- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus #6614 üzenetére
Én próbálkoztam IR reflexiós optokapuval, de azt vettem észre, hogy ahhoz, hogy vmi anyag ne verje vissza az infra fényt, nem elég, hogy fekete, fényelnyelő (matt) anyagból is kell lennie. Szóval pl egy fehér padlóra ragasztott fekete szigetelőszalag vagy egy fényes fekete padló és a rá ragasztott fehér szalag is egyformán fehérnek látszik az optó számára. Persze érdekelne, hogy valakinek sikerült-e IR optokapuval vonalkövetést megvalósítani, de úgy látom ezt inkább látható fénnyel szokták megoldani.
Egy sima piros led + fototranzisztor a legjobb szerintem, és nem digitális, hanem analóg lábra kötve, hogy lehessen állítani a váltópontot a visszavert fény függvényében.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest