Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dalee

aktív tag

Próbálok egy fűtés projektet összehozni NodeMcu ESP8266 ESP-12E alapon.

A kapcsolás elég egyszerű:
    - ESP8266
    - DS18B20 hőmérő (onewire kommunikáció)
    - relé modul
    - állapotjelző LED-ek.
    - szabvány USB telefon töltő tápnak.

Az alábbi szoftveres komponenseket telepítettem:
    - Web szerver (a vezérlés adatok megváltoztatása, hőmérséklet figyelés) ESP Web lapos működéséhez ezt a tutort használtam.)
    - E-mail küldés. A hőmérsékletet e-mail-en is küldöm meghatározott időközönként
    - Time szerver elérés (log-hoz)
    - SPIFFS file rendszerben mért értékek loggolása
    - FTP szerver (log adatok letöltése)
    - fűtőszál vezérlése relén keresztül

Alapban megy is minden, de pár óra elteltével (vagy ha dolgozok az otthoni hálózaton hamarabb) a ESP leszakad a hálózatról és vagy visszakapcsolódik vagy nem, vagy magával rántja fűtés vezérlést vagy nem.
    Elég sok WIFI van a környéken, ezért a laptop is gyakran leszakad, szóval elég szar a WIFI, viszont a ESP-nek elvileg újból kellene csatlakozni, illetve nem szabadna megállítani a loop folyamatokat ha jól olvastam.
    Gondoltam használom a watchdog timert, de arról azt találtam, hogy a WIFI, WEB könyvtárak kezelik (resetelik), ezért az sem jó megoldás.

A flash-re logoltam a loop ciklusban 4 másodpercenként a HEAP-et, hátha elfogy a RAM, de azon sem látszik semmi RAM fogyás, stabilan 20 kb szabad hely van.

Próbálkoztam a WIFI manager könytár autoconnect funkciójával, azzal is meghal a rendszer egy idő után ugyanúgy.

Most 30 percenként resetelem a ESP-t. Így ment egyfolytában 3 napot, de szombat délután egy 30 perces resetet követően, elfelejtette az eddigi router csatlakozási adatokat és szabványos 192.168.4.1-es címen lévő WIFI beállító lapot adta fel a loop-ig el sem jutott.

Nektek is ilyen bizonytalan a működése a WIFI-nek. Van ötlet, hogy mi lehet a hiba vagy, hogy találjam meg mi okozhatja?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák