- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az Final Fantasy-re fókuszál a friss Arc meghajtó
- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Logitech Z906
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz szasanyi #72095 üzenetére
Én is főleg Netflix-et nézek, de azért van pár film és sorozat ami ott nincs fent, így kénytelen vagyok NAS+Z9X kombót használni. Persze relatív drága pakk, de évekig kiszolgál és nincs vele sok macera sem ha egyszer beállítasz mindent jól. És akkor tényleg úgy nézel mindent, hogy nem a hibákon meg a "háttérmunkán" kell görcsölni, hanem leheveredsz, megnyomsz pár gombot és mehet a pihi. Ennek sajnos ez az ára.
-
Imi1981
veterán
Az ilyen dolgokat még vásárlás előtt kell érdeklődni nem utána mergelődni. Azért nem olyan olcsó cuccok ezek, hogy vaktában vegye az ember. Apple tv 4k szerintem nagyon jó és stabil tv box jó os-el de nem usb lejátszásra. Amúgy usb lejátszás szerintem sokkal nagyobb szarakodás mint például a lejátszás idejére bekapcsolod a PC-t vagy laptopot és onnan hálózaton keresztül lejátszod a filmet (plex, emby , smb stb). Nem kell másolgatni és ide oda cipelni az USB hdd-t. Legjobb egy nas vagy alacsony fogyasztású PC-t nasként használni és többé nem kell usb hdd. Legalábbis én így gondolom de persze mindenki úgy használja ahogy akarja.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
Mondjuk azt még így sem (vagy főleg így nem) nem értem mi célra adnak hozzá USB kábelt... - a táv töltéséhez.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szasanyi
félisten
válasz blakey #72094 üzenetére
Ez igaz. Így nem is jó arra a célra, mert hálózati lejátszás nem lesz. Mondjuk azt még így sem (vagy főleg így nem) nem értem mi célra adnak hozzá USB kábelt...
Van itthon iPad, iPhone XS de úgy tudom egyik sem bővithető külső eszközzel. Találtam de a sz@r forint miatt megemelkedett áron, külföldi garival nem tartottam ésszerűnek megvenni.És sanjáltam 75k-t SHILD PRO-ra vagy 85k-t Z9X-re áldozni - tudom, ez az én gondom, viszont én csak a saját buxám és saját igényein szerin tudok kalkulálni és dönteni. Számomra nincs akkora értéke sem mivel többnyire NETFLIX-en nézek filmet, sorozatot (sajnos az LG TV onnan csak DD+ hangsávolt küld az AVR-re ami nem túl acélos). De mivel valami kell és azt a havi 4-5 filmet normálisan akarom megnézni, házimozival hallgatva ezért csak rendeltem egy Z9X-et (most 2év hazai garival 67k-ből meg lesz bár még ezt is sokallom).If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #72093 üzenetére
Az Apple TV nem médialejátszó, szóval nem is kéne, hogy tudja, más Apple termék tudja, ha már általánosítva írod.
Én pl. 8 éve használtam utoljára USB-re csatlakoztatott HDD-t, minden NAS-ról, gépről vagy routerről megy, tehát nálam nem szempont az USB megléte. Szerencsére van jónéhány lehetőség, de sajnos egyik megoldás sem tökéletes. Még nem találtál lejátszót?*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szasanyi
félisten
válasz blakey #72092 üzenetére
A hálózati lejátszás nem opció, így az marad ahol van. De nem is tudom miért csodálkozok, hiszen egyik nyavalyás Apple termék esetében sem lehetséges ilyen.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #72091 üzenetére
Nincs, hálózat lejátszásra van lehetőség, pl. routerre csatlakoztatott HDD.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szasanyi
félisten
Apple TV 4K 32GB (2021) nincs lehetőség külső eszközökről (pendrive HDD) közvetlen lejátszára?
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #72087 üzenetére
Megertem az álláspontodat, de nem írtam a lebutitott minőségről ( volt részem benne). Ezt a csontot már többször leragtuk.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szasanyi
félisten
válasz Beni2360 #72086 üzenetére
De azok külön szolgáltatások más-más szolgáltatótól. A tévé csatornákért is figyetsz, a telefonért is fizetsz hiába elérhetőek akát nethasználattal is. Értem én, hogy téged nem érdekel de akkor sem lehet úgy tekinteni rá, csak mert már fizetsz a netért.
A torrenten keresztül letöltött anyagok tulajdonképpen "lopott anyagok" arra hivatkozni nem lehet és nem is szabad.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #72085 üzenetére
Én meg azt vallom, hogy fizetek 4600 Ft a netert +ban nem vagyok hajlandó fizetni amikor amit szeretnék így is meg van. Volt itt pár napig olyan BOX amin fent volt a Netflix de nem hatott meg.
Mint írtam szinte mindegyik elérhető az LG C8-n de nem izgat.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #72084 üzenetére
"Támogassuk" a torrentet és ne támogassuk a "streaminget".
A mai világban ez már nem teljes értékű médialejátszó, egyre nagyobb az igény a Netflix, HBO GO, Amazon Prime, stb támogatottságra. Azok, akik médialejátszót szeretnének, többnyire többet szeretnének, mint amit a TV-k nyújtanak. Zidoo, Dune, ezek a gyártók élen kéne, hogy járjanak ebben, de ez van, erre képesek.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz Imi1981 #72076 üzenetére
Gondolom követed a dolgokat és tudod, hogy liszensz nélkül nincs 4K Netflix.
Zidoo meg inkább videó lejátszónak készült.
robesz26 meg erről érdeklődött.
Nekem is itt a TV távon a Netflix meg az Amazon gomb szentségelek is néha ha megnyomom. HBO-Go meg bent a menüben meg még sok egyéb is, de nem élek ezekkel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz farkas-j #72079 üzenetére
Működhet, de akkor is csak max SD-ben (vagy ez fel sem tűnt neked, mert akkor mind1).
Beelink: határmezsgye. Mondjuk Pont a GT King-re elég jó a support-juk, mert zászlóshajó náluk a mai napig. No de ők is inkább a CoreElec miatt kapódtak fel, meg mert legalább rendes hűtést pakolnak a Box-jaikba (a feláron ez meg is látszik), de az Android-jaikon ugyan úgy elég felejtős a videó lejátszás (és pl. Netflix licencük továbbra sincsen).
-
farkas-j
őstag
válasz SunMount3r #72072 üzenetére
Köszönöm, de új boxot nem akarok venni, ezeket szeretném használni. Működik a régi appal mindegyik boxon a Netflix, csak a Beelinknél valamiért nincs hang. Egyébként a Beelink GT-King-et azért nem mondanám nonamenek.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Imi1981
veterán
válasz SunMount3r #72077 üzenetére
Nagy kár pedig nagyon jónak tűnik. Persze akinek a tévén jól fut a netflix annak nem számít.
-
-
robesz26
tag
Szükségem van egy medialejátszóra. A filmeket NAS-ról játszanám le (4k, fullhd), a tv dolby vision és atmos képes. Ti melyiket javasoljátok ezek közül:
1. Apple tv 4k
2. Nvidia shield pro
3. zidoo z9x
köszi![ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz farkas-j #72069 üzenetére
Netflix-re legolcsóbban: Mi Box S, vagy Amazon Fire TV Stick 4K (ez utóbbi lokál lejátszónak se olyan rossz). (Drágábban jobbak is vannak, lokál lejátszásra is, de árban nagyon elhúznak ezek mellett, de ha érdekel írjuk azokat is).
(Az ilyen noname kínai Box-okon, amiket írtál pedig nincs rendes Netflix licenc, ezért el is lehet felejteni.)
-----
#72070 Calogero: Ha neked csak a fizikai BD lemezes lejátszásra kell, akkor a Blu-ray lejátszós Topic-ban kérdezz inkább.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Zidoo X8 lejátszómat cserélném le, mert a hálózatkezelése kiborít. Ha be van kapcsolva a lejátszó, és fut a media center, ahonnan böngészen SMB-n a megosztást, és közben (este) kikapcsolom a PC-t pl (ahol van megosztott tartalom), másnap (ill. köv. használatnál) azt tapasztalom, hogy a PC-re kattintva egyszerűen lefegy, nem történik semmi. Kezdőképernyőre ki tudok lépni. Újraindítás segít csak. Na meg a másik, hogy van kapcsolat, de olyan, mintha mégsem lenne net. Chrome-ban nem jön be semmi. SZóval cserélném egy újabb lejátszóra, ami minden mai hang és kép formátummal boldogul, és out of the box megoldás, mondhatni. nvidia Shield-re gondoltam (nem a Pro). USB hiánya mondjuk fura kicsit, de végül is a Zidoo-n sem sűrűn használtam, úgyhogy ezzel épp meg tudok barátkozni.
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Olyan asztali médialejátszót szeretnék, amelyik letudja játszani DV-s Blu-Ray lemezeket is, Sajnos az Xboxom nem boldogul velük.
Eddig 2 készüléket néztem meg. Sony UBP-X700, Sony UBPX800M2B. EC1 de sajnos a készülékek nem képesek a Dolby Vision automatikus detektálására, kézzel kell kapcsolgatni.Megjelenítő: LG 65E8
Hang: Yahama Rx-V585. -
farkas-j
őstag
Segítséget szeretnék kérni. Van két Androidos boxom, amin Android alatt (NEM Libre alatt) szeretnék Netflixet nézni.
Az egyik box az egy H96 Pro+ box, Amlogic S912-es csipszettel, Android 7.1.2-vel. Ezen működik a Netflix 4.13. 2-es app, ám ez ezer éves. A Play-ről nem lehet frissíteni. A mobiltelómról leszedtem a Netflix 8.8.0-át de azt meg nem engedi telepíteni.A másik box az egy Beelink GT-King, Amlogic S922X csipszettel, Android 9-el. Erre is csak a Netflix 4.13.2-es ment fel és szintén nem lehet frissíteni Play-ról. A legnagyobb gond, hogy itt a Netflixnek és csak annak nincs hangja. Már mindent végignéztem. Már maximális jogosultságot is adtam a Netflixnek, de hiába.
Tudtok valahol valami elérhető frissebb (magyar) Netflix appot amit rájuk tudnék varázsolni?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Beni2360
félisten
válasz Elemental #72066 üzenetére
Selavi, de mindent vissza lehet mondani, akár 14 napon belül vissza is lehet küldeni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Elemental #72064 üzenetére
Most akcióban van 75 e Ft zidoo z9x. Octogon nal pl. Nagyon jó támogatással és már 90%-ban magyar nyelvvel.
-
Elemental
addikt
válasz Elemental #72063 üzenetére
Dune hd real vision 4k a kiszemelt.
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
Egy barátom kért tőlem tanácsot. Out of box médialejátszót keres 4k fimekhez, 3d nem fontos. Én zsigerből a himedia q5 prót mondtam neki (fateromnak is olyan van, teljesen jól működik).
50ezer környékén mit ajánlanátok?
Köszi! -
ggf8600gts
tag
Sziasztok,
X96 Max Plus médialejátszóm újabban sokszor lefagy. Arra gondoltam ideje lenne lecserélni. Igényeim nem nagyok, általában külső meghajtóról nézek tartalmakat az eszközön. Néha egy kis Youtube, Netflix... Az lenne a kérdésem, hogy milyen megbízható "mindenevő" lejátszót tudnátok ajánlani az X96 kiváltására? A segítségeteket előre is nagyon köszönöm...
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos elég rég nem foglalkoztam már asztali médialejátszókkal... Jelenleg egy PopcornHour C-200-ast nyúzok, de sajnos ezzel már vannak problémák. A 4K tartalmakat nem támogatja, a Jukebox funkció már nem igazán működik, applikáció sincs már rá és picit be is lassult. Ehhez jön még hozzá, hogy gyakran 45-55 perc után egyszerűen beszaggatt a lejátszás és ilyenkor meg is kell szakítani a filmet. Szóval eljárt felette az idő, inkább másodlagos lejátszónak használnám, illetve "tartaléknak" tökéletes lesz.
A cél ennek az eszköznek a kiváltása, a már említett 4K funkciókkal. Amit eddig néztem, azok a Dune lejátszók (Dune HD Real Vision 4K), de javasoltak Zidoo lejátszót is. Utóbbiak közül a Z1000 Pro-t láttam megfelelőnek.
Mint említettem, nem nagyon foglalkoztam ilyen témával, ezért kérném a segítségeteket.
Amire használni szeretném, illetve az elvárásaim:
* 4K tartalamak DV és HDR10 támogatással
* Borítóképes jukebox felület
* Gyors menürendszer (bekapcsolás, filmek közti böngészés)
* Halk működésAz anyagokat egy NAS-on tárolom, illetve szempont lenne az is, hogy a készüléket a TV-re kötném (HDMI-vel), de a hangot egy régebbi erősítőre (még nem 4K kompatibilis) más megoldással kellene el eljuttatnom (nem lenne rossz, ha a HD hang megmaradna, de maximum DTS-HD hangsáv szükséges, Atmos nem).
Mi a véleményetek a két - általam megadott - típusról? Illetve volna még olyan, amit érdemes lenne megnéznem?
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat!
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
istvan170
aktív tag
Erre valaki?
[link]
Projektor mellé tehető Chromecast méretű lejátszót keresek, amiről a hangot optikán vihetem a vászon melletti erősítőbe. -
tomp
félisten
válasz fojtviki #72052 üzenetére
Nem egészen pontos a leírás! Igen megy a FEL de a FEL sávból csak az RPU-t használja. Azaz nem lesz fekete kép mint a Z9X első hónapjaiban(azóta már szépen megoldották)
Többre eleve nem képes a Realtek RTD1619DR SoC mivel nincs benne dual video decoder ami ehhez szükséges. -
őstag
Szia. Ugy latom neked talaltak ki a Zidoo Neo-S keszuleket. Ugy latom van benne Mel+Fel. [link]
"DOLBY VISION MEL+FEL & HDR10+ Zidoo NEO S supports all Dolby Vision profiles (4, 5, 6, 7, 8 all levels) including dual layer profiles 4 and 7 using the base layer + RPU. Specific format support includes P7 BD-ISO/MKV/MP4 MEL&FEL, P4 MKV/MP4 MEL&FEL, P5 MKV/MP4 and P8 in MKV/MP4. In addition to Dolby Vision Direct and Dolby Vision LLDV, Dolby's VS10 HDR processing engine can improve dynamic range for all HDR material. HDR10+ dynamic metadata processing with accurate HDR10 metadata (MaxFall, MaxCll)."
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Zidoo Z10Pro lesz, már meg is rendeltem, előzetesen megkaptam Black Friday ajánlattal 115 ezerért. Köszönöm a segítségeket!
-
OldAkita
aktív tag
Azt hiszem az lesz, hogy valami referencia filmet ráteszek egy pendrive-ra és lejátszom úgy. Majd ugyanezt a filmet ramasolom a NAS wincsire és azt már az Apple tv-vél nézem meg. Nyilván az lenne a jó ha két ugyanolyan tv lenne egymás mellett és egyszerre lehetne összehasonlítani, de elég lesz egyet kifizetni. :-)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #72040 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy nem továbbküldés van hanem átalakítás és az előbbit szeretnénk akkor igen, hibás, viszont sokan épp az ellenkezőjét csinálják, tehát fix értéken használják, nem akarok hülyeséget írni, de ugy emlékszem, hogy az OLED topik házigazdája, janos666 is fix értéken használja, azaz a TV-t úgy állította be, hogy 1000/4000 legyenek az értékek. Tehát nem feltétlenül hibás elgondolás, és őszintén leírom, hogy ha szórakozás a cél akkor én eddig semmilyen hibát nem vettem észre. Nem láttam bebukni feketét, de az is hozzátartozik, hogy a filmek nagy százaléka ezen értékeken belül mozog.
-
djnice
veterán
Igen ez így van, már kezdetektől fogva ( [link] ), de csak lokális fájloknál, a streaming szolgáltatásoknál nincs gond. Amúgy lenne rá megoldás, a mastering display értékét DCI-P3-ra kellene force-olni, de egyelőre nem foglalkoznak vele. Nem a TV hibája, hiszen a TV csak használja a kapott adatokat, amúgy a projektoroknál is ugyanez a helyzet. Régebben már volt róla szó ebben a topikban is, ez egy 10000 nit-es videó: [link]
#72037 Rbert: Attól hogy nem vetted még észre, a hiba létezik.
-
blakey
titán
Miben jobb a 2021-es Apple TV4K ? Miért érdemes váltani az újabbara?
Gőzöm sincs, 64GB-ost csak abban lehet kapni.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
válasz OldAkita #72020 üzenetére
Ha valóban úgy van ahogy djnice fórumtárs írta, akkor az van, hogy legrosszabb esetben részleteket veszítesz képmegjelenítés esetén. Persze csak akkor, ha Apple 4k TV-ről nézed mondjuk a stream előfizetésed (Netflix). Esetleg letöltesz egy HDR filmet amit rosszul jelenít meg a tévé djnice által említett hiba miatt. A Netflixet tudjátok nézni a tévé appján keresztül is, szóval ez nem olyan nagy gond.
Hogy aztán ebben a történetben melyik elem a hunyó (TV, lejátszó) az továbbra is kérdés. -
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72029 üzenetére
De ott van 114-ert a Z10 pro ami már RTD1619DR Hexa-core 64 mint az z9x.
Ha már 100 körül vagy.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz OldAkita #72031 üzenetére
Ha 2017-es 4K akkor nem értem a dilemmát, már rég ki kellett volna próbálni. Plex nem rossz, én használom, de leginkább központi adatbázisnak, tehát maga a Plex mint lejátszó, elég ritkán van használatban, többnyire Infuse, Kodi az, ami használja. LG-n elég jó a Plex app, Xplay jobb, de nem minden évjáraton.
-
OldAkita
aktív tag
válasz blakey #72022 üzenetére
Kösz az infót, átgondolom. Tudom hogy ezzel nem dicsekedhetem, de a komfort nálunk fontosabb mint képminőség :-)
djnice
jó ötlet, tényleg lehet hogy a Plex is megtetszik a fiamnak és akkor nem kell venni semmit. Majd kiderül.Imi1981
Azt hiszem a Plex mellett simán kipróbálhatjuk a régi Apple tv-t is, az semmibe nem kerül. Egyébként 2017-es 4K 64-es.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz ilovedigweed #72029 üzenetére
régi chip írva lett korábban,akkor inkább a Z9X
-
ilovedigweed
senior tag
válasz Beni2360 #72028 üzenetére
100k lesz a z1000 bf akcióban péntektől. Sajnos a z1000 pro-t nem láttam, hogy akcióznák majd.
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72027 üzenetére
A Z1000 hardverileg a z9s egyenlő, csak a HDD fogadás és a beépitett trafó, kullem. Semmivel nem nyújt többet a fentieket leszamitva. Meg a DAC sincs benne mint a pro-ba. Ha olyan 80 e leviszik az árát akkor még vehető szvsz.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz Beni2360 #72026 üzenetére
Akkor ezek szerint vagy z1000 pro, vagy z9x. A sima z1000 nem nyújt annyival többet a z9x-nél mint amennyivel többe kerül?
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
Beni2360
félisten
válasz ilovedigweed #72025 üzenetére
Nem de nézd meg a oldalukon a Z9X-t abban RTD 1619 proci van ami támogatja a DV videókat. És már lealltak a 1296 boxok gyartasaval és nagyon nem is jön már frissítés rá. Raktár készletek van főleg a Z1000-hol.
Ne keverjük a Z1000 pro-val.[ Szerkesztve ]
-
ilovedigweed
senior tag
válasz Beni2360 #72001 üzenetére
A linkben azt írja a z1000-nél, hogy
New upgraded Realtek 1296 Quad-core 64 A53 processor, 2G memory, 16GB eMMC super-large built-in storage, gigabit cable, 802.11ac 2T2R 867Mbps WIFI, Bluetooth 4.1.
Így gondolom a két említett lejátszókban ugyan az az 1296-os soc van.
-
Imi1981
veterán
válasz OldAkita #72015 üzenetére
A véleményem az, hogy ennyi idő Apple-TV használat után nem fog tetszeni a shield (meg eleve az Android tv rendszerű tv boxok mert egyszerűen más). Nekem van mindkettő és van amiben a shield tetszik jobban van amiben az Apple tv. Én inkább shield parti vagyok chromecast és kodi miatt de baromi jó az Apple tv is. Apple tv rendszere szerintem stabilabb (shield azért fagyott már be). Szerintem próbáld meg az új tv-n a régi Apple-TV - t és meglátod, hogy jó vagy nem. A régi Apple-TV 4k - s? Vagy még a hd verzió?
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz OldAkita #72020 üzenetére
Kb igen, de pl a Netflix, iTunes, Apple TV+ esetében nincs ilyen gond, csak lokális fájloknál.
Egy Shield TV Pro Plex-szel sztem hasonló funkcionalitást tudna nyújtani, de LG TV-re is van jól működő Plex, így én első körben azzal próbálkoznék és akkor lenne összehasonlítási alapod plusz kiadás nélkül.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz OldAkita #72021 üzenetére
Komfortérzet szempontjából számomra az Apple TV a legjobb. Egyébként nincs olyan lejátszó amivel ne kelljen valamilyen kompromisszumot kötni. Ha számodra megfelel az Apple TV akkor vedd meg. Tudok olyan fórumtársakról, ismerősöről akik először Shieldet vettek majd később Apple TV-t, mert a Shield nem volt megfelelő, de fordítva is előfordult. Én most gondolkodom a harmadik Aoole TV megvásárlásán, a 2017-est cserélném le.
-
OldAkita
aktív tag
Az igazi kérdés persze változatlan fennáll. Melyik média lejátszó az, amely jobb képet ad mint az apple tv de tudja ugyanazt a komfortot nyújtani?
-
OldAkita
aktív tag
válasz djnice #72019 üzenetére
akkor arra nem kell számítani hogy akad a film vagy egyéb olyasmi, ami miatt tényleg használhatatlan az apple tv, csupán arra kell felkészülni hogy az oled panel különlegesen jó fekete és fehér részei, streamelt filmnézéskor nem lesznek olyan jók, mintha csak simán nézzük a tv adást?
-
djnice
veterán
válasz OldAkita #72015 üzenetére
Az Apple TV 4K fix HDR metaadatokat (MaxCLL=4000, MaxFALL=1000) továbbít Infuse-al a TV felé, filmtől függetlenül. Az LG OLED-ek ezeket az adatokat használják a korrekt tone mapping-hez (maximum fényerő, maximum átlag fényerő). Ha ez az érték nem helyes, akkor bebukhatnak a feketék vagy kiéghetnek a világos részek.
-
OldAkita
aktív tag
Eddig egy 5 éves Samsunghoz csatlakoztatott apple tv-vel néztük a Synology NAS-ra letöltött filmeket az Infuse lejátszó szoftverrel. Ez a felállás azt biztosítja, hogy a letöltött filmhez az Infuse azonnal letölti a borító képet és egy ismertetőt magyar nyelven. A menüből gyorsan kiválasztható hogy angol vagy magyar vagy tulajdonképpen bármilyen nyelven elérhető felirattal szeretnénk nézni a filmet. Ez olyan szintű komfortot ad, amiről már nem akar a család lemondani, tehát nálunk senki nem akar saját kezűleg feliratok után kutatni, átnevezni, ide oda másolgatni, konvertálni, transzkódolni. Hozzáteszem, maga az Infuse is mindent önállóan végez, az első beállítások alkalmával sem kéri hogy birtokában légy a tudásnak hogy mit honnan és milyen nyelven töltsön le, megelégszik azzal hogy a nyelv magyar és ettől kezdve tudja a dolgát. A probléma az, hogy régebben olvastam hogy a 2017-es apple tv amilyen a miénk valamit rosszul csinál és ezt a 2021-es verzió teszi jól. Mivel ezzel a régi Samsunggal mindent jól csinált, engem nem érdekelt más. Azonban most karácsonyra veszünk egy 65"-os LG C11LB-t ahova úgy terveztem, veszünk egy 2021-es apple tv-t is. Csakhogy egy fórumtárs szavait olvastam az LG tv topikjában hogy az ő 2021-es apple tv-je egy régi tv mellett végezte mert az LG tv-kkel nem jól működik együtt. Ha ez így van, bajban vagyok, mert nem tudom milyen média lejátszót vegyek, amelyik ugyanazt a komfortot biztosítja, mint amit az elején vázoltam, de 100000 alatt marad az ára. Ugyenez a fórumtárs, aki az apple tv-t kukázta, felsorolt néhány másik média lejátszót is, hogy azok mennyivel jobbak mint az apple tv. Ezen tipusok közül az elsőre a Shield-re rákerestem és képbe kerültem hogy az egy Nvidia termék. Az ára is beférne a keretbe. Kérdés az, vajon ugyanúgy kiszolgálja e a tulajdonosát mint az apple tv, ahol semmit de semmit nem kell tudni, Maugli is elboldogul vele.
-
Beni2360
félisten
válasz Perillustris #72011 üzenetére
Hát radugtam az S912 boxot és szépen ment a lajatszas a hdmi bemeneten. A hanggal kicsit vacakolni kellett mert atengedesben nem volt hang azt kikapcsolva egy kis eloerositest adva már volt hang is akár 7.1 is. CE- n. AVR-csekkolva. Felvetel is indult de hang nélkul. Minőségről ne beszéljünk.
Ennyit tudtam segíteni a Z1000 pro-val.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
válasz Skynet258 #72009 üzenetére
Én szoktam mondogatni a videophile kifejezést...
A videophile miatt van a Shield mellett egy másik lejátszóm is ami a Dolby Vision FEL-re van csak.Beni2360
Ezt jó olvasni!
Örülnék ha jövőre kijönne mondjuk egy Z9Y ami már tudja a Dolby Vision FEL-t is mert szívesen visszatérnék a Zidoo-hoz. -
Perillustris
senior tag
Üdv! Mivel számomra fontos a Netflix elérés is, azon agyalok, hogy a pár hónapos Dune HD Real Vision 4K-t lecserélem egy Zidoo Z9X-re, majd annak HDMI bemenetére dugok egy Amazon Fire TV Stick-et (vagy egyéb Androidos kis vackot, amin keresztül megy a Netflix és a Youtube is).
Van ez ellen bármi ellenvetés, tehát menni fog így gond nélkül, ugye? (Nyilván feltételezve, hogy a stick-en elindul és használható az alkalmazás.)A másik opció persze az, hogy marad a Dune, amit egyébként régóta ismerek és kedvelek és a TV szabad HDMI bementébe dugom az okosítót. Ezzel az a problémám, hogy az aktív hangfalszettemnek csak egy optikai bemenete van, tehát vagy veszek egy optikai kábel switch-et, vagy a tv-t a szabad AUX bemenetekre kötöm rá.
Előre is köszi a véleményeket!
Perillustris
-
Skynet258
veterán
Hát, fontos lenne mert az utóbbi időben inkább Dolby Vision anyagokat nézek, a Netflix miatt megkedveltem, Series X-re is bejött azóta ott is azt tolom... ha már a tévé tudja akkor inkább azt használom. LLDV és DV különbségben megmondom őszintén nem vagyok otthon, a jó képminőség fontos, de nüansznyi eltérés miatt nem áldoznám be a gyors működést, fluid használatot, "minden formátumot megevő" tudást.
Szóval nem vagyok "videophile" (már ha van ilyen szó az audiophile mintájára ) de utálom ha akár csak kicsit is akad egy film, vagy bármi nyűgje van. Legyen egy eszközöm ami kiszolgál, és stabilan működik, hogy magát a filmet tudjam élvezni és ne a mögötte lévő hardverrel kelljen szórakoznom - ez az amit igazából keresek.
Egy Minix U9-H Neo-t használtam évekig, ezt most eladtam mert valami újat keresek, de annak a stabilitásával például nem volt gondom (igaz ott sem a gyári rendszert használtam, hanem CoreElec-et mert csak a Kodira volt szükségem és ennyi).Nagyon dülöngélek mert a Zidoo Z9X és a Shield Pro nagyjából egy árban megy, előbbire csak az itteni fórum miatt figyeltem fel, utóbbit meg net szerte marhára dicsérik.
Lehet a gyári megoldást használnám ezekben is, de lehet Kodiznék, azt már eléggé megszoktam. És emiatt merült fel a (nem Pro) Shield is, mert lehet az is elég lenne és az még jobb áron beszerezhető.BIGi75: köszi a te véleményedet is. Online streaming nálam leginkább az Netflix de a tévé app-ját használom erre (nem is érzem szükségét lecserélni mert így is baromi jó a képminőség), zene streaming meg Spotify de azt közvetlenül küldöm a soundbar-ra így az is mindegy lenne.
[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz Skynet258 #72002 üzenetére
Én Shield pro-t használok NAS-al (syn920+) plex-el, kodival. Nagyon gyors és mindenevő, 1 év alatt nem tudtam kiakasztani. A BT távi nekem pozitív, meg online streaming-re állítólag jobb. Egyedül a távvezérlős mobil appot hiányoltam zene streaming miatt ( ami a zidoo-nak van), de azt meg már megoldotta egy yamaha avr...
-
istvan170
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani Chromecast TV helyett valami nagyon hasonlót optikai kimenettel? Teljesen elégedett vagyok vele, de feladnám a bt-s hangátvitelt és össze szeretném kötni fizikailag egy hangrendszerrel. A lényeg a kis méret (feltenném a projektor mellé) a távvezérlés, Netflix, HboGo, Kodi futtatása (NAS streaming).
-
Beni2360
félisten
Azért már sok víz lefolyt a Dunán mióta teneked volt a Z9X, már nem annyira válogatós.
ilovedigweed
Magyarosítva van a H.T-r megy Q settings, igaz nekem már Z1000 poprom van és ott a BT táv nagyot dobott az élményen. Nagyon jó a felskálázása még az SD-ből is.
Külső appokat nem használok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
válasz Skynet258 #72002 üzenetére
Nekem volt Z9X. Arról váltottam Shield TV Pro-ra.
Inkább az a kérdés, hogy mennyire fontos a Dolby Vision?
Z9X kicsit válogatósabb és a Realtek SoC miatt a külső lejátszó appok nem futnak stabilan rajta. Shield kevésbé válogatósabb és sokkal szabadabb vagy a lejátszók terén.
Z9X tud LLDV-t és HDR10+ szabványt is. A Shield csak HDR10-et és DV-t tud. -
ilovedigweed
senior tag
válasz Beni2360 #72001 üzenetére
Melyiket ajánlanád a kettő közül jobban?
-
Skynet258
veterán
Kipróbáltam az LG-n a Plex-et, működik működik de a sebesség nekem elég necces.
Ti mit vennétek (ha a filmek NAS-on vannak) nVidia Shield (Pro) vagy Zidoo Z9X? Mindkettő jónak tűnik de nem tudok dönteni. -
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Wuthering Waves
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Logitech Z906
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest