-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Bár nem ismerem a fejlesztőkörnyezetet, de általában meg kell adni a path-t,
ha csak ilyen kacsacsőrök közé rakod a headert, azt az alap helyen keresi.Minimum idézőjelbe kéne tenni (HA a forrásfájl mellett van), vagy konkrétan a
könyvtárat is megadni. De mint mondtam, ez csak az "általános tapasztalat". -
Janos250
őstag
"Át lehet méretezni, azaz, hogy több legyen a program memória és kevesebb az SPIFFS?"
Elvileg az IDE-ben be lehet állítani, de soha nem próbáltam, hogy tudja-e kezelni. Háttértárként (tehát adatokat fájlba írni rá, és olvasni) kezelni biztosan tudja a maradékot, próbáltam, kényelmes. Ugyanúgy történik a fájl kezelés, mint a szokásos. (megnyitjuk, írjuk vagy olvassuk, bezárjuk)
"Másik kérdés, hogy lehet a legegyszerűbben interneten keresztül adatot (byte szinten) küldeni és fogadni az ESP8266 és egy számítógép között (a számítógépen is C++ programot írnék)?"
Az ESP-n pl. így(a lényege):
WiFiServer EnServerem(port);
WiFiClient serverClientAmirolOlvasunk;
WiFiClient serverClientAmireIrunk;olvasás:
len = 0;
while(serverClientAmirolOlvasunk.available()) {
len++;
sbuf[len-1] = serverClient.read();
} ;Írás:
serverClientAmireIrunk.write(sbuf, len);PC-n nem tudom, de a PC-n az így küldött adatokat putty tudja fogadni, illetve oda ha ír, azt az ESP olvassa.
PC ügyben majd a windows hozzáértők válaszolnak. -
vargalex
félisten
Az ESP8266 bármelyik PIN-jét használhatod I2C-re (is). Csak default-ban a GPIO4, illetve GPIO5 az sda/scl.
-
Janos250
őstag
Érdekes panel, nem is tudtam, hogy ilyen is van
Elkezdtem nézelődni, mit találok, de tényleg nemsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged