- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram #20703 üzenetére
Ne b*sszá' fel idegileg, hogy lenne már az félbe vágott nézet??
Hacsak nem a túloldala van a fenti lapnak ezen a képen, és furatgalván közti össze a két oldalt, akkor ennek semmi értelme nincs! Nem lehet több rétegű nyák, mert azzal a lényege veszne el a proto boardnak, vagyis, hogy a sávokat ott szakítod meg, ahol arra szükség van.
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #20689 üzenetére
Ez a nyomtatott oldal csak a vezetékelést, darabolást segíti. Forrsávos nyákot keresel.
Ezt ajánlom, nekem bevált:Wemoshoz sajnos a 3-as csoportban forrsávos nem a legjobb, most azzal szutykoltam, de a fenti sokkal jobb. Amit Te linkeltél, ott meg sokat kell vezetékezni, az meg nem szép, lehet hiba benne, stb...
-
válasz
Wolfram #20687 üzenetére
Ez lidar, valójában ezt távolságmérésre találták ki, a sebessége (2-3 sample/s) nem igazán teszi alkalmassá a feladatra. Ezen kívül feleslegesen bonyolulttá teszi a kódot is.
A hatótávolsága (10-55cm) is határeset, bár ez talán nem jelentene problémát, ha valaki az ajtónyílás közepén jön be, és nem lapul az ajtókerethez. -
-
its_grandpa
tag
válasz
Wolfram #20638 üzenetére
Ezt most kérdés ?
Lora P2P, Lorawan nélkül, EU 868 Mhz - The typical range provided by LoRa can be up to three miles (5km) in urban areas, and up to 10 miles (15 km) or more in rural areas of line of sight.
Tekintve, hogy a Lora max. packet size256 byte, nem lesz paripa a kommunikáció.
Kombinált fogóval is lehet szöget beverni de az ideális eszköz a kalapács.
Arra kéne használni a Lora-t amire való. -
ViZion
félisten
-
olli
tag
válasz
Wolfram #20601 üzenetére
Táppal, hordozható lefedettség mérésre, kijelzéssel; wifinél nagyobb távolságokra smart rendszerhez.
A vasas locsolóvíz miatt zónánként eltérően szükség van egy hálózati vizes utánlocsolásra a ciklus befejezésekor, tehát sima villany le-fel kapcsolgatásnál összetettebb rendszerekhez. -
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #20596 üzenetére
Elvileg az EN pin a 3,3 V feszszabályozót kapcsolja be, ha high (alapból az, ahogy olvasom). Hogy a wifihez mi köze van... passz.
Vannak ilyen fura megoldások... nekem a Dell monitoromon elmegy a kép, feketébe vált egy pillanatra... megoldás: a power visszajelző led-et nem szabad kikapcsolni. Akkor nem jön elő a hiba. Logikus. -
-
válasz
Wolfram #20562 üzenetére
Mire jó ez? Mit old meg? Aryes: van 0.1uF kondenzátorod?
Fogalmam sincs, ez a reset pin, a reset gomb is erre van kötve, alapból 10k ellenállás húzza fel a 3,3V-ra.
Próbáld ki, egy próbát mindenesetre megér.
Valami chip design error lehet mögötte, ha ez tényleg működik. -
olli
tag
válasz
Wolfram #20534 üzenetére
In file included from c:\Arduino\libraries\WifiEspNow-main\src/WifiEspNowBroadcast.h:4:0,
from C:\Users\win11\AppData\Local\Temp\.arduinoIDE-unsaved2023430-7448-16to7q4.ddff\EspNowBroadcast\EspNowBroadcast.ino:15:
c:\Arduino\libraries\WifiEspNow-main\src/WifiEspNow.h:16:10: fatal error: cstddef: No such file or directory
#include <cstddef>
^~~~~~~~~
compilation terminated.
exit status 1
Compilation error: exit status 1LoRa32u4
Igen, ha minden passzol, de nem mindig.
[link] -
olli
tag
válasz
Wolfram #20525 üzenetére
ESP32-S2 WiFi+Bluetooth-compatible Internet Of Things Dual Type-C Development Board Core Board ESP32-S2-MINI-1 For Arduino5.09 Reviews56 SoldHUF 1,633.89HUF 1,993.4218% off
ESP32-C3 Development Board WiFi+Bluetooth 5.0 Equipped With ESP32-C3-MINI-1 ESP32 Wifi Internet Of Things Module For Arduino5.04 Reviews28 SoldHUF 1,160.45HUF 1,320.6412% off
Én meg ezeket az árakat találtam, de mindegy.
Már érdeklődtem a programozásukról, most az espressif esp-idf és az arduino ide közötti lehetőségeket néztem, nekem a parancs mód nem nagyon fekszik. -
válasz
Wolfram #20508 üzenetére
Először is ha az általa létrehozott AP-ra fel tudsz lépni külső eszközzel, abból megtudjuk, hogy a wifi része egyébként működik. Utána a webes felületen beírod a jelszót a routeredhez, és megpróbál fellépni, miközben elég bőbeszédű módon kiírja neked, hogy milyen problémái vannak. Ráadásul van benne egy hardverinfó rész, ahol utána tudsz nézni, hogy pontosan mi is van benne, hátha kiderül, hogy hol van a kutya elásva.
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Wolfram #20253 üzenetére
Fogsz egy réz vezetéket, és hozzáforrasztod a tüskék közé, majd pákával vagy/ és Hőlégfúvóval beletolsz annyi hőt h megolvadjon mind majd a gravitáció / csipesz segítségével kiszeded.
Másik megoldás h oldalcsípővel levágod, majd ónszippantóval+páka segítségével egyesével kiszedegeted a lábakat....
-
-
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #20199 üzenetére
"Hogy lehet ESP32-n nanosecond-ot /system_get_time()/ dátummá alakítani? "
Az biz' macerás lesz!
1. a 80 Mhz-es perifériális órajelet számlálja (ha az, amire én gondolok)
2. időnként túlcsordul -> átfordul
3. tudni kell valami kezdő időpontot, onnan tudod számolni
Én régen így oldottam meg, lehet, ha ma újra használnám, már másként csinálnám:
http://arduinouser.hu/esp32/ccount/ccount.txt
Ez persze csak a túlcsordulást/átfordulást kezeli, ettől még nem lesz dátum.Elvileg ez létezik, de még nem próbáltam
std::string s = date::format("%F %T", std::chrono::system_clock::now());
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Acer notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Linux kezdőknek
- Steam Deck
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest