Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
senior tag
válasz ReFleXx #20271 üzenetére
Van otthoni rpi-m, mit javasolsz mit csinaljak vele?
Egy szervert akarok csinalni rajta ami fogadja szenzorok adatait. Dashboard jo lenne, de nemcsak LAN-on hanem a telefonomrol is elerek.telegram + discord mennyi lehetoseg, ezekrol lemaradtam.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
válasz ReFleXx #20028 üzenetére
van itthon multimeterem
A megosztott progiban van egy nagy hiba, amit már nem javítottam, mert elegem lett és elmentem kicsit sportolni.
A hiba, hogy induláskor nem fut le semmi, csak a serial print
Meg kell nyomni a gombot, hogy legyen valami
Próbáltam a function-t elindítani az elején, de hibát dob /tuti nem úgy kell azért/
Hogy kell egy function-t elindítani, de nem a loop-ban? Mert csak indulásnál kell lefusson.#20025 pontosan, van amikor működik, teljesen random.
Ezért gondoltam a delay -re
van, hogy 5-ből 1szer működik, de van hogy 2-ből 1szerez alapján van a gomb
ugyanez a gomb, ugyanez az ellenállás, ugyanez a bekötés működik digispak -al, ott a videó a #19986 -ban
Ezért gondolom, hogy a program lesz a gond.Tomika86: azért raktam function-ba, hogy ne legyen 4 az érték
-
lanszelot
addikt
válasz ReFleXx #20004 üzenetére
félre értettél, ha benyomom a gombot, akkor nem érzékel.
de valami gond lesz a programmal azért:
mivel ha be van kötve úgy ahogy a képen, akkor
avrdude.exe: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude.exe: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xeehibával nem tudok feltölteni a nano-ra semmit
ha lehúzom a kéket, akkor megszűnik a hiba
tehát vagy a bekötésem nem jó, vagy a program.
és ezért nem reagál a gombnyomásra.Az normális, hogy ha le van húzva pin5, akkor változik a "gombNyomas " nevű változó értéke, aminek pin5 inputnál kellene változni?
-
-
KoVee84
senior tag
válasz ReFleXx #19969 üzenetére
Kisegítesz a kódrészlettel?
Van egy másik próblémám még egyébként, most próbáltam a wifi ntp-vel kiegészíteni a kódot, de mivel a opensans72eb.h majdnem 5 MB, ezért ha újrafordítom a kódot, akkor: Sketch uses 1753729 bytes (133%) of program storage space. Maximum is 1310720 bytes.133%
[ Szerkesztve ]
-
KoVee84
senior tag
válasz ReFleXx #19959 üzenetére
Elvileg korábban valahol azt olvastam, hogy nagyon jó a fogyasztása, sleep modeban 170 mikroamper, de ez szinte biztos, hogy nem a deep sleepre vonatkozik.
Viszont a deepsleep miatt dobhatom ki a korábbi kódom, mert a millis() nullázódik. Van esetleg valami reboot számláló, mert akkor egyszerűen azt tenném a casekbe?
-
nagyúr
válasz ReFleXx #19860 üzenetére
Sajnos már nem emlékszem, hogy hol olvastam, de az a lényeg, hogy engem az zavart meg, hogy a * operátornak két funkciója van, ezen az oldalon például ezt le is írja.
Ebben a kódban látszik is:int myAge = 43; // Variable declaration
int* ptr = &myAge; // Pointer declaration
// Reference: Output the memory address of myAge with the pointer (0x7ffe5367e044)
printf("%p\n", ptr);
// Dereference: Output the value of myAge with the pointer (43)
printf("%d\n", *ptr); -
nagyúr
válasz ReFleXx #19676 üzenetére
Igen, cellux-szal.
Ha egy fokkal igényesebb megoldás kell, akkor húzd vissza az egyik vezetéket a lyukból, és vezesd végig az akku mellett, alul, a tartó sarkában (simán elfér a kerek akksi mellett), tágítsd ki a lyukat a másik vezeték mellett, és fűzd ki ott, vagy fúrj neki egy lyukat mellette. Így egy picit hosszabb is lesz a vezeték. -
Wolfram
aktív tag
-
nagyúr
válasz ReFleXx #18926 üzenetére
Szerintem ez volt, igen.
CH-t nem látok ráírva, de 343-al kezdődik a szám a chip-en, gondolom az lesz.
Sajnos nem volt időm kódot feltölteni rá, meg van egy kis felfordulás és nem tudok a géphez férni sem.
Ha küldesz egy kódot, szívesen feltöltöm rá és tesztelem neked, amint géphez jutok. -
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18884 üzenetére
próbáltam nemrég ilyet (ESP01 deep sleep mod), nagyító + telefonos nagyítás... a legvékonyabb hegy 2 lábat csukott egybe... elengedtem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Undoroid
őstag
-
Janos250
őstag
válasz ReFleXx #18732 üzenetére
Az ESP32 WiFi-vel kapcsolatban nekem - érthetetlenül - különböző tapasztalatom van. A régebbi példányok teljesen megbízhatóan kapcsolódnak, de egy újabb, USB C csatis, már a vékony fal túloldalán lévő routerhez is csak bizonyos állásban tud kapcsolódni. :-( Lehet, hibás példány, nem tudom, mert abból jelenleg csak egy van.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18732 üzenetére
...a Wemosok be vannak építve, mondjuk most van ugye 2 db szabadon, de ezek is hamarosan elfoglalják a helyüket. A 800 Ft programozó azért nem a világ vége, nem kell mással szuttyogni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18622 üzenetére
hátha túl sok van 3,3 V-re rakva, az enyémet is átraktam 5 V-re, nem a Wemos-t terheli, hanem a tápot. Nem valószínű, h ez az ok, de semmiből nem tart átkötni.
-
nagyúr
válasz ReFleXx #18566 üzenetére
viszont az elemek kapacitasa nem aknazhato ki teljesen, sok benne marad
Vettem egy
ilyen boost convertert, 0.9V-ból képes 5V-ot előállítani, bár nagy árammal nem terhelhető, de két ceruzaelemet sorba kötve szerintem szárazra szívja őket Én Ni-MH akksik frissítésére használok egyet, tennem kellett utána egy diódát, mert teljesen 0-ra merítette volna. -
törölt tag
válasz ReFleXx #18563 üzenetére
Folyamatosan szükséges volna a táplálás, de mikrovezérlő altatás-ébresztés is volna a külső szenzorok esetében, mivel nagyjából 5-10 percenként lenne adatgyűjtés. (még nincs pontos info erről) Elképzelhető az is, hogy maga a netkapcsolat csak több adat begyűjtése után épülne fel és küldené az adatokat a szervernek. Tehát ilyen tekintetben nem volna folyamatos üzem.
Meg szabad kérdezni, hogy mi jutott eszedbe? Van esetleg valami ötleted a helyzetre? -
törölt tag
válasz ReFleXx #18547 üzenetére
Igen, alapvetően az akku üzem lenne a cél a lehető legritkább töltéssel.
Pont ezért nem örülök, hogy alacsony terhelésnél láthatóan nem működik.
Amúgy 3.3V stabil feszültség kellene, ami kihagyva a booster-t nem tudom hogyan jöhetne egyetlen Li-Ion cellából. A step-down közel 1V különbséget ír elő, így 4.3V+ lenne szükséges forrásnak. Két darab cella már megoldás lehet, van is egy balanszos BMS-em hozzá. Nem tudom mi volna ideális.A HT4928s doksiban találtam egy ilyet:
Lehet ez okozza a problémámat.Wolfram: Mi változna?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18417 üzenetére
Nem mutat az semmit... Nem látszik a kódon, mert azt a devices vezérli -nem foglal helyet itt, "gyárilag" ESPEasy tudja. A kódban frissülnek az adatok, de a kijelzőt gombbal tudom bekapcsolni és hogy ne felejtsem úgy, 35 sec után kikapcsolja.
Normális esetben nem kell nézegetni, teszi a dolgát. De azért ott van, fűtés debuggolásraWolfram: "Legalább lélekben támogatnak a fórumon." Bátya, ha elmondanád, h mit szeretnél, mire használnád, stb... akkor már a progit is megírta volna rá valaki. Fél, sőt negyed információkkal találjuk ki, h mi lenne a megfelelő.
Ha visszaolvasol pár héttel, a kazán projecthez volt itt egy konkrét leírásom, aki olvasta az értette a problémát, a feladatot és hogy én milyen megoldásra gondoltam. Úgy lehet segíteni. Pár hete telepítettem az első ESPeasy-met (előtte én is arduino-s tutorialokkal hadakoztam, WLED működik, a többit összeraktam-szétkaptam), most meg várja a 2. hogy összerakjam...
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
Topikgazda
válasz ReFleXx #18352 üzenetére
MIC5501 - többféle feszültségű és tokozású verzió létezik.
Nem tudom belefér-e: 38uA fogyasztása van
300mA-nél 160mV feszültségesés rajta, de mivel FET a szabályozóelem benne, ezért kisebb áram esetén arányosan kisebb a maradékfesz.
STM32-höz használtam 3,3V-os verziót, annak 40mA körüli a max fogysztása, így 21mV körüli maradékfesszel is elműködik.
[link]
Összességében nekem bevált.[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
gsc73
aktív tag
Szia!
Pont a napokban láttam egy videót hasonló projektről. 2:41-6:10 között van szó a feszültségszabályzó problémakörről.
Üdv: G.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
And
veterán
(Egy szem Li-cellához és 3.3V-os kimenethez jó szívvel nem ajánlanék hagyományos lineáris stabilizátort, LDO-t. Lehet akármilyen kicsi is a dropout - bár várható fogyasztást vagy terhelhetőséget nem írtál -, azért pár tizedvolttal mindenképp számolhatsz, ami praktikusan azt jelenti, hogy a cellában tárolt energia kisebb-nagyobb hányada LDO-val kihasználhatatlan lesz. Ilyen feladatra inkább buck-boost DC-konverter való, annak minden előnyével / hátrányával. Pl.: [link], ez 600 mA-es, nyugalmi árama < 0.2 mA, Ube: 3...15V.)
Mod @Aryes: na, mire leírom .[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18265 üzenetére
passz, csak kipróbáltam az alvást, de nem alszik, hálózati adapterről megy. Keingetőt vezérel, nem altatom, mert ha úgy maradna, akkor hideg lenne este...
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18263 üzenetére
A saját lednek is van "GPIO-ja". Wemosnál GPIO2-t kell high-ra állítani.
Nem tudom mit használsz rajta, de van olyan ESPEasy-ben, h ne keressen wifit, hanem az utolsóra jelentkezzen be. Jó esetben ez rövidebb idő, mint előről kezdeni a folyamatot. ms ez is, de lehet, h számít. A másik a wifi power, amit lehet szabályozni, ha jó a vétel, akkor limitálni kell. Power led az ilyen, kéri a power-t.[ Szerkesztve ]
-
pbl
csendes tag
válasz ReFleXx #18255 üzenetére
Igen, lehet túlbonyolítom, nincs kártyás belépés.
Kb. 70-en vagyunk, az iroda 3 szintes.
Összesen 12 szoba, szobánként 4 ember, és van két tárgyaló, ahol ~20-an férünk el.
Minden helységet jó lenne naplózni, Wifi van mindenhol.
Mivel nincs fix hely, így bárki mehet bárhova. Azért gondoltam valamilyen rádiós technológiára, mert az talán össze tudna fogni akár 2-3 szobát is, jobban átmegy a falon, mint a infra, vagy bluetooth.Köszi a válaszokat, ezen a vonalon el lehet indulni.
-
pbl
csendes tag
válasz ReFleXx #18237 üzenetére
Igen, az iroda valós kihasználtságának a mérése is célja az asztalfoglalási rendszernek.
Csak érdeklődtem, hogy valaki esetleg találkozott-e már olyan megoldással, ami érzékel egy előre beregisztrált mágneses bankkártya szerű eszközt az adott embernél, mondjuk az irodában szobaszinten, amivel nem kell foglalkozni a továbbiakban, nem kell lehúzni, csipogtatni, stb., automatikusan működik és persze olcsón meg lehet csinálni
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18212 üzenetére
Jah, elsiklottam felette, felsőre válaszoltam. Amúgy a legtöbb oldalon írják is ESPDuino-ra, hogy:
Arduino UNO Form Factor to use with Arduino Shields.
Ez volt a kérdés?[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18009 üzenetére
Kb. 4-5 perc alatt megfordul a víz a rendszerben. Egy gázas, 30-40°C víznél folyamatosan tolja, az OK. De nekünk felesleges, a lehűlést nem mértem pontosan, de több idő már a víz hőfoka miatt is. Induláskor , ha alacsony a hőfok, akkor hosszabb a keringetési idő, de utána csak cserélje le a vizet melegre és várjon, ha kevés, akkor ráindít.
A szivattyú a visszatérő ágban van, csőtermosztát a kazán és a puffer között.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz ReFleXx #18006 üzenetére
Jelenleg az van, de ez csak annyit tud, h ha hideg a víz, azt nem keringeti.
Nekem a probléma az, h a forró vizet is keringeti, mert mikor a termosztát kikapcsol, akkor áll le, radiátorok fullon meleg vízzel. Vegyestüzelés, 50-70°C víz. Keverőszelep is lehetne, de a szivattyú felesleges futásán az sem segít, de a túllövéseket mérsékelné. Igen, a termosztáton állítottam ezt a tűrést, de nem tetszik.
Másrészt digit csőtermosztát 8k, ez meg 15 k körül van, cserébe még a 3. szenzort kiviszem valahol, és ha kint jó idő van, akkor se kapcsoljon be.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest