- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus #6614 üzenetére
Én próbálkoztam IR reflexiós optokapuval, de azt vettem észre, hogy ahhoz, hogy vmi anyag ne verje vissza az infra fényt, nem elég, hogy fekete, fényelnyelő (matt) anyagból is kell lennie. Szóval pl egy fehér padlóra ragasztott fekete szigetelőszalag vagy egy fényes fekete padló és a rá ragasztott fehér szalag is egyformán fehérnek látszik az optó számára. Persze érdekelne, hogy valakinek sikerült-e IR optokapuval vonalkövetést megvalósítani, de úgy látom ezt inkább látható fénnyel szokták megoldani.
Egy sima piros led + fototranzisztor a legjobb szerintem, és nem digitális, hanem analóg lábra kötve, hogy lehessen állítani a váltópontot a visszavert fény függvényében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- HIBÁTLAN iPhone XS 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3587, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest