogadható.Egyébként a személyeskedést tiltja a fórum szabályzata, ami rád is vonatkozik.
(#21907) Ed Parker
Az más, én az Individualra. A Loewe tévék hangja mindig kiváló volt, viszont nagyon, sőt, irreálisan drágák.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
-
tomic
addikt
-
BBéci
legenda
Próbáltam a Mede8er 600-ast a jegesmedvés filmmel, nem volt gond a 3D-vel.
(#21890) rappit4
Akkor én csak képzeltem a 3D-hatást.(#21892) Schizoka
Ne már! A tévé eleve felezi a felbontást, képes lennél felezett filmet küldeni rá?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CoroStar86 #21901 üzenetére
"A válasz mindenre: "ez szar, vegyél helyette használtan jobbat..."
Egyébként ezzel mi a baj? Inkább egy használt jó, mint egy új szar. Vagy te tudsz okosabbat ajánlani annak, aki ismeret- és tapasztalathiány miatt, éppen valami botrányos minőséget készül megvenni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest